abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:19:59 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943039
quote:
10s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:16 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Complete idioot dus.
En vegetarier, tegenstander van alcohol, tabak, koffie en thee, tegen het gebruik van medicijnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:20:56 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943064
En ja, volkoren brood bevat meer vezels wat goed is voor de stoelgang.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 13 oktober 2016 @ 22:25:50 #103
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165943210
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
En ja, volkoren brood bevat meer vezels wat goed is voor de stoelgang.
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden :P (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 13 oktober 2016 @ 22:25:55 #104
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165943214
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood mee
Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?'

Stel 100kg tarwe geeft 45kg bloem, dan is een volkorenbrood ook voor 45% witbrood ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:31:37 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943370
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?'

Stel 100kg tarwe geeft 45kg bloem, dan is een volkorenbrood ook voor 45% witbrood ;)
De vraag is natuurlijk belachelijk, een brood dat 0% witbrood is volgens deze redenatie heeft nul voedingswaarde, is alleen maar zemelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:34:31 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943454
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden :P (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 00:14:24 #107
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165945605
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
Ik wou zeggen, wij aten als kind in Frankrijk altijd een paar pruimen per dag als tegenhanger van al dat stokbrood, dan rende je wel naar wc hoor :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_165946261
Ik heb met een schuin ook gekeken maar begreep ik nu goed dat Alisson een van de weinige echte volkorenbroden zijn?
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 08:05:26 #109
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165946709
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden :P (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Ik heb dit ook. Met zo'n beetje alles wat prefab is. Wij maken vrijwel alles zelf normaal gesproken. Ik denk echt dat er een verschil is in hoe dat verteert. Jammer dat er weinig onderzoek naar lijkt te zijn gedaan.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 08:38:14 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165946930
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 03:13 schreef praadje het volgende:
Ik heb met een schuin ook gekeken maar begreep ik nu goed dat Alisson een van de weinige echte volkorenbroden zijn?
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165947123
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:06:10 #112
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165947197
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_165947207
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Hmm ja dat is ook weer waar. Zal wel eens een rondje langs de bakker doen.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:10:58 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165947249
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 08:59 schreef praadje het volgende:

[..]

En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden.
Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:33:24 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165947485
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
Ik heb het niet over alleen brood, maar ga maar eens uit eten, dan moet je echt zoeken naar een vezeltje. En dan maakt het niet veel uit waar in Europa je zit. Ja, of ik ga naar de verkeerde plaatsen ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:35:18 #116
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165947505
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
Dan zit je in Duitsland wel goed, daar vind je amper brood zonder rogge :P
Ik vind dat wel lekker, maar ik heb toch liever een brood met 100% volkoren speltmeel. Die zijn hier wel te krijgen, als ik ze ergens bestel.
Hier in de omgeving wil "men" alleen sponsbrood en heb je sponsbakkers die fabrieksbrood met toegevoegd gehard vet verkopen. "blijft zo lekker lang vers" :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165947601
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt.
Beetje ver vanuit Belgie anders was ik er allang geweest :9
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:49:25 #118
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165947708
Roggebrood versturen we ook per post eventueel. :D Geen idee wat dat kost, naar België.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_165947838
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?
pi_165947894
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:59 schreef showtimer het volgende:

[..]

Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Waldkorn
pi_165948057
quote:
Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit?
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:13:11 #122
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948062
'Waldkorn' is gewoon een concept. Als je bakker bent, kun je concepten kopen. Je betaalt voor het mogen gebruiken van die naam en je krijgt dan gewoon premix aangeleverd. Alle zooi zit er al in. Er staat zelfs op zo'n zak hoeveel water en hoeveel zout erbij moet, hoe lang je het moet kneden en op welke wijze je het moet bakken.

Wij zijn een keer op de Bakkersvak geweest. Man, man, man, wat een droefenis...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:13:53 #123
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948071
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:12 schreef showtimer het volgende:

[..]

Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit?
Het eerste ingrediënt is tarwebloem. Nuff said...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:17:03 #124
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_165948100
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:
Roggebrood versturen we ook per post eventueel. :D Geen idee wat dat kost, naar België.
Een bakker!!

Ik heb een vraag als dat mag: waarom stinkt al het bruin brood tegenwoordig? En wit brood niet. Zo'n muffe lucht komt er dan uit, ook bij brood van de bakker hier. Die speciale broden van de AH roken een jaar of 5 geleden nog goed, maar nu ook niet meer.

Waar vind ik bruin brood dat niet muf ruikt?
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:19:32 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948123
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:17 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Een bakker!!

Ik heb een vraag als dat mag: waarom stinkt al het bruin brood tegenwoordig? En wit brood niet. Zo'n muffe lucht komt er dan uit, ook bij brood van de bakker hier. Die speciale broden van de AH roken een jaar of 5 geleden nog goed, maar nu ook niet meer.

Waar vind ik bruin brood dat niet muf ruikt?
Weet ik veel! :D Ik heb echt geen idee wat 'ze' tegenwoordig allemaal doen. Wij bakken gewoon brood. Meel, water, zout desem, that's it. Ons brood stinkt niet. :') Sterker nog, mensen melden regelmatig dat ze door de straat liepen en de geur volgden en bij onze winkel uitkwamen. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:24:26 #126
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_165948177
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:19 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Weet ik veel! :D Ik heb echt geen idee wat 'ze' tegenwoordig allemaal doen. Wij bakken gewoon brood. Meel, water, zout desem, that's it. Ons brood stinkt niet. :') Sterker nog, mensen melden regelmatig dat ze door de straat liepen en de geur volgden en bij onze winkel uitkwamen. _O-
Ok...kun je me wel vertellen hoe ik aan jouw brood kom dan..? Keertje proberen dan maar...
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_165948207
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:13 schreef Isegrim het volgende:
'Waldkorn' is gewoon een concept. Als je bakker bent, kun je concepten kopen. Je betaalt voor het mogen gebruiken van die naam en je krijgt dan gewoon premix aangeleverd. Alle zooi zit er al in. Er staat zelfs op zo'n zak hoeveel water en hoeveel zout erbij moet, hoe lang je het moet kneden en op welke wijze je het moet bakken.

Wij zijn een keer op de Bakkersvak geweest. Man, man, man, wat een droefenis...
:) En gildekorn, ken je dat ook?
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:38:34 #128
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948375
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:26 schreef showtimer het volgende:

[..]

:) En gildekorn, ken je dat ook?
Naam wel eens gehoord, zal soortgelijk concept zijn. Klinkt natuurlijk reuze-ambachtelijk met dat 'gilde' erin.

Het wordt in elk geval bijgekleurd met gebrande mout.

Mag kennelijk alleen verkocht worden bij 'De Echte Bakker'. Dus zal het antwoord van 'De Echte Bakker' op Waldkorn zijn...?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:39:16 #129
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948386
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:24 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Ok...kun je me wel vertellen hoe ik aan jouw brood kom dan..? Keertje proberen dan maar...
Ik wil hier geen reclametopic van maken, maar zie mijn post history. ;)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:41:15 #130
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948423
Ingrediënten Gildekorn:

quote:
tarwemeel, water, gist, tarwegluten, sesamzaad, roggevlokken, lijnzaad, zonnebloempitten, gist, tarwebloem, havervlokken, roggebloem, maisgries (geëxtrudeerd), bakkerszout, tarwegries, roggemoutmeel, tarwemoutvlokken, plantaardige olie, gierst, gerstemoutmeel, dextrose, zuurdesempoeder, gistextract, enzymen, gerstemoutextract, enzym, tarwemoutmeel, gist (geïnactiveerd), Emulgator(E482), Meelverbeteraar(E300)
Ik zou elk brood met meer dan pakweg vijf of zes ingrediënten lekker laten liggen. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:43:09 #131
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948460
Oh ja, 'zuurdesempoeder', a.k.a. 'dikke vette bullshit'. :')

Vier op een rij. 8-)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_165948513
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:24 schreef Tyr80 het volgende:
Ok...kun je me wel vertellen hoe ik aan jouw brood kom dan..? Keertje proberen dan maar...
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil hier geen reclametopic van maken, maar zie mijn post history. ;)
Duwtje naar een topicreeks over het bakken van echt brood is toch geen reclame plug? O-)
Topicreeks: [Volgtopic] Een bakkerij beginnen!
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:48:36 #133
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948542
Als iemand anders het doet, vind ik het best. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:52:14 #134
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_165948595
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Als iemand anders het doet, vind ik het best. :D
Dank, PM was ook prima hoor :) Ben benieuwd!
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:56:17 #135
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165948667
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:59 schreef showtimer het volgende:

[..]

Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?
Ingrediënten lezen.
(Tarwe)bloem is altijd wit
(Tarwe)meel is meestal deels volkoren
Volkorenmeel is volkoren

quote:
Ingrediënten zijn: tarwebloem, water, haver, soja, tarwegluten, roggebloem, gerstemeel, lijnzaad, volkoren tarwemeel, zonnebloemzaad, gist, zout, mout, sesamzaad, sojabloem, natriumstearoyl-2-lactylaat en broodverbeteraar (ascorbinezuur)
Dat betekent dat er een héél klein deel volkoren in zit, want het staat op volgorde. Als je weet dat water iets meer dan de helft van het bloemgewicht is (meestal 500 meel, 300 water) dan kun je wel nagaan dat er niet meer dan een paar korrels volkorenmeel in zit.

natriumstearoyl-2-lactylaat is o.a. een zuur uit stearinezuur, je weet wel, van die kaarsen gemaakt uit varkensvet ;) Ik heb het nog nooit in mijn brood gestopt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:59:02 #136
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948728
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:56 schreef djkoelkast het volgende:
natriumstearoyl-2-lactylaat is o.a. een zuur uit stearinezuur, je weet wel, van die kaarsen gemaakt uit varkensvet ;) Ik heb het nog nooit in mijn brood gestopt.
Echt niet? :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_165948729
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:56 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ingrediënten lezen.
(Tarwe)bloem is altijd wit
(Tarwe)meel is meestal deels volkoren
Volkorenmeel is volkoren

[..]

Dat betekent dat er een héél klein deel volkoren in zit, want het staat op volgorde. Als je weet dat water iets meer dan de helft van het bloemgewicht is (meestal 500 meel, 300 water) dan kun je wel nagaan dat er niet meer dan een paar korrels volkorenmeel in zit.

natriumstearoyl-2-lactylaat is o.a. een zuur uit stearinezuur, je weet wel, van die kaarsen gemaakt uit varkensvet ;) Ik heb het nog nooit in mijn brood gestopt.
Ik heb de aflevering niet gezien, maar in bruinbrood zit geen bloem maar alleen meel?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 11:00:38 #138
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165948775
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:43 schreef Isegrim het volgende:
Oh ja, 'zuurdesempoeder', a.k.a. 'dikke vette bullshit'. :')

Vier op een rij. 8-)
En wtf is geïnactiveerde gist? Gist dat niet meer werkt? Waarom moet het er dan in?
En gistextract is een smaakversterker, in brood, really? Zijn we zo dom geworden?

Ik snap het niet meer, net zoals al die mensen die gewoon spullen in hun mandje stoppen in winkels zonder maar te kijken (of zich af te vragen) wat er in zit.
Vind maar eens mayonaise zonder aroma's en conserveermiddel. Kun je bijna niet vinden, dan moet je al bio gaan (zelf maken is nog veel lekkerder natuurlijk en helemaal niet zo moeilijk).
In Duitsland heb je zo een tube prima mayonaise zonder aroma's en conserveermiddel voor 80 cent. Rare wereld.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 11:02:16 #139
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165948820
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik heb de aflevering niet gezien, maar in bruinbrood zit geen bloem maar alleen meel?
Ik heb de aflevering ook nog niet gezien, maar veel echt donker brood is witbrood, bruingekleurd, meestal met gebrande mout. Dat is algemeen bekend.
Volkorenbrood wat 100% volkoren is is ook helemaal niet zo luchtig als het brood wat de bakkers hier kopen, daar is het meel te zwaar voor. Dan is het altijd deels volkoren, deels bloem (en meestal een overgroot deel witte bloem).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 12:09:01 #140
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165950071
Verder heb je bloem en bloem. Industrieel gemalen (en gebleekte) bloem versus steengemalen (en ongebleekte) bloem. Totaal ander product. Steengemalen bloem zit de kiem nog bij -> meer voedingswaarde.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_165950380
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:
Roggebrood versturen we ook per post eventueel. :D Geen idee wat dat kost, naar België.
Ahh wat lief, ik hou het in gedachten O+
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:10:44 #142
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165951092
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 11:00 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

En wtf is geïnactiveerde gist? Gist dat niet meer werkt? Waarom moet het er dan in?
En gistextract is een smaakversterker, in brood, really? Zijn we zo dom geworden?

Ik snap het niet meer, net zoals al die mensen die gewoon spullen in hun mandje stoppen in winkels zonder maar te kijken (of zich af te vragen) wat er in zit.
Vind maar eens mayonaise zonder aroma's en conserveermiddel. Kun je bijna niet vinden, dan moet je al bio gaan (zelf maken is nog veel lekkerder natuurlijk en helemaal niet zo moeilijk).
In Duitsland heb je zo een tube prima mayonaise zonder aroma's en conserveermiddel voor 80 cent. Rare wereld.
Geïnactiveerde gist is gewoon gistextract van biologische oorsprong, ofwel ook smaakversterker :P Geen idee waarom ze het er dan beiden ingooien, misschien doet geïnactiveerde gist het beter op het etiket..
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_165951344
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Maar Allison is toch best donker brood?

Is dat gewoon één van de uitzonderingen dan?



Ik hoop het want dat is het enige volkorenbrood dat ik nog wel te hachelen vind als ik op
de supermarkt ben aangewezen :P

En AH heeft heel lekker brood, maar daar kom ik niet zo vaak en van te veel wit brood
raak ik verstopt :+
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:38:32 #144
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165951560
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:10 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Geïnactiveerde gist is gewoon gistextract van biologische oorsprong, ofwel ook smaakversterker :P Geen idee waarom ze het er dan beiden ingooien, misschien doet geïnactiveerde gist het beter op het etiket..
Gistextract is niet hetzelfde als smaakversterker (die we kennen als E621), maar het is wel een smaakversterker (die ook van nature een deel glutamaat bevat, maar niet zo geconcentreerd als ve-tsin).
Dus dan is geïnactiveerde gist ook "een" smaakversterker, dat wist ik nog niet.

Ik vind het nog steeds eng dat men "proceshulpstoffen" niet hoeft te noemen op etiketten, er kan dus nog veel meer in dat brood zitten (of in je meel) als het maar een "proceshulpstof" is.

Daarom zo veel mogelijk kleinschalig inkopen doen (bij kleinschalige zelfstandigen), dan heb je het minste kans op zooi. Al zijn er zat mensen die bang zijn voor beestjes in hun eten dan. "liever landbouwgif dan een worm in mijn appel". Geef mij die worm maar :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:41:23 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165951612
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:24 schreef FANN het volgende:

[..]


[..]

Maar Allison is toch best donker brood?

Is dat gewoon één van de uitzonderingen dan?

[ afbeelding ]

Ik hoop het want dat is het enige volkorenbrood dat ik nog wel te hachelen vind als ik op
de supermarkt ben aangewezen :P

En AH heeft heel lekker brood, maar daar kom ik niet zo vaak en van te veel wit brood
raak ik verstopt :+
Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:47:44 #146
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165951712
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:38 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Gistextract is niet hetzelfde als smaakversterker (die we kennen als E621), maar het is wel een smaakversterker (die ook van nature een deel glutamaat bevat, maar niet zo geconcentreerd als ve-tsin).
Dus dan is geïnactiveerde gist ook "een" smaakversterker, dat wist ik nog niet.

Ik vind het nog steeds eng dat men "proceshulpstoffen" niet hoeft te noemen op etiketten, er kan dus nog veel meer in dat brood zitten (of in je meel) als het maar een "proceshulpstof" is.

Daarom zo veel mogelijk kleinschalig inkopen doen (bij kleinschalige zelfstandigen), dan heb je het minste kans op zooi. Al zijn er zat mensen die bang zijn voor beestjes in hun eten dan. "liever landbouwgif dan een worm in mijn appel". Geef mij die worm maar :P
Gistextract wordt gebruikt als smaakversterker en is dus onderdeel van de smaakversterkers, dat zeg ik, niet dat smaakversterker per definitie gistextract is ;) Maargoed, er zit ook gist in je brood, die ook geïnactiveerd is na het bakken, dus ik zou me nou niet zo'n zorgen maken over geïnactiveerde gist ;) Los van dat het inderdaad vrij weinig toevoegt in dit geval ja.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:51:06 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165951748
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:47 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Gistextract wordt gebruikt als smaakversterker en is dus onderdeel van de smaakversterkers, dat zeg ik, niet dat smaakversterker per definitie gistextract is ;) Maargoed, er zit ook gist in je brood, die ook geïnactiveerd is na het bakken, dus ik zou me nou niet zo'n zorgen maken over geïnactiveerde gist ;) Los van dat het inderdaad vrij weinig toevoegt in dit geval ja.
En als je je zorgen maakt over glutamaat kan je beter ook geen oude kaas of gerijpte salami op je brood doen, gedroogde ham of garneren met rijpe tomaat. Deze, en heel veel andere levensmiddelen staan stijf van de glutamaten die zijn ontstaan tijdens het rijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:56:22 #148
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165951843
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En als je je zorgen maakt over glutamaat kan je beter ook geen oude kaas of gerijpte salami op je brood doen, gedroogde ham of garneren met rijpe tomaat. Deze, en heel veel andere levensmiddelen staan stijf van de glutamaten die zijn ontstaan tijdens het rijpen.
Exact. Een wereld zonder glutamaat, brrrr.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:58:39 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165951891
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:56 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Exact. Een wereld zonder glutamaat, brrrr.
Lijkt me trouwens technisch onmogelijk, ze ontstaan bij het afbreken van eiwitten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 14:01:01 #150
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165951931
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:38 schreef djkoelkast het volgende:

Ik vind het nog steeds eng dat men "proceshulpstoffen" niet hoeft te noemen op etiketten
In het geval van mandarijntjes uit blik zou dan op het etiket staan "zoutzuur en kaliloog". Dat klinkt eng en van beide zou ik niet aanraden een eetlepel 1 molair te nemen. Maar flikker je het bij elkaar houdt je kaliumchloride over, een soort keukenzout. (Die groene busjes van jozo bevat 80% KCl en 20% NaCl ofzo)
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')