Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.quote:Op dinsdag 27 september 2016 19:14 schreef golfer het volgende:
A.s. donderdag:
Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars.
Is toch gewoon een soort ui? Ik proef zelden verschil tussen de soorten behalve dat rode ui zoeter smaakt.quote:Op dinsdag 27 september 2016 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?quote:Op vrijdag 30 september 2016 00:23 schreef djkoelkast het volgende:
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld.
Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit.
Ik heb alleen de laatste 5 minuten gezien... Maar als je die Franse laat bloeien en het zaad wint krijg je idd hetzelfde product.quote:Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Die kunnen het hier toch lezen Het is al een paar seizoenen mis en dit was weer een heel erg slechte aflevering.quote:Op vrijdag 30 september 2016 00:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?
Mijn knoflookjes zijn à la France: handmatig bolletjes gepoot en geoogst. De supermarkt meldt nooit welke soort je daar koopt, dus origineel of kruising is niet bekend.quote:Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker?quote:Op donderdag 6 oktober 2016 15:10 schreef fotostarter het volgende:
Ze zijn deze week komen filmen bij mijn broer.
Wanneer het uitgezonden gaat worden is niet bekend.
Het ging over Streaky Bacon zei hij. Dus dan weten we dat vast
Veganisten mogen misschien nog net ademenquote:Op donderdag 6 oktober 2016 21:40 schreef golfer het volgende:
Veganist mogen dus eigenlijk geen kaarsen gemaakt van stearine branden.
Gewoon dierenvet is het.quote:Op donderdag 6 oktober 2016 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Talg als materiaal voor kaarsen is al millennia oud
Jepquote:Op donderdag 6 oktober 2016 18:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker?
Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek
Nee, ik ben er es op een excursie geweestquote:
Ok, in Beuningen of destijds nog in Weurt? Er is in de tussentijd een hoop veranderd daar. Mooi bedrijf welquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nee, ik ben er es op een excursie geweest
Beuningen volgens mij, is al een tijdje terug. Volgens mij was het een gloednieuwe fabriek. De vorige was uitgebrand.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:06 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ok, in Beuningen of destijds nog in Weurt? Er is in de tussentijd een hoop veranderd daar. Mooi bedrijf wel
Jep Beuningen. Het oude gebouw was al 2 x afgebrand, en weer opgebouwd.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:10 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Beuningen volgens mij, is al een tijdje terug. Volgens mij was het een gloednieuwe fabriek. De vorige was uitgebrand.
Niet per se uitgebakken; het is gewoon buikspek, that's allquote:Op donderdag 6 oktober 2016 18:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker?
Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek
Ik volgde het vak 'vleeskunde' als vrij keuzevakquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:13 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Jep Beuningen. Het oude gebouw was al 2 x afgebrand, en weer opgebouwd.
Maar vanwaar die excursie? Zit je in de vleesbranche, of gewoon voor de fun?
quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 12:06 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Niet per se uitgebakken; het is gewoon buikspek, that's all
Dat Henri dat zo noemt is wat anders, streaky bacon is gewoon buikspekquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 14:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Streaky Bacon is lekker krokant gebakken mager ontbijtspek.
http://www.henrivandebilt.nl/nl/streaky-bacon-52.html
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?quote:Op donderdag 13 oktober 2016 15:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het andere niet. Broodnodig om eindelijk eens helder te krijgen wat er wel en niet in onze boterhammen zit.
diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds nietquote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smerenquote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds niet
Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smeren
Volkoren brood (fijn/grof) is toch niet chocoladebruin?quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
De invloed van unilever is grootquote:Op donderdag 13 oktober 2016 18:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder.
Leek me ook al een herhaling, bijna exact hetzelfde als bij het oorspronkelijke team.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
Die bakker probeerde het nog een paar keer uit te leggen maar zij kwam niet verder dan "wel verwarrend voor een gewoon persoon"quote:Op donderdag 13 oktober 2016 21:06 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
Ja, verschrikkelijk is het. Volgens mij sponsorden ze ook die cholesterolprikken in de supermarkt.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De invloed van unilever is groot
Onder hun kloten cq muts wil ik ze schoppen voor zulke onzinquote:Op donderdag 13 oktober 2016 21:06 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
Complete idioot dus.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Thomas Allinson, de grote pleitbezorger van het zogenaamde gezonder zijn van volkoren was ook een groot tegenstander van vaccinatie tegen de pokken btw
Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood meequote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:14 schreef derLudolf het volgende:
Uit hoeveel procent bloem zal echt volkorenmeel bestaan? Bloem maakt daar ook deel vanuit natuurlijk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |