Men denkt dat meergranen hetzelfde als volkoren is, maar dat is natuurlijk niet zo. Kan net zo goed allemaal bloem zijn, maar dan van meerdere granen. En dat is ook meestal zoquote:Op zondag 16 oktober 2016 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als het uit volkoren tarwemeel wordt gemaakt...
noemen het ragout, en in Bologna eet men het zonder tomatenquote:Op donderdag 20 oktober 2016 12:56 schreef Chewie het volgende:
Onze bolognese heet toch geen bolognese in Italie
Heb ik van Top Gear geleerd
Met haar kleine meisjes stemmetje en hoofdbewegingenquote:Op donderdag 20 oktober 2016 13:41 schreef Chewie het volgende:
Ja maar dat is net zoals hamka's niks met ham en kaas te maken hebben en bacon chips ook geen bacon bevat.
Dit lijkt me wederom een weinig interessante aflevering, en die gespeelde onnozelheid van die Marijn is ook steeds vervelender.
"maar dat is toch heel verwarrend voor de gewone consument"quote:Op donderdag 20 oktober 2016 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met haar kleine meisjes stemmetje en hoofdbewegingen
Feit blijft dat de meeste mensen nooit lezen wat er in hun eten zit.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 13:45 schreef Chewie het volgende:
[..]
"maar dat is toch heel verwarrend voor de gewone consument"
Nee doos niet voor de consument die in staat is om te lezen.
Dat zal maar het staat er wel gewoon en dan is het nogal bespottelijk dat ze gewoon door blijft gaan met haar onnozele opmerkingen, zeker als het haar ook nog eens zeer duidelijk uitgelegd word (ik als gewone consument snapte het ook).quote:Op donderdag 20 oktober 2016 14:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Feit blijft dat de meeste mensen nooit lezen wat er in hun eten zit.
Ja het was ook duidelijkquote:Op donderdag 20 oktober 2016 14:27 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat zal maar het staat er wel gewoon en dan is het nogal bespottelijk dat ze gewoon door blijft gaan met haar onnozele opmerkingen, zeker als het haar ook nog eens zeer duidelijk uitgelegd word (ik als gewone consument snapte het ook).
Ja die mag wel weer terug, alhoewel ik zijn eigen programma's ook graag keek.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 14:36 schreef djkoelkast het volgende:
Ik verlang terug naar Wouter "als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren, als ik er weinig heb gebruik ik weinig" Klootwijk.
De tijd dat ze echt wat wisten te onthullen is wel voorbijquote:Op donderdag 20 oktober 2016 13:45 schreef Chewie het volgende:
[..]
"maar dat is toch heel verwarrend voor de gewone consument"
Nee doos niet voor de consument die in staat is om te lezen.
Dat is hun eigen schuldquote:Op donderdag 20 oktober 2016 14:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Feit blijft dat de meeste mensen nooit lezen wat er in hun eten zit.
Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.quote:
Ken mensen met universitaire opleidingen die zo denken.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 17:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.
Oh wacht, in deze niet (en dan zijn al die stoffen gewoon uitgespeld) dus dit is beter.
Eigenlijk een totaal omgekeerde wereld dus. Mensen zouden gerust moeten zijn als er een E-nummer in zit, aangezien het goedgekeurd is en blabla, maar mensen zijn juist bang van E-nummers. En inderdaad, als het wél uitgespeld staat vindt men het opeens niet eng. Rare wereldquote:Op donderdag 20 oktober 2016 17:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.
Oh wacht, in deze niet (en dan zijn al die stoffen gewoon uitgespeld) dus dit is beter.
Daar ben ik het helemaal mee eens.quote:
Er zijn echter E-nummers die in de jaren '60 gewoon goed zijn gekeurd, maar die nu nooit meer toegelaten zouden worden. Zoiets moet gewoon jaarlijks getoetst worden, dan is er niks aan de hand.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 17:14 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Eigenlijk een totaal omgekeerde wereld dus. Mensen zouden gerust moeten zijn als er een E-nummer in zit, aangezien het goedgekeurd is en blabla, maar mensen zijn juist bang van E-nummers. En inderdaad, als het wél uitgespeld staat vindt men het opeens niet eng. Rare wereld
Zelfde mensen die bang zijn voor het feit dat over diwaterstofoxide in zit enzo
Zoals? En liever conserveermiddel dan bv botuline toxinequote:Op donderdag 20 oktober 2016 18:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn echter E-nummers die in de jaren '60 gewoon goed zijn gekeurd, maar die nu nooit meer toegelaten zouden worden. Zoiets moet gewoon jaarlijks getoetst worden, dan is er niks aan de hand.
Veel toevoegingen zijn trouwens totaal onnodig als we niet alles maar superlang willen bewaren.
Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb .quote:Op donderdag 20 oktober 2016 12:19 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt natuurlijk ook pasta Bolognese. Wat hebben de beroemde pastasaus en de chips eigenlijk met elkaar te maken? Bolognesesaussmaak staat er bij de ingrediënten van chips. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van de chipssmaak en komt terecht in Italie waar een heuse Academie zich buigt over wat zich wel en niet Bolognese zou mogen noemen.
Een aantal kleurstoffen en zoetstoffen zouden er anno nu niet meer door komen.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals? En liever conserveermiddel dan bv botuline toxine
Zoals?quote:Op donderdag 20 oktober 2016 19:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Een aantal kleurstoffen en zoetstoffen zouden er anno nu niet meer door komen.
Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 19:27 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb .
ja, maar chinees eten heet in china ook eten.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 20:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.
Dit is Pasta al Ragu ... Meest bekend vanuit de streek van Bologna. Vandaar in het buitenland: Bolognese ...
indeed, zonde dat onze eet cultuur zo verpest is met al die rotzooi in de supermarkt.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
http://keuringsdienstvanw(...)-ragu-alla-bolognese
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:
[..]
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
Vandaar "een beetje" bouillon.quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.
Dat lijkt mij ook, dat is een vrij ruim begripquote:
Toch is het het "officiele" recept zoals hier:quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:
[..]
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
AH heeft nu ook glutenvrij brood en het ziet eruit als echt brood met sneden die niet in dorre kruimels uit elkaar vallen. Het is er in wit, met zaden en met vruchten. De witte is hagelwit en zoetig, hoofdzakelijk zetmeel. Heeft geen beet en vult totaal niet. De andere twee hebben een zweem van bruin brood, dat is te danken aan de zaden en de caramel. De middelste is wel eetbaar, maar is vooral beleg met zetmeel. Het vruchtenbrood heb ik niet geprobeerd, want dat gedroogde fruit erdoor geeft een extra overdosis aan suikers.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd?
[ afbeelding ]
Als de keuken naar boter ruikt, dan heb je boteraroma. Als je het de volgende dag nog steeds ruikt, dan weet je dat je hardnekkige boteraroma in je keuken hebt hangen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 15:19 schreef FANN het volgende:
[..]
Bestaat er ook al boteraroma?
ze worden verkocht als roombotercroissantjes
Ja, die "vanille" is onprettig. Kwam jarenlang door de omgeving van een koekjesfabriek en af en toe schoot de vanilline uit en hingen er extra walmen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 15:25 schreef djkoelkast het volgende: [..]
Ik vind alles waar aroma in zit vaak veel en veel te sterk naar dat aroma smaken (of ruiken!)
Zoals van die koffiebroodjes bij de lidl, zeer sterk vanillevla-aroma (maar lijkt niet op vanille)
Van die wafels die mensen op braderieën bakken, dat is een soort wafelaroma, echt niet te doen, blijft een week in mijn neus zitten
Oliebollenaroma in de olie die ze gebruiken om oliebollen in te bakken (ik bak in arachideolie zonder aroma's en je ruikt dat echt niet hoor, bak ze altijd gewoon binnen)
Poffertjesaroma (poffertjes maak ik van spelt en boekweit en met gist, niks geen aroma en bakpoeder, die stinken ook niet zo zoals bij de poffertjeskraam).
Als er aroma op een product staat laat ik het sowieso liggen. Dan maak ik het zelf wel.
Gisteren gemaakt, maar dan volgens dit recept:quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
Dit. De meest vieze sambal die er is ongeveer.quote:Op donderdag 27 oktober 2016 17:37 schreef CrashO het volgende:
Sambal oeloek en pittig in 1 zin . Behalve zout en zout met zout heeft dat spul amper smaak.
De zwangerschap legt haar geen windeierenquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:42 schreef TUFKAL het volgende:
de Jopen van Marijn liegen er ook niet om vanavond.
Heb het idee dat ze constant zwanger isquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:42 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
De zwangerschap legt haar geen windeieren
Ik ookquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:43 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Heb het idee dat ze constant zwanger is
Wellicht voor een item over paar seizoen over condooms en meerquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:43 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Heb het idee dat ze constant zwanger is
Tering, ben gelukkig niet de enige die dat dachtquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:42 schreef TUFKAL het volgende:
de Jopen van Marijn liegen er ook niet om vanavond.
"na jaren van testen en zeven kinderen verder kan ik zeggen..."quote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:44 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Wellicht voor een item over paar seizoen over condooms en meer
Elke gezonde, oplettende, kerel had dat al lang gezienquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:44 schreef yosander het volgende:
[..]
Tering, ben gelukkig niet de enige die dat dacht
Klopt. Zit met een half oog te kijken, maar dit trok wel de aandachtquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:45 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Elke gezonde, oplettende, kerel had dat al lang gezien
Nu 1, tweede is op komst.quote:Op donderdag 27 oktober 2016 22:21 schreef dexamfetamine het volgende:
Lekkere tieten idd. Ze heeft best een goed lichaam voor iemand die 2 (3) kinderen heeft.
quote:Op donderdag 27 oktober 2016 22:21 schreef dexamfetamine het volgende:
Lekkere tieten idd. Ze heeft best een goed lichaam voor iemand die 2 (3) kinderen heeft.
Viel mij idd ook al op.quote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:42 schreef TUFKAL het volgende:
de Jopen van Marijn liegen er ook niet om vanavond.
In Marijn?quote:Op vrijdag 28 oktober 2016 12:09 schreef djkoelkast het volgende:
En ze kappen maar overal weer conserveermiddel in alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Bah.
Ja ja...quote:
ik kwam hier ook even om te kijken hoe het met de sambal ging want ik had het programma gemisquote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:34 schreef Curiosity het volgende:
Oké, genoeg nu over de tieten van Marijn. Jezus zeg, zijn jullie niks gewend ofzo?
Nou niet altijd zo huilie huilie hoor, volgens mij gebruikt elke fabrikant gewoon azijnzuur om de pH een beetje omlaag te brengen, daar kan je glazen per dag van drinkenquote:Op vrijdag 28 oktober 2016 12:09 schreef djkoelkast het volgende:
En ze kappen maar overal weer conserveermiddel in alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Bah.
Ik heb het over kaliumsorbaat, niet over azijnzuur.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 11:09 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Nou niet altijd zo huilie huilie hoor, volgens mij gebruikt elke fabrikant gewoon azijnzuur om de pH een beetje omlaag te brengen, daar kan je glazen per dag van drinken
Ah, ik had even random 5 sambals opgezocht en daar zat louter azijnzuur inquote:Op zaterdag 29 oktober 2016 11:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb het over kaliumsorbaat, niet over azijnzuur.
In de sambal die ik heb zit geen 'azijnzuur' (wel biologisch natuurazijn) èn geen kaliumsorbaat.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 12:09 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ah, ik had even random 5 sambals opgezocht en daar zat louter azijnzuur in
Maargoed, kaliumsorbaat mag je echt veel van hebben, daar kom je heel moeilijk aan als je gewoon normaal eet.
Daar gaat het niet om, het is een additief dat totaal niet nodig is, waarom zou je niet gewoon een kleiner potje sambal halen wat gewoon in de koelkast bewaard kan worden. Dan heeft het geen 18 maanden houdbaarheid nee, maar dat moet je eigenlijk ook helemaal niet willen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Enummers zijn vreselijk eng natuurlijk
Koop dan sambal bij de biowinkelquote:Op zaterdag 29 oktober 2016 12:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In de sambal die ik heb zit geen 'azijnzuur' (wel biologisch natuurazijn) èn geen kaliumsorbaat.
[..]
Daar gaat het niet om, het is een additief dat totaal niet nodig is, waarom zou je niet gewoon een kleiner potje sambal halen wat gewoon in de koelkast bewaard kan worden. Dan heeft het geen 18 maanden houdbaarheid nee, maar dat moet je eigenlijk ook helemaal niet willen.
Kaliumsorbaat wordt door de een als onschuldig gezien, door de ander als puur gif. Als de waarheid in het midden ligt dan is het voor mij voldoende reden om geen producten met kaliumsorbaat te kopen.
Ik koop mijn sambal ook in de biowinkel.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop dan sambal bij de biowinkel
Je had het eerder over kleurstoffen en zoetstoffen die niet meer goedgekeurd zouden worden, toen ik je vroeg welke kwam je niet met een antwoord.
De waarheid is dat bederf veel ongezonder is dan conserveermiddelen.
Waarom zouden aspertaam en tartazine niet worden goedgekeurd?quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik koop mijn sambal ook in de biowinkel.
Aspartaam zou nu nooit worden goedgekeurd. Tartrazine is een voorbeeld van een kleurstof die nu niet zou worden toegelaten.
Bedorven sambal heb je niet zo snel, het gaat hooguit schimmelen als je het te lang laat staan. Kan ook vrij weinig kwaad trouwens.
quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:34 schreef Curiosity het volgende:
Oké, genoeg nu over de tieten van Marijn. Jezus zeg, zijn jullie niks gewend ofzo?
Zulke voorgevels noem je smaballen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:36 schreef FANN het volgende:
[..]
ik kwam hier ook even om te kijken hoe het met de sambal ging want ik had het programma gemis
maar ik les alleenmaar tetten tetten en nog eens tetten
Ja, laat de jouwe eens zien ter vergelijking met die van Marijn?quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:36 schreef FANN het volgende:
ik kwam hier ook even om te kijken hoe het met de sambal ging want ik had het programma gemis
maar ik les alleenmaar tetten tetten en nog eens tetten
daar maak ik geen vrienden mee hoorquote:Op zaterdag 29 oktober 2016 18:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, laat de jouwe eens zien ter vergelijking met die van Marijn?
Ik vermoed van niet nee. Een boel eenzame jongetjes hier hoor.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:34 schreef Curiosity het volgende:
Oké, genoeg nu over de tieten van Marijn. Jezus zeg, zijn jullie niks gewend ofzo?
Wetenschap is alles natuurlijk.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 18:09 schreef McNulty het volgende:
Aspartaam is al meerdere keren veilig bevonden in wetenschappelijke studies. Het "voelt" goed om tegen bepaalde stoffen te zijn, maar zeker bij aspartaam ontbreekt een wetenschappelijke grondslag.
Het weegt wel zwaarder dan je onderbuikgevoelens.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wetenschap is alles natuurlijk.
Bij voedingswetenschap vraag ik me dat weleens af.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:13 schreef McNulty het volgende:
[..]
Het weegt wel zwaarder dan je onderbuikgevoelens.
+1quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Bij voedingswetenschap vraag ik me dat weleens af.
Klopt. Daarom laat ik het weerleggen van wetenschappelijke onderzoeken liever over aan mensen die zelf een wetenschappelijk basis hebben en de literatuur bijhouden.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Bij voedingswetenschap vraag ik me dat weleens af.
Maar dat wil niet zeggen dat jij het automatisch bij het rechte eind hebt.quote:
Een wetenschappelijke basis is een onafhankelijjke basis, die vind je bijna niet meer als het om voeding gaat. Ook niet bij de EU.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:29 schreef McNulty het volgende:
[..]
Klopt. Daarom laat ik het weerleggen van wetenschappelijke onderzoeken liever over aan mensen die zelf een wetenschappelijk basis hebben en de literatuur bijhouden.
Ik heb het over hoog opgeleide individuen met een opleiding met verwante opleidingen, die beter een mening kunnen vormen vanwege hun kennis die verder gaat dan oppervlakkigheden zoals synthetisch=slecht. Deze kunnen gewoon onafhankelijk zijn.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:37 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Een wetenschappelijke basis is een onafhankelijjke basis, die vind je bijna niet meer als het om voeding gaat. Ook niet bij de EU.
Ik kan zelf ook wel een onderzoek lezen en tot op zekere hoogte beoordelen wat het nou eigenlijk zegt, maar als de onderzoeksopzet niet onafhankelijk is wordt dat lastig. Studies naar bestaande onderzoeken zijn ook lastig, als je niet weet welke onderzoeken er waarom niet worden meegenomen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:44 schreef McNulty het volgende:
[..]
Ik heb het over hoog opgeleide individuen met een opleiding met verwante opleidingen, die beter een mening kunnen vormen vanwege hun kennis die verder gaat dan oppervlakkigheden zoals synthetisch=slecht. Deze kunnen gewoon onafhankelijk zijn.
Wetenschap poogt het komen tot zo objectief mogelijke kennis.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wetenschap is alles natuurlijk.
Nou dan toch liever azijnzuur; natuurazijn kan allemaal meuk in zitten wat niet gedeclareerd wordt op het etiket.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 12:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In de sambal die ik heb zit geen 'azijnzuur' (wel biologisch natuurazijn) èn geen kaliumsorbaat.
Echt eentje voor jouw, hè?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |