abonnement Unibet Coolblue
pi_165757534
Toevallig was ik dit weekend in Rotterdam, vele bekende plekken uit deze topics voorbij zien komen ;-). Iwanius of iemand anders trouwens bij Little V gegeten? Ik wou daar heen maar zat stamp vol op een zondag avond.. Goed of matig en gewoon pech?
pi_165759708
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 21:01 schreef mytec het volgende:
Toevallig was ik dit weekend in Rotterdam, vele bekende plekken uit deze topics voorbij zien komen ;-). Iwanius of iemand anders trouwens bij Little V gegeten? Ik wou daar heen maar zat stamp vol op een zondag avond.. Goed of matig en gewoon pech?
Daarvoor moet je in Den Haag ook altijd minimaal 4 weken van tevoren reserveren. Altijd stampensvol.
Het is goed, niet bijzonder. En vind andere keukens lekkerder dan d Vietnamese, maar dat is een kwestie van smaak.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_165760001
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 21:01 schreef mytec het volgende:
Toevallig was ik dit weekend in Rotterdam, vele bekende plekken uit deze topics voorbij zien komen ;-). Iwanius of iemand anders trouwens bij Little V gegeten? Ik wou daar heen maar zat stamp vol op een zondag avond.. Goed of matig en gewoon pech?
De Vietnamese keuken staat nou niet enorm bekend om haar bijzonderheid, is meer simpel en meestal gezond. Little V biedt dan wat meer keus dan een gemiddelde Vietnamese toko. Wat ze maken doen ze niet slecht, maar het is vooral een hippe tent, niet omdat ze super goed zijn. Je kan er prima eten, vooral als je iets anders wilt dan de voor ons bekendere keukens, maar ook niet meer dan dat.
pi_165761423
Ok dankjewel niks gemist dus, ik keek er wel raar van op. Omdat het goot en we de trein moesten halen is het de va piano/ veloce geworden.. Prima maar niks bijzonder
pi_165761451
Ik ben naar Little V geweest tijd terug en er nooit een recensie over geschreven (nog doen) en ik vind het net zo als Pho,maar zo zo. (commerciele aangepaste keuken dus) Niet voor herhaling vatbaar. Eigenlijk heeft user DarkerThanBlack het al goed samengevat.

quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 20:43 schreef sirdanilot het volgende:

Ik vraag me wel eens af hè iwanius, is het zo dat je al je hele leven leeft onder het motto 'geld speelt geen rol' (en dus ook de financiele middelen daarvoor altijd hebt gehad) of heb je ook een periode in je leven gehad dat je het niet zo breed had?
Ja, die heb ik zeker gekend. Jarenlang vanaf mijn jeugd. Ik heb het vanaf dat ik kind was nooit breed gehad thuis en dus altijd geprobeerd mijzelf te verbeteren en altijd op zoek te gaan naar manieren om mijn leven aangenamer te maken en eventueel ook voor hen om mij heen. Kwestie van willen en niet opgeven en weer opstaan en doorgaan als je weer met een tegenslag hebt te maken, iets dat ik tegenwoordig bij 3/4 van de huidige generaties mis.

Daar heb ik ook geleerd om zuinig te zijn. En hoe vreemd het klinkt: Ik ben dat in de basis nog steeds. Als ik al iets koop dan doe ik dat in mei of februari wanneer men dus uitverkooptijd heeft. Dagelijkse boodschappen? Niks Appie Heijn maar gewoon de Lidle, Aldi of soms Bas vd Heijden. Gewoon om geen zin hebben de volle mep te betalen. Luiheid,gemakzucht? Wie zal het zeggen. I.i.g. staat het natuurlijk haaks op mijn uitgave patroon als ik uiteten of op reis ga. Het antwoord daarop is dat dat nog 1 vd weinigen dingen zijn waarop ik niet wil bezuinigen, omdat ik ook een dagje ouder wordt en dat dus nog als het laatste beetje luxe zie waar ik van wil of kan genieten.

Maar de tijd van dat ik op maat gemaakte overhemden droeg i.c.m. met bretels,pantalons,dure schoenen, of maatpakken,single/double breasted is voor mij echt voorbij. Het hangt maar in mijn kasten stof te happen te samen met de legio overhemden,truien,vesten,korte jassen,lange jassen van alle topmerken. Als ik tegenwoordig de moeite neem ergens heen te gaan waar je toch een beetje representatief er moet uitzien, dan draag ik meestal een coltrui i.c.m. een pantalon en gympen. Maar hoeft het niet, dan zul je mij vaak zien rondlopen als een zwerver met gympen,khaki broek met vlekken en een polo/t-shirt.. Erg onverzorgd,maar ik voel mij daar wel bij dat slonzige.

Anderzijds kan ik soms ook erg krenterig en zelfs recalcitrant zijn als iets voor mij niet in verhouding staat tot datgene wat men aanbiedt, en men volhoudt dat het wel in verhouding staat. Vervelende is dat ik vaak namelijk al weet wat zoiets kost en wat dus redelijkerwijs gevraagd mag worden en niet wat men vraagt uit pure hebberigheid. Onrecht is een ander iets waar ik erg slecht tegen kan, helemaal als je weet dat je gelijk hebt en de ander gewoon de boel belazert. Meestal probeer ik het pratend nog op te lossen,lukt dat niet dat ben ik het straatschoffie van de jaren 60, die zijn vuisten laat spreken,ongeacht of ik zelf ook wat oploop of later ervoor op het bureau moet zitten. De ander zal boeten en het voelen, nu of later.

De andere kant van mij is dat ik erg gul ben, of kan zijn als ik wil, voor iets of naar mensen in bepaalde situaties. Mijn neefjes en nichtjes kunnen erover meepraten. Ook altijd oog voor de zwakkeren gehad en ben daar al jaren in actief op verschillende gebieden, gewoon omdat ik het een morele plicht vind wanneer je het zelf goed hebt en je wat kan veroorloven. Ik kan lieden die alsmaar praten hoe goed ze het hebben niet uitstaan, vooral als het over niks gaat.

Eigenlijk geef ik anno 2016 meer om het menselijke aspect tussen mensen onderling dan het hele materiele gedoe van "heb ik een mooier huis,auto, of vakantie dan jij?" Ik vind het veel leuker en interessanter met iemand gewoon als mensen onder elkaar over van alles en nog in deze wereld te praten.Ja, zelfs over zaken waar ik misschien geen enkele binding mee heb.'

quote:
Het sentiment van je post ben ik het verder gewoon mee eens hoor, mensen die alles op de komma nauwkeurig gaan zitten uitrekenen vind ik ook irritant of uberhaupt er moeilijk over doen. Maar verdelen kan ook makkelijk gaan als iemand gewoon een 50je neerlegt en de rest dan b.v. een paar tientjes en twintigjes erbij, het hoeft dan niet op de euro nauwkeurig te kloopen. Het overschot is gewoon fooi.
Ik vind dat als je met zijn allen gezellig gaat uiteten de rekening van het minste belang moet zijn. Als er van tevoren afspraken worden gemaakt,prima,ga ik in mee, maar anders neem ik graag het op mij helemaal als ik laat merken dat ik graag het beste en fijnste aan drank en spijzen laat aanrukken. Je gaat tenminste uiteten met zijn allen om te genieten en dan kan je beter het lekkerste van het lekkerste uitkiezen en niet je zorgen moeten maken na afloop of het wel te betalen is.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 10:12:37 ]
pi_165761563
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 23:13 schreef Iwanius het volgende:
Meestal probeer ik het pratend nog op te lossen,lukt dat niet dat ben ik het straatschoffie van de jaren 60 die zijn vuisten laat spreken,ongeacht of ik zelf ook wat oploop of later ervoor op het bureau moet zitten. De ander zal boeten en het voelen, nu of later.
Anekdotes graag. :')
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 23:54:12 #107
6941 APK
Factual, I think.
pi_165762311
The ego has landed.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  woensdag 5 oktober 2016 @ 00:51:12 #108
24752 mandatory
Wat moet je nou?
pi_165762880
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 23:13 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben naar Little V geweest tijd terug en er nooit een recensie over geschreven (nog doen) en ik vind het net zo als Pho,maar zo zo. (commerciele aangepaste keuken dus) Niet voor herhaling vatbaar. Eigenlijk heeft user DarkerThanBlack het al goed samengevat.

[..]

Nee, ik heb het vanaf dat ik kind was nooit breed gehad thuis en dus altijd geprobeerd mijzelf te verbeteren en altijd op zoek te gaan naar manieren om mijn leven aangenamer te maken en eventueel ook voor hen om mij heen. Kwestie van willen en niet opgeven en weer opstaan en doorgaan als je weer met een tegenslag hebt te maken, iets dat ik tegenwoordig bij 3/4 van de huidige generaties mis.

Daar heb ik ook geleerd om zuinig te zijn. En hoe vreemd het klinkt: Ik ben dat in de basis nog steeds. Als ik al iets koop dan doe ik dat in mei of februari wanneer men dus uitverkooptijd heeft. Gewoon om geen zin te hebben de volle mep te betalen. Luiheid,gemakzucht? Wie zal het zeggen en staat natuurlijk haaks op mijn uitgave patroon op eetgebied of wanneer ik op reis ga. Het antwoord daarop is dat dat nog 1 vd weinigen dingen zijn waarop ik niet wil bezuinigen omdat ik ook een dagje ouder wordt en dat dus nog als het laatste beetje luxe zie waarvan ik wil of kan genieten.

Maar de tijd van dat ik op maat gemaakte overhemden droeg i.c.m. met bretels,pantalons,dure schoenen, of maatpakken,single/double breasted is voor mij echt voorbij. Het hangt maar in mijn kasten stof te happen te samen met de legio overhemden,truien,vesten,korte jassen,lange jassen van alle topmerken. Als ik tegenwoodig de moeite neem ergens heen te gaan waar je toch een beetje representatief er moet uitzien, dan draag ik meestal een coltrui met een spencer of vest i.c.m. een grijze pantalon en zwarte schoenen. Maar hoeft het niet, dan zul je mij vaak zien rondlopen als een zwerver met gympen,khaki broek met vlekken en een polo/t-shirt.. Erg onverzorgt,maar ik voel mij daar wel bij gek genoeg.

Anderzijds kan soms ook erg krenterig en zelfs recalcitrant zijn als iets voor mij niet in verhouding staat tot datgene wat men aanbiedt en men volhoudt dat het wel in verhouding staat. Vervelende is dat ik vaak namelijk al weet wat zoiets kost en wat dus redelijkerwijs gevraagd mag worden en niet wat men vraagt uit pure hebberigheid. Onrecht is een ander iets waar ik erg slecht tegen kan helemaal als je weet dat je gelijk hebt en de ander gewoon de boel belazert. Meestal probeer ik het pratend nog op te lossen,lukt dat niet dat ben ik het straatschoffie van de jaren 60 die zijn vuisten laat spreken,ongeacht of ik zelf ook wat oploop of later ervoor op het bureau moet zitten. De ander zal boeten en het voelen, nu of later.

De andere kant van mij is dat ik erg gul ben of kan zijn als ik wil voor iets of naar mensen in een bepaalde situatie. Mijn neefjes en nichtjes kunnen erover meepraten. Ook altijd oog voor de zwakkeren gehad en ben daar al jaren in actief op allerlei gebied, gewoon omdat ik het een morele plicht vind als je het zelf goed hebt en je wat kan veroorloven. Ik kan lieden die alsmaar praten hoe goed ze het hebben niet uitstaan vooral als het over niks gaat.

Eigenlijk geef ik anno 2016 meer om het menselijke aspect tussen mensen onderling dan het hele materiele gedoe van "heb ik een mooier huis,auto, of vakantie dan jij?" Ik vind het veel leuker en interessanter met iemand gewoon als mensen onder elkaar over van alles en nog in deze wereld te praten.Ja, zelfs over zaken waar ik misschien geen enkele binding mee heb.'

[..]

Ik vind dat als je met zijn allen gezellig gaat uiteten de rekening van het minste belang moet zijn. Als er van tevoren afspraken worden gemaakt,prima,ga ik in mee, maar anders neem ik graag het op mij helemaal als ik laat merken dat ik graag het beste en fijnste aan drank en spijzen laat aanrukken. Je gaat tenminste uiteten met zijn allen om te genieten en dan kan je beter het lekkerste van het lekkerste uitkiezen en niet je zorgen moeten maken na afloop of het wel te betalen is.
Ik moest een beetje overgeven toen ik dit las.
Bladiebla...
pi_165763246
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 13:42 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja daar houd ik dus ook niet van. Als je krap bij kas zit blijf je maar een keer thuis. Als er apart betaald moet worden, gewoon 1 afrekenen en de rest terugbetalen of overmaken gedeeld door het aantal personen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:39 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja? Ik vind het stom en vervelend en centenneukerig als er echt uitgeteld gaat worden wie wat gehad heeft. Als het zo moet dan ga ik liever niet met diegene uit eten. Het zegt vaak ook wat over het karakter van de persoon als het met dit soort dingen al zo pietluttig gaat. Prima hoor, moet iedereen zelf weten, maar dat is dan niet mijn soort mensen.
En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?

Ik ga er overigens vanuit dat we het over flinke prijsverschillen (zeg >30%) hebben, niet over 1 euro 15.
pi_165763267
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 02:10 schreef silverhill het volgende:

[..]

[..]

En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?

Ik ga er overigens vanuit dat we het over flinke prijsverschillen (zeg >30%) hebben, niet over 1 euro 15.
Ja dan ook. Maakt me niet uit. Gebeurt ook vaak dat bijvoorbeeld iemand alleen drie spaatjes drinkt (want moeten rijden) en de rest uitpakt met wijn. Gewoon door het aantal mensen delen. De ene keer word je bevoordeeld en de andere keer benadeeld. Soit.
pi_165765044
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 02:10 schreef silverhill het volgende:

[..]


[..]

En als iemand als enige kreeft met kaviaar (bij wijze van) bestelt? En als dat dan ook nog juist die persoon is die krap bij kas zit en als de rekening toch gedeeld wordt dan maar meteen uitpakt? Betaal je dan zonder enige bedenkingen vrolijk deels voor zijn/haar gerecht?

Ik ga er overigens vanuit dat we het over flinke prijsverschillen (zeg >30%) hebben, niet over 1 euro 15.
De eerste vraag die je moet stellen is waarom je met zo'n iemand aan dezelfde tafel zit. Dat is gelijk ook je antwoord wat je gaat doen.
pi_165765137
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 09:32 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

De eerste vraag die je moet stellen is waarom je met zo'n iemand aan dezelfde tafel zit. Dat is gelijk ook je antwoord wat je gaat doen.
Ook dat is waar. Met de mensen waar ik mee ga eten zal zoiets gewoon niet voorkomen.
pi_165765511
Hoe dan ook:

Als ik met mensen ga uiteten moeten het gezellige mensen zijn. Mensen die een verhaal hebben ongeacht rang of stand dat vind ik interessant. En om de feestvreugde te verhogen moet het eten dan ook top zijn. En dat kan een sterren-toko zijn maar ook gewoon een hele goed brasserie of deli. Als de drank en het voedsel maar goed en lekker is. En "Ja"als er goede kaviaar op de kaart staat en goede champagne, dan zal ik in gezelschap altijd voorstellen of mensen er trek in hebben of tenminste het willen proberen als ze het niet kennen. Vaak zeg ik erbij dat zij die dit wel willen proberen zich geen zorgen hoeven te maken over de rekening want "it's on me" mocht het vanwege de prijs voor sommigen boven hun budget gaan.(je ziet..oog voor een ieder zijn portemonnee)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 10:07:10 ]
  Moderator woensdag 5 oktober 2016 @ 10:29:29 #114
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165765804
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 17:50 schreef fathank het volgende:
Kun je wel lopen mekkeren over kleinburgerlijkheid maar zelf toon je je net zo kleinburgelijk door af te geven op mensen die het niet doen zoals in jouw straatje past. Beetje de elitaire lul uithangen hier op fok totdat je door de mand valt met je Hermes-tas.
Precies dit.

quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 14:39 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja? Ik vind het stom en vervelend en centenneukerig als er echt uitgeteld gaat worden wie wat gehad heeft. Als het zo moet dan ga ik liever niet met diegene uit eten. Het zegt vaak ook wat over het karakter van de persoon als het met dit soort dingen al zo pietluttig gaat. Prima hoor, moet iedereen zelf weten, maar dat is dan niet mijn soort mensen.
Dat hoeft helemaal niet centenneukerig te zijn. Ik zou me dan ook bezwaard voelen en duurder gerecht te nemen dan een tafelgenoot doet. Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.

En ik ga heus niet tot op de cent lopen uittellen, ik reken vrij ruim, in het voordeel van de gastheer. Dat doet iedereen dus zit er ook wel een fooi in.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 5 oktober 2016 @ 12:16:32 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165767554
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 10:29 schreef derLudolf het volgende:
Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.

Alsof dat dure elitaire gerechten zijn? Het ene gerecht is misschien 2 euro duurder dan het andere. Gewoon delen dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 oktober 2016 @ 12:20:09 #116
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_165767635
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Alsof dat dure elitaire gerechten zijn? Het ene gerecht is misschien 2 euro duurder dan het andere. Gewoon delen dus.
Dus jij gaat bepalen hoe een ander wenst te betalen. Ben jij van de betaalpolitie ofzo.

Is het zo moeilijk om opvattingen te accepteren die niet binnen je eigen straatje passen?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  woensdag 5 oktober 2016 @ 12:36:03 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165767951
quote:
10s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:20 schreef fathank het volgende:

Dus jij gaat bepalen hoe een ander wenst te betalen. Ben jij van de betaalpolitie ofzo.
Ja.
quote:
Is het zo moeilijk om opvattingen te accepteren die niet binnen je eigen straatje passen?
Ja. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_165769738
Komt er behalve dit gebarkebiet over geld nog eens een update? Daarvoor volg ik het topic eigenlijk :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 14:07:11 ]
  woensdag 5 oktober 2016 @ 14:10:40 #119
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_165769794
Ben wel benieuwd naar Miami, die Amerikanen zijn culinair nogal wisselvallend.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_165769820
quote:
12s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja.

[..]

Ja. ;)
Wisten we al wel toch? :P
pi_165780159
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 10:29 schreef derLudolf het volgende:

[knip]

Dat hoeft helemaal niet centenneukerig te zijn. Ik zou me dan ook bezwaard voelen en duurder gerecht te nemen dan een tafelgenoot doet. Als ik carpachio wil als voor- en lamsvlees als hoofdgerecht terwijl een ander een salade en een schnitzel besteld zou ik het lullig vinden als een ander dat aan mee betaalt.

Dat schuldgevoel leg jij je dan echt zelf op en kan je dus niet als een redelijk argument gebruiken.

Je kan namelijk ook je schouders ophalen en nemen wat je lekker lijkt aangezien dat i.c.m.de gezelligheid de insteek van het samenzijn is. Niet om bij elke afweging gelijk rekening te moeten houden met alle 'wereldproblematiek' , want zo kan je bezig blijven.

En als iemand vervolgens een bewuste sneer gaat geven d.m.v. een opmerking over jouw genomen bestelling, anders gezegd denkt leuk te zijn door jouw afwijkende,duurdere keuze,even onder de aandacht te willen brengen, dan zal ik de eerste zijn die dat persoon erop aanspreekt en wel zo dat hij of weggaat of zich gedeisd gaat houden.

quote:
99s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 14:10 schreef XL het volgende:
Ben wel benieuwd naar Miami, die Amerikanen zijn culinair nogal wisselvallend.
Ging wel maar ik zal weer eens in de pen klimmen vanaf volgende week en wat recensies i.c.m. de geschoten foto's gaan opstellen en online zetten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2016 22:12:51 ]
pi_165780369
Mijn vriend eet meestal wat goedkoper dan de rest. Die maak.je nou eenmaal gelukkiger met sate dan met biefstuk. Helemaal prima natuurlijk.

Maar hij drinkt weer duurder bij het uitgaan. Dus aan het einde van het verhaal maakt het geen reet uit maar hebben we wel een gezellige avond gehad.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_165781691
Ik ben het er wel mee eens, nodig jij iemand uit dan betaal je. Is het een gezamenlijke beslissing dan niet zeuren als het gewoon een split wordt en jij net 5 euro minder hebt gegeten/gedronken.
pi_165783343
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 23:19 schreef mytec het volgende:
Ik ben het er wel mee eens, nodig jij iemand uit dan betaal je. Is het een gezamenlijke beslissing dan niet zeuren als het gewoon een split wordt en jij net 5 euro minder hebt gegeten/gedronken.
Tja. En als het verschil 50 euro is? Of 100?
Make my day!
pi_165783678


Waar?







Toko May Fong 2.0
West-Kruiskade 52
3014 AT Rotterdam

Vroeger:


© Yelp Rotterdam


Wat at / dronk je?

Niks gegeten wel bestelt en meegenomen naar huis als snack deze hele Pekingeend (lekker warm, dus
kakel verrs) en de prijs is niet duur voor zo een hele eend. ¤ 18,50,-



Impressies / Op of aanmerkingen

Deze toko die ook bij CUL collega RobinOok erg bekend is, is een kleine verborgen parel als het gaat om die typische Kantonese gerechten die je normaliter voor de hoofdprijs bij een restaurant kunt bestellen en verorberen.

Elke dag vers bereidt vanaf 10:30 uur ligt er van alles in de toonbank,verpakt en wel ,en als je geluk hebt dan zie je zelfs al de verse Pekingeend of Buikspek net uit de keuken komen voor de verkoop. Wijs aan wat je wilt, en als dat een baklje wordt met alleen dat rode varkensvlees (cha siew) wat net uit de oven komt, of die verse Pekingeend, dan wordt de order doorgegeven aan de keuken waar net alles vandaan kwam, en verschijnt er binnen 2 minuten een goed gevulde bak met wat je bestelde,al dampend om op te eten. Kijk niet vreemd op als mensen soms wat ze net bestelt hebben gelijk terplekke oppeuzelen gewoon omdat het nog lekker warm is en natuurlijk erg lekker.

Men verkoopt er ook bakjes nasi of bami of groentes en zelfs die typische kantonese 'dim sum' hapjes zoals chicken feet'. 'De zaak zelf oogt misschien voor een buienstaander wat kaal,onpersoonlijk en klinisch, maar dat interesseert de altijd hard werkende chinese moeder en dochter helemaal niet want het gaat in de basis erom dat hun etenswaren goed zijn voor hun veeleisende klanizie.

En die bakjes met of nasi of bami met wat groente of vlees boveniop beginnen bij....¤5,- per stuk. Geen geld als je in de middag iets warms wilt eten,trek hebt in aziatisch, en dit dus in een overntje even kan opmwarmen als je het heb bestelt.

Cijfer:

8
/ 10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-10-2016 02:26:17 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')