abonnement Unibet Coolblue
pi_165000421
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165000458
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 23:54 schreef Koskesh het volgende:
[ afbeelding ]

Pre-botox was beter imo.
botox is ie gewoon dikker geworden?

[ Bericht % gewijzigd door Frutsel op 02-09-2016 10:08:26 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 augustus 2016 @ 23:59:01 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165000473
Anyway, een deel van de Tigers dus maar naar Hama. Dan zal de rest 'mokerslagen' uit blijven delen in Zuid-Aleppo.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165000814
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 00:08 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Weet niet wat ze met hem gedaan hebben in de geheime chemische laboratoria van assad maar hij ziet eruit als een nieuw persoon. Misschien is het ook een nieuw persoon. Niemand weet het. De tiger is een interessante man.
zou wat wezen als het iemand anders zou zijn. sovjet praktijken je weetz :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165000867
http://www.hurriyet.com.t(...)sla-vuruldu-40212971

bij jarablus vandaag 25 doelen met artillerie beschoten. tegen 19 uur werden 4 gebouwen door turkse vliegtuigen beschoten en de coalitie heeft een gewapend voertuig uitgeschakeld.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165000915
markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 00:14:30 #Syria #IS retook Wesiyê & Umm Qurah from #SDF/#YPG in orthern #Aleppohttps://t.co/Cpclc1Q2DH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165001117
Echelon_Defense twitterde op woensdag 31-08-2016 om 20:33:42 Additional Turkish reinforcements at #Karkamis, bordering town with #Jarablus. #Syria. #Turkey #FSA #ISIS #SDF https://t.co/3aS0QDN3G3 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 07:33:35 #8
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165003080
pepperm4n twitterde op donderdag 01-09-2016 om 00:07:14 Hundreds of Arabs in Manbij protested against Turkish invasion and their proxies. https://t.co/TPmd8K4NhD reageer retweet
Also, this:
US Will Continue to Back Kurdish Group Opposed by Turkey: Votel
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165003221
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 07:33 schreef DustPuppy het volgende:
pepperm4n twitterde op donderdag 01-09-2016 om 00:07:14 Hundreds of Arabs in Manbij protested against Turkish invasion and their proxies. https://t.co/TPmd8K4NhD reageer retweet
Also, this:
US Will Continue to Back Kurdish Group Opposed by Turkey: Votel
Turkije moet gaan oppassen. Straks krijgen ze een mokerslag van de VS.
  donderdag 1 september 2016 @ 08:16:05 #10
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165003342
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 08:01 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Turkije moet gaan oppassen. Straks krijgen ze een mokerslag van de VS.
Nee man, Turkije's power is over 9000!!! Je weetz!
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 08:57:06 #11
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165003719
Interessant artikel voor de geïnteresseerden (conclusie van het best lange artikel toegevoegd):

quote:
THE DECAY OF THE SYRIAN REGIME IS MUCH WORSE THAN YOU THINK

Conclusions

Over the past three years, despite foreign military aid and support, the regime under Assad has continued to atrophy at an ever increasing pace. If these trends continue, the Syrian president will soon find himself little more than a primus inter pares, a symbolic common denominator around which a loose coalition of thieves and fiefdoms can rally. Thus, with the slow decay of the once powerful state, military, and party establishment, the person of Bashar al-Assad himself has increasingly come to embody the last remaining pillar not of a state but of "the regime" and its brutal war against its own citizens.

The great majority of forces in Syria today, particularly among the regime's minority supporters, fight an increasingly localized war for the protection of their particular communities. It is only through the continued existence of the regime -- personified in Assad -- that these defensive goals have been tied to an aggressive, national vision which we know to be unacceptable to a great majority of Syrians, disastrous to its supporters, and militarily unrealistic. While removing the tyrant may spark in-fighting among the surviving warlords, it would likely not mean a collapse of their forces and the slaughter of their villages. Latakia is being protected not by Assad's largely imaginary "4th Corps" of the Syrian Arab Army, but by Mohamed Jaber and his merry men of the Desert Hawks. If indeed there is no strong bureaucratic and military class left that could salvage and revive the state and if loyalist militants have developed an increasing degree of self-reliance, then the situation is not as Western policymakers assume. Syria's president has become not only perfectly expendable as guarantor of the state, but ought to be considered the last remaining obstacle to a peace process based on local ceasefires and return to displaced peoples to their home communities.

This makes those calls heard in Western capitals, as well as Moscow, that Syria's state institutions must be preserved ring hollow. All this suffering -- to preserve what precisely?

It is the fiction of a national regime upheld by Assad that drives the worst abuses of this war, that obliges Alawite kids from the coastal mountains and the plains of Hama to fight their own countrymen in distant corners of a country long fractured into smaller fiefdoms beyond the reach of the state. The United States should not be complicit in this pretension. The Syrian state is gone for good. At this point, a quick decapitation might be preferable to a drawn-out implosion.

When Syrians first rose up, they demanded not just the downfall of Bashar al-Assad, but of the "nizam." Commonly translated as "regime", it more closely means "system". Humanitarian suffering, state failure and -- yes -- terrorism in Syria are not competing concerns that need to be balanced, but symptoms of a singular disease: The mis-rule of Bashar al-Assad and his clients, cronies, and the petty criminals it has elevated to power.


[ Bericht 44% gewijzigd door DustPuppy op 01-09-2016 09:20:43 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 09:35:07 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165004329
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 08:57 schreef DustPuppy het volgende:
Interessant artikel voor de geïnteresseerden (conclusie van het best lange artikel toegevoegd):

[..]

Dit artikel is ook best interessant (wordt naar verwezen):

https://warisboring.com/w(...)39485df43#.hdbps7f5r
pi_165004534
It's the same old shit again over hue hue je mag geeen Islamisten proberen te bevechten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_165004940
Het FSA moet propaganda veel effectiever gebruiken. Droppen van leaflets in steden zoals Manbij en Tal Abyad met het bericht dat ze bezet worden door goddeloze communisten zou het spel zo omkeren. Het FSA zou nog geen eens iets moeten innemen. De bewoners zouden met hun eigen handen die apen lynchen en als dat niet lukt zouden ze op z'n minst een handje helpen als het FSA aan de poorten loopt de bonken.
pi_165005010
Maar eeeh Turkije en ISIS werkt samen. Ze hebben zo juist twee dorpen aan hen overhandigd. :')
taylieli twitterde op donderdag 01-09-2016 om 09:54:48 💥#Isil attacked/captured Yaqoubiyah and Arab Hassan villages from #Turkish Army /#fsa, south of #Jarablus. reageer retweet


IS heeft dus zijn eerste tegenslag kunnen maken terwijl YPG/SDF ondanks al die groot praat nog helemaal niks heeft kunnen doen. Dit is wel interessant om te zien omdat je ook gelijk kunt zie hoe sterk/zwak de acteurs om de grond zijn. Zonder luchtondersteuning is de YPG dus goed voor niks terwijl IS zonder luchtondersteuning (die hebben ze trouwens nooit gehad) best veel kan flikken. Als ik een ranking zou moeten maken zou ik het zo maken:

Discipline:
IS: 8/10
FSA: 7/10
YPG: 5/10
Assad's strijdkrachten: 5/10

[ Bericht 2% gewijzigd door Atak op 01-09-2016 10:24:44 ]
  donderdag 1 september 2016 @ 10:37:40 #16
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165005452
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:13 schreef Atak het volgende:
Maar eeeh Turkije en ISIS werkt samen. Ze hebben zo juist twee dorpen aan hen overhandigd. :')
taylieli twitterde op donderdag 01-09-2016 om 09:54:48 💥#Isil attacked/captured Yaqoubiyah and Arab Hassan villages from #Turkish Army /#fsa, south of #Jarablus. reageer retweet
[ afbeelding ]

IS heeft dus zijn eerste tegenslag kunnen maken terwijl YPG/SDF ondanks al die groot praat nog helemaal niks heeft kunnen doen. Dit is wel interessant om te zien omdat je ook gelijk kunt zie hoe sterk/zwak de acteurs om de grond zijn. Zonder luchtondersteuning is de YPG dus goed voor niks terwijl IS zonder luchtondersteuning (die hebben ze trouwens nooit gehad) best veel kan flikken. Als ik een ranking zou moeten maken zou ik het zo maken:

Discipline:
IS: 8/10
FSA: 7/10
YPG: 5/10
Assad's strijdkrachten: 5/10

SDF heeft het enige verstandige gedaan, terugtrekken en Manbij verstevigen.

De VS blijft volhouden dat de YPG elementen van de SDF zich teruggetrokken hebben naar het oosten van de Eufraat. Turkije heeft weinig andere keus dan die uitspraak te accepteren (of het waar is of niet), willen ze verzekerd blijven van luchtsteun van de coalitie: US top commander: SDF is the most capable anti-ISIS force

De wapenstilstand lijkt ondanks de Turkse ontkenning toch echt van kracht; Er wordt door de FSA niet voorbij de Sajur getrokken, maar richting het Westen.

[ Bericht 0% gewijzigd door DustPuppy op 01-09-2016 10:50:48 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 10:45:41 #17
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165005614
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:09 schreef Atak het volgende:
Het FSA moet propaganda veel effectiever gebruiken. Droppen van leaflets in steden zoals Manbij en Tal Abyad met het bericht dat ze bezet worden door goddeloze communisten zou het spel zo omkeren. Het FSA zou nog geen eens iets moeten innemen. De bewoners zouden met hun eigen handen die apen lynchen en als dat niet lukt zouden ze op z'n minst een handje helpen als het FSA aan de poorten loopt de bonken.
Want mensen in die gebieden zijn oliedom en geloven alles wat ze op een pamfletje lezen.

True story :|W
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165005865
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:37 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

SDF heeft het enige verstandige gedaan, terugtrekken en Manbij verstevigen.

De VS blijft volhouden dat de YPG elementen van de SDF zich teruggetrokken hebben naar het oosten van de Eufraat. Turkije heeft weinig andere keus dan die uitspraak te accepteren (of het waar is of niet), willen ze verzekerd blijven van luchtsteun van de coalitie: US top commander: SDF is the most capable anti-ISIS force

De wapenstilstand lijkt ondanks de Turkse ontkenning toch echt van kracht; Er wordt door de FSA niet voorbij de Sajur getrokken, maar richting het Westen.
Ik ben bang voor je dat de YPG niks te kiezen heeft. De VS heeft zich duidelijk uitgelaten dat de YPG zich niet aan zijn woorden heeft gehouden en weigert terug te trekken dus VS-support heeft verloren. Wapenstilstand zal er alleen komen als de YPG eruit gemept is. De wat betere tanks worden nu boven de Sanjur gepositioneerd en als het eenmaal begint zou de YPG moeten terugtrekken voor zijn eigen bestwil.
  donderdag 1 september 2016 @ 11:03:13 #19
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165005965
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:57 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik ben bang voor je dat de YPG niks te kiezen heeft. De VS heeft zich duidelijk uitgelaten dat de YPG zich niet aan zijn woorden heeft gehouden en weigert terug te trekken dus VS-support heeft verloren. Wapenstilstand zal er alleen komen als de YPG eruit gemept is. De wat betere tanks worden nu boven de Sanjur gepositioneerd en als het eenmaal begint zou de YPG moeten terugtrekken voor zijn eigen bestwil.
Gast, de VS zegt letterlijk in dat artikel dat de YPG zich WEL aan haar woord heeft gehouden en dat ze hun zullen blijven ondersteunen.
quote:
"The Kurds, for the most part, the portion of the Kurds that are part of the SDF, are on the east side on the Euphrates River at this time. They have lived up to their commitment to us," he added.
Ik snap dat lezen moeilijk is, maar doe alsjeblieft een beetje beter je best.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165006141
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 07:33 schreef DustPuppy het volgende:
pepperm4n twitterde op donderdag 01-09-2016 om 00:07:14 Hundreds of Arabs in Manbij protested against Turkish invasion and their proxies. https://t.co/TPmd8K4NhD reageer retweet
Also, this:
US Will Continue to Back Kurdish Group Opposed by Turkey: Votel
had niet anders verwacht. huichelaars...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165006199
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:03 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Gast, de VS zegt letterlijk in dat artikel dat de YPG zich WEL aan haar woord heeft gehouden en dat ze hun zullen blijven ondersteunen.

[..]

Ik snap dat lezen moeilijk is, maar doe alsjeblieft een beetje beter je best.
Wel raar dat er tot nu toe het FSA alleen tegen YPG heeft gevochten. De ID's die op de lichamen zijn gevonden zijn duidelijk YPG. De VS moet er nog aan wennen maar de nieuwe anti-IS force is het FSA. Daar is het iedereen mee eens.
pi_165006209
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 08:57 schreef DustPuppy het volgende:
Interessant artikel voor de geïnteresseerden (conclusie van het best lange artikel toegevoegd):

[..]

we zijn nog niet eens begonnen aan de endgame in syrie. ergens halverwege zitten we volgens sommigen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165006362
quote:
15s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

we zijn nog niet eens begonnen aan de endgame in syrie. ergens halverwege zitten we volgens sommigen.
Precies. De echte spelers zijn pas begonnen. Volgens mij zal de situatie over 1 jaar helemaal anders zijn en paar spelers die we nu kennen zal er waarschijnlijk niet meer zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door Atak op 01-09-2016 11:42:05 ]
  donderdag 1 september 2016 @ 11:31:36 #24
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165006473
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Wel raar dat er tot nu toe het FSA alleen tegen YPG heeft gevochten. De ID's die op de lichamen zijn gevonden zijn duidelijk YPG. De VS moet er nog aan wennen maar de nieuwe anti-IS force is het FSA. Daar is het iedereen mee eens.
De VS duidelijk niet. De Russen ook niet.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165006580
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:37 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

SDF heeft het enige verstandige gedaan, terugtrekken en Manbij verstevigen.

De VS blijft volhouden dat de YPG elementen van de SDF zich teruggetrokken hebben naar het oosten van de Eufraat. Turkije heeft weinig andere keus dan die uitspraak te accepteren (of het waar is of niet), willen ze verzekerd blijven van luchtsteun van de coalitie: US top commander: SDF is the most capable anti-ISIS force

De wapenstilstand lijkt ondanks de Turkse ontkenning toch echt van kracht; Er wordt door de FSA niet voorbij de Sajur getrokken, maar richting het Westen.
Turkije heeft geen luchtsteun nodig en bovendien kunnen ze Incirlik dichtgooien mocht de coalitie stoer doen.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_165006726
Ik denk dat de VS nu nog een beetje in de war is. Ze maken uitspraken die de andere uitspraak tegenspreekt. Over een tijdje zullen ze de nieuwe realiteit accepteren die Poetin/Erdogan/Assad op tafel legt. Ik denk dat erachter zullen komen dat de YPG toch niet zo gehoorzaam is als ze dachten. Ze moeten een exit vinden om de YPG/SDF helemaal te droppen zodat iedereen verder kan.
pi_165006869
isis slaat terug

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 12:25:59 #28
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165007608
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:51 schreef Slayage het volgende:
isis slaat terug

[ afbeelding ]
Wat brokkelt die FSA linie snel af, zeg?

Hold the fucking line, people. Veroveren ok, maar verdedigen, ho maar?

[ Bericht 6% gewijzigd door DustPuppy op 01-09-2016 12:49:49 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165007987
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:51 schreef Slayage het volgende:
isis slaat terug

[ afbeelding ]
Wat een mokerslag. Die worden even hard weggemept, zeg. Niet verwacht.
pi_165008191
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:25 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Wat brokkelt die FSA linie snel af, zeg?

Hold the fucking line, people. Veroveren ok, maar verdedigen, ho maar?
IS heeft wel de betere posities op de bergen verlaten. Ze zitten nu op vlak(ker) grond. FSA zit nu op een beter verdedigbaar grond.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  donderdag 1 september 2016 @ 12:55:08 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165008243
Maar het almachtige Turkije zou de twee gebieden toch wel in een dag of 2 verbinden?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165008300
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:55 schreef Szura het volgende:
Maar het almachtige Turkije zou de twee gebieden toch wel in een dag of 2 verbinden?
Het is intens onduidelijk was Turkije nu aan het uitvreten is. :P
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_165008432
Er is geen punt tot haast. Verliezen van manschappen minimaliseren is belangrijker dan even alles vlug vlug te doen maar slordig doen en veel manschappen kwijtraken.

Strategisch is het beter nu op materieel te stashen op de Sajur rivier en hopen dat IS en YPG gaan clashen zodat ze elkaar verzwakken.

Oorlogvoeren is 90% juist observeren. 10% vechten. De afgelopen dagen heeft de YPG ook heel veel manschappen en vrouwenschappen kwijtgeraakt. Dat ze nog wat land bezetten is minder belangrijk. Kwestie van tijd dat de push begint maar timing is belangrijk.
  donderdag 1 september 2016 @ 13:04:38 #34
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165008436
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:57 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Het is intens onduidelijk was Turkije nu aan het uitvreten is. :P
Het ziet er naar uit dat ze de YPG aan het wegmeppen zijn.
pi_165008509
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:04 schreef Atak het volgende:
Er is geen punt tot haast. Verliezen van manschappen minimaliseren is belangrijker dan even alles vlug vlug te doen maar slordig doen en veel manschappen kwijtraken.

Strategisch is het beter nu op materieel te stashen op de Sajur rivier en hopen dat IS en YPG gaan clashen zodat ze elkaar verzwakken.

Oorlogvoeren is 90% juist observeren. 10% vechten. De afgelopen dagen heeft de YPG ook heel veel manschappen en vrouwenschappen kwijtgeraakt. Dat ze nog wat land bezetten is minder belangrijk. Kwestie van tijd dat de push begint maar timing is belangrijk.
Turkije heeft anders de afgelopen jaren genoeg tijd gehad om te observeren :P
pi_165008656
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:08 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Turkije heeft anders de afgelopen jaren genoeg tijd gehad om te observeren :P
Azerbeidzjan heeft dat ook met de Karabakh kwestie gedaan. Nog niet zo lang geleden zijn ze een offensief begonnen en hebben met heel weinig verliezen de strategische plekken overgenomen. In Jarablus is nu dezelfde aan de gang. Het is een goeie zaak om nu te kijken wat de ander doet. Als je de ander op een foute move betrapt kan je als het waren met een rits van mokerslagen de vijand in een beweging buitenspel zetten.
pi_165008946
pi_165009654
gaan de sjia milities eindelijk een graf beschermen? _O- _O- _O-

markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 13:26:45 #Syria Rebels shelling fortification on Mount Zayn al-Abdeen -protecting #Hama city behindnote Shiite Shrine on top https://t.co/Yq2E88Slmm reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165009730
Maar even serieus, ik dacht dat Turkije + FSA zo wel zou doorstoten. Het valt me een beetje 'tegen'.
  donderdag 1 september 2016 @ 13:56:59 #40
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165009785
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:54 schreef TheJanitor het volgende:
Maar even serieus, ik dacht dat Turkije + FSA zo wel zou doorstoten. Het valt me een beetje 'tegen'.
Ja, mij ook eerlijk gezegd. Zeker gezien het taalgebruik van sommige users hier.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165009814
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:54 schreef TheJanitor het volgende:
Maar even serieus, ik dacht dat Turkije + FSA zo wel zou doorstoten. Het valt me een beetje 'tegen'.
ik denk dat we dat allemaal zon beetje dachten omdat omdat het leek alsof isis zich had teruggetrokken of dat er misschien een deal was.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 14:00:04 #42
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165009879
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat we dat allemaal zon beetje dachten omdat omdat het leek alsof isis zich had teruggetrokken of dat er misschien een deal was.
Ik denk eerder dat IS gedacht had dat de SDF en de Turken elkaar wel zouden gaan bevechten (wat ze in eerste instantie ook deden).

Nu tussen die 2 een soort wapenstilstand tot stand is gekomen, hebben ze opnieuw de aanval ingezet, zo lijkt het.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 14:02:10 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165009936
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:00 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik denk eerder dat IS gedacht had dat de SDF en de Turken elkaar wel zouden gaan bevechten (wat ze in eerste instantie ook deden).

Nu tussen die 2 een soort wapenstilstand tot stand is gekomen, hebben ze opnieuw de aanval ingezet, zo lijkt het.
Alsnog had ik niet verwacht dat ze daar nog toe in staat waren. De mannen zijn toch een keertje op. Ze moeten veel meer dan de geschatte 20k strijders hebben als je hun territorium bekijkt en waar ze allemaal vechten en dagelijks mannen verliezen.
pi_165009938
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:00 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik denk eerder dat IS gedacht had dat de SDF en de Turken elkaar wel zouden gaan bevechten (wat ze in eerste instantie ook deden).

Nu tussen die 2 een soort wapenstilstand tot stand is gekomen, hebben ze opnieuw de aanval ingezet, zo lijkt het.
dat is ook zeker mogelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165009976
asjemenou! ging iemands geweer per ongeluk af ofzo? :P

markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 14:02:20 #Syria Failed regime attempt to storm rebel held parts in #Daraa Mahatta (city center) reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165010499
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:03 schreef Slayage het volgende:
asjemenou! ging iemands geweer per ongeluk af ofzo? :P

markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 14:02:20 #Syria Failed regime attempt to storm rebel held parts in #Daraa Mahatta (city center) reageer retweet
of juist niet, ze bestormden en op het moment supreme blokkeerde hun wapens
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_165010590
de flower power militie vindt kennelijk tribale / etnische zuiveringen normaal.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 14:37:44 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165010631
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:35 schreef Slayage het volgende:
de flower power militie vindt kennelijk tribale / etnische zuiveringen normaal.

[ afbeelding ]
Leuk dat ze een tribale cultuur hebben waarin ze gebruik x hebben, maar ze wonen in een seculier Syrië. Bovendien waren ze toch zelf zo seculier _O-
pi_165010742
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Leuk dat ze een tribale cultuur hebben waarin ze gebruik x hebben, maar ze wonen in een seculier Syrië. Bovendien waren ze toch zelf zo seculier _O-
het doel heiligt de middelen uiteraard ;)

als het je uitkomt ben je "the people protection front" als het je uitkomt ben je onderdeel de "syrian democratic forces" en als het je uitkomt ben je dus " onderdeel van een tribale maatschappij".

ze weten iig wat flexibiliteit is, dat moet ik ze wel geven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165010802
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Alsnog had ik niet verwacht dat ze daar nog toe in staat waren. De mannen zijn toch een keertje op. Ze moeten veel meer dan de geschatte 20k strijders hebben als je hun territorium bekijkt en waar ze allemaal vechten en dagelijks mannen verliezen.
Deze oorlog toont wel keer op keer aan dat je je niet enkel op nummers moet focussen. Kijk maar wat Jund al Aqsa al een paar dagen uitvreet in het noorden van Hama met een paar honderd man.
NEE!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')