abonnement Unibet Coolblue
pi_164940324
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
pi_164940391
Vraag me af wat de VS nu gaat doen nu de Koerden weigeren om Raqqa aan te vallen zoals afgesproken. Ze raken zo hun relevantie kwijt als ze niet aan hun eigen afspraken houden en denken dat de wereld om hen heen draait. Tijd om die apen terug te fluiten.
  maandag 29 augustus 2016 @ 16:09:08 #3
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164940704
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 15:54 schreef Atak het volgende:
Vraag me af wat de VS nu gaat doen nu de Koerden weigeren om Raqqa aan te vallen zoals afgesproken. Ze raken zo hun relevantie kwijt als ze niet aan hun eigen afspraken houden en denken dat de wereld om hen heen draait. Tijd om die apen terug te fluiten.
De VS heeft hen toch laten vallen, waarom zouden zij zich wel aan de afspraken moeten houden ?
pi_164940868
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:09 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

De VS heeft hen toch laten vallen, waarom zouden zij zich wel aan de afspraken moeten houden ?
Nee, de afspraak was dat de Koerden zouden terugtrekken nadat Manbji opgeschoond was. Het zijn de Koerden die zich niet aan de afspraak houden want ze weigeren om terug te trekken. Als de Koerden ook nog weigeren om Raqqa aan te vallen zal het twee keer op een rij zijn dan ze niet aan de afspraken houden die ze de VS hebben gegeven.
pi_164940951
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:15 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee, de afspraak was dat de Koerden zouden terugtrekken nadat Manbji opgeschoond was. Het zijn de Koerden die zich niet aan de afspraak houden want ze weigeren om terug te trekken. Als de Koerden ook nog weigeren om Raqqa aan te vallen zal het twee keer op een rij zijn dan ze niet aan de afspraken houden die ze de VS hebben gegeven.
Welke afspraak? Eerst laat je die mensen maandenlang knokken om Manbij en vervolgens zeg je tegen hun "opdonderen daar". Ja dan snap ik dat ze zeggen 'flikker op met je Raqqa".
mon citoyens vous serez unis.
  maandag 29 augustus 2016 @ 16:19:29 #6
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164940964
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:15 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee, de afspraak was dat de Koerden zouden terugtrekken nadat Manbji opgeschoond was. Het zijn de Koerden die zich niet aan de afspraak houden want ze weigeren om terug te trekken. Als de Koerden ook nog weigeren om Raqqa aan te vallen zal het twee keer op een rij zijn dan ze niet aan de afspraken houden die ze de VS hebben gegeven.
De YPG is toch ook vertrokken, ze hebben alleen een deel van de SDF achtergelaten.
  maandag 29 augustus 2016 @ 16:19:34 #7
28033 Pek
je moet wat
pi_164940968
Negerts :')
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_164941008
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:19 schreef HSG het volgende:

[..]

Welke afspraak? Eerst laat je die mensen maandenlang knokken om Manbij en vervolgens zeg je tegen hun "opdonderen daar". Ja dan snap ik dat ze zeggen 'flikker op met je Raqqa".
Precies
pi_164941061
Plan in Syrie is volgens mij gewoon isis en ypg tegen elkaar opzetten= terroristen vs terroristen= zelfreinigende werking creren.
Maar de ypg wil niet omdat isis keihard is , ze knallen hun harsens uit hun hoofd, willen liever tegen de humane FSA vechten, want die neemt ze alleen gevangen, boehoe niks aan de hand, i.p.v. in de bergen weg te rotten is het gevangenisleven niet zo verkeerd.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164941171
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:19 schreef HSG het volgende:

[..]

Welke afspraak? Eerst laat je die mensen maandenlang knokken om Manbij en vervolgens zeg je tegen hun "opdonderen daar". Ja dan snap ik dat ze zeggen 'flikker op met je Raqqa".
De houding van Turkije wat betreft YPG/SDF was bekend bij de VS vr de Manbij-offensief. Turkije had aangegeven dat de Eufraat-rivier een rode lijn was voor Turkije, en dat het ongewenst is/was dat YPG de oversteek zou maken.

Vele onderhandelingen en beloftes later heeft de YPG/SDF de oversteek gemaakt en Manbij overgenomen van IS. Turkije is akkoord gegaan door o.a. twee zaken: de Arabieren moesten het offensief leiden (dus niet YPG/de Koerden) n YPG moest zich later terugtrekken.

De VS is daarmee akkoord gegaan (ook namens YPG, zou je denken). Daar komt Turkije nu dus op terug.

De VS heeft er een zooitje van gemaakt door zowel Turken als Koerden zoet te proberen houden. De houding van Turkije tegenover YPG is niet nieuw, en was er al vr de Manbij-offensief.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 29-08-2016 16:28:12 ]
  maandag 29 augustus 2016 @ 16:31:26 #11
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164941287
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:15 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee, de afspraak was dat de Koerden zouden terugtrekken nadat Manbji opgeschoond was. Het zijn de Koerden die zich niet aan de afspraak houden want ze weigeren om terug te trekken. Als de Koerden ook nog weigeren om Raqqa aan te vallen zal het twee keer op een rij zijn dan ze niet aan de afspraken houden die ze de VS hebben gegeven.
Again, de VS is niet de baas over de Koerden, zijn hadden toevallig gelijke doelen voor een bepaalde tijd. Het enige dat de VS kan zeggen is, als jullie onze steun willen dan....

Probleem met die hele Manbij operatie is dat een beslissing over de Koerden is gemaakt zonder ze bij de plannings-stadium te betrekken. Als je dat doet voelen ze zich niet verbonden aan een beslissing waarover zijn geen inspraak hebben gehad. Dus de reactie van de Koerden is niet zo vreemd.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164941361
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:19 schreef HSG het volgende:

[..]

Welke afspraak? Eerst laat je die mensen maandenlang knokken om Manbij en vervolgens zeg je tegen hun "opdonderen daar". Ja dan snap ik dat ze zeggen 'flikker op met je Raqqa".
Koerden moeten zich aan de afspraak houden en terugtrekken. Als ze zich niet aan de afspraak willen houden dan moeten zie ook niet zulke beloftes doen. Goed dat Turkije nu inspringt en ze nu tot gerechtigheid brengt.
pi_164941366
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Again, de VS is niet de baas over de Koerden, zijn hadden toevallig gelijke doelen voor een bepaalde tijd. Het enige dat de VS kan zeggen is, als jullie onze steun willen dan....

Probleem met die hele Manbij operatie is dat een beslissing over de Koerden is gemaakt zonder ze bij de plannings-stadium te betrekken. Als je dat doet voelen ze zich niet verbonden aan een beslissing waarover zijn geen inspraak hebben gehad. Dus de reactie van de Koerden is niet zo vreemd.
Er wordt veel gesproken over verraad, maar ik vraag me toch af wat de VS tegen YPG/SDF heeft gezegd. Bedoel, als er niets is beloofd, is er ook geen verraad geweest.

Zo van: "jongens, we helpen jullie nu, maar jullie weten hoe het zit met Turkije, dus mochten we in de toekomst niet voor jullie kiezen, dan weten jullie dat nu".
pi_164941389
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:19 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

De YPG is toch ook vertrokken, ze hebben alleen een deel van de SDF achtergelaten.
Nee. Meerdere YPG terroristen zijn geneutraliseerd op de weg naar Manbij. De stad zelf is ook genfecteerd met YPGers.
pi_164941404
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:22 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Plan in Syrie is volgens mij gewoon isis en ypg tegen elkaar opzetten= terroristen vs terroristen= zelfreinigende werking creren.
Maar de ypg wil niet omdat isis keihard is , ze knallen hun harsens uit hun hoofd, willen liever tegen de humane FSA vechten, want die neemt ze alleen gevangen, boehoe niks aan de hand, i.p.v. in de bergen weg te rotten is het gevangenisleven niet zo verkeerd.
Daarom = geen POW's nemen.

Als ze info eruit kunnen persen moeten ze dat doen.

Verder moet je niet te zacht zijn omdat het averechts werkt.
pi_164941594
YPG werkt niet mee..
markito0171 twitterde op maandag 29-08-2016 om 16:21:34 #Syria #YPG/#SDF lost Tal Hudhan & other nearby villages south of #Manbij to #IslamicStatehttps://t.co/4Ll1zXwjGO reageer retweet
  maandag 29 augustus 2016 @ 16:48:31 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164941743
De VS wil dus nog steeds samenwerken in Aleppo met Rusland? Maar wat gaan ze doen dan? Rusland wil die 'rebellen' kapot bombarderen zodat SAA en consorten de belegering kunnen volhouden en uiteindelijk de stad kunnen veroveren. Die belegering, waar Kerry zo boos over was. En die bombardementen zijn oa op groepen die steun van de VS hebben gekregen.

VS _O-
Wie shopt hier even een Kerry of Obama op?

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 29 augustus 2016 @ 16:53:51 #18
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164941903
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:35 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee. Meerdere YPG terroristen zijn geneutraliseerd op de weg naar Manbij. De stad zelf is ook genfecteerd met YPGers.
Genfecteerd nog wel ?

Misschien een rare vraag ....
Jij bent niet Turks, waar komt die haat van jou jegens Koerden vandaan ?
pi_164942139
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:53 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Genfecteerd nog wel ?

Misschien een rare vraag ....
Jij bent niet Turks, waar komt die haat van jou jegens Koerden ypg/pkk terroristen vandaan ?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164942145
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:53 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Genfecteerd nog wel ?

Misschien een rare vraag ....
Jij bent niet Turks, waar komt die haat van jou jegens Koerden vandaan ?
Ik haat mensen die zich niet aan hun afspraken houden. Haat tegen een ras heb ik niet.
  maandag 29 augustus 2016 @ 17:04:45 #21
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164942244
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 17:01 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik haat mensen die zich niet aan hun afspraken houden. Haat tegen een ras heb ik niet.
Nou, ik heb je de afgelopen topics uitspraken zien doen die mij doen vermoeden dat je een hekel aan Koerden hebt.
  maandag 29 augustus 2016 @ 17:10:31 #22
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164942431
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:34 schreef zarGon het volgende:

[..]

Er wordt veel gesproken over verraad, maar ik vraag me toch af wat de VS tegen YPG/SDF heeft gezegd. Bedoel, als er niets is beloofd, is er ook geen verraad geweest.

Zo van: "jongens, we helpen jullie nu, maar jullie weten hoe het zit met Turkije, dus mochten we in de toekomst niet voor jullie kiezen, dan weten jullie dat nu".
Dit lijkt mij voor-de-hand-liggender idd. Maar de Koerden zullen ook wel een beetje tit-for-tat willen hebben. Dus vandaag dat ze nu ervoor kiezen niet naar Raqqa te gaan.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164942455
CNNTURK_ENG twitterde op maandag 29-08-2016 om 17:00:06 BREAKING Turkish Armed Forces announce 10 more villages cleared from terrorists in #EuphratesShield. https://t.co/7wDqMmzsHD reageer retweet
pi_164944146
JulianRoepcke twitterde op maandag 29-08-2016 om 17:55:56 Wait ... what?Didn't #Putin say, Kurds are good?!Now they are just pro-#US "terrorists".https://t.co/hwdgldzHjx https://t.co/jLAqvNl9og reageer retweet
JulianRoepcke twitterde op maandag 29-08-2016 om 17:58:18 Seems like the latest #Putin-#Erdogan pact is more serious than we thought ...Russian state media turns YPG & FSA around ito "terrorists". reageer retweet
pi_164944191
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 29-08-2016 om 18:10:40 N. #Hama: some spoils made today by Rebels during their offensive: T-72, #Konkurs ATGM, AA guns, RPG & mortar rounds https://t.co/dI6SefkMPR reageer retweet
  maandag 29 augustus 2016 @ 18:21:00 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164944274
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 18:16 schreef ClapClapYourHands het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 29-08-2016 om 18:10:40 N. #Hama: some spoils made today by Rebels during their offensive: T-72, #Konkurs ATGM, AA guns, RPG & mortar rounds https://t.co/dI6SefkMPR reageer retweet
Dat blijft toch idioot, de spullen die alle partijen over en weer voor elkaar achterlaten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164944632
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 18:14 schreef ClapClapYourHands het volgende:
JulianRoepcke twitterde op maandag 29-08-2016 om 17:55:56 Wait ... what?Didn't #Putin say, Kurds are good?!Now they are just pro-#US "terrorists".https://t.co/hwdgldzHjx https://t.co/jLAqvNl9og reageer retweet
JulianRoepcke twitterde op maandag 29-08-2016 om 17:58:18 Seems like the latest #Putin-#Erdogan pact is more serious than we thought ...Russian state media turns YPG & FSA around ito "terrorists". reageer retweet
pi_164944738
maytham956 twitterde op maandag 29-08-2016 om 18:29:09 Russia will deploy ground troops in Syria to support government troops currently fighting in Aleppo.Z offer was submitted 2 UN 4 approval reageer retweet
:?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_164944798
sayed_ridha twitterde op maandag 29-08-2016 om 18:36:18 Turkish backed rebels have crossed Sajur river and reportedly capture Awn al-Dadat village north of Manbij reageer retweet
http://wikimapia.org/#lan(...)n=37.945490&z=15&m=b

[ Bericht 7% gewijzigd door ClapClapYourHands op 29-08-2016 18:50:42 ]
pi_164945081
fuadhud twitterde op maandag 29-08-2016 om 17:07:30 YPG vowed Amerne village will be a cemetery for Turkish-backed rebels.Yesterday, It took rebels just 1 hr 17 min to capture this village. reageer retweet
_O-
pi_164946207
Het FSA mept flink door. Dat het FSA op magische wijzen bij de Sanjur rivier tegengehouden zouden worden is ook een fabeltje gebleken. Ze zijn al aan het zuiden van de Sanjur en zijn op een hoge tempo door aan het meppen richting Manbij. Het valt mij ook op dat er geen TOW-aanvallen op Turkse tanks meer zijn. Zouden ze een andere tactiek gebruiken? Wat ik van de video's heb kunnen observeren is dat ze eerst de FSA-milities met een rooie lintjes laten aanvallen. Als de Turkse tanks kunnen aanvallen doen ze dat maar waarschijnlijk gebruiken ze de tanks om gefortificeerde blekken te busten. Als het FSA zijn territorium heeft die van Afrin naar Manbij strekt gaan de tanks waarschijnlijk terug. Howitzer- en lucht-ondersteuning van de grens is genoeg.
pi_164946272
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 16:34 schreef Atak het volgende:

[..]

Koerden moeten zich aan de afspraak houden en terugtrekken. Als ze zich niet aan de afspraak willen houden dan moeten zie ook niet zulke beloftes doen. Goed dat Turkije nu inspringt en ze nu tot gerechtigheid brengt.
Welke afspraken? Die zij onder dwang gemaakt hebben?
mon citoyens vous serez unis.
pi_164946628
Oud-ambassadeur James Jeffrey:

"Het ziet er naar uit dat de VS zich niet aan haar beloften houdt. (Om de YPG ten Oosten van de Eufraat te houden). Uit mijn ervaring - na 35 jaar met de Turken te hebben gewerkt - kan ik vertellen dat als je je beloften aan de Turken niet nakomt, je daar spoedig spijt van zult krijgen".

Hij uit zware kritiek op Obama, McGurk en de YPG. Zie hier (eerste 10 minuten van de uitzending).
pi_164946702
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 19:47 schreef Bilge het volgende:
Oud-ambassadeur James Jeffrey:

"Het ziet er naar uit dat de VS zich niet aan haar beloften houdt. (Om de YPG ten Oosten van de Eufraat te houden). Uit mijn ervaring - na 35 jaar met de Turken te hebben gewerkt - kan ik vertellen dat als je je beloften aan de Turken niet nakomt, je daar spoedig spijt van zult krijgen".

Hij uit zware kritiek op Obama, McGurk en de YPG. Zie hier (eerste 10 minuten van de uitzending).
Heb je ooit Turken aan hun afspraken zien houden?

[ Bericht % gewijzigd door Frutsel op 30-08-2016 08:42:31 ]
mon citoyens vous serez unis.
pi_164946874
Wat is nu de rol van Rusland precies? Die bombarderen toch ook de FSA?
pi_164947009
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 19:49 schreef HSG het volgende:
Heb je ooit Turken aan hun afspraken zien houden?
Je mist het punt. De morele dimensie van het nakomen van beloften is irrelevant; Jeffrey doelt op de feitelijke gevolgen daarvan. De Turken zijn voldoende krachtig om wanpresteerders pijn te doen. Zelfs als Turken idd hun beloften 'nooit nakomen', heb je daar weinig aan buiten de morele wereld.

Bovendien wil ik opgemerkt hebben dat als je gewaagde stellingen in vraagvorm poneert, je niet onder de bewijslast uitkomt. Die ligt nog steeds bij jou.
pi_164947108
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 19:56 schreef TheJanitor het volgende:
Wat is nu de rol van Rusland precies? Die bombarderen toch ook de FSA?
Rusland kijkt lachend toe hoe Turkije de door de USA gesteunde groeperingen aanvalt terwijl het zelf gewoon doorgaat waar het mee bezig was/is.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_164947443
bdrhmnhrk twitterde op maandag 29-08-2016 om 20:08:17 So far all killed and captured SDF fighters turned out to be from YPG. https://t.co/jTajBUawjt reageer retweet
pi_164947518
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 19:56 schreef TheJanitor het volgende:
Wat is nu de rol van Rusland precies? Die bombarderen toch ook de FSA?
Volgens dit artikel beoogt Rusland te voorkomen dat de Europese afhankelijkheid van Rusland afneemt door toedoen van een alternatieve gasleiding vanuit Qatar, Saudi-Arabi, Syrie en Turkije:

Rusland zou daarom willen voorkomen dat een pro-westerse puppet Assad vervangt. Ook wil Rusland niet dat Syri wordt opgedeeld langs etnische lijnen, uit angst dat 1 van de ministaatjes onder Westerse hegemonie komt te vallen. Door dat laatste punt kunnen Turkije en Rusland nu samenwerken.
pi_164947888
Ik heb gelezen dat er vandaag weer 50 tanks de grens gaan passeren waardoor het totaal op 92 komt. Meer dan een verdubbeling dus.
pi_164947925
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 19:32 schreef Atak het volgende:
Het FSA mept flink door. Dat het FSA op magische wijzen bij de Sanjur rivier tegengehouden zouden worden is ook een fabeltje gebleken. Ze zijn al aan het zuiden van de Sanjur en zijn op een hoge tempo door aan het meppen richting Manbij. Het valt mij ook op dat er geen TOW-aanvallen op Turkse tanks meer zijn. Zouden ze een andere tactiek gebruiken? Wat ik van de video's heb kunnen observeren is dat ze eerst de FSA-milities met een rooie lintjes laten aanvallen. Als de Turkse tanks kunnen aanvallen doen ze dat maar waarschijnlijk gebruiken ze de tanks om gefortificeerde blekken te busten. Als het FSA zijn territorium heeft die van Afrin naar Manbij strekt gaan de tanks waarschijnlijk terug. Howitzer- en lucht-ondersteuning van de grens is genoeg.
Tanks horen nooit te werken zonder dekking van andere tanks en van infanterie, dat maakt ook het verschil.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164947947
ragipsoylu twitterde op maandag 29-08-2016 om 20:17:17 #BREAKING We don't support Turkey moving south and engaging with SDF, and SDF should not engage Turkey in return: The White House reageer retweet
ragipsoylu twitterde op maandag 29-08-2016 om 20:24:00 #BREAKING The White House also says SDF should also retreat to East of Euphrates reageer retweet
White House zegt opdonderen tegen SDF.
pi_164948250
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 20:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:
ragipsoylu twitterde op maandag 29-08-2016 om 20:17:17 #BREAKING We don't support Turkey moving south and engaging with SDF, and SDF should not engage Turkey in return: The White House reageer retweet
ragipsoylu twitterde op maandag 29-08-2016 om 20:24:00 #BREAKING The White House also says SDF should also retreat to East of Euphrates reageer retweet
White House zegt opdonderen tegen SDF.
Dit kan dus op twee manieren genterpreteerd worden. Pro-Koerden zullen het op hun eigen manier spinnen om nog wat door te brullen totdat het evident is dat het een verloren zaak is.
pi_164948367
AhmadAlkhtiib twitterde op maandag 29-08-2016 om 20:43:30 12km to #Manbij24km to #AlbabUS we don't support the military operations against #SDF in #SyriaWho care about u ? https://t.co/j1MSX2nAXN reageer retweet
pi_164948409
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 20:31 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Tanks horen nooit te werken zonder dekking van andere tanks en van infanterie, dat maakt ook het verschil.
Zelfs met dekking zijn je tanks bloot voor TOW-aanvallen. Assad weet dat maar al te goed. Wat ik ook niet snap is waarom ze ouwe tanks gebruiken. Die zijn niet goed om TOW-aanvallen te weerstaan. Die nieuwere Leopards zijn beter. Die gaan ze waarschijnlijk bij Manbij gebruiken.
pi_164948485
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 17:01 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik haat mensen die zich niet aan hun afspraken houden. Haat tegen een ras heb ik niet.
Tien posts erboven:
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 15:54 schreef Atak het volgende:
Vraag me af wat de VS nu gaat doen nu de Koerden weigeren om Raqqa aan te vallen zoals afgesproken. Ze raken zo hun relevantie kwijt als ze niet aan hun eigen afspraken houden en denken dat de wereld om hen heen draait. Tijd om die apen terug te fluiten.
Topics hiervoor:

quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:14 schreef Atak het volgende:

[..]

Tja. Over "verraden" en "rugsteken" gesproken. Als die apen zelfrespect hadden zouden ze hun mond houden. _O-
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 13:31 schreef Atak het volgende:

[..]

Jezus, is ze 17? Ze ziet eruit alsof ze 30 is. Vuile hoer. _O-
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2016 13:52 schreef Atak het volgende:

[..]

Koerden zijn ook de enige die dit soort praktijken doen. Het is een en al bedrog en meestal krijgen ze het ook nog voor elkaar om paar naeve westerse zieltjes te winnen.
Nee joh, dit is geen racisme 8)7
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_164948549
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 20:45 schreef Atak het volgende:

[..]

Zelfs met dekking zijn je tanks bloot voor TOW-aanvallen. Assad weet dat maar al te goed. Wat ik ook niet snap is waarom ze ouwe tanks gebruiken. Die zijn niet goed om TOW-aanvallen te weerstaan. Die nieuwere Leopards zijn beter. Die gaan ze waarschijnlijk bij Manbij gebruiken.
Ja, dat kan goed kloppen, maar de YPG is niet zo goed georganiseerd om een hele lijn te verdedigen. Je wordt dan namelijk zo onder de voeten gelopen, als alles op je afkomt en jij daar met paar mensen staat.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 29 augustus 2016 @ 20:49:51 #48
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164948556
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 20:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:
ragipsoylu twitterde op maandag 29-08-2016 om 20:17:17 #BREAKING We don't support Turkey moving south and engaging with SDF, and SDF should not engage Turkey in return: The White House reageer retweet
ragipsoylu twitterde op maandag 29-08-2016 om 20:24:00 #BREAKING The White House also says SDF should also retreat to East of Euphrates reageer retweet
White House zegt opdonderen tegen SDF.
Clowns :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 29 augustus 2016 @ 20:57:44 #49
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164948848
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 20:47 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Tien posts erboven:

[..]

Topics hiervoor:

[..]

[..]

[..]

Nee joh, dit is geen racisme 8)7
Vandaar ook mijn vraag aan hem.
pi_164949074
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 19:47 schreef Bilge het volgende:
Oud-ambassadeur James Jeffrey:

"Het ziet er naar uit dat de VS zich niet aan haar beloften houdt. (Om de YPG ten Oosten van de Eufraat te houden). Uit mijn ervaring - na 35 jaar met de Turken te hebben gewerkt - kan ik vertellen dat als je je beloften aan de Turken niet nakomt, je daar spoedig spijt van zult krijgen".

Hij uit zware kritiek op Obama, McGurk en de YPG. Zie hier (eerste 10 minuten van de uitzending).
ragipsoylu twitterde op maandag 29-08-2016 om 17:02:46 Fmr US Amb. Jeffrey on Mcgurk's statement, "he should call his boss VP Biden and talk about his promises to Turks two days ago in Ankara" reageer retweet
_O- _O- _O- _O-
pi_164949355
Conflicts twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:06:06 PKK: If #Turkey's attack on Rojava continue, #PKK to deploy more forces there. We are ready to do everything to defend it - @SarkawtShams reageer retweet
Yes! Dit gaat mooi escaleren en daar hoopte ik al op!
pi_164949463
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:11 schreef JubaUrbicus het volgende:
Conflicts twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:06:06 PKK: If #Turkey's attack on Rojava continue, #PKK to deploy more forces there. We are ready to do everything to defend it - @SarkawtShams reageer retweet
Yes! Dit gaat mooi escaleren en daar hoopte ik al op!
Zou manbij al bab coridor, rojava moeten zijn?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164949500
quote:
99s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zou manbij al bab coridor, rojava moeten zijn?
Geheel Noord Syrie zover ik weet. Dus ook de westelijke kant van de Eufraat.
pi_164949547
pi_164949821
sergermed twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:19:33 Source claims that Russia offered to help FSA with airstrikes so they can retake Meng airbase & Tel rifaat from SDF https://t.co/yvhAejoGQa reageer retweet
pi_164949855
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:23 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sergermed twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:19:33 Source claims that Russia offered to help FSA with airstrikes so they can retake Meng airbase & Tel rifaat from SDF https://t.co/yvhAejoGQa reageer retweet
Dit is best wel groot als het waar is...
pi_164949941
Dus Rusland ziet liever een oprukkende FSA dan een oprukkende SDF? Ze weten dat er met de FSA te onderhandelen valt, maar met de SDF valt niet te onderhandelen zoals duidelijk is geworden.
pi_164950003
Het is tijd om een einde te maken aan de SDF/YPG/Whatever :s)
pi_164950031
RamiAILoIah twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:23:59 It is escalating big time again in Hasakah between Assad & YPG. Reports snipers deployed in main streets of the city.. #Syria #TwitterKurds reageer retweet
#الحسكة
استنفار داخل مدينة الحسكة وانتشار القناصة على الأسطحة بعد رفض الطرفين تطبيق كافة بنود الاتفاق وعدم قبول مليشيا الوحدات الكردية تسليم بعض المراكز واحتفاضها بعدد كبير من المعتقلين بالإضافة إلى عدم قبول الفوج الخامس هجانة من الانسحاب
#شبكة_الحسكة_الحدث

Staakt het vuren in Hasakah tussen YPG en NDF (Assad) is verbroken! Prachtig dit!
pi_164950432
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:11 schreef JubaUrbicus het volgende:
Conflicts twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:06:06 PKK: If #Turkey's attack on Rojava continue, #PKK to deploy more forces there. We are ready to do everything to defend it - @SarkawtShams reageer retweet
Yes! Dit gaat mooi escaleren en daar hoopte ik al op!
Ze willen dus de bergen verlaten waar ze zich goed kunnen verstoppen en zich begeven op vlak open gebied. Ik kan het alleen maar toejuichen. *O*
Kannonenvoer zullen ze worden!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164950469
Dit is werkelijk het einde van YPG in Syri, ze hebben hun fame en tijd gehad en het is nu echt afgelopen. Vorig jaar en de jaren daarvoor dachten we (ik tenminste) dat de Koerden de grootste winnaars waren van de Syrische 'revolutie', terwijl zij juist de grootste verliezers zijn geworden. Hoe fucked up oorlog kan zijn, zo zie je maar weer.
pi_164950568
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:40 schreef JubaUrbicus het volgende:
Dit is werkelijk het einde van YPG in Syri, ze hebben hun fame en tijd gehad en het is nu echt afgelopen. Vorig jaar en de jaren daarvoor dachten we (ik tenminste) dat de Koerden de grootste winnaars waren van de Syrische 'revolutie', terwijl zij juist de grootste verliezers zijn geworden. Hoe fucked up oorlog kan zijn, zo zie je maar weer.
Helaas is dit niet waar, ze mogen zich toch veilig begeven op het oosten van de eufraat. Waarom worden ze eigenlijk daar niet aangevallen?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164950660
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:28 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:23:59 It is escalating big time again in Hasakah between Assad & YPG. Reports snipers deployed in main streets of the city.. #Syria #TwitterKurds reageer retweet
#الحسكة
استنفار داخل مدينة الحسكة وانتشار القناصة على الأسطحة بعد رفض الطرفين تطبيق كافة بنود الاتفاق وعدم قبول مليشيا الوحدات الكردية تسليم بعض المراكز واحتفاضها بعدد كبير من المعتقلين بالإضافة إلى عدم قبول الفوج الخامس هجانة من الانسحاب
#شبكة_الحسكة_الحدث

Staakt het vuren in Hasakah tussen YPG en NDF (Assad) is verbroken! Prachtig dit!
Zou de Turkse luchtmacht dan de YPG in Hasake moeten bombarderen?
pi_164950698
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:42 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Helaas is dit niet waar, ze mogen zich toch veilig begeven op het oosten van de eufraat. Waarom worden ze eigenlijk daar niet aangevallen?
Kwestie van tijd en het is voor hun afgelopen daar, ISIS voert de druk op in Shaddadi en het ziet er naar uit dat Asad nog niet klaar is met de YPG in Hasakah city en in Kamishli. Turkije kan misschien een front openen in Kobani en andere plekken aan de oostelijke kant van de Eufraat, dat is zeker mogelijk. Het lijkt alsof alle Arabieren de Koerden zat geworden zijn en allemaal de pik hebben op de Koerden op dit moment in Syri. _O-
pi_164950725
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:40 schreef JubaUrbicus het volgende:
Dit is werkelijk het einde van YPG in Syri, ze hebben hun fame en tijd gehad en het is nu echt afgelopen. Vorig jaar en de jaren daarvoor dachten we (ik tenminste) dat de Koerden de grootste winnaars waren van de Syrische 'revolutie', terwijl zij juist de grootste verliezers zijn geworden. Hoe fucked up oorlog kan zijn, zo zie je maar weer.
Het effectiefste gevechtseenheid tegen IS en die verneuk je even. :')

Het westen en Turkije zijn zo dom.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164950747
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:45 schreef polderturk het volgende:

[..]

Zou de Turkse luchtmacht dan de YPG in Hasake moeten bombarderen?
Zou wel goed zijn, als Turkije samen met Asad cordineert in Hasakah en Hasakah zuivert van dat gespuis, prachtig is dat. Dat is eigenlijk een win-win voor Asad en Turkije.
pi_164950758
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:23 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sergermed twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:19:33 Source claims that Russia offered to help FSA with airstrikes so they can retake Meng airbase & Tel rifaat from SDF https://t.co/yvhAejoGQa reageer retweet
Haha. _O-
pi_164950778
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:47 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Zou wel goed zijn, als Turkije samen met Asad cordineert in Hasakah en Hasakah zuivert van dat gespuis, prachtig is dat. Dat is eigenlijk een win-win voor Asad en Turkije.
+Iran
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164950841
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:47 schreef Atak het volgende:

[..]

Haha. _O-
Geloof je het zelf?
mon citoyens vous serez unis.
pi_164950905
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:39 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ze willen dus de bergen verlaten waar ze zich goed kunnen verstoppen en zich begeven op vlak open gebied. Ik kan het alleen maar toejuichen. *O*
Kannonenvoer zullen ze worden!
Op de bergen worden ze ook afgeslacht. Turkije blijft zijn armed UAV vloot uitbreiden met de in Turkije geproduceerde Bayraktar.

pi_164950909
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:40 schreef JubaUrbicus het volgende:
Dit is werkelijk het einde van YPG in Syri, ze hebben hun fame en tijd gehad en het is nu echt afgelopen. Vorig jaar en de jaren daarvoor dachten we (ik tenminste) dat de Koerden de grootste winnaars waren van de Syrische 'revolutie', terwijl zij juist de grootste verliezers zijn geworden. Hoe fucked up oorlog kan zijn, zo zie je maar weer.
Bin Laden was ook een held voor de VS. De VS maakt helden en daarna veranderen ze hem/het in een monster. De Koerden zijn net zoals Bin Laden opportunisten dus ik zal er geen traan om laten.
pi_164950946
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:46 schreef HSG het volgende:

[..]

Het effectiefste gevechtseenheid tegen IS en die verneuk je even. :')

Het westen en Turkije zijn zo dom.
ISIS is niet moeilijk te verslaan als onderhandeld is tussen Asad en FSA. ISIS verslaan heeft luchtsteun nodig en een gemotiveerde grondleger.
pi_164951055
IS is zwaar overschat. Tot nu toe hebben ze alleen succes gehad tegen Arabieren. Arabieren+westerse luchtmacht kan IS verslaan. De YPG kan dus officieel afgeschreven worden zodat er een Syri komt waar iedereen mee kan leven.
pi_164951074
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:46 schreef HSG het volgende:

[..]

Het effectiefste gevechtseenheid tegen IS en die verneuk je even. :')

Het westen en Turkije zijn zo dom.
Turkije gaat IS met de grond gelijk maken. Heb je de recente kaarten gezien? IS verliest steeds meer terrein.
  maandag 29 augustus 2016 @ 21:54:55 #75
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164951091
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:50 schreef Atak het volgende:

[..]

Bin Laden was ook een held voor de VS. De VS maakt helden en daarna veranderen ze hem/het in een monster. De Koerden zijn net zoals Bin Laden opportunisten dus ik zal er geen traan om laten.
Maar nogmaals, waarom heb je zo'n hekel aan Koerden ?
pi_164951097
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:54 schreef Atak het volgende:
IS is zwaar overschat. Tot nu toe hebben ze alleen succes gehad tegen Arabieren. Arabieren+westerse luchtmacht kan IS verslaan. De YPG kan dus officieel afgeschreven worden zodat er een Syri komt waar iedereen mee kan leven.
Inderdaad precies dit.
pi_164951180
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:54 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Maar nogmaals, waarom heb je zo'n hekel aan Koerden ?
Ik heb ook een hekel aan Saudi Arabieren die naar Syri komen om rotzooi te schoppen. Als Koerden naar Syri komen om rotzooi te schoppen heb ik ook een hekel aan hen. Als je naar de ID's kijkt zijn het allemaal buitenlandse Koerden in Syri die tegen NAVO vechten.
pi_164951196
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:51 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

ISIS is niet moeilijk te verslaan als onderhandeld is tussen Asad en FSA. ISIS verslaan heeft luchtsteun nodig en een gemotiveerde grondleger.
Die hadden we.... de Koerden.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164951202
maar ypg vecht tegen isis bla bla, eerlijk gezegd vind ik ypg/pkk erger dan isis, mijn persoonlijke mening.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164951215
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:54 schreef Atak het volgende:
IS is zwaar overschat. Tot nu toe hebben ze alleen succes gehad tegen Arabieren. Arabieren+westerse luchtmacht kan IS verslaan. De YPG kan dus officieel afgeschreven worden zodat er een Syri komt waar iedereen mee kan leven.
Waarom zeg jij de hele tijd Koerden? Er vechten ook Koerden mee in het Turkse leger. Het gaat over FSA/YPG.
pi_164951247
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:57 schreef polderturk het volgende:

[..]

Waarom zeg jij de hele tijd Koerden? Er vechten ook Koerden mee in het Turkse leger. Het gaat over FSA/YPG.
De Nederlandse media zegt ook Koerden.
pi_164951361
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:58 schreef Atak het volgende:

[..]

De Nederlandse media zegt ook Koerden.
Dat doen de media verkeerd. Heb jij een hekel aan alle Koerden? Of alleen aan YPG/PKK?
pi_164951394
Het maakt niet zoveel uit of je Koerden zegt of YPG, kijk naar de context en het is duidelijk met wat er precies bedoeld wordt. Iedereen weet dat Koerden mensen zijn waarvan je goede en slechte hebt net zoals iedereen weet dat Marokkanen mensen zijn waarvan je weet dat er goede en slechte bestaan. Maar als de term 'Koerden' gebruikt wordt in de context van Noord Syrie en YPG dan doelen we op de terroristische Koerden die terreur praktiseren en ernaar uitnodigen wegens een Koerdische ideologie die daarvoor staat.
pi_164951435
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:00 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dat doen de media verkeerd. Heb jij een hekel aan alle Koerden? Of alleen aan YPG/PKK?
Er zijn ook Turkmenen in de YPG. Dit betekent niet dat de YPG Turkmeens is. Waarom mag ik geen Koerden zeggen? Heb jij een hekel aan Koerden?
pi_164951586
In de laatste drie pagina's letterlijk maar 1 goede post (buiten de tweet berichten om die heel handig zijn).

De mods moeten echt even een grote schoonmaak houden hiero
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_164951609
AhmadAlkhtiib twitterde op maandag 29-08-2016 om 22:06:36 Pictures for #FSA today on the Euphrates River after taken several villages from #SDF forces ✌ https://t.co/eQleaochb1 reageer retweet


pi_164951613
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:01 schreef JubaUrbicus het volgende:
Het maakt niet zoveel uit of je Koerden zegt of YPG, kijk naar de context en het is duidelijk met wat er precies bedoeld wordt. Iedereen weet dat Koerden mensen zijn waarvan je goede en slechte hebt net zoals iedereen weet dat Marokkanen mensen zijn waarvan je weet dat er goede en slechte bestaan. Maar als de term 'Koerden' gebruikt wordt in de context van Noord Syrie en YPG dan doelen we op de terroristische Koerden die terreur praktiseren en ernaar uitnodigen wegens een Koerdische ideologie die daarvoor staat.
Nee. Dat is verkeerd. De media zeggen dat Turkije Koerden aanvalt. Daarmee impliceren ze dat Turkije alle Koerden aanvalt. Ze zeggen toch ook dat Turkije IS aanvalt en niet de Arabieren. Het is gewoon verkeerd. En veel Koerden die tegen de PKK zijn zoals mijn vrouw en schoonfamilie voelen zich beledigd en worden boos wanneer dit gezegd wordt.
pi_164951692
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:07 schreef polderturk het volgende:

[..]

Nee. Dat is verkeerd. De media zeggen dat Turkije Koerden aanvalt. Daarmee impliceren ze dat Turkije alle Koerden aanvalt. Ze zeggen toch ook dat Turkije IS aanvalt en niet de Arabieren. Het is gewoon verkeerd. En veel Koerden die tegen de PKK zijn zoals mijn vrouw en schoonfamilie voelen zich beledigd en worden boos wanneer dit gezegd wordt.
Nee dat wordt niet gempliceerd. Dat bedenk jij er bij.
pi_164951701
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:57 schreef HSG het volgende:

[..]

Die hadden we.... de Koerden.
Waarom steun jij een organisatie die bomaanslagen pleegt waarbij vrouwen en kinderen omkomen? Een organisatie die aan mensenhandel en drugshandel doet. Een organisatie die aan etnische zuivering doet volgens Amnesty International.
pi_164951821
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:10 schreef polderturk het volgende:

[..]

Waarom steun jij een organisatie die bomaanslagen pleegt waarbij vrouwen en kinderen omkomen? Een organisatie die aan mensenhandel en drugshandel doet. Een organisatie die aan etnische zuivering doet volgens Amnesty International.
Waarom zou ik een land ondersteunen dat Armenen afslacht en zo laf is dat te ontkennen, andere landen bedreigd, chanteert, bombardeert, mensen pijn doet, waar het nieuwe fascisme opkomt, ect ect?
mon citoyens vous serez unis.
pi_164951966
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:14 schreef HSG het volgende:

[..]

Waarom zou ik een land ondersteunen dat Armenen afslacht en zo laf is dat te ontkennen, andere landen bedreigd, chanteert, bombardeert, mensen pijn doet, waar het nieuwe fascisme opkomt, ect ect?
Volgens jou slacht Turkije ook Koerden, terwijl het in werkelijkheid pkk/ypg is :W
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  maandag 29 augustus 2016 @ 22:22:22 #92
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164952095
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:56 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik heb ook een hekel aan Saudi Arabieren die naar Syri komen om rotzooi te schoppen. Als Koerden naar Syri komen om rotzooi te schoppen heb ik ook een hekel aan hen. Als je naar de ID's kijkt zijn het allemaal buitenlandse Koerden in Syri die tegen NAVO vechten.
Volgens mij leefde er voor het conflict begon al generaties lang Koerden in Syrie.

Als je dan tegen buitenlandse inmenging bent kun je ook de Turkse acties niet goedkeuren en al helemaal geen sympathie hebben voor het FSA, want dat zijn een stel buitenlandse jihadistische haatbaarden.

Nog niet zo lang geleden was jij ook tegen de Russische inmenging in Syri en heb je ettelijke malen de hoop uitgesproken dat Rusland financieel kapot zou gaan aan het conflict, omdat ze er volgens jou niets te zoeken hadden.
pi_164952312
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:18 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Volgens jou slacht Turkije ook Koerden, terwijl het in werkelijkheid pkk/ypg is :W
Zelf om gevraagd.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164952427
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:22 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Volgens mij leefde er voor het conflict begon al generaties lang Koerden in Syrie.

Als je dan tegen buitenlandse inmenging bent kun je ook de Turkse acties niet goedkeuren en al helemaal geen sympathie hebben voor het FSA, want dat zijn een stel buitenlandse jihadistische haatbaarden.

Nog niet zo lang geleden was jij ook tegen de Russische inmenging in Syri en heb je ettelijke malen de hoop uitgesproken dat Rusland financieel kapot zou gaan aan het conflict, omdat ze er volgens jou niets te zoeken hadden.
Turkije heeft zeker wat in Syrie te zoeken omdat de PKK wekelijks bomaanslagen pleegt in Turkije waarbij duizenden doden en gewonden zijn gevallen. De PKK en YPG zijn dezelfde organisatie met dezelfde leider: Ocalan. Een PKK strijder had aan WSJ toegegeven dat het om dezelfde organisatie gaat. De PKK/YPG schuilt in Syrie en steekt de grens over om aanslagen te plegen. Ook pleegt IS geregeld aanslagen in Turkije. Of moet Turkije accepteren dat er wekelijks aanslagen worden gepleegd waarbij er vele doden vallen? Frankrijk valt ook IS aan in Syrie. Ben jij daar ook tegen?

Bovendien zijn er ook heel veel Koerden in Turkije die tegen de PKK/YPG zijn en die willen dat de PKK/YPG in Noord Syrie aangepakt worden. Bekijk deze link. Duizenden Koerden protesteren tegen de PKK/YPG met Turkse vlaggen. Mijn Koerdische schoonfamilie wil ook dat YPG aangepakt wordt in Syrie.


https://twitter.com/ragipsoylu/status/767088126959423488

[ Bericht 13% gewijzigd door polderturk op 29-08-2016 22:37:16 ]
pi_164952550
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:06 schreef mrstylo het volgende:
In de laatste drie pagina's letterlijk maar 1 goede post (buiten de tweet berichten om die heel handig zijn).

De mods moeten echt even een grote schoonmaak houden hiero
Welke post was dat?
  maandag 29 augustus 2016 @ 22:43:31 #96
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_164952868
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:37 schreef Glories het volgende:
Kan die Atak hier niet van dit forum afgepleurd worden? Simpel zijn posts terug zoeken leert dat het alleen maar one-liners, tegengestelde, haatgevende en vooral oliedomme posts betreft.
Momenten dat het goed ging met het SDF, en Turkije bijna werd aangevallen door Rusland, hoorde je hem niet/nauwelijks. Hij heeft nu constant een stijve plasser, en geniet van het lijden.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_164953058
michaeldweiss twitterde op maandag 29-08-2016 om 22:30:21 Erdogan obviously cut a deal with Putin, excluding Obama. Now Sputnik calls YPG "terrorists" and FSA "liberators." reageer retweet
pi_164953383
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:32 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije heeft zeker wat in Syrie te zoeken omdat de PKK wekelijks bomaanslagen pleegt in Turkije waarbij duizenden doden en gewonden zijn gevallen. De PKK en YPG zijn dezelfde organisatie met dezelfde leider: Ocalan. Een PKK strijder had aan WSJ toegegeven dat het om dezelfde organisatie gaat. De PKK/YPG schuilt in Syrie en steekt de grens over om aanslagen te plegen. Ook pleegt IS geregeld aanslagen in Turkije. Of moet Turkije accepteren dat er wekelijks aanslagen worden gepleegd waarbij er vele doden vallen? Frankrijk valt ook IS aan in Syrie. Ben jij daar ook tegen?

Bovendien zijn er ook heel veel Koerden in Turkije die tegen de PKK/YPG zijn en die willen dat de PKK/YPG in Noord Syrie aangepakt worden. Bekijk deze link. Duizenden Koerden protesteren tegen de PKK/YPG met Turkse vlaggen. Mijn Koerdische schoonfamilie wil ook dat YPG aangepakt wordt in Syrie.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/767088126959423488
hier zeggen de Amerikanen zelf ook dat de pkk en de ypg hetzelfde zijn en dat ze ze bewapend hebben godverdegodver
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164953413
  maandag 29 augustus 2016 @ 23:02:08 #100
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164953520
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 22:32 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije heeft zeker wat in Syrie te zoeken omdat de PKK wekelijks bomaanslagen pleegt in Turkije waarbij duizenden doden en gewonden zijn gevallen. De PKK en YPG zijn dezelfde organisatie met dezelfde leider: Ocalan. Een PKK strijder had aan WSJ toegegeven dat het om dezelfde organisatie gaat. De PKK/YPG schuilt in Syrie en steekt de grens over om aanslagen te plegen. Ook pleegt IS geregeld aanslagen in Turkije. Of moet Turkije accepteren dat er wekelijks aanslagen worden gepleegd waarbij er vele doden vallen? Frankrijk valt ook IS aan in Syrie. Ben jij daar ook tegen?

Bovendien zijn er ook heel veel Koerden in Turkije die tegen de PKK/YPG zijn en die willen dat de PKK/YPG in Noord Syrie aangepakt worden. Bekijk deze link. Duizenden Koerden protesteren tegen de PKK/YPG met Turkse vlaggen. Mijn Koerdische schoonfamilie wil ook dat YPG aangepakt wordt in Syrie.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/767088126959423488
Mijn post was een reactie op Atak, die een tijd geleden de Russen en de Iraanse milities afbranden voor hun (door Assaad gevraagde) bemoeizucht en nu de Turkse inmenging en afslachting van Koerdische strijders toejuicht.

Ik zeg ook niet dat Turkije geen recht van spreken heeft met haar aanpak richting de PKK in eigen land, alleen ben ik van mening dat ze in Syri niets te zoeken hebben, ook niet onder het mom van de veiligheid voor de Turkse staat. Net zoals ik vind dat die buitenlandse jihadistische haatbaarden er niets te zoeken hebben.
pi_164953646
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 23:02 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Mijn post was een reactie op Atak, die een tijd geleden de Russen en de Iraanse milities afbranden voor hun (door Assaad gevraagde) bemoeizucht en nu de Turkse inmenging en afslachting van Koerdische strijders toejuicht.

Ik zeg ook niet dat Turkije geen recht van spreken heeft met haar aanpak richting de PKK in eigen land, alleen ben ik van mening dat ze in Syri niets te zoeken hebben, ook niet onder het mom van de veiligheid voor de Turkse staat. Net zoals ik vind dat die buitenlandse jihadistische haatbaarden er niets te zoeken hebben.
Dan moet de PKK/YPG dan ook niet in Syrie zitten en vanuit Syrie Turkije aanvallen. Turkije mag zich daartegen verdedigen. Net zoals ieder land zich mag verdedigen als ze door groeperingen uit andere landen worden aangevallen. Heeft Frankrijk iets te zoeken in Syrie? Heeft Nederland iets te zoeken in Syrie? Die landen bombarderen IS doelen. Daarmee voorkomen ze mogelijk terreuraanvallen in eigen land.
pi_164953713
quote:
Heb je ook een foto van na de eerste dag? Dan kunnen we het vergelijken.
pi_164953939
Dag 1:



Dag 2:



Dag 3:



Dag 4:



Dag 5:



Dag 6 (vandaag):

pi_164953944
quote:
er staat dat Arab Hasan ook overgenomen is door FSA in de tekst, maar niet op de kaart. :?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164954012
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 23:16 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

er staat dat Arab Hasan ook overgenomen is door FSA in de tekst, maar niet op de kaart. :?
Waarschijnlijk foutje:



Deze foto is in Arab Hasan genomen vandaag.
pi_164954600

Interessant kijkvoer, vooral hoe die filmer rustig blijft nadat hij 3 keer bijna onder een clusterbom terecht komt.
pi_164954606
IvanSidorenko1 twitterde op maandag 29-08-2016 om 21:35:49 #Syria #Hama #NorthernHama #Halfaya was under National Reconciliation so the capture of the city wasnt a Huge battle barely any #NDF there reageer retweet
_O- _O-
  maandag 29 augustus 2016 @ 23:46:56 #108
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164954756
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 23:06 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dan moet de PKK/YPG dan ook niet in Syrie zitten en vanuit Syrie Turkije aanvallen. Turkije mag zich daartegen verdedigen. Net zoals ieder land zich mag verdedigen als ze door groeperingen uit andere landen worden aangevallen. Heeft Frankrijk iets te zoeken in Syrie? Heeft Nederland iets te zoeken in Syrie? Die landen bombarderen IS doelen. Daarmee voorkomen ze mogelijk terreuraanvallen in eigen land.
Is er dan bewijs dat de YPG vanuit Syri aanslagen pleegt op Turkse bodem ?

Verder vind ik dat Nederland en Frankrijk beide niets te zoeken hebben in Syri, en ook niet in Irak. Het hele midden oosten gezeur is begonnen met de bemoeizucht van de VS. IS en consorten is daar een gevolg van, net zoals de PKK een gevolg is van de onderdrukking van de Turken.
pi_164955175
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 23:46 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Is er dan bewijs dat de YPG vanuit Syri aanslagen pleegt op Turkse bodem ?

Verder vind ik dat Nederland en Frankrijk beide niets te zoeken hebben in Syri, en ook niet in Irak. Het hele midden oosten gezeur is begonnen met de bemoeizucht van de VS. IS en consorten is daar een gevolg van, net zoals de PKK een gevolg is van de onderdrukking van de Turken.
“Sometimes I’m a PKK, sometimes I’m a PJAK, sometimes I’m a YPG. It doesn’t really matter. They are all members of the PKK.”

http://www.wsj.com/articl(...)inst-isis-1437747949

Ze zegt dus dat ze soms PKK is, soms YPG en soms PJAK. Met andere woorden, soms vecht ze in Turkije, soms in Syrie en soms in Iran.

De PKK is opgericht in 1980. Turkije is daar medeschuldig aan. Sindsdien is er veel veranderd. Turkije was een vredesproces begonnen met de PKK. Koerden hebben allerlei rechten gekregen. Vervolgens heeft de PKK zelf het proces beindigd door twee Turkse agenten dood te schieten. Veel Koerden geven de schuld aan de PKK. Ook zijn er heel veel Koerden die anti-PKK zijn. Dat de Turken bijna 40 jaar geleden fouten hebben gemaakt wil niet zeggen dat Turkije wekelijkse aanslagen maar moet toestaan. Turkije heeft het recht zich te verdedigen tegen aanvallen vanuit een buurland.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 00:12:31 #110
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164955223
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 23:46 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Is er dan bewijs dat de YPG vanuit Syri aanslagen pleegt op Turkse bodem ?

Verder vind ik dat Nederland en Frankrijk beide niets te zoeken hebben in Syri, en ook niet in Irak. Het hele midden oosten gezeur is begonnen met de bemoeizucht van de VS. IS en consorten is daar een gevolg van, net zoals de PKK een gevolg is van de onderdrukking van de Turken.
Onzin. Ze zijn daar op verzoek van de Iraakse regering.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164955273
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 00:09 schreef polderturk het volgende:

[..]

“Sometimes I’m a PKK, sometimes I’m a PJAK, sometimes I’m a YPG. It doesn’t really matter. They are all members of the PKK.”

http://www.wsj.com/articl(...)inst-isis-1437747949

Ze zegt dus dat ze soms PKK is, soms YPG en soms PJAK. Met andere woorden, soms vecht ze in Turkije, soms in Syrie en soms in Iran.

De PKK is opgericht in 1980. Turkije is daar medeschuldig aan. Sindsdien is er veel veranderd. Turkije was een vredesproces begonnen met de PKK. Koerden hebben allerlei rechten gekregen. Vervolgens heeft de PKK zelf het proces beindigd door twee Turkse agenten dood te schieten. Veel Koerden geven de schuld aan de PKK. Ook zijn er heel veel Koerden die anti-PKK zijn. Dat de Turken bijna 40 jaar geleden fouten hebben gemaakt wil niet zeggen dat Turkije wekelijkse aanslagen maar moet toestaan. Turkije heeft het recht zich te verdedigen tegen aanvallen vanuit een buurland.
Maar vind jij ook dat Syrie turkijke aan mocht vallen toen al die is-strijders via turkije naar Syrie kwamen?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_164955282
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 00:12 schreef Szura het volgende:

[..]

Onzin. Ze zijn daar op verzoek van de Iraakse regering.
Hij bedoelt Saddam :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164955508
Het FSA moet morgen doormeppen naar de Tishran dam. Als ze die dam overnemen dan kan de SDF ook niet meer snel terugtrekken. Manbij heeft niet de hoogste prioriteit omdat het meerdere dagen gaat duren om het in te nemen. Laat IS en YPG maar worstelen in het zuiden van Manbij. Als het FSA de dam heeft overgenomen dan kan het met de rivier doormeppen naar beneden totdat een YPG pocket ontstaat. Als de YPG dan de stad niet overgeeft dan de YPG langzaam gewurgd worden totdat de stad vrij is.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 00:40:35 #114
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164955690
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 00:09 schreef polderturk het volgende:

[..]

“Sometimes I’m a PKK, sometimes I’m a PJAK, sometimes I’m a YPG. It doesn’t really matter. They are all members of the PKK.”

http://www.wsj.com/articl(...)inst-isis-1437747949

Ze zegt dus dat ze soms PKK is, soms YPG en soms PJAK. Met andere woorden, soms vecht ze in Turkije, soms in Syrie en soms in Iran.

De PKK is opgericht in 1980. Turkije is daar medeschuldig aan. Sindsdien is er veel veranderd. Turkije was een vredesproces begonnen met de PKK. Koerden hebben allerlei rechten gekregen. Vervolgens heeft de PKK zelf het proces beindigd door twee Turkse agenten dood te schieten. Veel Koerden geven de schuld aan de PKK. Ook zijn er heel veel Koerden die anti-PKK zijn. Dat de Turken bijna 40 jaar geleden fouten hebben gemaakt wil niet zeggen dat Turkije wekelijkse aanslagen maar moet toestaan. Turkije heeft het recht zich te verdedigen tegen aanvallen vanuit een buurland.
De geschiedenis van de PKK ken ik inmiddels.
Maar is er bewijs dat de YPG verantwoordelijk is voor aanslagen in Turkije, behalve het relaas van een dame ?
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 00:40:54 #115
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164955696
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 00:12 schreef Szura het volgende:

[..]

Onzin. Ze zijn daar op verzoek van de Iraakse regering.
Ok, dat wist ik niet.
pi_164955706
quote:
Obama en Erdogan ontmoeten elkaar op 4 september

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan zullen elkaar op zondag 4 september ontmoeten.

Dat heeft het Witte Huis maandag bekendgemaakt. De presidenten spreken elkaar in China, waar op 4 en 5 september de G20 wordt georganiseerd.

De Amerikaanse vice-president Joe Biden was eerder deze maand nog in Turkije. Hij sprak toen onder meer met de Turkse premier Binali Yildirim over de mislukte coup en de manier waarop Turkije hierop heeft gereageerd. Turkije is boos op de VS omdat Amerikaanse steun voor Erdogans beleid na de coup uitbleef.

Ook over de situatie in Syri zitten Turkije en de VS niet op n lijn. Amerika steunt de Koerdische YPG-rebellen in de strijd tegen terreurgroep IS, terwijl Turkije de Koerden op dit moment juist aanvalt in Noord-Syri.

Na de G20 zal Obama doorreizen naar Laos, waar hij naar alle waarschijnlijkheid ook de omstreden Filipijnse president Rodrigo Duterte zal ontmoeten tijdens een speciale bijeenkomst van leiders uit de regio.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 00:42:18 #117
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164955715
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 00:28 schreef Atak het volgende:
Het FSA moet morgen doormeppen naar de Tishran dam. Als ze die dam overnemen dan kan de SDF ook niet meer snel terugtrekken. Manbij heeft niet de hoogste prioriteit omdat het meerdere dagen gaat duren om het in te nemen. Laat IS en YPG maar worstelen in het zuiden van Manbij. Als het FSA de dam heeft overgenomen dan kan het met de rivier doormeppen naar beneden totdat een YPG pocket ontstaat. Als de YPG dan de stad niet overgeeft dan de YPG langzaam gewurgd worden totdat de stad vrij is.
Foutje !

[ Bericht 4% gewijzigd door Pielemenneke op 30-08-2016 00:48:18 ]
pi_164955811
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 00:40 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

De geschiedenis van de PKK ken ik inmiddels.
Maar is er bewijs dat de YPG verantwoordelijk is voor aanslagen in Turkije, behalve het relaas van een dame ?
Wanneer iemand medeplichtig is aan een bepaald strafbaar feit, is deze persoon opzettelijk behulpzaam bij het plegen van een misdrijf of verschaft deze persoon opzettelijk middelen of inlichtingen om het misdrijf gemakkelijk te maken. Medeplichtigheid is in dat opzicht moeilijk te scheiden van medeplegen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 01:07:04 #119
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164955970
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 00:50 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Wanneer iemand medeplichtig is aan een bepaald strafbaar feit, is deze persoon opzettelijk behulpzaam bij het plegen van een misdrijf of verschaft deze persoon opzettelijk middelen of inlichtingen om het misdrijf gemakkelijk te maken. Medeplichtigheid is in dat opzicht moeilijk te scheiden van medeplegen.
Ok, maar nogmaals, is er bewijs dat de YPG aanslagen pleegt op Turkse grond ?
pi_164956024
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 01:07 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Ok, maar nogmaals, is er bewijs dat de YPG aanslagen pleegt op Turkse grond ?
Nogmaals, tenminste zijn ze medeplichtig. En dit wat hieronder beschreven staat, ontkennen ze niet, met trots geven ze het toe. Daarom bombardeert Turkije de ypg en vindt iedereen het ok. ;)

Wanneer iemand medeplichtig is aan een bepaald strafbaar feit, is deze persoon opzettelijk behulpzaam bij het plegen van een misdrijf of verschaft deze persoon opzettelijk middelen of inlichtingen om het misdrijf gemakkelijk te maken. Medeplichtigheid is in dat opzicht moeilijk te scheiden van medeplegen.



[ Bericht 20% gewijzigd door W.H.I.S.T.L.E op 30-08-2016 01:22:27 ]
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164957141
quote:
1s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:07 schreef Atak het volgende:

[..]

Daar sta ik nog steeds achter. Dat is vrijheid van meningsuiting.
Oh, dus ik mag gewoon alles roepen wat ik wil. Alles? Er staat niks meer over discriminatie in de grondwet?

Lees je even lekker in voordat je stoer wat roept wat je ergens gehoord hebt, schat.

[ Bericht 2% gewijzigd door Frutsel op 30-08-2016 08:49:13 ]
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 07:00:33 #122
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164957253
https://mobile.almasdarne(...)nvoy-arrives-aleppo/

Russische adviseurs. Gaat het dan goed komen?
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 08:02:44 #123
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164957591
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 00:14 schreef marsan het volgende:

[..]

Maar vind jij ook dat Syrie turkijke aan mocht vallen toen al die is-strijders via turkije naar Syrie kwamen?
By that logic zouden zowel de YPG/SDF als de SAA direct Turks grondgebied mogen aanvallen vanwege de steun aan IS en andere terroristische groepen.

Maar ja, logica...
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 08:14:13 #124
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164957672
CombatChris1 twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 05:50:02 Col. Al Aqidi says FSA battle is not limited to the west of the Euphrates. Via @YallaSouriya https://t.co/zMoD3wXGat https://t.co/EDnqwSbJqy reageer retweet
Als de Turken de Eufraat oversteken wordt het pas echt interessant.

Net zoals enkele FSA strijders al aangegeven hebben dat hen gezegd was dat de huidige operatie tot aan Kobani liep.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 08:22:48 #125
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164957785
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 08:14 schreef DustPuppy het volgende:
CombatChris1 twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 05:50:02 Col. Al Aqidi says FSA battle is not limited to the west of the Euphrates. Via @YallaSouriya https://t.co/zMoD3wXGat https://t.co/EDnqwSbJqy reageer retweet
Als de Turken de Eufraat oversteken wordt het pas echt interessant.

Net zoals enkele FSA strijders al aangegeven hebben dat hen gezegd was dat de huidige operatie tot aan Kobani liep.
Dan zouden ze de afspraken breken. Dat zullen veel Turken niet leuk vinden, anders zijn ze wel heel erg hypocriet.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 08:27:29 #127
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164957798
Lawrence1918x twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 08:07:21 Over 120 Russian soldiers arrived yesterday evening in #Aleppo probably to advise #SAA #Syria illustrative image https://t.co/jcHbIUMyqS reageer retweet
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 08:51:12 #128
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164958001
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 08:25 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Dan zouden ze de afspraken breken. Dat zullen veel Turken niet leuk vinden, anders zijn ze wel heel erg hypocriet.
Ach kom, de meesten geloven alles wat hun overheid ze voorkauwt.
Net zoals blijkbaar 90% het gewoon slikt dat Gulen achter de coup zit.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164958183
Turkije wil Assad weg want Assad betekent voor hen nul invloed. Die rebellen zien ze graag de macht overnemen, want daar zijn ze vriendjes mee of kunnen dat worden, dus dat betekent invloed. het gaat nu eenmaal altijd om gebiedsuitbreiding bij de nieuw-Ottomanen. Alles en iedereen die de Ottomaanse droom niet deelt, wordt uit de weg geruimd.
pi_164958339
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 08:02 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

By that logic zouden zowel de YPG/SDF als de SAA direct Turks grondgebied mogen aanvallen vanwege de steun aan IS en andere terroristische groepen.

Maar ja, logica...
Als ze denken daar mee weg te komen moeten ze dat doen.
SAA heeft Turkije niet aangevallen. PKK/YPG wel. Daar betalen ze de prijs nu voor.
pi_164958365
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 08:14 schreef DustPuppy het volgende:
CombatChris1 twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 05:50:02 Col. Al Aqidi says FSA battle is not limited to the west of the Euphrates. Via @YallaSouriya https://t.co/zMoD3wXGat https://t.co/EDnqwSbJqy reageer retweet
Als de Turken de Eufraat oversteken wordt het pas echt interessant.

Net zoals enkele FSA strijders al aangegeven hebben dat hen gezegd was dat de huidige operatie tot aan Kobani liep.
Prioriteit ligt nu ergens anders. Laat het FSA eerst maar doormeppen naar Manbij en Al Bab. Als ze alles geconsolideerd hebben kan er Vervolgens nog uitgehaald worden naar Ayn Al-Arab.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:24:52 #132
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164958385
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:23 schreef Atak het volgende:

[..]

Prioriteit ligt nu ergens anders. Laat het FSA eerst maar doormeppen naar Manbij en Al Bab. Vervolgens kan er altijd nog uitgehaald worden naar Ayn Al-Arab.
Dat gaat niet gebeuren, aangezien ze dan immers het gevaar lopen een direct front met de SAA te openen en dat is iets wat zelfs de Turken niet willen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164958513
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat gaat niet gebeuren, aangezien ze dan immers het gevaar lopen een direct front met de SAA te openen en dat is iets wat zelfs de Turken niet willen.
Meer dan aannames is dat niet wat je nu zegt. Als er nu een deal is met de SAA zou een grens met hen juist goed zijn. Dan kunnen ze samen oprukken, of als dat niet kan kan Turkije de weg vrijmaken zodat SAA richting Ayn-Al Arab en Hasakkah kan oprukken. Rusland kan ook een handje helpen.
pi_164958565
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:33 schreef Atak het volgende:

[..]

Meer dan aannames is dat niet wat je nu zegt. Als er nu een deal is met de SAA zou een grens met hen juist goed zijn. Dan kunnen ze samen oprukken, of als dat niet kan kan Turkije de weg vrijmaken zodat SAA richting Ayn-Al Arab en Hasakkah kan oprukken. Rusland kan ook een handje helpen.
De Russen gaan de Turken echt niet helpen. Die natte droom kunnen ze vergeten. Rusland zit echt niet te wachten op meer Turkse invloed in hun achtertuin.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:39:21 #135
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164958590
Hoe goed is de vriendschap tussen Turkije en Iran eigenlijk?
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164958639
De vraag is hoe ver de Turken de confrontatie met Amerika durven aangaan.
Misschien als Gulen uitgeleverd wordt, dat de Turken dan stoppen?
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 dinsdag 30 augustus 2016 @ 09:49:07 #137
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164958713
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:37 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De Russen gaan de Turken echt niet helpen. Die natte droom kunnen ze vergeten. Rusland zit echt niet te wachten op meer Turkse invloed in hun achtertuin.
Wens is vader van de gedachte. Zo'n beetje de gehele strekking van dit topic is dat trouwens..
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164958745
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:37 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De Russen gaan de Turken echt niet helpen. Die natte droom kunnen ze vergeten. Rusland zit echt niet te wachten op meer Turkse invloed in hun achtertuin.
Ik weet niet of je weer ongesteld bent maar Rusland heeft zelf zulke uitspraken gedaan dat ze wensen samen te werken in Syri.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:00:04 #139
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164958830
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:52 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik weet niet of je weer ongesteld bent maar Rusland heeft zelf zulke uitspraken gedaan dat ze wensen samen te werken in Syri.
Wat lief, je snapt er weer eens geen zak van.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164958869
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:52 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik weet niet of je weer ongesteld bent maar Rusland heeft zelf zulke uitspraken gedaan dat ze wensen samen te werken in Syri.
Als het erop aankomt gaat Rusland Turkije finaal in het poepertje pakken.
pi_164958901
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:39 schreef Perrin het volgende:
Hoe goed is de vriendschap tussen Turkije en Iran eigenlijk?
Zakelijk. Niet hartelijk, maar ook niet vijandig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164958910
quote:
9s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 10:00 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Wat lief, je snapt er weer eens geen zak van.
Sterk argument. Ik geef mij over.
pi_164959070
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:07 schreef Loekie1 het volgende:
Turkije wil Assad weg want Assad betekent voor hen nul invloed. Die rebellen zien ze graag de macht overnemen, want daar zijn ze vriendjes mee of kunnen dat worden, dus dat betekent invloed. het gaat nu eenmaal altijd om gebiedsuitbreiding bij de nieuw-Ottomanen. Alles en iedereen die de Ottomaanse droom niet deelt, wordt uit de weg geruimd.
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 09:42 schreef Loekie1 het volgende:
De vraag is hoe ver de Turken de confrontatie met Amerika durven aangaan.
Misschien als Gulen uitgeleverd wordt, dat de Turken dan stoppen?
Echt, loekie, pls.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 10:49:52 #144
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164959519
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 10:07 schreef Atak het volgende:

[..]

Sterk argument. Ik geef mij over.
Vragen of iemand misschien ongesteld is, is inderdaad ook een ijzersterke argumentatie :')
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 11:15:20 #145
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164959874
WSJ Article: Turkish Offensive on Islamic State in Syria Caught U.S. Off Guard

Dit ook:
quote:
Turkish officials seized on the quickness of their victory as evidence that the Americans were wrong to doubt their capabilities. “Obviously, the liberation of Jarablus by the Turkish military and the Free Syrian Army is proof that our troops were always up to the task,” a senior Turkish official said.
:')
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 11:45:38 #146
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164960310
Er lijken eindelijk vorderingen te zijn gemaakt in de artillery college, 20 gebouwen veroverd.

PetoLucem twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 10:27:34 #SAA and allies are advancing inside the military college in #Aleppo and captured several more buildings. #Syria https://t.co/JgQ47kWWKa reageer retweet
pi_164960879
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 11:32 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Waarom ben je zo emotioneel? ik constateer slecht iets.

Koerden zij geen ras, dus het is geen racisme. Hetzelfde voor het beledigen van Joden, dat is antisemitisme.
Ze heeft het maar moeilijk. Enige wat ze nog doet is op de man spelen. Het is weer de tijd van de maand denk ik maar goed. Ik zie dat sommige mensen het nog steeds niet kunnen accepteren dat er een deal is. Of ze het leuk vinden of niet er zal een Syri komen dat iedereen mee kan leven maar de enige manier hoe dat gaat gebeuren is als die terroristische elementen zijn opgeruimd zodat er een unitair land kan komen.
pi_164960976
http://www.aljazeera.com/(...)160830042324037.html

VS vindt het bij nader inzien toch niet zo handig op deze manier. Koerden trekken zich nu echt heus waar terug over de Eufraat zeggen ze.

http://www.volkskrant.nl/(...)RHY115wQtzUjlGR2wWmg

En nu kijken of Turkije zich aan haar eigen afspraken houdt.
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_164960994
Dat roept Amerika al heel de week, er verandert niks :s)

Gewoon de YPG kapot bombarderen en op naar Manbij :)
pi_164961010
Als je Carters recente uitspraak leest dan zie je dat de VS toch niet zo blij is. De jankies hadden toch iets anders voor ogen. De Rusland-Turkije-Iran-Assad deal heeft de VS buitenspel gezet. Het blijkt dus dat Turkije de VS niet om toestemming vroeg. Ze informeerde de VS over de deal die ze hadden en de VS moest het maar accepteren want de inval zou met de VS of niet met de VS gebeuren. Om geen gezichtsverlies te hebben had de VS maar paar luchtaanvallen gedaan om de inval te faciliteren. De deal is dus dat er geen IS of YPG in de toekomst van Syri is en Turkije maakt gebruik van de 1999 Adana agreement met Syri om de PKK op te jagen in Syri. Het is dus allemaal legaal wat er nu gebeurt. Ik denk dat er binnenkort nog paar mokerslagen gaan vallen als Assad, Rusland en de andere spelers gaan cordineren om de strategische plekken in Noord-Syri te bevrijden. In dit alles zal de VS de grote verliezer zijn en dat is goed ook. Dat hele Arabische lente was een verzinsel door de VS zelf.
pi_164961033
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:23 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Dat roept Amerika al heel de week, er verandert niks :s)

Gewoon de YPG kapot bombarderen en op naar Manbij :)
Idd. Dat de VS loopt te janken betekent dat Syri op de juiste pad is.
pi_164961054
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Ze heeft het maar moeilijk. Enige wat ze nog doet is op de man spelen. Het is weer de tijd van de maand denk ik maar goed. Ik zie dat sommige mensen het nog steeds niet kunnen accepteren dat er een deal is. Of ze het leuk vinden of niet er zal een Syri komen dat iedereen mee kan leven maar de enige manier hoe dat gaat gebeuren is als die terroristische elementen zijn opgeruimd zodat er een unitair land kan komen.
In de zin erachter doe jij het zelf. :D Ik spreek jou aan op jouw racistische taal richting de Koerden, op jouw gedrag. Dat is iets anders dan op de man spelen. Dan zou ik namelijk iets roepen over jouw IQ, je moeder of afkomst en dat zie je mij niet doen toch?
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 12:28:26 #153
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164961082
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:24 schreef Atak het volgende:
Als je Carters recente uitspraak leest dan zie je dat de VS toch niet zo blij is. De jankies hadden toch iets anders voor ogen. De Rusland-Turkije-Iran-Assad deal heeft de VS buitenspel gezet. Het blijkt dus dat Turkije de VS niet om toestemming vroeg. Ze informeerde de VS over de deal die ze hadden en de VS moest het maar accepteren want de inval zou met de VS of niet met de VS gebeuren. Om geen gezichtsverlies te hebben had de VS maar paar luchtaanvallen gedaan om de inval te faciliteren. De deal is dus dat er geen IS of YPG in de toekomst van Syri is en Turkije maakt gebruik van de 1999 Adana agreement met Syri om de PKK op te jagen in Syri. Het is dus allemaal legaal wat er nu gebeurt. Ik denk dat er binnenkort nog paar mokerslagen gaan vallen als Assad, Rusland en de andere spelers gaan cordineren om de strategische plekken in Noord-Syri te bevrijden. In dit alles zal de VS de grote verliezer zijn en dat is goed ook. Dat hele Arabische lente was een verzinsel door de VS zelf.
Je hebt helemaal gelijk dat de lente afkomstig is uit de koker van de VS. Ik ben ook niet pro-VS, die veroorzaken mij te veel ellende overal.
Maar jij gelooft toch zelf niet dat Turkije ook maar een voet over de Syrische grens had kunnen zetten als de VS er niet mee akkoord was gegaan.
pi_164961162
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:28 schreef Pielemenneke het volgende:
nte afkomstig is uit de koker van de VS. Ik ben ook niet pro-VS, die veroorzaken mij te veel ellende overal.
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:28 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Je hebt helemaal gelijk dat de lente afkomstig is uit de koker van de VS. Ik ben ook niet pro-VS, die veroorzaken mij te veel ellende overal.
Maar jij gelooft toch zelf niet dat Turkije ook maar een voet over de Syrische grens had kunnen zetten als de VS er niet mee akkoord was gegaan.
Dat is niet zo belangrijk. Het punt is dat de VS de grote verliezer zal zijn en als ze zo doorgaan hebben ze binnenkort ook een bondgenoot minder.
pi_164961172
Tension returns again to hasakah city as YPG refuses to let go 50 of the commanders of the baath militia by saying the agreement doesnt include them. Snipers redeployed by both sides on top of buildings
https://www.facebook.com/HASAKHNNEWS/posts/1723875407851480

_O-
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 12:35:10 #156
442104 Pielemenneke
Welkom in de poppenkast
pi_164961213
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:32 schreef Atak het volgende:

[..]

[..]

Dat is niet zo belangrijk. Het punt is dat de VS de grote verliezer zal zijn en als ze zo doorgaan hebben ze binnenkort ook een bondgenoot minder.
Je schat de Turkse staat wel erg hoog in Atak.
Verder mag de VS wat mij betreft een keer flink op zijn muil gaan.
pi_164961243
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:35 schreef Pielemenneke het volgende:

[..]

Je schat de Turkse staat wel erg hoog in Atak.
Verder mag de VS wat mij betreft een keer flink op zijn muil gaan.
Nee, hoor. Rusland-China-Iran-blok schat is hoog in. Die gaan dus nu ook voor een oplossing zorgen.... zonder de VS.
pi_164961277
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Tension returns again to hasakah city as YPG refuses to let go 50 of the commanders of the baath militia by saying the agreement doesnt include them. Snipers redeployed by both sides on top of buildings
https://www.facebook.com/HASAKHNNEWS/posts/1723875407851480

_O-
Ik hoop dat Rusland inspringt. De situatie is daar niet houdbaar.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 12:47:04 #159
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164961449
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Tension returns again to hasakah city as YPG refuses to let go 50 of the commanders of the baath militia by saying the agreement doesnt include them. Snipers redeployed by both sides on top of buildings
https://www.facebook.com/HASAKHNNEWS/posts/1723875407851480

_O-
YPG moet eens een toontje lager gaan zingen daar
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 12:54:59 #160
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164961619
filokalia twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 12:47:55 Turkish General:"Its a matter of days b4 #Aleppo returns to #SAA through #Russia " cc @EjmAlrai https://t.co/JTN5b6bACY reageer retweet
pi_164961849
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:54 schreef Richestorags het volgende:
filokalia twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 12:47:55 Turkish General:"Its a matter of days b4 #Aleppo returns to #SAA through #Russia " cc @EjmAlrai https://t.co/JTN5b6bACY reageer retweet
Halab was toch nu van Al-Nusra of FSA?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:05:40 #162
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164961860
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:05 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Halab was toch nu van Al-Nusra of FSA?
Het behoort aan de Syrische overheid natuurlijk.
pi_164961919
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 12:39 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik hoop dat Rusland inspringt. De situatie is daar niet houdbaar.
Rusland is net met pantservoertuigen Aleppo/Halab gearriveerd als "adviseurs". Die doen echt wel mee, alleen spelen ze het spel even wat minder zichtbaar.
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:11:10 #164
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164962004
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:08 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Rusland is net met pantservoertuigen Aleppo/Halab gearriveerd als "adviseurs". Die doen echt wel mee, alleen spelen ze het spel even wat minder zichtbaar.
Ik vermoed dat ze daadwerkelijk niet veel meer gaan doen dan artillerieondersteuning geven, oproepen van luchtaanvallen en spotten en strategisch advies geven voorafgaande en ten tijde van een aanval. Misschien hebben ze nog wat scherpschutters en that's it.
pi_164962084
https://mobile.almasdarne(...)onship-russia-assad/

Mooi stuk(je) over het hoe en wat van de nieuwe onderlinge verhoudingen Erdogan-Assas-Poetin.
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_164962230
Gaat waarschijnlijk gebruikt worden om Manbij uit de handen van de SDF te slaan.
AhmadAlkhtiib twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 12:59:41 #Turkish military send reinforcement to #Jarablus #Cerablus backing #FSA who's fighting #ISIL and #SDF https://t.co/4AYyBXmm5N reageer retweet
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:23:18 #167
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962289
RadioHaraEngl twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 11:05:31 Breaking: #Hara_FM reporter: YPG in #Efrin are advancing East after clashes with #ISIS in Umm Housh and Umm al-Qura https://t.co/kaLEOdADMy reageer retweet
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 11:50:52 IS released statement saying Coalition airstrikes on Um Hosh and clashes inside with YPG https://t.co/Oegyqrb7Xz reageer retweet
What the actual fuck!? Plan B?

Als dit lukt...
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:30:43 #168
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164962434
Coalition airstrikes _O-
Als dat waar is, wtf heeft Biden dan staan doen vorige week? Doet me denken aan Donald Blythe uit House of Cards die ook maar wat doet.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164962464
Het is niet alsof het deel van Afrin langs Al Bab gaat komen. Tot die tijd is Manbij al ingenomen door Turkije en FSA.

Volgens mij gaat Turkije nu eerst Azaz FSA met Jarablus FSA verbinden.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:32:46 #170
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962484
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:30 schreef Szura het volgende:
Coalition airstrikes _O-
Als dat waar is, wtf heeft Biden dan staan doen vorige week? Doet me denken aan Donald Blythe uit House of Cards die ook maar wat doet.
De YPG die vanaf het Afrin canton naar Al-Bab trekt is nog niet eens zo'n slecht idee.

Turkije kan niet zomaar het Afrin canton binnenvallen onder de pretense van "IS uit de grensstreek verwijderen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164962492
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:32 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

De YPG die vanaf het Afrin canton naar Al-Bab trekt is nog niet eens zo'n slecht idee.

Turkije kan niet zomaar het Afrin canton binnenvallen onder de pretenste van "IS uit de grensstreek verwijderen.
Turkije heeft geen excuus nodig om tegen de PKK te vechten :s)
pi_164962540
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:32 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

De YPG die vanaf het Afrin canton naar Al-Bab trekt is nog niet eens zo'n slecht idee.

Turkije kan niet zomaar het Afrin canton binnenvallen onder de pretenste van "IS uit de grensstreek verwijderen.
Dat niet maar het ligt natuurlijk wel gevoelig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:35:30 #173
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962558
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:33 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Turkije heeft geen excuus nodig om tegen de PKK te vechten :s)
Nee, maar wel de stille toestemming van de Russen en de SAA.

Als het vermoeden waar is dat de Afrin-YPG dit doet met enigzins toestemming van de SAA/Russen en de VS, dan hebben de Turken niks te willen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164962575
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:35 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nee, maar wel de stille toestemming van de Russen en de SAA.

Als het vermoeden waar is dat de Afrin-YPG dit doet met enigzins toestemming van de SAA/Russen en de VS, dan hebben de Turken niks te willen.
Dan gaat Turkije gewoon naar Manbij full force. Zo makkelijk is het :s)

Overigens denk ik niet dat de SAA fan is van de YPG :s)
pi_164962582
Wat dat betreft is het oplaaien van het Hasakah conflict wel leuk.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:37:22 #176
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962612
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:36 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dan gaat Turkije gewoon naar Manbij full force. Zo makkelijk is het :s)

Overigens denk ik niet dat de SAA fan is van de YPG :s)
Ligt aan welke afspraken gemaakt zijn, hun aanvalslijn is parallel aan het front met de SAA, dat is niet iets wat je zomaar doet zonder dat de SAA iig de andere kant op kijkt (op zijn minst).
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164962615
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:35 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nee, maar wel de stille toestemming van de Russen en de SAA.

Als het vermoeden waar is dat de Afrin-YPG dit doet met enigzins toestemming van de SAA/Russen en de VS, dan hebben de Turken niks te willen.
Een toekomstige clash in de making. Het wordt met de dag steeds leuker dat Syri
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164962641
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:37 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ligt aan welke afspraken gemaakt zijn, hun aanvalslijn is parallel aan het front met de SAA, dat is niet iets wat je zomaar doet zonder dat de SAA iig de andere kant op kijkt (op zijn minst).
Een vijandige YPG die langs al Bab gaat zal de SAA ook niet fijn vinden. Met Turkije kan Assad nog het n en ander afspreken.
pi_164962652
vvanwilgenburg twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 09:59:01 YPG/SDF advance in northern Aleppo: SDF/Kurds come closer to al-Bab activist .@mustefaebdi reports. https://t.co/pjU8UfkjgJ reageer retweet
pi_164962701
In al-Bab zitten als het goed is ook veel Nederlandse ISIS strijders.... (las ik een keertje)
pi_164962718
BarzanSadiq twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 12:29:13 #PYD co-leader: We will fight in all fronts in #Syria, So if it's against #SAA, #FSA, #ISIL or even #Turkey or anyone who threaten us. reageer retweet
pi_164962725
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:39 schreef JubaUrbicus het volgende:
vvanwilgenburg twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 09:59:01 YPG/SDF advance in northern Aleppo: SDF/Kurds come closer to al-Bab activist .@mustefaebdi reports. https://t.co/pjU8UfkjgJ reageer retweet
[ afbeelding ]
Isis is rijp voor de slacht en iedereen wil een graantje meepikken. Slim van de ypg deze move. Kijken wat de Turken gaan doen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:42:09 #183
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962726
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:38 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Een vijandige YPG die langs al Bab gaat zal de SAA ook niet fijn vinden. Met Turkije kan Assad nog het n en ander afspreken.
Ik denk dat het elkaar weinig doet. Ook Assad en Erdo hebben een redelijke hekel aan elkaar.
Verschil is dat de YPG in principe Syrisch is. Assad en de Russen kunnen er voor kiezen om hier dan toch eerder zaken mee te doen dan met een buitenlandse invasieve macht.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164962738
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:39 schreef JubaUrbicus het volgende:
vvanwilgenburg twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 09:59:01 YPG/SDF advance in northern Aleppo: SDF/Kurds come closer to al-Bab activist .@mustefaebdi reports. https://t.co/pjU8UfkjgJ reageer retweet
[ afbeelding ]
In/rond Afrin is de YPG toch helemaal niet sterk genoeg om Al-Bab in te nemen? Vooral nu IS zich daar heeft verzameld na offensief van Turkije.
pi_164962745
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:32 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

De YPG die vanaf het Afrin canton naar Al-Bab trekt is nog niet eens zo'n slecht idee.

Turkije kan niet zomaar het Afrin canton binnenvallen onder de pretense van "IS uit de grensstreek verwijderen.
Laat de YPG maar Al-Bab innemen dan wordt het makkelijker voor het FSA om paar uur later erover heen te walsen. Het FSA moet zich dichtbij positioneren als de YPG en IS laten vechten en als de YPG op het punt staat de stad in te nemen kan er een mokerslag uitgedeeld worden.
pi_164962755
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:42 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik denk dat het elkaar weinig doet. Ook Assad en Erdo hebben een redelijke hekel aan elkaar.
Verschil is dat de YPG in principe Syrisch is. Assad en de Russen kunnen er voor kiezen om hier dan toch eerder zaken mee te doen dan met een buitenlandse invasieve macht.
Dat ze Syrisch zijn hebben ze echt laten merken met al die doden Koerden die uit Turkije kwamen _O-
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:43:00 #187
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962757
quote:
99s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

Isis is rijp voor de slacht en iedereen wil een graantje meepikken. Slim van de ypg deze move. Kijken wat de Turken gaan doen.
Ik vond het ook wel een meesterlijke zet. Zeker als ze inderdaad hiervoor wel luchtondersteuning krijgen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:44:09 #188
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164962781
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:42 schreef Atak het volgende:

[..]

Laat de YPG maar Al-Bab innemen dan wordt het makkelijker voor het FSA om paar uur later erover heen te walsen. Het FSA moet zich dichtbij positioneren als het FSA en IS laten vechten en als de YPG op het punt staat de stad in te nemen kan er een mokerslag uitgedeeld worden.
Mokerslag is wel jouw favoriete woordje he _O-
pi_164962786
Op twitter las ik ISIS aanhangers zeggen dat ze expres het front verlaten om gevechten tussen de FSA en de YPG uit te lokken (wat hun ook gelukt is in zuid Jarablus). Dit zouden ze nu ook in al-Bab kunnen doen, het zou me iig niet verbazen.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:44:39 #190
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164962791
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:41 schreef JubaUrbicus het volgende:
In al-Bab zitten als het goed is ook veel Nederlandse ISIS strijders.... (las ik een keertje)
Maakt mij niet uit wie die gasten afmaakt, zolang het maar gebeurt. *O*
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:45:15 #191
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962801
syria24english twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 10:50:35 #SDF backed by airstrikes regain control of #Kadro & Tell #Hawthan in south #Manbij countryside #Syria24M.D. reageer retweet
Iemand is de Koerden nog aan het helpen, iig. Ook aan de westkant van de Eufraat.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164962846
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:43 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik vond het ook wel een meesterlijke zet. Zeker als ze inderdaad hiervoor wel luchtondersteuning krijgen.
Idd. Alleen welke waarde heeft dan de uitingen van Biden die zegt dat sdf ten oosten van de eufrqat moet als het sdf de West oever van de eufrqat benadert vanuit afrin? Vage beloftes / dreigementen van VS dan...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164962883
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Op twitter las ik ISIS aanhangers zeggen dat ze expres het front verlaten om gevechten tussen de FSA en de YPG uit te lokken (wat hun ook gelukt is in zuid Jarablus). Dit zouden ze nu ook in al-Bab kunnen doen, het zou me iig niet verbazen.
Ik denk dat de YPG-fanboys weer zitten te dromen. Toen Jarablus werd ingenomen en de YPG nam het zuiden ervan in toen zeiden ze ook dat zuid-Jarablus van hen was. Zelfde zeggen ze nu over Al-Bab.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:48:25 #194
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962885
quote:
99s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Idd. Alleen welke waarde heeft dan de uitingen van Biden die zegt dat sdf ten oosten van de eufrqat moet als het sdf de West oever van de eufrqat benadert vanuit afrin? Vage beloftes / dreigementen van VS dan...
Weten we zeker dat het de VS is? Kan ik nergens terugvinden. De Russen hebben bij tijd en wijle de Koerden ook bijgestaan met luchtaanvallen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164962912
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:48 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Weten we zeker dat het de VS is? Kan ik nergens terugvinden. De Russen hebben bij tijd en wijle de Koerden ook bijgestaan met luchtaanvallen.
Ja, kwam van de White House.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:50:28 #196
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962927
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:49 schreef Peunage het volgende:

[..]

Ja, kwam van de White House.
Hier worden vreemde spelletjes gespeeld.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164962941
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:48 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Weten we zeker dat het de VS is? Kan ik nergens terugvinden. De Russen hebben bij tijd en wijle de Koerden ook bijgestaan met luchtaanvallen.
Idd dat weten we niet alleen zullen de Russische airstrikes niet zo effectief zijn als die van de Amerikanen omdat ze geen special forces op de grond hebben daar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164962948
Hollande: ’Turken riskeren escalatie’
PARIJS - De Turkse militaire inmenging in Noord-Syri kan leiden tot een escalatie van de oorlog daar. Daarvoor waarschuwt de Franse president Hollande die alle strijdende partijen oproept de wapens neer te leggen en de vredesbesprekingen te hervatten.

Na de Russen een jaar geleden zijn het nu de Turken die de keuze hebben gemaakt om hun leger op Syrisch grondgebied in te zetten in de strijd tegen IS, zei Hollande dinsdag tijdens een bijeenkomst van Franse ambassadeurs. „Deze veelvoudige, tegenstrijdige interventies brengen risico’s van escalatie met zich mee”.

Hollande zei begrip te hebben voor de strijd tegen de terroristen, gezien de aanslagen die Turkije recent te verduren kreeg. Turkije valt in Syri echter ook Koerdische troepen aan die samen met Frankrijk tegen IS vechten.

Verder zei de president dat Moskou zijn ogen niet mag sluiten voor berichten over aanvallen met chemische wapens dor de Syrische regering. Hij vroeg om hulp van de Russen bij het opstellen van een resolutie in de Veiligheidsraad die de aanvallen veroordeelt.

http://www.telegraaf.nl/b(...)alatie_Syrie___.html

Frankrijk niet blij dus..
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:51:34 #199
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164962957
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Op twitter las ik ISIS aanhangers zeggen dat ze expres het front verlaten om gevechten tussen de FSA en de YPG uit te lokken (wat hun ook gelukt is in zuid Jarablus). Dit zouden ze nu ook in al-Bab kunnen doen, het zou me iig niet verbazen.
Dat vermoeden is inderdaad al een paar keer geuit. Zeker gezien de vlotte terugtrekking van IS en ook het niets achterlaten aan boobytraps etc.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164962988
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:50 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Hier worden vreemde spelletjes gespeeld.
Amerikanen zitten al jaren te kutten in Syri met hun hap snap "beleid". Dit is gewoon een nieuw hoofdstuk in get gekut.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164963027
Spelen ze (de VS) niet gewoon de SDF tegen de Turken uit? Geen idee wat de VS hier mee wint, maar hun acties zijn altijd al vaag geweest.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:54:52 #202
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164963029
quote:
99s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

Amerikanen zitten al jaren te kutten in Syri met hun hap snap "beleid". Dit is gewoon een nieuw hoofdstuk in get gekut.
Amerika krijgt het voor elkaar om hun proxies tegen elkaar te laten vechten. Dat lijkt me tevens een bewijs voor de stelling dat veel Amerikaanse inlichtingendiensten waaronder de CIA zeer autonoom opereren.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 13:56:51 #203
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164963073
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Amerika krijgt het voor elkaar om hun proxies tegen elkaar te laten vechten. Dat lijkt me tevens een bewijs voor de stelling dat veel Amerikaanse inlichtingendiensten waaronder de CIA zeer autonoom opereren.
Of voor de chaos-maximeer-strategie.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164963110
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:56 schreef Perrin het volgende:

[..]

Of voor de chaos-maximeer-strategie.
Als dat de insteek is zijn ze briljant bezig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164963117
Het zou zo kunnen dat Afrin dan ingenomen wordt door het FSA. Ik las gisteren nog dat de hekken op de grens zijn weggehaald.
pi_164963136
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:58 schreef Atak het volgende:
Het zou zo kunnen dat Afrin dan ingenomen wordt door het FSA. Ik las gisteren nog dat de hekken op de grens zijn weggehaald.
dat zou echt prachtig zijn
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164963144
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Amerika krijgt het voor elkaar om hun proxies tegen elkaar te laten vechten. Dat lijkt me tevens een bewijs voor de stelling dat veel Amerikaanse inlichtingendiensten waaronder de CIA zeer autonoom opereren.
Wat is de winst van de Amerikanen dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164963184
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:58 schreef Atak het volgende:
Het zou zo kunnen dat Afrin dan ingenomen wordt door het FSA. Ik las gisteren nog dat de hekken op de grens zijn weggehaald.
Afrin is Koerdisch hartland dus dat lijkt me sterk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:01:38 #209
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164963188
quote:
99s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat is de winst van de Amerikanen dan?
Wie zegt dat zij hier pure winst behalen? De CIA opereert na 9/11 vrijwel geheel als een aparte overheid.
pi_164963212
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:01 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wie zegt dat zij hier pure winst behalen? De CIA opereert na 9/11 vrijwel geheel als een aparte overheid.
Er moet een belang zijn voor hun handelen iig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:03:23 #211
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164963228
quote:
99s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

Er moet een belang zijn voor hun handelen iig.
Het belang van de CIA en de Obama administratie hoeft niet hetzelfde te zijn.
pi_164963242
quote:
99s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

Afrin is Koerdisch hartland dus dat lijkt me sterk.
Er zijn ook Koerden in het FSA dus het maakt niet uit.
pi_164963252
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:58 schreef Atak het volgende:
Het zou zo kunnen dat Afrin dan ingenomen wordt door het FSA. Ik las gisteren nog dat de hekken op de grens zijn weggehaald.
O god de hekken. Dat betekent binnenkort een mokerslag.
pi_164963258
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:56 schreef Perrin het volgende:

[..]

Of voor de chaos-maximeer-strategie.
Wat is dat precies?
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_164963458
dat is verdeel en heers
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:24:11 #216
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164963678
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 13:58 schreef Atak het volgende:
Het zou zo kunnen dat Afrin dan ingenomen wordt door het FSA. Ik las gisteren nog dat de hekken op de grens zijn weggehaald.
"A fence sir! A barbed-wire fence!"

Serieus, gast, wtf!?

Maar bent het met Slayage eens. Afrin canton is Koerdische hartland. De FSA is druk met het Manbij theater nu. Die hebben te weinig slagkracht om ook Afrin aan te vallen. Laat staan dat ze dan ver komen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164963700
quote:
5s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:04 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Wat is dat precies?
Dingen verneuken en van een afstandje toekijken hoe iedereen erdoor verzwakt, terwijl je zelf lekker duizenden kilometers verderop zit.

De VS kan er gewoon voor kiezen om te neuken en te naaien, ze zijn zo machtig dat *iemand* ze vast nodig zal hebben. Je kan niet om de VS heen.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:27:14 #218
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164963735
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

"A fence sir! A barbed-wire fence!"

Serieus, gast, wtf!?

Maar bent het met Slayage eens. Afrin canton is Koerdische hartland. De FSA is druk met het Manbij theater nu. Die hebben te weinig slagkracht om ook Afrin aan te vallen. Laat staan dat ze dan ver komen.
Het is geen onherbergzaam terrein daar. En ik denk dat de hoeveelheid strijders en zware wapens best beperkt is.
pi_164963743
Lees hier en daar dat de Amerikanen de Koerden de opdracht hebben gegeven om Raqqa aan te vallen, maar ze geen gehoor geven aan die oproep, maar hun eigen plan trekken.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:29:24 #220
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164963787
Dit lees ik net op de reddit. Zou inderdaad wel een reden kunnen zijn voor de SAA om nu de Afrin-YPG zijn gang te laten gaan:
quote:
The military college north of Sheikh Najjar is a major ISIS military point (though not as major as it used to be for rebels). If SDF clears out ISIS from north of Sheikh Najjar it will probably free up a bunch of SAA troops.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:36:43 #221
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164963920
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:33 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Correct, racisme is haten op een ras. Volk =/= ras.

Begrijp niet goed waarom ik dat moet uitleggen.
Die nauwe definitie gebruikt tegenwoordig niemand meer. Alleen de taalpuristen misschien, maar dan nog:
quote:
Volgens het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van elke vorm van rassendiscriminatie betekent raciale discriminatie "elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming die ten doel heeft de erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten, dan wel de tenietdoening of aantasting daarvan ten gevolge heeft."[2]

De laatste definitie maakt dus geen onderscheid tussen discriminatie op grond van ras of etniciteit. Het onderscheid tussen beide begrippen blijkt ook voor antropologen een onderwerp van debat. Ook de Britse wet verstaat bijvoorbeeld onder raciale groep "elke groep mensen gedefinieerd op grond van ras, huidskleur of nationaliteit (inclusief burgerschap), of etnische of nationale afkomst".

Bron: Wiki
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164963950
Ik ben niet racistisch, ik ben etnisch-paranode.
pi_164963979
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

"A fence sir! A barbed-wire fence!"

Serieus, gast, wtf!?

Maar bent het met Slayage eens. Afrin canton is Koerdische hartland. De FSA is druk met het Manbij theater nu. Die hebben te weinig slagkracht om ook Afrin aan te vallen. Laat staan dat ze dan ver komen.
Tal Abyad was ook Arabisch hartland. Dat hartland sprookje is een fabeltje.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:40:57 #224
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164964007
DrPartizan_ twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 14:28:17 Photos from Efrn SDF offensive against ISIS. https://t.co/chNpWn5yVj reageer retweet
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164964152
Ik hoop dat ze dom genoeg zijn om dit te doen. Tot nu toe hebben ze keer op keer bewezen dat ze dat wel zijn.

worldonalert twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 12:00:33 #Aleppo: #YPG could also try to surround #Marea and #Azaz, but #FSA and #Turkey will never allow this. reageer retweet
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:49:55 #226
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164964159
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:40 schreef DustPuppy het volgende:
DrPartizan_ twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 14:28:17 Photos from Efrn SDF offensive against ISIS. https://t.co/chNpWn5yVj reageer retweet
Who gave those people a tank btw? Herkent iemand het type?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:50:39 #227
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164964179
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:49 schreef Atak het volgende:
Ik hoop dat ze dom genoeg zijn om dit te doen. Tot nu toe hebben ze keer op keer bewezen dat ze dat wel zijn.

worldonalert twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 12:00:33 #Aleppo: #YPG could also try to surround #Marea and #Azaz, but #FSA and #Turkey will never allow this. reageer retweet
Nah die gaan richting Al-Bab. Meest logisch. Ze krijgen coalitie-steun. Die zouden ze echt niet krijgen als dat het plan was.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164964228
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:50 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nah die gaan richting Al-Bab. Meest logisch. Ze krijgen coalitie-steun. Die zouden ze echt niet krijgen als dat het plan was.
Daar zou ik geen problemen mee hebben. Die maken het alleen straks makkelijker voor het FSA.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 14:55:09 #229
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164964282
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:52 schreef Atak het volgende:

[..]

Daar zou ik geen problemen mee hebben. Die maken het alleen straks makkelijker voor het FSA.
Weet jij wat tit-for-tat betekent? Quid pro quo?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164964348
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:25 schreef zarGon het volgende:

[..]

Dingen verneuken en van een afstandje toekijken hoe iedereen erdoor verzwakt, terwijl je zelf lekker duizenden kilometers verderop zit.

De VS kan er gewoon voor kiezen om te neuken en te naaien, ze zijn zo machtig dat *iemand* ze vast nodig zal hebben. Je kan niet om de VS heen.
Is altijd hun strategie geweest. En vaak hebben ze ook de langste adem erin

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:29 schreef DustPuppy het volgende:
Dit lees ik net op de reddit. Zou inderdaad wel een reden kunnen zijn voor de SAA om nu de Afrin-YPG zijn gang te laten gaan:

[..]

Thanks voor de tip. Die reddit pagina is echt een verademing. Komt ook natuurlijk door het punten systeem.
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_164964764
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:03 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het belang van de CIA en de Obama administratie hoeft niet hetzelfde te zijn.
Uiteraard, maar wat is dat belang voor de CIA dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:15:45 #232
8781 crew  Frutsel
pi_164964798
Kan het aub normaal en ontopic blijven aub?

Er zijn wat posts weg en het zal niet de eerste keer zijn dat we de reeks anders maar weer op slot doen.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:21:13 #233
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164964915
quote:
15s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

Uiteraard, maar wat is dat belang voor de CIA dan?
Omver werpen van het Assad regime, het opbouwen van lokale proxies. De CIA heeft altijd de anti-Assad rebellen bewapend.
pi_164965180
Nog niets tussen YPG/SDF en T-FSA vandaag, right? Sajur-rivier is nu min of meer de grens.

Ben benieuwd wanneer T-FSA westelijk (richting Al-Rai) gaat.
pi_164965228
Volgens Julian is de tweede fase begonnen nu de voorbereidingen bij de Sajur rivier klaar zijn om door te meppen naar Manbji. de prioriteit ligt nu bij het afsnijden van de bevoorradingslijnen.

  dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:48:09 #236
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164965481
Eigenlijk zou de SAA straks een mini-offensiefje moeten starten vanuit Kuweires als de SDF van links komt. Geheid dat IS anders straks gaat kloten als Al-Bab onder vuur ligt. Beter om dan een bufferzone bouwen.
pi_164966309
#BREAKING: Temporary truce reached between Jarablus Military Council and Turkish army, under supervision of global coalition: YPG spokesman
https://twitter.com/rudawenglish/status/770630106469588992
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_164966502
Als dit waar is kan het FSA zonder trammelant naar binnen rollen. Nu nog kijken of de YPG zijn afspraak nakomt en terugtrekt.
JulianRoepcke twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:32:51 #BreakingReport #US and #Turkey agree to full #SDF withdrawal to east of the #Euphrates & no more clashes with rebels and the Turkish army. reageer retweet
worldonalert twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:48:46 #Aleppo: #US reporting about a truce between #Turkey and #YPG to give #YPG time to leave Northern #Aleppo. We all know #YPG will not leave. reageer retweet
worldonalert twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:52:10 #Aleppo: #FSA rebels will connect #Jarabulus pocket with #Azaz pocket first. Then they will march to #Manbij. reageer retweet
taylieli twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:45:57 #TAF/fsa has began to attack #Isil held Zugrah village, west of #Jarablus.https://t.co/m1gPPWlUGx reageer retweet


[ Bericht 18% gewijzigd door Atak op 30-08-2016 16:56:17 ]
pi_164966729
JulianRoepcke twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:32:51 #BreakingReport #US and #Turkey agree to full #SDF withdrawal to east of the #Euphrates & no more clashes with rebels and the Turkish army. reageer retweet
Dit is wel leuk, maar de relatie SDF - USA zal inmiddels wel flink verpest zijn. Probeert de US nu wat goodwill te kopen bij de SDF en/of tijd te winnen zodat ze niet al hun investeringen vernietigd zien worden door Turkije?
pi_164966944
quote:
11s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:37 schreef mrstylo het volgende:
#BREAKING: Temporary truce reached between Jarablus Military Council and Turkish army, under supervision of global coalition: YPG spokesman
https://twitter.com/rudawenglish/status/770630106469588992
DailySabah twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:51:11 LATEST — Turkey says will hit YPG unless it moves east of Euphrates after US official Col. Thomas said Turkey, YPG reached “loose agreement” reageer retweet
pi_164966954
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 17:04:31 Preemptive Turkish shelling being reported on villages west of Turaykhim that are under IS control reageer retweet
pi_164966966
Dit zal moeilijk te bevestigen zijn maar alsnog is het :')

Paradoxy13 twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 14:19:44 Reports that Russia/Assad jets have accidentally bombed regime forces near Tibat al-Imam in rural #Hama reageer retweet
pi_164967113
NeilPHauer twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:44:12 Assistant to #Iran president approves #Russia use of #Hamedan airbase for strikes in #Syria going forward https://t.co/gESr3P0gkq reageer retweet
Er was een tijdje gelden wat onrust in Iran omdat de Russen vanuit Iran vlogen.
pi_164967180
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 17:21:51 YPG spokesperson says Turkey is deceiving Arabs 2 fight Kurds 2 occupy/take Syrian land like they did w Iskenderun https://t.co/sZ9HPMPJ7V reageer retweet
biji biji
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 17:30:11 #245
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164967250
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 18:16:43 #246
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164968044
Terroristen zijn bijna game over in Aleppo, jammer alles gegeven en het alsnog niet gered :W

Syria_Protector twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 15:34:47 27 Jihadists killed during today clashes with #SAA in #Qarrasi suburbs in southern #Aleppo reageer retweet
oulosP twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 15:41:05 #SAA have taken Al Snubrat hill from terrorist forces. The hill lays just south of the artillery school in south #Aleppo, #Syria reageer retweet
Nu kan de artillery college ook vanaf de zuiderflank worden gepound.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 18:18:11 #247
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164968074
Ik zou niet te vroeg juichen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 18:19:12 #248
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164968091
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 18:18 schreef Szura het volgende:
Ik zou niet te vroeg juichen
Het gaat langzaam, het gaat traag, maar het gebeurt wel.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 18:21:37 #249
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164968142
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 18:16 schreef Richestorags het volgende:
Terroristen zijn bijna game over in Aleppo, jammer alles gegeven en het alsnog niet gered :W

Syria_Protector twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 15:34:47 27 Jihadists killed during today clashes with #SAA in #Qarrasi suburbs in southern #Aleppo reageer retweet
oulosP twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 15:41:05 #SAA have taken Al Snubrat hill from terrorist forces. The hill lays just south of the artillery school in south #Aleppo, #Syria reageer retweet
Nu kan de artillery college ook vanaf de zuiderflank worden gepound.
syrianmilitary twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:55:02 Al Mahruqat hill north of Al Wadiehe in Aleppo is under SAA control reageer retweet
Misschien dat daarom Jund Al Aqsqa terroristen nu aanvallen in Hama om hun jihadistische broers te redden in aleppo
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164968285
Leopards zijn officieel in Syri. Die tanks zijn beschermd tegen TOW-aanvallen en kunnen mijnen weerstaan. Mijn gok is dat ze richting Al-Bab gaan. Dat is nu belangrijker. Manbij kan nog altijd afgepakt worden en als de VS die apen kan overtuigen om terug te trekken zou dat zelfs beter zijn.
pi_164968342
WTF is de VS mee bezig?
taylieli twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 18:29:10 💥#Turkish military sources denied any truce with #sdf/#ypg as previously #Usa had claimed. reageer retweet
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 18:31:13 #252
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164968361
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 18:21 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

syrianmilitary twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 16:55:02 Al Mahruqat hill north of Al Wadiehe in Aleppo is under SAA control reageer retweet
Misschien dat daarom Jund Al Aqsqa terroristen nu aanvallen in Hama om hun jihadistische broers te redden in aleppo
Het zou kunnen.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 18:31:49 #253
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164968374
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 18:30 schreef Atak het volgende:
WTF is de VS mee bezig?
taylieli twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 18:29:10 💥#Turkish military sources denied any truce with #sdf/#ypg as previously #Usa had claimed. reageer retweet
Misschien denken ze: als we het gewoon claimen zal het wel zo zijn _O-
pi_164968463
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 18:31 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Misschien denken ze: als we het gewoon claimen zal het wel zo zijn _O-
Truce is tussen twee partijen. Volgens mij is de VS in totale paniek nu Turkije het spel van de VS heeft blootgelegd. Hun enige zorg is nu zo min mogelijk gezichtsverlies volgens mij.
pi_164968663
VS moet oprotten uit Syri!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164968688
Turkije heeft gewoon aangegeven wat de eis is. YPG ten oosten van de Eufraat. Zoals ik al zei, eerst FSA in Al Rai verbinden met FSA in Jarablus en weer verder naar Manbij en Al-Bab.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 18:47:47 #257
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164968820
WashingtonPoint twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 18:48:00 #Flash: Turkish FM Spox denies ceasefire agrement w/Syrian Kurdish forces, says such stmnts from US is unacceptable https://t.co/EPPJuwuLrb reageer retweet
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 18:58:47 #260
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164968995
Wat een amateurisme van de VS :') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164969017
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 18:45:43 #EuphratesShield: #FSA seized over 3 villages from #ISIS in W. #Jarablus countryside (area in blue). https://t.co/PzXHXxBX74 reageer retweet


Vandaag nog het hele gebied rond de rivier innemen?
pi_164969101
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 18:53:41 @QalaatAlMudiq One more T-62 seized from Regime this evening S. of Helfaya. https://t.co/qrhMimnfoi reageer retweet
Ik heb het rond Hama niet echt gevolgd vandaag en gister. Zijn ze aan het ping pongen of zijn de rebellen vooruitgang aan het boeken?
pi_164969154
Breaking news: Er is in het zuiden van Jarablus nog een TOW-aanval op een Turkse tank geweest.

De VS zit dus weer te liegen over de terugtrekking van YPG.

Ik denk dat Afrin binnenkort ingenomen wordt. Genoeg Arabische vluchtelingen die terug naar Afrin willen.
pi_164969196
3 soldaten gewond en lichte schade aan de tank. Aangezien dit direct van het Turkse leger afkomt ben ik benieuwd of dit nieuw is of van de 2e dag.
pi_164969376
vvanwilgenburg twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 18:51:43 Kurdish official told me our people would not accept to give up Manbij to the Turks, after we had over 200-300 'martyrs' (1) reageer retweet
pi_164969714
Volgens sommige analisten wilt Turkije een Turkmeense staat in Noord-Syri als antwoord op de Amerikaanse plannen voor Noord-Syri. Zou dit deel zijn van de Assad-deal?
pi_164969786
ahlalsham3 twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 19:25:45 Military checkpoint (Point 50), North of Khattab Munitions Depot is captured by rebels.#Hama reageer retweet
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:54:03 #268
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164970430
quote:
Aleppo, Syria (8:30 P.M.) – The Syrian Armed Forces launched a powerful assault in the southern countryside of the Aleppo Governorate on Tuesday, targeting the important town of Al-Qarassi that is located directly east of Khan Touman.

Led by their elite Tiger Forces, the Syrian Arab Army (SAA) attempted to break-through the enemy front-lines at Tal Qarassi this morning; however, Jaysh Al-Fateh (Army of Conquest) managed to repel the attack after several hours of battle.

The Tiger Forces would regroup and then launch a second attack at Tal Qarassi, which proved successful after a short firefight with Jaysh Al-Fateh.

Following the capture of Tal Qarassi, the Syrian Armed Forces seized Tal ‘Amarah, Barandeh, and Qarassi village after breaking through Jaysh Al-Fateh’s first-line of defense.

With the capture of Qarassi, the Tiger Forces are now within striking distance of the strategic village of Khan Touman.

Khan Touman is located along the Aleppo-Damascus Highway (M-5 Highway); it is the primary roadway used by the jihadist rebels to transport supplies and reinforcements to Aleppo City.
https://www.almasdarnews.(...)des-southern-aleppo/
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:56:14 #269
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164970478
Conflicts twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 19:55:24 BREAKING: Amaq Agency reports that ISIS spokesman Abu Muhammad al-'Adnani was killed in #Aleppo - @siteintelgroup https://t.co/tPwIZp9Twn reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:58:27 #270
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164970525
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:56 schreef Zahreddine het volgende:
Conflicts twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 19:55:24 BREAKING: Amaq Agency reports that ISIS spokesman Abu Muhammad al-'Adnani was killed in #Aleppo - @siteintelgroup https://t.co/tPwIZp9Twn reageer retweet
Dacht dat die haatbaard allang dood was
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:59:13 #271
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164970548
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:58 schreef Szura het volgende:

[..]

Dacht dat die haatbaard allang dood was
Verwar je hem niet met die tsjetsjeen abu omar al shishani?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164970567
Abu Ginger was toch gewoon een strijder en geen spokesman?
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:00:31 #273
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164970585
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Abu Ginger was toch gewoon een strijder en geen spokesman?
Yep, een belangrijke commander in ISIS. Die is al langer dood.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:01:03 #274
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164970600
Hop, bij de poorten van Khan Touman

maytham956 twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 19:59:07 #AleppoUpdates#SyrianArmy and its allies have liberated Alqarasi town in south rural #Aleppo #Syria reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:03:02 #275
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164970646
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:59 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Verwar je hem niet met die tsjetsjeen abu omar al shishani?
Nee. Maar zal misschien een vals bericht zijn geweest dat ik in m'n hoofd had
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:04:21 #276
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164970671
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 20:03 schreef Szura het volgende:

[..]

Nee. Maar zal misschien een vals bericht zijn geweest dat ik in m'n hoofd had
Ja, ik heb zijn dood nog niet eerder vermeld gezien.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:04:56 #277
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164970680
Dat is al een salafist minder.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:11:45 #278
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164970840
Opgeruimd staat netjes
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164970926
Dit is wel groot nieuws, Abu Muhamed al Adnani is de officile 'spokesman' van ISIS.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:53:27 #281
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164972124
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 14:49 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Who gave those people a tank btw? Herkent iemand het type?
BMP-1 volgens mij

Zijn gewoon te koop: http://www.mortarinvestme(...)-1--279#currency=USD
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164972845
ShamiRebel twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 21:09:40 Rebels captured 9 locatoin in the Northern #Hama countryside offensive todayThe total captured area spans 80 sq km https://t.co/kc4emXQMIb reageer retweet
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 21:16:51 #283
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164973030
Eerste nieuwe kaart die ik tegenkom

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164973090
pi_164973893
Waarom komen er geen vredesbesprekingen tussen Assad en FSA? Na een bestand volledig concentreren op IS.
pi_164973985
taylieli twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 21:07:59 💥Unconfirmed: #ypg/#sdf in Hasakah positioned some tanks in the city/readyning to attack #SAA positions near #Kawkab. reageer retweet
pi_164974076
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 21:35 schreef JubaUrbicus het volgende:
taylieli twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 21:07:59 💥Unconfirmed: #ypg/#sdf in Hasakah positioned some tanks in the city/readyning to attack #SAA positions near #Kawkab. reageer retweet
Die tanks kunnen toch makkelijk door (Russische en/of Syrische)vliegtuigen vernietigd worden.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164974122
JaF tegen Syrische leger in aleppo:

FSA in jarabulus gebruikt ook kindsoldaten?

"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_164974214
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 21:37 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Die tanks kunnen toch makkelijk door (Russische en/of Syrische)vliegtuigen vernietigd worden.
Het heet geen nut Hasakah met zwaar geschut aan te vallen als ze geen stronghold in de buurt hebben. Hetzelfde hebben ze tegen IS in Tabqa geprobeerd en toen werden ze compleet terug verdreven. Tenzij de SAA vanuit Turkije richting Ayn Al Arab of Kamisli wilt trekken :7
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 21:40:30 #291
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164974223
Ik dacht dat JAF Aleppo ging pakken?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 21:47:14 #292
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164974547
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 18:27 schreef Atak het volgende:
Leopards zijn officieel in Syri. Die tanks zijn beschermd tegen TOW-aanvallen en kunnen mijnen weerstaan. Mijn gok is dat ze richting Al-Bab gaan. Dat is nu belangrijker. Manbij kan nog altijd afgepakt worden en als de VS die apen kan overtuigen om terug te trekken zou dat zelfs beter zijn.
Leuke upgrade idd:
http://www.aselsan.com.tr(...)Next-Generation.aspx
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164974566
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 21:40 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Het heet geen nut Hasakah met zwaar geschut aan te vallen als ze geen stronghold in de buurt hebben. Hetzelfde hebben ze tegen IS in Tabqa geprobeerd en toen werden ze compleet terug verdreven. Tenzij de SAA vanuit Turkije richting Ayn Al Arab of Kamisli wilt trekken :7
er staat dat ypg met tanks SAA posities gaat aanvallen vlakbij Kawkab. SAA kan tijdens de aanval de tanks onklaar maken toch. Nog beter is dat ze dat gaan doen voor de aanval.Je stuurt een drone oid om de tanks te lokaliseren en dan vernietigen met fighterjets.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164974613
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 21:22 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ontkracht door Turkije.
Al wel een tijdje rustig op dat front anders...

Waarom stoten ze niet door tegen IS, na overname van 3 dorpen?
pi_164974711
quote:
Het beste kunnen ze deze in Syrie testen en zo de kinderziektes eruit halen(perfectioneren).
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164974957
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 21:48 schreef zarGon het volgende:

[..]

Al wel een tijdje rustig op dat front anders...

Waarom stoten ze niet door tegen IS, na overname van 3 dorpen?
Veel IEDs gok ik. Eerst die opruimen en dan weer verder.
pi_164975144
DailySabah twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 21:38:31 LATEST — Turkish military jets conduct airstrikes against terrorists in village of Kulliyah in northern Syriahttps://t.co/0MHlydGZCj reageer retweet
http://www.haberturk.com/(...)du-3-asker-yaralandi

Al-Khalīlīyah blijkbaar. http://wikimapia.org/22059247/Al-Khalīlīyah. Noord-oosten van Al-Rai.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-08-2016 22:01:20 ]
pi_164975344
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 18:27 schreef Atak het volgende:
Leopards zijn officieel in Syri. Die tanks zijn beschermd tegen TOW-aanvallen en kunnen mijnen weerstaan. Mijn gok is dat ze richting Al-Bab gaan. Dat is nu belangrijker. Manbij kan nog altijd afgepakt worden en als de VS die apen kan overtuigen om terug te trekken zou dat zelfs beter zijn.
Turken...Koerden, een pot nat.
mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 22:36:34 #300
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164976392
quote:
15s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 21:38 schreef mrstylo het volgende:

FSA in jarabulus gebruikt ook kindsoldaten?

[ afbeelding ]
Geen verassingen hier
Say what?
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 22:36:41 #301
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164976394
dicht
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')