Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:49 schreef Tree het volgende:
Lekker . Die laatste foto, is dat een detroit style?
Ziet er in ieder geval goed uit!quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:57 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:05 schreef Martijn1P het volgende:
Mortadella?, pistach en wat nog meer? Ziet er erg lekker uit!
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,
Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.
Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen
Ook wel eens gedaan, maar direct verbrande bovenkant. Ik zet hem dan op boven/onderwarmte en ondat er vanaf onder ook warmte komt en de steen daar het dichtste bij ligt... En dat de kaas niet zo snel verbrandt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef Tree het volgende:
[..]
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!
[..]
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?
Waar blijven die foto’s?quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,
Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.
Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeurquote:
Als je van te voren al gaat miepen wel ja.. creaties zijn toch gewoon welkom? Ik persoonlijk vind het wel leuk om de verschillen te zien hier.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 00:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeur
Krachtig apparaat. Gaat deze zomer veel uren aan. Niet alleen pizza, maar alles om snel af te grillen. pita, steak, groenten. Gelukkig past mijn stalen pan er net in.quote:Op maandag 21 mei 2018 19:26 schreef LovelyLady het volgende:
Die roccbox is wel gaaf hoor.
Ziet er goed uit Martijn!
Dus wellicht nog even wachten of gewoon de knip leeggooien aan de Roccbox, in dubioquote:Op dinsdag 5 juni 2018 19:04 schreef pmponer het volgende:
Jazeker, ik denk de beste pizza aanschaf die ik heb gedaan. Maar inderdaad erg prijzig.
Ik dacht dat Unni ook komt met een oven met gasbrander.
Ik zal zo even een foto uploaden van gister. Mijn eerste echte italiaanse pizza.
Doet wat je we van mag verwachten. Goed ontwerp en zit kwalitatief zeer goed in elkaar. Robuust en degelijk apparaat. Branders draai je eenvoudig in. Kijk anders eens rond op youtube, geeft je meer inzicht in het apparaat.quote:
Niet. Ik maak pizza's omdat ik ze lekker vind en geheel naar eigen inzicht (voornamelijk zelfgemalen volkorenspelt), dus totaal niet op de authentieke napolitaanse wijze. Kan ik ook waarderen, maar het is me wat te simpelquote:Op woensdag 6 juni 2018 20:45 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Is idd aan de prijs, dus maar de vraag hoe obsessief je bezig bent met pizza . Komen steeds meer van dit soort ovens op de markt wat de prijs in de komende 1- 3 jaar gaat drukken.
Zeker! Mijn balkon is echt letterlijk 1x1 en daar gaat het prima op.quote:Op woensdag 6 juni 2018 23:22 schreef Helsinki het volgende:
Is zo'n roccbox een beetje te doen op een balkon?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |