Ziet er in ieder geval goed uit!quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:57 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:05 schreef Martijn1P het volgende:
Mortadella?, pistach en wat nog meer? Ziet er erg lekker uit!
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,
Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.
Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen
Ook wel eens gedaan, maar direct verbrande bovenkant. Ik zet hem dan op boven/onderwarmte en ondat er vanaf onder ook warmte komt en de steen daar het dichtste bij ligt... En dat de kaas niet zo snel verbrandt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef Tree het volgende:
[..]
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!
[..]
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?
Waar blijven die foto’s?quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,
Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.
Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeurquote:
Als je van te voren al gaat miepen wel ja.. creaties zijn toch gewoon welkom? Ik persoonlijk vind het wel leuk om de verschillen te zien hier.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 00:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeur
Krachtig apparaat. Gaat deze zomer veel uren aan. Niet alleen pizza, maar alles om snel af te grillen. pita, steak, groenten. Gelukkig past mijn stalen pan er net in.quote:Op maandag 21 mei 2018 19:26 schreef LovelyLady het volgende:
Die roccbox is wel gaaf hoor.
Ziet er goed uit Martijn!
Dus wellicht nog even wachten of gewoon de knip leeggooien aan de Roccbox, in dubioquote:Op dinsdag 5 juni 2018 19:04 schreef pmponer het volgende:
Jazeker, ik denk de beste pizza aanschaf die ik heb gedaan. Maar inderdaad erg prijzig.
Ik dacht dat Unni ook komt met een oven met gasbrander.
Ik zal zo even een foto uploaden van gister. Mijn eerste echte italiaanse pizza.
Doet wat je we van mag verwachten. Goed ontwerp en zit kwalitatief zeer goed in elkaar. Robuust en degelijk apparaat. Branders draai je eenvoudig in. Kijk anders eens rond op youtube, geeft je meer inzicht in het apparaat.quote:
Niet. Ik maak pizza's omdat ik ze lekker vind en geheel naar eigen inzicht (voornamelijk zelfgemalen volkorenspelt), dus totaal niet op de authentieke napolitaanse wijze. Kan ik ook waarderen, maar het is me wat te simpelquote:Op woensdag 6 juni 2018 20:45 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Is idd aan de prijs, dus maar de vraag hoe obsessief je bezig bent met pizza . Komen steeds meer van dit soort ovens op de markt wat de prijs in de komende 1- 3 jaar gaat drukken.
Zeker! Mijn balkon is echt letterlijk 1x1 en daar gaat het prima op.quote:Op woensdag 6 juni 2018 23:22 schreef Helsinki het volgende:
Is zo'n roccbox een beetje te doen op een balkon?
Ben je er nog steeds tevreden over? En waar heb je deze besteld?quote:Op zaterdag 6 mei 2017 22:17 schreef kloink het volgende:
Ik denk dat ik al een jaar of 7 mezelf 1 of 2 keer per maand pijnig door te proberen de beste zelfgemaakte pizza ooit te maken.. Soms mag het resultaat er best zijn en soms is het niet om weg te krijgen. Dit laatste is dan vaak weer een (eigen) probeersel met net even ander deeg of net iets meer water etc etc. Ook heb ik inmiddels al veel tools geprobeerd zoals de Ferrari pizza oven, pizzastenen...bbq stenen etc.
Wat ik nog niet geprobeerd had was the pizza Steel (backing steel). Een stalen plaat die met de ideale dikte de warmte beter vasthoudt dan steen blablabla. Vooral de amerikanen op de pizza nerd fora zijn er gek op. Ik heb de Europese variant besteld en aan de gang gegaan. Lichtelijk sceptisch aangezien ik juist het idee heb dat een poreus steen direct het vocht onttrekt uit het deeg en dit juist de bijzondere structuur maakt van de pizza.
Na de steen ingewreven te hebben met olie en een uur in de oven laten 'dichten' (dat moet de eerste keer) de pizza erop gegooid. Simpel recept overigens met 00 deeg, vers gist en 24 uur rijzen in de koelkast.
Het resultaat was....wow! Ik heb veruit de beste en meest smaakvolle pizza(deeg) ooit gemaakt. Natuurlijk is dit subjectief maar ik word er erg blij van en ondanks ik het het staal nog maar 1 keer gebruikt heb ben ik enthousiast. Hieronder foto van de korst en op de achtergrond de pizza (heb helaas deze keer maar 1 foto).
aanradertje..
[ afbeelding ]
In mijn standaardoven doe ik het altijd zo: lang voorverwarmen op de heetste stand, bodem maken, alleen saus er op, in de oven, een minuut of 5-7. Dan er uit en op een rooster af laten koelen (ondertussen kun je als je 2 pizza's gaat maken je 2e deegbal gaan vormen en er saus op doen)quote:Op zondag 10 juni 2018 09:54 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Lang verhaal kort. Het eerste wat iedereen mij nu gaat zeggen is: "Koop pizzasteen" of "koop pizzaoven". Dit is dus dan ook het punt waar ik nu beland ben. Wat ga ik doen? Gaat een pizzasteen zorgen voor eindelijk een lekkere krokante bodem? Of moet ik kappen met prutsen en bijv. meteen de Roccbox kopen? (Al vond ik de pizza's wel erg ongelijkmatig gaar in de filmpjes).
En de saus is dan ook lekker? Wordt die niet te droog op die manier?quote:Op zondag 10 juni 2018 10:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In mijn standaardoven doe ik het altijd zo: lang voorverwarmen op de heetste stand, bodem maken, alleen saus er op, in de oven, een minuut of 5-7. Dan er uit en op een rooster af laten koelen (ondertussen kun je als je 2 pizza's gaat maken je 2e deegbal gaan vormen en er saus op doen)
Pas daarna kaas en andere dingen er op en afbakken, op die manier wordt in een oven met relatief weinig vermogen de bodem niet zo zompig. Doe je alles in 1x dan gaat het geheid mis en is het midden niet echt gaar.
Ik zoek inderdaad wel een echt krokante bodem, liefst een dunne bodem. Wat ik nu sinds kort doe is het mengsel van water, suiker en gist in mijn kom doe alvorens er de bloem met zout en olijfolie aan toe te voegen, op die manier blijf ik bloem toevoegen totdat ik tevreden ben met de plakkerigheid. Wellicht is dat niet zo verstandig?quote:Op zondag 10 juni 2018 10:49 schreef Martijn1P het volgende:
Waar ben je naar op zoek? Echt krokante bodem die je bijv. ook hebt bij de meeste diepvriespizzas? Een pizzasteen is een relatief goedkope aanschaf en zorgt voor een aanzienlijk beter resultaat. De steen neemt ook vocht op uit het deeg, dus win win. In het algemeen; niet te veel water gebruiken in je deegrecept en lang afbakken (>8min) op een relatief lage temp. (Rond de 250). Tweede foto wat ik op vorige pagina poste (plaatpizza) heeft een krokante bodem en is afgebakken op zon 230 a 250 graden in ca. 13 a 15 minuten.
Nee saus is perfect. Die maak ik altijd in een hele grote pan en dan in porties van 2 pizza's invriezen.quote:Op zondag 10 juni 2018 10:29 schreef Mike-The-Situation het volgende:
[..]
En de saus is dan ook lekker? Wordt die niet te droog op die manier?
Gebruik je btw nog iets als een steen of iets?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |