abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176256262
registreer om deze reclame te verbergen
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
pi_176266439
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?

Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt :) Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..

IMG_4969_2.jpg
pi_176269820
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 19:50 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?

Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt :) Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..

[ afbeelding ]
Zo wat krijg ik hier honger van zeg. Ik doe het zelf nog met een Ferrari, maar al jaren verschillende resultaten, soms geniaal soms teleurstellend.
  vrijdag 5 januari 2018 @ 19:57:55 #154
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309028
registreer om deze reclame te verbergen
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 5 januari 2018 @ 19:59:51 #155
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309071
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Alfredo tuning, is toch thermostaat koelen met een ventilator uit een pc?
Of met van die metaal vreesschalen reflectoren rond de spiraal maken?
Drop you like an ill, bad habit
pi_176309306
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Al veel gebruikt. In ieder geval zeer solide apparaat en in weer en wind te gebruiken. Kijk al uit naar het voorjaar en zomermaanden :)

Heb wel een 2e kleine pizzapeel aangeschaft on de pizzas te blijven draaien
pi_176309426
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 20:09 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

“Dubbel”
pi_176309451
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Als je hem ooit wil verkopen hoor ik het graag.😂
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:15:51 #159
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309509
Haha nee hoor, het weer is me er niet na. (en het gas was op)
Maar die Roccbox blijft!

Ik moet nog een oplossing bedenken om hem in de winter te gebruiken.
Ik zit te denken om hem in de aangebouwde garage te gebruiken en dan deur en raam open.
Maar twijfel nog wel omdat je hem beter niet binnen gebruikt.

Oh en Martijn, welk deeg recept gebruik jij nu voor de Roccbox?

Ik zit nu op:
Verdelen in porties van 200 gram na de rijs.
5x pizza
(wat over is voor broodjes, knutseldeeg kinderen)

Minimaal 24 uur koelkast rijs
-Zelfde dag gemaakt, prima deeg. 6 pizza;s

meel 810
- Meel 810
zout 17
-Zout 17
water 478 (60%)
- Water 55% 446
gist 2
-gist (0.7%) 5,7

Het deeg kneed ik minimaal 10 minuten met de deegmixer
Drop you like an ill, bad habit
pi_176317627
Meestal ca 24 a 72u koude rijs in de koelkast. Eerder deed ik opbollen en koud laten rijzen maar tegenwoordig eerst een bulkrijs en vervolgens individueel opbollen en nog 4u bij kamertemp. laten rijzen. Met beide methodes goede resultaten gehaald en merk weinig verschil, maar met bulkrijs hou ik meer ruimte over in de koelkast. Bloem is telkens anders, welke ik dan het beste voorhanden heb. Bovenstaand resultaat is met pizzabloem van de AH. Ik geloof iets van 12% gluten. Komt allemaal niet zo nauw.

Bloem 100%
Water 60 a 65%
Gist/ IDY 0,2%
Zout 2,2

Wil dit jaar meer gaan experimenteren met zuurdesem :)
pi_176318847
Ik maak de laatste tijd pizza's met deeg van granen die ik zelf maal (in een klein koffiemolentje, dan zeven, dan het restant nog een keer malen), dat is echt zo lekker :D
Ik doe dan 100g biologische typo 00 meel en 250g zelfgemalen granen. De ene keer biologische tarwe, de andere keer biologische spelt, net wat ik heb liggen (inmiddels een behoorlijke verzameling).
Hoef je maar weinig te kneden en je laat het overnacht rijzen. Echt een enorm succes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_176319264
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
  zaterdag 6 januari 2018 @ 11:29:06 #163
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176319761
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
De pizza moet het hebben van extreme hitte, ik heb laatst voor een collega een stuk staal van oven formaat geregeld van 10 mm dik, deze verhit hij eerst een tijd onder de gril en daar dan de pizza op.
Hij is er erg blij mee. Dit kost bij een metaalbewerker mogelijk een euro of 25.
Drop you like an ill, bad habit
pi_176320628
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
NY style is een steen/ staal eigenlijk wel van belang ja. Als je enkel bakplaat hebt, kun je ook hier eens naar kijken voor een Sicilian/ grandma style pizza:
http://www.seriouseats.co(...)le-pizza-recipe.html

Eenvoudig en erg lekker. Komt zeker in een thuisoven goed tot zijn recht, aangezien deze langer en op een minder hoge temperatuur worden gebakken en iedereen wel iets van een bakplaat/ tray heeft.
pi_177608483
Vandaag weer 2 erg goede pizza margherita's gemaakt. Simpel met goede ingredinten blijft vaak het beste. Ik ervaar nog steeds soms met de Ferrari dat de zijkanten van de korst niet snel genoeg gaar worden, omdat hier waarschijnlijk de luchtgaten zitten. Hoe lossen andere mensen dit probleem op?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')