abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_176256262
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
pi_176266439
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?

Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt :) Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..

pi_176269820
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 19:50 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?

Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt :) Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..

[ afbeelding ]
Zo wat krijg ik hier honger van zeg. Ik doe het zelf nog met een Ferrari, maar al jaren verschillende resultaten, soms geniaal soms teleurstellend.
  vrijdag 5 januari 2018 @ 19:57:55 #154
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309028
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 5 januari 2018 @ 19:59:51 #155
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309071
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Alfredo tuning, is toch thermostaat koelen met een ventilator uit een pc?
Of met van die metaal vreesschalen reflectoren rond de spiraal maken?
Drop you like an ill, bad habit
pi_176309306
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Al veel gebruikt. In ieder geval zeer solide apparaat en in weer en wind te gebruiken. Kijk al uit naar het voorjaar en zomermaanden :)

Heb wel een 2e kleine pizzapeel aangeschaft on de pizzas te blijven draaien
pi_176309426
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 20:09 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

“Dubbel”
pi_176309451
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Als je hem ooit wil verkopen hoor ik het graag.😂
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:15:51 #159
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309509
Haha nee hoor, het weer is me er niet na. (en het gas was op)
Maar die Roccbox blijft!

Ik moet nog een oplossing bedenken om hem in de winter te gebruiken.
Ik zit te denken om hem in de aangebouwde garage te gebruiken en dan deur en raam open.
Maar twijfel nog wel omdat je hem beter niet binnen gebruikt.

Oh en Martijn, welk deeg recept gebruik jij nu voor de Roccbox?

Ik zit nu op:
Verdelen in porties van 200 gram na de rijs.
5x pizza
(wat over is voor broodjes, knutseldeeg kinderen)

Minimaal 24 uur koelkast rijs
-Zelfde dag gemaakt, prima deeg. 6 pizza;s

meel 810
- Meel 810
zout 17
-Zout 17
water 478 (60%)
- Water 55% 446
gist 2
-gist (0.7%) 5,7

Het deeg kneed ik minimaal 10 minuten met de deegmixer
Drop you like an ill, bad habit
pi_176317627
Meestal ca 24 a 72u koude rijs in de koelkast. Eerder deed ik opbollen en koud laten rijzen maar tegenwoordig eerst een bulkrijs en vervolgens individueel opbollen en nog 4u bij kamertemp. laten rijzen. Met beide methodes goede resultaten gehaald en merk weinig verschil, maar met bulkrijs hou ik meer ruimte over in de koelkast. Bloem is telkens anders, welke ik dan het beste voorhanden heb. Bovenstaand resultaat is met pizzabloem van de AH. Ik geloof iets van 12% gluten. Komt allemaal niet zo nauw.

Bloem 100%
Water 60 a 65%
Gist/ IDY 0,2%
Zout 2,2

Wil dit jaar meer gaan experimenteren met zuurdesem :)
  Moderator zaterdag 6 januari 2018 @ 10:27:35 #161
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_176318847
Ik maak de laatste tijd pizza's met deeg van granen die ik zelf maal (in een klein koffiemolentje, dan zeven, dan het restant nog een keer malen), dat is echt zo lekker :D
Ik doe dan 100g biologische typo 00 meel en 250g zelfgemalen granen. De ene keer biologische tarwe, de andere keer biologische spelt, net wat ik heb liggen (inmiddels een behoorlijke verzameling).
Hoef je maar weinig te kneden en je laat het overnacht rijzen. Echt een enorm succes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_176319264
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
  zaterdag 6 januari 2018 @ 11:29:06 #163
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176319761
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
De pizza moet het hebben van extreme hitte, ik heb laatst voor een collega een stuk staal van oven formaat geregeld van 10 mm dik, deze verhit hij eerst een tijd onder de gril en daar dan de pizza op.
Hij is er erg blij mee. Dit kost bij een metaalbewerker mogelijk een euro of 25.
Drop you like an ill, bad habit
pi_176320628
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
NY style is een steen/ staal eigenlijk wel van belang ja. Als je enkel bakplaat hebt, kun je ook hier eens naar kijken voor een Sicilian/ grandma style pizza:
http://www.seriouseats.co(...)le-pizza-recipe.html

Eenvoudig en erg lekker. Komt zeker in een thuisoven goed tot zijn recht, aangezien deze langer en op een minder hoge temperatuur worden gebakken en iedereen wel iets van een bakplaat/ tray heeft.
pi_177608483
Vandaag weer 2 erg goede pizza margherita's gemaakt. Simpel met goede ingrediënten blijft vaak het beste. Ik ervaar nog steeds soms met de Ferrari dat de zijkanten van de korst niet snel genoeg gaar worden, omdat hier waarschijnlijk de luchtgaten zitten. Hoe lossen andere mensen dit probleem op?
pi_178814873
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat *O*


Werkstation


Pepperoni


Margherita


Cornicione

Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
  zondag 29 april 2018 @ 17:47:55 #167
194233 Friday12
Originele kloon
pi_178816219
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat *O*

[ afbeelding ]
Werkstation

[ afbeelding ]
Pepperoni

[ afbeelding ]
Margherita

[ afbeelding ]
Cornicione

Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Ziet er lekker uit!

Hoe kom je aan pepperoni? Kan het nergens vinden.
pi_178816346
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
[ afbeelding ]

Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...

Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan *)

Helaas geen foto's ervan genomen :{

[..]

Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja :P

[..]

Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest :P

Bij zelfgemaakte pizza gebruik ik al jaaaaaaaaren sambal in plaats van die flauwe tomatensausmeuk. Mensen lachten er me om uit, totdat een van hun zelf een stukje proefde.

Het is alleen de kunst om goede sambal te vinden of te maken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178816375
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat *O*

[ afbeelding ]
Werkstation

[ afbeelding ]
Pepperoni

[ afbeelding ]
Margherita

[ afbeelding ]
Cornicione

Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Waar koop je de pepperoniworst?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178822810
Voor de pepperoni heb ik een stick ‘pepperami’ gebruikt, te koop bij de expat shop hier in Den Haag.

Ben zelf ook al tijden op zoek naar pepperoni maar is gewoon niet te vinden hier in Nederland, ben bang dat ik deze zomer maar een voorraadje moet inslaan als ik in Amerika ben :Y)
  zondag 29 april 2018 @ 23:24:59 #171
194233 Friday12
Originele kloon
pi_178824043
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 22:28 schreef Tree het volgende:
Voor de pepperoni heb ik een stick ‘pepperami’ gebruikt, te koop bij de expat shop hier in Den Haag.

Ben zelf ook al tijden op zoek naar pepperoni maar is gewoon niet te vinden hier in Nederland, ben bang dat ik deze zomer maar een voorraadje moet inslaan als ik in Amerika ben :Y)
Echt zo raar dat ze het niet meer hebben in nederland.. Vroeger had de appie het
pi_178855993
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat *O*

[ afbeelding ]
Werkstation

[ afbeelding ]
Pepperoni

[ afbeelding ]
Margherita

[ afbeelding ]
Cornicione

Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?
pi_178871294
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 09:32 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?
Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!
pi_178874945
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 18:34 schreef Tree het volgende:

[..]

Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!
Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?
pi_178875251
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 20:40 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?
Om te bepalen hoeveel gist ik nodig heb gebruik ik altijd deze tabel


Je kan evt ook de Pizzapp downloaden, dit is ook een superhandige app. Doordat ik mijn deeg laat rijzen onder gecontroleerde omstandigheden (wijnkoelkast) weet ik altijd precies hoeveel gist ik nodig heb, dit zorgt ook wel voor betere resultaten moet ik zeggen.

Ik kneed mijn deeg ong. 7 minuten in de keukenmachine met deeghaak, laat het hierna nog twintig minuten rusten voordat ik het nog een aantal keer met wat 'slap and folds' (zie ook filmpje) bewerk tot het deeg weer strak en stevig is. Hierna laat ik het een tijdje in bulk rijzen (minstens 8 uur) voordat ik het deeg portioneer en opbol.

Voor een mooie flinke cornicione kan je je deeg ook wat langer laten rijzen dan de bedoeling is, dan weet je zeker dat het allemaal flink omhoog komt :Y

Ben nu wel benieuwd hoe jouw pizza's uit de ferarri komen? :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')