abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_170112849
registreer om deze reclame te verbergen
Gister besloten om vandaag pizza te maken, dus dit keer een 24h rijs. Dit keer eens een meer NY stijl pizza gemaakt, dus met tomaat, harde ''mozzarella'', oregano.

IMG_5337.jpg
Steen schoonbranden

IMG_5322.jpg
Hot Hot Hot

IMG_5396.jpg
Opbollen na een bulkrijs van 24h

IMG_5400.jpg
Na 4u rijs

IMG_5402.jpg

IMG_5405.jpg
  zondag 9 april 2017 @ 20:42:51 #127
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170114662
Mooier geworden dan mijn sessie van gister, ik hoorde om 11 uur we willen vanavond wel pizza, dus dat was even pielen met gist. Hoeveel gram deeg per bol was dat?

Dat schoonbranden, wat ik heb gedaan is het ijzer los gedraaid ik draai de steen steeds om
Zo wordt de steen ook schoon als je aan het bakken bent. Ben je klaar en is het afgekoeld gewoon de steen weer keren.
Drop you like an ill, bad habit
pi_170115009
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 20:42 schreef pmponer het volgende:
Mooier geworden dan mijn sessie van gister, ik hoorde om 11 uur we willen vanavond wel pizza, dus dat was even pielen met gist. Hoeveel gram deeg per bol was dat?

Dat schoonbranden, wat ik heb gedaan is het ijzer los gedraaid ik draai de steen steeds om
Zo wordt de steen ook schoon als je aan het bakken bent. Ben je klaar en is het afgekoeld gewoon de steen weer keren.
Als het maar smaakt ;)!

Gebruik 190gr deeg/ bol! Kost wel wat ervaring om het stretchen/ vormen onder de knie te krijgen. Gewoon een kwestie van proberen. Maar max. 200gr voor in de bestron oven.

Ijzer om de steen bedoel je? Die moet ik laten zitten. Heb 1 hendel verwijderd. Met de tweede hendel kan ik de steen/ pizza draaien zonder de deksel te openen, zodat er geen warmte verloren gaat
  zondag 9 april 2017 @ 20:54:24 #129
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170115127
registreer om deze reclame te verbergen
ja ik bedoel dat ijzer ik schroef dat uitelkaar keer de ijzers en weer inelkaar, dan is de steen omgekeerd.

200 ok, ik zit nu op 245 ik zal dat nog verminderen volgende week bij de paaspizzaparty
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 15 april 2017 @ 08:46:54 #130
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170232197
Zo vandaag maar eens een bulk deeg maken voor maandagavond

Hoeveel gram bloem per pizza reken je nu?
Ik zit normaal op:

160 gram (droge bloem) per pizza.
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 15 april 2017 @ 10:26:25 #131
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170233149
quote:
0s.gif [b]Op zondag 15 januari 2017 17:35 schreef Martijn1P het volgende:
dit is een lokquote ;)
Drop you like an ill, bad habit
pi_170235614
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 08:46 schreef pmponer het volgende:
Zo vandaag maar eens een bulk deeg maken voor maandagavond

Hoeveel gram bloem per pizza reken je nu?
Ik zit normaal op:

160 gram (droge bloem) per pizza.
Grappig, ben ik ook van plan..

Dit is een handige link: https://www.pizzamaking.com/preferment-calculator.html.

Ik ga meestal uit van 190 a 200 gram deeg per pizza. Werkt voor mij, maar doe wat je zelf wilt. Dat neem ik als startpunt. Calculator doet de rest.

Total Formula:
Flour (100%): 353.16 g
Water (59%): 208.36 g
Salt (2.2%): 7.77 g
IDY (0.2%): 0.71 g | | 0.23 tsp |
Total (161.4%): 570 g
Single Ball: 190 g
  zaterdag 15 april 2017 @ 12:47:34 #133
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170235758
ah top bedankt!
ik reken het zelf wel even uit. Ik heb het niet zo op de flashplayer die benodigd is.
Drop you like an ill, bad habit
pi_170359225
Staat weer een oud model bestron (dld9016) op marktplaats voor 10E voor de liefhebbers :)
pi_170360967
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 19:15 schreef Martijn1P het volgende:
Staat weer een oud model bestron (dld9016) op marktplaats voor 10E voor de liefhebbers :)
Ik zag het ook langskomen. Heb deze ooit gekocht om te vergelijken met mijn ferrari. Helaas vlogen de stoppen er elke keer uit van dat oude model bestron😂
  donderdag 20 april 2017 @ 22:55:08 #136
20468 BYM
Ohjhjoh?
pi_170368924
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 19:15 schreef Martijn1P het volgende:
Staat weer een oud model bestron (dld9016) op marktplaats voor 10E voor de liefhebbers :)
Had je een linkje, ken iemand die er ook een wil hebben. Werkt aanstekelijk _O-
Speak only if it improves upon the silence....
pi_170375865
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 22:55 schreef BYM het volgende:

[..]

Had je een linkje, ken iemand die er ook een wil hebben. Werkt aanstekelijk _O-
Alstublieft.

https://www.marktplaats.n(...)reviousPage=lr&pos=6
  vrijdag 21 april 2017 @ 11:49:30 #138
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_170378584
quote:
Alleen daar lijkt geen steen in te zitten maar een soort teflon plaat? :?
pi_170380288
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:49 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Alleen daar lijkt geen steen in te zitten maar een soort teflon plaat? :?
Bij het apparaat wordt een bakplaat en een steen geleverd. De bakplaat ligt nu gewoon boven op de steen vermoedelijk.
  vrijdag 21 april 2017 @ 23:25:48 #140
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_170394013
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:04 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Bij het apparaat wordt een bakplaat en een steen geleverd. De bakplaat ligt nu gewoon boven op de steen vermoedelijk.
Ah ok vandaar!
pi_170734488
Ik denk dat ik al een jaar of 7 mezelf 1 of 2 keer per maand pijnig door te proberen de beste zelfgemaakte pizza ooit te maken.. Soms mag het resultaat er best zijn en soms is het niet om weg te krijgen. Dit laatste is dan vaak weer een (eigen) probeersel met net even ander deeg of net iets meer water etc etc. Ook heb ik inmiddels al veel tools geprobeerd zoals de Ferrari pizza oven, pizzastenen...bbq stenen etc.

Wat ik nog niet geprobeerd had was the pizza Steel (backing steel). Een stalen plaat die met de ideale dikte de warmte beter vasthoudt dan steen blablabla. Vooral de amerikanen op de pizza nerd fora zijn er gek op. Ik heb de Europese variant besteld en aan de gang gegaan. Lichtelijk sceptisch aangezien ik juist het idee heb dat een poreus steen direct het vocht onttrekt uit het deeg en dit juist de bijzondere structuur maakt van de pizza.

Na de steen ingewreven te hebben met olie en een uur in de oven laten 'dichten' (dat moet de eerste keer) de pizza erop gegooid. Simpel recept overigens met 00 deeg, vers gist en 24 uur rijzen in de koelkast.

Het resultaat was....wow! Ik heb veruit de beste en meest smaakvolle pizza(deeg) ooit gemaakt. Natuurlijk is dit subjectief maar ik word er erg blij van en ondanks ik het het staal nog maar 1 keer gebruikt heb ben ik enthousiast. Hieronder foto van de korst en op de achtergrond de pizza (heb helaas deze keer maar 1 foto).

aanradertje..
IMG_20170506_194241.jpg
  Grappenmaker woensdag 20 september 2017 @ 15:02:43 #142
388507 d4v1d
Wat vind je van de Singel?
pi_173890225
Ik heb altijd recept 1 uit de OP gebruikt.. Alleen ben ik even mijn eigen variatie kwijt..

7G gist was altijd veel te veel als ik hem een dag lang liet reizen (Deeg de avond van te voren maken).. Nu denk ik dat ik altijd rond de helft gebruikte, maar ik weet het niet zeker meer...

Wat kunnen jullie aanraden? :P
Op vrijdag 3 oktober 2014 22:08 schreef LompeHork het volgende:
D4v1d is wel een baas _O_
Op zondag 25 september 2016 16:43 schreef Crip het volgende:
Ik vind jou echt een onwijs leuke user.
  donderdag 21 september 2017 @ 11:29:27 #143
423121 Fretwork
Acte d'loquence
pi_173907430
Wacht, moet je de ijzers om je ovensteen laten zitten? :?
  maandag 30 oktober 2017 @ 12:05:36 #144
464101 Bucketwood
Dat gemmer de hele tijd......
pi_174754759
Afgelopen weekend voor het eerst sinds maanden weer eens zelf pizza gemaakt. Wat blijft dat toch fucking lekker......
pi_174756304
Maken jullie wel eens zelfgemaakte pizza op een kamado bbq :) ?
pi_175257660
Voor 50 euro voor een gebruikte en voor 75 euro voor een nieuwe staan er twee G3Ferrari pizza ovens te koop op marktplaats .....

quote:
99s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:21 schreef So_Surreal het volgende:
Maken jullie wel eens zelfgemaakte pizza op een kamado bbq :) ?
Die BBQ's zijn schofterig duur zeg..... :{
Heb ik er niet voor over voor die twee keer per jaar bbq-en...

Voor 50 euro voor een gebruikte en voor 75 euro voor een nieuwe staan er twee G3Ferrari pizza ovens te koop op marktplaats .....
Speak only if it improves upon the silence....
pi_175257801
quote:
99s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:21 schreef So_Surreal het volgende:
Maken jullie wel eens zelfgemaakte pizza op een kamado bbq :) ?
Regelmatig. Is toch niet echt een enorm succes, veel warmer dan 250 graden wordt de onze niet.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_175257831
Wij maken hem op onze gewone budget bbq met een pizzasteen er op. Werkt goed.
pi_175258277
Speak only if it improves upon the silence....
pi_175258453
Het is feest vandaag zeg ....

Bestron DL6016

[ Bericht 0% gewijzigd door BYM op 23-11-2017 18:06:06 ]
Speak only if it improves upon the silence....
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')