Ik denk dat ik al een jaar of 7 mezelf 1 of 2 keer per maand pijnig door te proberen de beste zelfgemaakte pizza ooit te maken.. Soms mag het resultaat er best zijn en soms is het niet om weg te krijgen. Dit laatste is dan vaak weer een (eigen) probeersel met net even ander deeg of net iets meer water etc etc. Ook heb ik inmiddels al veel tools geprobeerd zoals de Ferrari pizza oven, pizzastenen...bbq stenen etc.
Wat ik nog niet geprobeerd had was the pizza Steel (backing steel). Een stalen plaat die met de ideale dikte de warmte beter vasthoudt dan steen blablabla. Vooral de amerikanen op de pizza nerd fora zijn er gek op. Ik heb de Europese variant besteld en aan de gang gegaan. Lichtelijk sceptisch aangezien ik juist het idee heb dat een poreus steen direct het vocht onttrekt uit het deeg en dit juist de bijzondere structuur maakt van de pizza.
Na de steen ingewreven te hebben met olie en een uur in de oven laten 'dichten' (dat moet de eerste keer) de pizza erop gegooid. Simpel recept overigens met 00 deeg, vers gist en 24 uur rijzen in de koelkast.
Het resultaat was....wow! Ik heb veruit de beste en meest smaakvolle pizza(deeg) ooit gemaakt. Natuurlijk is dit subjectief maar ik word er erg blij van en ondanks ik het het staal nog maar 1 keer gebruikt heb ben ik enthousiast. Hieronder foto van de korst en op de achtergrond de pizza (heb helaas deze keer maar 1 foto).
aanradertje..