Bedankt voor de tips ik heb wel ooit een pizzascreen gekocht maar kwam er thuis achter dat die niet heter dan 220 graden mag worden dus heb hem nooit gebruikt weet dus niet of die in de oventje kanquote:Op vrijdag 13 januari 2017 18:04 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Als je twijfelt moet je het niet doen. Wat ook wilt helpen:
Ligt in toppings
190/200g deeg per pizza (vormen heeft wat oefening nodig)
Lange rijs (3dagen/ 0,2% instant gist)
Wellicht een idee om de pizza een extra minuut door te bakken op een pizzascreen/ aluminium vorm (op de steen). Zodat bodum niet te ver gaat en bovenkant nog door bakt!
Die bloem heb k ook vaker gebruikt. Is prima. Alle bloem met veel gluten/ eiwit (>12%). Zeker in een thuisoven.
Bloem van Soezie (Welkoop). Soort bloem maakt niet veel uit als het maar harde tarwe/ veel gluten bevat (>11%). Individueel opbollen en koude rijs in de koelkast voor zo'n 3dagen. 1,5u tot 2u van te voren op kamertemp. laten komen.quote:Op zondag 15 januari 2017 10:29 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
welke verhoudingen(red. deeg) gebruik jij eigenlijk als ik vragen mag?
quote:We are not currently taking orders — Sign up using your email address to be notified when we begin taking orders again.
... ik voel met je mee ....quote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:20 schreef Helsinki het volgende:
Dat je dan eindelijk een Roccbox wil bestellen en dat er dan het volgende staat:
[..]
Ik gebruik geen olie in de pizza, olie verbrand als je hem heet bakt en dat is erg ongezond. Zeker olijfolie verbrand snelquote:Op donderdag 2 februari 2017 19:23 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Zo dan goed gelukt!!!
Wat opviel was dat het deeg wat zoetig was en er lag wat olijfolie op (heb volgens het recept 3 eetlepels toegevoegd maar dat is dus te veel).
Verder was het een grotere pizza dan gedacht en gebruikelijk dus morgen lekker koude pizza ontbijt
Aanrader dus ik ga vaker zelf pizza maken het kost wat tijd maar het is echt lekker
Luchtigheid en uitrollen gaan niet samen, als je luchtig wil, moet je strekken.quote:Op woensdag 25 januari 2017 10:47 schreef LovelyLady het volgende:
Al een tijdje gebruik ik recept 1 uit de OP
Ik kreeg heerlijk luchtig deeg en het is echt een feestje als we hier pizza gaan eten.
Echter bedacht ik me gister dat ik het nu een nachtje in de koelkast wilde leggen. (laatste stap recept 1)
Ik heb verre van luchtig deeg en het lijkt nu meer op die kant en klare meuk van de supermarkt ( uitrollen en beleggen )
Kan ik nog die luchtigheid terug krijgen? Door bijvb te kneden en het weer uit de koelkast te halen?
Ik ben bang dat als ik het vanavond in de oven doe bij lange na niet een luchtige korst krijg.
Geen idee of het nog zal gaan rijzen eigenlijk
Ideetjes tips en suggesties zijn welkom. De volgende keer denk ik dat ik het gewoon zonder de koelkast weer doe.
Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.quote:Op dinsdag 28 februari 2017 15:39 schreef FranticDJ het volgende:
Uuni komt met de Uuni Pro
https://www.indiegogo.com(...)ven-pizza-cooking--2
Uuni 2Squote:Op dinsdag 28 februari 2017 16:13 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.
Ik zit wel een beetje te denken aan een buitenoven in mijn nieuwe tuin. Maar zijn er ook goedkopere alternatieven?
Gaaf!quote:Op donderdag 23 maart 2017 19:38 schreef pmponer het volgende:
Mooi geworden! Ik denk dat we zaterdag weer een pizza avondje doen.
Ik doe altijd 1 nacht in de koelkast, ik zag dat jij vaak 3 doet, ontwikkeld het deeg zich dan nog beter?
als ik geluk heb komt er hier in mei een roccbox
quote:
Ja. Voorheen deed ik ook altijd direct opbollen en voor 3dagen koud laten rijzen in plastic containers.quote:Op donderdag 23 maart 2017 20:38 schreef pmponer het volgende:
ah ok dus je doet rijzen in bulk, ik doe altijd meteen opbollen en per portie in de koelkast zou dat nog wat uit maken?
Ik ben erg benieuwd naar de roccbox, ik zie me deze zomer op de camping al zitten hehehehe.
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |