abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_168153227
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2017 18:04 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Als je twijfelt moet je het niet doen. Wat ook wilt helpen:
Ligt in toppings
190/200g deeg per pizza (vormen heeft wat oefening nodig)
Lange rijs (3dagen/ 0,2% instant gist)

Wellicht een idee om de pizza een extra minuut door te bakken op een pizzascreen/ aluminium vorm (op de steen). Zodat bodum niet te ver gaat en bovenkant nog door bakt!

Die bloem heb k ook vaker gebruikt. Is prima. Alle bloem met veel gluten/ eiwit (>12%). Zeker in een thuisoven.
Bedankt voor de tips ik heb wel ooit een pizzascreen gekocht maar kwam er thuis achter dat die niet heter dan 220 graden mag worden dus heb hem nooit gebruikt weet dus niet of die in de oventje kan

Ik had laatst zelf 100 aan 120 per bolletjes gemaakt mini pizza maar de korst kwam er wel heerlijk uit

Gelukkig is het bolletjes vormen de laatste maanden echt improved

ik deed eerst altijd deeg in een sliert in stukken snijden en dan vouwen/vormen tot een bal
ben er achter gekomen(youtube) als je ze vanuit de sliert vormt en soort vanaf trekt ze echt perfect dicht zijn van onder

zit echt te twijfelen om een houtoven aan te schaffen of misschien zelf te bouwen(komen die twee linkerhanden goed van pas ;) )

welke verhoudingen(red. deeg) gebruik jij eigenlijk als ik vragen mag?
pi_168166314
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 10:29 schreef Cheesetring het volgende:

[..]
welke verhoudingen(red. deeg) gebruik jij eigenlijk als ik vragen mag?
Bloem van Soezie (Welkoop). Soort bloem maakt niet veel uit als het maar harde tarwe/ veel gluten bevat (>11%). Individueel opbollen en koude rijs in de koelkast voor zo'n 3dagen. 1,5u tot 2u van te voren op kamertemp. laten komen.

Bloem 100%
Water 59%
Zout 2.2%
IDY 0.2%

Na wat experimenteren werkt dit nu voor mij, maar zijn zo veel verschillende methoden/ technieken.
pi_168326666
50g griesmeel van harde tarwe
150g speltmeel
250g tarwebloem
5g zout
250mL water
3g instant gist

Was erg lekker, eerste keer dat ik heb gewerkt met spelt.
Als je bij iedereen in de smaak wilt vallen moet je banketbakker worden.
  woensdag 25 januari 2017 @ 10:47:04 #104
145705 LovelyLady
Zeg maar LoLa
pi_168413840
registreer om deze reclame te verbergen
Al een tijdje gebruik ik recept 1 uit de OP
Ik kreeg heerlijk luchtig deeg en het is echt een feestje als we hier pizza gaan eten.
Echter bedacht ik me gister dat ik het nu een nachtje in de koelkast wilde leggen. (laatste stap recept 1)
Ik heb verre van luchtig deeg en het lijkt nu meer op die kant en klare meuk van de supermarkt ( uitrollen en beleggen :r )

Kan ik nog die luchtigheid terug krijgen? Door bijvb te kneden en het weer uit de koelkast te halen?
Ik ben bang dat als ik het vanavond in de oven doe bij lange na niet een luchtige korst krijg.

Geen idee of het nog zal gaan rijzen eigenlijk :@
Ideetjes tips en suggesties zijn welkom. De volgende keer denk ik dat ik het gewoon zonder de koelkast weer doe.
  woensdag 25 januari 2017 @ 12:05:11 #105
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168415086
2,5 uur van te voren uit de koelkast halen? eventueel opnieuw opbollen
Normaal wordt het echter wel luchtig in de koelkast, heb je getest of je gist actief is?

[ Bericht 8% gewijzigd door pmponer op 25-01-2017 12:34:46 ]
Drop you like a ill, bad habit
pi_168620546
Ben bezig met mijn 1ste zelfgemaakte pizza :D *O* :Y)

Ik had uit een kerstpakket dus een pakje met daarin deegmix gist en sausmix

Deeg gekneed 20 minuten laten rijzen op de bakplaat in vorm gedrukt :+
Saus erover gesmeerd (daar zaten dus de extra ui en knof in) salami en geraspte kaas erop en de oven in.

Zelf toegevoegd water,olijfolie, salami, geraspte kaas, knoflook, ui en peper.

Bijna klaar nu :P
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_168621614
registreer om deze reclame te verbergen
Zo dan goed gelukt!!! :D *O*

Wat opviel was dat het deeg wat zoetig was en er lag wat olijfolie op (heb volgens het recept 3 eetlepels toegevoegd maar dat is dus te veel).

Verder was het een grotere pizza dan gedacht en gebruikelijk dus morgen lekker koude pizza ontbijt :Y)

Aanrader dus ik ga vaker zelf pizza maken het kost wat tijd maar het is echt lekker :) :Y)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_168638922
Dat je dan eindelijk een Roccbox wil bestellen en dat er dan het volgende staat:

quote:
We are not currently taking orders — Sign up using your email address to be notified when we begin taking orders again.
.
pi_168884669
quote:
8s.gif Op vrijdag 3 februari 2017 13:20 schreef Helsinki het volgende:
Dat je dan eindelijk een Roccbox wil bestellen en dat er dan het volgende staat:

[..]

}:| ... ik voel met je mee ....
Attentie, dames en heren, jongens en meisjes, broeders en zusters, ooms en tantes, neefjes en nichtjes, artsen en zusters, buren en collega ' s, studenten en afgestudeerden. Ik heb echt niets te zeggen. Bedankt voor je aandacht.
pi_168966157
Zojuist een mail gekregen.

Als je nu bestelt, heb je er een in mei. zijn nog zo'n 500st. beschikbaar nu.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 15:26:36 #111
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168982990
Is die roccbox niet duurder geworden ik dacht dat hij 400 was ...
helaas dat hij niet zonder cc te bestellen is.
Nou ja de bestron werkt ook nog prima

[ Bericht 42% gewijzigd door pmponer op 18-02-2017 16:19:09 ]
Drop you like a ill, bad habit
  Moderator zaterdag 18 februari 2017 @ 17:48:28 #112
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168984956
Pizzadeeg voor morgen staat in de koelkast *O*
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  zaterdag 18 februari 2017 @ 18:05:56 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168985282
quote:
10s.gif Op donderdag 2 februari 2017 19:23 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Zo dan goed gelukt!!! :D *O*

Wat opviel was dat het deeg wat zoetig was en er lag wat olijfolie op (heb volgens het recept 3 eetlepels toegevoegd maar dat is dus te veel).

Verder was het een grotere pizza dan gedacht en gebruikelijk dus morgen lekker koude pizza ontbijt :Y)

Aanrader dus ik ga vaker zelf pizza maken het kost wat tijd maar het is echt lekker :) :Y)
Ik gebruik geen olie in de pizza, olie verbrand als je hem heet bakt en dat is erg ongezond. Zeker olijfolie verbrand snel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 18:07:04 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168985307
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:47 schreef LovelyLady het volgende:
Al een tijdje gebruik ik recept 1 uit de OP
Ik kreeg heerlijk luchtig deeg en het is echt een feestje als we hier pizza gaan eten.
Echter bedacht ik me gister dat ik het nu een nachtje in de koelkast wilde leggen. (laatste stap recept 1)
Ik heb verre van luchtig deeg en het lijkt nu meer op die kant en klare meuk van de supermarkt ( uitrollen en beleggen :r )

Kan ik nog die luchtigheid terug krijgen? Door bijvb te kneden en het weer uit de koelkast te halen?
Ik ben bang dat als ik het vanavond in de oven doe bij lange na niet een luchtige korst krijg.

Geen idee of het nog zal gaan rijzen eigenlijk :@
Ideetjes tips en suggesties zijn welkom. De volgende keer denk ik dat ik het gewoon zonder de koelkast weer doe.
Luchtigheid en uitrollen gaan niet samen, als je luchtig wil, moet je strekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169005355
Deeg uit OP gemaakt met de zelf gemaakte saus.

Maar wat is de tip qua pizza beleggen en dan overbrengen op de bakplaat/papier. (Heb geen steen).

Of gewoon bakpapier op aanrecht en daar meteen de pizza op beleggen?
  dinsdag 28 februari 2017 @ 11:40:40 #116
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_169196287
Onlangs nog enkele keren pizza gemaakt, en ben er zeer tevreden van. volgens mij wel te vergelijken met n die je in een pizzeria kan eten.

Ik gebruik het 1e deegrecept
Voor 5 pizza's doe ik alle ingredinten maal 2 behalve de gist, daar gebruik ik zakjes van 11g voor.
Alles kneden zoals het hoort, een korte rijs, lucht eruit kloppen. Portioneren en dan de koelkast in voor minstens 2 dagen. Voor de smaaktontwikkeling (naar mijn gevoel) een wereld van verschil.

Saus voor de pizza maak ik ook zelf.
Enkele ajuinen en knoflook pureren, aanbakken met tomatenpuree. Passata of een blik tomaten erbij, op smaak brengen met peper, zout en suiker. Rozemarijn & laurier als extra smaakmaker toevoegen en een tijdje op een laag vuurtje laten pruttelen.

Foto's heb ik wel, moet alleen nog eens een website zoeken om deze te uploaden en hier te posten.
Het enige wat ik soms vergeet, is de grill stand in de oven aanzetten om een mooie bruine korst te krijgen. Maar verder lukt alles vrij goed.

Heb nog een extra vraagje, ben tegenwoordig ook bezig met zuurdesem brood te bakken.
Heb afgelopen zondag eens zuurdesem pannekoeken gebakken, en vond dat het een enorme toevoeging van smaak was. Nu vroeg ik me af of ik dit ook kan gebruiken voor pizza deeg. Heeft iemand hier al ervaring mee? Eventueel in combinatie met wat extra gist voor een beter rijs?
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_169200699
quote:
Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.
Ik zit wel een beetje te denken aan een buitenoven in mijn nieuwe tuin. Maar zijn er ook goedkopere alternatieven?
pi_169200769
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:13 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.
Ik zit wel een beetje te denken aan een buitenoven in mijn nieuwe tuin. Maar zijn er ook goedkopere alternatieven?
Uuni 2S :+
pi_169726999
Pizzatime.. Iemand hier al een Roccbox of Uuni Pro besteld?

Vandaag mijn oude aluminium vorm (reflector voor stralingswarmte) vervangen voor een nieuwe in de bestron. Met timing komt het altijd best precies, en vandaag sloeg de thermostaat af nadat de pizza een halve minuut in de oven zat. Jammer, maar de volgende keer de pizza maar 2 minuten eerder in de oven doen. Of proberen de thermostaat te verwijderen, zodat de oven altijd aan staat...

2.5 tot 3 minuten laten bakken..

Full_Size_Render.jpg

IMG_5319.jpg
  donderdag 23 maart 2017 @ 19:38:33 #121
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_169727801
Mooi geworden! Ik denk dat we zaterdag weer een pizza avondje doen.
Ik doe altijd 1 nacht in de koelkast, ik zag dat jij vaak 3 doet, ontwikkeld het deeg zich dan nog beter?

als ik geluk heb komt er hier in mei een roccbox
Drop you like a ill, bad habit
pi_169729409
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 19:38 schreef pmponer het volgende:
Mooi geworden! Ik denk dat we zaterdag weer een pizza avondje doen.
Ik doe altijd 1 nacht in de koelkast, ik zag dat jij vaak 3 doet, ontwikkeld het deeg zich dan nog beter?

als ik geluk heb komt er hier in mei een roccbox
Gaaf!

Ja, ontwikkeld zich nog beter in smaak! Zorgt tevens voor betere bruining van de korst. Toch wat complexer is smaak dus. Is wel altijd lastig met plannen..

0.2% instant gist, 3 dagen in de koelkast (4graden) in bulk. Individueel opbollen en 4u op kamertemp. laten rijzen.

Bovenstaande zijn met biologische buf. mozzarella van AH merk. Niet zo nat als andere merken, ben hier tevreden over :)
  donderdag 23 maart 2017 @ 20:38:34 #123
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_169729548
ah ok dus je doet rijzen in bulk, ik doe altijd meteen opbollen en per portie in de koelkast zou dat nog wat uit maken?

Ik ben erg benieuwd naar de roccbox, ik zie me deze zomer op de camping al zitten hehehehe.

quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:34 schreef Martijn1P het volgende:

[..]


[ Bericht 69% gewijzigd door pmponer op 23-03-2017 20:44:30 ]
Drop you like a ill, bad habit
pi_169730697
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:38 schreef pmponer het volgende:
ah ok dus je doet rijzen in bulk, ik doe altijd meteen opbollen en per portie in de koelkast zou dat nog wat uit maken?

Ik ben erg benieuwd naar de roccbox, ik zie me deze zomer op de camping al zitten hehehehe.

[..]

Ja. Voorheen deed ik ook altijd direct opbollen en voor 3dagen koud laten rijzen in plastic containers.

Bulkrijs neemt minder plek in beslag in de koelkast en het deeg is uiteindelijk makkelijker te behandelen/ vormen vind ik. Maar als er verschillen zijn, zijn deze klein. Met beide methoden goede resultaten gehaald. Persoonlijke voorkeur denk ik.

Op facebook is ook een Roccbox users groep met veel ervaringen/ filmpjes ed. Voor een napolitan pizza is het echt een power apparaat.
  donderdag 23 maart 2017 @ 21:15:06 #125
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_169730870
Ik doe niet aan facebook ;)
Ik heb kleine plastic bakken met deksel bij de action gekocht die kan ik stapelen per bak kan ik 2 bollen kwijt, als ik ze stapel neem het even veel ruimte in beslag als 2 a 3 pakken melk. Dat werkt voor mij wel okay.

Bulkrijs zou inderdaad wat minder ruimte innemen.

Maar als ik het goed begrijp doe je bulkrijs
dan stortten en portioneren
opbollen
rijzen op kamer temp (3 a 4 uur/verdubbelen in omvang).

Ik ben erg benieuwd naar de roccbox, ik heb ook wel een tijdje getwijfeld.
Ik vond de uuni met pellets ook wel een goede alleen ik vertrouw niet echt wat er in de pellets zit (als je ze in de handel koopt) en verwacht dat je veel nodig hebt per sessie

De uuni op gas vind ik ook interessant maar gezien de prijzen ben ik dan toch voor de roccbox gegaan. Ik ben van plan om hem in de garage te gaan gebruiken maar moet dus nog tot half mei wachtten als het goed is.

[ Bericht 0% gewijzigd door pmponer op 23-03-2017 21:24:34 ]
Drop you like a ill, bad habit
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')