Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?quote:Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Zo wat krijg ik hier honger van zeg. Ik doe het zelf nog met een Ferrari, maar al jaren verschillende resultaten, soms geniaal soms teleurstellend.quote:Op woensdag 3 januari 2018 19:50 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?
Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..
[ afbeelding ]
Alfredo tuning, is toch thermostaat koelen met een ventilator uit een pc?quote:Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Al veel gebruikt. In ieder geval zeer solide apparaat en in weer en wind te gebruiken. Kijk al uit naar het voorjaar en zomermaandenquote:Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Als je hem ooit wil verkopen hoor ik het graag.😂quote:Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
De pizza moet het hebben van extreme hitte, ik heb laatst voor een collega een stuk staal van oven formaat geregeld van 10 mm dik, deze verhit hij eerst een tijd onder de gril en daar dan de pizza op.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
NY style is een steen/ staal eigenlijk wel van belang ja. Als je enkel bakplaat hebt, kun je ook hier eens naar kijken voor een Sicilian/ grandma style pizza:quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
Ziet er lekker uit!quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Bij zelfgemaakte pizza gebruik ik al jaaaaaaaaren sambal in plaats van die flauwe tomatensausmeuk. Mensen lachten er me om uit, totdat een van hun zelf een stukje proefde.quote:Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
[ afbeelding ]
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan
Helaas geen foto's ervan genomen
[..]
Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja
[..]
Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest
Waar koop je de pepperoniworst?quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Echt zo raar dat ze het niet meer hebben in nederland.. Vroeger had de appie hetquote:Op zondag 29 april 2018 22:28 schreef Tree het volgende:
Voor de pepperoni heb ik een stick ‘pepperami’ gebruikt, te koop bij de expat shop hier in Den Haag.
Ben zelf ook al tijden op zoek naar pepperoni maar is gewoon niet te vinden hier in Nederland, ben bang dat ik deze zomer maar een voorraadje moet inslaan als ik in Amerika ben
Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!quote:Op dinsdag 1 mei 2018 09:32 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?
Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?quote:Op dinsdag 1 mei 2018 18:34 schreef Tree het volgende:
[..]
Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!
Om te bepalen hoeveel gist ik nodig heb gebruik ik altijd deze tabelquote:Op dinsdag 1 mei 2018 20:40 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?
Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:49 schreef Tree het volgende:
Lekker . Die laatste foto, is dat een detroit style?
Ziet er in ieder geval goed uit!quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:57 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:05 schreef Martijn1P het volgende:
Mortadella?, pistach en wat nog meer? Ziet er erg lekker uit!
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,
Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.
Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen
Ook wel eens gedaan, maar direct verbrande bovenkant. Ik zet hem dan op boven/onderwarmte en ondat er vanaf onder ook warmte komt en de steen daar het dichtste bij ligt... En dat de kaas niet zo snel verbrandt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef Tree het volgende:
[..]
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!
[..]
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?
Waar blijven die foto’s?quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,
Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.
Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeurquote:
Als je van te voren al gaat miepen wel ja.. creaties zijn toch gewoon welkom? Ik persoonlijk vind het wel leuk om de verschillen te zien hier.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 00:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeur
Krachtig apparaat. Gaat deze zomer veel uren aan. Niet alleen pizza, maar alles om snel af te grillen. pita, steak, groenten. Gelukkig past mijn stalen pan er net in.quote:Op maandag 21 mei 2018 19:26 schreef LovelyLady het volgende:
Die roccbox is wel gaaf hoor.
Ziet er goed uit Martijn!
Dus wellicht nog even wachten of gewoon de knip leeggooien aan de Roccbox, in dubioquote:Op dinsdag 5 juni 2018 19:04 schreef pmponer het volgende:
Jazeker, ik denk de beste pizza aanschaf die ik heb gedaan. Maar inderdaad erg prijzig.
Ik dacht dat Unni ook komt met een oven met gasbrander.
Ik zal zo even een foto uploaden van gister. Mijn eerste echte italiaanse pizza.
Doet wat je we van mag verwachten. Goed ontwerp en zit kwalitatief zeer goed in elkaar. Robuust en degelijk apparaat. Branders draai je eenvoudig in. Kijk anders eens rond op youtube, geeft je meer inzicht in het apparaat.quote:
Niet. Ik maak pizza's omdat ik ze lekker vind en geheel naar eigen inzicht (voornamelijk zelfgemalen volkorenspelt), dus totaal niet op de authentieke napolitaanse wijze. Kan ik ook waarderen, maar het is me wat te simpelquote:Op woensdag 6 juni 2018 20:45 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Is idd aan de prijs, dus maar de vraag hoe obsessief je bezig bent met pizza . Komen steeds meer van dit soort ovens op de markt wat de prijs in de komende 1- 3 jaar gaat drukken.
Zeker! Mijn balkon is echt letterlijk 1x1 en daar gaat het prima op.quote:Op woensdag 6 juni 2018 23:22 schreef Helsinki het volgende:
Is zo'n roccbox een beetje te doen op een balkon?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |