abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_166608981
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2016 15:29 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Recentelijk na een lange tijd weer eens een pizza gemaakt!

[ afbeelding ]
Was weer goed te eten!
Ziet er smakelijk uit!
Wij gaan ook zo weer wat maken, eet het nu een keer in de week zo onderhand :+
Attentie, dames en heren, jongens en meisjes, broeders en zusters, ooms en tantes, neefjes en nichtjes, artsen en zusters, buren en collega ' s, studenten en afgestudeerden. Ik heb echt niets te zeggen. Bedankt voor je aandacht.
pi_166612353
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 17:46 schreef BYM het volgende:

[..]

Ziet er smakelijk uit!
Wij gaan ook zo weer wat maken, eet het nu een keer in de week zo onderhand :+
Ik heb lange tijd wel twee keer per week pizza gemaakt :D Als je er eenmaal handigheid in hebt, dan is het niet moeilijk om te maken, en erg lekker, en ook nog eens behoorlijk goedkoop!
Echter krijg je wel wat weinig groentes binnen, dus te vaak is ook niet goed.

En hebben ze gesmaakt?
pi_166799668
Ik ga deze week deeg maken voor 7 personen waarbij we zo'n mini-pizza oven (Emerio Pizzarette) gebruiken. Ik gebruik altijd het recept van de PDF van MaximusTG.

Alleen worden dit kleine pizza's, en het is niet praktisch om 30 bolletjes in bakjes te stoppen.

Hoe kan ik dit het makkelijkste doen?
  maandag 21 november 2016 @ 13:37:00 #54
194233 Friday12
Gaaaaaaaaaaap!
pi_166799823
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 13:28 schreef Lamar1989 het volgende:
Ik ga deze week deeg maken voor 7 personen waarbij we zo'n mini-pizza oven (Emerio Pizzarette) gebruiken. Ik gebruik altijd het recept van de PDF van MaximusTG.

Alleen worden dit kleine pizza's, en het is niet praktisch om 30 bolletjes in bakjes te stoppen.

Hoe kan ik dit het makkelijkste doen?
Bakplaat > bolletjes insmeren met wat olie > plastic erover?
pi_166800404
Ik maak dan nooit bolletjes vooraf, gewoon in een hoge plastic maatbeker doen (of meerdere) en zo in de koelkast laten rijzen, bolletjes maken vlak voor je ze gaat gebruiken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_166800670
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 13:37 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Bakplaat > bolletjes insmeren met wat olie > plastic erover?
Daar zat ik ook aan te denken, alleen had ik niet aan de olie gedacht!

quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 14:04 schreef djkoelkast het volgende:
Ik maak dan nooit bolletjes vooraf, gewoon in een hoge plastic maatbeker doen (of meerdere) en zo in de koelkast laten rijzen, bolletjes maken vlak voor je ze gaat gebruiken.
Ik heb dat wel eens gedaan, alleen had ik het gevoel dat ik door het opbollen de luchtigheid verloor in het deeg.
pi_166800725
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 14:17 schreef Lamar1989 het volgende:

[..]

Daar zat ik ook aan te denken, alleen had ik niet aan de olie gedacht!

[..]

Ik heb dat wel eens gedaan, alleen had ik het gevoel dat ik door het opbollen de luchtigheid verloor in het deeg.
Nooit last van gehad, gewoon een half uurtje voor je begint bolletjes maken en die bolletjes door de mensen zelf laten vormen in bodempjes. Zo heb ik het al meerdere keren gedaan en altijd luchtig, knapperig en lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_166821367
Ik gebruik van die platte plastic opbergboxen van de blokker/ikea. Beetje bloem erin, bollen erin en de deksel erop. Werkt prima en zijn ook prima stapelbaar.
pi_166981309
na bestuderen van dit prachtige topic
heb ik op mp een ouwe bestron alfredo 9016 gevonden en gekocht .
ik hoop dat ik em donderdag ontvang en dat ie het ook nog doet .
heb em inclusief verzending voor 25 euro aangeschaft .

voorheen bakte ik mn homemade pizza s altijd in mn smeg elektrische oven op 250 graden .
op zich best lekker .
wij zijn een beetje van de pizza hawaii shoarma met ananas en asperges .
maar dan is het problematisch om de bodem helemaal gaar te krijgen .
ik hoop dat ze in de alfredo wel gaar worden .

[ Bericht 5% gewijzigd door cullare op 29-11-2016 22:19:00 ]
pi_166984665
Welke bloem kan ik eigenlijk het beste gebruiken?
Deze?
21491_1.jpg
pi_166985659
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 19:38 schreef Stansfield het volgende:
Welke bloem kan ik eigenlijk het beste gebruiken?
Deze?
Nee, dat is griesmeel van harde tarwe (dubbel gemalen, dus heel fijn). Is een mooie bloem voor verse pasta.

Ga eens op zoek naar een bloem met een hoog gluten/ eiwit gehalte (11- 12%). Zeker geschikt voor het bakken in een thuisoven.
pi_167027553
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??
  Moderator donderdag 1 december 2016 @ 22:04:58 #63
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167034203
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 18:42 schreef cullare het volgende:
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??
Wat zit er nog meer op die groep?
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_167034898
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 18:42 schreef cullare het volgende:
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??
Dat had ik ook met mijn oude alfredo. Ik heb de thermostaat toen half gesloopt. Nu stopt ie niet meer met verhitten maar de stoppen vliegen er ook niet uit.. :P
pi_167039936
ik heb de alfredo op alle groepen getest en de aardlek klapt op alles er uit .
ik zal de alfredo zo meteen es uit elkaar halen kijken of ik wat afwijkends kan vinden .


uur later

alles weggehaald termostaat en draaiknop .
na 5 minuten weer aardlek er uit
raar !

[ Bericht 27% gewijzigd door cullare op 02-12-2016 09:08:34 ]
pi_167051868
Ik kan je niet helpen. Hier geen last van!

Morgen pizza :)!
pi_167060357
nadat ik de bedrading naar het thermostaatlampje heb verwijderd en afgedopd is ie eindelijk bedrijfsklaar .
heb er een pizza hawai op gebakken van een snel gistdeegje .
het gat waar eerst de draaiknop zat komt nu een kegel stoom uit tijdens het bakken .
voor een eerste pizza is ie goed gelukt .
maar wat een verschil met een pizza uit een smeg oven .
dit word een stuk heter en ook veel lekkerder :P .
volgende sessie maak ik er fotoos van .
pi_167061017
Ik zou de pizzagoden hier graag om advies vragen.

Sinds een paar weken heb ik een Ferrari G3 (besteld via amazon.it) die ik inmiddels een paar keer gebruikt heb met het eerste deeg uit de OP. Deeg is goed handelbaar en de onderkant wordt perfect. Ook kleurt/bruint het beleg prima. Ik heb het echter nog niet voor elkaar gekregen om de bovenkant van de korst mooi bruin te krijgen, deze blijft naar mijn idee te wit.

Ik bak de pizza's als volgt: voorverwarmen op standje 2,5, dan draai ik 'm omhoog naar 3 en zet de deksel open. Als het element weer roodgloeiend is gaat de pizza op de steen en de deksel dicht. Tijdens het bakken doe ik meestal nog 1 of 2x de deksel snel open om de stoom uit het oventje te laten.

Heeft iemand de gouden tip om de korsten mooi bruin te krijgen?
pi_167079602
Hoewel zo'n Ferrari/ Bestron een beter resultaat geeft dan een normale elektrische oven, is de bovenwarmte wel een probleem bij deze oventjes ja. Als je de klep opent gaat alle hitte verloren, dus bak je enkel nog op stralingswarmte. Deze warmte concentreert zich met name in het midden van de steen ipv aan de rand. Met enkele tweaks en technieken kun je t verbeteren:

- Niet te hoge Hydratatie (60% is prima)
- Niet te veel deeg per pizza (200gram is perfect in Bestron)
- Niet te veel toppings
- Lange rijs in de koelkast (3dagen) zorgt voor een betere korst

- Klep van het apparaat zo weinig mogelijk openen. Op de Bestron kun je aan 1 kant van de steen de hendel verwijderen, zodat je met de deksel dicht de steen kan draaien
- Door een aluminum taartvorm in de deksel te monteren weerkaatst de hitte naar de randen wat voor een beter resultaat zorgt

Vandaag de bestron 11 minuten laten verwarmen op stand 2,5. Steentemp. is dan zo'n 350graden.
Vervolgens een aluminum taartvorm op de steen gelegd (deksel dicht) en op stand3 enkele minuten laten doorwarmen. Taartvorm zorgt ervoor dat de steentemp. stabiel blijft. Bovenspiraal dient roodgloeiend te zijn en met een F1 pitstop de pizza in de oven schuiven. Gehele baktijd de deksel dicht laten. Baktijd is zo'n 2 minuten.

Zojuist een foto van de korst genomen. Bloem dit keer van de Welkoop (Soezie)

60% hydratatie
0.2% instant gist (3dagen rijs op koelkast temp = 4graden)

IMG_4125.jpg

image.jpg
pi_167097533
Nog 2 pizzastenen (voor in de OP)

Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep

Hier vanavond ook weer pizza :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_167104615
10 minuten full power pizza der op 4 minutoos pizza der af .
en lekker !!!
klein handje ouwe rasp
ontbijtspekkie.champignonnetje.
en smikkelen en smullen was 100 gram ciabattadeeg .

gallery_871_195_88387.jpg

gallery_871_411_120873.jpg

laatste was ietsje minder maar niet van smaak .

gallery_871_411_11230.jpg

[ Bericht 25% gewijzigd door cullare op 05-12-2016 04:41:52 ]
pi_167120613
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 16:21 schreef djkoelkast het volgende:
Nog 2 pizzastenen (voor in de OP)

Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep

Hier vanavond ook weer pizza :D
Ik mag hem niet wijzigen ... dus go your gang ^O^

(zou dan een van mn eigen creaties eigenlijk ook wel in de eervolle vermeldingenlijst toegevoegd willen hebben :@ , zie hieronder :P )

quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 02:46 schreef BYM het volgende:

[..]

U vraagt wij draaien ......

Dit was mijn dubbele kaas met salami vrijdagavond.

[ afbeelding ]

Mijn donner pizza, met vlees van Leeman, van Woustraat 164 Amsterdam:

[ afbeelding ]

Vrouwlief dr sambal-spek-kaas-ui pizza

[ afbeelding ]

Attentie, dames en heren, jongens en meisjes, broeders en zusters, ooms en tantes, neefjes en nichtjes, artsen en zusters, buren en collega ' s, studenten en afgestudeerden. Ik heb echt niets te zeggen. Bedankt voor je aandacht.
pi_167140195
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:

[..]

Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja :P

[..]

Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest :P

Suiker is vooral voor de gist, die heeft dan sneller iets te eten. Maar nodig is het zeker niet, want gist kan ook gewoon het meel gebruiken, het gaat alleen ietsje minder snel.
Je eindproduct wordt er niet zoeter op.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_167237834
Lekker Cullare :)

2 minuten in de bestron. Heel luchtige kruim :)

Full_Size_Render.jpg

Full_Size_Render_2.jpg

IMG_5031.jpg
  Moderator zaterdag 10 december 2016 @ 20:36:52 #75
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167240611
IMG_20161210_182030160_zpsitz8djja.jpg
Flammkuchen
lebt denn der alte Holzmichl noch?
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')