Ziet er smakelijk uit!quote:Op zaterdag 12 november 2016 15:29 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Recentelijk na een lange tijd weer eens een pizza gemaakt!
[ afbeelding ]
Was weer goed te eten!
Ik heb lange tijd wel twee keer per week pizza gemaakt Als je er eenmaal handigheid in hebt, dan is het niet moeilijk om te maken, en erg lekker, en ook nog eens behoorlijk goedkoop!quote:Op zaterdag 12 november 2016 17:46 schreef BYM het volgende:
[..]
Ziet er smakelijk uit!
Wij gaan ook zo weer wat maken, eet het nu een keer in de week zo onderhand
Bakplaat > bolletjes insmeren met wat olie > plastic erover?quote:Op maandag 21 november 2016 13:28 schreef Lamar1989 het volgende:
Ik ga deze week deeg maken voor 7 personen waarbij we zo'n mini-pizza oven (Emerio Pizzarette) gebruiken. Ik gebruik altijd het recept van de PDF van MaximusTG.
Alleen worden dit kleine pizza's, en het is niet praktisch om 30 bolletjes in bakjes te stoppen.
Hoe kan ik dit het makkelijkste doen?
Daar zat ik ook aan te denken, alleen had ik niet aan de olie gedacht!quote:Op maandag 21 november 2016 13:37 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Bakplaat > bolletjes insmeren met wat olie > plastic erover?
Ik heb dat wel eens gedaan, alleen had ik het gevoel dat ik door het opbollen de luchtigheid verloor in het deeg.quote:Op maandag 21 november 2016 14:04 schreef djkoelkast het volgende:
Ik maak dan nooit bolletjes vooraf, gewoon in een hoge plastic maatbeker doen (of meerdere) en zo in de koelkast laten rijzen, bolletjes maken vlak voor je ze gaat gebruiken.
Nooit last van gehad, gewoon een half uurtje voor je begint bolletjes maken en die bolletjes door de mensen zelf laten vormen in bodempjes. Zo heb ik het al meerdere keren gedaan en altijd luchtig, knapperig en lekker.quote:Op maandag 21 november 2016 14:17 schreef Lamar1989 het volgende:
[..]
Daar zat ik ook aan te denken, alleen had ik niet aan de olie gedacht!
[..]
Ik heb dat wel eens gedaan, alleen had ik het gevoel dat ik door het opbollen de luchtigheid verloor in het deeg.
Nee, dat is griesmeel van harde tarwe (dubbel gemalen, dus heel fijn). Is een mooie bloem voor verse pasta.quote:Op dinsdag 29 november 2016 19:38 schreef Stansfield het volgende:
Welke bloem kan ik eigenlijk het beste gebruiken?
Deze?
Wat zit er nog meer op die groep?quote:Op donderdag 1 december 2016 18:42 schreef cullare het volgende:
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??
Dat had ik ook met mijn oude alfredo. Ik heb de thermostaat toen half gesloopt. Nu stopt ie niet meer met verhitten maar de stoppen vliegen er ook niet uit..quote:Op donderdag 1 december 2016 18:42 schreef cullare het volgende:
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??
Ik mag hem niet wijzigen ... dus go your gangquote:Op zondag 4 december 2016 16:21 schreef djkoelkast het volgende:
Nog 2 pizzastenen (voor in de OP)
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Hier vanavond ook weer pizza
quote:Op zondag 6 november 2016 02:46 schreef BYM het volgende:
[..]
U vraagt wij draaien ......
Dit was mijn dubbele kaas met salami vrijdagavond.
[ afbeelding ]
Mijn donner pizza, met vlees van Leeman, van Woustraat 164 Amsterdam:
[ afbeelding ]
Vrouwlief dr sambal-spek-kaas-ui pizza
[ afbeelding ]
Suiker is vooral voor de gist, die heeft dan sneller iets te eten. Maar nodig is het zeker niet, want gist kan ook gewoon het meel gebruiken, het gaat alleen ietsje minder snel.quote:Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
[..]
Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja
[..]
Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest
Ziet er goed uit hoorquote:Op donderdag 15 december 2016 22:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Op pizzasteen in de oven gebakken
Misschien een multifunctioneel ding, maar geen goede pizzaoven is. Ben niet zon fan van al die BBQ (pizza)ovens. Je mist hitte van boven.quote:Op dinsdag 20 december 2016 20:19 schreef pmponer het volgende:
zou dit een goede pizza oven zijn
https://www.bol.com/nl/p/(...)oduct_specifications
bedoeld als opvolger voor mijn bestron
Hoi martijnquote:Op zaterdag 3 december 2016 19:25 schreef Martijn1P het volgende:
Hoewel zo'n Ferrari/ Bestron een beter resultaat geeft dan een normale elektrische oven, is de bovenwarmte wel een probleem bij deze oventjes ja. Als je de klep opent gaat alle hitte verloren, dus bak je enkel nog op stralingswarmte. Deze warmte concentreert zich met name in het midden van de steen ipv aan de rand. Met enkele tweaks en technieken kun je t verbeteren:
- Niet te hoge Hydratatie (60% is prima)
- Niet te veel deeg per pizza (200gram is perfect in Bestron)
- Niet te veel toppings
- Lange rijs in de koelkast (3dagen) zorgt voor een betere korst
- Klep van het apparaat zo weinig mogelijk openen. Op de Bestron kun je aan 1 kant van de steen de hendel verwijderen, zodat je met de deksel dicht de steen kan draaien
- Door een aluminum taartvorm in de deksel te monteren weerkaatst de hitte naar de randen wat voor een beter resultaat zorgt
Vandaag de bestron 11 minuten laten verwarmen op stand 2,5. Steentemp. is dan zo'n 350graden.
Vervolgens een aluminum taartvorm op de steen gelegd (deksel dicht) en op stand3 enkele minuten laten doorwarmen. Taartvorm zorgt ervoor dat de steentemp. stabiel blijft. Bovenspiraal dient roodgloeiend te zijn en met een F1 pitstop de pizza in de oven schuiven. Gehele baktijd de deksel dicht laten. Baktijd is zo'n 2 minuten.
Zojuist een foto van de korst genomen. Bloem dit keer van de Welkoop (Soezie)
60% hydratatie
0.2% instant gist (3dagen rijs op koelkast temp = 4graden)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Met alleen deze mod verander je in feite niets aan je oven. Kwestie van paar schroefjes losdraaien. Vorm tussen hitte- element en deksel schuiven en schroefjes terugdraaien.quote:Op dinsdag 3 januari 2017 13:54 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
Hoi martijn
ik heb sinds kort ook een pizzaoventje (ferarri/optima) napoli
maar wat ik dus ook bij jouw lees heb ik soms ook last van
-onderkant perfect, maar een enkele keer komt de bijv de 1st of de 3de der toch minder lekker uit ivm met de korst bovenop niet bruin genoeg word
Ik vraag me af omdat ik hem pas 2 weken heb vervalt de garantie waneer ik een taartvorm erin monteer?
mvg cheese
Hey martijnquote:Op dinsdag 3 januari 2017 19:20 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Met alleen deze mod verander je in feite niets aan je oven. Kwestie van paar schroefjes losdraaien. Vorm tussen hitte- element en deksel schuiven en schroefjes terugdraaien.
Kan wel een zoektocht zijn om deze vormen te vinden. Afgelopen zomer hadden ze bij de Xenos aluminium grill wegwerp trays van +- 40 bij 40cm. Daar heb ik deze ronde vorm uit kunnen knippen. Bij de horeca groothandel liggen ze ook niet. Online zijn er wel enkele aanbieders. Google eens op Aluminium schaal rond Ø 27cm
Ja, als ze bedoeld zijn voor in de oven en bestendig zijn tegen deze hitte. Sowieso altijd bij je oven blijven als deze aan is, aangezien de max hitte iets wordt opgevoerd.quote:Op vrijdag 6 januari 2017 15:31 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
Hey martijn
thanks voor de uitleg
ik ben niet zo handig op dat gebied dus ik moet nog ff kijken wat ik ga doen (mijn oventje heeft 1 schroef heb er niet zoveel verstand van)
Maar je kan dus gewoon wegwerp voorwerpen gebruiken?
ik gebruik biologisch bloem vann dr oetker met recept 1 uit de op.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:44 schreef BeeJee78 het volgende:
Ik ben wel benieuwd welke bloemsoort(en) jullie gebruiken.
Ik las dat 00 bloem niet aan te raden is voor thuisgebruik, maar meer voor hele hete houtovens, is dat ook jullie ervaring?
Valt daardoor patentbloem ook af? Want ik las ook dat die dicht in de buurt komt van 00 bloem qua gluten.
Ik vraag dit omdat ik het tot nu toe niet voor elkaar heb gekregen om een fatsoenlijk deeg te maken. Dan weer te nat, dan weer te droog. Ben nog op zoek naar het beste (beginners)deegrecept.
Die kan ik helemaal niet vinden, of is dat hetzelfde als Koopmans?quote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:59 schreef Friday12 het volgende:
ik gebruik biologisch bloem vann dr oetker met recept 1 uit de op.
Bijvoorbeeld deze: http://shop.italieplein.n(...)brood-molino-grassi/quote:Op dinsdag 10 januari 2017 13:12 schreef BeeJee78 het volgende:
[..]
En wat versta je dan onder pizzabloem?
Ik denk dat het Koopmans isquote:Op dinsdag 10 januari 2017 13:14 schreef BeeJee78 het volgende:
[..]
Die kan ik helemaal niet vinden, of is dat hetzelfde als Koopmans?
ziet er heerlijk uit martijnquote:Op zondag 8 januari 2017 21:17 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Ja, als ze bedoeld zijn voor in de oven en bestendig zijn tegen deze hitte. Sowieso altijd bij je oven blijven als deze aan is, aangezien de max hitte iets wordt opgevoerd.
Oregano, champignons, buf. moz, gerookte spek en rode ui:
http://www.seriouseats.co(...)lla-oregano-oni.html
[ afbeelding ]
Ik doe altijd die van albert heijn tipo 00 La furtina ofzo weet niet meer preciesquote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:44 schreef BeeJee78 het volgende:
Ik ben wel benieuwd welke bloemsoort(en) jullie gebruiken.
Ik las dat 00 bloem niet aan te raden is voor thuisgebruik, maar meer voor hele hete houtovens, is dat ook jullie ervaring?
Valt daardoor patentbloem ook af? Want ik las ook dat die dicht in de buurt komt van 00 bloem qua gluten.
Ik vraag dit omdat ik het tot nu toe niet voor elkaar heb gekregen om een fatsoenlijk deeg te maken. Dan weer te nat, dan weer te droog. Ben nog op zoek naar het beste (beginners)deegrecept.
Als je twijfelt moet je het niet doen. Wat ook wilt helpen:quote:Op vrijdag 13 januari 2017 11:01 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
ziet er heerlijk uit martijn
ik had laatst wat kleinere pizzaatjes gemaakt die werden wel goed in mijn oventje
maar zit nog steeds een beetje te twijfelen om maar een bakvorm erin te monteren.(heb alleen beetje 2 linker handen op dat gebied)
sommige komen er toch(de 'grotere') niet met een idiale korst eruit
Had laatst 1 over van de pizza's volgende dag in de normale oven gedaan die kwam er heelijk uit
zit misschien te twijfelen een keer de normale oven ook aan te doen en dan "afbakken" in de normale oven voor betere bovenkant van de korst
maar vind dat weer zo dubbel om te doen
[..]
Ik doe altijd die van albert heijn tipo 00 La furtina ofzo weet niet meer precies
500 gram meel
300 lauwarm water
1 a 3 gram gist ligt aan hoeland laat rijzen
10 gram (zee) zout
altijd perfect deeg 2 a 3 uurtjes bolletjes van maken voor je gaat bakken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |