Als je bv volledig eiken pellets hebt ofzo, waarom niet? Pellets zijn volledig geperst, komt geen lijm ofzo aan te pas.quote:Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.
Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stoken
Ja ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"quote:Op maandag 19 september 2016 21:02 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Als je bv volledig eiken pellets hebt ofzo, waarom niet? Pellets zijn volledig geperst, komt geen lijm ofzo aan te pas.
Zou je bij je leverancier moeten op vragen. Van elk goed moet er een MSDS beschikbaar zijn.quote:Op dinsdag 20 september 2016 18:56 schreef pmponer het volgende:
[..]
Ja ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"
2 is zonder steenquote:Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.
Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stoken
Wat moet zo'n apparaat kosten? (misschien interesse )quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 11:43 schreef Tumble het volgende:
Ik heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?
Je kunt de tomatensaus erop doen.quote:Op dinsdag 1 november 2016 13:48 schreef akira02 het volgende:
Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?
Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?
Tering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoeringquote:Op dinsdag 1 november 2016 11:31 schreef BYM het volgende:
Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby
[ afbeelding ]
Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)
Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwd
quote:Op woensdag 2 november 2016 21:56 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Tering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoering
Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank
Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L water
Oh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.quote:Op donderdag 3 november 2016 11:38 schreef BYM het volgende:
[..]
Ja is een beste machine ja
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultatenquote:En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd
Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...
Wordt morgen nieuwe foto's maken vrees ik, ik had ze alweer verwijderdquote:Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Oh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.
Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.
[..]
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij niet
U vraagt wij draaien ......quote:Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten
Ja dank je, we zijn er zelf ook heel blij mee.quote:Op zaterdag 5 november 2016 19:45 schreef Martijn1P het volgende:
Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!
Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.
Aha inderdaad, de saus er al op doen. Ik las ergens anders dat iemand kikkererwten erop deed. Dat 5 minuten laten staan ga ik ook eens proberen.quote:Op woensdag 2 november 2016 18:34 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Je kunt de tomatensaus erop doen.
Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.
Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.
Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |