Bedankt voor de tips ik heb wel ooit een pizzascreen gekocht maar kwam er thuis achter dat die niet heter dan 220 graden mag worden dus heb hem nooit gebruikt weet dus niet of die in de oventje kanquote:Op vrijdag 13 januari 2017 18:04 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Als je twijfelt moet je het niet doen. Wat ook wilt helpen:
Ligt in toppings
190/200g deeg per pizza (vormen heeft wat oefening nodig)
Lange rijs (3dagen/ 0,2% instant gist)
Wellicht een idee om de pizza een extra minuut door te bakken op een pizzascreen/ aluminium vorm (op de steen). Zodat bodum niet te ver gaat en bovenkant nog door bakt!
Die bloem heb k ook vaker gebruikt. Is prima. Alle bloem met veel gluten/ eiwit (>12%). Zeker in een thuisoven.
Bloem van Soezie (Welkoop). Soort bloem maakt niet veel uit als het maar harde tarwe/ veel gluten bevat (>11%). Individueel opbollen en koude rijs in de koelkast voor zo'n 3dagen. 1,5u tot 2u van te voren op kamertemp. laten komen.quote:Op zondag 15 januari 2017 10:29 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
welke verhoudingen(red. deeg) gebruik jij eigenlijk als ik vragen mag?
quote:We are not currently taking orders — Sign up using your email address to be notified when we begin taking orders again.
... ik voel met je mee ....quote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:20 schreef Helsinki het volgende:
Dat je dan eindelijk een Roccbox wil bestellen en dat er dan het volgende staat:
[..]
Ik gebruik geen olie in de pizza, olie verbrand als je hem heet bakt en dat is erg ongezond. Zeker olijfolie verbrand snelquote:Op donderdag 2 februari 2017 19:23 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Zo dan goed gelukt!!!
Wat opviel was dat het deeg wat zoetig was en er lag wat olijfolie op (heb volgens het recept 3 eetlepels toegevoegd maar dat is dus te veel).
Verder was het een grotere pizza dan gedacht en gebruikelijk dus morgen lekker koude pizza ontbijt
Aanrader dus ik ga vaker zelf pizza maken het kost wat tijd maar het is echt lekker
Luchtigheid en uitrollen gaan niet samen, als je luchtig wil, moet je strekken.quote:Op woensdag 25 januari 2017 10:47 schreef LovelyLady het volgende:
Al een tijdje gebruik ik recept 1 uit de OP
Ik kreeg heerlijk luchtig deeg en het is echt een feestje als we hier pizza gaan eten.
Echter bedacht ik me gister dat ik het nu een nachtje in de koelkast wilde leggen. (laatste stap recept 1)
Ik heb verre van luchtig deeg en het lijkt nu meer op die kant en klare meuk van de supermarkt ( uitrollen en beleggen )
Kan ik nog die luchtigheid terug krijgen? Door bijvb te kneden en het weer uit de koelkast te halen?
Ik ben bang dat als ik het vanavond in de oven doe bij lange na niet een luchtige korst krijg.
Geen idee of het nog zal gaan rijzen eigenlijk
Ideetjes tips en suggesties zijn welkom. De volgende keer denk ik dat ik het gewoon zonder de koelkast weer doe.
Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.quote:Op dinsdag 28 februari 2017 15:39 schreef FranticDJ het volgende:
Uuni komt met de Uuni Pro
https://www.indiegogo.com(...)ven-pizza-cooking--2
Uuni 2Squote:Op dinsdag 28 februari 2017 16:13 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.
Ik zit wel een beetje te denken aan een buitenoven in mijn nieuwe tuin. Maar zijn er ook goedkopere alternatieven?
Gaaf!quote:Op donderdag 23 maart 2017 19:38 schreef pmponer het volgende:
Mooi geworden! Ik denk dat we zaterdag weer een pizza avondje doen.
Ik doe altijd 1 nacht in de koelkast, ik zag dat jij vaak 3 doet, ontwikkeld het deeg zich dan nog beter?
als ik geluk heb komt er hier in mei een roccbox
quote:
Ja. Voorheen deed ik ook altijd direct opbollen en voor 3dagen koud laten rijzen in plastic containers.quote:Op donderdag 23 maart 2017 20:38 schreef pmponer het volgende:
ah ok dus je doet rijzen in bulk, ik doe altijd meteen opbollen en per portie in de koelkast zou dat nog wat uit maken?
Ik ben erg benieuwd naar de roccbox, ik zie me deze zomer op de camping al zitten hehehehe.
[..]
Als het maar smaakt !quote:Op zondag 9 april 2017 20:42 schreef pmponer het volgende:
Mooier geworden dan mijn sessie van gister, ik hoorde om 11 uur we willen vanavond wel pizza, dus dat was even pielen met gist. Hoeveel gram deeg per bol was dat?
Dat schoonbranden, wat ik heb gedaan is het ijzer los gedraaid ik draai de steen steeds om
Zo wordt de steen ook schoon als je aan het bakken bent. Ben je klaar en is het afgekoeld gewoon de steen weer keren.
dit is een lokquotequote:
Grappig, ben ik ook van plan..quote:Op zaterdag 15 april 2017 08:46 schreef pmponer het volgende:
Zo vandaag maar eens een bulk deeg maken voor maandagavond
Hoeveel gram bloem per pizza reken je nu?
Ik zit normaal op:
160 gram (droge bloem) per pizza.
Ik zag het ook langskomen. Heb deze ooit gekocht om te vergelijken met mijn ferrari. Helaas vlogen de stoppen er elke keer uit van dat oude model bestron😂quote:Op donderdag 20 april 2017 19:15 schreef Martijn1P het volgende:
Staat weer een oud model bestron (dld9016) op marktplaats voor 10E voor de liefhebbers
Had je een linkje, ken iemand die er ook een wil hebben. Werkt aanstekelijkquote:Op donderdag 20 april 2017 19:15 schreef Martijn1P het volgende:
Staat weer een oud model bestron (dld9016) op marktplaats voor 10E voor de liefhebbers
Alstublieft.quote:Op donderdag 20 april 2017 22:55 schreef BYM het volgende:
[..]
Had je een linkje, ken iemand die er ook een wil hebben. Werkt aanstekelijk
Alleen daar lijkt geen steen in te zitten maar een soort teflon plaat?quote:Op vrijdag 21 april 2017 09:19 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Alstublieft.
https://www.marktplaats.n(...)reviousPage=lr&pos=6
Bij het apparaat wordt een bakplaat en een steen geleverd. De bakplaat ligt nu gewoon boven op de steen vermoedelijk.quote:Op vrijdag 21 april 2017 11:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Alleen daar lijkt geen steen in te zitten maar een soort teflon plaat?
Ah ok vandaar!quote:Op vrijdag 21 april 2017 13:04 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Bij het apparaat wordt een bakplaat en een steen geleverd. De bakplaat ligt nu gewoon boven op de steen vermoedelijk.
Die BBQ's zijn schofterig duur zeg.....quote:Op maandag 30 oktober 2017 13:21 schreef So_Surreal het volgende:
Maken jullie wel eens zelfgemaakte pizza op een kamado bbq ?
Regelmatig. Is toch niet echt een enorm succes, veel warmer dan 250 graden wordt de onze niet.quote:Op maandag 30 oktober 2017 13:21 schreef So_Surreal het volgende:
Maken jullie wel eens zelfgemaakte pizza op een kamado bbq ?
Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?quote:Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Zo wat krijg ik hier honger van zeg. Ik doe het zelf nog met een Ferrari, maar al jaren verschillende resultaten, soms geniaal soms teleurstellend.quote:Op woensdag 3 januari 2018 19:50 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?
Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..
[ afbeelding ]
Alfredo tuning, is toch thermostaat koelen met een ventilator uit een pc?quote:Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Al veel gebruikt. In ieder geval zeer solide apparaat en in weer en wind te gebruiken. Kijk al uit naar het voorjaar en zomermaandenquote:Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Als je hem ooit wil verkopen hoor ik het graag.😂quote:Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
De pizza moet het hebben van extreme hitte, ik heb laatst voor een collega een stuk staal van oven formaat geregeld van 10 mm dik, deze verhit hij eerst een tijd onder de gril en daar dan de pizza op.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
NY style is een steen/ staal eigenlijk wel van belang ja. Als je enkel bakplaat hebt, kun je ook hier eens naar kijken voor een Sicilian/ grandma style pizza:quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
Ziet er lekker uit!quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Bij zelfgemaakte pizza gebruik ik al jaaaaaaaaren sambal in plaats van die flauwe tomatensausmeuk. Mensen lachten er me om uit, totdat een van hun zelf een stukje proefde.quote:Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
[ afbeelding ]
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan
Helaas geen foto's ervan genomen
[..]
Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja
[..]
Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest
Waar koop je de pepperoniworst?quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Echt zo raar dat ze het niet meer hebben in nederland.. Vroeger had de appie hetquote:Op zondag 29 april 2018 22:28 schreef Tree het volgende:
Voor de pepperoni heb ik een stick ‘pepperami’ gebruikt, te koop bij de expat shop hier in Den Haag.
Ben zelf ook al tijden op zoek naar pepperoni maar is gewoon niet te vinden hier in Nederland, ben bang dat ik deze zomer maar een voorraadje moet inslaan als ik in Amerika ben
Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!quote:Op dinsdag 1 mei 2018 09:32 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?
Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?quote:Op dinsdag 1 mei 2018 18:34 schreef Tree het volgende:
[..]
Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!
Om te bepalen hoeveel gist ik nodig heb gebruik ik altijd deze tabelquote:Op dinsdag 1 mei 2018 20:40 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?
Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:49 schreef Tree het volgende:
Lekker . Die laatste foto, is dat een detroit style?
Ziet er in ieder geval goed uit!quote:Op donderdag 10 mei 2018 12:57 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:05 schreef Martijn1P het volgende:
Mortadella?, pistach en wat nog meer? Ziet er erg lekker uit!
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,
Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.
Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen
Ook wel eens gedaan, maar direct verbrande bovenkant. Ik zet hem dan op boven/onderwarmte en ondat er vanaf onder ook warmte komt en de steen daar het dichtste bij ligt... En dat de kaas niet zo snel verbrandt.quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef Tree het volgende:
[..]
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!
[..]
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?
Waar blijven die foto’s?quote:Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,
Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.
Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeurquote:
Als je van te voren al gaat miepen wel ja.. creaties zijn toch gewoon welkom? Ik persoonlijk vind het wel leuk om de verschillen te zien hier.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 00:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeur
Krachtig apparaat. Gaat deze zomer veel uren aan. Niet alleen pizza, maar alles om snel af te grillen. pita, steak, groenten. Gelukkig past mijn stalen pan er net in.quote:Op maandag 21 mei 2018 19:26 schreef LovelyLady het volgende:
Die roccbox is wel gaaf hoor.
Ziet er goed uit Martijn!
Dus wellicht nog even wachten of gewoon de knip leeggooien aan de Roccbox, in dubioquote:Op dinsdag 5 juni 2018 19:04 schreef pmponer het volgende:
Jazeker, ik denk de beste pizza aanschaf die ik heb gedaan. Maar inderdaad erg prijzig.
Ik dacht dat Unni ook komt met een oven met gasbrander.
Ik zal zo even een foto uploaden van gister. Mijn eerste echte italiaanse pizza.
Doet wat je we van mag verwachten. Goed ontwerp en zit kwalitatief zeer goed in elkaar. Robuust en degelijk apparaat. Branders draai je eenvoudig in. Kijk anders eens rond op youtube, geeft je meer inzicht in het apparaat.quote:
Niet. Ik maak pizza's omdat ik ze lekker vind en geheel naar eigen inzicht (voornamelijk zelfgemalen volkorenspelt), dus totaal niet op de authentieke napolitaanse wijze. Kan ik ook waarderen, maar het is me wat te simpelquote:Op woensdag 6 juni 2018 20:45 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Is idd aan de prijs, dus maar de vraag hoe obsessief je bezig bent met pizza . Komen steeds meer van dit soort ovens op de markt wat de prijs in de komende 1- 3 jaar gaat drukken.
Zeker! Mijn balkon is echt letterlijk 1x1 en daar gaat het prima op.quote:Op woensdag 6 juni 2018 23:22 schreef Helsinki het volgende:
Is zo'n roccbox een beetje te doen op een balkon?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |