abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_168153227
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2017 18:04 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Als je twijfelt moet je het niet doen. Wat ook wilt helpen:
Ligt in toppings
190/200g deeg per pizza (vormen heeft wat oefening nodig)
Lange rijs (3dagen/ 0,2% instant gist)

Wellicht een idee om de pizza een extra minuut door te bakken op een pizzascreen/ aluminium vorm (op de steen). Zodat bodum niet te ver gaat en bovenkant nog door bakt!

Die bloem heb k ook vaker gebruikt. Is prima. Alle bloem met veel gluten/ eiwit (>12%). Zeker in een thuisoven.
Bedankt voor de tips ik heb wel ooit een pizzascreen gekocht maar kwam er thuis achter dat die niet heter dan 220 graden mag worden dus heb hem nooit gebruikt weet dus niet of die in de oventje kan

Ik had laatst zelf 100 aan 120 per bolletjes gemaakt mini pizza maar de korst kwam er wel heerlijk uit

Gelukkig is het bolletjes vormen de laatste maanden echt improved

ik deed eerst altijd deeg in een sliert in stukken snijden en dan vouwen/vormen tot een bal
ben er achter gekomen(youtube) als je ze vanuit de sliert vormt en soort vanaf trekt ze echt perfect dicht zijn van onder

zit echt te twijfelen om een houtoven aan te schaffen of misschien zelf te bouwen(komen die twee linkerhanden goed van pas ;) )

welke verhoudingen(red. deeg) gebruik jij eigenlijk als ik vragen mag?
pi_168166314
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 10:29 schreef Cheesetring het volgende:

[..]
welke verhoudingen(red. deeg) gebruik jij eigenlijk als ik vragen mag?
Bloem van Soezie (Welkoop). Soort bloem maakt niet veel uit als het maar harde tarwe/ veel gluten bevat (>11%). Individueel opbollen en koude rijs in de koelkast voor zo'n 3dagen. 1,5u tot 2u van te voren op kamertemp. laten komen.

Bloem 100%
Water 59%
Zout 2.2%
IDY 0.2%

Na wat experimenteren werkt dit nu voor mij, maar zijn zo veel verschillende methoden/ technieken.
pi_168326666
50g griesmeel van harde tarwe
150g speltmeel
250g tarwebloem
5g zout
250mL water
3g instant gist

Was erg lekker, eerste keer dat ik heb gewerkt met spelt.
Als je bij iedereen in de smaak wilt vallen moet je banketbakker worden.
pi_168413840
Al een tijdje gebruik ik recept 1 uit de OP
Ik kreeg heerlijk luchtig deeg en het is echt een feestje als we hier pizza gaan eten.
Echter bedacht ik me gister dat ik het nu een nachtje in de koelkast wilde leggen. (laatste stap recept 1)
Ik heb verre van luchtig deeg en het lijkt nu meer op die kant en klare meuk van de supermarkt ( uitrollen en beleggen :r )

Kan ik nog die luchtigheid terug krijgen? Door bijvb te kneden en het weer uit de koelkast te halen?
Ik ben bang dat als ik het vanavond in de oven doe bij lange na niet een luchtige korst krijg.

Geen idee of het nog zal gaan rijzen eigenlijk :@
Ideetjes tips en suggesties zijn welkom. De volgende keer denk ik dat ik het gewoon zonder de koelkast weer doe.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 25-01-2017 10:48:41 ]
  woensdag 25 januari 2017 @ 12:05:11 #105
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168415086
2,5 uur van te voren uit de koelkast halen? eventueel opnieuw opbollen
Normaal wordt het echter wel luchtig in de koelkast, heb je getest of je gist actief is?

[ Bericht 8% gewijzigd door pmponer op 25-01-2017 12:34:46 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_168620546
Ben bezig met mijn 1ste zelfgemaakte pizza :D *O* :Y)

Ik had uit een kerstpakket dus een pakje met daarin deegmix gist en sausmix

Deeg gekneed 20 minuten laten rijzen op de bakplaat in vorm gedrukt :+
Saus erover gesmeerd (daar zaten dus de extra ui en knof in) salami en geraspte kaas erop en de oven in.

Zelf toegevoegd water,olijfolie, salami, geraspte kaas, knoflook, ui en peper.

Bijna klaar nu :P
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_168621614
Zo dan goed gelukt!!! :D *O*

Wat opviel was dat het deeg wat zoetig was en er lag wat olijfolie op (heb volgens het recept 3 eetlepels toegevoegd maar dat is dus te veel).

Verder was het een grotere pizza dan gedacht en gebruikelijk dus morgen lekker koude pizza ontbijt :Y)

Aanrader dus ik ga vaker zelf pizza maken het kost wat tijd maar het is echt lekker :) :Y)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  vrijdag 3 februari 2017 @ 13:20:38 #108
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_168638922
Dat je dan eindelijk een Roccbox wil bestellen en dat er dan het volgende staat:

quote:
We are not currently taking orders — Sign up using your email address to be notified when we begin taking orders again.
  maandag 13 februari 2017 @ 22:35:19 #109
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_168884669
quote:
8s.gif Op vrijdag 3 februari 2017 13:20 schreef Helsinki het volgende:
Dat je dan eindelijk een Roccbox wil bestellen en dat er dan het volgende staat:

[..]

}:| ... ik voel met je mee ....
Speak only if it improves upon the silence....
pi_168966157
Zojuist een mail gekregen.

Als je nu bestelt, heb je er een in mei. zijn nog zo'n 500st. beschikbaar nu.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 15:26:36 #111
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168982990
Is die roccbox niet duurder geworden ik dacht dat hij 400 was ...
helaas dat hij niet zonder cc te bestellen is.
Nou ja de bestron werkt ook nog prima

[ Bericht 42% gewijzigd door pmponer op 18-02-2017 16:19:09 ]
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator zaterdag 18 februari 2017 @ 17:48:28 #112
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168984956
Pizzadeeg voor morgen staat in de koelkast *O*
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 18 februari 2017 @ 18:05:56 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168985282
quote:
10s.gif Op donderdag 2 februari 2017 19:23 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Zo dan goed gelukt!!! :D *O*

Wat opviel was dat het deeg wat zoetig was en er lag wat olijfolie op (heb volgens het recept 3 eetlepels toegevoegd maar dat is dus te veel).

Verder was het een grotere pizza dan gedacht en gebruikelijk dus morgen lekker koude pizza ontbijt :Y)

Aanrader dus ik ga vaker zelf pizza maken het kost wat tijd maar het is echt lekker :) :Y)
Ik gebruik geen olie in de pizza, olie verbrand als je hem heet bakt en dat is erg ongezond. Zeker olijfolie verbrand snel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 18:07:04 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168985307
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:47 schreef LovelyLady het volgende:
Al een tijdje gebruik ik recept 1 uit de OP
Ik kreeg heerlijk luchtig deeg en het is echt een feestje als we hier pizza gaan eten.
Echter bedacht ik me gister dat ik het nu een nachtje in de koelkast wilde leggen. (laatste stap recept 1)
Ik heb verre van luchtig deeg en het lijkt nu meer op die kant en klare meuk van de supermarkt ( uitrollen en beleggen :r )

Kan ik nog die luchtigheid terug krijgen? Door bijvb te kneden en het weer uit de koelkast te halen?
Ik ben bang dat als ik het vanavond in de oven doe bij lange na niet een luchtige korst krijg.

Geen idee of het nog zal gaan rijzen eigenlijk :@
Ideetjes tips en suggesties zijn welkom. De volgende keer denk ik dat ik het gewoon zonder de koelkast weer doe.
Luchtigheid en uitrollen gaan niet samen, als je luchtig wil, moet je strekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169005355
Deeg uit OP gemaakt met de zelf gemaakte saus.

Maar wat is de tip qua pizza beleggen en dan overbrengen op de bakplaat/papier. (Heb geen steen).

Of gewoon bakpapier op aanrecht en daar meteen de pizza op beleggen?
  dinsdag 28 februari 2017 @ 11:40:40 #116
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_169196287
Onlangs nog enkele keren pizza gemaakt, en ben er zeer tevreden van. volgens mij wel te vergelijken met één die je in een pizzeria kan eten.

Ik gebruik het 1e deegrecept
Voor 5 pizza's doe ik alle ingrediënten maal 2 behalve de gist, daar gebruik ik zakjes van 11g voor.
Alles kneden zoals het hoort, een korte rijs, lucht eruit kloppen. Portioneren en dan de koelkast in voor minstens 2 dagen. Voor de smaaktontwikkeling (naar mijn gevoel) een wereld van verschil.

Saus voor de pizza maak ik ook zelf.
Enkele ajuinen en knoflook pureren, aanbakken met tomatenpuree. Passata of een blik tomaten erbij, op smaak brengen met peper, zout en suiker. Rozemarijn & laurier als extra smaakmaker toevoegen en een tijdje op een laag vuurtje laten pruttelen.

Foto's heb ik wel, moet alleen nog eens een website zoeken om deze te uploaden en hier te posten.
Het enige wat ik soms vergeet, is de grill stand in de oven aanzetten om een mooie bruine korst te krijgen. Maar verder lukt alles vrij goed.

Heb nog een extra vraagje, ben tegenwoordig ook bezig met zuurdesem brood te bakken.
Heb afgelopen zondag eens zuurdesem pannekoeken gebakken, en vond dat het een enorme toevoeging van smaak was. Nu vroeg ik me af of ik dit ook kan gebruiken voor pizza deeg. Heeft iemand hier al ervaring mee? Eventueel in combinatie met wat extra gist voor een beter rijs?
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_169200699
quote:
Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.
Ik zit wel een beetje te denken aan een buitenoven in mijn nieuwe tuin. Maar zijn er ook goedkopere alternatieven?
pi_169200769
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:13 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.
Ik zit wel een beetje te denken aan een buitenoven in mijn nieuwe tuin. Maar zijn er ook goedkopere alternatieven?
Uuni 2S :+
pi_169726999
Pizzatime.. Iemand hier al een Roccbox of Uuni Pro besteld?

Vandaag mijn oude aluminium vorm (reflector voor stralingswarmte) vervangen voor een nieuwe in de bestron. Met timing komt het altijd best precies, en vandaag sloeg de thermostaat af nadat de pizza een halve minuut in de oven zat. Jammer, maar de volgende keer de pizza maar 2 minuten eerder in de oven doen. Of proberen de thermostaat te verwijderen, zodat de oven altijd aan staat...

2.5 tot 3 minuten laten bakken..



  donderdag 23 maart 2017 @ 19:38:33 #121
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_169727801
Mooi geworden! Ik denk dat we zaterdag weer een pizza avondje doen.
Ik doe altijd 1 nacht in de koelkast, ik zag dat jij vaak 3 doet, ontwikkeld het deeg zich dan nog beter?

als ik geluk heb komt er hier in mei een roccbox
Drop you like an ill, bad habit
pi_169729409
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 19:38 schreef pmponer het volgende:
Mooi geworden! Ik denk dat we zaterdag weer een pizza avondje doen.
Ik doe altijd 1 nacht in de koelkast, ik zag dat jij vaak 3 doet, ontwikkeld het deeg zich dan nog beter?

als ik geluk heb komt er hier in mei een roccbox
Gaaf!

Ja, ontwikkeld zich nog beter in smaak! Zorgt tevens voor betere bruining van de korst. Toch wat complexer is smaak dus. Is wel altijd lastig met plannen..

0.2% instant gist, 3 dagen in de koelkast (4graden) in bulk. Individueel opbollen en 4u op kamertemp. laten rijzen.

Bovenstaande zijn met biologische buf. mozzarella van AH merk. Niet zo nat als andere merken, ben hier tevreden over :)
  donderdag 23 maart 2017 @ 20:38:34 #123
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_169729548
ah ok dus je doet rijzen in bulk, ik doe altijd meteen opbollen en per portie in de koelkast zou dat nog wat uit maken?

Ik ben erg benieuwd naar de roccbox, ik zie me deze zomer op de camping al zitten hehehehe.

quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:34 schreef Martijn1P het volgende:

[..]


[ Bericht 69% gewijzigd door pmponer op 23-03-2017 20:44:30 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_169730697
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:38 schreef pmponer het volgende:
ah ok dus je doet rijzen in bulk, ik doe altijd meteen opbollen en per portie in de koelkast zou dat nog wat uit maken?

Ik ben erg benieuwd naar de roccbox, ik zie me deze zomer op de camping al zitten hehehehe.

[..]

Ja. Voorheen deed ik ook altijd direct opbollen en voor 3dagen koud laten rijzen in plastic containers.

Bulkrijs neemt minder plek in beslag in de koelkast en het deeg is uiteindelijk makkelijker te behandelen/ vormen vind ik. Maar als er verschillen zijn, zijn deze klein. Met beide methoden goede resultaten gehaald. Persoonlijke voorkeur denk ik.

Op facebook is ook een Roccbox users groep met veel ervaringen/ filmpjes ed. Voor een napolitan pizza is het echt een power apparaat.
  donderdag 23 maart 2017 @ 21:15:06 #125
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_169730870
Ik doe niet aan facebook ;)
Ik heb kleine plastic bakken met deksel bij de action gekocht die kan ik stapelen per bak kan ik 2 bollen kwijt, als ik ze stapel neem het even veel ruimte in beslag als 2 a 3 pakken melk. Dat werkt voor mij wel okay.

Bulkrijs zou inderdaad wat minder ruimte innemen.

Maar als ik het goed begrijp doe je bulkrijs
dan stortten en portioneren
opbollen
rijzen op kamer temp (3 a 4 uur/verdubbelen in omvang).

Ik ben erg benieuwd naar de roccbox, ik heb ook wel een tijdje getwijfeld.
Ik vond de uuni met pellets ook wel een goede alleen ik vertrouw niet echt wat er in de pellets zit (als je ze in de handel koopt) en verwacht dat je veel nodig hebt per sessie

De uuni op gas vind ik ook interessant maar gezien de prijzen ben ik dan toch voor de roccbox gegaan. Ik ben van plan om hem in de garage te gaan gebruiken maar moet dus nog tot half mei wachtten als het goed is.

[ Bericht 0% gewijzigd door pmponer op 23-03-2017 21:24:34 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_170112849
Gister besloten om vandaag pizza te maken, dus dit keer een 24h rijs. Dit keer eens een meer NY stijl pizza gemaakt, dus met tomaat, harde ''mozzarella'', oregano.


Steen schoonbranden


Hot Hot Hot


Opbollen na een bulkrijs van 24h


Na 4u rijs



  zondag 9 april 2017 @ 20:42:51 #127
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170114662
Mooier geworden dan mijn sessie van gister, ik hoorde om 11 uur we willen vanavond wel pizza, dus dat was even pielen met gist. Hoeveel gram deeg per bol was dat?

Dat schoonbranden, wat ik heb gedaan is het ijzer los gedraaid ik draai de steen steeds om
Zo wordt de steen ook schoon als je aan het bakken bent. Ben je klaar en is het afgekoeld gewoon de steen weer keren.
Drop you like an ill, bad habit
pi_170115009
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 20:42 schreef pmponer het volgende:
Mooier geworden dan mijn sessie van gister, ik hoorde om 11 uur we willen vanavond wel pizza, dus dat was even pielen met gist. Hoeveel gram deeg per bol was dat?

Dat schoonbranden, wat ik heb gedaan is het ijzer los gedraaid ik draai de steen steeds om
Zo wordt de steen ook schoon als je aan het bakken bent. Ben je klaar en is het afgekoeld gewoon de steen weer keren.
Als het maar smaakt ;)!

Gebruik 190gr deeg/ bol! Kost wel wat ervaring om het stretchen/ vormen onder de knie te krijgen. Gewoon een kwestie van proberen. Maar max. 200gr voor in de bestron oven.

Ijzer om de steen bedoel je? Die moet ik laten zitten. Heb 1 hendel verwijderd. Met de tweede hendel kan ik de steen/ pizza draaien zonder de deksel te openen, zodat er geen warmte verloren gaat
  zondag 9 april 2017 @ 20:54:24 #129
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170115127
ja ik bedoel dat ijzer ik schroef dat uitelkaar keer de ijzers en weer inelkaar, dan is de steen omgekeerd.

200 ok, ik zit nu op 245 ik zal dat nog verminderen volgende week bij de paaspizzaparty
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 15 april 2017 @ 08:46:54 #130
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170232197
Zo vandaag maar eens een bulk deeg maken voor maandagavond

Hoeveel gram bloem per pizza reken je nu?
Ik zit normaal op:

160 gram (droge bloem) per pizza.
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 15 april 2017 @ 10:26:25 #131
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170233149
quote:
0s.gif [b]Op zondag 15 januari 2017 17:35 schreef Martijn1P het volgende:
dit is een lokquote ;)
Drop you like an ill, bad habit
pi_170235614
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 08:46 schreef pmponer het volgende:
Zo vandaag maar eens een bulk deeg maken voor maandagavond

Hoeveel gram bloem per pizza reken je nu?
Ik zit normaal op:

160 gram (droge bloem) per pizza.
Grappig, ben ik ook van plan..

Dit is een handige link: https://www.pizzamaking.com/preferment-calculator.html.

Ik ga meestal uit van 190 a 200 gram deeg per pizza. Werkt voor mij, maar doe wat je zelf wilt. Dat neem ik als startpunt. Calculator doet de rest.

Total Formula:
Flour (100%): 353.16 g
Water (59%): 208.36 g
Salt (2.2%): 7.77 g
IDY (0.2%): 0.71 g | | 0.23 tsp |
Total (161.4%): 570 g
Single Ball: 190 g
  zaterdag 15 april 2017 @ 12:47:34 #133
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_170235758
ah top bedankt!
ik reken het zelf wel even uit. Ik heb het niet zo op de flashplayer die benodigd is.
Drop you like an ill, bad habit
pi_170359225
Staat weer een oud model bestron (dld9016) op marktplaats voor 10E voor de liefhebbers :)
pi_170360967
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 19:15 schreef Martijn1P het volgende:
Staat weer een oud model bestron (dld9016) op marktplaats voor 10E voor de liefhebbers :)
Ik zag het ook langskomen. Heb deze ooit gekocht om te vergelijken met mijn ferrari. Helaas vlogen de stoppen er elke keer uit van dat oude model bestron😂
  donderdag 20 april 2017 @ 22:55:08 #136
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_170368924
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 19:15 schreef Martijn1P het volgende:
Staat weer een oud model bestron (dld9016) op marktplaats voor 10E voor de liefhebbers :)
Had je een linkje, ken iemand die er ook een wil hebben. Werkt aanstekelijk _O-
Speak only if it improves upon the silence....
pi_170375865
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 22:55 schreef BYM het volgende:

[..]

Had je een linkje, ken iemand die er ook een wil hebben. Werkt aanstekelijk _O-
Alstublieft.

https://www.marktplaats.n(...)reviousPage=lr&pos=6
  vrijdag 21 april 2017 @ 11:49:30 #138
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_170378584
quote:
Alleen daar lijkt geen steen in te zitten maar een soort teflon plaat? :?
pi_170380288
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 11:49 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Alleen daar lijkt geen steen in te zitten maar een soort teflon plaat? :?
Bij het apparaat wordt een bakplaat en een steen geleverd. De bakplaat ligt nu gewoon boven op de steen vermoedelijk.
  vrijdag 21 april 2017 @ 23:25:48 #140
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_170394013
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:04 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Bij het apparaat wordt een bakplaat en een steen geleverd. De bakplaat ligt nu gewoon boven op de steen vermoedelijk.
Ah ok vandaar!
pi_170734488
Ik denk dat ik al een jaar of 7 mezelf 1 of 2 keer per maand pijnig door te proberen de beste zelfgemaakte pizza ooit te maken.. Soms mag het resultaat er best zijn en soms is het niet om weg te krijgen. Dit laatste is dan vaak weer een (eigen) probeersel met net even ander deeg of net iets meer water etc etc. Ook heb ik inmiddels al veel tools geprobeerd zoals de Ferrari pizza oven, pizzastenen...bbq stenen etc.

Wat ik nog niet geprobeerd had was the pizza Steel (backing steel). Een stalen plaat die met de ideale dikte de warmte beter vasthoudt dan steen blablabla. Vooral de amerikanen op de pizza nerd fora zijn er gek op. Ik heb de Europese variant besteld en aan de gang gegaan. Lichtelijk sceptisch aangezien ik juist het idee heb dat een poreus steen direct het vocht onttrekt uit het deeg en dit juist de bijzondere structuur maakt van de pizza.

Na de steen ingewreven te hebben met olie en een uur in de oven laten 'dichten' (dat moet de eerste keer) de pizza erop gegooid. Simpel recept overigens met 00 deeg, vers gist en 24 uur rijzen in de koelkast.

Het resultaat was....wow! Ik heb veruit de beste en meest smaakvolle pizza(deeg) ooit gemaakt. Natuurlijk is dit subjectief maar ik word er erg blij van en ondanks ik het het staal nog maar 1 keer gebruikt heb ben ik enthousiast. Hieronder foto van de korst en op de achtergrond de pizza (heb helaas deze keer maar 1 foto).

aanradertje..
pi_173890225
Ik heb altijd recept 1 uit de OP gebruikt.. Alleen ben ik even mijn eigen variatie kwijt..

7G gist was altijd veel te veel als ik hem een dag lang liet reizen (Deeg de avond van te voren maken).. Nu denk ik dat ik altijd rond de helft gebruikte, maar ik weet het niet zeker meer...

Wat kunnen jullie aanraden? :P
  donderdag 21 september 2017 @ 11:29:27 #143
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_173907430
Wacht, moet je de ijzers om je ovensteen laten zitten? :?
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_174754759
Afgelopen weekend voor het eerst sinds maanden weer eens zelf pizza gemaakt. Wat blijft dat toch fucking lekker......
pi_174756304
Maken jullie wel eens zelfgemaakte pizza op een kamado bbq :) ?
  donderdag 23 november 2017 @ 12:35:49 #146
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_175257660
Voor 50 euro voor een gebruikte en voor 75 euro voor een nieuwe staan er twee G3Ferrari pizza ovens te koop op marktplaats .....

quote:
99s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:21 schreef So_Surreal het volgende:
Maken jullie wel eens zelfgemaakte pizza op een kamado bbq :) ?
Die BBQ's zijn schofterig duur zeg..... :{
Heb ik er niet voor over voor die twee keer per jaar bbq-en...

Voor 50 euro voor een gebruikte en voor 75 euro voor een nieuwe staan er twee G3Ferrari pizza ovens te koop op marktplaats .....
Speak only if it improves upon the silence....
pi_175257801
quote:
99s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:21 schreef So_Surreal het volgende:
Maken jullie wel eens zelfgemaakte pizza op een kamado bbq :) ?
Regelmatig. Is toch niet echt een enorm succes, veel warmer dan 250 graden wordt de onze niet.
Spoilers!
pi_175257831
Wij maken hem op onze gewone budget bbq met een pizzasteen er op. Werkt goed.
  donderdag 23 november 2017 @ 13:18:35 #149
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_175258277
Speak only if it improves upon the silence....
  donderdag 23 november 2017 @ 13:27:49 #150
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_175258453
Het is feest vandaag zeg ....

Bestron DL6016

[ Bericht 0% gewijzigd door BYM op 23-11-2017 18:06:06 ]
Speak only if it improves upon the silence....
pi_176256262
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
pi_176266439
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?

Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt :) Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..

pi_176269820
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 19:50 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?

Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt :) Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..

[ afbeelding ]
Zo wat krijg ik hier honger van zeg. Ik doe het zelf nog met een Ferrari, maar al jaren verschillende resultaten, soms geniaal soms teleurstellend.
  vrijdag 5 januari 2018 @ 19:57:55 #154
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309028
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 5 januari 2018 @ 19:59:51 #155
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309071
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Alfredo tuning, is toch thermostaat koelen met een ventilator uit een pc?
Of met van die metaal vreesschalen reflectoren rond de spiraal maken?
Drop you like an ill, bad habit
pi_176309306
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Al veel gebruikt. In ieder geval zeer solide apparaat en in weer en wind te gebruiken. Kijk al uit naar het voorjaar en zomermaanden :)

Heb wel een 2e kleine pizzapeel aangeschaft on de pizzas te blijven draaien
pi_176309426
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 20:09 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

“Dubbel”
pi_176309451
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Als je hem ooit wil verkopen hoor ik het graag.😂
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:15:51 #159
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176309509
Haha nee hoor, het weer is me er niet na. (en het gas was op)
Maar die Roccbox blijft!

Ik moet nog een oplossing bedenken om hem in de winter te gebruiken.
Ik zit te denken om hem in de aangebouwde garage te gebruiken en dan deur en raam open.
Maar twijfel nog wel omdat je hem beter niet binnen gebruikt.

Oh en Martijn, welk deeg recept gebruik jij nu voor de Roccbox?

Ik zit nu op:
Verdelen in porties van 200 gram na de rijs.
5x pizza
(wat over is voor broodjes, knutseldeeg kinderen)

Minimaal 24 uur koelkast rijs
-Zelfde dag gemaakt, prima deeg. 6 pizza;s

meel 810
- Meel 810
zout 17
-Zout 17
water 478 (60%)
- Water 55% 446
gist 2
-gist (0.7%) 5,7

Het deeg kneed ik minimaal 10 minuten met de deegmixer
Drop you like an ill, bad habit
pi_176317627
Meestal ca 24 a 72u koude rijs in de koelkast. Eerder deed ik opbollen en koud laten rijzen maar tegenwoordig eerst een bulkrijs en vervolgens individueel opbollen en nog 4u bij kamertemp. laten rijzen. Met beide methodes goede resultaten gehaald en merk weinig verschil, maar met bulkrijs hou ik meer ruimte over in de koelkast. Bloem is telkens anders, welke ik dan het beste voorhanden heb. Bovenstaand resultaat is met pizzabloem van de AH. Ik geloof iets van 12% gluten. Komt allemaal niet zo nauw.

Bloem 100%
Water 60 a 65%
Gist/ IDY 0,2%
Zout 2,2

Wil dit jaar meer gaan experimenteren met zuurdesem :)
  Moderator zaterdag 6 januari 2018 @ 10:27:35 #161
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_176318847
Ik maak de laatste tijd pizza's met deeg van granen die ik zelf maal (in een klein koffiemolentje, dan zeven, dan het restant nog een keer malen), dat is echt zo lekker :D
Ik doe dan 100g biologische typo 00 meel en 250g zelfgemalen granen. De ene keer biologische tarwe, de andere keer biologische spelt, net wat ik heb liggen (inmiddels een behoorlijke verzameling).
Hoef je maar weinig te kneden en je laat het overnacht rijzen. Echt een enorm succes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_176319264
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
  zaterdag 6 januari 2018 @ 11:29:06 #163
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176319761
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
De pizza moet het hebben van extreme hitte, ik heb laatst voor een collega een stuk staal van oven formaat geregeld van 10 mm dik, deze verhit hij eerst een tijd onder de gril en daar dan de pizza op.
Hij is er erg blij mee. Dit kost bij een metaalbewerker mogelijk een euro of 25.
Drop you like an ill, bad habit
pi_176320628
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
NY style is een steen/ staal eigenlijk wel van belang ja. Als je enkel bakplaat hebt, kun je ook hier eens naar kijken voor een Sicilian/ grandma style pizza:
http://www.seriouseats.co(...)le-pizza-recipe.html

Eenvoudig en erg lekker. Komt zeker in een thuisoven goed tot zijn recht, aangezien deze langer en op een minder hoge temperatuur worden gebakken en iedereen wel iets van een bakplaat/ tray heeft.
pi_177608483
Vandaag weer 2 erg goede pizza margherita's gemaakt. Simpel met goede ingrediënten blijft vaak het beste. Ik ervaar nog steeds soms met de Ferrari dat de zijkanten van de korst niet snel genoeg gaar worden, omdat hier waarschijnlijk de luchtgaten zitten. Hoe lossen andere mensen dit probleem op?
pi_178814873
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat *O*


Werkstation


Pepperoni


Margherita


Cornicione

Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
  zondag 29 april 2018 @ 17:47:55 #167
194233 Friday12
Originele kloon
pi_178816219
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat *O*

[ afbeelding ]
Werkstation

[ afbeelding ]
Pepperoni

[ afbeelding ]
Margherita

[ afbeelding ]
Cornicione

Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Ziet er lekker uit!

Hoe kom je aan pepperoni? Kan het nergens vinden.
pi_178816346
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
[ afbeelding ]

Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...

Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan *)

Helaas geen foto's ervan genomen :{

[..]

Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja :P

[..]

Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest :P

Bij zelfgemaakte pizza gebruik ik al jaaaaaaaaren sambal in plaats van die flauwe tomatensausmeuk. Mensen lachten er me om uit, totdat een van hun zelf een stukje proefde.

Het is alleen de kunst om goede sambal te vinden of te maken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178816375
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat *O*

[ afbeelding ]
Werkstation

[ afbeelding ]
Pepperoni

[ afbeelding ]
Margherita

[ afbeelding ]
Cornicione

Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Waar koop je de pepperoniworst?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178822810
Voor de pepperoni heb ik een stick ‘pepperami’ gebruikt, te koop bij de expat shop hier in Den Haag.

Ben zelf ook al tijden op zoek naar pepperoni maar is gewoon niet te vinden hier in Nederland, ben bang dat ik deze zomer maar een voorraadje moet inslaan als ik in Amerika ben :Y)
  zondag 29 april 2018 @ 23:24:59 #171
194233 Friday12
Originele kloon
pi_178824043
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 22:28 schreef Tree het volgende:
Voor de pepperoni heb ik een stick ‘pepperami’ gebruikt, te koop bij de expat shop hier in Den Haag.

Ben zelf ook al tijden op zoek naar pepperoni maar is gewoon niet te vinden hier in Nederland, ben bang dat ik deze zomer maar een voorraadje moet inslaan als ik in Amerika ben :Y)
Echt zo raar dat ze het niet meer hebben in nederland.. Vroeger had de appie het
pi_178855993
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat *O*

[ afbeelding ]
Werkstation

[ afbeelding ]
Pepperoni

[ afbeelding ]
Margherita

[ afbeelding ]
Cornicione

Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?
pi_178871294
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 09:32 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?
Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!
pi_178874945
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 18:34 schreef Tree het volgende:

[..]

Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!
Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?
pi_178875251
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 20:40 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?
Om te bepalen hoeveel gist ik nodig heb gebruik ik altijd deze tabel


Je kan evt ook de Pizzapp downloaden, dit is ook een superhandige app. Doordat ik mijn deeg laat rijzen onder gecontroleerde omstandigheden (wijnkoelkast) weet ik altijd precies hoeveel gist ik nodig heb, dit zorgt ook wel voor betere resultaten moet ik zeggen.

Ik kneed mijn deeg ong. 7 minuten in de keukenmachine met deeghaak, laat het hierna nog twintig minuten rusten voordat ik het nog een aantal keer met wat 'slap and folds' (zie ook filmpje) bewerk tot het deeg weer strak en stevig is. Hierna laat ik het een tijdje in bulk rijzen (minstens 8 uur) voordat ik het deeg portioneer en opbol.

Voor een mooie flinke cornicione kan je je deeg ook wat langer laten rijzen dan de bedoeling is, dan weet je zeker dat het allemaal flink omhoog komt :Y

Ben nu wel benieuwd hoe jouw pizza's uit de ferarri komen? :)
pi_178902452
Na veel deeg en veel pizza's worden ze steeds beter in de Ferrari. Zo'n vervelende hobby natuurlijk😂. Kwijl nog steeds altijd bij die gemetselde domes of inderdaad zelfs een roccbox. Hoe verwerk jij je deeg nog verder na het opbollen?

Favo topping blijft overigens beste kwaliteit tomaten(s. Marzano) en buffelmozzerella.
pi_178907037
Na opbollen rijzen ze vrolijk verder tot ze de gewenste totale rijstijd hebben gehad. Liever langer in bulk dan in bal, dus bij 48 uur rijzen gaat het 36 in bulk en 12 in bal.
pi_178918579


pi_178923028
Lekker :9. Die laatste foto, is dat een detroit style?
pi_179061286
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 21:49 schreef Tree het volgende:
Lekker :9. Die laatste foto, is dat een detroit style?
Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.
pi_179061443
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 12:57 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.
Ziet er in ieder geval goed uit!

Hier weer een pareltje uit de Roccbox getoverd, ik ben echt dol op die oven :9

Excuses voor het smerige bord :@
pi_179062616
Mortadella?, pistach en wat nog meer? Ziet er erg lekker uit!
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 14:11:29 #183
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179062757
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,

Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.

Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_179063038
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:05 schreef Martijn1P het volgende:
Mortadella?, pistach en wat nog meer? Ziet er erg lekker uit!
Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!


quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,

Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.

Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen :9
Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 14:33:23 #185
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179063066
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:31 schreef Tree het volgende:

[..]

Mozarella, provolone en parmezaan. Bijzondere combi maar echt erg lekker!

[..]

Ik zou zelf juist de steen zo hoog mogelijk in de oven leggen en voor laten verwarmen+bakken met grill aan, misschien leuk om eens te proberen en te kijken naar het verschil?
Ook wel eens gedaan, maar direct verbrande bovenkant. Ik zet hem dan op boven/onderwarmte en ondat er vanaf onder ook warmte komt en de steen daar het dichtste bij ligt... En dat de kaas niet zo snel verbrandt.
Ik moet altijd wel in 2x bakken trouwens, 1x even kort met alleen tomatensaus, daarna doe ik hetzelfde met de 2e pizza en als die klaar is het bakken met de topping. Op die manier werkt het met deze oven het beste. Niet ideaal natuurlijk, dat snap ik.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_179096789
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 14:11 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond weer volkoren speltpizza maken, ik gebruik altijd het recept van Italieplein voor volkorenpizza, alleen maal ik de helft van de granen zelf (in zo'n goedkoop koffiemolentje). Geeft echt een heel goede smaak, goede bite. Overnacht in de koelkast laten rijzen en dan vanaf 12u op het aanrecht tot ik er mee aan de slag ga.,

Ik heb het idee opgedaan bij Café Prütt in Münster, Duitsland.
Waarschijnlijk niet iets voor de pizzafiel die alles met witte bloem wil, ik ben er gek op.

Helaas geen pizza-oven, dus het gaat in de conventionele oven, zo heet als 'ie gaat (250-275) met een pizzasteen op het rooster, laag in de oven. Het is ok zo qua temperatuur, maar een vette pizza-oven zou ik ook wel willen :9
Waar blijven die foto’s? -O-
  Moderator zaterdag 12 mei 2018 @ 00:49:39 #187
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179098487
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 22:56 schreef Tree het volgende:

[..]

Waar blijven die foto’s? -O-
Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeur :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_179100805
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 00:49 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Die heb ik niet gemaakt, het is geen "echte pizza" want volkoren dus krijg ik toch alleen maar gezeur :P
Als je van te voren al gaat miepen wel ja.. creaties zijn toch gewoon welkom? Ik persoonlijk vind het wel leuk om de verschillen te zien hier.
pi_179306312




pi_179306692
Die roccbox is wel gaaf hoor.
Ziet er goed uit Martijn!
pi_179307603
Goede rijs in die korst zeg! Heb net gegeten maar krijg alweer honger.
pi_179309007
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:26 schreef LovelyLady het volgende:
Die roccbox is wel gaaf hoor.
Ziet er goed uit Martijn!
Krachtig apparaat. Gaat deze zomer veel uren aan. Niet alleen pizza, maar alles om snel af te grillen. pita, steak, groenten. Gelukkig past mijn stalen pan er net in.
  Moderator dinsdag 29 mei 2018 @ 13:36:45 #193
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179466766
Ik wil ook een roccbox, dacht eerst aan een unii, maar dat is alleen houtpellets en dat is niet praktisch. Alleen wel meteen aan de prijs. Is het dat echt waard?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 5 juni 2018 @ 19:04:30 #194
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_179624628
Jazeker, ik denk de beste pizza aanschaf die ik heb gedaan. Maar inderdaad erg prijzig.
Ik dacht dat Unni ook komt met een oven met gasbrander.

Ik zal zo even een foto uploaden van gister. Mijn eerste echte italiaanse pizza.

was ook de eerste pizza van de avond, en erg lekker



[ Bericht 25% gewijzigd door pmponer op 05-06-2018 19:07:48 (foto toegevoegd) ]
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator dinsdag 5 juni 2018 @ 19:07:46 #195
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179624684
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 19:04 schreef pmponer het volgende:
Jazeker, ik denk de beste pizza aanschaf die ik heb gedaan. Maar inderdaad erg prijzig.
Ik dacht dat Unni ook komt met een oven met gasbrander.

Ik zal zo even een foto uploaden van gister. Mijn eerste echte italiaanse pizza.
Dus wellicht nog even wachten of gewoon de knip leeggooien aan de Roccbox, in dubio ;)

Ah!

Uuni 3 Pizza Oven
Uuni 3 w / Gas Burner (UK)

GBP 248 (+ 20 verzending)

Dat scheelt nogal!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 5 juni 2018 @ 22:07:09 #196
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179628452
Even wat verdergekeken: je moet de houtbrander losschroeven, de gasbrander vastschroeven, er moet een ding op de schoorsteen en de voorkap moet er af. Klinkt mij alsof dit niet heel handig is.

Hoe zit dat bij de Roccbox?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_179643602
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 22:07 schreef djkoelkast het volgende:

Hoe zit dat bij de Roccbox?
Doet wat je we van mag verwachten. Goed ontwerp en zit kwalitatief zeer goed in elkaar. Robuust en degelijk apparaat. Branders draai je eenvoudig in. Kijk anders eens rond op youtube, geeft je meer inzicht in het apparaat.

Is idd aan de prijs, dus maar de vraag hoe obsessief je bezig bent met pizza ;). Komen steeds meer van dit soort ovens op de markt wat de prijs in de komende 1- 3 jaar gaat drukken.
  Moderator woensdag 6 juni 2018 @ 22:32:04 #198
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_179646225
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 20:45 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Is idd aan de prijs, dus maar de vraag hoe obsessief je bezig bent met pizza ;). Komen steeds meer van dit soort ovens op de markt wat de prijs in de komende 1- 3 jaar gaat drukken.
Niet. Ik maak pizza's omdat ik ze lekker vind en geheel naar eigen inzicht (voornamelijk zelfgemalen volkorenspelt), dus totaal niet op de authentieke napolitaanse wijze. Kan ik ook waarderen, maar het is me wat te simpel :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 6 juni 2018 @ 23:22:59 #199
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_179647414
Is zo'n roccbox een beetje te doen op een balkon?
pi_179681924
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 23:22 schreef Helsinki het volgende:
Is zo'n roccbox een beetje te doen op een balkon?
Zeker! Mijn balkon is echt letterlijk 1x1 en daar gaat het prima op.

Koelkast, ik heb een Uuni gehad voordat ik een Roccbox kocht. Leuk ding om mee te spelen maar haalt het bij zowel uitvoering als resultaat bij lange na niet bij een Roccbox! Is het geld (als je toch overweegt geld uit te geven aan een oven) meer dan waard hoor :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')