abonnement Unibet Coolblue
pi_182184075
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 12:34 schreef AceOblivion het volgende:
Kijk anders even hiernaar (is een van de vele testen) https://www.chowhound.com(...)e-for-cooking-pizza/

Mocht je een chille (voordelige) site vinden om een stalen plaat te bestellen, laat het me aub weten, Bonzi!
Goeie review!

Ken je dit topic op deze site toevallig?
https://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=31267.0

Daar wordt A36 staal aangeprezen, maar dat is lastig verkrijgbaar in europa. Echter zag ik deze post in dat topic.

quote:
Super informative topic, thanks Scott!

Just in case anyone in Europe looks for a steel plate, A36 (or S235J2 as an EU equivalent) is not very popular here. I found that S235JR / ST37 (1015 US equivalent) is rather easy to find.

There are sellers in Germany that send to a few EU countries: http://www.ebay.co.uk/itm/261066160811?rmvSB=true

Or if you're in Germany there's also a 400x400x12mm (roughly 16x16x1/2") version for 35EUR

The only difference between that steel and A36 is the nitrogen content (which is 0.012% anyway), so that's almost identical steel.
Mocht ik een goeie leverancier vinden dan laat ik het weten!
pi_182184570
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 12:58 schreef Bonzi_Buddy het volgende:

[..]

Goeie review!

Ken je dit topic op deze site toevallig?
https://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=31267.0

Daar wordt A36 staal aangeprezen, maar dat is lastig verkrijgbaar in europa. Echter zag ik deze post in dat topic.

[..]

Mocht ik een goeie leverancier vinden dan laat ik het weten!
Van het type staal had ik nog geen benul.

Als ik iets vind zal ik het ook laten weten!
pi_182558472
Ik zit er toch aan te denken een kleine pizza oven te kopen.
Wat is dan de beste optie?

Ik zie wat verschillende op internet staan voor ongeveer hetzelfde geld.
Een Bestron voor ongeveer 95 euro of een G3 ferrari voor ook hetzelfde bedrag.
Iemand tips voor de beste compacte pizza oven voor max 100 euro?
  dinsdag 16 oktober 2018 @ 23:32:31 #229
194233 Friday12
Originele kloon
pi_182562283
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 20:58 schreef Stansfield het volgende:
Ik zit er toch aan te denken een kleine pizza oven te kopen.
Wat is dan de beste optie?

Ik zie wat verschillende op internet staan voor ongeveer hetzelfde geld.
Een Bestron voor ongeveer 95 euro of een G3 ferrari voor ook hetzelfde bedrag.
Iemand tips voor de beste compacte pizza oven voor max 100 euro?
Tevreden over de ferarri hier
pi_182686812
Mocht iemand interesse hebben, ik doe m'n G3 Ferrari in de verkoop. Keer of 3 gebruikt, werkt prima. PM me bij interesse.
  zondag 28 oktober 2018 @ 19:23:50 #231
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182798616
We hebben een nieuwe oven en ik wilde alweer heel lang zelf pizza maken, dus ff testen. Oven gaat niet heel warm (230, want we gaan hem hopelijk niet heel lang gebruiken), maar mijn oude oven ging tot 250 en dat ging met de pizzasteen altijd prima. Voor het deeg het 1e recept van de OP aangehouden, dat gehalveerd en daar de pizza van geduwd.

Resultaat: smaakvol, maar mij net te dik. Volgende keer kan ik van dit recept wel twee bodems maken, dan ben ik qua dikte tevreden. Smaak was top. Oven wordt niet warm genoeg voor knapperigheid, maar daar ga ik de volgende keer nog wel ff mee stoeien om dat te verbeteren. Zou het helpen om de steen lang op te warmen, daarna wat hoger te leggen en dan onder de grill te gooien?





Belegd met zelfgemaakte tomatensaus, pizzakaas (ja echt), rauwe ham en een basilicum-knoflookolietje.
pi_182799155
Ik zou de steen sowieso zo dicht mogelijk bij de grill leggen en zo voorverwarmen. Tijdens het bakken de grill aanlaten (evt. ovendeur op een kier laten door iets van pollepel ertussen te doen).
Zo krijgt je pizza ook een mooie gekleurde korst!

Edit: ik zou volgende keer ook eens het tweede recept proberen, die geeft volgens mij wat betere resultaten voor de normale oven :)
  zondag 28 oktober 2018 @ 21:41:17 #233
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182803666
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 19:45 schreef Tree het volgende:
Ik zou de steen sowieso zo dicht mogelijk bij de grill leggen en zo voorverwarmen. Tijdens het bakken de grill aanlaten (evt. ovendeur op een kier laten door iets van pollepel ertussen te doen).
Zo krijgt je pizza ook een mooie gekleurde korst!

Edit: ik zou volgende keer ook eens het tweede recept proberen, die geeft volgens mij wat betere resultaten voor de normale oven :)
Heb je dat tweede recept dan? Als ik de link open, krijg ik een foutmelding.

Waarom zou je de ovendeur open laten, wat heeft dat voor effect?
pi_182805835
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 21:41 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Heb je dat tweede recept dan? Als ik de link open, krijg ik een foutmelding.

Waarom zou je de ovendeur open laten, wat heeft dat voor effect?
De vrienden van Tweakers hebben hem op een andere plek opgeslagen gelukkig

Ovendeur op een kier laten zorgt ervoor dat het grillelement altijd aan blijft staan, omdat je dan met de temperatuursensor aan het sjoemelen bent

[ Bericht 5% gewijzigd door Tree op 28-10-2018 22:55:28 ]
pi_182809230
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 20:58 schreef Stansfield het volgende:
Ik zit er toch aan te denken een kleine pizza oven te kopen.
Wat is dan de beste optie?

Ik zie wat verschillende op internet staan voor ongeveer hetzelfde geld.
Een Bestron voor ongeveer 95 euro of een G3 ferrari voor ook hetzelfde bedrag.
Iemand tips voor de beste compacte pizza oven voor max 100 euro?
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 11:27 schreef rhubarb het volgende:
Mocht iemand interesse hebben, ik doe m'n G3 Ferrari in de verkoop. Keer of 3 gebruikt, werkt prima. PM me bij interesse.


Ik heb zelf overigens ook sinds 1,5 week de G3 Ferrari. Twee keer gebruikt en twee keer erg tevreden over het resultaat.

Overigens was er na de vorige keer toch nog iets aan de pizzasteen blijven plakken blijkbaar, want gisteren tijdens het opwarmen had ik ineens een klein vlammetje op mijn pizzasteen branden. Gelukkig was ik er direct bij en kon ik het binnen enkele seconden uitblazen.
pi_182816174
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 08:07 schreef itchycoo het volgende:

[..]

[..]

[ afbeelding ]

Ik heb zelf overigens ook sinds 1,5 week de G3 Ferrari. Twee keer gebruikt en twee keer erg tevreden over het resultaat.

Overigens was er na de vorige keer toch nog iets aan de pizzasteen blijven plakken blijkbaar, want gisteren tijdens het opwarmen had ik ineens een klein vlammetje op mijn pizzasteen branden. Gelukkig was ik er direct bij en kon ik het binnen enkele seconden uitblazen.
Via PM ook contact gehad hoor. Maar niet helemaal uitgekomen en hij kon hem makkelijk verkopen. Dus kijk rustig even verder.
pi_182819780
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:35 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Via PM ook contact gehad hoor. Maar niet helemaal uitgekomen en hij kon hem makkelijk verkopen. Dus kijk rustig even verder.
Ah oke. Het was bijna te toevallig :D
pi_182946100
Geen idee of het wat is maar ibood heeft deze pizzaoven in de aanbieding.

  zondag 4 november 2018 @ 21:54:12 #239
194233 Friday12
Originele kloon
pi_182946929
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2018 21:22 schreef LovelyLady het volgende:
Geen idee of het wat is maar ibood heeft deze pizzaoven in de aanbieding.

[ afbeelding ]
Dat ding is top
pi_182951222
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2018 21:22 schreef LovelyLady het volgende:
Geen idee of het wat is maar ibood heeft deze pizzaoven in de aanbieding.

[ afbeelding ]
Die heb ik sinds kort en is echt ideaal. Makkelijk in gebruik en makkelijk op te bergen.
pi_183029747
Linkje bij tweede recept voor deeg werkt niet. Heeft iemand deze nog ergens?
Eerst denken, dan typen
pi_183030919
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2018 21:22 schreef LovelyLady het volgende:
Geen idee of het wat is maar ibood heeft deze pizzaoven in de aanbieding.

[ afbeelding ]
Ja, gemist dus! -O-
  vrijdag 9 november 2018 @ 08:43:27 #243
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_183036718
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 22:47 schreef Tree het volgende:

[..]

De vrienden van Tweakers hebben hem op een andere plek opgeslagen gelukkig

Ovendeur op een kier laten zorgt ervoor dat het grillelement altijd aan blijft staan, omdat je dan met de temperatuursensor aan het sjoemelen bent
quote:
7s.gif Op donderdag 8 november 2018 20:59 schreef Piger het volgende:
Linkje bij tweede recept voor deeg werkt niet. Heeft iemand deze nog ergens?
Vroeg ik onlangs ook om :-)
  zaterdag 15 december 2018 @ 15:05:15 #244
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_183744956
:W
Ik probeer het recept van Spontini (link: http://www.pizzeriaspontini.it/content/recipe.pdf, video:
Waar kan je in Nederland van die plakken droge mozzarella vinden? Ik vind niks op ah.nl ;(
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  woensdag 19 december 2018 @ 20:10:34 #245
482496 Pizzachef
Veni, vidi, Pizza!!!
pi_183837819
15 jaar lang een fok!-account gehad, onlangs deze laten verwijderen, maar nu toch maar weer eentje aangemaakt voor een Facebookgroepdump.

https://www.facebook.com/groups/2376318279105892/

Misschien handig mocht je ooit ook met niet-Fok!-pizzaliefhebbers wilt discussieren.
pi_183865162
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:05 schreef Faux. het volgende:
:W
Ik probeer het recept van Spontini (link: http://www.pizzeriaspontini.it/content/recipe.pdf, video:
Waar kan je in Nederland van die plakken droge mozzarella vinden? Ik vind niks op ah.nl ;(
Meestal heeft de turk dit wel liggen. En anders eens bij de groothandel kijken!
  donderdag 20 december 2018 @ 23:46:33 #247
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_183866809
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 22:37 schreef Tree het volgende:

[..]

Meestal heeft de turk dit wel liggen. En anders eens bij de groothandel kijken!
Yes! Ga ik doen. Thanks :)
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_183884920
Hier soms ook bij de vomar. Bij de verpakte plakken kaas, strooikaas etc.
pi_183891865
Ik weet zeker dat ik laatst wat reclame langs zag komen over zo'n drogere bol mozzarella, speciaal voor "niet te natte" pizza's. Ben alleen het merk kwijt. Misschien smaakt het sowieso wel nergens naar.
pi_183893180
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2018 09:35 schreef Queenshore het volgende:
Ik weet zeker dat ik laatst wat reclame langs zag komen over zo'n drogere bol mozzarella, speciaal voor "niet te natte" pizza's. Ben alleen het merk kwijt. Misschien smaakt het sowieso wel nergens naar.
Oh die zag ik trouwens ook, volgens mij was dat van galbani, bij de ah.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')