abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_164935033
registreer om deze reclame te verbergen
bannerpizzatopic.png

Vervolg op:
CUL / [pizza] zelf pizza maken voor beginner?
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #12
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #13
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #14
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #15
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #16
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #18
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #18
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #19
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #20
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #21

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Hoe?

Het belangrijkste onderdeel van een pizza is de bodem. Een pizzabodem is een soort brood, gemaakt met een gistdeeg. In deze topicstart staan een tweetal recepten voor pizzadeeg. Het geheim van een goede pizza is om de kunst onder de knie te krijgen om smaak uit je producten te halen ipv er steeds meer smaakmakers in te stoppen.
Een techniek die in dit topic vaak naar voren is gekomen is de zogenaamde 'cold fermentation'. Dat is een techniek waarbij je deeg een tijd in de koelkast zet. Dat is gebaseerd op het feit dat er in een deeg verschillende processen spelen, die ieder een eigen optimale temperatuur hebben. Om het deeg zo snel mogelijk te laten rijzen zou je het bij bv 25-30 graden kunnen laten staan. Door het echter kouder te bewaren geef je de andere processen in het deeg de kans om meer smaak los te maken uit de tarwe.
Het maken van een pizza kan je in een aantal stappen samenvatten;

Deeg maken -- deeg laten rijzen -- deeg vormen -- pizza beleggen -- pizza bakken

Hoe je die stappen uitvoert staat hier verder in deze topicstart beschreven. Kijk vooral ook naar de filmpjes!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Resultaten met Bestron Pizza ovens
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza


Filmpje over een bodem maken uit een deegbal


Eervolle vermeldingen uit eerder topics uit deze reeks

Isegrim:

pizza2.jpg

Gripper:

DSC_4540.jpg
mime_negert:

2jg3tie.jpg]afbeelding

cous2:

DSCF2278.JPG

MaximusTG:

pizza1kl.jpg

Bobbee

Pizza van volkoren deeg:
00_deeg_Volkoren_180_gram.jpg
deeg_volkoren_01.jpg
deeg_volkoren_02.jpg
deeg_volkoren_03.jpg
deeg_volkoren_04.jpg

Aal321
20130717_180735.jpg

20130717_181722.jpg

Yvess

2psg9p4.jpg]afbeelding]afbeelding

2w6ifcj.jpg]afbeelding]afbeelding

BYM

m1.jpg

m2.jpg

n2.jpg

[ Bericht 29% gewijzigd door BYM op 06-12-2016 12:16:24 ]
Speak only if it improves upon the silence....
pi_164935052
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
IMG_20160828_191606.jpg

Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...

Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan *)

Helaas geen foto's ervan genomen :{


quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:46 schreef computergirl het volgende:

[..]

suiker, in pizza??? :{w
Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja :P

quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 23:44 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Het is lang geleden dat ik het recept gelezen heb :P
Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest :P

[ Bericht 61% gewijzigd door BYM op 29-08-2016 20:21:17 ]
Speak only if it improves upon the silence....
pi_164935486
Waarom zit dit topic niet in de reeks 8)7
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_164935994
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
6s.gif Op maandag 29 augustus 2016 12:18 schreef Dagoduck het volgende:
Waarom zit dit topic niet in de reeks 8)7
Omdat topic #21 = slotje, en dit is topic #22 ? :?
Speak only if it improves upon the silence....
pi_164936025
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 12:42 schreef BYM het volgende:

[..]

Omdat topic #21 = slotje, en dit is topic #22 ? :?
Ja, en als je dan op 'open nieuw deel' klikt op de laatste pagina komt ie normaal gesproken automatisch in de reeks: Topicreeks: [pizza] zelf pizza maken voor beginner?
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_164937104
quote:
6s.gif Op maandag 29 augustus 2016 12:43 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Ja, en als je dan op 'open nieuw deel' klikt op de laatste pagina komt ie normaal gesproken automatisch in de reeks: Topicreeks: [pizza] zelf pizza maken voor beginner?
Ja, en ik suf me zoek maar zie die hele knop nergens :?
Speak only if it improves upon the silence....
pi_164937202
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 13:31 schreef BYM het volgende:

[..]

Ja, en ik suf me zoek maar zie die hele knop nergens :?
Of moet je de laatste zijn die het licht uitdoet en mag je alleen als laatste het licht aandoen in een nieuwe? Heb flink wat tijd zitten in editten hiervan ;( , nog niet eerder een reeks verlengd :{


ksieniks.jpg
Speak only if it improves upon the silence....
pi_164937787
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 13:35 schreef BYM het volgende:

[..]

Of moet je de laatste zijn die het licht uitdoet en mag je alleen als laatste het licht aandoen in een nieuwe? Heb flink wat tijd zitten in editten hiervan ;( , nog niet eerder een reeks verlengd :{

[ afbeelding ]
Ik zie die knop ook niet, weet ook niet precies hoe dat zit. Hier zit ie bijvoorbeeld wel:
15d0e04dea1b4d8105f33c31875f03a8.png

Vraag anders hier even of ze hem reeksen ;)

CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_164940727
Nou een beetje rommelige start van deel 22, sorry daarvoor, maar hij zit nu in de reeks :P
Speak only if it improves upon the silence....
pi_164944744
In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.

Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.

  maandag 29 augustus 2016 @ 20:21:43 #11
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_164947602
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 18:41 schreef Martijn1P het volgende:
In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.

Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.

Ziet er ook goed uit ja :Y
Speak only if it improves upon the silence....
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:57:34 #12
194233 Friday12
Gaaaaaaaaaaap!
pi_164970504
Wat is ook alweer zo'n goed pizza oventje. Ik heb hey in het vorig topic zien staan alleen kan ik het niet vinden.

Wel eentje die nog verkrijgbaar is.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 21:13:53 #13
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_164972911
Meeste Bestron's doen het wel goed, alleen de 9016 is dus niet nieuw meer te koop, tenzij je net als ik strontmazzel hebt en er eentje nieuw in doos op MP aantreft. Je moet kijken naar de temperaturen die de oven kan halen.

Overigens staat er ook e.e.a. in de OP.
Speak only if it improves upon the silence....
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 21:39:08 #14
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_164974157
Of deze ... http://link.marktplaats.nl/m1079661895 , een G3 Ferrari
Speak only if it improves upon the silence....
  vrijdag 2 september 2016 @ 17:47:31 #15
194233 Friday12
Gaaaaaaaaaaap!
pi_165039494
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 21:13 schreef BYM het volgende:
Meeste Bestron's doen het wel goed, alleen de 9016 is dus niet nieuw meer te koop, tenzij je net als ik strontmazzel hebt en er eentje nieuw in doos op MP aantreft. Je moet kijken naar de temperaturen die de oven kan halen.

Overigens staat er ook e.e.a. in de OP.
Toch de bestron _O-

Thanks ik ga even rondkijken
  maandag 5 september 2016 @ 15:34:09 #16
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_165104707
quote:
6s.gif Op vrijdag 2 september 2016 17:47 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Toch de bestron _O-

Thanks ik ga even rondkijken
Ja nou ja ik ben geen kenner ofzo, maar liep toevallig tegen die 9016 aan en heb gelijk besloten ;)
Maar wat ik lees in de vorige topicsreeks is dat je temperatuur zo hoog mogelijk moet om een lekker dichtgeschroeie bodem te krijgen, let daarop zou ik zeggen. En houdt marktplaats in de gaten ;)
Speak only if it improves upon the silence....
pi_165282592
Mijn oven inmiddels besteld op Amazon.it ben benieuwd (g3 Ferrari)
pi_165335403
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2016 22:51 schreef mytec het volgende:
Mijn oven inmiddels besteld op Amazon.it ben benieuwd (g3 Ferrari)
Mooiiii! Die worden meen ik ook 450 graden C dus moet goed komen ...
Ik heb bij mijn DL9016 inmiddels 510 graden celcius gezien, dus volgas is niet altijd de beste stand bij mij :D Voor opwarmen wel _O- >:)
Speak only if it improves upon the silence....
pi_165337515
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 18:41 schreef Martijn1P het volgende:
In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.

Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.

Voor die prijs kocht ik een Uuni 2s :@
pi_165343173
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
[ afbeelding ]

Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...

Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan *)

Ik doe ook altijd sambal door de tomaat, anders vind ik het te zoet. Heb mijn lief ook al aan de sambal gekregen :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_165344299
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 12:21 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Voor die prijs kocht ik een Uuni 2s :@
Goed om te zien dat er steeds meer aanbieders komen, zal de prijs ook drukken in de loop van de tijd..
pi_165347667
Tip voor eigenaren van een 90cm oven en meerd dan 2 personen in huis: Lidl pizzastenen.

Ze passen precies in een 90cm oven, je bakt met gemak twee flinke pizzas voor twee volwassenen en twee kinderen ruim voldoende. Extra handig is dat ze komen met een aluminium plaatje met anti-aanbaklaag. Dus geen gedoe met de pizza netjes op de steen krijgen (en toch een knapperige bodem)

Overigens is een van mijn favoriete toppings:
- Parmaham, groene asperge, parmezaanse kaas en mozzarella. En dan als de pizza bijna gaar is en ei breken in een glas en dat er netjes in het midden opgieten. Heel even garen en voila: pizza asperge met ham en ei. Als je wilt is dat eigeel dan nog 'runny' maar wel warm. Heerlijk.
Whatever...
  zondag 18 september 2016 @ 21:15:23 #23
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_165414995
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 12:21 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Voor die prijs kocht ik een Uuni 2s :@
Ik snap dat je voor het prijsverschil een hoop pellets kan kopen. Maar dat vind ik wel een nadeel van de Uuni 2s.

Wat ik mooi vind van de roccbox is dat hij op gas en hout kan en dat er een steen in ligt ipv alleen metaal.
Drop you like an ill, bad habit
pi_165416703
Uuni 2s heeft ook steen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165417136
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 21:15 schreef pmponer het volgende:

[..]

Ik snap dat je voor het prijsverschil een hoop pellets kan kopen. Maar dat vind ik wel een nadeel van de Uuni 2s.

Wat ik mooi vind van de roccbox is dat hij op gas en hout kan en dat er een steen in ligt ipv alleen metaal.
Bij een Uuni 2s ligt de pizza op een steen zoals djkoelkast zegt.
  zondag 18 september 2016 @ 22:23:16 #26
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_165417416
I stand corrected.

Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stoken
Drop you like an ill, bad habit
pi_165433257
Roccbox is naar mijn mening de eerste oven waar echt over het design is nagedacht, en waar de oven voor voldoende 'bovenhitte' zorgt voor een napolitain pizza.
pi_165437153
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.

Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stoken
Als je bv volledig eiken pellets hebt ofzo, waarom niet? Pellets zijn volledig geperst, komt geen lijm ofzo aan te pas.
pi_165440168
IMG_20160918_192723_zpsbyp8ntkg.jpg Mijn eerste pizza uit de G3, ik moet zeggen smaakte lang niet slecht. De pizza mag nog wel iets bruiner, echter kon hij er ook niet langer in omdat het dan ging branden. In het boekje staat trouwens eerst met tomaat de oven in en dan pas mozzarella en andere dingen er bij op doen na een aantal minuten.

Van de 4 pizza's was er helaas eentje waarvan het deeg niet goed gerezen was, dat merkte je aan het maken van de bodem maar ook aan de smaak.
  dinsdag 20 september 2016 @ 18:56:31 #30
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_165455731
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 21:02 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Als je bv volledig eiken pellets hebt ofzo, waarom niet? Pellets zijn volledig geperst, komt geen lijm ofzo aan te pas.
Ja ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"
Drop you like an ill, bad habit
pi_165464609
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 18:56 schreef pmponer het volgende:

[..]

Ja ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"
Zou je bij je leverancier moeten op vragen. Van elk goed moet er een MSDS beschikbaar zijn.
pi_165487998
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.

Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stoken
2 is zonder steen
2s (stone) is met steen ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 23 september 2016 @ 08:07:04 #33
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_165508028
ah ok, ik vind dat op gas mogelijkheid van de roccbox ook wel handig moeten zeggen.
Maar goed onze bestron doet het nog steeds na al die jaren.

Al zoek ik eigenlijk ook wel een (mobiele) oplossing die ik binnen (in de garage) kan gebruiken

[ Bericht 26% gewijzigd door pmponer op 23-09-2016 08:31:06 ]
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 30 september 2016 @ 19:49:00 #34
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_165674927
zo, het modelleren ging niet zo goed
maar de smaak was prima

2gukxzq.jpg

tomaat, mozzarella, aubergine, courgette, italiaanse worst, basilicum.
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 29 oktober 2016 @ 11:43:33 #35
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_166279650
Ik heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?
Life never gets darker then midnight
pi_166282713
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 11:43 schreef Tumble het volgende:
Ik heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?
Wat moet zo'n apparaat kosten? (misschien interesse ;) )
  dinsdag 1 november 2016 @ 11:31:58 #37
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166343191
Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby :')

7580fp.jpg

Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)

Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwd :P
Speak only if it improves upon the silence....
  dinsdag 1 november 2016 @ 13:48:23 #38
315338 akira02
o happy day.
pi_166345718
Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?

Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?
sleep-eat-drink-sleep
pi_166373934
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 13:48 schreef akira02 het volgende:
Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?

Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?
Je kunt de tomatensaus erop doen.

Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.

Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.

Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.
  Moderator woensdag 2 november 2016 @ 21:56:01 #40
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166379543
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 11:31 schreef BYM het volgende:
Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby :')

[ afbeelding ]

Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)

Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwd :P
Tering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoering :D

Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank :+

Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L water :)
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  Moderator woensdag 2 november 2016 @ 22:10:46 #41
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166380035
Een plaatje van een vrij recent baksel...

IMG_20161001_184946203_zps1ljhjwzb.jpg
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  donderdag 3 november 2016 @ 11:38:04 #42
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166388073
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2016 21:56 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Tering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoering :D

Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank :+

Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L water :)
:D

Ja is een beste machine ja >:)
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in :+ en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar :+
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.

En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd :)

Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen :o
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...
Speak only if it improves upon the silence....
  Moderator donderdag 3 november 2016 @ 11:49:01 #43
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166388220
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 11:38 schreef BYM het volgende:

[..]

:D

Ja is een beste machine ja >:)
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in :+ en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar :+
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.
Oh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.

Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.

quote:
En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd :)

Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen :o
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten ;)
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij niet :@
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  donderdag 3 november 2016 @ 12:19:22 #44
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166388860
quote:
14s.gif Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Oh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.

Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.

[..]

Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten ;)
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij niet :@
Wordt morgen nieuwe foto's maken vrees ik, ik had ze alweer verwijderd :{

Overigens, ik gebruik ook deegroller, maar let erop dat ik steeds mn deeg een stukje draai na iedere rol eroverheen. Ohw en een veelgemaakte fout is dat men snel heen en weer rolt ... FOUT!
Lange halen in een keer eroverheen maken, anders krijg je kuilen in je deeg ...

Ja klopt die flexroerder kan je er bij die van mij als accesoire bijkopen, maar wacht ik nog ff mee ... dit was 6 bankjes ;)
Speak only if it improves upon the silence....
pi_166436344
Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!

Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.
  zondag 6 november 2016 @ 02:46:12 #46
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166446163
quote:
14s.gif Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten ;)
U vraagt wij draaien ......

Dit was mijn dubbele kaas met salami vrijdagavond.

m1.jpg

Vrouwlief d'r ui-sambal-kaas-pestorosso vd Lidl

n3.jpg

En zaterdagavond hadden we nog deeg over, wat veel langer gerezen heeft.
Was echt nog lekkerder!

Mijn donner pizza, met vlees van Leeman, van Woustraat 164 Amsterdam:

m2.jpg

En hier met ijsbergsla, rauwe ui, knoflooksaus en sambal (probeersel, smaakte op zich wel lekker)

m3.jpg

Vrouwlief dr sambal-spek-kaas-ui pizza

n1.jpg

n2.jpg

En mn kameraadje veegderand zn vleespizza met rucola. en eigenwijs moestie ff met het deeg spelen ... leluk!

v1.jpg

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:45 schreef Martijn1P het volgende:
Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!

Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.
Ja dank je, we zijn er zelf ook heel blij mee.
In notime was al het bloemmengsel omgetoverd tot een mooie bal deeg, ideaal !

Heb vanavond een handigheidje ontdekt waarmee je de deegroller (bijna) niet nodig hebt.
Zal er volgende keer een filmpje van maken en hier delen.
Speak only if it improves upon the silence....
  maandag 7 november 2016 @ 17:12:54 #47
315338 akira02
o happy day.
pi_166479722
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2016 18:34 schreef kuifje_fok het volgende:

[..]

Je kunt de tomatensaus erop doen.

Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.

Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.

Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.
Aha inderdaad, de saus er al op doen. Ik las ergens anders dat iemand kikkererwten erop deed. Dat 5 minuten laten staan ga ik ook eens proberen.
sleep-eat-drink-sleep
pi_166507265
Ik ga vanavond m'n eerste eigengemaakte pizza maken, nog wel met een al bestaande pizzabodem. Tomatensaus erop, daarna ham, spek, paprika en kaasvlokken. Daarna rucola erop met wat geroosterde pijnboompitten, ben benieuwd.
Children of the night. What music they make.
  vrijdag 11 november 2016 @ 22:48:45 #49
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166594242
Ik zou nog een voorbeeldje geven van hoe ik mn deeg tot pizza bodem omtover ...
Vond toevallig dit filmpje van de week en deel hem maar even met jullie ^O^



p.s. ... ik had het volume uitgezet :+

[ Bericht 8% gewijzigd door BYM op 11-11-2016 22:55:06 ]
Speak only if it improves upon the silence....
pi_166606252
Recentelijk na een lange tijd weer eens een pizza gemaakt!

image.jpg
Was weer goed te eten!

[ Bericht 19% gewijzigd door Bonzi_Buddy op 12-11-2016 15:36:02 ]
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')