SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Resultaten met Bestron Pizza ovensOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Filmpje over een bodem maken uit een deegbal
Eervolle vermeldingen uit eerder topics uit deze reeks
Isegrim:
Gripper:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
Bobbee
Pizza van volkoren deeg:
Aal321
Yvess
BYM
[ Bericht 29% gewijzigd door BYM op 06-12-2016 12:16:24 ]Speak only if it improves upon the silence....BYM
Ohjáhjoh?Mijn laatste creatie van gisteravond ....
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan
Helaas geen foto's ervan genomenJa, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij jaquote:Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moestquote:Op vrijdag 19 augustus 2016 23:44 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Het is lang geleden dat ik het recept gelezen heb
[ Bericht 61% gewijzigd door BYM op 29-08-2016 20:21:17 ]Speak only if it improves upon the silence....Dagoduck
ROCK 'N' GROHLWaarom zit dit topic niet in de reeks|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||BYM
Ohjáhjoh?Omdat topic #21 = slotje, en dit is topic #22 ?quote:Op maandag 29 augustus 2016 12:18 schreef Dagoduck het volgende:
Waarom zit dit topic niet in de reeksSpeak only if it improves upon the silence....Dagoduck
ROCK 'N' GROHLJa, en als je dan op 'open nieuw deel' klikt op de laatste pagina komt ie normaal gesproken automatisch in de reeks: Topicreeks: [pizza] zelf pizza maken voor beginner?quote:Op maandag 29 augustus 2016 12:42 schreef BYM het volgende:
[..]
Omdat topic #21 = slotje, en dit is topic #22 ?|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||BYM
Ohjáhjoh?Ja, en ik suf me zoek maar zie die hele knop nergensquote:Op maandag 29 augustus 2016 12:43 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ja, en als je dan op 'open nieuw deel' klikt op de laatste pagina komt ie normaal gesproken automatisch in de reeks: Topicreeks: [pizza] zelf pizza maken voor beginner?Speak only if it improves upon the silence....BYM
Ohjáhjoh?Of moet je de laatste zijn die het licht uitdoet en mag je alleen als laatste het licht aandoen in een nieuwe? Heb flink wat tijd zitten in editten hiervan , nog niet eerder een reeks verlengdquote:Op maandag 29 augustus 2016 13:31 schreef BYM het volgende:
[..]
Ja, en ik suf me zoek maar zie die hele knop nergens
Speak only if it improves upon the silence....Dagoduck
ROCK 'N' GROHLIk zie die knop ook niet, weet ook niet precies hoe dat zit. Hier zit ie bijvoorbeeld wel:quote:Op maandag 29 augustus 2016 13:35 schreef BYM het volgende:
[..]
Of moet je de laatste zijn die het licht uitdoet en mag je alleen als laatste het licht aandoen in een nieuwe? Heb flink wat tijd zitten in editten hiervan , nog niet eerder een reeks verlengd
[ afbeelding ]
Vraag anders hier even of ze hem reeksen
CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||BYM
Ohjáhjoh?Nou een beetje rommelige start van deel 22, sorry daarvoor, maar hij zit nu in de reeksSpeak only if it improves upon the silence....In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.
BYM
Ohjáhjoh?Ziet er ook goed uit jaquote:Op maandag 29 augustus 2016 18:41 schreef Martijn1P het volgende:
In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.Speak only if it improves upon the silence....Friday12
Originele kloonWat is ook alweer zo'n goed pizza oventje. Ik heb hey in het vorig topic zien staan alleen kan ik het niet vinden.
Wel eentje die nog verkrijgbaar is.BYM
Ohjáhjoh?Meeste Bestron's doen het wel goed, alleen de 9016 is dus niet nieuw meer te koop, tenzij je net als ik strontmazzel hebt en er eentje nieuw in doos op MP aantreft. Je moet kijken naar de temperaturen die de oven kan halen.
Overigens staat er ook e.e.a. in de OP.Speak only if it improves upon the silence....BYM
Ohjáhjoh?Of deze ... http://link.marktplaats.nl/m1079661895 , een G3 FerrariSpeak only if it improves upon the silence....Friday12
Originele kloonToch de bestronquote:Op dinsdag 30 augustus 2016 21:13 schreef BYM het volgende:
Meeste Bestron's doen het wel goed, alleen de 9016 is dus niet nieuw meer te koop, tenzij je net als ik strontmazzel hebt en er eentje nieuw in doos op MP aantreft. Je moet kijken naar de temperaturen die de oven kan halen.
Overigens staat er ook e.e.a. in de OP.
Thanks ik ga even rondkijkenBYM
Ohjáhjoh?Ja nou ja ik ben geen kenner ofzo, maar liep toevallig tegen die 9016 aan en heb gelijk beslotenquote:Op vrijdag 2 september 2016 17:47 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Toch de bestron
Thanks ik ga even rondkijken
Maar wat ik lees in de vorige topicsreeks is dat je temperatuur zo hoog mogelijk moet om een lekker dichtgeschroeie bodem te krijgen, let daarop zou ik zeggen. En houdt marktplaats in de gatenSpeak only if it improves upon the silence....BYM
Ohjáhjoh?Mooiiii! Die worden meen ik ook 450 graden C dus moet goed komen ...quote:Op maandag 12 september 2016 22:51 schreef mytec het volgende:
Mijn oven inmiddels besteld op Amazon.it ben benieuwd (g3 Ferrari)
Ik heb bij mijn DL9016 inmiddels 510 graden celcius gezien, dus volgas is niet altijd de beste stand bij mij Voor opwarmen welSpeak only if it improves upon the silence....Voor die prijs kocht ik een Uuni 2squote:Op maandag 29 augustus 2016 18:41 schreef Martijn1P het volgende:
In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.aquawoman
Bitch pleaseIk doe ook altijd sambal door de tomaat, anders vind ik het te zoet. Heb mijn lief ook al aan de sambal gekregenquote:Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
[ afbeelding ]
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervanFrankly, my dear, I don't give a damn.Goed om te zien dat er steeds meer aanbieders komen, zal de prijs ook drukken in de loop van de tijd..quote:Op donderdag 15 september 2016 12:21 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Voor die prijs kocht ik een Uuni 2sTip voor eigenaren van een 90cm oven en meerd dan 2 personen in huis: Lidl pizzastenen.
Ze passen precies in een 90cm oven, je bakt met gemak twee flinke pizzas voor twee volwassenen en twee kinderen ruim voldoende. Extra handig is dat ze komen met een aluminium plaatje met anti-aanbaklaag. Dus geen gedoe met de pizza netjes op de steen krijgen (en toch een knapperige bodem)
Overigens is een van mijn favoriete toppings:
- Parmaham, groene asperge, parmezaanse kaas en mozzarella. En dan als de pizza bijna gaar is en ei breken in een glas en dat er netjes in het midden opgieten. Heel even garen en voila: pizza asperge met ham en ei. Als je wilt is dat eigeel dan nog 'runny' maar wel warm. Heerlijk.Whatever...pmponer
One Punch is enoughIk snap dat je voor het prijsverschil een hoop pellets kan kopen. Maar dat vind ik wel een nadeel van de Uuni 2s.quote:Op donderdag 15 september 2016 12:21 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Voor die prijs kocht ik een Uuni 2s
Wat ik mooi vind van de roccbox is dat hij op gas en hout kan en dat er een steen in ligt ipv alleen metaal.Drop you like an ill, bad habitBij een Uuni 2s ligt de pizza op een steen zoals djkoelkast zegt.quote:Op zondag 18 september 2016 21:15 schreef pmponer het volgende:
[..]
Ik snap dat je voor het prijsverschil een hoop pellets kan kopen. Maar dat vind ik wel een nadeel van de Uuni 2s.
Wat ik mooi vind van de roccbox is dat hij op gas en hout kan en dat er een steen in ligt ipv alleen metaal.pmponer
One Punch is enoughI stand corrected.
Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stokenDrop you like an ill, bad habitRoccbox is naar mijn mening de eerste oven waar echt over het design is nagedacht, en waar de oven voor voldoende 'bovenhitte' zorgt voor een napolitain pizza.Als je bv volledig eiken pellets hebt ofzo, waarom niet? Pellets zijn volledig geperst, komt geen lijm ofzo aan te pas.quote:Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.
Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stokenMijn eerste pizza uit de G3, ik moet zeggen smaakte lang niet slecht. De pizza mag nog wel iets bruiner, echter kon hij er ook niet langer in omdat het dan ging branden. In het boekje staat trouwens eerst met tomaat de oven in en dan pas mozzarella en andere dingen er bij op doen na een aantal minuten.
Van de 4 pizza's was er helaas eentje waarvan het deeg niet goed gerezen was, dat merkte je aan het maken van de bodem maar ook aan de smaak.pmponer
One Punch is enoughJa ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"quote:Op maandag 19 september 2016 21:02 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Als je bv volledig eiken pellets hebt ofzo, waarom niet? Pellets zijn volledig geperst, komt geen lijm ofzo aan te pas.Drop you like an ill, bad habitZou je bij je leverancier moeten op vragen. Van elk goed moet er een MSDS beschikbaar zijn.quote:Op dinsdag 20 september 2016 18:56 schreef pmponer het volgende:
[..]
Ja ik weet eigenlijk niet wat voor pellets het zijn, plospan volgens mij. Ik koop altijd een bigbag van 600 kg en heb dus niet een "ingredientenlijst"djkoelkast
www.xms.nl2 is zonder steenquote:Op zondag 18 september 2016 22:23 schreef pmponer het volgende:
I stand corrected.
Ik kon het zo snel niet zien op het youtube filmpje.
Ik zag ook wel wat in de Uuni 2 maar ik durf niet goed op mijn pelletkachel hout pellets te stoken
2s (stone) is met steenpmponer
One Punch is enoughah ok, ik vind dat op gas mogelijkheid van de roccbox ook wel handig moeten zeggen.
Maar goed onze bestron doet het nog steeds na al die jaren.
Al zoek ik eigenlijk ook wel een (mobiele) oplossing die ik binnen (in de garage) kan gebruiken
[ Bericht 26% gewijzigd door pmponer op 23-09-2016 08:31:06 ]Drop you like an ill, bad habitpmponer
One Punch is enoughzo, het modelleren ging niet zo goed
maar de smaak was prima
tomaat, mozzarella, aubergine, courgette, italiaanse worst, basilicum.Drop you like an ill, bad habitTumble
Ik val en sta weer opIk heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?Life never gets darker then midnightWat moet zo'n apparaat kosten? (misschien interesse )quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 11:43 schreef Tumble het volgende:
Ik heb hier nog een Ferrari G3 model 10032 staan (die met de dubbele pizzasteen) Hooguit 10 x pizza mee gemaakt geheel compleet in doos Iemand interesse ?BYM
Ohjáhjoh?Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby
Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)
Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwdSpeak only if it improves upon the silence....akira02
o happy day.Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?
Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?sleep-eat-drink-sleepJe kunt de tomatensaus erop doen.quote:Op dinsdag 1 november 2016 13:48 schreef akira02 het volgende:
Ik heb nu al een paar keer pizza's gemaakt maar ik vraag me toch nog af of zout in je deeg nodig is? suiker versterkt de groei van het gist maar zout maakt de gistcellen juist weer kapot.Wat is jullie mening?
Het andere probleem dat ik nog heb is dat bij het voorbakken op de steen (1 a 3 minuten), het deeg enorm rijst en een soort bol wordt waar lucht in zit. Enig idee hoe dit te voorkomen?
Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.
Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.
Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.derLudolf
allround beunhaasTering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoeringquote:Op dinsdag 1 november 2016 11:31 schreef BYM het volgende:
Soms zijn er van die momenten dat je jezelf afvraagt ... schiet ik niet weer eens door met mn nieuwe hobby
[ afbeelding ]
Maar goed het was een aanbieding, dus ik heb hem maar gekocht ....
Hij kan 2,2kilo bloem verwerken per keer ...
Alle losse delen zijn RVS (is de professional uitvoering)
Deze week voor het eerst gebruiken ... ben benieuwd
Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank
Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L waterKranplätze müssen verdichtet seinderLudolf
allround beunhaasEen plaatje van een vrij recent baksel...
Kranplätze müssen verdichtet seinBYM
Ohjáhjoh?quote:Op woensdag 2 november 2016 21:56 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Tering, das ook direct de überbazenkingsize uitvoering
Maar goed, zo ben ik ook bij het idee van een KitchenAid (Artisan) gekomen... Ik zat wat pizzadeeg te draaien met de handen, beetje klagen... Is zo'n KA niet wat voor jou zegt m'n ma... Paar dagen later smijt je vijf bankies over de toonbank
Ik denk trouwens dat ie 2,2kg totaal kan verwerken, niet 2,2kg bloem + 1,3L water
Ja is een beste machine ja
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.
En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd
Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...Speak only if it improves upon the silence....derLudolf
allround beunhaasOh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.quote:Op donderdag 3 november 2016 11:38 schreef BYM het volgende:
[..]
Ja is een beste machine ja
Gebruiksaanwijzing zegt 2,2KG bloem. Inhoud is 6,9 liter.
Dat dat laatste best veel is merkte ik toen ik pannekoekenbeslag ging maken .... er lag een heel dun bodempje in en dat was eigenlijk al te veel ... maar rondmengen ho maar
Maar meer dan 1KG bloem doe ik er denk ik toch niet in, kan het niet kwijt namelijk.
Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultatenquote:En voor deeg kneden gaat dat wel goed komen, ik ga hem vanavond voor het eerst gebruiken voor deeg, ben benieuwd
Ziet er goed uit je ham-ui pzza ... beetje onrond alleen
Zal zo eens wat foto's opdiepen van mijn laatste creaties ...
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij nietKranplätze müssen verdichtet seinBYM
Ohjáhjoh?Wordt morgen nieuwe foto's maken vrees ik, ik had ze alweer verwijderdquote:Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Oh oke, zal wel dan. De Artisan gaat 4,nogwat liter in dacht ik en kan max. 1kg mixen. Voor oliebollen wordt dat hem niet dus, dat gaat per kg bloem bij mij, ruim 2kg in totaal dus.
Voor de Artisan heb je trouwens een 'flexroerder' die aan een kant een rubberen zijkant heeft die de zijkanten goed meeneemt.
[..]
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten
Mijn pizza's zijn inderdaad nooit echt rond, is omdat ik een deegroller gebruik... Met de handen lukt mij niet
Overigens, ik gebruik ook deegroller, maar let erop dat ik steeds mn deeg een stukje draai na iedere rol eroverheen. Ohw en een veelgemaakte fout is dat men snel heen en weer rolt ... FOUT!
Lange halen in een keer eroverheen maken, anders krijg je kuilen in je deeg ...
Ja klopt die flexroerder kan je er bij die van mij als accesoire bijkopen, maar wacht ik nog ff mee ... dit was 6 bankjesSpeak only if it improves upon the silence....Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!
Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.BYM
Ohjáhjoh?U vraagt wij draaien ......quote:Op donderdag 3 november 2016 11:49 schreef derLudolf het volgende:
Gaat vast komen, we wachten de foto's af van de resultaten
Dit was mijn dubbele kaas met salami vrijdagavond.
Vrouwlief d'r ui-sambal-kaas-pestorosso vd Lidl
En zaterdagavond hadden we nog deeg over, wat veel langer gerezen heeft.
Was echt nog lekkerder!
Mijn donner pizza, met vlees van Leeman, van Woustraat 164 Amsterdam:
En hier met ijsbergsla, rauwe ui, knoflooksaus en sambal (probeersel, smaakte op zich wel lekker)
Vrouwlief dr sambal-spek-kaas-ui pizza
En mn kameraadje veegderand zn vleespizza met rucola. en eigenwijs moestie ff met het deeg spelen ... leluk!Ja dank je, we zijn er zelf ook heel blij mee.quote:Op zaterdag 5 november 2016 19:45 schreef Martijn1P het volgende:
Mooie aankoop BYM! Gaaf! Heb zelf een Kenwood Kmix, maar wel met een spiraalhaak (Ebay) net zoals die op jouw foto! Bij de originele haak bleef het deeg omhoog kruipen, niet fijn!
Mbt pizza's met de hand vormen en rond krijgen is echt een kwestie van doen. Op een gegeven moment krijg je er handigheid in.
In notime was al het bloemmengsel omgetoverd tot een mooie bal deeg, ideaal !
Heb vanavond een handigheidje ontdekt waarmee je de deegroller (bijna) niet nodig hebt.
Zal er volgende keer een filmpje van maken en hier delen.Speak only if it improves upon the silence....akira02
o happy day.Aha inderdaad, de saus er al op doen. Ik las ergens anders dat iemand kikkererwten erop deed. Dat 5 minuten laten staan ga ik ook eens proberen.quote:Op woensdag 2 november 2016 18:34 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Je kunt de tomatensaus erop doen.
Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat voorbakken echt nodig is. Ik had een alfredo, het "nieuwe" model die begrensd is. Altijd problemen met ongelijke warmte verdeling, rijzende pizzaranden die tegen het verwarmingselement komen.
Toen die stuk ging, heb ik het uit arren moede maar eens geprobeerd in mijn gewone oven, die maar tot 250 graden kan. Maar wel ruimschoots voorverwarmen, alleen bovenwarmte, en het rek met de pizzasteen op de hoogste positie, hooguit 4 a 5 cm afstand.
Mijn pizza is nu in 4 minuten perfect klaar, en veel egaler. Dan zet ik de oven uit en laat de pizza er nog 5 min in om de bodem krokant te laten worden.sleep-eat-drink-sleepDeHovenier
OmnomnomIk ga vanavond m'n eerste eigengemaakte pizza maken, nog wel met een al bestaande pizzabodem. Tomatensaus erop, daarna ham, spek, paprika en kaasvlokken. Daarna rucola erop met wat geroosterde pijnboompitten, ben benieuwd.Children of the night. What music they make.BYM
Ohjáhjoh?Ik zou nog een voorbeeldje geven van hoe ik mn deeg tot pizza bodem omtover ...
Vond toevallig dit filmpje van de week en deel hem maar even met jullie
p.s. ... ik had het volume uitgezet
[ Bericht 8% gewijzigd door BYM op 11-11-2016 22:55:06 ]Speak only if it improves upon the silence....Bonzi_Buddy
2+2=5Recentelijk na een lange tijd weer eens een pizza gemaakt!
Was weer goed te eten!
[ Bericht 19% gewijzigd door Bonzi_Buddy op 12-11-2016 15:36:02 ]BYM
Ohjáhjoh?Ziet er smakelijk uit!quote:Op zaterdag 12 november 2016 15:29 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Recentelijk na een lange tijd weer eens een pizza gemaakt!
[ afbeelding ]
Was weer goed te eten!
Wij gaan ook zo weer wat maken, eet het nu een keer in de week zo onderhandSpeak only if it improves upon the silence....Bonzi_Buddy
2+2=5Ik heb lange tijd wel twee keer per week pizza gemaakt Als je er eenmaal handigheid in hebt, dan is het niet moeilijk om te maken, en erg lekker, en ook nog eens behoorlijk goedkoop!quote:Op zaterdag 12 november 2016 17:46 schreef BYM het volgende:
[..]
Ziet er smakelijk uit!
Wij gaan ook zo weer wat maken, eet het nu een keer in de week zo onderhand
Echter krijg je wel wat weinig groentes binnen, dus te vaak is ook niet goed.
En hebben ze gesmaakt?Ik ga deze week deeg maken voor 7 personen waarbij we zo'n mini-pizza oven (Emerio Pizzarette) gebruiken. Ik gebruik altijd het recept van de PDF van MaximusTG.
Alleen worden dit kleine pizza's, en het is niet praktisch om 30 bolletjes in bakjes te stoppen.
Hoe kan ik dit het makkelijkste doen?Friday12
Originele kloonBakplaat > bolletjes insmeren met wat olie > plastic erover?quote:Op maandag 21 november 2016 13:28 schreef Lamar1989 het volgende:
Ik ga deze week deeg maken voor 7 personen waarbij we zo'n mini-pizza oven (Emerio Pizzarette) gebruiken. Ik gebruik altijd het recept van de PDF van MaximusTG.
Alleen worden dit kleine pizza's, en het is niet praktisch om 30 bolletjes in bakjes te stoppen.
Hoe kan ik dit het makkelijkste doen?djkoelkast
www.xms.nlIk maak dan nooit bolletjes vooraf, gewoon in een hoge plastic maatbeker doen (of meerdere) en zo in de koelkast laten rijzen, bolletjes maken vlak voor je ze gaat gebruiken.Daar zat ik ook aan te denken, alleen had ik niet aan de olie gedacht!quote:Op maandag 21 november 2016 13:37 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Bakplaat > bolletjes insmeren met wat olie > plastic erover?Ik heb dat wel eens gedaan, alleen had ik het gevoel dat ik door het opbollen de luchtigheid verloor in het deeg.quote:Op maandag 21 november 2016 14:04 schreef djkoelkast het volgende:
Ik maak dan nooit bolletjes vooraf, gewoon in een hoge plastic maatbeker doen (of meerdere) en zo in de koelkast laten rijzen, bolletjes maken vlak voor je ze gaat gebruiken.djkoelkast
www.xms.nlNooit last van gehad, gewoon een half uurtje voor je begint bolletjes maken en die bolletjes door de mensen zelf laten vormen in bodempjes. Zo heb ik het al meerdere keren gedaan en altijd luchtig, knapperig en lekker.quote:Op maandag 21 november 2016 14:17 schreef Lamar1989 het volgende:
[..]
Daar zat ik ook aan te denken, alleen had ik niet aan de olie gedacht!
[..]
Ik heb dat wel eens gedaan, alleen had ik het gevoel dat ik door het opbollen de luchtigheid verloor in het deeg.Ik gebruik van die platte plastic opbergboxen van de blokker/ikea. Beetje bloem erin, bollen erin en de deksel erop. Werkt prima en zijn ook prima stapelbaar.na bestuderen van dit prachtige topic
heb ik op mp een ouwe bestron alfredo 9016 gevonden en gekocht .
ik hoop dat ik em donderdag ontvang en dat ie het ook nog doet .
heb em inclusief verzending voor 25 euro aangeschaft .
voorheen bakte ik mn homemade pizza s altijd in mn smeg elektrische oven op 250 graden .
op zich best lekker .
wij zijn een beetje van de pizza hawaii shoarma met ananas en asperges .
maar dan is het problematisch om de bodem helemaal gaar te krijgen .
ik hoop dat ze in de alfredo wel gaar worden .
[ Bericht 5% gewijzigd door cullare op 29-11-2016 22:19:00 ]Nee, dat is griesmeel van harde tarwe (dubbel gemalen, dus heel fijn). Is een mooie bloem voor verse pasta.quote:Op dinsdag 29 november 2016 19:38 schreef Stansfield het volgende:
Welke bloem kan ik eigenlijk het beste gebruiken?
Deze?
Ga eens op zoek naar een bloem met een hoog gluten/ eiwit gehalte (11- 12%). Zeker geschikt voor het bakken in een thuisoven.de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??derLudolf
allround beunhaasWat zit er nog meer op die groep?quote:Op donderdag 1 december 2016 18:42 schreef cullare het volgende:
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??Kranplätze müssen verdichtet seinDat had ik ook met mijn oude alfredo. Ik heb de thermostaat toen half gesloopt. Nu stopt ie niet meer met verhitten maar de stoppen vliegen er ook niet uit..quote:Op donderdag 1 december 2016 18:42 schreef cullare het volgende:
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??ik heb de alfredo op alle groepen getest en de aardlek klapt op alles er uit .
ik zal de alfredo zo meteen es uit elkaar halen kijken of ik wat afwijkends kan vinden .
uur later
alles weggehaald termostaat en draaiknop .
na 5 minuten weer aardlek er uit
raar !
[ Bericht 27% gewijzigd door cullare op 02-12-2016 09:08:34 ]nadat ik de bedrading naar het thermostaatlampje heb verwijderd en afgedopd is ie eindelijk bedrijfsklaar .
heb er een pizza hawai op gebakken van een snel gistdeegje .
het gat waar eerst de draaiknop zat komt nu een kegel stoom uit tijdens het bakken .
voor een eerste pizza is ie goed gelukt .
maar wat een verschil met een pizza uit een smeg oven .
dit word een stuk heter en ook veel lekkerder .
volgende sessie maak ik er fotoos van .Ik zou de pizzagoden hier graag om advies vragen.
Sinds een paar weken heb ik een Ferrari G3 (besteld via amazon.it) die ik inmiddels een paar keer gebruikt heb met het eerste deeg uit de OP. Deeg is goed handelbaar en de onderkant wordt perfect. Ook kleurt/bruint het beleg prima. Ik heb het echter nog niet voor elkaar gekregen om de bovenkant van de korst mooi bruin te krijgen, deze blijft naar mijn idee te wit.
Ik bak de pizza's als volgt: voorverwarmen op standje 2,5, dan draai ik 'm omhoog naar 3 en zet de deksel open. Als het element weer roodgloeiend is gaat de pizza op de steen en de deksel dicht. Tijdens het bakken doe ik meestal nog 1 of 2x de deksel snel open om de stoom uit het oventje te laten.
Heeft iemand de gouden tip om de korsten mooi bruin te krijgen?Hoewel zo'n Ferrari/ Bestron een beter resultaat geeft dan een normale elektrische oven, is de bovenwarmte wel een probleem bij deze oventjes ja. Als je de klep opent gaat alle hitte verloren, dus bak je enkel nog op stralingswarmte. Deze warmte concentreert zich met name in het midden van de steen ipv aan de rand. Met enkele tweaks en technieken kun je t verbeteren:
- Niet te hoge Hydratatie (60% is prima)
- Niet te veel deeg per pizza (200gram is perfect in Bestron)
- Niet te veel toppings
- Lange rijs in de koelkast (3dagen) zorgt voor een betere korst
- Klep van het apparaat zo weinig mogelijk openen. Op de Bestron kun je aan 1 kant van de steen de hendel verwijderen, zodat je met de deksel dicht de steen kan draaien
- Door een aluminum taartvorm in de deksel te monteren weerkaatst de hitte naar de randen wat voor een beter resultaat zorgt
Vandaag de bestron 11 minuten laten verwarmen op stand 2,5. Steentemp. is dan zo'n 350graden.
Vervolgens een aluminum taartvorm op de steen gelegd (deksel dicht) en op stand3 enkele minuten laten doorwarmen. Taartvorm zorgt ervoor dat de steentemp. stabiel blijft. Bovenspiraal dient roodgloeiend te zijn en met een F1 pitstop de pizza in de oven schuiven. Gehele baktijd de deksel dicht laten. Baktijd is zo'n 2 minuten.
Zojuist een foto van de korst genomen. Bloem dit keer van de Welkoop (Soezie)
60% hydratatie
0.2% instant gist (3dagen rijs op koelkast temp = 4graden)
djkoelkast
www.xms.nlNog 2 pizzastenen (voor in de OP)
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Hier vanavond ook weer pizzaBYM
Ohjáhjoh?Ik mag hem niet wijzigen ... dus go your gangquote:Op zondag 4 december 2016 16:21 schreef djkoelkast het volgende:
Nog 2 pizzastenen (voor in de OP)
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Hier vanavond ook weer pizza
(zou dan een van mn eigen creaties eigenlijk ook wel in de eervolle vermeldingenlijst toegevoegd willen hebben , zie hieronder )quote:Op zondag 6 november 2016 02:46 schreef BYM het volgende:
[..]
U vraagt wij draaien ......
Dit was mijn dubbele kaas met salami vrijdagavond.
[ afbeelding ]
Mijn donner pizza, met vlees van Leeman, van Woustraat 164 Amsterdam:
[ afbeelding ]
Vrouwlief dr sambal-spek-kaas-ui pizza
[ afbeelding ]Speak only if it improves upon the silence....djkoelkast
www.xms.nlSuiker is vooral voor de gist, die heeft dan sneller iets te eten. Maar nodig is het zeker niet, want gist kan ook gewoon het meel gebruiken, het gaat alleen ietsje minder snel.quote:Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
[..]
Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja
[..]
Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest
Je eindproduct wordt er niet zoeter op.ik heb vandaag een pizza gemaakt met een lidl ciabattabroodmix .
120 gram mix plus 75 gram water .
ook heb ik een halve gram droge gist bijgevoegd .
gekneed tot een glad deegje 3 minuten ongeveer .
toen 2 uur laten rijzen .
het was lastig om de ronde vorm aan het deeg te geven .
afgebakken na 10 minuten full power voorverwarmen van alfredo .
na twee minuten bakken werd de bodem wat donker en heb ik er een roestvrijstalen plaatje onder geschoven om de bovenkant nog een minuut te laten afbakken .
de pizza was heerlijk krokante bodem geen harde rand en helemaal gaar .
is nu de derde keer dat ik pizza maak .
en het begint te leren .
https://68.media.tumblr.c(...)LP1u7ry13o2_1280.jpg
https://68.media.tumblr.c(...)E81u7ry13o4_1280.jpg
jammer dat die breadcrumps zo verkolen op deze temperaturen .
[ Bericht 20% gewijzigd door cullare op 11-12-2016 21:04:04 ]Cullare leuk dat je er plezier in hebt. Zijn de problemen met je oven opgelost? Heb je de thermostaat verwijderd zodat de oven altijd aan staat? Omdat je geen draaiknop meer hebt..derLudolf
allround beunhaasZiet er goed uit hoorquote:Op donderdag 15 december 2016 22:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Op pizzasteen in de oven gebakkenKranplätze müssen verdichtet seinhallo
@martijn 1p
de termostaat inclusief draaiknop en alles is inmiddles verwijderd .
en nu draaid ie goed .
de aardlek vliegt er niet meer uit .
ik heb de bovenspiraal gemod met aluschalen .
inclusief een kleine circel in het midden van de brander .
en dat geeft een gigantische verbetering wat dat betrefd .
ik heb nu gezien dat de steen zichzelf schoonbrand na deze aanpassing .
heb een opwarmtijd van 20 minuten gehanteerd en de pizza was in goed 3 minuten klaar.
pizza margarita
in het midden is de pizza nog wat minder gegaard dan de buitenkant .
ik zit te denken om het midden van de steen vlak voor het afbakken met een gasbrandertje te verhitten .
[ Bericht 10% gewijzigd door cullare op 19-12-2016 22:34:56 ]derLudolf
allround beunhaasIs dat met mozerella en Goudse kaas cullare?Kranplätze müssen verdichtet seinHaha top Cullare.
Pas je op dat het spiraal niet in aanraking komt met de alu schalen Zie dat je verschillende schalen op elkaar hebt gemonteerd in lagen.
Moet zelf ook nog eens op zoek naar 27- 30cm alu schalen (rond), maar hier in NL niet te verkrijgen, of je moet ze in bulk bestellen, maar is ook weer zo wat haha!tis met geska gemalen magere zwitserse strooikaas met alpenkruiden
en goudse jongbelegen van aldi .
mozzerella wil ik nog eens de echte met buffelmelk van zien te bemachtigen .
die van koemelk vond ik wat te rubberachtig .
hier is de pizza in rauwe vorm .
met zelf gemaakte tomatensaus .
1 tomaat met schil en al alleen het kroontje verwijderd .
kleine halve gesnipperde ui
snufje zout
snufje zwarte peper .
1 teen knoflook .
mespuntje droge basilicum en rozemarijn .
1 scheut olijfolie
dan een minuutje staafmixeren .
dan is ie wel wat licht van kleur maar tis niet anders .
de aluschalen raken de spiraal niet dat is wel een aandachtspuntje nog .
en ik gebruik bij dit apparaat een stekkerdoos met aan/uit schakelaar .
want ik raak em liever niet aan als ie in werking is .
en ook wil ik geen stekker van dit apparaat rechtstreeks in het stopcontact duwen .
want met 1200 watts kan dat rare klappen geven .
ook laat ik dit apparaat niet onbeheerd in werking achter want ik heb online verschillende uitgefikte gemodde alfredoos gezien .
ook ben ik ff zo ver geweest dat ik de onderspiraal naar boven wil modden .
bij nader inzien heb ik besloten het toch niet te doen .
voorlopig .
[ Bericht 0% gewijzigd door cullare op 20-12-2016 16:36:39 ]pmponer
One Punch is enoughzou dit een goede pizza oven zijn
https://www.bol.com/nl/p/(...)oduct_specifications
bedoeld als opvolger voor mijn bestron
[ Bericht 5% gewijzigd door pmponer op 20-12-2016 20:56:24 ]Drop you like an ill, bad habitMisschien een multifunctioneel ding, maar geen goede pizzaoven is. Ben niet zon fan van al die BBQ (pizza)ovens. Je mist hitte van boven.quote:Op dinsdag 20 december 2016 20:19 schreef pmponer het volgende:
zou dit een goede pizza oven zijn
https://www.bol.com/nl/p/(...)oduct_specifications
bedoeld als opvolger voor mijn bestron
Voor hetzelfde geld koop je een Unni pizza oven. Wil je ook grillen kun je jouw bbq vergelijken met een kogelbbq + pizzasteen.
Ligt er ook aan wat voor resultaat je wenst. Maar in t algemeen genomen is een bestron een prima pizza oven. Ga je voor optimaal resultaat kun je eens zoeken op Roccbox.pmponer
One Punch is enoughJa Roccbox staat ook het hoogst genoteerd maar, die is dan ook 2x zo duur.
Ik had nog een bol.com bon en ik dacht hey misschien is dit wat. Ik was echter wel bang dat hij van onder te veel hitte zal krijgen tov boven zodat je eerder een verbrande bodem hebt.
Ik laat deze dan ook maar staan.Drop you like an ill, bad habitHoi martijnquote:Op zaterdag 3 december 2016 19:25 schreef Martijn1P het volgende:
Hoewel zo'n Ferrari/ Bestron een beter resultaat geeft dan een normale elektrische oven, is de bovenwarmte wel een probleem bij deze oventjes ja. Als je de klep opent gaat alle hitte verloren, dus bak je enkel nog op stralingswarmte. Deze warmte concentreert zich met name in het midden van de steen ipv aan de rand. Met enkele tweaks en technieken kun je t verbeteren:
- Niet te hoge Hydratatie (60% is prima)
- Niet te veel deeg per pizza (200gram is perfect in Bestron)
- Niet te veel toppings
- Lange rijs in de koelkast (3dagen) zorgt voor een betere korst
- Klep van het apparaat zo weinig mogelijk openen. Op de Bestron kun je aan 1 kant van de steen de hendel verwijderen, zodat je met de deksel dicht de steen kan draaien
- Door een aluminum taartvorm in de deksel te monteren weerkaatst de hitte naar de randen wat voor een beter resultaat zorgt
Vandaag de bestron 11 minuten laten verwarmen op stand 2,5. Steentemp. is dan zo'n 350graden.
Vervolgens een aluminum taartvorm op de steen gelegd (deksel dicht) en op stand3 enkele minuten laten doorwarmen. Taartvorm zorgt ervoor dat de steentemp. stabiel blijft. Bovenspiraal dient roodgloeiend te zijn en met een F1 pitstop de pizza in de oven schuiven. Gehele baktijd de deksel dicht laten. Baktijd is zo'n 2 minuten.
Zojuist een foto van de korst genomen. Bloem dit keer van de Welkoop (Soezie)
60% hydratatie
0.2% instant gist (3dagen rijs op koelkast temp = 4graden)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ik heb sinds kort ook een pizzaoventje (ferarri/optima) napoli
maar wat ik dus ook bij jouw lees heb ik soms ook last van
-onderkant perfect, maar een enkele keer komt de bijv de 1st of de 3de der toch minder lekker uit ivm met de korst bovenop niet bruin genoeg word
Ik vraag me af omdat ik hem pas 2 weken heb vervalt de garantie waneer ik een taartvorm erin monteer?
mvg cheeseMet alleen deze mod verander je in feite niets aan je oven. Kwestie van paar schroefjes losdraaien. Vorm tussen hitte- element en deksel schuiven en schroefjes terugdraaien.quote:Op dinsdag 3 januari 2017 13:54 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
Hoi martijn
ik heb sinds kort ook een pizzaoventje (ferarri/optima) napoli
maar wat ik dus ook bij jouw lees heb ik soms ook last van
-onderkant perfect, maar een enkele keer komt de bijv de 1st of de 3de der toch minder lekker uit ivm met de korst bovenop niet bruin genoeg word
Ik vraag me af omdat ik hem pas 2 weken heb vervalt de garantie waneer ik een taartvorm erin monteer?
mvg cheese
Kan wel een zoektocht zijn om deze vormen te vinden. Afgelopen zomer hadden ze bij de Xenos aluminium grill wegwerp trays van +- 40 bij 40cm. Daar heb ik deze ronde vorm uit kunnen knippen. Bij de horeca groothandel liggen ze ook niet. Online zijn er wel enkele aanbieders. Google eens op Aluminium schaal rond Ø 27cmHey martijnquote:Op dinsdag 3 januari 2017 19:20 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Met alleen deze mod verander je in feite niets aan je oven. Kwestie van paar schroefjes losdraaien. Vorm tussen hitte- element en deksel schuiven en schroefjes terugdraaien.
Kan wel een zoektocht zijn om deze vormen te vinden. Afgelopen zomer hadden ze bij de Xenos aluminium grill wegwerp trays van +- 40 bij 40cm. Daar heb ik deze ronde vorm uit kunnen knippen. Bij de horeca groothandel liggen ze ook niet. Online zijn er wel enkele aanbieders. Google eens op Aluminium schaal rond Ø 27cm
thanks voor de uitleg
ik ben niet zo handig op dat gebied dus ik moet nog ff kijken wat ik ga doen (mijn oventje heeft 1 schroef heb er niet zoveel verstand van)
Maar je kan dus gewoon wegwerp voorwerpen gebruiken?Ja, als ze bedoeld zijn voor in de oven en bestendig zijn tegen deze hitte. Sowieso altijd bij je oven blijven als deze aan is, aangezien de max hitte iets wordt opgevoerd.quote:Op vrijdag 6 januari 2017 15:31 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
Hey martijn
thanks voor de uitleg
ik ben niet zo handig op dat gebied dus ik moet nog ff kijken wat ik ga doen (mijn oventje heeft 1 schroef heb er niet zoveel verstand van)
Maar je kan dus gewoon wegwerp voorwerpen gebruiken?
Oregano, champignons, buf. moz, gerookte spek en rode ui:
http://www.seriouseats.co(...)lla-oregano-oni.html
Ik ben wel benieuwd welke bloemsoort(en) jullie gebruiken.
Ik las dat 00 bloem niet aan te raden is voor thuisgebruik, maar meer voor hele hete houtovens, is dat ook jullie ervaring?
Valt daardoor patentbloem ook af? Want ik las ook dat die dicht in de buurt komt van 00 bloem qua gluten.
Ik vraag dit omdat ik het tot nu toe niet voor elkaar heb gekregen om een fatsoenlijk deeg te maken. Dan weer te nat, dan weer te droog. Ben nog op zoek naar het beste (beginners)deegrecept.Friday12
Originele kloonik gebruik biologisch bloem vann dr oetker met recept 1 uit de op.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:44 schreef BeeJee78 het volgende:
Ik ben wel benieuwd welke bloemsoort(en) jullie gebruiken.
Ik las dat 00 bloem niet aan te raden is voor thuisgebruik, maar meer voor hele hete houtovens, is dat ook jullie ervaring?
Valt daardoor patentbloem ook af? Want ik las ook dat die dicht in de buurt komt van 00 bloem qua gluten.
Ik vraag dit omdat ik het tot nu toe niet voor elkaar heb gekregen om een fatsoenlijk deeg te maken. Dan weer te nat, dan weer te droog. Ben nog op zoek naar het beste (beginners)deegrecept.djkoelkast
www.xms.nlIk meng biologische pizzabloem en biologische speltbloem en biologisch volkoren speltmeel en een beetje biologisch griesmeel.Die kan ik helemaal niet vinden, of is dat hetzelfde als Koopmans?quote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:59 schreef Friday12 het volgende:
ik gebruik biologisch bloem vann dr oetker met recept 1 uit de op.djkoelkast
www.xms.nlBijvoorbeeld deze: http://shop.italieplein.n(...)brood-molino-grassi/quote:Op dinsdag 10 januari 2017 13:12 schreef BeeJee78 het volgende:
[..]
En wat versta je dan onder pizzabloem?Friday12
Originele kloonIk denk dat het Koopmans isquote:Op dinsdag 10 januari 2017 13:14 schreef BeeJee78 het volgende:
[..]
Die kan ik helemaal niet vinden, of is dat hetzelfde als Koopmans?
Even opzoeken
Was koopmans ja.ziet er heerlijk uit martijnquote:Op zondag 8 januari 2017 21:17 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Ja, als ze bedoeld zijn voor in de oven en bestendig zijn tegen deze hitte. Sowieso altijd bij je oven blijven als deze aan is, aangezien de max hitte iets wordt opgevoerd.
Oregano, champignons, buf. moz, gerookte spek en rode ui:
http://www.seriouseats.co(...)lla-oregano-oni.html
[ afbeelding ]
ik had laatst wat kleinere pizzaatjes gemaakt die werden wel goed in mijn oventje
maar zit nog steeds een beetje te twijfelen om maar een bakvorm erin te monteren.(heb alleen beetje 2 linker handen op dat gebied)
sommige komen er toch(de 'grotere') niet met een idiale korst eruit
Had laatst 1 over van de pizza's volgende dag in de normale oven gedaan die kwam er heelijk uit
zit misschien te twijfelen een keer de normale oven ook aan te doen en dan "afbakken" in de normale oven voor betere bovenkant van de korst
maar vind dat weer zo dubbel om te doenIk doe altijd die van albert heijn tipo 00 La furtina ofzo weet niet meer preciesquote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:44 schreef BeeJee78 het volgende:
Ik ben wel benieuwd welke bloemsoort(en) jullie gebruiken.
Ik las dat 00 bloem niet aan te raden is voor thuisgebruik, maar meer voor hele hete houtovens, is dat ook jullie ervaring?
Valt daardoor patentbloem ook af? Want ik las ook dat die dicht in de buurt komt van 00 bloem qua gluten.
Ik vraag dit omdat ik het tot nu toe niet voor elkaar heb gekregen om een fatsoenlijk deeg te maken. Dan weer te nat, dan weer te droog. Ben nog op zoek naar het beste (beginners)deegrecept.
500 gram meel
300 lauwarm water
1 a 3 gram gist ligt aan hoeland laat rijzen
10 gram (zee) zout
altijd perfect deeg 2 a 3 uurtjes bolletjes van maken voor je gaat bakken
[ Bericht 16% gewijzigd door Cheesetring op 13-01-2017 14:13:17 ]Als je twijfelt moet je het niet doen. Wat ook wilt helpen:quote:Op vrijdag 13 januari 2017 11:01 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
ziet er heerlijk uit martijn
ik had laatst wat kleinere pizzaatjes gemaakt die werden wel goed in mijn oventje
maar zit nog steeds een beetje te twijfelen om maar een bakvorm erin te monteren.(heb alleen beetje 2 linker handen op dat gebied)
sommige komen er toch(de 'grotere') niet met een idiale korst eruit
Had laatst 1 over van de pizza's volgende dag in de normale oven gedaan die kwam er heelijk uit
zit misschien te twijfelen een keer de normale oven ook aan te doen en dan "afbakken" in de normale oven voor betere bovenkant van de korst
maar vind dat weer zo dubbel om te doen
[..]
Ik doe altijd die van albert heijn tipo 00 La furtina ofzo weet niet meer precies
500 gram meel
300 lauwarm water
1 a 3 gram gist ligt aan hoeland laat rijzen
10 gram (zee) zout
altijd perfect deeg 2 a 3 uurtjes bolletjes van maken voor je gaat bakken
Ligt in toppings
190/200g deeg per pizza (vormen heeft wat oefening nodig)
Lange rijs (3dagen/ 0,2% instant gist)
Wellicht een idee om de pizza een extra minuut door te bakken op een pizzascreen/ aluminium vorm (op de steen). Zodat bodum niet te ver gaat en bovenkant nog door bakt!
Die bloem heb k ook vaker gebruikt. Is prima. Alle bloem met veel gluten/ eiwit (>12%). Zeker in een thuisoven.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: