Waarom? Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd. Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!
Hoe?
Het belangrijkste onderdeel van een pizza is de bodem. Een pizzabodem is een soort brood, gemaakt met een gistdeeg. In deze topicstart staan een tweetal recepten voor pizzadeeg. Het geheim van een goede pizza is om de kunst onder de knie te krijgen om smaak uit je producten te halen ipv er steeds meer smaakmakers in te stoppen. Een techniek die in dit topic vaak naar voren is gekomen is de zogenaamde 'cold fermentation'. Dat is een techniek waarbij je deeg een tijd in de koelkast zet. Dat is gebaseerd op het feit dat er in een deeg verschillende processen spelen, die ieder een eigen optimale temperatuur hebben. Om het deeg zo snel mogelijk te laten rijzen zou je het bij bv 25-30 graden kunnen laten staan. Door het echter kouder te bewaren geef je de andere processen in het deeg de kans om meer smaak los te maken uit de tarwe. Het maken van een pizza kan je in een aantal stappen samenvatten;
Hoe je die stappen uitvoert staat hier verder in deze topicstart beschreven. Kijk vooral ook naar de filmpjes!
Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode. Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.
SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
Ja, en ik suf me zoek maar zie die hele knop nergens
Of moet je de laatste zijn die het licht uitdoet en mag je alleen als laatste het licht aandoen in een nieuwe? Heb flink wat tijd zitten in editten hiervan , nog niet eerder een reeks verlengd
Of moet je de laatste zijn die het licht uitdoet en mag je alleen als laatste het licht aandoen in een nieuwe? Heb flink wat tijd zitten in editten hiervan , nog niet eerder een reeks verlengd
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.
Op maandag 29 augustus 2016 18:41 schreef Martijn1P het volgende: In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.
Meeste Bestron's doen het wel goed, alleen de 9016 is dus niet nieuw meer te koop, tenzij je net als ik strontmazzel hebt en er eentje nieuw in doos op MP aantreft. Je moet kijken naar de temperaturen die de oven kan halen.
Op dinsdag 30 augustus 2016 21:13 schreef BYM het volgende: Meeste Bestron's doen het wel goed, alleen de 9016 is dus niet nieuw meer te koop, tenzij je net als ik strontmazzel hebt en er eentje nieuw in doos op MP aantreft. Je moet kijken naar de temperaturen die de oven kan halen.
Ja nou ja ik ben geen kenner ofzo, maar liep toevallig tegen die 9016 aan en heb gelijk besloten Maar wat ik lees in de vorige topicsreeks is dat je temperatuur zo hoog mogelijk moet om een lekker dichtgeschroeie bodem te krijgen, let daarop zou ik zeggen. En houdt marktplaats in de gaten
Mooiiii! Die worden meen ik ook 450 graden C dus moet goed komen ... Ik heb bij mijn DL9016 inmiddels 510 graden celcius gezien, dus volgas is niet altijd de beste stand bij mij Voor opwarmen wel
Op maandag 29 augustus 2016 18:41 schreef Martijn1P het volgende: In de vorige topicreeks is Roccbox pizzaoven kort ter sprake gekomen. Dit weekend zijn de eerste ovens geleverd. Dit filmpje geeft goed de capaciteit weer van de oven.
Ik ben om denk ik! Jammer van de levertijd van zo'n 16weken.
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan
Ik doe ook altijd sambal door de tomaat, anders vind ik het te zoet. Heb mijn lief ook al aan de sambal gekregen
Tip voor eigenaren van een 90cm oven en meerd dan 2 personen in huis: Lidl pizzastenen.
Ze passen precies in een 90cm oven, je bakt met gemak twee flinke pizzas voor twee volwassenen en twee kinderen ruim voldoende. Extra handig is dat ze komen met een aluminium plaatje met anti-aanbaklaag. Dus geen gedoe met de pizza netjes op de steen krijgen (en toch een knapperige bodem)
Overigens is een van mijn favoriete toppings: - Parmaham, groene asperge, parmezaanse kaas en mozzarella. En dan als de pizza bijna gaar is en ei breken in een glas en dat er netjes in het midden opgieten. Heel even garen en voila: pizza asperge met ham en ei. Als je wilt is dat eigeel dan nog 'runny' maar wel warm. Heerlijk.