abonnement Unibet Coolblue
pi_164907984
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
pi_164907997
quote:
10s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:46 schreef Slayage het volgende:
de flower power militie

[ afbeelding ]
Plaatje werkt niet.
pi_164908008
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sayed_ridha twitterde op zondag 28-08-2016 om 11:41:12 Turkish backed rebels capture Balwiran west of Jarablus reageer retweet
Iemand die het kan vinden op de map?
sayed_ridha twitterde op zondag 28-08-2016 om 11:46:51 Balwiran is located south of Turaykhim in west Jarablus countryside reageer retweet
Moet wel heel klein dorpje zijn want ik kan het nog niet vinden op een map :P
pi_164908013
Turaanse Blitzkrieg _O- _O- _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908034
quote:
9s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:47 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Plaatje werkt niet.
stom plaatje niet belangrijk :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908058
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 28-08-2016 om 11:39:13 #EuphratesShield: 5 groups are spearheading offensive vs #ISIS & #SDF: Suqur Al-Jebal, Sultan Murad, Sham Front, Faylaq Al-Sham & Zinki. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 28 augustus 2016 @ 11:50:51 #7
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164908072
Hoe kom je er op? :')
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164908125
Met dit tempo zal vandaag al het FSA aan de poorten van Manbji aankomen. Dat komt mooi uit want vandaag is toevallig de deadline voor de YPG. Waarschijnlijk gaat Manbji langer duren maar als dat ingenomen is dan zijn alle YPGers aan het westen van de Eufraat als ratten in de val. Ik hoop dat ze voer worden voor IS.
pi_164908143
butt hurt koerden

toros46 twitterde op zondag 28-08-2016 om 11:51:18 The West is betraying the Kurds and allowing them to be massacred | via @Telegraph https://t.co/D59IS8bB3k #TurkeyToStopCivilianSlaying reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 28 augustus 2016 @ 11:54:48 #10
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164908166
quote:
10s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:53 schreef Slayage het volgende:
butt hurt koerden

toros46 twitterde op zondag 28-08-2016 om 11:51:18 The West is betraying the Kurds and allowing them to be massacred | via @Telegraph https://t.co/D59IS8bB3k #TurkeyToStopCivilianSlaying reageer retweet
Wel, in zekere zin zijn ze natuurlijk verraden door de Amerikanen. Eerst Hasakeh aanvallen op Amerikaans bevel, tegen IS vechten en vervolgens in de steek worden gelaten. Maarja, dat is de prijs die je betaalt als je je laat gebruiken.
pi_164908187
Ids of SDF fighters in Amarnah village south to Jarabulus

pi_164908195
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wel, in zekere zin zijn ze natuurlijk verraden door de Amerikanen. Eerst Hasakeh aanvallen op Amerikaans bevel, tegen IS vechten en vervolgens in de steek worden gelaten. Maarja, dat is de prijs die je betaalt als je je laat gebruiken.
Ze hadden gewoon naar hun baasje moeten luisteren en zich moeten terugtrekken ten oosten van de Eufraat. Daarna gewoon lekker naar Raqqa gaan.
pi_164908215
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wel, in zekere zin zijn ze natuurlijk verraden door de Amerikanen. Eerst Hasakeh aanvallen op Amerikaans bevel, tegen IS vechten en vervolgens in de steek worden gelaten. Maarja, dat is de prijs die je betaalt als je je laat gebruiken.
uiteraard.

net als dat de amerikanen de turken hadden verraden door een samenwerkingsverband te starten met de pkk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908218
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wel, in zekere zin zijn ze natuurlijk verraden door de Amerikanen. Eerst Hasakeh aanvallen op Amerikaans bevel, tegen IS vechten en vervolgens in de steek worden gelaten. Maarja, dat is de prijs die je betaalt als je je laat gebruiken.
Klopt maar de VS moest iemand "verraden": Turkije of de PKK? Dan is die keuze snel gemaakt. Het zou juist kwalijk zijn als de VS zijn NAVO-partner in de rug zou steken.
pi_164908224
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Ids of SDF fighters in Amarnah village south to Jarabulus

[ afbeelding ]
hebben ze nou pkk verzamelplaatjes?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908241
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Ids of SDF fighters in Amarnah village south to Jarabulus

[ afbeelding ]
Pokemon vangen in Syrië. 8-)
pi_164908247
quote:
10s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

hebben ze nou pkk verzamelplaatjes?
Gotta catch em all
pi_164908253
Trouwens kijk naar die types. Het FSA is ook een pot nat. Als ze klaar zijn met PKK/YPG zou ik het niet erg vinden als Rusland/Assad over hun heen walst.
pi_164908261
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:57 schreef Atak het volgende:

[..]

Klopt maar de VS moest iemand "verraden": Turkije of de PKK? Dan is die keuze snel gemaakt. Het zou juist kwalijk zijn als de VS zijn NAVO-partner in de rug zou steken.
het liefst wilde de vs en de turken en de pkk gebruiken, maar dat ging ff niet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908268
quote:
6s.gif Op zondag 28 augustus 2016 11:58 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Gotta catch em all
daar lijkt het wel op iig.

daarnaast ypg id kaarten lijkt me duidelijk wie daar aan het vechten zijn...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908312
Het FSA en Assad gaat nooit bij elkaar komen. De ene wilt een islamitische staat en de andere groep een seculaire staat. Het beste is dat FSA alles inneemt in het noorden van Syrië. Dan kunnen er onderhandelingen plaatsvinden. De gene die tegen secularisme zijn moeten dan afgemaakt worden. Turkije gebruikt die idioten wel maar ik denk dat ze in de toekomst ook een probleem gaan vormen. Enige verschil tussen hen en ISIS is dat ze een ietsjes minder langere baard hebben.
pi_164908336
quote:
niet dat ze er behoefte aan hebben, lijkt me dat de turken ze genoeg bewapend hebben, maar de pkk is ze iig kwijt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908388
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908396
The Pentagon refuses commenting on Turkish targeting of SDF points
http://en.hawarnews.com/t(...)eting-of-sdf-points/

De Amerikanen denken "als we niks zeggen, vergeten ze het misschien".
pi_164908403
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908410
quote:
10s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:
The Pentagon refuses commenting on Turkish targeting of SDF points
http://en.hawarnews.com/t(...)eting-of-sdf-points/

De Amerikanen denken "als we niks zeggen, vergeten ze het misschien".
wie zwijgt stemt toe.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908432
butthurt koerden (lovers)

clickclickderrp twitterde op zondag 28-08-2016 om 12:03:07 These are the scumfucks that @CJTFOIR and @CENTCOM sold SDF/YPG out to. https://t.co/6iLXAGHZmE reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908443
Wat gaat de volgende zet worden? Als ik generaal zou zijn dan zou ik gewoon met de rivier naar beneden gaan om de vijand in tweeën te delen.
pi_164908459
quote:
10s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:07 schreef Slayage het volgende:
butthurt koerden (lovers)

clickclickderrp twitterde op zondag 28-08-2016 om 12:03:07 These are the scumfucks that @CJTFOIR and @CENTCOM sold SDF/YPG out to. https://t.co/6iLXAGHZmE reageer retweet
Die comment er onder van een Assadist _O-

Steinbergowitzs twitterde op zondag 28-08-2016 om 12:07:42 @clickclickderrp how do you kurds feel being backstapped? you backtapped the SAA in hasaka. now feel the same @sayed_ridha @CJTFOIR @CENTCOM reageer retweet
pi_164908471
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:09 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Die comment er onder van een Assadist _O-

Steinbergowitzs twitterde op zondag 28-08-2016 om 12:07:42 @clickclickderrp how do you kurds feel being backstapped? you backtapped the SAA in hasaka. now feel the same @sayed_ridha @CJTFOIR @CENTCOM reageer retweet
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908489
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:10 schreef Nintex het volgende:
Turken verliezen 2 tanks.
Lees het vorige topic anders nog ff door :')
pi_164908490
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:10 schreef Nintex het volgende:
Turken verliezen 2 tanks.
die is al drie keer gepost :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908493
Paradoxy13 twitterde op zondag 28-08-2016 om 12:04:45 Reports Turkish artillery is targeting YPG positions in the Raju area in #Afrin reageer retweet
pi_164908504
Eigenlijk zou Turkije de Azaz rebellen moeten verbinden met de Aleppo rebellen via Afrin :)
pi_164908510
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Paradoxy13 twitterde op zondag 28-08-2016 om 12:04:45 Reports Turkish artillery is targeting YPG positions in the Raju area in #Afrin reageer retweet
je wilde oorlog? ajb...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908518
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Eigenlijk zou Turkije de Azaz rebellen moeten verbinden met de Aleppo rebellen via Afrin :)
Het was toch YPG die de rebellen afsneden van Aleppo? Of herinner ik mij dat verkeerd?
pi_164908527
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:12 schreef Atak het volgende:

[..]

Het was toch YPG die de rebellen afsneden van Aleppo? Of herinner ik mij dat verkeerd?
samen met de assadisten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908535
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:12 schreef Atak het volgende:

[..]

Het was toch YPG die de rebellen afsneden van Aleppo? Of herinner ik mij dat verkeerd?
o.a.
Ze hadden ook sneaky Tel Rifaat ingenomen.

En de lijkenparade in Afrin niet vergeten.
  zondag 28 augustus 2016 @ 12:14:02 #42
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164908549
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:13 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

o.a.
Ze hadden ook sneaky Tel Rifaat ingenomen.

En de lijkenparade in Afrin niet vergeten.
Ayn Daqnah, goed voorbeeld dat ze ook zonder luchtsteun kunnen...
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164908552
quote:
99s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

samen met de assadisten
Tja. Over "verraden" en "rugsteken" gesproken. Als die apen zelfrespect hadden zouden ze hun mond houden. _O-
  zondag 28 augustus 2016 @ 12:16:52 #44
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164908596
sayed_ridha twitterde op zondag 28-08-2016 om 12:16:17 FSA capture Sheikh/Mulla Ya'qub east of al-Ra'i reageer retweet
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164908611
"erdo bombardeert de koerden" "hebben we ook eindelijk een luchtmacht"

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908614
Jarabulusanen verafschuwen hun "bezetters" en vragen de controle van hun stad aan de Koerden te geven.





pi_164908616
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:16 schreef Domingesto het volgende:
sayed_ridha twitterde op zondag 28-08-2016 om 12:16:17 FSA capture Sheikh/Mulla Ya'qub east of al-Ra'i reageer retweet
netjes.

op drie fronten beweging dus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908621
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:18 schreef Atak het volgende:
Jarabulusanen verwelkomen hun "bezetters".

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
prpaganda kiekjes :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164908651
quote:
99s.gif Op zondag 28 augustus 2016 12:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

prpaganda kiekjes :')
Klopt, zijn waarschijnlijk acteurs. >:)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')