abonnement Unibet Coolblue
pi_164892929
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
pi_164892957
Linker jochie heeft duidelijk een AK47-kolf in zijn gezichtje geïncasseerd. :')

pi_164892987
kimlulz twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 16:17:23 Some of #FSA (Sultan Murad Division) rebel use M4 rifle (with handgrip, scope) @RaoKumar747 @badly_xeroxed https://t.co/R49AlJ0UnD reageer retweet
Ben trouwens benieuwd hoeveel meer we van dit gaan zien. Dit is duidelijk US supplied.
pi_164893073
Ik zie mezelf als een neutrale buitenstaander die alles in het belang van Nederland goedkeurd. In dit geval minder vluchtelingen en aanslagen in Europa. Ik zou ook graag hoop hebben dat ik over 10 jaar in Syrië op vakantie kan zonder in mootjes te worden gehakt Door jihadisten.

Maar het is een lastige situatie wat er nu gebeurd. Ik denkt dat het uiteindelijk voor meer rust aan de grens kan zorgen maar de redenen die Turkije opvoert zijn natuurlijk onzin. Ze hebben gewoon een deal gesloten met IS en willen de SDF een koppie kleiner maken. En als er nog Koerden bij zitten zijn ze helemaal blij. Bij de SDF zitten gewoon lui die hun geboortegrond willen bevrijden itt de jihadisten uit Idlib die Turkije nu de grens over heeft gestuurd.

Als Turkije ook nog tegen de andere Koerdische/SDF delen in Syrië gaat knokken wordt het alleen nog maar een grotere teringzooi, voor zover dat kan.

(Nietszeggende) mening van een buitenstaander

Was reactie op zarGon uit vorige topic over meningen van niet-turken
  Moderator zaterdag 27 augustus 2016 @ 17:02:34 #5
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164893085
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 16:58 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Dit is duidelijk US supplied.
onmogelijk te zeggen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164893265
Overzichtje van gisteren en vandaag (tot nu toe):


Het FSA heeft haar territorium in 1 dag verdubbeld.
pi_164893298
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 17:10 schreef Atak het volgende:
Overzichtje van gisteren en vandaag (tot nu toe):
[ afbeelding ]

Het FSA heeft haar territorium in 1 dag verdubbeld.
Koerden gaan ook lekker _O_
pi_164893411
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 17:11 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Koerden gaan ook lekker _O_
dat zijn geen koerden als het goed is :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164893545
quote:
99s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 17:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat zijn geen koerden als het goed is :P
Beetje racistisch wel dat alleen zij wegmoeten :P
pi_164893606
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 17:18 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Beetje racistisch wel dat alleen zij wegmoeten :P
Nee hoor. Het FSA gaat straks ook andere delen van Noord-Syrië overnemen zodat niemand kan zeuren over discriminatie. :9
pi_164893696
Autoriteiten hebben 8 terroristen in Zuid-Jarablus onschadelijk gemaakt en 3 terroristen gearresteerd.

pi_164893703
Interbrigades twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 15:44:13 I wonder if these "#SDF" fighting as #PKK's stooges will start defecting soon, if they realize TR is serious.Likely PKK will hide as SDF. reageer retweet
Interbrigades twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 15:49:06 #PKK created Syrian branch under the disguise of "#YPG".PKK continued this name game by creating the #SDF as disguise to please the USA. reageer retweet
pi_164894045
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 17:24 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Interbrigades twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 15:44:13 I wonder if these "#SDF" fighting as #PKK's stooges will start defecting soon, if they realize TR is serious.Likely PKK will hide as SDF. reageer retweet
Interbrigades twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 15:49:06 #PKK created Syrian branch under the disguise of "#YPG".PKK continued this name game by creating the #SDF as disguise to please the USA. reageer retweet
als ze verstandig zijn gaan ze zich idd aansluiten bij de rebellen zoalss ze dat eerder ook hebben gedaan bij de ypg

alleen is het de vraag hoeveel ze onder de ypg plak ze zitten om die meest verstandige beslissing te nemen. anders moetenz e maar verkassen ten oosten van de eufraat om samen met de pkk een communistische heilstaat op te zetten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164894074
Gewoon random op bezoek bij Ayn Al-Arab. _O-

pi_164894093
quote:
99s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 17:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

als ze verstandig zijn gaan ze zich idd aansluiten bij de rebellen zoalss ze dat eerder ook hebben gedaan bij de ypg

alleen is het de vraag hoeveel ze onder de ypg plak ze zitten om die meest verstandige beslissing te nemen. anders moetenz e maar verkassen ten oosten van de eufraat om samen met de pkk een communistische heilstaat op te zetten
Wat ik begrepen heb is dat die Arabische facties betaalde vechters(huurlingen) zijn. Hetzelfde geldt voor die Amerikaanse huurlingen. Als het FSA ze kan overtuigen met een hoger salaris denk ik dat ze zo overstappen.
pi_164894284
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 17:53 schreef ClapClapYourHands het volgende:
ANP propaganda gaat dooorrrrrrrrr

[ afbeelding ]

_O-
nederlandse media :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164894357


[ Bericht 100% gewijzigd door Atak op 27-08-2016 18:06:54 ]
pi_164894470
ik heb deze gast jaren gevolgd maar je moet wel op zijn minst soort van objectief zijn in je berichtgeving en geloofwaardig blijven en dat is het voornaamste punt waarom ik hem niet meer ga volgen omdat hij tot afgelopen week aan het juichen was voor de rebellen uit idlib en aleppo en nu zijn het opeens "jihadi/salafi/turkish proxys" geworden.

hoewel ik de gevoeligheden begrijp dient zo'n houding de opstand tegen assad en de strijd isis niet.

Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 18:05:45 #SOHR itself recognizing only local arab and turkmen fighters are defending their homes against #Turkey, W-Turkmen and #Idlib salafis... reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164894900
OIRSpox twitterde op donderdag 25-08-2016 om 09:50:24 The Syrian Democratic Forces have moved east across the Euphrates to prepare for the eventual liberation of Raqqa, Syria #defeatdaesh reageer retweet
SDF? De rest wat over is valt dus niet onder SDF en kan opgeblazen worden.
pi_164894995
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 17:10 schreef Atak het volgende:
Overzichtje van gisteren en vandaag (tot nu toe):
[ afbeelding ]

Het FSA heeft haar territorium in 1 dag verdubbeld.
Wie is wat?
pi_164895122
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 18:41 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Wie is wat?
Geel is PKK.

Zwart is ISIS.

Ongekleurd is FSA.

Ik weet niet wat dat blauwe is.
pi_164895139
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 18:35 schreef ClapClapYourHands het volgende:
OIRSpox twitterde op donderdag 25-08-2016 om 09:50:24 The Syrian Democratic Forces have moved east across the Euphrates to prepare for the eventual liberation of Raqqa, Syria #defeatdaesh reageer retweet
SDF? De rest wat over is valt dus niet onder SDF en kan opgeblazen worden.
Dat zijn dan toch juist Arabieren waarschijnlijk....
pi_164895183
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 18:49 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat zijn dan toch juist Arabieren waarschijnlijk....
Waarschijnlijk hebben de Amerikanen grip op de Arabieren in SDF en zelf hebben ze ook motivatie om Raqqa te bevrijden. De Koerden hebben hele andere intenties die in ieder geval niet voordelig zijn voor Syrië. Die gaan waarschijnlijk de instructies van de VS niet opvolgen en zijn ze rijp voor de slacht.
pi_164895231
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 18:49 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat zijn dan toch juist Arabieren waarschijnlijk....
Nogmaals, het maakt geen fuck uit wie er overblijft: arabier of koerd, wie in de weg staat en geen bufferzone wilt hebben wordt gewoon naar de hel geschoten.
pi_164895332
Zware artillerie bombardementen zijn gestart op SDF doelen.

Aanval op tank is mogelijk confirmed. Ik wacht nog even op TSK maar bronnen dichtbij leger bevestigen het.
pi_164895340
1 Turkse soldaat is omgekomen in zuid-Jarablus.
pi_164895368
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 18:35 schreef ClapClapYourHands het volgende:
OIRSpox twitterde op donderdag 25-08-2016 om 09:50:24 The Syrian Democratic Forces have moved east across the Euphrates to prepare for the eventual liberation of Raqqa, Syria #defeatdaesh reageer retweet
SDF? De rest wat over is valt dus niet onder SDF en kan opgeblazen worden.
rare tweet van een paar dagen terug. lees die reacties van butthurt koerden en koerden lovers overigens
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 19:04:06 #29
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164895369
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 18:57:41 URGENT ! Two #Turkey tanks were destroyed minutes ago by al-Jadir family (from #Jarablus) led local #SDF forces. Also reported by pro-opp. reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 18:59:08 Qasioun agency (anti-#SDF) recognized information we were keeping for now. It's showing that occupying #Manbij will cut high for #Turkey. reageer retweet
SDF beschikt over een aardige hoeveelheid ATGM's en Javelins. Allemaal gekregen via de zwarte markt, KRG.
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164895391
Dit soort acties zal de opmars niet tegenhouden. Na dit nieuws gaan ze waarschijnlijk twee keer zo hard slaan en zullen er ook invallen aan het oosten van de rivier plaatsvinden.
pi_164895392
Goed moment voor een volledige oorlog. Alle poorten open, Manbij, Kobani, Kamislo bombarderen.
pi_164895423
check ook de overige tweets van lister waarin hij het heeft over amerikaanse officials die duidelijk laat blijken dat ze geen idee hebben waar ze mee bezig zijn in syrie. niet verbazingwekkend dan dat ze de pkk, een terroristische organisatie volgens de amerikanen zelf, als bondgenoot hebben genomen om tegen isis te vechten.

Charles_Lister twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 18:20:01 Northern #Aleppo now:CIA/DoD/#Turkey-backed FSA opposition factionsvs.DoD-backed SDF anti-#ISIS factions.= Disgraceful mess. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164895426
Dus nu gaat Turkije jihadisten van Idlib laten vechten tegen Arabieren die hun eigen land wilden veroveren op IS? Er vanuitgaande dat YPG nu grotendeels teruggetrokken is, als ik dat zo hierboven lees.
pi_164895430
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:02 schreef Atak het volgende:
1 Turkse soldaat is omgekomen in zuid-Jarablus.
bron
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 19:08:42 #35
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164895431
:P
bdrhmnhrk twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 19:01:29 In the meantime, Assad prepares Arabian coffee https://t.co/fSoQXEmUNr reageer retweet
[
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164895445
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:08 schreef BEFEM het volgende:
Dus nu gaat Turkije jihadisten van Idlib laten vechten tegen Arabieren die hun eigen land wilden veroveren op IS? Er vanuitgaande dat YPG nu grotendeels teruggetrokken is, als ik dat zo hierboven lees.
dat wordt beweerd pf dat zo is???

maar het is idd 1 grote tering zooi.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164895446
quote:
99s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

bron
Er is nog geen officieel statement. Sommigen zeggen 1 soldaat gewond, sommigen zeggen 1 soldaat omgekomen.
pi_164895453
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:08 schreef Domingesto het volgende:
:P
bdrhmnhrk twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 19:01:29 In the meantime, Assad prepares Arabian coffee https://t.co/fSoQXEmUNr reageer retweet
[ afbeelding ][
assad vindt het uiteraard prachtig allemaal
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164895457
quote:
99s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

bron
Op twitter.
pi_164895462
quote:
99s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat wordt beweerd pf dat zo is???

maar het is idd 1 grote tering zooi.
Ja ik weet dus niet zeker of dat zo is (wie wel...). Maar hierboven hebben ze het dus over delen van de SDF die ook uit Jarabalus komen.
pi_164895520
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:10 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja ik weet dus niet zeker of dat zo is (wie wel...). Maar hierboven hebben ze het dus over delen van de SDF die ook uit Jarabalus komen.
Dat beweren ze ja maar de SDF beweert zoveel waarvan 90% niet waar is gebleken.
pi_164895632
Volgens NTV is de tank die werd beschoten nog operationeel en is 1 soldaat licht gewond.
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 19:26:25 #43
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164895724
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:10 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja ik weet dus niet zeker of dat zo is (wie wel...). Maar hierboven hebben ze het dus over delen van de SDF die ook uit Jarabalus komen.
Die komen uit Jarablus ja. Gevechten worden geleid door het JMC (Jarablus Military Council):
hxhassan twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 19:12:53 Background on the rebels-SDF clashes in Aleppo:1. Jarablus military council was set up a day before TK began op https://t.co/5VPXLl6zQ7 reageer retweet
hxhassan twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 19:16:20 4. The "military council" seemed local and didn't sound linked to the SDF or that the SDF wanted it to look organic. reageer retweet
hxhassan twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 19:17:41 5. For now, it seems that it's the Arab component of the SDF that's spearheading the clashes. YPG might be going for a different tactic here reageer retweet
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 19:39:05 #44
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164895939
GissiSim twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 19:37:41 Looks like we are seeing confirmation of the first Turkish tank commander killed in Syria h/t @arbetarsolenhttps://t.co/cwsbn0rhFK reageer retweet
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164895968
Dezelfde strijders andere naam, en ik weet bijna zeker dat er Koerdse strijders tussen lopen die zich voordoen als Arabieren. Lijkt me grappig als Turkije Kobani opeens aanpakt en Amerika als een aap aan de zijkant meekijkt. So dan moeten die Koerden zich echt hard genaaid voelen.
pi_164895998
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:39 schreef Domingesto het volgende:
GissiSim twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 19:37:41 Looks like we are seeing confirmation of the first Turkish tank commander killed in Syria h/t @arbetarsolenhttps://t.co/cwsbn0rhFK reageer retweet
Die Turken gaan all out als dit klopt en de gehele Turkse bevolking zal achter de operatie staan.
pi_164896060
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:42 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Die Turken gaan all out als dit klopt en de gehele Turkse bevolking zal achter de operatie staan.
Het zijn toch alleen Syriers die ze de grens over stuurden en niet de Turken zelf?
pi_164896085
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:45 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Het zijn toch alleen Syriers die ze de grens over stuurden en niet de Turken zelf?
Nee.
pi_164896091
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 19:45 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Het zijn toch alleen Syriers die ze de grens over stuurden en niet de Turken zelf?
Turkse tanks gaan ze niet aan Syriërs geven. De commander is geraakt (of gesneuveld). Waarschijnlijk was hij niet in de tank toen de RPG de tank raakte. Dit is mijn theorie van wat er gebeurd is.
pi_164896111
ragipsoylu twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 18:56:04 Turkey deploys Leopard 2 Next Generation tanks to Turkish-Syrian border https://t.co/Ju1dq18WRS reageer retweet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')