FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / [Centraal] Crisis in Syrië en Irak #388 Euphrates Shield
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 21:58
Syrië
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Syrian_civil_war.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
1200px-Nineveh_Plains.svg.png
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 21:58
Topic gekaapt, mensen worden mad
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:00
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 21:57 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Verrader.
:D
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:00
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 21:57 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Verrader.
Jij weet zelf ook dat deze shit niet opgelost kan worden, ik heb liever Asad die de zaak runt ook al is het een dictator. Liever dat dan de shit die we nu zien.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:00
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 21:58 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Topic gekaapt, mensen worden mad
het is een gekke dag. jouw piraterij kan er ook wel bij :P
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:01
archicivilians twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:01:08 #YPG accuses #Turkey of backing #ISIS, at the same time they are gaining villages though #ISIS withdrawal due to Turkish attacks "on" #ISIS. reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:01
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:00 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Jij weet zelf ook dat deze shit niet opgelost kan worden, ik heb liever Asad die de zaak runt ook al is het een dictator. Liever dat dan de shit die we nu zien.
wat is de shit die we nu zien dan, wat jouw draai verklaart en de laatste 5 jaar anders was?
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 22:01
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:00 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Jij weet zelf ook dat deze shit niet opgelost kan worden, ik heb liever Asad die de zaak runt ook al is het een dictator. Liever dat dan de shit die we nu zien.
Ben je dan ook lekker laat achtergekomen :')
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:03
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:01 schreef Szura het volgende:

[..]

Ben je dan ook lekker laat achtergekomen :')
Klopt dat geef ik toe, deze mislukte revolutie had nooit plaats mogen vinden.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:04
Onder Assad hebben vrouwen ook meer rechten

%D0%B6%D1%8D.jpg
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:04
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is de shit die we nu zien dan, wat jouw draai verklaart en de laatste 5 jaar anders was?
100 verschillende groepen die elkaar bevechten, het draait niet meer perse om waar het op het begin wel om ging. Nu heb je overal warlords en worden er overal koppen afgehakt en ga zo maar door. Dan heb ik liever een Syrië onder een dictatuur waarin wel stabiliteit is.
Perrinwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:06
Een kostbare les :X
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:08
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:04 schreef Zahreddine het volgende:
Onder Assad hebben vrouwen ook meer rechten

[ afbeelding ]
ik begin spontaan te kwijlen :P
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:08
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:04 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

100 verschillende groepen die elkaar bevechten, het draait niet meer perse om waar het op het begin wel om ging. Nu heb je overal warlords en worden er overal koppen afgehakt en ga zo maar door. Dan heb ik liever een Syrië onder een dictatuur waarin wel stabiliteit is.
maar dat is toch al jaren dude.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:08
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:06 schreef Perrin het volgende:
Een kostbare les :X
idd
Pharmacistwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:09
faarax8811 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:01:20 #Breaking:one of the residents of #jarablus claims all fighters of #FSA where #IS fighters who changed their name. https://t.co/tCUGPui9Ba reageer retweet
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:10
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

maar dat is toch al jaren dude.
Jawel, maar je blijft steeds hopen dat er een oplossing komt en die komt gewoon niet. Daarom zeg ik: Alles terug naar Asad en laat hem de rest uitvogelen. Laat de FSA tot een deal komen met Asad en tot een oplossing waar hopelijk weinig gevochten wordt. Nusra, ISIS en de YPG gewoon met wortel en tak uitroeien totdat niemand van hun meer overblijft.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:10
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:09 schreef Pharmacist het volgende:
faarax8811 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:01:20 #Breaking:one of the residents of #jarablus claims all fighters of #FSA where #IS fighters who changed their name. https://t.co/tCUGPui9Ba reageer retweet
Al zou dat waar zijn. En dan? Wat wil je doen?
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:11
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:09 schreef Pharmacist het volgende:
faarax8811 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:01:20 #Breaking:one of the residents of #jarablus claims all fighters of #FSA where #IS fighters who changed their name. https://t.co/tCUGPui9Ba reageer retweet
Dat geloof ik niet...
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:11
amarinah overgenomen van sdf

ShamLegion twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:01:10 #فيلق_الشام#درع_الفراتتحريرقرية #الجامل من عصابات داعش الإرهابيةتحرير قرية #العمارنة من عصابات PYD الإرهابية#حلب https://t.co/l0IXiFT54c reageer retweet
en uiteraard niet te verifieren
Nintexwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:11
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:04 schreef Zahreddine het volgende:
Onder Assad hebben vrouwen ook meer rechten

[ afbeelding ]
In ieder geval het recht om foto's uit te delen van de geliefde leider.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:11 schreef Nintex het volgende:

[..]

In ieder geval het recht om foto's uit te delen van de geliefde leider.
Beter dan wat er in het tweede raqqah van syrie gaande is.
ErwinRommelwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:04 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

100 verschillende groepen die elkaar bevechten, het draait niet meer perse om waar het op het begin wel om ging. Nu heb je overal warlords en worden er overal koppen afgehakt en ga zo maar door. Dan heb ik liever een Syrië onder een dictatuur waarin wel stabiliteit is.
Amen.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:09 schreef Pharmacist het volgende:
faarax8811 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:01:20 #Breaking:one of the residents of #jarablus claims all fighters of #FSA where #IS fighters who changed their name. https://t.co/tCUGPui9Ba reageer retweet
gewoon laster/propaganda. zwart maken van de vijand
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:13
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:11 schreef Nintex het volgende:

[..]

In ieder geval het recht om foto's uit te delen van de geliefde leider.
:D
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:13
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:12 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Beter dan wat er in het tweede raqqah van syrie gaande is.
tweede raqqah?
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:14
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:03:28 @QalaatAlMudiq #FSA expelled #SDF from Amarinah's area after clashes. reageer retweet
Kek
Nintexwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:12 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Beter dan wat er in het tweede raqqah van syrie gaande is.
Het is zeker beter dan verkocht worden op de ISIS slavenmarkt aan de voormalige scooterklootzakjes uit Almere ja.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:16
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

tweede raqqah?
Idlib
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:16
merkwaardig dat het niemand is opgevallen dat hele gebieden waren ontruimd.

markito0171 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:13:22 #Syria Seems #IslamicState abandoned entire areas north of Sajur Riverfrom Sajur Lake to Euphrates river reageer retweet
markito0171 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:14:41 @markito0171 now race to gain this areas (FSA vs YPG/SDF) reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:15 schreef Nintex het volgende:

[..]

Het is zeker beter dan verkocht worden op de ISIS slavenmarkt aan de voormalige scooterklootzakjes uit Almere ja.
:D
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:16
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik begin spontaan te kwijlen :P
Syrische vrouwen *O* *O*
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:19
hoe de VN assads oorlog bekostigd en er ook nog trots mee pronkt.

WFP twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:14:52 In the besieged Syrian city of Deir Ezzor, airdrops are a lifeline. Find out how WFP just completed its 100th: https://t.co/2VlGhgp72U reageer retweet
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:20
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:16 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Syrische vrouwen *O* *O*
:')

Libanese vrouwen *O* *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2016 22:20:14 ]
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:20
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:20 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:')

Libanese vrouwen *O* *O*
Iraanse vrouwen *O* *O*
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:20
Faylaq al-Sham announces the capture of al-Jamal (Shamel) from IS and Amarinah from PYD (SDF/YPG).
https://twitter.com/ShamLegion/status/768538662988550144

Officieel dus!
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:20
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:19 schreef Slayage het volgende:
hoe de VN assads oorlog bekostigd en er ook nog trots mee pronkt.

WFP twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:14:52 In the besieged Syrian city of Deir Ezzor, airdrops are a lifeline. Find out how WFP just completed its 100th: https://t.co/2VlGhgp72U reageer retweet
Hoe ze hongerige mensen helpen is het Assad regime helpen en er mee pronken?
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:21
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:20 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Iraanse vrouwen *O* *O*
Hmm... Ik ken er wel paar die zijn wel erg mooi :P
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:21
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:20 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Hoe ze hongerige mensen helpen is het Assad regime helpen en er mee pronken?
denk daar maar eens over na...
Alouluwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:22
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:00 schreef JubaUrbicus het volgende:
Jij weet zelf ook dat deze shit niet opgelost kan worden, ik heb liever Asad die de zaak runt ook al is het een dictator. Liever dat dan de shit die we nu zien.
Geen principes. Zulke "medestanders" hebben wij niet nodig.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:23
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:22 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Geen principes. Zulke "medestanders" hebben wij niet nodig.
:D
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:24
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:22 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Geen principes. Zulke "medestanders" hebben wij niet nodig.
Oké en hoe wil jij het oplossen?
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:24
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:22 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Geen principes. Zulke "medestanders" hebben wij niet nodig.
De 'revolutie' is mislukt, het is tijd om dat in te zien.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:24
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:24 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

De 'revolutie' is mislukt, het is tijd om dat in te zien.
Dit _O_ _O_
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:25
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:24 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

De 'revolutie' is mislukt, het is tijd om dat in te zien.
Mja. Helaas. En nu geen weg meer terug lijkt het.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:25
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:23 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

:D
hoe heb jij twee verschillende profielplaatjes bij twee verschillende posts op deze pagina?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:25
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:24 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

De 'revolutie' is mislukt, het is tijd om dat in te zien.
en dit inzicht heb je zojuist gekregen?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:26
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:25 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Mja. Helaas. En nu geen weg meer terug lijkt het.
die is er ook niet de geest is uit de fles, assad gaat nooit meer het gehele land meer besturen, dat is net zo SF dat syrie binnen 5 jaar een florerende democratie zal zijn.
Alouluwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:27
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:24 schreef JubaUrbicus het volgende:
De 'revolutie' is mislukt, het is tijd om dat in te zien.
De revolutie is springlevend sahbi. Ondanks Iran-Russisch pogingen. Je bent blind.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:28
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:27 schreef Aloulu het volgende:

[..]

De revolutie is springlevend sahbi. Ondanks Iran-Russisch pogingen. Je bent blind.
_O- _O-

Daarom dat de ''oppositie'' uit radicalen bestaat.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:28
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

die is er ook niet de geest is uit de fles, assad gaat nooit meer het gehele land meer besturen, dat is net zo SF dat syrie binnen 5 jaar een florerende democratie zal zijn.
Daar geloof ik idd ook niet in. Is een Khadaffi scenario te ver gezocht?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:28
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:28 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Daar geloof ik idd ook niet in. Is een Khadaffi scenario te ver gezocht?
ja dat lijkt me niet realistisch in syrie
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:29
Onder Bashar al-Assad zal het land geen eenheid worden, onder een andere leider zou dat misschien wel kunnen, dus incl FSA facties.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:29
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja dat lijkt me niet realistisch in syrie
Maar hij gaat het niet opgeven en de tegenstanders ook niet?
HSGwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:29
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:27 schreef Aloulu het volgende:

[..]

De revolutie is springlevend sahbi. Ondanks Iran-Russisch pogingen. Je bent blind.
Welke revolutie? Dit is een sektarische oorlog.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:30
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:29 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Maar hij gaat het niet opgeven en de tegenstanders ook niet?
daarom moeten de externe mogendheden een deal sluiten en deze deal verkopen aan de lokale spelers.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:30
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:29 schreef HSG het volgende:

[..]

Welke revolutie? Dit is een sektarische oorlog.
het is heel veel dingen
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:31
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

daarom moeten de externe mogendheden een deal sluiten en deze deal verkopen aan de lokale spelers.
Nou de VS wil ook van Assad af toch? En waarom zou Assad een deal accepteren waarbij hij het veld moet ruimen?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:32
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:31 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou de VS wil ook van Assad af toch? En waarom zou Assad een deal accepteren waarbij hij het veld moet ruimen?
die deal moet uiteindelijk door zijn strot geduwd worden als dat noodzakelijk is. geldt ook voor de rebellen.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:33
IS is bezig rond Shaddadi vs YPG.

Yass_oq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:30:55 #pt#IS fighters seize vehicles & ammunition as #YPG fighters flee after the commando assault west of Shaddadi #ISIS https://t.co/fT6hpcl8Wy reageer retweet
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:34
Syria_Protector twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:15:54 New underway compromise in #Darayya includes moving of "Liwaa Shuhada'a Alislam" rebels to #Aleppo, leaving the city to government forces. reageer retweet
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:34
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

die deal moet uiteindelijk door zijn strot geduwd worden als dat noodzakelijk is. geldt ook voor de rebellen.
Nja dan denk ik dat een Khadaffi achtige gebeurtenis niet eens zo vreemd is :P Tenzij Assad zal denken dat het hem niet meer gaat lukken en hij zelf opgeeft. Maar dan heb je nog al die fucking rebellen die complete macht ruiken....
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:35
24Aleppo twitterde op woensdag 24-08-2016 om 19:20:55 EXCLUSIVE #A24: #Daesh retreats in #Jarablus because of orders of the commanders in #Raqqa to "prevent the loss of more members" reageer retweet
Perrinwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:37
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:35 schreef ClapClapYourHands het volgende:
24Aleppo twitterde op woensdag 24-08-2016 om 19:20:55 EXCLUSIVE #A24: #Daesh retreats in #Jarablus because of orders of the commanders in #Raqqa to "prevent the loss of more members" reageer retweet
Die laatste paar moet je zuinig op zijn. :P
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:38
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:34 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nja dan denk ik dat een Khadaffi achtige gebeurtenis niet eens zo vreemd is :P Tenzij Assad zal denken dat het hem niet meer gaat lukken en hij zelf opgeeft. Maar dan heb je nog al die fucking rebellen die complete macht ruiken....
eigenlijk is hij al uitgespeeld hij heeft niks te willen. het enige wat hem nog op de been houdt is de iraanse en russische steun. als die zeggen assad aan de kant, dan heeft hij echt niks te kiezen.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:39
Props voor Erdogan tho, playing the long con game. Joe Biden kon vandaag niet van Erdogan afblijven, wilde hem continu vasthouden.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:39
quote:
6s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Props voor Erdogan tho, playing the long con game. Joe Biden kon vandaag niet van Erdogan afblijven, wilde hem continu vasthouden.
ieuwwww
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:41
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

ieuwwww
Het is jammer dat ik de beelden van de QA met Biden en Erdogan kan terugvinden. Op het einde had Biden Erdogans hand vastgepakt en wilde maar niet loslaten :')
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:41
Geruchten dat Darayya zich heeft overgegeven.
Perrinwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:42
quote:
6s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Props voor Erdogan tho, playing the long con game. Joe Biden kon vandaag niet van Erdogan afblijven, wilde hem continu vasthouden.
Biden zingt persoonlijk het Turkse volkslied op het Taksimplein als Erdogan 'm dat vraagt. :{
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:42
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:41 schreef Zahreddine het volgende:
Geruchten dat Darayya zich heeft overgegeven.
Aan?
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 22:43
Nog vorderingen in Zuid-Aleppo, behalve wat wegrennende jihadi's?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:43
turks artillerie weer in werking. deze dude geeft aan tegen isis, maar ik ga ervan uit richting sdf

ValkryV twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:40:05 #Kilis bölgesinden aralıklarla #IŞİD hedeflerine obüs atışları tekrar başladı. reageer retweet
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:43
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:42 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Aan?
Syrische overheid.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:43
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:41 schreef Zahreddine het volgende:
Geruchten dat Darayya zich heeft overgegeven.
wow. na 5,5 jaar
Nintexwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:43
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:35 schreef ClapClapYourHands het volgende:
24Aleppo twitterde op woensdag 24-08-2016 om 19:20:55 EXCLUSIVE #A24: #Daesh retreats in #Jarablus because of orders of the commanders in #Raqqa to "prevent the loss of more members" reageer retweet
Maar de vraag is hoe ze afwisten van die Turkse aanval en weg konden komen van die bombardementen voor ze begonnen....
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:44
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:43 schreef Szura het volgende:
Nog vorderingen in Zuid-Aleppo, behalve wat wegrennende jihadi's?
is al een tijdje terug dat de assadisten vorderingen hebben gemaakt in zuid aleppo.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:44
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

wow. na 5,5 jaar
Daarna gaat Mohameddiyah vallen en met die vrije troepen gaat Ghouta vallen
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:44
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:43 schreef Nintex het volgende:

[..]

Maar de vraag is hoe ze afwisten van die Turkse aanval en weg konden komen van die bombardementen voor ze begonnen....
dealen in het geheim. keep your friends close, your enemys closer.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:45
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:43 schreef Nintex het volgende:

[..]

Maar de vraag is hoe ze afwisten van die Turkse aanval en weg konden komen van die bombardementen voor ze begonnen....
Ze werden al 2 dagen gebombardeerd en een aantal uur voor de uiteindelijke aanval werd er 2 uur flink gebombardeerd (200+ doelen)
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 22:45
Zou goed zijn om die frontlinies eindelijk te kunnen opdoeken. Stuur het tuig dat nog wil vechten maar naar Idlib.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:45
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:44 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Daarna gaat Mohameddiyah vallen en met die vrije troepen gaat Ghouta vallen
en dan heeft assad zijn rompstaat
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:46
Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:40:38 #Turkey foreign legion launching dozens mortars and #Turkey artillery shellings on Ayn al-Bayda. #SDF trying to resist. Very heavy clashes. reageer retweet
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 22:46
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

en dan heeft assad zijn rompstaat
Volgens mij moet er nog een pocket opgeruimd worden op de grens van Homs en Hama.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:46
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

en dan heeft assad zijn rompstaat
Dan de rest van die kleine kut pockets zoals Khan al Sheeh enzovoort
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:47
quote:
6s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:40:38 #Turkey foreign legion launching dozens mortars and #Turkey artillery shellings on Ayn al-Bayda. #SDF trying to resist. Very heavy clashes. reageer retweet
daar gaan die artillerie beschietingen heen dus
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:47
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:46 schreef Szura het volgende:

[..]

Volgens mij moet er nog een pocket opgeruimd worden op de grens van Homs en Hama.
okay zo goed als dan :P
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:47
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:46 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dan de rest van die kleine kut pockets zoals Khan al Sheeh enzovoort
das gewoon een kwestie van tijd dan
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:48
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

daar gaan die artillerie beschietingen heen dus
Howitzers in Kilis bombarderen IS doelen.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:49
GhorbaniSadegh twitterde op dinsdag 23-08-2016 om 23:00:22 Putin & Erdogan to meet for 2nd time in less than a month, this time in Antalya, #Turkey, on Aug 31. reageer retweet
?????
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Howitzers in Kilis bombarderen IS doelen.
welke doelen?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:49 schreef vigen98 het volgende:
GhorbaniSadegh twitterde op dinsdag 23-08-2016 om 23:00:22 Putin & Erdogan to meet for 2nd time in less than a month, this time in Antalya, #Turkey, on Aug 31. reageer retweet
?????
premier zei dat dit niet waar is
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:50
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke doelen?
Misschien dat ze rond Al-Rai een offensief gaan uitvoeren.

Of rond Thaheriya
7b8796418.png
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:52
IraqiSecurity twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:35:46 36 Da'ish terrorists who carried out the Speicher massacre in June 2014 being executed this week in #Iraq. https://t.co/spGPxmkDmr reageer retweet
filmpje in link

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2016 22:52:49 ]
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 22:53
dit is zoooo dom wat de sdf nu doet. wat dachten ze te kunnen maken?

Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:51:46 #SDF about to retreat from Ayn al-Bayda, S-#Jarablus, as shellings from #Turkey tanks and artillery are too hard to resist. Heavy clashes. reageer retweet
BEFEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:53
Zijn er al gevechten geweest tussen IS en Turkije?
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:53
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:53 schreef Slayage het volgende:
dit is zoooo dom wat de sdf nu doet. wat dachten ze te kunnen maken?

Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:51:46 #SDF about to retreat from Ayn al-Bayda, S-#Jarablus, as shellings from #Turkey tanks and artillery are too hard to resist. Heavy clashes. reageer retweet
Hop hop, richting Manbij
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 22:53
quote:
5s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:53 schreef BEFEM het volgende:
Zijn er al gevechten geweest tussen IS en Turkije?
IS heeft een sprintje getrokken toen de Turken er aan kwamen.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 22:56
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:52 schreef vigen98 het volgende:
IraqiSecurity twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:35:46 36 Da'ish terrorists who carried out the Speicher massacre in June 2014 being executed this week in #Iraq. https://t.co/spGPxmkDmr reageer retweet
filmpje in link
Lekker efficient zo..
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:01
archicivilians twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:49:44 #Syria: Opposition is now controlling +60 km² in NE-#Aleppo (#Jarablus area). Clashes between #FSA & #SDF reached Any al-Bayda village. reageer retweet
Gebied net zo groot als Amersfoort, Hengelo, Roermond enzovoorts...
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:01
quote:
15s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:56 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Lekker efficient zo..
Wat?
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:02
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:01 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat?
Nou zo aan de lopende band die mannen ophangen.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:02
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:02 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou zo aan de lopende band die mannen ophangen.
En terecht ook dat ze dat doen bij die Salafisten.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:03
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:02 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou zo aan de lopende band die mannen ophangen.
heb je gezien wat deze mannen aan de lopende band hebben gedaan?
BEFEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:03
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:53 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

IS heeft een sprintje getrokken toen de Turken er aan kwamen.
Geloof je dat echt? :o Denk je echt dat er geen deal is ofzo? Dat ze toevallig overal weggetrokken zijn? Zonder bommen achter te laten?
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:04
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:02 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

En terecht ook dat ze dat doen bij die Salafisten.
Ja weet niet of ik zoveel vertrouwen in het rechtssysteem heb van Irak :p Buiten dat ben ik niet zo voor de doodstraf.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:04
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:02 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

En terecht ook dat ze dat doen bij die Salafisten.
zeik niet man, het is gewoon een stam, die samenwerkte met isis, lekker makkelijk om "salafisten" altijd de schuld te geven.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:04
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

heb je gezien wat deze mannen aan de lopende band hebben gedaan?
Nee maar zie iets staan met massaslachting dus. En nee hoef geen link ofzo :p
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:05
quote:
11s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:03 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Geloof je dat echt? :o Denk je echt dat er geen deal is ofzo? Dat ze toevallig overal weggetrokken zijn? Zonder bommen achter te laten?
De aanval was volgens mij niet echt verwacht, zou daarom zomaar es kunnen dat ze alleen maar konden en wilden terugtrekken.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:06
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

zeik niet man, het is gewoon een stam, die samenwerkte met isis, lekker makkelijk om "salafisten" altijd de schuld te geven.
Lekker Rafhida kaffir executeren voor het onderdukte soennisme, klinkt me echt niet salafi hoor.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:07
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:04 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nee maar zie iets staan met massaslachting dus. En nee hoef geen link ofzo :p
ik zal het je beschrijven.

langs een rivier staat een man met een wapen, een grote groep mannen worden 1 voor 1 bij deze man met het wapen gebracht, elke man krijgt een kogel door het hoofd en wordt de rivier in gegooid, vervolgens is de volgende man aan de beurt en dit gaat zo door als of het lopende band werk is in een abbatoir.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:07
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:04 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja weet niet of ik zoveel vertrouwen in het rechtssysteem heb van Irak :p Buiten dat ben ik niet zo voor de doodstraf.
Die mannen verdienen niet beter, 1700 jonge cadet soldaten vermoorden puur omdat ze sjijieten zijn, nee beter dat we van die sukkels af zijn.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 23:07
Al die SDF accounts die nu huilen dat ze opeens klop krijgen terwijl er duidelijk is gezegd dat ze naar de andere kant van de Eufraat moesten oprotten _O-
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:08
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:06 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Lekker Rafhida kaffir executeren voor het onderdukte soennisme, klinkt me echt niet salafi hoor.
samen werken met isis shit. isis wil iedereen die niet met hen werkt dood hebben hoeven ze niet shia voor te zijn.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:08
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zal het je beschrijven.

langs een rivier staat een man met een wapen, een grote groep mannen worden 1 voor 1 bij deze man met het wapen gebracht, elke man krijgt een kogel door het hoofd en wordt de rivier in gegooid, vervolgens is de volgende man aan de beurt en dit gaat zo door als of het lopende band werk is in een abbatoir.
Oh heb ik geloof ik welles dit soort filmpjes gezien ja helaas.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:09
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:07 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Al die SDF accounts die nu huilen dat ze opeens klop krijgen terwijl er duidelijk is gezegd dat ze naar de andere kant van de Eufraat moesten oprotten _O-
maakte biden nou onderscheid tussen koerdische ypg en arabische sdf? of zei hij alle sdf de grens over?
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:09
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:07 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Al die SDF accounts die nu huilen dat ze opeens klop krijgen terwijl er duidelijk is gezegd dat ze naar de andere kant van de Eufraat moesten oprotten _O-
Nja even deze veroordeelden buiten beschouwing gelaten, hoe betrouwbaar is het rechtssyteem in Irak?
BEFEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:10
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:05 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De aanval was volgens mij niet echt verwacht, zou daarom zomaar es kunnen dat ze alleen maar konden en wilden terugtrekken.
Wat? Er wordt al 2 weken geroepen dat het er aan zit te komen :? Vandaar ook dat iedereen al weg is. Als het een verrassing is zouden ze niet weg zijn hé :D
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:10
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:08 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Oh heb ik geloof ik welles dit soort filmpjes gezien ja helaas.
echt walgelijk wat ze hebben gedaan. als er een doodstraf is een rechtssysteem hebben deze mannen het verdiend om te hangen.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:10
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nja even deze veroordeelden buiten beschouwing gelaten, hoe betrouwbaar is het rechtssyteem in Irak?
denk niet dat dat relevant is wel?
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:10
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

echt walgelijk wat ze hebben gedaan. als er een doodstraf is een rechtssysteem hebben deze mannen het verdiend om te hangen.
Nja die hebben ze dus in Irak en is ook uitgevoerd. :p
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:11
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:10 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Wat? Er wordt al 2 weken geroepen dat het er aan zit te komen :? Vandaar ook dat iedereen al weg is. Als het een verrassing is zouden ze niet weg zijn hé :D
Er wordt al jaren geroepen dat Turkije "nu ieder moment kan aanvallen". Toch was IS gewoon aan de grens van Turkije aan het chillen.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:11
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

denk niet dat dat relevant is wel?
Nou eigenlijk wel toch? Of hecht jij geen waarde aan rechtvaardige rechtsgang ondanks wat de verdachte heeft gedaan? :P
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:12
Ik kan niet wachten tot Baghdadi en Joulani hangen. Verdienen niets beter, het kwaad van de wereld.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:11 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou eigenlijk wel toch? Of hecht jij geen waarde aan rechtvaardige rechtsgang ondanks wat de verdachte heeft gedaan? :P
tuurlijk wel maar iedereen moet het doen met het systeem dat op dat moment in het land aanwezig is. daar moet je het mee doen.
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:12
del
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:12 schreef Zahreddine het volgende:
Ik kan niet wachten tot Baghdadi en Joulani hangen.
leven laten vangen die gasten?

het zijn geen saddams
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 23:12
3z0ooz twitterde op woensdag 24-08-2016 om 23:10:34 Filaq Alsham deafets #PYD from AlAmarna town "5 kilometers" from #Jarablus and #ISIS drom Aljaml#Syria #Aleppo . https://t.co/FZYBls701k reageer retweet
Cqp1t5yWYAI1Yua.jpg
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:13
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

tuurlijk wel maar iedereen moet het doen met het systeem dat op dat moment in het land aanwezig is. daar moet je het mee doen.
Oh dat sowieso maar gaf aan dat ik er aan twijfelde :p Dus als ik dan zo'n uitvoering van de doodstraf zie in dat filmpje twijfel ik er aan of het wel eerlijk is verlopen.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:13
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:02 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou zo aan de lopende band die mannen ophangen.
Wat had jij met ze gedaan?
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:13
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:13 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat had jij met ze gedaan?
ICC natuurlijk.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:14
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:13 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat had jij met ze gedaan?
Weet ik niet? Beetje rare vraag aan een fokker achter een pc in het veilige Nederland :p
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:14
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

leven laten vangen die gasten?

het zijn geen saddams
Ik zou niet weten waarom het niet kan.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 23:14
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

maakte biden nou onderscheid tussen koerdische ypg en arabische sdf? of zei hij alle sdf de grens over?
Geen idee maar ze kunnen beter allemaal maar verkassen.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:14
quote:
9s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:13 schreef Triggershot het volgende:

[..]

ICC natuurlijk.
Crime Court? :P
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:13 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat had jij met ze gedaan?
knuffelen ja toch O+
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:14 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Crime Court? :P
Ja :')
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
Ik heb absoluut geen medelijden met Irakese soldaten... ISIS en Irak soldaten mogen wat mij betreft elkaar helemaal naar de klote knallen, het kan me echt niks schelen.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nja even deze veroordeelden buiten beschouwing gelaten, hoe betrouwbaar is het rechtssyteem in Irak?
Het is niet goed dat kan ik je zeggen.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

knuffelen ja toch O+
Ja natuurlijk :')
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:14 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Crime Court? :P
Moet je weer transportkosten betalen om die gasten te vervoeren.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:14 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Crime Court? :P
ja man gezellig hier in den haag ja toggg
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ik heb absoluut geen medelijden met Irakese soldaten... ISIS en Irak soldaten mogen wat mij betreft elkaar helemaal naar de klote knallen, het kan me echt niks schelen.
Ja joh, zijn geen mensen verder. FOK hen.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Het is niet goed dat kan ik je zeggen.
Hmm mja. Nja het is al gebeurd :p
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Moet je weer transportkosten betalen om die gasten te vervoeren.
is goed voor de haagse economie
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hmm mja. Nja het is al gebeurd :p
Maar deze mannen hadden volgens mij al bekend dus ja...
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:16
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja :')
Nee iets teveel moeite denk ik met al die lieden daar :p
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja joh, zijn geen mensen verder. FOK hen.
Menselijkheid in Irak is inderdaad ver te zoeken hedendaags.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Moet je weer transportkosten betalen om die gasten te vervoeren.
Daarom Kenan Evren style:

quote:
Should we feed him rather than hang him?
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:16 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Maar deze mannen hadden volgens mij al bekend dus ja...
Uit trots ofzo?
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:15 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ik heb absoluut geen medelijden met Irakese soldaten... ISIS en Irak soldaten mogen wat mij betreft elkaar helemaal naar de klote knallen, het kan me echt niks schelen.
Wat? Waarom?
Zahreddinewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:17
quote:
14s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

is goed voor de haagse economie
Al de pers die daar op afkomt en in Den Haag gaat consumeren _O_
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:17
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:16 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nee iets teveel moeite denk ik met al die lieden daar :p
Gewoon doen.
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:16 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Menselijkheid in Irak is inderdaad ver te zoeken hedendaags.
Gelukkig kom jij menselijker over.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:18
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:16 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Uit trots ofzo?
Nee gewoon omdat ze niets meer te verliezen hadden en toch al zouden sterven. Ik weet het trouwens niet zeker hoor, ik ga er tenminste van uit dat het wel zeker de terroristen van Speicher zijn, zo niet dan verlies je ook compleet meteen je hele geloof in het rechtssysteem ( niet dat die al goed was in Irak ofzo )

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2016 23:18:50 ]
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:19
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:18 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee gewoon omdat ze niets meer te verliezen hadden en toch al zouden sterven. Ik weet het trouwens niet zeker hoor, ik ga er tenminste van uit dat het wel zeker de terroristen van Speicher zijn, zo niet dan verlies je ook compleet meteen je hele geloof in het rechtssysteem ( niet dat die al goed was in Irak ofzo )
Nja ze zitten nu ook niet in de positie om daar prioriteit aan te geven denk ik.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:20
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:17 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Al de pers die daar op afkomt en in Den Haag gaat consumeren _O_
al de personeel van de court, beveiliging hele circus ja tog :Y)
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 23:20
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:17 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Al de pers die daar op afkomt en in Den Haag gaat consumeren _O_
Beter rotten ze ergens in de zandbak kapot
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:21
Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 23:18:48 North #SDF forces moving most of troops toward Amarinah village, two kilometers south to Ayn al-Bayda. Ayn al-Bayda still under SDF. reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:22
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:20 schreef Szura het volgende:

[..]

Beter rotten ze ergens in de zandbak kapot
daar heeft niemand wat aan horeca aan het Plein moet ook wat verdienen :Y)
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:23
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 22:53 schreef Slayage het volgende:
dit is zoooo dom wat de sdf nu doet. wat dachten ze te kunnen maken?

Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 22:51:46 #SDF about to retreat from Ayn al-Bayda, S-#Jarablus, as shellings from #Turkey tanks and artillery are too hard to resist. Heavy clashes. reageer retweet
Nee man. SDF is sterker volgens UpsideDown. Serieus, waar is die gast? Zit die in een kroeg een koma te zuipen? _O-
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:24
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:23 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee man. SDF is sterker volgens UpsideDown. Serieus, waar is die gast? Zit die in een kroeg een koma te zuipen? _O-
hebben ze een luchtmacht dan?
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 23:24
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

daar heeft niemand wat aan horeca aan het Plein moet ook wat verdienen :Y)
Ff wat demonstratietjes tegen de beschietingen van de SDF aanmelden dan?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:25
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:24 schreef Szura het volgende:

[..]

Ff wat demonstratietjes tegen de beschietingen van de SDF aanmelden dan?
hou op man elke dag staan er op meerdere locaties pipos te demonstreren voor het een of ander :')
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 23:26
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

hou op man elke dag staan er op meerdere locaties pipos te demonstreren voor het een of ander :')
Vertel mij wat :').
En anders heb je altijd die gestoorde met z'n Palestina-vlag in de winkelstraat nog.
Nintexwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:26
Goed idee zo'n Syrie/Irak tribunaal in Den Haag.

20 jaar onderzoek later en ze spreken Saddam vrij. Intussen is Baghdadi in de cel overleden en woont Assad in Sochi.
bitterbalwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:27
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:26 schreef Szura het volgende:

[..]

Vertel mij wat :').
En anders heb je altijd die gestoorde met z'n Palestina-vlag in de winkelstraat nog.
Die houdt wel stug vol :7
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:28
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:26 schreef Szura het volgende:

[..]

Vertel mij wat :').
En anders heb je altijd die gestoorde met z'n Palestina-vlag in de winkelstraat nog.
die gast hoort bij het meubilair in den haag _O-
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:30
Zou wel lachen zijn as we morgen wakker worden en alle YPGers zijn uit Syrië geketst. Optieven. _O-
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:31
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:30 schreef Atak het volgende:
Zou wel lachen zijn as we morgen wakker worden en alle YPGers zijn uit Syrië geketst. Optieven. _O-
sweet dreams :Z
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:35
upsidedown is volgens mij letterlijk upsidedown geworden :)
Alouluwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:45
quote:
9s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:13 schreef Triggershot het volgende:
ICC natuurlijk.
JubahUrbanus is pro-Assad geworden.
Verrader. Wat moeten we hiervan vinden Trigger?
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:35 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
upsidedown is volgens mij letterlijk upsidedown geworden :)
Als de Koerden een overwinning hebben dan is die altijd als eerste erbij om het goeie nieuws te brengen. Als er slecht nieuws is weet ik niet wat die doet. Volgens mij zit hij te fappen om zijn frustraties te sussen. :')
Alouluwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:48
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:16 schreef vigen98 het volgende:
Maar deze mannen hadden volgens mij al bekend dus ja...
Saddams slachtoffers bekenden ook altijd enzo.....bracht dus enkel misdadigers om. Jwz.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:49
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:45 schreef Aloulu het volgende:

[..]

JubahUrbanus is pro-Assad geworden.
Verrader. Wat moeten we hiervan vinden Trigger?
What is the sharia ruling?
Alouluwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:52
quote:
11s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:49 schreef Triggershot het volgende:
What is the sharia ruling?
Juist. Triggah weet. Volgens Ibn Taymiyyah en Abdulwahhab hè. Dat is zijn ding. En niet de Saudische paleisgeleerden! Ik zeg kufr bi taghout en nawaqidh alislam.
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:52
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:46 schreef Atak het volgende:

[..]

Als de Koerden een overwinning hebben dan is die altijd als eerste erbij om het goeie nieuws te brengen. Als er slecht nieuws is weet ik niet wat die doet. Volgens mij zit hij te fappen om zijn frustraties te sussen. :')
Noem het geen Koerden maar terroristen. Veel Koerden zijn broeders en hebben niks met dat soort tuig.
BarryOSevenwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:53
Het schijnt wel behoorlijk loos te gaan daar in Syrië nu. :{

Russen, Amerikanen, Syriërs, Turken, ISIS, YPG, Israel, Iran en waarschijnlijk ook Irak

Wie ontsteekt de lont?
Perrinwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:54
Volgens mij heeft de puinzooi daar wel zijn hoogtepunt bereikt inmiddels?
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 24 augustus 2016 @ 23:55
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:53 schreef BarryOSeven het volgende:
Het schijnt wel behoorlijk loos te gaan daar in Syrië nu. :{

Russen, Amerikanen, Syriërs, Turken, ISIS, YPG, Israel, Iran en waarschijnlijk ook Irak

Wie ontsteekt de lont?
Omdat Turkije een paar tanks(0,00001%) de grens over gestuurd heeft is het ineens los gegaan.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:56
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:53 schreef BarryOSeven het volgende:
Het schijnt wel behoorlijk loos te gaan daar in Syrië nu. :{

Russen, Amerikanen, Syriërs, Turken, ISIS, YPG, Israel, Iran en waarschijnlijk ook Irak

Wie ontsteekt de lont?
Israël.
BarryOSevenwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:57
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:55 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Omdat Turkije een paar tanks(0,00001%) de grens over gestuurd heeft is het ineens los gegaan.
Ik vind het nogal een stap om samen met de VS officieel de grens over te gaan. En ik geloof ook niet dat Turkije een veelvoud van tien miljoen tanks heeft trouwens.
HSGwoensdag 24 augustus 2016 @ 23:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:56 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Israël.
Nee hoor. Het is de schuld van die kaaskoppen. Als die vroeger niet met de slavernij waren begonnen dan was dit nooit gebeurd.
W.H.I.S.T.L.Edonderdag 25 augustus 2016 @ 00:02
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:57 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Ik vind het nogal een stap om samen met de VS officieel de grens over te gaan. En ik geloof ook niet dat Turkije een veelvoud van tien miljoen tanks heeft trouwens.
ik heb net uitgerekend, het is 0,1%.
Het ging pas mis toen de ypg terroristen SAA gingen aanvallen.
Tja, toen gaf Assad en Rusland groen licht aan Turkije om deze ypg te elimineren.
BarryOSevendonderdag 25 augustus 2016 @ 00:03
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:02 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ik heb net uitgerekend, het is 0,1%.
Het ging pas mis toen de ypg terroristen SAA gingen aanvallen.
Tja, toen gaf Assad en Rusland groen licht aan Turkije om deze ypg te elimineren.
Ok heb het niet helemaal gevolgd vandaag maar lees overal op internet dat Turkije aan het doorstoten is en dat ze nu bij een of ander dorpje genaamd Ayn al-Bayda bezig zijn. Dat is best een eindje Syrië in al.
W.H.I.S.T.L.Edonderdag 25 augustus 2016 @ 00:08
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:03 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Ok heb het niet helemaal gevolgd vandaag maar lees overal op internet dat Turkije aan het doorstoten is en dat ze nu bij een of ander dorpje genaamd Ayn al-Bayda bezig zijn. Dat is best een eindje Syrië in al.
FSA met luchtsteun van coalitie en artililleriesteun van Turkije neemt isis gebieden over. Nu isis weggevlucht is wil ypg die gebieden overnemen, maar FSA laat dat natuurlijk niet toe.
ClapClapYourHandsdonderdag 25 augustus 2016 @ 00:10
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:03 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Ok heb het niet helemaal gevolgd vandaag maar lees overal op internet dat Turkije aan het doorstoten is en dat ze nu bij een of ander dorpje genaamd Ayn al-Bayda bezig zijn. Dat is best een eindje Syrië in al.
YPG dacht stoer te doen en probeerde de FSA de weg af te snijden.

YPG moet gewoon terug ten oosten van de Eufraat zoals hun baas Biden dat zegt.
BarryOSevendonderdag 25 augustus 2016 @ 00:11
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:08 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

FSA met luchtsteun van coalitie en artililleriesteun van Turkije neemt isis gebieden over. Nu isis weggevlucht is wil ypg die gebieden overnemen, maar FSA laat dat natuurlijk niet toe.
Ah zo ja dat is al iets meer intern. Hoop dat de Amerikanen en Russen elkaar met rust weten te laten, heb daar niet zo'n goed gevoel bij. Of Poetin moet een dealtje hebben gemaakt om Assad voor de bus te gooien, anders ziet het er naar uit dat het ruzie wordt om Assad...
#ANONIEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 00:13
RT laat het wel lijken alsof SDF Jarabulus heeft overgenomen :{

W.H.I.S.T.L.Edonderdag 25 augustus 2016 @ 00:13
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:10 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

YPG dacht stoer te doen en probeerde de FSA de weg af te snijden.

YPG moet gewoon terug ten oosten van de Eufraat zoals hun baas Biden dat zegt.
ik heb liever dat ze FSA de weg proberen af te snijden en zo tot hun einde komen dan dat ze vluchten en in leven blijven.
Peunagedonderdag 25 augustus 2016 @ 00:17
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:10 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

YPG dacht stoer te doen en probeerde de FSA de weg af te snijden.

YPG moet gewoon terug ten oosten van de Eufraat zoals hun baas Biden dat zegt.
YPG is al teruggetrokken. Turken bombarderen de SDF.
W.H.I.S.T.L.Edonderdag 25 augustus 2016 @ 00:22
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:17 schreef Peunage het volgende:

[..]

YPG is al teruggetrokken. Turken bombarderen de SDF.
ypg/sdf/pkk allemaal een pot nat
Peace99donderdag 25 augustus 2016 @ 00:26
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:59 schreef HSG het volgende:

[..]

Nee hoor. Het is de schuld van die kaaskoppen. Als die vroeger niet met de slavernij waren begonnen dan was dit nooit gebeurd.
_O-
SillyWalksdonderdag 25 augustus 2016 @ 00:26
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:22 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ypg/sdf/pkk allemaal een pot nat
:')
SillyWalksdonderdag 25 augustus 2016 @ 00:27
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:46 schreef Atak het volgende:

[..]

Als de Koerden een overwinning hebben dan is die altijd als eerste erbij om het goeie nieuws te brengen. Als er slecht nieuws is weet ik niet wat die doet. Volgens mij zit hij te fappen om zijn frustraties te sussen. :')
Zelfde met jou en Turkije.
Peunagedonderdag 25 augustus 2016 @ 00:29
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:22 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ypg/sdf/pkk allemaal een pot nat
Jij bent de grootste trol in dit topic, met je "slimme" genocide verwijzingen steeds. Ik reageer niet eens op je bullshit.
W.H.I.S.T.L.Edonderdag 25 augustus 2016 @ 00:32
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:29 schreef Peunage het volgende:

[..]

Jij bent de grootste trol in dit topic, met je "slimme" genocide verwijzingen steeds. Ik reageer niet eens op je bullshit.
je klinkt gefrustreerd, het is niet bullshit, ypg/pkk/sdf vechten zij aan zij. Veel pkk'ers die onder de naam van ypg vechten. ga ergens anders uithuilen jij nu je vriendjes klappen krijgen.

welke genocide verwijzingen? Bedreigingen dat terroristen Turkije in brand gaan zetten. Als je deze uitschakelt is het ineens genocide.
W.H.I.S.T.L.Edonderdag 25 augustus 2016 @ 00:37
nee het was de ypg, nee dit was de pkk, nee het was deze keer tak, maar nu is het sdf, sodemieter toch op man!
Allemaal naar de hel bombarderen!
Zijn ze helemaal belazerd! Wie denken jullie dat jullie voor jullie hebben! Nee het was de LPF met Pim Fortuin, nou goed?
Peunagedonderdag 25 augustus 2016 @ 00:37
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nja even deze veroordeelden buiten beschouwing gelaten, hoe betrouwbaar is het rechtssyteem in Irak?
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:16 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Maar deze mannen hadden volgens mij al bekend dus ja...
Niet alleen hebben ze bekend, ze hebben die hele zieke operatie met trots gefilmd. Je kunt moeilijk ontkennen als je op video staat en het hele dorp jou herkent in de video. Zelfs je neven/broers geven aan dat jij 1 van de daders was. Het waren grotendeels locals dus identificatie was vrij makkeleijk. Er waren al wat milities bezig met het opsporen en oppakken van de daders, en ze hebben ze vervolgens overhandigd aan de regering. Ik zie liever dat ze officieel de doodstraf krijgen dan dat een militie ze ergens in de woestijn neerknalt.
Peunagedonderdag 25 augustus 2016 @ 00:42
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:32 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

je klinkt gefrustreerd, het is niet bullshit, ypg/pkk/sdf vechten zij aan zij. Veel pkk'ers die onder de naam van ypg vechten. ga ergens anders uithuilen jij nu je vriendjes klappen krijgen.
Jij bent hier de gefrustreerde hoor, kijk hoe je reageert :')
FSA/Turkije vechten zij aan zij, FSA is Turkije!

quote:
welke genocide verwijzingen? Bedreigingen dat terroristen Turkije in brand gaan zetten. Als je deze uitschakelt is het ineens genocide.
Ik ga niet eens de moeite doen om quotes van jou te zoeken. Iedereen die regelmatig dit topic bezoekt weet wat ik bedoel. Van die verkapte verwijzingen, "euh als Turkije nu ingrijpt krijgen we jaarlijks gejank en herdenkingen". :')

Volgende keer is het een report.
W.H.I.S.T.L.Edonderdag 25 augustus 2016 @ 00:47
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 00:42 schreef Peunage het volgende:

[..]

Jij bent hier de gefrustreerde hoor, kijk hoe je reageert :')
FSA/Turkije vechten zij aan zij, FSA is Turkije!

[..]

Ik ga niet eens de moeite doen om quotes van jou te zoeken. Iedereen die regelmatig dit topic bezoekt weet wat ik bedoel. Van die verkapte verwijzingen, "euh als Turkije nu ingrijpt krijgen we jaarlijks gejank en herdenkingen". :')

Volgende keer is het een report.
ja , Turkije steunt FSA en de ypg steunt pkk.

omdat een andere user dreigde dat Turkije in de fik gestoken zou worden van binnenuit mocht Turkije ypg aanvallen, en ik reageerde met dat dat al eerder gebeurd was en dat ze nu jaarlijks genocide janken. Dus m.a.w. als ze Turkije in de fik gaan steken en Turkije doet wat terug, moeten ze niet genocide gaan janken.
Szuradonderdag 25 augustus 2016 @ 02:05
Darayya:
https://mobile.almasdarne(...)following-agreement/
chroestjovdonderdag 25 augustus 2016 @ 03:35
Ik vind het eigenlijk wel een positieve ontwikkeling, laat Turkije maar schieten op alles wat los en vastzit, het verzwakt de positie van vrijwel alle vijanden/tegenstanders van Assad en Rusland met als grootste verliezers de Koerden en de Amerikanen, ik ben benieuwd.
Koskeshdonderdag 25 augustus 2016 @ 05:22
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 03:35 schreef chroestjov het volgende:
Ik vind het eigenlijk wel een positieve ontwikkeling, laat Turkije maar schieten op alles wat los en vastzit, het verzwakt de positie van vrijwel alle vijanden/tegenstanders van Assad en Rusland met als grootste verliezers de Koerden en de Amerikanen, ik ben benieuwd.
Turkije is de sdf posities aan het aanvallen met tanks en zwaar geschut.

Naar buiten toe zeggen ze dat FSA alle punten aan het innemen is.

Straks, als ze hun doel bereikt hebben trekken ze de meeste Turkse tanks en artillerie terug.

Vervolgens bewapenen ze volop deze FSA, die dan vanaf de eufraat t/m al-bab / noord aleppo een groot gebied heeft. (Plus een prima positie om een nieuw front tegen SAA te openen in noord aleppo)

Dit noem jij positief voor Assad.
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 07:15
quote:
Zeer belangrijk. Kunnen er extra soldaten naar het compleet instortende oost Ghouta front. En dat gaat ook vallen en hopelijk gaan de terroristen daar ook een amnestiedeal tekenen voordat er nog meer strijd moet komen.
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 07:20
IvanSidorenko1 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 23:00:14 #Syria #Aleppo #SouthernAleppo Some Captured/Disabled Militants BMP's/Tanks @ Om Al Qara hill front captured by #SAA https://t.co/vjbton3VTk reageer retweet
Deze is echt nasty, ik zat te ontbijten :x

Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 07:22
http://kurdishquestion.co(...)pokesman-redur-xelil

:')

YPG heeft wel praatjes voor een leger dat alleen maar sterk is omdat ze Amerikaanse bommenwerpers achter zich hebben. Waar waren ze toen IS bijna Kobani innam?
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 07:31
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 07:20 schreef Richestorags het volgende:
IvanSidorenko1 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 23:00:14 #Syria #Aleppo #SouthernAleppo Some Captured/Disabled Militants BMP's/Tanks @ Om Al Qara hill front captured by #SAA https://t.co/vjbton3VTk reageer retweet
Deze is echt nasty, ik zat te ontbijten :x

je moet ook niet eten en twitteren.
ErwinRommeldonderdag 25 augustus 2016 @ 07:33
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 07:20 schreef Richestorags het volgende:
IvanSidorenko1 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 23:00:14 #Syria #Aleppo #SouthernAleppo Some Captured/Disabled Militants BMP's/Tanks @ Om Al Qara hill front captured by #SAA https://t.co/vjbton3VTk reageer retweet
Deze is echt nasty, ik zat te ontbijten :x

Je HOEFT die beelden niet te bekijken, oen :D
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 07:46
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 07:33 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Je HOEFT die beelden niet te bekijken, oen :D
Tsja, soms klik je gewoon ergens op. Zie je ineens allemaal ledematen :')
ErwinRommeldonderdag 25 augustus 2016 @ 07:48
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 07:46 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Tsja, soms klik je gewoon ergens op. Zie je ineens allemaal ledematen :')
Heb zelf lang geleden eens foto's geplaatst van doden die gevallen waren in een Braziliaanse gevangenis oproer. Kreeg een ban _O-
BEFEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 07:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 23:11 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Er wordt al jaren geroepen dat Turkije "nu ieder moment kan aanvallen". Toch was IS gewoon aan de grens van Turkije aan het chillen.
Deze plannen en troepenopbouw waren al weken bekend. Dit is echt geen verrassing. 2 weken terug al dat bericht dat IS vertrokken wad uit Jarabalus. Alles wijst op een deal, dit is nog nooit voorgekomen bij IS.
BEFEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 07:56
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 07:22 schreef Richestorags het volgende:
http://kurdishquestion.co(...)pokesman-redur-xelil

:')

YPG heeft wel praatjes voor een leger dat alleen maar sterk is omdat ze Amerikaanse bommenwerpers achter zich hebben. Waar waren ze toen IS bijna Kobani innam?
Dat geldt voor letterlijk elk leger in Syrië :D

Benieuwd of die FSA in noorden nu ruzie krijgen met Nusra.
Alouludonderdag 25 augustus 2016 @ 08:30
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 07:56 schreef BEFEM het volgende:
Dat geldt voor letterlijk elk leger in Syrië :D

Benieuwd of die FSA in noorden nu ruzie krijgen met Nusra.
Bestaat niet meer.
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 08:44
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 07:56 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat geldt voor letterlijk elk leger in Syrië :D

Benieuwd of die FSA in noorden nu ruzie krijgen met Nusra.
Ja, maar de YPG heeft wel de grootste praatjes van allemaal. Er is geen één land dat achter hun claim staat dat ze ten westen van de Eufraat willen zijn. Elke andere partij heeft ten minste minimaal een ander land achter zich staan.
JubaUrbicusdonderdag 25 augustus 2016 @ 08:59
Goedemorgen allemaal, laten we beginnen met goed nieuws:

Conflicts twitterde op donderdag 25-08-2016 om 08:53:25 BREAKING: Ten more Turkish tanks head across border into #Syria - AFP reageer retweet

SDF voorspelt zelf de aankomende dagen hevige gevechten, ondanks dat gaan ze door met het pushen richting Jarablus.
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 09:04
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 08:59 schreef JubaUrbicus het volgende:
Goedemorgen allemaal, laten we beginnen met goed nieuws:

Conflicts twitterde op donderdag 25-08-2016 om 08:53:25 BREAKING: Ten more Turkish tanks head across border into #Syria - AFP reageer retweet

SDF voorspelt zelf de aankomende dagen hevige gevechten, ondanks dat gaan ze door met het pushen richting Jarablus.
Voor wie? Alles is relatief.

Ik snap het SDF wel.Als een nieuwe mogendheid perse je hard bevochten territorium wil overnemen, moet je ze er ook voor laten betalen. Anders denken ze dat ze ongestoord door kunnen walsen. De Russen weten dit ook, dit ligt immers ten grondslag aan de 'verschroeide aarde' tactiek.

[ Bericht 2% gewijzigd door DustPuppy op 25-08-2016 09:09:59 ]
BEFEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 09:24
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 08:30 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Bestaat niet meer.
Andere naam, zelfde beestje
BEFEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 09:28
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 08:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, maar de YPG heeft wel de grootste praatjes van allemaal. Er is geen één land dat achter hun claim staat dat ze ten westen van de Eufraat willen zijn. Elke andere partij heeft ten minste minimaal een ander land achter zich staan.
Assad roept nota bene dat ze het hele land gaan veroveren. Zonder Hezbollah Iran en Rusland zat zn kop nu allang ergens op een spies. En de rebellen hebben ook overal praatjes over.

Zoals je zelf ook altijd zegt. Ze zijn allemaal afhankelijk van buitenlandse partijen, niet alleen de SDF heeft grote praatjes daardoor.
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 10:13
AP twitterde op donderdag 25-08-2016 om 10:04:37 BREAKING: Turkey: US says Syrian Kurds have started pulling back east of Euphrates in contested northern Syria region. reageer retweet
Dit maakt het nog interessanter. Dit zou namelijk weleens kunnen betekenen dat de Turken nu aan het vechten zijn tegen de Arabische elementen van de SDF. En dan wordt het verhaal wel ietsje anders.
HSGdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:14
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:13 schreef DustPuppy het volgende:
AP twitterde op donderdag 25-08-2016 om 10:04:37 BREAKING: Turkey: US says Syrian Kurds have started pulling back east of Euphrates in contested northern Syria region. reageer retweet
Dit maakt het nog interessanter. Dit zou namelijk weleens kunnen betekenen dat de Turken nu aan het vechten zijn tegen de Arabische elementen van de SDF. En dan wordt het verhaal wel ietsje anders.
Dat is dan niet volgens wat de Turken zeggen. Zij hebben gezegd dat ze tegen IS zouden opnemen en niet tegen SDF.
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 10:16
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:14 schreef HSG het volgende:

[..]

Dat is dan niet volgens wat de Turken zeggen. Zij hebben gezegd dat ze tegen IS zouden opnemen en niet tegen SDF.
Nee, ze hebben gezegd dat ze het tegen IS en de YPG zouden opnemen.

De YPG zat ook in de SDF. Maar als de YPG zich terugtrekt naar het oosten van de Eufraat en de overgebleven elementen van de SDF vervolgens toch de confrontatie met de Turken zoeken is het wel een ander conflict.
HSGdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:17
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:16 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nee, ze hebben gezegd dat ze het tegen IS en de YPG zouden opnemen.

De YPG zat ook in de SDF. Maar als de YPG zich terugtrekt naar het oosten van de Eufraat en de overgebleven elementen van de SDF vervolgens toch de confrontatie met de Turken zoeken is het wel een ander conflict.
Wie zeggen dat zij die opzoeken? Misschien zijn het de Turken zelf die hun aanvallen.
#ANONIEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:19
Snapt één van jullie de Syrië-politiek van de VS?
Perrindonderdag 25 augustus 2016 @ 10:19
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:19 schreef zarGon het volgende:
Snapt één van jullie de Syrië-politiek van de VS?
Zo groot mogelijke chaos veroorzaken?
Alouludonderdag 25 augustus 2016 @ 10:20
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 09:24 schreef BEFEM het volgende:
Andere naam, zelfde beestje
Band is verbroken. Nieuw beestje.
JubaUrbicusdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:22
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:16 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nee, ze hebben gezegd dat ze het tegen IS en de YPG zouden opnemen.

De YPG zat ook in de SDF. Maar als de YPG zich terugtrekt naar het oosten van de Eufraat en de overgebleven elementen van de SDF vervolgens toch de confrontatie met de Turken zoeken is het wel een ander conflict.
De SDF die overgebleven zijn beweren dat ze Arabieren zijn, maar het zijn gewoon Koerden aan hun accenten te horen. Ja er zullen wel Arabieren bij zitten, maar dat maakt niet uit. SDF is aan de YPG verbonden en dus zullen ze eruit geknikkerd worden; arabier of niet het maakt geen fuck uit.
Alouludonderdag 25 augustus 2016 @ 10:23
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:19 schreef zarGon het volgende:
Snapt één van jullie de Syrië-politiek van de VS?
1 IS bestrijden
2 Regime mag niet vallen
3 Bondgenoten niet teveel voor het hoofd stoten

Containing situation.
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 10:24
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:22 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

De SDF die overgebleven zijn beweren dat ze Arabieren zijn, maar het zijn gewoon Koerden aan hun accenten te horen. Ja er zullen wel Arabieren bij zitten, maar dat maakt niet uit. SDF is aan de YPG verbonden en dus zullen ze eruit geknikkerd worden; arabier of niet het maakt geen fuck uit.
Voor de Turkije-adepten niet nee. Voor de VS en de rest van de wereld wel.
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:27
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:19 schreef zarGon het volgende:
Snapt één van jullie de Syrië-politiek van de VS?
Met elke wind meewaaien. Nu zitten ze weer te dicksucken bij Turkije omdat Erdo en Poetin weer matties zijn. Verder extreme verdeel en heers. Hoe meer partijen met elkaar vechten hoe gunstiger die uitputtingsslag voor Israël is.
bitterbaldonderdag 25 augustus 2016 @ 10:29
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Met elke wind meewaaien. Nu zitten ze weer te dicksucken bij Turkije omdat Erdo en Poetin weer matties zijn. Verder extreme verdeel en heers. Hoe meer partijen met elkaar vechten hoe gunstiger die uitputtingsslag voor Israël is.
Die laatste snap ik niet? :P
JubaUrbicusdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:30
CNNTURK_ENG twitterde op donderdag 25-08-2016 om 10:29:31 #BREAKING TR Def. Min:Aim to secure move of #PYD to east of Euphrates in a week, Manbij shld belong to those who controlled it before war reageer retweet
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 10:34
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:30 schreef JubaUrbicus het volgende:
CNNTURK_ENG twitterde op donderdag 25-08-2016 om 10:29:31 #BREAKING TR Def. Min:Aim to secure move of #PYD to east of Euphrates in a week, Manbij shld belong to those who controlled it before war reageer retweet
It already does. FFS :|W

Ik verwacht eigenlijk op enig moment dat de Russen de Turken zullen tegenhouden of op zijn minst ermee dreigen.

[ Bericht 3% gewijzigd door DustPuppy op 25-08-2016 10:41:35 ]
HexHunterdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:43
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:34 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

It already does. FFS :|W

Ik verwacht eigenlijk op enig moment dat de Russen de Turken zullen tegenhouden of op zijn minst ermee dreigen.
Ik wist niet dat de YPG/SDF controle had over Manbij voor de oorlog? Dacht eerlijk gezegd eerder aan de SAA.
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 10:44
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:43 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Ik wist niet dat de YPG/SDF controle had over Manbij voor de oorlog? Dacht eerlijk gezegd eerder aan de SAA.
De inwoners van voor de oorlog zijn/komen weer terug en hebben weer de controle, dat is waar het om ging en dat is ook wat de Turken bedoelen.
Alouludonderdag 25 augustus 2016 @ 10:47
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:44 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

De inwoners van voor de oorlog zijn/komen weer terug en hebben weer de controle, dat is waar het om ging en dat is ook wat de Turken bedoelen.
Nobel streven.
JubaUrbicusdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:47
AlMayadeenLive twitterde op donderdag 25-08-2016 om 10:44:24 #تركيا: وزير الدفاع التركي: قواتنا ستبقى في شمال سوريا حتى يفرض الجيش الحر سيطرته على المنطقة reageer retweet
Turkije: Onze troepen zullen in Noord Syrie blijven totdat de FSA het gehele gebied onder hun controle heeft.
Alouludonderdag 25 augustus 2016 @ 10:53
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:47 schreef JubaUrbicus het volgende:
AlMayadeenLive twitterde op donderdag 25-08-2016 om 10:44:24 #تركيا: وزير الدفاع التركي: قواتنا ستبقى في شمال سوريا حتى يفرض الجيش الحر سيطرته على المنطقة reageer retweet
Turkije: Onze troepen zullen in Noord Syrie blijven totdat de FSA het gehele gebied onder hun controle heeft.
Wat een baas Erdoğan. Zet al die Assad loverboys schaakmat met Russische toestemming gewoon :D
Jihawtidonderdag 25 augustus 2016 @ 10:56
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:44 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

De inwoners van voor de oorlog zijn/komen weer terug en hebben weer de controle, dat is waar het om ging en dat is ook wat de Turken bedoelen.
Voor de bezetting door IS in 2014 werd het vanaf 2012 door de Syrische rebellen gecontroleerd. De Koerden (meerderheid van de bevolking) hebben het nu bij Rojava getrokken ("West-Koerdistan") en er is hierdoor een bestuur door alle bevolkingsgroepen ingesteld.

Bevolking zelf lijkt hier blij mee te zijn, de Turken uiteraard niet. Dus fuck al die mensen blijkbaar inclusief hun opnieuw verworven rechten en zelfbestuur. Ik kan er eigenlijk niet bij.

#ANONIEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:56
oulosP twitterde op donderdag 25-08-2016 om 10:36:19 OIR spokesman has said #SDF/#YPG moved east of Euphrates to prepare to liberate #Raqqa from #ISIS https://t.co/TtWydSnvR0 #EuphratesShield reageer retweet
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:56
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 03:35 schreef chroestjov het volgende:
Ik vind het eigenlijk wel een positieve ontwikkeling, laat Turkije maar schieten op alles wat los en vastzit, het verzwakt de positie van vrijwel alle vijanden/tegenstanders van Assad en Rusland met als grootste verliezers de Koerden en de Amerikanen, ik ben benieuwd.
Misschien heb je voor de korte termijn gelijk maar de rebellen gaan een solide corridor naar Aleppo krijgen. Als dat gebeurt zal het niet lang duren voordat Assad Aleppo verliest. Persoonlijk hoop ik dat er een deal komt tussen Rusland en Turkije zodat ze die VS proxies (YPG/SDF) uit Syrië geketst kan worden. De oorlog in Syrië heeft alleen de VS geholpen.
JubaUrbicusdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:58
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:53 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat een baas Erdoğan. Zet al die Assad loverboys schaakmat met Russische toestemming gewoon :D
Uiteindelijk moet Assad onderhandelen met FSA. Turkije kan dit niet maken behalve met toestemming van de Russen, anders hadden we nu Russische straaljagers boven Jarablus.
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 10:59
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:29 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Die laatste snap ik niet? :P
Syrië is een aartsvijand van Israël en steunt Hezbollah via Iran. Daarnaast had Syrië een behoorlijk groot (maar ineffectief) leger dat Israël behoorlijke schade zou kunnen doen (zeker met hun chemische wapens). Zolang Hezbollah en Syrië bezig zijn met andere terroristen is Israël veilig.
JubaUrbicusdonderdag 25 augustus 2016 @ 11:00
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Syrië is een aartsvijand van Israël en steunt Hezbollah via Iran. Daarnaast had Syrië een behoorlijk groot (maar ineffectief) leger dat Israël behoorlijke schade zou kunnen doen (zeker met hun chemische wapens). Zolang Hezbollah en Syrië bezig zijn met andere terroristen is Israël veilig.
Grootste cadeau van het westen + Saudi + Qatar aan Israël was het steunen van de revolutie. Israël heeft nog nooit zo'n mooie cadeau gekregen. Israël lacht zich nu al 6 jaar lang de pletter.
HexHunterdonderdag 25 augustus 2016 @ 11:02
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Syrië is een aartsvijand van Israël en steunt Hezbollah via Iran. Daarnaast had Syrië een behoorlijk groot (maar ineffectief) leger dat Israël behoorlijke schade zou kunnen doen (zeker met hun chemische wapens). Zolang Hezbollah en Syrië bezig zijn met andere terroristen is Israël veilig.
Chemische wapens zouden ze nooit openbaar en op grote schaal inzetten tegen Israel. Dat is letterlijk vragen om genuked te worden.
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 11:03
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Syrië is een aartsvijand van Israël en steunt Hezbollah via Iran. Daarnaast had Syrië een behoorlijk groot (maar ineffectief) leger dat Israël behoorlijke schade zou kunnen doen (zeker met hun chemische wapens). Zolang Hezbollah en Syrië bezig zijn met andere terroristen is Israël veilig.
Van mij mag Israël bepaalde delen van Syrië overnemen voor hun nationale veiligheid. Syrië bestaat toch niet meer. Als Israël gekregen heeft wat ze wilt dan kan er een overgang gemaakt worden voor een unitaire Syrië zonder IS en PYD.
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 11:05
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:56 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Voor de bezetting door IS in 2014 werd het vanaf 2012 door de Syrische rebellen gecontroleerd. De Koerden (meerderheid van de bevolking) hebben het nu bij Rojava getrokken ("West-Koerdistan") en er is hierdoor een bestuur door alle bevolkingsgroepen ingesteld.

Bevolking zelf lijkt hier blij mee te zijn, de Turken uiteraard niet. Dus fuck al die mensen blijkbaar inclusief hun opnieuw verworven rechten en zelfbestuur. Ik kan er eigenlijk niet bij.

Precies, en de Turken proberen blijkbaar het verhaal de wereld in te helpen dat de inwoners van Manbij nu zwaar onderdrukt worden door de YPG. Doorzichtige bullshit is het.
Zalmplaat010donderdag 25 augustus 2016 @ 11:12
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:56 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Voor de bezetting door IS in 2014 werd het vanaf 2012 door de Syrische rebellen gecontroleerd. De Koerden (meerderheid van de bevolking) hebben het nu bij Rojava getrokken ("West-Koerdistan") en er is hierdoor een bestuur door alle bevolkingsgroepen ingesteld.

Bevolking zelf lijkt hier blij mee te zijn, de Turken uiteraard niet. Dus fuck al die mensen blijkbaar inclusief hun opnieuw verworven rechten en zelfbestuur. Ik kan er eigenlijk niet bij.

Zijn die mensen ook zo vrij onder het FSA regime, dus dat vrouwen zelf mogen kiezen of ze een hoofddoekje dragen e.d?
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 11:16
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:12 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Zijn die mensen ook zo vrij onder het FSA regime, dus dat vrouwen zelf mogen kiezen of ze een hoofddoekje dragen e.d?
Onder FSA mogen ze gewoon zelf kiezen. Ik zou DustPuppy de Koerd niet al te serieus nemen.
bitterbaldonderdag 25 augustus 2016 @ 11:20
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Syrië is een aartsvijand van Israël en steunt Hezbollah via Iran. Daarnaast had Syrië een behoorlijk groot (maar ineffectief) leger dat Israël behoorlijke schade zou kunnen doen (zeker met hun chemische wapens). Zolang Hezbollah en Syrië bezig zijn met andere terroristen is Israël veilig.
Ah zo. Had het dan verkeerd gelezen :P
Domingestodonderdag 25 augustus 2016 @ 11:41
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:16 schreef Atak het volgende:

[..]

Onder FSA mogen ze gewoon zelf kiezen. Ik zou DustPuppy de Koerd niet al te serieus nemen.
Ja, dat zien we in Idlib ja :W
Daar komen btw de mankrachten van deze operatie vandaan. Het zijn geen locals die de boel komen bevrijden.
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 11:54
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:02 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Chemische wapens zouden ze nooit openbaar en op grote schaal inzetten tegen Israel. Dat is letterlijk vragen om genuked te worden.
Klopt, maar de dreiging alleen al is vervelend voor Israël. Plus dat ze bij escalatie Hezbollah wat laag kwaliteit spul zouden kunnen geven en dat is ook al vervelend. Die hele Iran-Syrië-Hezbollah connectie met ook Hamas er nog bij is Israël een doorn in het oog.
Zalmplaat010donderdag 25 augustus 2016 @ 11:59
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:41 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Ja, dat zien we in Idlib ja :W
Daar komen btw de mankrachten van deze operatie vandaan. Het zijn geen locals die de boel komen bevrijden.
Ik kwam dit tegen toen ik Idlib op youtube zocht.

Zijn dit echt de FSA troepen? :{

Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 11:59
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:00 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Grootste cadeau van het westen + Saudi + Qatar aan Israël was het steunen van de revolutie. Israël heeft nog nooit zo'n mooie cadeau gekregen. Israël lacht zich nu al 6 jaar lang de pletter.
Klopt, de enige echte winnaar in dit conflict tot nu toe. Alleen na afloop kunnen er wel ongewenste backfires komen: Het Iran blok heeft via Irak en de deal met Obama een nog steviger machtspositie. Daarnaast gaat de Syrische regering naar alle waarschijnlijkheid niet weg. Zelfs als Assad aftreedt zullen Rusland en Iran wel voor een pro-Iraanse en Russsische regering zorgen.

Tel daarbij op dat Hezbollah steeds geavanceerdere wapens heeft verkregen en ervaring in stedelijke oorlogsvoering. Israël gaat veel slachtoffers oplopen bij een invasie van Libanon. Hezbollah heeft nu al helemaal een uitstekende ervaring opgedaan.
Zalmplaat010donderdag 25 augustus 2016 @ 12:02
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Klopt, de enige echte winnaar in dit conflict tot nu toe. Alleen na afloop kunnen er wel ongewenste backfires komen: Het Iran blok heeft via Irak en de deal met Obama een nog steviger machtspositie. Daarnaast gaat de Syrische regering naar alle waarschijnlijkheid niet weg. Zelfs als Assad aftreedt zullen Rusland en Iran wel voor een pro-Iraanse en Russsische regering zorgen.

Tel daarbij op dat Hezbollah steeds geavanceerdere wapens heeft verkregen en ervaring in stedelijke oorlogsvoering. Israël gaat veel slachtoffers oplopen bij een invasie van Libanon. Hezbollah heeft nu al helemaal een uitstekende ervaring opgedaan.
Zo ver komt het nooit denk ik, Israël heeft Amerika achter zicht staan.
Alouludonderdag 25 augustus 2016 @ 12:05
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:59 schreef Richestorags het volgende:
Israël gaat veel slachtoffers oplopen bij een invasie van Libanon. Hezbollah heeft nu al helemaal een uitstekende ervaring opgedaan.
De oorlog in Syrië is nog lang niet over (jaren). Hizbullah kan nooit twee fronten aan en gaat zeker nog gepakt worden door Israël als het moment daar is.
Alouludonderdag 25 augustus 2016 @ 12:09
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:58 schreef JubaUrbicus het volgende:
Uiteindelijk moet Assad onderhandelen met FSA. Turkije kan dit niet maken behalve met toestemming van de Russen, anders hadden we nu Russische straaljagers boven Jarablus.
Dit is de perfecte stap voor de rebellen: een basis in Noord Syrië onder protectie van Turkije. Noord Syrië gaat daarmee stabiliseren en definitief weg uit Assads handen.

De Russen en Turken gaan verder uit onderhandelen waar de nieuwe grenzen komen. Ergens rondom Aleppo. Nu is het van belang dat de rebellen in Aleppo hun mannetje staan en dat is genoeg om te zorgen dat Aleppo niet geheel wordt toebedeeld aan Assad.
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 12:17
Ik heb net de nieuwe foto's bekeken van Jarabulus. Er zijn bijna geen Arabische vechters. De meeste vechters hebben een blauw lintje dat betekent dat de turkmeens zijn. Wat een stelletje onnozele debielen zijn die Arabieren. Laat je je eigen land overnemen door IS en Koerden en enige wat je kunt doen in wegrennen en bagage zijn voor andere landen. Ik wed dat als Syrië weer normaal geworden is dat ze wel weer alles gaan claimen maar vechten ervoor Ho maar. In sommige aspecten zijn Arabieren net zoals de Koerden niet te vertrouwen.
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 12:26
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 10:44 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

De inwoners van voor de oorlog zijn/komen weer terug en hebben weer de controle, dat is waar het om ging en dat is ook wat de Turken bedoelen.
het schijnt dat er toen assad verdreven was, maar voor het overgenomen was de stad jarablus lokale verkiezingen had gehouden en deze mensen schijnen terug naar jarablus te willen omdat zij dus verkozen waren door de plaatselijke bevolking. ik weet niet of de turken hierop doelen? iig heeft het sdf hele andere plannen met het gebied.
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:00 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Grootste cadeau van het westen + Saudi + Qatar aan Israël was het steunen van de revolutie. Israël heeft nog nooit zo'n mooie cadeau gekregen. Israël lacht zich nu al 6 jaar lang de pletter.
sad but true
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 12:27
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:02 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Zo ver komt het nooit denk ik, Israël heeft Amerika in de pocket.
;)
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 12:28
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:09 schreef Aloulu het volgende:

Nu is het van belang dat de rebellen in Aleppo hun mannetje staan en dat is genoeg om te zorgen dat Aleppo niet geheel wordt toebedeeld aan Assad.
aleppo mag iig niet vallen idd.
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 12:29
wat is nu de stand van zaken dan? want mijn twitterfeed is opgedroogd :P
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 12:31
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:16 schreef Atak het volgende:

[..]

Onder FSA mogen ze gewoon zelf kiezen. Ik zou DustPuppy de Koerd niet al te serieus nemen.
Sweet! Ben ik een Koerd nu? Nice! 8-)
JubaUrbicusdonderdag 25 augustus 2016 @ 12:32
GaulVerc twitterde op woensdag 24-08-2016 om 23:49:44 Map from pro-#IS telegram channel depicting situation around #Jarabulus - #Manbij https://t.co/CQFKJHhE0O reageer retweet
Cqp-g6eUMAE5Mi7.jpg

_O-
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 12:34
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Sweet! Ben ik een Koerd nu? Nice! 8-)
Je bent iig bruin.
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 12:35
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:32 schreef JubaUrbicus het volgende:
GaulVerc twitterde op woensdag 24-08-2016 om 23:49:44 Map from pro-#IS telegram channel depicting situation around #Jarabulus - #Manbij https://t.co/CQFKJHhE0O reageer retweet
[ afbeelding ]

_O-
:D
DustPuppydonderdag 25 augustus 2016 @ 12:35
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:34 schreef Atak het volgende:

[..]

Je bent iig bruin.
Mocht ik willen. Schiet nog niet echt op iig.
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 12:38
PR je weetz :P

yasseralhaji1 twitterde op donderdag 25-08-2016 om 11:25:01 The FSA slept on the street in jarabulus.. so one excusing them of steeling the houses .. https://t.co/JGJLttEzJ6 reageer retweet
Cqsd0RZWEAAc6fy.jpg

AhmadAlkhtiib twitterde op donderdag 25-08-2016 om 12:36:00 The second artillery shell fall in #Karkamish the #Turkish border city with #Jarablus #Cerablus https://t.co/ds5OserwJo reageer retweet
Jihawtidonderdag 25 augustus 2016 @ 12:40
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:16 schreef Atak het volgende:

[..]

Onder FSA mogen ze gewoon zelf kiezen. Ik zou DustPuppy de Koerd niet al te serieus nemen.
Grootste deel van FSA bestaat uit extremisten... Ik zou dus niet zonder hoofddoek rond gaan huppelen in door hen gecontroleerd gebied.
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 12:41
100 zal wel overdreven zijn, maar dat front neemt heel veel zielen aan beide kanten iig.

markito0171 twitterde op donderdag 25-08-2016 om 10:58:40 #Syria Rebels declare the killing of nearly 100 #Assad-forces in south west #Aleppo today (HalabTodayTV) reageer retweet
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 12:42
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:40 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Grootste deel van FSA bestaat uit extremisten... Ik zou dus niet zonder hoofddoek rond gaan huppelen in door hen gecontroleerd gebied.
Daarom gebruikte/gebruikt Turkije voornamelijk Turkmenen. Arabieren en Koerden die moslim zijn zijn meestal extreem en zijn niet te vertrouwen. Als je kijkt naar de foto's hebben ze voornamelijk een blauw lintje.
Jihawtidonderdag 25 augustus 2016 @ 12:45
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Klopt, de enige echte winnaar in dit conflict tot nu toe. Alleen na afloop kunnen er wel ongewenste backfires komen: Het Iran blok heeft via Irak en de deal met Obama een nog steviger machtspositie. Daarnaast gaat de Syrische regering naar alle waarschijnlijkheid niet weg. Zelfs als Assad aftreedt zullen Rusland en Iran wel voor een pro-Iraanse en Russsische regering zorgen.

Tel daarbij op dat Hezbollah steeds geavanceerdere wapens heeft verkregen en ervaring in stedelijke oorlogsvoering. Israël gaat veel slachtoffers oplopen bij een invasie van Libanon. Hezbollah heeft nu al helemaal een uitstekende ervaring opgedaan.
En dit is precies waarom Israël zich niet "al zes jaar lang te pletter lacht". Ze staan onder hoogspanning en zijn zeer chagrijnig door deze nieuwe influx van bloeddorstige debielen met een Eindtijd-profetie-waan in hun achtertuin. Dit is waarschijnlijk ook waarom ze waanzinnig hard terugslaan nu elke keer dat Hamas een raket stuurt: spierballen laten zien.
Jihawtidonderdag 25 augustus 2016 @ 12:48
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:42 schreef Atak het volgende:

[..]

Daarom gebruikte/gebruikt Turkije voornamelijk Turkmenen. Arabieren en Koerden die moslim zijn zijn meestal extreem en zijn niet te vertrouwen. Als je kijkt naar de foto's hebben ze voornamelijk een blauw lintje.
Misschien al gepost, maar waar zijn die foto's van Jarabulus? En kun je uitleggen hoe Turkije Turkmenen gebruikt? Hebben ze huursoldaten aangetrokken of zijn het echt Turkse burgers?
Domingestodonderdag 25 augustus 2016 @ 12:50
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 11:59 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Ik kwam dit tegen toen ik Idlib op youtube zocht.

Zijn dit echt de FSA troepen? :{

Dat is idd FSA Idlib.
#ANONIEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 12:54
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 25-08-2016 om 12:31:06 NE #Aleppo: #ISIS erected 25 km+ barriers to protect Al-Bab. Tadef & M4 highway included in huge defensive system. https://t.co/5IB3mCxPiC reageer retweet
CqsshwnXEAAs885.jpg
Alouludonderdag 25 augustus 2016 @ 12:58
quote:
99s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:28 schreef Slayage het volgende:
aleppo mag iig niet vallen idd.
Zolang Aleppo niet valt verliest Assad-Russisch-Iraanse alliantie moreel gezien. Zij pompen en zijn de machtige partij, en kunnen het niet winnen.
grimselmandonderdag 25 augustus 2016 @ 13:04
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:09 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dit is de perfecte stap voor de rebellen: een basis in Noord Syrië onder protectie van Turkije. Noord Syrië gaat daarmee stabiliseren en definitief weg uit Assads handen.

Dat laatste ben ik met je eens maar stabiliseren? Dat wordt een slepend conflict tussen de rbellen en de koerden.
#ANONIEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:04
Had SDF Yusuf Bayk gisteren niet in handen? Watskeburt dan?
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:06
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:54 schreef zarGon het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 25-08-2016 om 12:31:06 NE #Aleppo: #ISIS erected 25 km+ barriers to protect Al-Bab. Tadef & M4 highway included in huge defensive system. https://t.co/5IB3mCxPiC reageer retweet
[ afbeelding ]
dat wordt manbij.2.0
#ANONIEMdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:06
TheInsideSourc twitterde op donderdag 25-08-2016 om 12:30:41 #Syria // #Aleppo // About 6k SAA soldier are set to be redeployed if the talks of handing Daraya over to the government are successful. reageer retweet
Mocht dit waar zijn, en die deal lukken en zo, wat is dan voor SAA strategisch het beste om te doen? Die troepen in zijn geheel door naar Aleppo? Of verdelen over Aleppo, DeZ en Qamisli/Hasakah? Of...
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:07
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:
TheInsideSourc twitterde op donderdag 25-08-2016 om 12:30:41 #Syria // #Aleppo // About 6k SAA soldier are set to be redeployed if the talks of handing Daraya over to the government are successful. reageer retweet
Mocht dit waar zijn, en die deal lukken en zo, wat is dan voor SAA strategisch het beste om te doen? Die troepen in zijn geheel door naar Aleppo? Of verdelen over Aleppo, DeZ en Qamisli/Hasakah? Of...
de ghouta
Szuradonderdag 25 augustus 2016 @ 13:07
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:
TheInsideSourc twitterde op donderdag 25-08-2016 om 12:30:41 #Syria // #Aleppo // About 6k SAA soldier are set to be redeployed if the talks of handing Daraya over to the government are successful. reageer retweet
Mocht dit waar zijn, en die deal lukken en zo, wat is dan voor SAA strategisch het beste om te doen? Die troepen in zijn geheel door naar Aleppo? Of verdelen over Aleppo, DeZ en Qamisli/Hasakah? Of...
Ghouta en daar hetzelfde scenario afdwingen
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:09
zozo. de dreigementen van de PKK richting turkije gaan door.

'Or We'll Force Them Out': Kurdish PYD Demands Turkey's Withdrawal From

quote:
The Kurdish Democratic Union Party demanded an immediate withdrawal of Turkish forces from Syria after Ankara had launched an operation to liberate the city of Jarablus from Daesh.

Read more: http://sputniknews.com/mi(...)-syria-jarablus.html
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:11
ow? games-games

Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:14
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 12:48 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Misschien al gepost, maar waar zijn die foto's van Jarabulus? En kun je uitleggen hoe Turkije Turkmenen gebruikt? Hebben ze huursoldaten aangetrokken of zijn het echt Turkse burgers?
In het verleden gebruikte Turkije Arabieren en Koerden maar die stapte al heel snel over naar IS en co. Nu gebruikt Turkije Turkmenen met paar Arabieren en Koerden erin. Als ze iets raars doen dan kunnen ze hen gelijk de kop in drukken. Turkmenen zijn een inheems volk van die regio terwijl Koerden en Arabieren van andere regio's komen.
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:17
Het ziet er naar uit dan sommige SDFers willen terugtrekken naar de andere kant van de rivier terwijl andere dat niet willen doen. Ik hoop dat ze elkaar in de haren vliegen. Het is nog steeds niet duidelijk wat SDF gaat doen en dat is een duidelijk indicatie dat er onenigheid is.
ClapClapYourHandsdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:18
Amerikanen gaan de YPG naar de slachtbank in Raqqa sturen _O-
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:21
goede opsimming van feiten en omstandigheden wat ertoe hebben geleid dat de turken gisteren syrie zijn binnengetrokken

The Turkish intervention was triggered by, or at least preceded by, a dispute over how far the Kurds should be allowed to advance into the Aleppo region.

In its efforts to placate Turkey, the United States reportedly agreed last year that it would prevent the Syrian Democratic Forces from moving across the Euphrates river into the Aleppo region, where Jarabulous is located. That would be a red line guaranteed by the United States, in return for Turkey’s cooperation on the Islamic State issue.

Last December, however, the Syrian Democratic Forces did just that, seizing a small pocket of territory west of the October Dam. Ankara made some threatening noises, but at least outwardly appeared to accept U.S. claims that the operation had relied on non-Kurdish components of the Syrian Democratic Forces and that the Pentagon would restrain the Kurds from advancing further. Then, in May, the October Dam pocket suddenly ballooned westward as the Syrian Democratic Forces engulfed the Islamic State’s regional center in Manbij. After a two-month siege, the city fell in mid-August. Both Turks and Americans then stated that the Kurdish members of the Syrian Democratic Forces had promised to withdraw after the battle and would leave the city under the control of the smaller and mostly Arab non-PKK factions. “We expect them to keep their word,” Foreign Minister Cavusoglu said on August 15.
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:21
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:18 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Amerikanen gaan de YPG naar de slachtbank in Raqqa sturen _O-
waarom denk je dat?
ClapClapYourHandsdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:22
quote:
99s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom denk je dat?
Ze hebben anders niks te doen. Amerika zegt tegen IS te willen vechten en de YPG kan dat nu nog alleen in Raqqa doen. Al Bab gaat hem niet worden, Raqqa blijft over.
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:18 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Amerikanen gaan de YPG naar de slachtbank in Raqqa sturen _O-
De Koerden hadden nooit de intentie op Raqqa aan te vallen. Ze herhaalde die riddeltje voor PR-doeleinden om gebieden in noord-Aleppo in te nemen. Het zou wel mooi zijn als ze wel die kant opgaan en dat ze zichzelf helemaal uitbloeden. Vervolgens is het dan een walk in het park om de finale mokerslag uit de delen met een gecoördineerde Assad/FSA aanval.
grimselmandonderdag 25 augustus 2016 @ 13:23
quote:
99s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom denk je dat?
Dat is wat hij wil. Er wordt hier veel aan ongefundeerd wensdenken gedaan.
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:17 schreef Atak het volgende:
Het ziet er naar uit dan sommige SDFers willen terugtrekken naar de andere kant van de rivier terwijl andere dat niet willen doen. Ik hoop dat ze elkaar in de haren vliegen. Het is nog steeds niet duidelijk wat SDF gaat doen en dat is een duidelijk indicatie dat er onenigheid is.
zoals gebruikelijk zijn de rebellen intern enorm verdeeld en vliegn ze elkaar in de haren. meest verstandige is eieren voor je geld kiezen. of voorbij de eufraat naar je PKK matties als je denkt de rebellen uit aleppo en idlib, niet te onderscheiden zijn van isis, of aansluiten bij hen. if you cant beat them join them.
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:
TheInsideSourc twitterde op donderdag 25-08-2016 om 12:30:41 #Syria // #Aleppo // About 6k SAA soldier are set to be redeployed if the talks of handing Daraya over to the government are successful. reageer retweet
Mocht dit waar zijn, en die deal lukken en zo, wat is dan voor SAA strategisch het beste om te doen? Die troepen in zijn geheel door naar Aleppo? Of verdelen over Aleppo, DeZ en Qamisli/Hasakah? Of...
Ik zou zeggen 2k naar Aleppo (deze troepen hebben enorme ervaring opgedaan in stedelijke oorlogsvoering en zijn elitetroepen en Aleppo kan zeker weten wat extra mankracht gebruiken) en 4k naar Ghouta om daar versneld de boel af te sluiten. Dan kunnen er een heleboel extra soldaten richting Aleppo.

Deir Ezzor heeft geen prioriteit. IS is niet bij machte te winnen van de SAA daar, er kunnen via het vliegveld constant provisies worden ingevlogen en het heeft niet hetzelfde strategische belang voor Assad als het controleren van Damascus en Aleppo.

Daarnaast kan Qamishli versterkt worden met de vrijgekomen soldaten uit Hasakah.
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:24
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:22 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ze hebben anders niks te doen. Amerika zegt tegen IS te willen vechten en de YPG kan dat nu nog alleen in Raqqa doen. Al Bab gaat hem niet worden, Raqqa blijft over.
ze kunnen ook zeggen amerika fuck jullie zoek het uit!
ClapClapYourHandsdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:25
quote:
99s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze kunnen ook zeggen amerika fuck jullie zoek het uit!
Dan zegt Amerika ook fuck jullie zoek het maar uit. En we hebben gezien hoe dat eerder afliep voor de YPG.
Richestoragsdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:26
Iemand eigenlijk enig idee hoeveel soldaten er überhaupt in Hasakeh zaten?
Slayagedonderdag 25 augustus 2016 @ 13:26
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:25 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dan zegt Amerika ook fuck jullie zoek het maar uit. En we hebben gezien hoe dat eerder afliep voor de YPG.
ik denk niet dat amerika dat zo snel zou doen, wegens de isis factor, dat blijft prio nr 1 voor hen en de pkk is voor de amerikanen een handige tool gebleken.
ClapClapYourHandsdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:27
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:26 schreef Richestorags het volgende:
Iemand eigenlijk enig idee hoeveel soldaten er überhaupt in Hasakeh zaten?
Er zitten daar vooral politie achtige eenheden. Weinig soldaten.
Montaguidonderdag 25 augustus 2016 @ 13:27
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 13:17 schreef Atak het volgende:
Het ziet er naar uit dan sommige SDFers willen terugtrekken naar de andere kant van de rivier terwijl andere dat niet willen doen. Ik hoop dat ze elkaar in de haren vliegen. Het is nog steeds niet duidelijk wat SDF gaat doen en dat is een duidelijk indicatie dat er onenigheid is.
SDF is dan ook een samenraapsel van diverse partijen. Onenigheid is niet tegen te houden.
Szuradonderdag 25 augustus 2016 @ 13:27
Dat wensen van bepaalde users hier dat alle YPGers ff in de pan worden gehakt :'). Pathetisch.
Atakdonderdag 25 augustus 2016 @ 13:28
Alot