FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / [Centraal] Crisis in Syri en Irak #386 Euphrates Shield
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:08
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Syrian_civil_war.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
1200px-Nineveh_Plains.svg.png
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:10
Maar hoezo krijgen al die fsa rebellen allemaal oude ak47s? Zou dat ook afgesproken zijn? Zodat ze makkelijk te verslaan zijn door hun volgende proxy? :')
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:11
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:10 schreef mrstylo het volgende:
Maar hoezo krijgen al die fsa rebellen allemaal oude ak47s? Zou dat ook afgesproken zijn? Zodat ze makkelijk te verslaan zijn door hun volgende proxy? :')
Die krijgen waarschijnlijk wat men heeft ingenomen van de PKK.
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:13
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Die krijgen waarschijnlijk wat men heeft ingenomen van de PKK.
Extreme cheapskates dus
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:14
GlobalEventMap twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:03:24 Rebel groups supported by Turkey capture Al Haluwinayah and Tel Sha'ir, attacks toward Dashtan right now. https://t.co/Ec7YKyhSht reageer retweet
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:05 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

In Kobani was het niet veel anders hoor....
Kobani? Als een Syrir moet jij zeggen Ayn Al Arab :P
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:15
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:13 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Extreme cheapskates dus
Ja en wat denk je dat er gebeurt als die FSA-ers omkomen? Wapens komen weer in handen van de vijand.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:17
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:15 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ja en wat denk je dat er gebeurt als die FSA-ers omkomen? Wapens komen weer in handen van de vijand.
Die Altay tanks zien er wel heel erg uit als de Leopard tank. Jullie doen toch niet aan die Chinese praktijken dat je dingen gaat kopiren? :P
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:17
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:15 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ja en wat denk je dat er gebeurt als die FSA-ers omkomen? Wapens komen weer in handen van de vijand.
Maar in iedere oorlog is dat het gevaar.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:17
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Kobani? Als een Syrir moet jij zeggen Ayn Al Arab :P
Klopt Ayn al Arab is de Arabische naam. Veel mensen kennen Kobani slechts als Kobani en niet als Ayn al Arab (ISIS noemde het Ayn al Islam).

ps; Ben gewoon mocro he...
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:18
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:17 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Die Altay tanks zien er wel heel erg uit als de Leopard tank. Jullie doen toch niet aan die Chinese praktijken dat je dingen gaat kopiren? :P
Design komt van de Koreanen af volgens mij. Voor eerste tank niet slecht :7
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:19
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:17 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Klopt Ayn al Arab is de Arabische naam. Veel mensen kennen Kobani slechts als Kobani en niet als Ayn al Arab (ISIS noemde het Ayn al Islam).

ps; Ben gewoon mocro he...
Eet jij nu ook niet meer bij de HFC net als alle andere Mocro's?
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:19
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:13 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Extreme cheapskates dus
Ik weet niet waar jij het over hebt maar ak47 wordt door vele landen gebruikt. Overigens zien die ak47 niet oud uit. https://twitter.com/taylieli/status/768376957117562881
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:20
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:19 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Eet jij nu ook niet meer bij de HFC net als alle andere Mocro's?
HFC, wat is dat?
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:21
AhmadAlkhtiib twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:19:46 Military commander of #Sultan_Murad brigade, We are 1500m away from the city of #Jarablus #جرابلس https://t.co/pwrme6qvD1 reageer retweet
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:21
Conflicts twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:17:25 MAP: Update of the progress made by Turkey and FSA near #Jarabulus - @Nrg8000 https://t.co/5UY1Ju3FiHLIVE: https://t.co/eye21GdNDX reageer retweet
Cqntq94UEAAN5C5.jpg:large
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:26
sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:11:25 Kurdish/Rojava official Alndar Khalil says Turkish invasion is a violation of Syria's sovereignty and is a declaration of war reageer retweet
_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
polderturkwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:30
PKK leider roept op tot etnische zuivering en genocide op Turken. En sommigen vragen zich af waarom Turkije de PKK / YPG aanpakt? PKK / YPG hebben honderden aanslagen gepleegd in Turkije met duizenden doden tot gevolg.

http://www.dailysabah.com(...)back-to-central-asia
Montaguiwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:21 schreef Domingesto het volgende:
Conflicts twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:17:25 MAP: Update of the progress made by Turkey and FSA near #Jarabulus - @Nrg8000 https://t.co/5UY1Ju3FiHLIVE: https://t.co/eye21GdNDX reageer retweet
[ afbeelding ]
Zou uitgebreid moeten gaan worden tot een 90x40Km buffer tussen Marea en Jarablus.
quote:
Troops will create a safe zone of 90 by 40 kilometers (55 by 25 miles) for refugees between the towns of Marea and Jarablus, Turkish media said.
http://edition.cnn.com/20(...)sis-syria-operation/
Perrinwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:31
Grappig hoe zowel de Turken als de Koerden zich zo openlijk druk maken over de integriteit en soevereiniteit van Syri, terwijl ze er allebei in lopen te roeren.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:31
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:30 schreef polderturk het volgende:
PKK leider roept op tot etnische zuivering en genocide op Turken. En sommigen vragen zich af waarom Turkije de PKK / YPG aanpakt? PKK / YPG hebben honderden aanslagen gepleegd in Turkije met duizenden doden tot gevolg.

http://www.dailysabah.com(...)back-to-central-asia
Begin je hier ook weer met je linkdumps en herhalingen?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2016 13:32:02 ]
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:32
Assad is werkelijk de enige die recht heeft om te janken om de Syrische soevereiniteit hier in dit conflict.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:33
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:30 schreef Montagui het volgende:

[..]

Zou uitgebreid moeten gaan worden tot een 90x40Km buffer tussen Marea en Jarablus.

[..]

http://edition.cnn.com/20(...)sis-syria-operation/
Leek me ook wel het geval. Doel van de Turken is om de grens natuurlijk te consolideren. Die gaan dus niet voor Manbij/Bab waar sommige users hier op hoopten.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:34
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:33 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Leek me ook wel het geval. Doel van de Turken is om de grens natuurlijk te consolideren. Die gaan dus niet voor Manbij/Bab waar sommige users hier op hoopten.
Turkish FM Mevlt avuşoğlu : "PYD should retreat to eastern side of river as promised. If they won't, we will remove them anyway from Manbij"
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:35
quote:
7s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:34 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Turkish FM Mevlt avuşoğlu : "PYD should retreat to eastern side of river as promised. If they won't, we will remove them anyway from Manbij"
Je weet zelf ook wel dat het niet gaat gebeuren. Met 1.500 FSA (ruim geschat) en wat artilleriesteun ga je dat niet bewerkstelligen. :P
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:36
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:35 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Je weet zelf ook wel dat het niet gaat gebeuren.
Amerika gaat de PYD opdracht geven op te rotten uit Manbij, doen ze dat niet dropt Amerika ze. PYD moet wel luisteren naar de baas.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:37
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:36 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Amerika gaat de PYD opdracht geven op te rotten uit Manbij, doen ze dat niet dropt Amerika ze. PYD moet wel luisteren naar de baas.
SDF moet niets.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:37
quote:
7s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:34 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Turkish FM Mevlt avuşoğlu : "PYD should retreat to eastern side of river as promised. If they won't, we will remove them anyway from Manbij"
Dus de keus is aan PYD. Als ze weigeren om terug te trekken dan wordt er gewoon doorgestoten nu ze toch bezig zijn.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:38
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:37 schreef Domingesto het volgende:

[..]

SDF moet niets.
De keus is aan hun natuurlijk, of terugtrekken en of afgeslacht worden door de FSA/Turkije coalitie.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:39
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:37 schreef Domingesto het volgende:

[..]

SDF moet niets.
Dan verliezen ze hun steun van de Amerikanen. We hebben gezien wat er dan gebeurt net zoals in Ayn Al Arab
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:39
Nu de VS in Turkije is is het duidelijk dat ze het eens zijn over Manbij en Jarablus. Als de Koerden de orders niet opvolgen dan kunnen ze niks betekenen voor de Koerden omdat ze het dan over zichzelf afroepen.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:40
Jongens, jullie kunnen hier wel een beetje gaan lopen te fantaseren, maar het gaat simpelweg niet gebeuren. Ik ben benieuwd of het berhaupt tot een confrontatie met het SDF komt, maar laat de Turken eerst maar Jarablus innemen, dan zien we verder.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:40
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:35 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Je weet zelf ook wel dat het niet gaat gebeuren. Met 1.500 FSA (ruim geschat) en wat artilleriesteun ga je dat niet bewerkstelligen. :P
Er zijn 3 miljoen Syrirs in Turkije. Genoeg handen om de Koerden te meppen. :')
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:41
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:40 schreef Domingesto het volgende:
Jongens, jullie kunnen hier wel een beetje gaan lopen te fantaseren, maar het gaat simpelweg niet gebeuren. Ik ben benieuwd of het berhaupt tot een confrontatie met het SDF komt, maar laat de Turken eerst maar Jarablus innemen, dan zien we verder.
Je wilt maar niet begrijpen dat de Amerikanen beslissen wat er binnen de SDF/PYD gebeurt. Op het moment dat ze stoppen met luisteren is het met hun afgelopen.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:42
Nu Turkije een akkoord heeft met de VS en Rusland gaan ze echt niet het momentum kwijtraken. Als de YPG niet terugtrekt dan gaan ze er echt flink van langs krijgen.
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:42
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:41 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je wilt maar niet begrijpen dat de Amerikanen beslissen wat er binnen de SDF/PYD gebeurt. Op het moment dat ze stoppen met luisteren is het met hun afgelopen.
Allemaal aannames natuurlijk. Is gewoon afwachten nu.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:43
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:41 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je wilt maar niet begrijpen dat de Amerikanen beslissen wat er binnen de SDF/PYD gebeurt. Op het moment dat ze stoppen met luisteren is het met hun afgelopen.
Ik begrijp zeker wel dat de Koerden afhankelijk zijn van het Pentagon voor aerial support, maar i.t.t. jou denk ik niet de Amerikanen de Koerden laten vallen, vanwege een kleine Turksgesteunde incursie in Syri.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:43
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:42 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Allemaal aannames natuurlijk. Is gewoon afwachten nu.
Dat is geen aanname. Anders was SDF wel eerder voor Jarablus gegaan. Ze stopten "opeens".
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:44
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:43 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Ik begrijp zeker wel dat de Koerden afhankelijk zijn van het Pentagon voor aerial support, maar i.t.t. jou denk ik niet de Amerikanen de Koerden laten vallen, vanwege een kleine Turksgesteunde incursie in Syri.
Als jij denkt dat de Amerikanen meer waarde hechten aan de PYD dan Turkije...tja...

Amerika lijkt voorlopig uitgespeeld in Syri.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:44
Iedereen weet dat de Koerden niks kunnen doen zonder luchtsteun van de Amerikanen.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:45
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Iedereen weet dat de Koerden niks kunnen doen zonder luchtsteun van de Amerikanen.
En iedereen weet ook dat de FSA niets is zonder backing van Turkije.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:45
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:45 schreef Domingesto het volgende:

[..]

En iedereen weet ook dat de FSA niets is zonder backing van Turkije.
Goh en ik vraag me af welke van de twee zekerder is.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:45 schreef Domingesto het volgende:

[..]

En iedereen weet ook dat de FSA niets is zonder backing van Turkije.
FSA heeft geen reden om bang te zijn zolang Turkije achter hun staat.
TheJanitorwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:47
Hebben ze eigenlijk al wat ISIS geknald? Of zijn die gevlucht? Of werken ze samen? (Atak)
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:48
Zou wel lachen zijn om de commentaar van de Koerdenknuffelaars te lezen als we morgen wakker worden en de Turkse vlag zit te wapperen in Manbji. :') _O-
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:48
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:43 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dat is geen aanname. Anders was SDF wel eerder voor Jarablus gegaan. Ze stopten "opeens".
Dat heb ik ook gezien ja. Maar om nu te zeggen dat Amerika al hun kaarten gespeeld heeft, gaat ook beetje te ver met de 'aanname'. Ik denk dag Amerika voor nu beetje als de tussenpersoon wilt spelen en als uiteindelijk echt tot een confrontatie zou komen, dan gaat Amerika wel voor Turkije kiezen.

Maar jij moet ook weten dat Erdogan en zijn rechterhand altijd zo groot praten, maar vaak genoeg heeft het niet tot een actie geleidt. Dus is voor nu gewoon echt wel afwachten.
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:43 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Ik begrijp zeker wel dat de Koerden afhankelijk zijn van het Pentagon voor aerial support, maar i.t.t. jou denk ik niet de Amerikanen de Koerden laten vallen, vanwege een kleine Turksgesteunde incursie in Syri.
Ik verwacht van wel.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:53
We zullen het zien. Dit lijkt me meer waarschijnlijk.
arabthomness twitterde op woensdag 17-08-2016 om 17:03:56 #Syria MAP PREDICTION: the future for the #Aleppo countryside after the collapse of #Daesh, agreed btwn #US/#Turkey https://t.co/SgCFi3PCJv reageer retweet
CqEeOngWYAA53FR.jpg:large
Zalmplaat010woensdag 24 augustus 2016 @ 13:53
Wat een verschrikkelijk spannende dag, heb mezelf ziek gemeld om dit topic te kunnen blijven volgen!
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:54
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:47 schreef TheJanitor het volgende:
Hebben ze eigenlijk al wat ISIS geknald? Of zijn die gevlucht? Of werken ze samen? (Atak)
Ik lees net dat YPG oorlog heeft verklaard aan Turkije omdat IS aangevallen is dus ga maar na. Koerden zijn de beschermers van IS en ze wisselen land uit.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:55
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:53 schreef Domingesto het volgende:
We zullen het zien. Dit lijkt me meer waarschijnlijk.
arabthomness twitterde op woensdag 17-08-2016 om 17:03:56 #Syria MAP PREDICTION: the future for the #Aleppo countryside after the collapse of #Daesh, agreed btwn #US/#Turkey https://t.co/SgCFi3PCJv reageer retweet
[ afbeelding ]
Jep. En alles wat Turkije heeft gedaan zal voor niets zijn omdat een magische muur de Turken zal tegenhouden.
TheJanitorwoensdag 24 augustus 2016 @ 13:56
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:53 schreef Domingesto het volgende:
We zullen het zien. Dit lijkt me meer waarschijnlijk.
arabthomness twitterde op woensdag 17-08-2016 om 17:03:56 #Syria MAP PREDICTION: the future for the #Aleppo countryside after the collapse of #Daesh, agreed btwn #US/#Turkey https://t.co/SgCFi3PCJv reageer retweet
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit zo.
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 13:57
Er zijn hier heel veel mensen zo overtuigd van de (opper)macht van de Turkse troepen, maar ik moet dat allemaal nog maar eens zien. Ik ben een stuk minder overtuigd.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 13:58
Paradoxy13 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:52:28 #EuphratesShield Reports now of intense US Coalition airstrikes targeting #ISIS positions around #Jarablus reageer retweet
BarzanSadiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:56:39 #DHA: 46 #ISIL militants killed in today's operation in #Jarablus, #Syria, reageer retweet
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 13:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:57 schreef DustPuppy het volgende:
Er zijn hier heel veel mensen zo overtuigd van de (opper)macht van de Turkse troepen, maar ik moet dat allemaal nog maar eens zien. Ik ben een stuk minder overtuigd.
Ik denk dat niemand hier Turkije als 'oppermacht' ziet. Zonder toestemming van Rusland en de VS kunnen en mogen ze niks doen.

Maar je bent denk ik wel eens met ons dat Turkije voor de VS en Rusland een veel belangrijke pion is dan de FSA en YPG. Beide een groepering met alleen ak's.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:01
markito0171 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:41:54 @QalaatAlMudiq Haluwayniah also seized from IS reageer retweet
Wn5sUlv.jpg
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:02
Cqn2sVUUAAAUELH.jpg:large

Rebellen in Aleppo zijn boos op FSA milities die Aleppo verlaten hebben om in Jarablus te vechten wegens de hogere salaris, dit is volgens rebellen in Aleppo ook de reden waarom er geen vooruitgang is in Aleppo op dit moment tegen het Syrische regime.
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:02
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:59 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Ik denk dat niemand hier Turkije als 'oppermacht' ziet. Zonder toestemming van Rusland en de VS kunnen en mogen ze niks doen.

Maar je bent denk ik wel eens met ons dat Turkije voor de VS en Rusland een veel belangrijke pion is dan de FSA en YPG. Beide een groepering met alleen ak's.
Ondanks dat zullen de VS niet helpen bij een directe aanval op YPG troepen.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:03
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:02 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ondanks dat zullen de VS niet helpen bij een directe aanval op YPG troepen.
De VS heeft niet zoveel te willen nu er een Rusland deal is.

Nog gisteren ramde Poetin YPG posities om een punt te maken.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:04
sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:54:49 According to Wall Street Journal, US military advisors & drones alongside Turkish tanks/special forces r leading FSA offensive on Jarablus reageer retweet
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 14:04
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:03 schreef Atak het volgende:

[..]

De VS heeft niet zoveel te willen nu er een Rusland deal is.

Nog gisteren ramde Poetin YPG posities om een punt te maken.
Bron?
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:05
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:03 schreef Atak het volgende:

[..]

De VS heeft niet zoveel te willen nu er een Rusland deal is.

Nog gisteren ramde Poetin YPG posities om een punt te maken.
Waar ramde Putin YPG posities?

De Turken hebben blijkbaar de Amerikanen nu wel nodig voor hun aanval op Jarabalus.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:06
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:20 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

HFC, wat is dat?
halal fried chicken binnenkort ook in den haag :P
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:07
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:05 schreef DustPuppy het volgende:

De Turken hebben blijkbaar de Amerikanen nu wel nodig voor hun aanval op Jarabalus.
Nee, de Amerikanen proberen goodwill te tonen.
Peunagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:07
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:46 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

FSA heeft geen reden om bang te zijn zolang Turkije achter hun staat.
De FSA heeft letterlijk van iedereen in Syri klop gekregen :')
grimselmanwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:05 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Waar ramde Putin YPG posities?

De Turken hebben blijkbaar de Amerikanen nu wel nodig voor hun aanval op Jarabalus.
Atak is een fantast.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:53 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Wat een verschrikkelijk spannende dag, heb mezelf ziek gemeld om dit topic te kunnen blijven volgen!
arbeidsethos vd jeugd tegenwoordig
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:10
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:57 schreef DustPuppy het volgende:
Er zijn hier heel veel mensen zo overtuigd van de (opper)macht van de Turkse troepen, maar ik moet dat allemaal nog maar eens zien. Ik ben een stuk minder overtuigd.
oppermacht is atm gegarandeerd door backing vd russen en amerikanen :P
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:11
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:02 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

Rebellen in Aleppo zijn boos op FSA milities die Aleppo verlaten hebben om in Jarablus te vechten wegens de hogere salaris, dit is volgens rebellen in Aleppo ook de reden waarom er geen vooruitgang is in Aleppo op dit moment tegen het Syrische regime.
lijkt me een beetje vergezocht dat doordat een x aantal bij jarablus zitten dat het stokt. het stokt omdat de russen samen met de assadisten alles in het strijd gooien om ze te stoppen
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 14:13
'Turkey fired artillery shells at Kurdish-led forces in Syria when the American-backed fighters moved toward the Turkish border a few days ago, the U.S. official said. The U.S. and Turkey were both concerned about the Kurdish push, which triggered a rapid move by both countries to launch the operation.

“We don’t want a direct clash between those forces and the Turks,” the U.S. official said. “That’s not a good scenario for anybody. We’ve made that clear to the Turks.”'
http://www.wsj.com/articl(...)-in-syria-1472016805
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:14
PYD zal waarschijnlijk moet terugtrekken uit Manbij, als ze dat niet doen verliezen ze hun steun van Amerika.

Win-Win voor Turkije
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 14:15
Die kantons worden wel gelinkt.
AhmedoKurdi twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:05:50 From a Kurdish perspective, Cerablus isn't important. Whats important is YPG securing the 40-50 Kurdish villages between Ehras and Arima. reageer retweet
Cqn5ZiyXYAEVtHp.jpg:large
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:15
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:13 schreef mrstylo het volgende:
'Turkey fired artillery shells at Kurdish-led forces in Syria when the American-backed fighters moved toward the Turkish border a few days ago, the U.S. official said. The U.S. and Turkey were both concerned about the Kurdish push, which triggered a rapid move by both countries to launch the operation.

“We don’t want a direct clash between those forces and the Turks,” the U.S. official said. “That’s not a good scenario for anybody. We’ve made that clear to the Turks.”'
http://www.wsj.com/articl(...)-in-syria-1472016805
iedereen zit gewoon elkaar te gebruiken om hun eigen doeleinden te bereiken. vandaag matties morgen vijanden en overmorgen zijn we weer matties
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:15
quote:
Mr. Erdogan has repeatedly pressed the U.S. to stop working with the Kurdish fighters in Syria, but they are viewed as America’s most effective fighting force battling Islamic State.

Turkey fired artillery shells at Kurdish-led forces in Syria when the American-backed fighters moved toward the Turkish border a few days ago, the U.S. official said. The U.S. and Turkey were both concerned about the Kurdish push, which triggered a rapid move by both countries to launch the operation.

“We don’t want a direct clash between those forces and the Turks,” the U.S. official said. “That’s not a good scenario for anybody. We’ve made that clear to the Turks.”

The U.S. official expressed confidence that the operation—which Turkey is calling “Euphrates Shield” – “put a lid” on concerning Kurdish advances by making it clear to them that they wouldn’t receive American military support if they tried to take Jarabulus.

“We’ve put a lid on the Kurds moving north, or at least doing so if they want any support from us, which I think is a fairly significant piece of leverage,” the official said. “So for the moment I think we’ve put a lid on the biggest concern that the Turks have, which I think gives us some breathing space to make sure this operation in Jarabulus is done the right way and that we and the Turks do it together.”
http://www.wsj.com/articl(...)-in-syria-1472016805
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:15 schreef Domingesto het volgende:
AhmedoKurdi twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:05:50 From a Kurdish perspective, Cerablus isn't important. Whats important is YPG securing the 40-50 Kurdish villages between Ehras and Arima. reageer retweet
[ afbeelding ]
Amerikanen hebben opdracht gegeven aan YPG om te stoppen westwaarts te trekken. Doen ze dat niet moeten ze het zonder luchtsteun doen.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:16
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:15 schreef Domingesto het volgende:
AhmedoKurdi twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:05:50 From a Kurdish perspective, Cerablus isn't important. Whats important is YPG securing the 40-50 Kurdish villages between Ehras and Arima. reageer retweet
[ afbeelding ]
en daarom zitten ze nu zo te huilen, omdat het niet belangrijk is.
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 14:16
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

iedereen zit gewoon elkaar te gebruiken om hun eigen doeleinden te bereiken. vandaag matties morgen vijanden en overmorgen zijn we weer matties
Precies. Hoelang gaat het nu nog duren voordat Amerika democratie gaat brengen naar Syri? :')
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:17
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:05 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Waar ramde Putin YPG posities?

De Turken hebben blijkbaar de Amerikanen nu wel nodig voor hun aanval op Jarabalus.
Reacties van Koerden doet mij denken aan dit. _O- 61640021.jpg
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:17
Cqn6iZ_VMAAuw55.jpg

sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:02:57 @Zarathoustra96 YPG are used by US to fight IS, they will never be prioritised over Turkey, linking w/o US aircover = impossible reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:19
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:16 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Hoelang gaat het nu nog duren voordat Amerika democratie gaat brengen naar Syri? :')
het was best een leuk verhaal though, al die democratieen startend in afghanistan
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:19
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

en daarom zitten ze nu zo te huilen, omdat het niet belangrijk is.
Niks aan de hand. Koerden gaan de cantons linken. _O-

comical-ali-meme.jpg
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:21
assad has done a wonderful job!

bdrhmnhrk twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:03:28 Iran in Damascus, Russia in Lattakia, Afghan/Iraq in Aleppo, USA in Hasakeh, France in Kobani, Turkey in Jarablus https://t.co/LDZKzuUbQk reageer retweet
Cqn30x9XEAARZaY.jpg
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:21
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Reacties van Koerden doet mij denken aan dit. _O- [ afbeelding ]
Ik stelde een vraag. Geef eens antwoord.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:21
Nrg8000 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:08:18 #Map. Turkish/FSA forces have also taken Trekhem village, 15km W of #Jarabulus.HD - https://t.co/qcuB6kymwy https://t.co/NF3UXSLJTb reageer retweet
pPgzubg.jpg

2e front?
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 14:22
Minimaal verzet vanuit Da'esh dus. Dat was te verwachten, die zijn ook niet zo gek om hun troepen aan dit front te verspillen, die gaan zich groeperen rondom Bab natuurlijk.
Dalatrm twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:07:38 PT @OrientNews video with #FSA convoy in #Kaklijeh west of #Jarablus. #IslamicState resistance said "below minimal" https://t.co/y5zf7DisRi reageer retweet
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:22
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:21 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik stelde een vraag. Geef eens antwoord.
Geef jij is antwoord op mijn vraag. Denk je dat YPG een kans maakt tegen het FSA nu zij ook grond- en luchtondersteuning hebben?
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:23
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:22 schreef Atak het volgende:

[..]

Geef jij is antwoord op mijn vraag. Denk je dat YPG een kans maakt tegen het FSA nu zij ook luchtondersteuning hebben?
Tegen het FSA? Ja dat wel. En de luchtsteun blijft dan voornamelijk Russisch en/of Turks. Niet Amerikaans.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:23
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:23 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Tegen het FSA? Ja dat wel.
Maar ze hebben ook grondondersteuning.
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:23
Ondertussen in Aleppo (dit zijn wel allemaal pro SAA bronnen):

BrazilAleppo twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:29:20 #SAA destroys these tanks in Tel um alqara, rebel attack repeled.`. https://t.co/AsHJ2C9y7k reageer retweet
BrazilAleppo twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:34:42 #Aleppo #Update #SAA source (inside) claim restored security to over 90 percent of the 1070 Project. reageer retweet
BrazilAleppo twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:36:02 #Aleppo #Update #SAA Nine armored vehicles of Jeish al-Fatah were targeted and their crew was killed in the clashes. reageer retweet
AleksKhlebnikov twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:50:06 Actually, #Turkey's offensive on #Jarablus might help #SAA, #Russia & #Iran in #Aleppo as many militants relocating to fight in Jarablus. reageer retweet
Syria_Protector twitterde op woensdag 24-08-2016 om 12:36:43 @Syria_Protector Jihadists armoured vehicles of a failed attack on #SAA recent gain of Um-Qareh in S#Aleppo https://t.co/7koMLCsdyh reageer retweet
TolisMoustakas twitterde op woensdag 24-08-2016 om 12:11:34 #SyrianArmy/#SAA repels massive jihadist attack in s. #Aleppo. huge quantity of jihadists/islamists & tanks destroyed. #Syria reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:24
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:21 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Nrg8000 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:08:18 #Map. Turkish/FSA forces have also taken Trekhem village, 15km W of #Jarabulus.HD - https://t.co/qcuB6kymwy https://t.co/NF3UXSLJTb reageer retweet
[ afbeelding ]

2e front?
het waren al meerder fronten toch tegelijkertijd
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:25
quote:
7s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:16 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Amerikanen hebben opdracht gegeven aan YPG om te stoppen westwaarts te trekken. Doen ze dat niet moeten ze het zonder luchtsteun doen.
Waar hebben ze dat gedaan? Het enige wat ik lees is dat ze niet willen dat de YPG naar het noorden trekt. Ik zie ze nergens iets over het westen zeggen.
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 14:27
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:25 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Waar hebben ze dat gedaan? Het enige wat ik lees is dat ze niet willen dat de YPG naar het noorden trekt. Ik zie ze nergens iets over het westen zeggen.
Ik begrijp 'US Concerns' niet. YPG kon die opmars echt niet zonder de hulp van de Amerikanen.

Heel vaag dit allemaal
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:27
vvanwilgenburg twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:58:48 Kurds say Turkey bombed Kurdish positions near Derik very far from ISIS or Jarabulus. https://t.co/DlQo3WSmDP reageer retweet
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:28
AhmadAlkhtiib twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:26:16 #FSA and Turkish special forces take control on 4 villages in suburb of #Jarablus and they're 1Km away from the city https://t.co/8MRF0L2qYt reageer retweet
Cqn9t6mXYAEjjes.jpg
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:29
Ongeveer 2K soldaten in Jarablus. Waarschijnlijk wordt dat nummer opgekrikt. Gewoon elke Syrir die een ak47 kan vasthouden over de grens flikkeren en laten vechten voor hun thuisland. Syrirs moeten zelf hun land terugveroveren van IS en YPG.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:29
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:30
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:29 schreef Atak het volgende:
Ongeveer 2K soldaten in Jarablus. Waarschijnlijk wordt dat nummer opgekrikt. Gewoon elke Syrir die een ak47 kan vasthouden over de grens flikkeren en laten vechten voor hun thuisland. Syrirs moeten zelf hun land terugveroveren van IS en YPG.
Syri is ook het thuisland van de YPG, dus waar heb jij het over?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:30
ermancete twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:04:49 US official: We've stopped Kurds in Jarablus with Turks https://t.co/ZzKlQG8hMX reageer retweet
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:31
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:30 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Syri is ook het thuisland van de YPG, dus waar heb jij het over?
YPGers zijn voornamelijk terroristen uit Iran, Irak en Turkije. Syrirs zullen hen nooit accepteren als gezaghouders.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:31
Conflicts twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:30:31 SYRIA: Turkish F-16s enter Syrian airspace for first time since Russian jet incident in November, no threat up to now - @CNNTURK_ENG reageer retweet
Alouluwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:31
Goed bezig de Turken. Beste moment om erin te springen. Erdoğan heeft op tijd vrienden met Putin gemaakt. Goede zet. Putin was er ook aan toe. Merk je aan alles. Obama mag Erdoğan ballen in zijn mond nemen.
Nintexwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:32
quote:
Dat bedoel ik dus, het is meer een soort van dagje uit voor het Turkse leger en jihadisten tuig dat niet ISIS heet dan een oorlog tegen ISIS. Er is vrijwel geen enkele tegenstand terwijl normaal gesproken ISIS de wegen vol plempt met IED's en/of zich schuil blijft houden in de dorpen.
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:33
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:31 schreef Atak het volgende:

[..]

YPGers zijn voornamelijk terroristen uit Iran, Irak en Turkije. Syrirs zullen hen nooit accepteren als gezaghouders.
Nee, hoor. Ik zou het nog maar eens nakijken als ik jou was.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:33
ragipsoylu twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:26:00 Turkish FM said the #EuphratesShield was planned with US frm the beginning."US was supposed to send us rapid missile launchers, but oh well" reageer retweet
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:34
anadoluagency twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:32:33 #Turkey sending more tanks, armored vehicles to #Syria border in #Jarabulus op. against #Daesh, #PYD https://t.co/NOzOx0Jm85 reageer retweet
Cqn_ITDWYAAVZzy.jpg
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:34
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:31 schreef Aloulu het volgende:
Obama mag Erdoğan ballen in zijn mond nemen.
smerig dude
TheJanitorwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:35
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:32 schreef Nintex het volgende:

[..]

Dat bedoel ik dus, het is meer een soort van dagje uit voor het Turkse leger en jihadisten tuig dat niet ISIS heet dan een oorlog tegen ISIS. Er is vrijwel geen enkele tegenstand terwijl normaal gesproken ISIS de wegen vol plempt met IED's en/of zich schuil blijft houden in de dorpen.
Toch wel beter bewijs dat ISIS en Turkije samenwerken dan dat ISIS en YPG samenwerken, toch Atak?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:35
BarzanSadiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 13:56:39 #DHA: 46 #ISIL militants killed in today's operation in #Jarablus, #Syria, reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:34 schreef JubaUrbicus het volgende:
anadoluagency twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:32:33 #Turkey sending more tanks, armored vehicles to #Syria border in #Jarabulus op. against #Daesh, #PYD https://t.co/NOzOx0Jm85 reageer retweet
[ afbeelding ]
kennelijk was het de voorhoede wat vandaag de grens is overgestoken
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:37
PYD_Rojava twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:35:02 مسلم: خسائر كبيرة تنتظر تركيا إذا دخلت سوريا براً https://t.co/o6AfXMWUI5 reageer retweet
http://pydrojava.com/?p=13425

PYD: We beschouwen Turkije als een bezetter en we zullen hun bestrijden!

quote:
OMG!!!
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:38
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:37 schreef JubaUrbicus het volgende:
PYD_Rojava twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:35:02 مسلم: خسائر كبيرة تنتظر تركيا إذا دخلت سوريا براً https://t.co/o6AfXMWUI5 reageer retweet
PYD: We beschouwen Turkije als een bezetter en we zullen hun bestrijden!

OMG!!!
Woensdag gehaktdag. Of moet ik zeggen dat de aankomende tijd elke dag gehaktdag gaat worden voor sommige barbaren. _O-
Montaguiwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:40
Inmiddels een twitter account for 'Euphrates Shield'.

https://twitter.com/EuphratesShield?lang=nl
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:40
Dalatrm twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:39:12 #PT #FSA allegedly now in control of #Kronfol #Kirinfil, immediate West of #Jarablus all taken. ZERO CASUALTIES rprt https://t.co/UqY1lmo1HM reageer retweet
ISIS vermijdt de confrontatie zo te zien.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:40
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:35 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Toch wel beter bewijs dat ISIS en Turkije samenwerken dan dat ISIS en YPG samenwerken, toch Atak?
Ze hadden hen moeten forceren om hun baard af te scheren als ze een Turks uniform aan hebben. Dit is geen goeie PR moet ik zeggen.
Alouluwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:41
Op zich wel interessant te zien wie Amerika steunt als er directe gevechten komen tussen Turken en YPG...

Als Amerika steun aan YPG achterwege laat is dat al eens buiging naar Erdoğan.
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:41 schreef Aloulu het volgende:
Op zich wel interessant te zien wie Amerika steunt als er directe gevechten komen tussen Turken en YPG...

Als Amerika steun aan YPG achterwege laat is dat al eens buiging naar Erdoğan.
Ze zullen de YPG in ieder geval niet steunen. De vraag is dan of ze actief tegen de YPG zullen vechten als de Turken daarom vragen.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:46 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ze zullen de YPG in ieder geval niet steunen. De vraag is dan of ze actief tegen de YPG zullen vechten als de Turken daarom vragen.
Amerikanen hoeven niet actief tegen YPG te vechten

FSA + Turkse luchtsteun is genoeg.
DustPuppywoensdag 24 augustus 2016 @ 14:48
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Amerikanen hoeven niet actief tegen YPG te vechten

FSA + Turkse luchtsteun is genoeg.
Dat denk ik dus niet eigenlijk.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:48
FSA + Luchtsteun vs SDF zonder Amerikaans luchtsteun = FSA die gaat winnen.
marsanwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:41 schreef Aloulu het volgende:
Op zich wel interessant te zien wie Amerika steunt als er directe gevechten komen tussen Turken en YPG...

Als Amerika steun aan YPG achterwege laat is dat al eens buiging naar Erdoğan.
Amerika vindt alles best zolang ze elkaar maar afmaken en er geen enkele groep is die daadwerkelijk veel sterker is dan de rest.
Alouluwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:46 schreef DustPuppy het volgende:
Ze zullen de YPG in ieder geval niet steunen.De vraag is dan of ze actief tegen de YPG zullen vechten als de Turken daarom vragen.
Dan heeft Erdoğan als de Russen niets doen (lijkt sterk erop) zijn handen vrij om Noord Syri schoon te vegen en Syrische milities het te laten regeren.

Slimste zet is dus geweest bij Putin in het reine komen. Eerst Russische piloten doodknallen en dan na tijdje sorry zeggen en zo terugkomen. Netjes gedaan.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 14:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:48 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat denk ik dus niet eigenlijk.
YPG kwam Manbij amper binnen zonder hevige luchtsteun.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 14:52
Deze operatie lijkt meer op een legeroefening van het Turkse leger.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 14:52
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:48 schreef JubaUrbicus het volgende:
FSA + Luchtsteun vs SDF zonder Amerikaans luchtsteun = FSA die gaat winnen.
Het is niet alleen FSA. Er zitten ook Turkse soldaten en zwaar geschut tussen.
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:53
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:37 schreef JubaUrbicus het volgende:
PYD_Rojava twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:35:02 مسلم: خسائر كبيرة تنتظر تركيا إذا دخلت سوريا براً https://t.co/o6AfXMWUI5 reageer retweet
http://pydrojava.com/?p=13425

PYD: We beschouwen Turkije als een bezetter en we zullen hun bestrijden!

[..]

OMG!!!
ik hoop dat ze niet gaan vluchten maar gaan blijven om te vechten.
Syrie is geen Noord_irak waar ze zich in de bergen kunnen verstoppen.
Alle F16 vliegtuigen wat Turkije heeft daar sturen en met de grond gelijk maken deze tering terroristen!
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 14:54
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:40 schreef JubaUrbicus het volgende:
Dalatrm twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:39:12 #PT #FSA allegedly now in control of #Kronfol #Kirinfil, immediate West of #Jarablus all taken. ZERO CASUALTIES rprt https://t.co/UqY1lmo1HM reageer retweet
ISIS vermijdt de confrontatie zo te zien.
Die blazen liever volgende week weer wat burgers op :r
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 14:54
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:53 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ik hoop dat ze niet gaan vluchten maar gaan blijven om te vechten.
Syrie is geen Noord_irak waar ze zich in de bergen kunnen verstoppen.
Alle F16 vliegtuigen wat Turkije heeft daar sturen en met de grond gelijk maken deze tering terroristen!
En iyi krt l krt, of niet wolfje weerwolfje?
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:57
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:54 schreef Domingesto het volgende:

[..]

En iyi krt l krt, of niet wolfje weerwolfje?
en iyi terorist l terorist
pyd/pkk = terrorist = moet stuk/kapot/vernietigd worden
heel snel aub
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 14:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:54 schreef Domingesto het volgende:

[..]

En iyi krt l krt, of niet wolfje weerwolfje?
onzin. dat soort schaamteloos shit hoor je alleen een klein groepje turken zeggen
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:00
Wat staat er?
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:01
Er wordt gezegd dat er 46 IS strijders zijn geneutraliseerd.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:03
faylaq alsham 2km van jarablus centrum

CqoCb-xWcAAs5lN.jpg
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:03
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:00 schreef mrstylo het volgende:
Wat staat er?
enige goede koerd is een dode koerd
HSGwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:04
quote:
2s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

onzin. dat soort schaamteloos shit hoor je alleen een klein groepje turken zeggen
Groepje waar Erdogan bij hoort.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:04
eerste gewonden

sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:36:07 FSA militants being treated in Gaziantep, Turkey https://t.co/1S9yzXx4ZB reageer retweet
reacties van sommige mensen :')

vendetta871488 twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:38:29 @sayed_ridha is gettin medical help from a girl not haram? reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:07
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:04 schreef HSG het volgende:

[..]

Groepje waar Erdogan bij hoort.
is goed dude, dan ben ik ook een vuile vieze racist. goed dat je mij dat even duidelijk maakt. :')
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:08
Russia: The Russian Foreign Ministry: the fight against terrorism on the Syrian-Turkish border is very important and the Ankara coordination with Damascus
https://twitter.com/AlMayadeenLive/status/768423701687758848

Aldus Google Translate
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:08
Terroristen op de vlucht >:)

MEXODOX twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:06:54 LOL Jihadis get properly massacared by #SAA on Um Al Qara hill. See them crying and running away! #Syria #Aleppo https://t.co/BpEccjmAEf reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:10
toe maar, deze operatie is echt huge

Charles_Lister twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:51:32 #pts - Ahrar al-Sham is also involved (confirmed by source) in the #Jarablus offensive, though more quietly than other FSA/vetted groups. reageer retweet
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:08 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Russia: The Russian Foreign Ministry: the fight against terrorism on the Syrian-Turkish border is very important and the Ankara coordination with Damascus
https://twitter.com/AlMayadeenLive/status/768423701687758848

Aldus Google Translate
Foute vertaling:

Er staat:

وعلى أنقرة التنسيق مع دمشق

"Het is aan Ankara om samen te cordineren met Damascus"
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:08 schreef Richestorags het volgende:
Terroristen op de vlucht >:)

MEXODOX twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:06:54 LOL Jihadis get properly massacared by #SAA on Um Al Qara hill. See them crying and running away! #Syria #Aleppo https://t.co/BpEccjmAEf reageer retweet
dat offensief gisteren ging helemaal fout voor de rebellen.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:11 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Foute vertaling:

Er staat:

وعلى أنقرة التنسيق مع دمشق

"Het is aan Ankara om samen te cordineren met Damascus"
Russen hebben er dus ook geen problemen mee.
polderturkwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 14:54 schreef Domingesto het volgende:

[..]

En iyi krt l krt, of niet wolfje weerwolfje?
PKK LEIDER roept op tot etnische zuivering / genocide op Turken. Wat vind jij daarvan?

http://www.dailysabah.com(...)back-to-central-asia
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:12 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Russen hebben er dus ook geen problemen mee.
enige waar de russen om geven is hun belangen in tartous. das alles. de rest kan hun fucken.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:13
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:12 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Russen hebben er dus ook geen problemen mee.
Nee het enige wat ze werkelijk zeggen: "Erdogan wel eve een belletje geven aan Damascus als je nog ergens rare dingen doet, voor de rest staan we achter je hoor."
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:14
CqoIP9JUsAE6czN.jpg

Gaan ze nu ook Turkse vlaggen ophangen?
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:15
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat offensief gisteren ging helemaal fout voor de rebellen.
Naar het schijnt zijn er ook rebellen uit Zuid-Aleppo naar Jarabulus gegaan. Die move snap ik niet echt eerlijk gezegd. Zou Erdo dat bekokstoofd hebben in zijn deal met Assad en Poetin?
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:14 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

Gaan ze nu ook Turkse vlaggen ophangen?
Nee, is een rode vlag met Arabische teksten er op. Weet niet precies wat er op staat.

e:

3XjW1jJ.jpg
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:15
isis is hem gewoon gesmeerd

sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:12:19 FSA claim advances in the western outskirts towards Jarablus centre https://t.co/OFQZnHT9Bg reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:18
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:15 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Naar het schijnt zijn er ook rebellen uit Zuid-Aleppo naar Jarabulus gegaan. Die move snap ik niet echt eerlijk gezegd. Zou Erdo dat bekokstoofd hebben in zijn deal met Assad?
die verhalen las ik ook en dat dat zou dan verklaren waarom het kut gaat atm in zuid aleppo. ik weet het niet.
alles is zeer zeker mogelijk, maar ik kan me niet voorstellen dat aleppo stad in de deal waar we nu de resultaten van zien bij jarablus was inbegrepen.
dat hele JaF en breken van de belegering was een grotendeels turks project wordt gezegd en dat erdo het nu JaF ff weer gaat opblazen, dunno.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:18
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:15 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Nee, is een rode vlag met Arabische teksten er op. Weet niet precies wat er op staat.

e:

[ afbeelding ]
Liwaa sultaan murad

Het gaat om deze gozers:

maxresdefault.jpg
justarandomdudewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:19
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 13:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Iedereen weet dat de Koerden niks kunnen doen zonder luchtsteun van de Amerikanen.
PKK krijgt al tientallen jaren Amerikaanse luchtsteun in hun oorlog tegen Turkije?
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 15:19
Hopelijk ruimt de SAA nu snel dat tuig in Zuid-Aleppo op
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:20
sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:16:51 Turkish media is saying that 5,000 militants are taking part in Jarablus offensive (initial reports claimed 1,500) reageer retweet
!!!!
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:20
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:19 schreef Szura het volgende:
Hopelijk ruimt de SAA nu snel dat tuig in Zuid-Aleppo op
Dit is DE kans voor Assad om the pushen in Aleppo.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:20 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Dit is DE kans voor Assad om the pushen in Aleppo.
proberen ze al non stop...
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:12 schreef polderturk het volgende:

[..]

PKK LEIDER roept op tot etnische zuivering / genocide op Turken. Wat vind jij daarvan?

http://www.dailysabah.com(...)back-to-central-asia
DailySabah :') , dat vind ik ervan.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:22
deze vooraanstaande rebellen twitteraar is pissed. hij krijgt daardoor ook veel kritiek van zijn volgers.

Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:16:56 Theater comedy ongoing as no #IS sect presence in front of #Turkey invasion. All positions left. All was prepared... https://t.co/LMuL3UQgfV reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:18:10 All #IS sect fighters could peacefully evacuate their families during weeks. No as no more #IS sect, #Turkey invasion comedy show. reageer retweet
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:22
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:19 schreef justarandomdude het volgende:

[..]

PKK krijgt al tientallen jaren Amerikaanse luchtsteun in hun oorlog tegen Turkije?
PKK bezet grond in Turkije?

Oh nee.
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:23
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:20 schreef JubaUrbicus het volgende:
sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:16:51 Turkish media is saying that 5,000 militants are taking part in Jarablus offensive (initial reports claimed 1,500) reageer retweet
!!!!
kan, is eigenlijk nog te weinig gekeken naar de miljoenen Syriers woonachtig in Turkije.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:25
tering. nog meer pantsers richting de grens.

anadoluajansi twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:10:09 [Galeri] Sınıra tank ve zırhlı ara sevkıyatı https://t.co/zHlRp8OFy5 https://t.co/pL8PRwB0hw reageer retweet
Perrinwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:26
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:25 schreef Slayage het volgende:
tering. nog meer pantsers richting de grens.

anadoluajansi twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:10:09 [Galeri] Sınıra tank ve zırhlı ara sevkıyatı https://t.co/zHlRp8OFy5 https://t.co/pL8PRwB0hw reageer retweet
TOW-voer :X
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:27
Het zijn vooral Turkmeense brigades die het meerendeel vormen in deze operatie. Het ontbreekt aan voldoende mankracht om het gebied goed te consolideren. Je ziet nu ook dat de frontlinie rond A'zaz-Marea stevig verzwakt is.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:28
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:26 schreef Perrin het volgende:

[..]

TOW-voer :X
isis heeft geen tows :P
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:30
jarablus wordt bestormd kennelijk

ajmurgent twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:24:57 #عاجل | مصادر للجزيرة: قوات #المعارضة_السورية تبدأ باقتحام مدينة #جرابلس من مدخلها الجنوبي. #سوريا reageer retweet
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:30
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis heeft geen tows :P
In Irak was een Turkse tank geraakt door een TOW van IS. De tank overleefde het. De TOWs die nu in Syri zijn zijn niet krachtig genoeg tegen nieuwe armor mits het gepgraded is.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:30
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:30 schreef Atak het volgende:

[..]

In Irak was een Turkse tank geraakt door een TOW van IS. De tank overleefde het. De TOWs die nu in Syri zijn zijn niet krachtig genoeg tegen nieuwe armor mits het gepgraded is.
isis heeft geen tows...
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:33
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:30 schreef Slayage het volgende:
jarablus wordt bestormd kennelijk

ajmurgent twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:24:57 #عاجل | مصادر للجزيرة: قوات #المعارضة_السورية تبدأ باقتحام مدينة #جرابلس من مدخلها الجنوبي. #سوريا reageer retweet
sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:30:10 Al-Jazeera says FSA have begun attack on southern entrance of Jarablus https://t.co/LVjbvOO0O0 reageer retweet
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:33
Joe Biden: "De Turken hebben geen betere vriend dan Amerika"

_O-
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:34
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:33 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Joe Biden: "De Turken hebben geen betere vriend dan Amerika"

_O-
Pijpen is begonnen. _O- _O- _O- _O-
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:35
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:33 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Joe Biden: "De Turken hebben geen betere vriend dan Amerika"

_O-
ik weet niet of het waar is, las net dat Biden in Turkije ontvangen is door een lage Turkse functionaris na aankomst _O-
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:35
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:34 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Pijpen is begonnen. _O- _O- _O- _O-
Amerikanen gaan Glen volgens mij uitleveren
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:36
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:33 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Joe Biden: "De Turken hebben geen betere vriend dan Amerika"

_O-
:r :r :r
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:38
zo worden de zaadjes gelegd van de volgende incubatie van isis.

Special Report: Massacre reports show U.S. inability to curb Iraq militias
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:40
HDP, de politieke tak van de PKK, tevens fractie in het turkse parlement laat wat van zich horen.

AylinaKilic twitterde op woensdag 24-08-2016 om 14:08:28 HDP's @idrisbaluken: "Militants in the Jarabulus operation are no different to ISIS. The region is being switched between militant groups" reageer retweet
Peunagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:41
Biden en Yildirim live op CNN.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:41
AlMayadeenLive twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:37:08 #تركيا: نائب رئيس الوزراء التركي: أبلغنا واشنطن وروسيا وإيران ودولا أخرى قبيل بداية العملية العسكرية في شمال سوريا reageer retweet
"Turkije: We hebben Washington, Rusland, Iran en andere landen bericht gegeven voordat we zijn begonnen met onze operaties in Noord Syri."

AlMayadeenLive twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:37:24 #سوريا: الإدارة الذاتية الكردية في شمال سوريا: دخول القوات التركية إلى جرابلس يعني أن أنقرة دخلت في مسار واحد مع دمشق reageer retweet
"Directie van 'Koerdisch orgaan Noord Syri': "Het feit dat Turkse eenheden binnengedrongen zijn in Jarablus betekent dat Ankara en Damascus op 1 lijn staan."
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:42
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:40 schreef Slayage het volgende:
HDP, de politieke tak van de PKK
Dit soort reacties laat alleen maar zien dat de Turken liever Koerden zo klein mogelijk willen houden.

Iedere politieke stroming in Turkije waar maar 1 Koerd in zit, wordt gelijk geassocieerd met de PKK. Om zo de Koerden monddood te maken.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:41 schreef Peunage het volgende:
Biden en Yildirim live op CNN.
wat een charme offensief van Biden zeg... likken-likken-likken...
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:43
Dalatrm twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:36:06 PT News of #Turkey backed #FSA reaching #JarablusTahtani, 2 miles SE of #Jarablus #Cereblus, completing encirclement of town reageer retweet
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:45
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:43 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Dalatrm twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:36:06 PT News of #Turkey backed #FSA reaching #JarablusTahtani, 2 miles SE of #Jarablus #Cereblus, completing encirclement of town reageer retweet
Volgens mij heeft IS gewoon een ninja retreat gedaan. Aan de andere kant, de grens oversteken en je bent er zowat.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:46
arabthomness twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:39:04 #Syria: #FSA rebels have entered Jarabulus from the south, raised #FreeSyria flag over the first buildings https://t.co/gBwkJfFuwf reageer retweet
CqoOYFqWIAYzBUl.jpg
Kan toch niet, die Turkse vlag hoort bovenaan te wapperen.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:46 schreef Domingesto het volgende:
arabthomness twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:39:04 #Syria: #FSA rebels have entered Jarabulus from the south, raised #FreeSyria flag over the first buildings https://t.co/gBwkJfFuwf reageer retweet
[ afbeelding ]
Kan toch niet, die Turkse vlag hoort bovenaan te wapperen.
Dat is geen Turkse vlag. Leuke geprobeerd trolletje
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:48
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:42 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Dit soort reacties laat alleen maar zien dat de Turken liever Koerden zo klein mogelijk willen houden.

Iedere politieke stroming in Turkije waar maar 1 Koerd in zit, wordt gelijk geassocieerd met de PKK. Om zo de Koerden monddood te maken.
ik wil de PKK idd zo klein mogelijk houden. ik geloof niet in de gewapende strijd en baal dat het vredesproces is ingestort. de HDP had een mooie kans toen ze in het parlement kwamen om een koers te varen waarin ze niet als spreekbuis van de PKK fungeerden, maar helaas vonden ze het noodzakelijk om autonome gebieden in turkije uit te roepen en ze vervolgens mensen opriepen om de wapens op te nemen. waardoor we meteen alleen in turkije al duizenden doden verder zijn.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:48
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dat is geen Turkse vlag. Leuke geprobeerd trolletje
Welke vlag is die onderste dan? :')
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:48
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:48 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Welke vlag is die onderste dan? :')
Deze:

header.png
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:48
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:46 schreef Domingesto het volgende:
arabthomness twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:39:04 #Syria: #FSA rebels have entered Jarabulus from the south, raised #FreeSyria flag over the first buildings https://t.co/gBwkJfFuwf reageer retweet
[ afbeelding ]
Kan toch niet, die Turkse vlag hoort bovenaan te wapperen.
SSSSSHHHHH
Perrinwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:45 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Volgens mij heeft IS gewoon een ninja retreat gedaan. Aan de andere kant, de grens oversteken en je bent er zowat.
Een tijdje geleden mochten IS-strijders toch vrijelijk de Turkse grens oversteken?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:48 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Welke vlag is die onderste dan? :')
turkmeense militie
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:46 schreef Domingesto het volgende:
arabthomness twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:39:04 #Syria: #FSA rebels have entered Jarabulus from the south, raised #FreeSyria flag over the first buildings https://t.co/gBwkJfFuwf reageer retweet
[ afbeelding ]
Kan toch niet, die Turkse vlag hoort bovenaan te wapperen.
Is geen Turkse vlag.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:48 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Welke vlag is die onderste dan? :')
Sultan Murat Brigade vlag.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:50
Hier zie je die vlag ook:

[youtube][
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:50
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Sultan Murat Brigade vlag.
Ach, de Sultan Murat is feitelijk gezien een Turkse proxy.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:51
yildirim zit nu kennelijk bij de amerikanen ook te pushen om de cyprus kwestie op te lossen
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:50 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Ach, de Sultan Murat is feitelijk gezien een Turkse proxy.
Ok.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:51
sayed_ridha twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:50:54 Faylaq al-Sham announces start of storming Jarablus https://t.co/Uce8P6S7fF reageer retweet
CqoRE8fUEAAQToP.jpg
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:50 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Ach, de Sultan Murat is feitelijk gezien een Turkse proxy.
dat maakt het geen turkse vlag
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:53
vragen ronde biden yildirim
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:53
CqoRd0HUAAAzuCY.jpg

CqoRd1OVMAEfvJ6.jpg

CqoRd2xUkAEwwLX.jpg
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:53
quote:
Netjes.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:53
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:51 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ok.
Ach.
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:55
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:49 schreef Perrin het volgende:

[..]

Een tijdje geleden mochten IS-strijders toch vrijelijk de Turkse grens oversteken?
In andere tijden wel ja. Als Amerika toen niet had ingegrepen hadden ze de gehele Turkse grens veroverd naar alle waarschijnlijkheid.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:55
O99bSHA.png

Verloopt spoedig. :s).
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:56
yildirim maakt weer duidelijk, dat de ypg volgens afspraak met de amerikanen niet ten westen van de eufraat mag komen/blijven en dat heeft biden ook onderstreept vandaag aldus yildirim
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 15:57
Isis heeft dus geen IED's neergelegd? Hmmm🤔🤔🤔🤔🤔
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:57
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:56 schreef Slayage het volgende:
yildirim maakt weer duidelijk, dat de ypg volgens afspraak met de amerikanen niet ten westen van de eufraat mag komen/blijven en dat heeft biden ook onderstreept vandaag aldus yildirim
Dus ten oosten blijven is geen probleem voor Turkije??
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:58
quote:
3s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:57 schreef mrstylo het volgende:
Isis heeft dus geen IED's neergelegd? Hmmm🤔🤔🤔🤔🤔
Hmmmmm :{ :{ :{ :{ :{
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:58
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:57 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dus ten oosten blijven is geen probleem voor Turkije??
Voorlopig niet. Misschien dat men iets kan uitwerken met Assad en FSA op een later moment
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:58
AlMayadeenLive twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:53:30 #تركيا: يلدريم: يجب الحفاظ على وحدة الاراضي السورية ولن نقبل بقيام كيان كردي جديد هناك reageer retweet
"Yildirim: Het is verplicht om te waken over de demografische eenheid in Syri en we zullen het nooit toestaan dat er een nieuwe Koerdische entiteit daar (in Syrie) zal komen."
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:57 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dus ten oosten blijven is geen probleem voor Turkije??
ook biden heeft die eufraat grens voor de ypg bevestigd overigens, ja het ziet er idd naar uit dat de turken zich (vooralsnog) neerleggen met de status quo ten oosten van de eufraat.
TheJanitorwoensdag 24 augustus 2016 @ 15:59
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:56 schreef Slayage het volgende:
yildirim maakt weer duidelijk, dat de ypg volgens afspraak met de amerikanen niet ten westen van de eufraat mag komen/blijven en dat heeft biden ook onderstreept vandaag aldus yildirim
Waar waren de Koerden tijdens deze besprekingen?
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 15:59
VS :')
Hele pik is eraf gedraaid mbt Midden-Oosten
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 15:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:59 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Waar waren de Koerden tijdens deze besprekingen?
Hun baas was bij de besprekingen.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 15:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:59 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Waar waren de Koerden tijdens deze besprekingen?
die hebben niks te willen dat zei ik toch zojuist schoonheid :*
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:00
Ik wil wel GoPro beelden zien :P
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:00
Biden verontschuldigd zich omdat hij vrij laat naar Turkije is gekomen na de coup _O-
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:01
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:01
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:00 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Biden verontschuldigd zich omdat hij vrij laat naar Turkije is gekomen na de coup _O-
goed voor de PR ^O^
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:02
Waarom is de VS zo poeslief tegen Turkije dan?
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 16:02
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:00 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Biden verontschuldigd zich omdat hij vrij laat naar Turkije is gekomen na de coup _O-
Awkwarddddd
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:02
AlMayadeenLive twitterde op woensdag 24-08-2016 om 15:57:28 #تركيا: يلدريم: متفقون مع الاميركيين على منع الوحدات الكردية من التمدد غرب الفرات reageer retweet
"Yildirim: We zijn het eens met de Amerikanen betreft het verbieden van de YPG van het opereren aan de westelijke kant van de Eufraat. "
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:02
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:02 schreef zarGon het volgende:
Waarom is de VS zo poeslief tegen Turkije dan?
zZDyr0n.jpg
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:03
_O- _O- _O-

Syria_Rebel_Obs twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:01:20 YOUHOUUU ? IS fighters ? Where are you ? We need some of you dead for TV because we need to justify invasion ! #TurkeyComedy reageer retweet
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:04
SRO is butthurt. Die lopen al een paar dagen te janken over Turkije.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:04
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:02 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Awkwarddddd
gewoon PR smoothtalk. :s)
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:07
quote:
10s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:
SRO is butthurt. Die lopen al een paar dagen te janken over Turkije.
hij is best goed ingelicht, door veel bronnen in het land. alleen heeft hij een bepaalde kijk richting de SDF/YPG wat imo de opstand niet dient, omdat het SDF project wellicht oogt als een anti assad clubje, maar eerder een pro YPG clubje is, die weinig geeft om de opstand in het gehele land.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:08
quote:
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:09
Ik hoop dat de Koerden dom genoeg zijn om terreuraanvallen op te schroeven om IS te helpen. Dat zou gelijk een casus beli zijn voor een algemene aanval op YPG.
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 16:09
ISIS rommelt liever wat aan rond Kweires? :')
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:09
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:09 schreef Atak het volgende:
Ik hoop dat de Koerden dom genoeg zijn om terreuraanvallen op te schroeven. Dat zou gelijk een casus beli zijn voor een algemene aanval op YPG.
Ik hoop echt op een confrontatie tussen FSA en SDF.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:10
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:09 schreef Szura het volgende:
ISIS rommelt liever wat aan rond Kweires? :')
Doen ze de gehele week al, stelt niet veel voor.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:10
BBCBarbaraPlett twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:02:51 #Biden: we don't support #Kurd corridor along Turkey border, told Kurds we won't support them if they don't return to east of Euphrates reageer retweet
Pijnlijk
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:11
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:10 schreef ClapClapYourHands het volgende:
BBCBarbaraPlett twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:02:51 #Biden: we don't support #Kurd corridor along Turkey border, told Kurds we won't support them if they don't return to east of Euphrates reageer retweet
w/ w/ w/
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:11 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

w/ w/ w/
Gunstig.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:12
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:09 schreef Szura het volgende:
ISIS rommelt liever wat aan rond Kweires? :')
ik vraag me af of isis nog wel een central command heeft of dat verschillende elementen op zich zelf wat lopen te kutten in de regio waar ze zich bevinden, dat zou wel verklaren waarom ze her en der zomaar wat aan het doen zijn.
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:12
AxelJoly twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:07:42 Wow, l'EI semble totalement dpass par l'offensive rebelle. #Jarabulus est totalement encercle. https://t.co/UELu0SMACs reageer retweet
Lawrence1918x twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:07:34 #FSA entered #Jarabulus, but it seems that most of #IS fighter withdrew from the city. By the end of the day the city should be captured. reageer retweet
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:13
Dit is hetgeen dat SDF aan het vernietigen is:

Definition:

greed (grēd)

n.

An excessive desire to acquire or possess more than what one needs or deserves, especially with respect to material wealth
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:13
CNNTURK_ENG twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:09:12 BREAKING AP: VP Biden says Syrian Kurdish forces will lose US support if they don't retreat to east of Euphrates. https://t.co/Dp2XXoZ2Sw reageer retweet
Comments lezen nu is genot.
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 16:14
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik vraag me af of isis nog wel een central command heeft of dat verschillende elementen op zich zelf wat lopen te kutten in de regio waar ze zich bevinden, dat zou wel verklaren waarom ze her en der zomaar wat aan het doen zijn.
Zou die achterlijke aanvalletjes wel verklaren ja, lijkt nergens op :').
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:14
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:13 schreef ClapClapYourHands het volgende:
CNNTURK_ENG twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:09:12 BREAKING AP: VP Biden says Syrian Kurdish forces will lose US support if they don't retreat to east of Euphrates. https://t.co/Dp2XXoZ2Sw reageer retweet
Comments lezen nu is genot.
_O- _O- _O- _O- _O_ _O_
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:14
de reporters bij cnn turk (waaronder die dame van de facetime interview van erdogan tijdens de coup) zijn verbaasd dat de amerikanen zo vrijgevig zijn richting te wensen van de turken. :D
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:14
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik vraag me af of isis nog wel een central command heeft of dat verschillende elementen op zich zelf wat lopen te kutten in de regio waar ze zich bevinden, dat zou wel verklaren waarom ze her en der zomaar wat aan het doen zijn.
Ik denk inderdaad dat er steeds minder sprake is van een gecordineerd orgaan. Ook denk ik dat verschillende elementen liever niet terugkeren richting Raqqa omdat ze daar nogal geutig zijn met de executies met hun paranoia. Je zal maar wat fout hebben gedaan ofzo...

Ze zitten wel in een spagaat wat dat betreft. Door al hun wreedheden kunnen ze zich ook niet overgeven. Gegarandeerd dat elke partij ze martelt / executeert.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 16:15
De meeste Da'esh strijders zijn al weken van te voren gevlucht, daarom is dit meer een no man show, die zijn ook niet zo dom dat ze wachten op een inval van het TSK.
grimselmanwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:15
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 15:51 schreef Slayage het volgende:
yildirim zit nu kennelijk bij de amerikanen ook te pushen om de cyprus kwestie op te lossen
Dat heeft Turkije helemaal zelf in de hand
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:15
De YPG met hun uitspraken vandaag hebben de aap wel uit de mouw laten komen. Ze hebben duidelijk gedemonstreerd dat ze niet voor Syri vechten maar voor hun eigen egostische belangen. Daar bovenop klinken ze nu ook als de beschermer en partner van IS omdat ze tegen de actie zijn.
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:16
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:14 schreef Slayage het volgende:
de reporters bij cnn turk (waaronder die dame van de facetime interview van erdogan tijdens de coup) zijn verbaasd dat de amerikanen zo vrijgevig zijn richting te wensen van de turken. :D
Je moet het Erdo nageven dat hij het erg slim speelt. Flirten met Poetin en gelijk gaat Obama weer in de bitch mode.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:16
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:14 schreef Slayage het volgende:
de reporters bij cnn turk (waaronder die dame van de facetime interview van erdogan tijdens de coup) zijn verbaasd dat de amerikanen zo vrijgevig zijn richting te wensen van de turken. :D
Op welk vlak?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:16
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:15 schreef grimselman het volgende:

[..]

Dat heeft Turkije helemaal zelf in de hand
das niet waar. ook cyprus is een ingewikkeld internationaal conflict waar er meerdere spelers actief zijn
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:17
metesohtaoglu twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:15:59 🔴#ISIS fighters withdraw from several villages around #Jarablus, and going to Al Bab(Sources)#Syria #EuphratesShield reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:18
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:16 schreef Atak het volgende:

[..]

Op welk vlak?
dat ze zo stellig zeggen "ypg mag niet verder dan de eufraat zijn/blijven als ze dat wel doen vervalt onze steun"
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:18
BosnjoBoy twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:15:23 @BosnjoBoy (8) Live: Inside #Jarabulus town, 45% under Rebel control #جرابلس #حلب #Aleppo https://t.co/QT7nicXouY reageer retweet
Richestoragswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:18
grimselmanwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:18
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:14 schreef Slayage het volgende:
de reporters bij cnn turk (waaronder die dame van de facetime interview van erdogan tijdens de coup) zijn verbaasd dat de amerikanen zo vrijgevig zijn richting te wensen van de turken. :D
Misschien een zoethoudertje voor als ze Glen niet uitleveren.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:21
CqoTg2vVMAAqq1o.jpg
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:21
quote:
ALLAHU AKBAR *O*
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:24
Prachtig toch, nu hebben ze genoeg manschappen weten te behouden om de echte strijd te beginnen. Namelijk SDF uit west Eufraat flikkeren, daar draait het allemaal om. ISIS is slechts een bijzaak die Erdogan nodig heeft om als excuus te gebruiken natuurlijk.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:25
<O)

CqoX5q7UAAAf96k.jpg
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:25
Conflicts twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:23:30 BREAKING: Syria rebels reach central Jarabulus: Turkish state media - AFP LIVE: https://t.co/eye21GdNDX reageer retweet
De slag om Jarablus lijkt te zijn geklaard. Proficiat Turkije *O* Nu is het tijd om Manbij, Al Bab, Azaz en Mare3 te zuiveren van YPG en ISIS gespuis!
Szurawoensdag 24 augustus 2016 @ 16:26
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:24 schreef JubaUrbicus het volgende:
Prachtig toch, nu hebben ze genoeg manschappen weten te behouden om de echte strijd te beginnen. Namelijk SDF uit oost Eufraat flikkeren, daar draait het allemaal om. ISIS is slechts een bijzaak die Erdogan nodig heeft om als excuus te gebruiken natuurlijk.
Doe nou eens rustig aan joh stuiterbal. Wie zegt dat jouw wensdenken daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:26
if true _O- _O- _O-

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:41 1st consequence of #EuphratesShield, even before fall of #Jarablus: #YPG pulling out its forces from Western bank of Euphrates. #Syria reageer retweet
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:27
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:24 schreef JubaUrbicus het volgende:
Prachtig toch, nu hebben ze genoeg manschappen weten te behouden om de echte strijd te beginnen. Namelijk SDF uit oost Eufraat flikkeren, daar draait het allemaal om. ISIS is slechts een bijzaak die Erdogan nodig heeft om als excuus te gebruiken natuurlijk.
Ee zijn alleen paar gewonde FSA vechters. Dat is het mooie aan luchtondersteuning. Je hoeft alleen paar pipo's nodig die een ak47 kunnen vasthouden en het gebied kunnen overnemen na de bombardering. Dit laat weer zien dat "de Koerden" hele goeie vechters zijn helemaal niet waar is. Gewoon een fabeltje dat verzonnen is door sommige Koerdenknuffelaars. De Arabieren en Turkmenen kunnen het net zo goed. Zelfs misschien beter.
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:28
ragipsoylu twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:16:08 #BREAKING PYD's armed wing YPG says it is pulling its forces from the west bank of Euphrates, but leaving other factions of SDF behind reageer retweet
AP twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:48 Vice President Joe Biden calls on Syrian Kurdish forces to move back across the Euphrates River. https://t.co/PmKaCCxUEj reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:41 1st consequence of #EuphratesShield, even before fall of #Jarablus: #YPG pulling out its forces from Western bank of Euphrates. #Syria reageer retweet
News_Executive twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:28 UPDATE: YPG says its pulling its forces back from the west bank of Euphrates, but is leaving other factions of SDF behind for the meantime reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:28
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:25 schreef JubaUrbicus het volgende:
Conflicts twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:23:30 BREAKING: Syria rebels reach central Jarabulus: Turkish state media - AFP LIVE: https://t.co/eye21GdNDX reageer retweet
De slag om Jarablus lijkt te zijn geklaard. Proficiat Turkije *O* Nu is het tijd om Manbij, Al Bab, Azaz en Mare3 te zuiveren van YPG en ISIS gespuis!
"slag" :P

isis voelde de bui al hangen en had geen zin om met zon grote coalitie de confrontatie aan te gaan.
Atakwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:28
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:26 schreef Slayage het volgende:
if true _O- _O- _O-

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:41 1st consequence of #EuphratesShield, even before fall of #Jarablus: #YPG pulling out its forces from Western bank of Euphrates. #Syria reageer retweet
Hoop van niet. Ik wil bloed zien. :@
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:29
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:28 schreef zarGon het volgende:
ragipsoylu twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:16:08 #BREAKING PYD's armed wing YPG says it is pulling its forces from the west bank of Euphrates, but leaving other factions of SDF behind reageer retweet
AP twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:48 Vice President Joe Biden calls on Syrian Kurdish forces to move back across the Euphrates River. https://t.co/PmKaCCxUEj reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:41 1st consequence of #EuphratesShield, even before fall of #Jarablus: #YPG pulling out its forces from Western bank of Euphrates. #Syria reageer retweet
News_Executive twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:28 UPDATE: YPG says its pulling its forces back from the west bank of Euphrates, but is leaving other factions of SDF behind for the meantime reageer retweet
Damn ik ben teleurgesteld, had liever een confrontatie gezien _O-
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:29
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:27 schreef Atak het volgende:

[..]

Ee zijn alleen paar gewonde FSA vechters. Dat is het mooie aan luchtondersteuning. Je hoeft alleen paar pipo's nodig die een ak47 kunnen vasthouden en het gebied kunnen overnemen na de bombardering. Dit laat weer zien dat "de Koerden" hele goeie vechters zijn helemaal niet waar is. Gewoon een fabeltje dat verzonnen is door sommige Koerdenknuffelaars. De Arabieren en Turkmenen kunnen het net zo goed. Zelfs misschien beter.
is gewoon een mythe idd dat de koerden de militie hebben die de beste resultaten hebben geboekt tegen isis. het was de luchtsteun van de VS dat ervoor heeft gezorgd dat ze succesvol waren.
M.N.Ahmedwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:30
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:25 schreef Slayage het volgende:
<O)

[ afbeelding ]
Davidsterk op Turkse vlag + duivelsteken met zijn hand = kafir
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:30
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:25 schreef Slayage het volgende:
<O)

[ afbeelding ]
Huh is dat een Grijze wolf ofzo? Wat staat daar.... Aub vertalen!
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:30
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:28 schreef Atak het volgende:

[..]

Hoop van niet. Ik wil bloed zien. :@
een kasteel overnemen zonder een druppel bloed te vergieten is de mooiste overwinning. 8-)
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 16:30
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:28 schreef zarGon het volgende:
ragipsoylu twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:16:08 #BREAKING PYD's armed wing YPG says it is pulling its forces from the west bank of Euphrates, but leaving other factions of SDF behind reageer retweet
AP twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:48 Vice President Joe Biden calls on Syrian Kurdish forces to move back across the Euphrates River. https://t.co/PmKaCCxUEj reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:41 1st consequence of #EuphratesShield, even before fall of #Jarablus: #YPG pulling out its forces from Western bank of Euphrates. #Syria reageer retweet
News_Executive twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:28 UPDATE: YPG says its pulling its forces back from the west bank of Euphrates, but is leaving other factions of SDF behind for the meantime reageer retweet
Beter dit. Ypg moet ook gewoon Amerika niet meer helpen. Lijkt me veel beter. Hun domste keuze was om assad en Rusland te laten vallen voor Amerika. Amerika kan je niet vertrouwen en gelukkig weten ze nu dat.
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:29 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Damn ik ben teleurgesteld, had liever een confrontatie gezien _O-
eieren kiezen voor je geld :P
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:28 schreef zarGon het volgende:
ragipsoylu twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:16:08 #BREAKING PYD's armed wing YPG says it is pulling its forces from the west bank of Euphrates, but leaving other factions of SDF behind reageer retweet
AP twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:48 Vice President Joe Biden calls on Syrian Kurdish forces to move back across the Euphrates River. https://t.co/PmKaCCxUEj reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:41 1st consequence of #EuphratesShield, even before fall of #Jarablus: #YPG pulling out its forces from Western bank of Euphrates. #Syria reageer retweet
News_Executive twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:19:28 UPDATE: YPG says its pulling its forces back from the west bank of Euphrates, but is leaving other factions of SDF behind for the meantime reageer retweet
_O- _O- _O-
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:32
Dalatrm twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:31:45 PT #Turkey backed #FSA now in #Jarablus centre at the #Serail, previously power seat of #IslamicState in town https://t.co/Olpj6uUixf reageer retweet
CqoaRHnWAAIrweI.jpg
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:33
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:30 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Huh is dat een Grijze wolf ofzo? Wat staat daar.... Aub vertalen!
"mijn turkije is gekomen, isis is gevlucht, allah aanschouw de turkse soldaat" met de turkse vlag getekend en de rabia groet

ik denk een turkmeense gast
mrstylowoensdag 24 augustus 2016 @ 16:33
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

"mijn turkije is gekomen, isis is gevlucht, allah aanschouw de turkse soldaat" met de turkse vlag getekend en de rabia groet

ik denk een turkmeense gast
Ik zie vaker zo'n Rabia groet. Wat is dat?
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:34
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:30 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Beter dit. Ypg moet ook gewoon Amerika niet meer helpen. Lijkt me veel beter. Hun domste keuze was om assad en Rusland te laten vallen voor Amerika. Amerika kan je niet vertrouwen en gelukkig weten ze nu dat.
de ypg heeft assad/russen niet laten vallen. de ypg probeert gewoon met iedereen samen te werken om er sterker uit te komen.
M.N.Ahmedwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:35
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:33 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Ik zie vaker zo'n Rabia groet. Wat is dat?
symbool van duivelbroederschap Egypte
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:35
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

"mijn turkije is gekomen, isis is gevlucht, allah aanschouw de turkse soldaat" met de turkse vlag getekend en de rabia groet

ik denk een turkmeense gast
Moge Allah, Turkse soldaten beschermen*

Allah Trk askerini korusun
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:35
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:33 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Ik zie vaker zo'n Rabia groet. Wat is dat?
Werd door de moslimbroeders in Egypte gebruikt tegen Sisi.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:37
BosnjoBoy twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:29:27 @BosnjoBoy (9) Live: Rebels captured the #ISIS HQ in Jarabulus town, #جرابلس #حلب #Aleppo https://t.co/XEG6QOaMmM reageer retweet
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:37
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:35 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Moge Allah, Turkse soldaten beschermen*

Allah Trk askerini korusun
oh ja idd, beetje krakkemikig turks :P
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:37
metesohtaoglu twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:24:39 🔴 #FSA forces enter #Jarablus from the north neighbourhoods#EuphratesShield #Syria reageer retweet
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:38
Conflicts twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:36:27 BREAKING: YPG spox. "At the request of the US-backed SDF, we are withdrawing from west of the Euphrates." https://t.co/Orfwh2DUuS reageer retweet
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:39
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

oh ja idd, beetje krakkemikig turks :P
Pssh, wel een beetje bijspijkeren he.
"Bir lisan, bir insan" zeggen ze wel eens.
Domingestowoensdag 24 augustus 2016 @ 16:39
HetavRojan twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:31:13 Syrian Kurdish YPG spox confirms pull-back from western bank of Euphrates River in tune w/ US-Turkish demands. https://t.co/6lE3nNNhlH reageer retweet
Manbij was al overgedragen aan het MMC.
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:40
quote:
6s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Pssh, wel een beetje bijspijkeren he.
"Bir lisan, bir insan" zeggen ze wel eens.
Bir lisan = Goede tong
Bir insan = Goed mens

Dit is puur Arabisch.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:41
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:40 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Bir lisan = Goede tong
Bir insan = Goed mens

Dit is puur Arabisch.
1 taal, 1 mens :P
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:41
Matto_Al_Kurdi twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:29:41 Today im gonna burn the fucking American traitors vlag! For the first time ever a Kurds does this! #koerden #kurds https://t.co/L4fYXBveMr reageer retweet
CqoZ9nuXYAAT9OA.jpg

_O- _O- _O- _O-
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:42
ypg en isis allebei vertrokken met de staart tussen de benen.
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:42
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:41 schreef JubaUrbicus het volgende:
Matto_Al_Kurdi twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:29:41 Today im gonna burn the fucking American traitors vlag! For the first time ever a Kurds does this! #koerden #kurds https://t.co/L4fYXBveMr reageer retweet
[ afbeelding ]

_O- _O- _O- _O-
_O- _O- _O-
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:43
arabthomness twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:40:12 #Syria BREAKING: the border town of Jarabulus is now under full Free Syrian Army (#FSA) control https://t.co/AeBrPDAN4k reageer retweet
CqocWnNWYAA_QJ9.jpg
M.N.Ahmedwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:43
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:30 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Beter dit. Ypg moet ook gewoon Amerika niet meer helpen. Lijkt me veel beter. Hun domste keuze was om assad en Rusland te laten vallen voor Amerika. Amerika kan je niet vertrouwen en gelukkig weten ze nu dat.
Amerika kan je niet vertrouwen, dat is iets wat ik je tientallen jaren geleden ook had kunnen vertellen. Dus ergens ook wel lekker dat ze genaaid worden door het Amerikaanse tuig, wie niet wil horen, moet voelen.
IPA35woensdag 24 augustus 2016 @ 16:43
Hihihihihihi
ClapClapYourHandswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:43
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:43 schreef JubaUrbicus het volgende:
arabthomness twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:40:12 #Syria BREAKING: the border town of Jarabulus is now under full Free Syrian Army (#FSA) control https://t.co/AeBrPDAN4k reageer retweet
[ afbeelding ]
Masallah.
IPA35woensdag 24 augustus 2016 @ 16:43
Biji biji
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:44
Butthurt everywhere _O- _O- _O-
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:45
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:33 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Ik zie vaker zo'n Rabia groet. Wat is dat?
rabia wat vierde betekent in het arabisch

-vierde president morsi
-rabia plein moordpartij in egypte (anti coup dus)
-rabia is ook een bekende mysticus uit basra 8e eeuw, check mijn sig ook, is een citaat van haar

dat is wat wiki zegt :P
Slayagewoensdag 24 augustus 2016 @ 16:46
quote:
6s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Pssh, wel een beetje bijspijkeren he.
"Bir lisan, bir insan" zeggen ze wel eens.
olm ik had het over het turks van die gast, maar de mijne is ook niet al te best :P
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:46
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:43:41 Breaking. #FSA declares #Jarablus under its full control. #EuphratesShield. reageer retweet
no1uknowwoensdag 24 augustus 2016 @ 16:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:39 schreef Domingesto het volgende:
HetavRojan twitterde op woensdag 24-08-2016 om 16:31:13 Syrian Kurdish YPG spox confirms pull-back from western bank of Euphrates River in tune w/ US-Turkish demands. https://t.co/6lE3nNNhlH reageer retweet
Manbij was al overgedragen aan het MMC.
MMC?
Zalmplaat010woensdag 24 augustus 2016 @ 16:46
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

rabia wat vierde betekent in het arabisch

-vierde president morsi
-rabia plein moordpartij in egypte (anti coup dus)
-rabia is ook een bekende mysticus uit basra 8e eeuw, check mijn sig ook, is een citaat van haar

dat is wat wiki zegt :P
Dus eigenlijk is die militair van de FSA een radicaal die op een lijn zit met het moslimbroederschap? Weet niet of dat zoveel beter is als IS . :P
JubaUrbicuswoensdag 24 augustus 2016 @ 16:47
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:46 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Dus eigenlijk is die militair van de FSA een radicaal die op een lijn zit met het moslimbroederschap? Weet niet of dat zoveel beter is als IS . :P
FSA heeft veel sympathie met moslimbroederschap, is algemeen bekend.