abonnement Unibet Coolblue
pi_164864045
Hmm zoals NTS beschrijft had ik er nog niet tegenaan gekeken LuDann. Ik zou ook wat wantrouwig zijn als ze het over melding maken zouden hebben.

Hier wordt in de huisartspraktijk duidelijk aangegeven dat, als je komt met je kind dat iets heeft, dit altijd gemeld wordt. Wie wat waar hoe weet ik ook niet .. maar ik denk dat het ook te maken heeft met mogelijk vroegtijdige signalering van kindermishandeling.
Zolang je niks te verbergen hebt is er ook niks aan de hand. Ieder kind valt wel een keer. Iedere ouder schiet weleens uit zijn slof. Maar er zijn dus ook ouders/verzorgers die bewust iedere keer een andere arts opzoeken om zaken te verbloemen. En dan vind ik het wel een fijn idee dat er 1 dossier is per kind wordt bijgehouden, zodat het gewoon uit preventie gevolgd kan worden. Ze zeggen niet voor niets: in iedere klas zit wel een kind dat slachtoffer is van mishandeling. En je kan die vaak niet aanwijzen omdat ouders/verzorgers zaken prima weten te verbloemen/maskeren.

Ik ben zelf in mijn verleden zwaar mishandeld, zowel lichamelijk als geestelijk. En ik kan dit soort initiatieven eigenlijk alleen maar toejuichen vanuit mijn eigen ervaring. Soms spreek ik nog weleens mensen die dit dan te weten komen en die zeggen dan 'ja ik heb altijd geweten dat er iets niet in orde was bij jullie thuis maar kon er nooit echt de vinger op
leggen'.

Maar nogmaals de uitleg van NTS vind ik ook aannemelijk en zolang je niet de komende 10 jaar iedere week bij de ha zit voor je kind lijkt mij dat er niks aan de hand is.

Toevallig niemand die hier op het forum rond loopt die precies weet waarom o.a. mijn hapraktijk dit bijhoudt? Weet ook niet of het een landelijk dingetje is overigens.
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 12:01:51 #127
409579 LuDann
All the way
pi_164864230
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 11:34 schreef pinquit het volgende:
Overigens erg waardevol en bijzonder dat je nog wel dingen onderneemt en geniet overdag met je Wolk! Knap van je :*
Wat lief. Maar ik doe het vooral omdat ik als we thuis blijven vaak alleen maar op de bank kan hangen terwijl zij zichzelf vermaakt. Dat vind ik niet eerlijk tegenover Wolk en als we erop uitgaan en afspreken dan lijkt ze ook een wat makkelijker kind.

Wolk slaapt nu trouwens al bijna drie uur, kan ik mooi inpakken. We gaan een weekendje in een huisje zitten met wat andere mensen van OUD. <3

Twinkle: ik weet dat hier op de eerste hulp in het ziekenhuis in ieder geval een briefje hangt met dat kinderen altijd helemaal lichamelijk nagekeken worden, ongeacht waar ze voor komen. Vind ik ook een goed initiatief.
pi_164864357
Volgens mij is de misvatting dat de zorg van de arts hier het kindje van Lu alleen betrof: als ik het goed lees allemaal maakte de arts zich (terecht volgens mi) zorgen om moeder en kind. Het is nu eenmaal zo dat als een moeder er duidelijk doorheen zit, niet meer helder is, en wellicht bijna overspannen is, de zorg voor haarzelf én dus ook haar kind in gevaar kan komen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 12:25:24 #129
409579 LuDann
All the way
pi_164864636
Klopt Franny, het werd na een paar minuten al uitgesloten dat ze een hersenschudding had (waar we voor kwamen vanwege de combi val op hoofd + braken) maar er werd geen moment gesuggereerd dat wij haar iets aangedaan hadden ofzo. Ik had niet zo door dat Twinkle daar op doelde.

Het gesprek ging eigenlijk vrijwel meteen over haar slaappatroon en over hoe ik me daarbij voelde enzo.
pi_164865715
:* :* :* Lu!
pi_164866295
Oh Ludann, ik wens jou, en man en wolk een prachtig weekend! Denk dat ik voor de rest niet veel kan toevoegen.

Heb hier T. net slapend van de tegelvloer geplukt, hij lag helemaal opgekruld in 'n koel hoekje. Kon hem zo in zijn bed leggen, dus hoop dat hij nog wat slaapt zodat ik ook even mijn rust kan pakken.
pi_164866808
Lu, beetje out of leftfield, maar is ze heel goed gecheckt op heupdysplasie?

Ik ben eerst 'goedgekeurd' als kind, maar met tien maanden volgde alsnog de diagnose (en een jaar lang beugel waarin ik gewoon kon lopen).

Ik heb als kind nooit goed geslapen, en de angst voor wakker in bed liggen heeft tot dik in mijn kindertijd geduurd. Huisarts heeft bevestigd dat het goed kan dat ik als kind gewoon pijn heb gehad in bed, bij het liggen.

Nou ja, misschien is dit ook niks,maar door jouw EDS moest ik er aan denken. Dikke kus verder wat ontzettend zwaar.
Kwak
pi_164869960
LuDann :* (en een heel fijn weekend alvast in het huisje!)
pi_164870355
LuDann, ik vind het zo vervelend voor jullie dat deze situatie al zo lang duurt. En vooral omdat je niet weet of het een lichamelijke oorzaak heeft. Heb je al de uitslag gekregen van dat bloedonderzoek? En binnenkort heb je de krasjestest, toch? Neem aan dat je dan ook weer een kinderarts spreekt. Sta dan op je strepen, zeg niet dat het meevalt, als je een nacht redelijk hebt geslapen. Het is je zo gegund dat het beter gaat... :*
En voor de korte termijn: is er echt niemand bij wie Wolk een nachtje kan logeren? Of iemand die overdag kan komen en iets leuks met Wolk gaat doen, zodat jij even wat uurtjes slaap kunt pakken?

Mijn eerste werkweek zit erop. Warm, maar wel weer leuk. Nu maar hopen dat J snel weer beter is. Hij heeft geen koorts meer en de zeehondenblaf is ook weg, maar heeft nog wel soms verhoging en is huilerig en overal snot. Dat mag van mij wel overgaan, dit plakweer is wel genoeg ongemak.
pi_164870361
Ik ben trouwens gister weer met Mies naar de tandarts geweest.
Het valt allemaal hartstikke mee.
Er zijn twee hoekjes van tanden af. Het is niet scherp, en de zenuwen zijn onbeschadigd.
Eventueel kunnen we over 1,5 jaar er iets aan laten doen, opvullen ofzo.
Maar dat is dan alleen voor het uiterlijk dus dat doen we niet.
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 17:27:01 #136
409579 LuDann
All the way
pi_164871472
Kwak: er is nooit aan heupdysplasie gedacht, maar ik zal het de kinderarts eens vragen. Wie weet.

Hupje: Ja, dat is het lastige, dat we er niet zomaar vanuit kunnen gaan dat er geen lichamelijke oorzaak is. De arts die we gisteren spraken zei wel te denken aan iets lichamelijks, bijvoorbeeld een nog niet ontdekte allergie. We hebben wat bloeduitslagen binnen, ze is op dit moment negatief voor coeliakie en ze heeft geen tekorten. Over twee weken weten we of ze het gen al dan niet heeft. In haar ontlasting was een bacterie gevonden maar daar heeft ze nu geen last meer van, volgens de kinderarts. Ik ben vergeten te vragen welke bacterie dat dan was. Over twee weken hebben we een afspraak bij een huisarts in opleiding (wel op de afdeling kindergeneeskunde), ik wil volgende week even bellen of dat niet bij een kinderarts kan. Het is een complexe situatie die ik niet door telkens iemand anders in opleiding wil laten afhandelen. De krasjestest is 30 augustus, dan spreken we wel een kinderarts.

Over dat logeren denken we na. Sterkte met J, vervelend dat hij niet lekker is met dit weer!

MLB: ben blij te lezen dat het meevalt met de tandjes.
pi_164873991
Gelukkig viel de schade mee mlb!

LuDann en andere meeters veel plezier! Jullie hebben iig goed weer geregeld dus wordt vast een geslaagd weekend!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_164875769
Mlb, fijn dat het meevalt met d'r tandjes! ^O^ Maar toch maar niet meer doen hè Mies! ;) Oh en die foto in die emmer :D O+

LuDann, ik had geloof ik een en ander gemist :o maar wat klinkt het ontzettend zwaar zeg! ;( :* Hoop dat je linksom of rechtsom inderdaad de hulp vindt die jullie goed kunnen gebruiken, zodat je zelf ook even kunt bijkomen! :*
En uiteraard hoop ik niet dat Wolk echt iets mankeert, maar wat zou het ergens fijn zijn als er een duidelijke oorzaak (met oplossing!) gevonden wordt, gewoon zodat je er iets aan kunt doen!
Veel sterkte!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 22:01:16 #139
335643 faptist
Maakt fouten
pi_164878298
Go twist!
Vruchtbaarheidsdansje ! *O*

Ludann
Heeeeeeeeeeel erg veel plezier dit weekend!

Mlb
Oh wat fijn dat het toch nog een beetje meevalt. Zo'n stukje aanzetten is zo gedaan he. Man heeft al 18 jaar een stuk op z'n voortand na een ruzie met zijn zusje. :'(

Ik ben m'n ogen aan het open houden. Moet nog heel even wakker blijven zodat ik de buurbrouw's hondje kan uitlaten. Gelukkig is het een mopshondje met een conditie van een slak. 300 meter tops.
Zzz naar bed. I waaaaantz it.
pi_164878509
Ludann, wat schrikken zeg dat je zo in de nacht eruit moet om je kindje maar in slaap te krijgen. Ik zou dat denk ik niet eens durven (ben een schijterd in het donker) :@ Sterkte!!

We zitten hier geloof ik in een nieuwe fase. Als iemand in de weg staat of hij wil dat iemand weg gaat, roept hij dat nu. Klinkt alsof hij wil dat je verdwijnt dus dat proberen we nu toch af te leren en te zeggen dat dat niet aardig overkomt.
Avondeten wil hij gevoerd hebben met allemaal fratsen, schiet niet op. Met bijna 23 maanden volop gevoerd willen worden, pff. Maar ook continu zeggen dat we lief zijn.
Hij mist andere kindjes (van de opvang enzo) echt merken we. Gelukkig morgen kindjes zien. En maandag begint zwemmen weer. Nog maar een dikke maand, dan moet ik al naar de volgende zwemles bij een andere zwemjuf. Zo spannend weer.
pi_164878756
Klinkt heftig allemaal LuDann! Hopelijk kunnen jullie echt goede hulp krijgen en een afspraak bij een echte kinderarts.

En inderdaad fijn dat het meevalt met de tandjes MLB!

Spannend Twist! Succes!

Ik moet echt gaan opschrijven wat M allemaal leert, het gaat zo snel.. Toch maar eens het boekje dat ik al anderhalf jaar voor dat doel in de kast heb liggen gaan gebruiken.. Zo had ze vandaag ineens door dat ze een rondje kan draaien als ze staat, die trotse blik is echt priceless :D Als ik zeg 'Wil je een broodje eten?', dan rent ze naar de kinderstoel en gaat er met haar handen omhoog bij staan trappelen omdat ze er snel in wil gaan zitten. En het nieuwste woordje is beije (aardbeitjes).
pi_164884516
Ik vroeg me nog af hoe het met de tandjes van Mies ging, fijn dat het mee lijkt te vallen. ^O^

Spannend twist! Succes en veel plezier. *)

Knap he IMA! Ik sta er ook steeds van te kijken hoe makkelijk en snel ze nu dingen leert.

Ik kwam even mijn bruidsmeisje showen. Die helaas nog steeds alleen boos op foto's wil staan. :P
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 08:57:07 #143
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_164884553
Knappe dame Selvaria!

Mies, fijn dat het meevalt met de tandjes!

LuDann, veel plezier dit weekend. Even ontspannen. :* Die heb je verdiend.

Hier 2 grapjassen die breeduit lachen als je ze roept tegenwoordig. Vooral N is dan een breedbekkikker


pi_164884911
Wat een heeeerlijke foto! :D
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 10:17:12 #145
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_164885418
Shop! O+ x2

Prachtig bruidsmeisje selvaria!

Fijn dat het mee lijkt te vallen met de tandjes van mies.

Spannend weer twist!
pi_164886132
Twist, gogogooooo
Ik wil oohook

Fap, ben je wakker gebleven?

Sel, je moie bruidsmeisje! Wat een prachtig jurkje

Shop, breedbekkikkertjes O+ Lekker kliederen.

IMA, bizar hoe snel het gaat he. Hier staat zelf nieuwe woordjes leren een beetje stil, maar lijkt ze ons met de dag beter te begrijpen. Dingen als pak je andere schoen ook maar, of geef dat maar aan pappa wordt begrepen en uitgevoerd. :o

L. zit hier niet lekker in d'r vel ofzo. Vanaf half 7 vanochtend is het alleen maar huilepieps. Na een uur echt brullen hebben we maar een pcm geprobeerd. Kennelijk heeft ze ergens pijn, want dat hielp.
Ik hoop dat ze na d'r slaapje iets beter in d'r vel zit. We gaan vanmiddag even naar Blijdorp.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_164887571
Wat een mooi bruidsmeisje Selv!

En inderdaad een heerlijke foto van de yoghurtmeisjes :D

Hopelijk voelt ze zich straks beter Krisvc!

Wij hebben vanmiddag een feestje, met heel wat kindjes denk ik, ben benieuwd!

En inderdaad, ze begrijpen zo veel! Ik was als woordjes sjitte (zitten) en kla! (klaar) nog vergeten. Vooral die laatste gebruikt ze nu veel. Als haar luier is verschoond, als we klaar zijn met tandenpoetsen, als haar broodje op is (of ze niet meer wil), of als we ergens de auto parkeren :D

En daag!+zwaaien als we ergens klaar zijn in een winkel is ook een hit!
pi_164887786
Oh Sel, wat een snoepje is het! O+. En Shop, geweldige foto. :D.
Beterschap voor L. :*.

I is dit weekend uit logeren bij mijn ouders, zodat wij kunnen klussen. Ik had hem gisteravond bij het op bed brengen gezegd dat hij dan vandaag naar pake en beppe zou gaan. Oftewel: vanochtend stond ie in bed te springen en 'pake' te roepen. :+. Pake is zijn grote held. O+.
Wij gaan even wat regelwerk in elkaar timmeren vandaag en deurkozijnen plaatsen, en vanavond gaan we naar het festival in de stad om te vieren dat we elkaar daar zes jaar geleden voor het eerst ontmoet hebben. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_164887945
Datenight voor DaD & Baard *; En klus-ze!

Verder slecht bijgelezen, want werk :) Maar :* voor Lu en O+ voor de foto's!
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 22:35:20 #150
335643 faptist
Maakt fouten
pi_164900393
Ah wat een schattige foto's !

Selvaria
zo boos kijkt ze niet toch?

Ik sta nu op een parkeerplaats bij Kijkduin. Ro slaapt. Man is Pokemon aan het vangen. En er staan echt onwijs enge gasten buiten m'n wagen. 'Knker wat een gaar wijf. Bla bla'.
Ik was zo bang joh. M'n spieren stonden direct helemaal hard aangespannen.
Bijzonder dat sommige mensen dat zo snel voor elkaar krijgen. Gelukkig is er fok! Kon ik mooi m'n ogen daar strak op richten.
:+

Ligt het aan mij of is het hier heel rustig de laatste tijd?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')