abonnement Unibet Coolblue
pi_164533313
L houdt zijn hoofd wel goed (ik hou zn kin ook nog omhoog) naar achteren en dan kiep ik met een klein bekertje water over zn haren. Het komt dan niet in zijn gezicht. Daarna mag hij altijd meteen de handdoek, dat vindt hij fijn.

Voordat hij dat kon had ik zo'n kapje dat er geen water in zn gezicht kwam maar dat past denk ik niet meer. http://www.prenatal.nl/sh(...)p-41776.htm?id=41776

Oh... en Paw Patrol shampoo :') :')
pi_164533771
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 22:02 schreef Fieder het volgende:
L houdt zijn hoofd wel goed (ik hou zn kin ook nog omhoog) naar achteren en dan kiep ik met een klein bekertje water over zn haren. Het komt dan niet in zijn gezicht. Daarna mag hij altijd meteen de handdoek, dat vindt hij fijn.

Voordat hij dat kon had ik zo'n kapje dat er geen water in zn gezicht kwam maar dat past denk ik niet meer. http://www.prenatal.nl/sh(...)p-41776.htm?id=41776

Oh... en Paw Patrol shampoo :') :')
Zo'n kapje zou ze niet eens ophouden denk ik, en we hebben prinsessenshampoo die ze zelf heeft gekozen... daar word de babypop mee gewassen... :')
S. 2014
J. 2016
pi_164534128
Wat goed van O dat ze haar angst overwonnen heeft. Wat een dappere dodo's zijn die kleintjes toch ook. O+ .

Haren wassen is hier ook geen feest, maar wij doen het zoals Kyara beschrijft en dan is het op zich wel te doen voor alle partijen. Dat hoofd naar achter snapt ze ook nog niet, ze gaat juist altijd naar voren met haar hoofd, dus ook als we een bekertje gebruiken gaat er toch water over haar gezicht. Ik doe het altijd zo snel mogelijk, dan heb je een schreeuwende I "Nee mama, niet doen, nee nee" en zeg ik de hele tijd "bijna klaar, bijna klaar". c_/ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_164534163
Prinsessenshampoo idd :')
mja Djen heeft flink lange haren dus dat moet gewoon gewassen worden .. klaar. Wat dat betreft is het bij Boaz wat makkelijker .. daar is de shampoo binnen 5 seconden uit.
pi_164534178
:W

Wij horen nu ook hier :o Met een meisje dat sinds haar verjaardag opeens 20 woorden per dag erbij leert (woord van de dag vandaag: papegaai) en dus ook constant praat en geen seconde stil is. De beste grote zus die je je maar kunt wensen (gilt keihard "baby sjaapuh! sssssh!"). En ook als een echte peuter niet luistert, je negeert als je zegt dat iets niet mag, en die het woord "nee" überhaupt niet schijnt te begrijpen ;)

Las hier al regelmatig mee, maar houd het met een baby erbij niet helemaal bij. Zal m'n best doen om aan te haken :)

Te beginnen met het feit dat haren wassen hier ook drama is (gelukkig maar een drama van 10s met de douchekop), maar dat het tandenpoetsen inmiddels een stuk makkelijker gaat nu we het met mijn Sonicare doen :o
pi_164534757
T en S smeren zelf de shampoo in hun haar. Als het uitgespoeld moet worden kijken ze naar het lampje zodat hun hoofdje goed omhoog zit en dan kan ik het afhankelijk van het humeur van bestreffende peuter zonder problemen uitspoelen. Vooral T vind alles meestal prima, hij gaat zelfs op zijn rug in bad liggen om de "chillen". :D

Amsel gefeliciteerd! *O*

Franny wat is I toch een knappe meid. O+
pi_164535118
Franny, wat een mooie dame is ze toch O+

Hier is wassen ook drama. Ik doe het een keer per week met shampoo en kondig dit ook van tevoren aan.
pi_164535156
Amsel. Gefeliciteerd *O*
pi_164539989
Amsel O+ gefeliciteerd!

Deze wilde ik nog even delen,

Saar doesn't share food!

https://www.dropbox.com/s(...)%2016.52.18.mp4?dl=0
S. 2014
J. 2016
pi_164543322
Haren wassen was hier ook heel lang een gedoe. Ze smeert het er nu zelf in en tijdens het spelen in de douche spoelt het er vanzelf weer uit. We wassen het maar een keer per week ondanks lang haar. Ik was mn eigen haar ook maar 1 keer in de week...

Vandaag is het feest hier! 3 jaar alweer *O* gister een super gezellig feestje gehad dus vandaag doen we niet zoveel bijzonders.
Afgelopen jaar hier niet zo actief meegeschreven, ga mn best doen dit jaar wat actiever te zijn!
  maandag 15 augustus 2016 @ 08:27:51 #36
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_164543381
Haren wassen is hier ook een drama.
Nu ze met mij meegaat iets beter. En dan moet je haar zien met de watertafel en zwembad... En tegenwoordig nagels knippen ook weer :').

We zijn ook bezig met zindelijkheid. Ze kan het goed ophouden maar plassen op de pot ho maar. Dan gaat ze huilen om een schone luier. Ze is dan echt in paniek.

Iemand een idee wat we daar aan kunnen doen?
  maandag 15 augustus 2016 @ 08:52:54 #37
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_164543540
Gefeliciteerd met je meisje, Aapie! *O*

Hier is haren wassen geen feest, maar nu ze goed snapt hoe ze haar hoofd naar achteren moet houden gaat het beter. En met een bekertje spoelen idd ipv de douchekop.
Wij wassen ook zo min mogelijk met shampoo overigens, alleen als het nodig is.

Ik heb geen tips helaas, Bubseltje maar ik zou er denk ik voorlopig nog in mee gaan en misschien langzaamaan beginnen met oefenen met plassen op de wc (of potje) met eerst nog een luier aan? En dan uitbouwen naar de luier stukje los en daarna mss in het potje leggen etc.
Maar ze is nog zo jong, er komt vast een moment dat ze er zelf ook meer vertrouwen in heeft.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_164543599
Gefeliciteerd Aapie *O*! 3 jaar alweer!

Bubs, wij hebben hetzelfde. Hij houdt gerust 3 uur z'n plas op, maar doet niks op het potje of de wc, hij laat niet los, zeg maar. Zijn leidster op de opvang zei hetzelfde en raadde aan om zindelijkheid voorlopig even te parkeren, komt vanzelf. Liever zo dan er een negatieve ervaring van te maken door te 'dwingen'.
pi_164543616
Gefeliciteerd Aapie *O*
S. 2014
J. 2016
pi_164543846
Hi Amsel, gefeliciteerd!
3 jaar, wow, gefeliciteerd Aapie!

Haren wassen doet B zelf en dat gaat prima, als wij het doen is het drama. Alleen onder de douche overigens, in bad wil hij het ook niet.
Ik heb trouwens net de baby shampoo van Petit & Jolie gekocht, die ruikt lekker! Gezien B's gevoelige huid was het steeds Neutral maar ik miste toch een lekker geurtje :@

Wij hebben gisteren met zijn 3tjes gebbq't en dat vond B reuze gezellig. Heeft aardig lopen bunkeren.
pi_164543875
Bubseltje geen tips helaas. Het ging hier eigenlijk vanzelf... potje stond hier eerst wel midden in de kamer zodat ze er gauw opkon als ze zei dat ze moest plassen. In het begin wel wat ongelukjes gehad maar die zijn op 2 handen te tellen. Zowel dag als nacht..! We hebben nu op ons toilet een bril met verkleiner er al in maar als we ergens anders zijn is de gewone bril ook geen probleem meer. Dat was hier een kwestie van vertrouwen dat ze er niet doorheen zou vallen.
pi_164543989
Peuterjongens .. you gotta love them :') }:|
Heb je het ene net kunnen elimineren .. verzint ie wel weer wat anders (gevaarlijks). Hij steekt nog net niet zijn middelvinger naar ons op :X }:|
pi_164544261
Bij paniek zou ik het ook nog laten rusten, Bubseltje. Of misschien kijken waar die paniek vandaan komt.

Ja, peuters, dat is opvoeden geblazen he, Twinkle. >:) .

Wij gaan vanmiddag naar de crematie van de oma van mijn vriend. Ze is 94 geworden. Na enige twijfel nemen we I toch maar mee. De ouders van mijn vriend vinden het ook leuk als ze meekomt en na de crematie gaan we nog naar hen toe. Nu hebben we gisteren aan I uitgelegd dat de oma van papa dood/overleden is. I werd vanochtend wakker, ze stond nog in haar bedje en zei: "Papa oma is een beetje dood." En dan spreekt ze 'dood' heel langgerekt uit en met een heel serieus gezichtje erbij. :o . Het is toch apart vind ik om het met zo'n klein kind over dood te hebben.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_164544301
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 09:34 schreef Twinkle20 het volgende:
Peuterjongens .. you gotta love them :') }:|
Heb je het ene net kunnen elimineren .. verzint ie wel weer wat anders (gevaarlijks). Hij steekt nog net niet zijn middelvinger naar ons op :X }:|
:D

Wij hebben er zo eentje die dan à la Hitler bevelen geeft. :o :') En het mooiste is het dan als ze je lachend aankijken terwijl ze bezig zijn met iets waarvan je net of al 100 keer hebt gezegd dat het niet mag.
pi_164544315
Franny sterkte vanmiddag. :*
pi_164544387
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 09:56 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

:D

Wij hebben er zo eentje die dan à la Hitler bevelen geeft. :o :') En het mooiste is het dan als ze je lachend aankijken terwijl ze bezig zijn met iets waarvan je net of al 100 keer hebt gezegd dat het niet mag.
Ja nou dat vooral! En oma en opa vinden dat maar wat geweldig he, die lachen dan vrolijk mee }:|
En ja eerlijk .. soms moet ik ook lachen :')
Vannacht was ie dus blijkbaar uit zijn bedje geklommen .. heeft ie het voor elkaar gekregen om de stopcontactbeveiliging eraf te halen :X .. we waren er nog net op tijd bij zeg maar. Dat wil je gewoon niet meemaken. Maar ik kan ook niet 24/7 op de babyfooncamera meekijken wat ie nu weer aan het uitvreten is. Ledikantje durf ik ook echit niet meer aan want daar klimt ie gewoon uit met slaapzak en al .. straks komt ie verkeerd terecht en dan breekt ie zijn nek :X

We hebben inmiddels alle lampen er al uit gedraaid boven zodat als ie dan op de schakelaar drukt de lamp niet meer midden in de nacht aan gaat waardoor alles en iedereen wakker wordt.

Het is een faaaaaaaaaaaaaase :O .. en tot die tijd is er koffie c_/

Franny sterkte vanmiddag!
pi_164544770
Hier lijken we een doorbraak te hebben in zindelijkheid. Na donderdag 5 natte broeken gehad te hebben en na elke natte broek nog even op het potje te hebben gezeten, had ze op vrijdag al door als ze begon met plassen, en dan vroeg kon ze de rest op houden tot op het potje. Sinds zaterdag komt ze steeds zeggen 'ik moet nodig plassen!' En dan plast ze op de wc. *O*

En zaterdag ook een keer gepoept zelfs.
Af en toe nog wel een klein ongelukje, maar bijna de hele dag droog. Hopelijk houdt ze het nu vol. :D

Is dat plassen in het begin altijd zon 20/25 keer per dag trouwens? Kan het me niet meer herinneren van de oudste eigenlijk.
Maar ze drinkt ook best veel op een dag en zijn best grote plasjes dat wel.
Nu nog de uitdaging voor als we onderweg/in de auto zitten.
Maar yeej *O*
pi_164544817
Hier ging Djenna jn het begin idd soms wel 5 keer in een uur :Y
dus dat is zeker herkenbaar! Nu gaat ze alleen nog als ze echt moet.
  maandag 15 augustus 2016 @ 12:31:58 #49
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_164547154
Zeg kan een ervaren peuter/peuter+ moeder mij even kort updaten over de ongeschreven regels van bij de buren spelen? Ze speelden lekker buiten maar zijn een half uur geleden naar binnen gegaan om TV te kijken. Kuiken heeft netjes gevraagd of hij mee mocht en dat was geen probleem. Kan ik er van uit gaan dat ze hem wel weer deze kant op bonjouren als ze 'm zat zijn? Of had ik mee moeten gaan naar binnen? Of moet ik 'm na een X aantal minuten gaan ophalen? (Nouja, dat laatste sowieso, want ik wil zo lunchen :')).
KuikenGuppy
pi_164547317
Hier word regelmatig bij elkaar gespeeld. Ik ga zelf niet mee, we hebben meestal even contact op de app over ophalen/meeeten..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')