abonnement Unibet Coolblue
pi_164379462




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
pi_164380160
1 van de laatste posts van het vorige topic waar onze enige echte Gulenist in dit topic, niet zo blij mee was, voor de jongens die het hebben gemist.

quote:
99s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 22:01 schreef Slayage het volgende:
goed stuk over de manier waarop de gulen beweging gedoogd, door de akp, te werk is gegaan door de jaren heen door aanvankelijk een volledig autonome staat binnen een staat te creeeren waardoor ze niemand verantwoording hoefden af te leggen tot uiteindelijk hun laatste nu of nooit move, de coup. en nee de schrijver is geen familie van :P

Gülen is een groter gevaar dan Erdogan

Opinie Gülenisten infiltreerden in politie en justitie. Ze schiepen een maffiastaat binnen de staat. De zuivering die nu plaatsvindt, was daarom hard nodig, schrijft politicoloog Ahmet Erdogan.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164383599
Ik heb dat stuk eerder vandaag gelezen, en heb zeker mijn vragen bij de doelen van de Hizmet.

Alleen denk ik dan nog steeds dat Hizmet buiten Turkije nooit dezelfde verwevenheid met de regerende partij heeft kunnen opbouwen en dat het daarom niet zomaar als een organisatie kan worden neergezet die buiten Turkije op precies dezelfde manier opereert.

Erdogan heeft zelf min of meer toegegeven dat de laksheid tegenover Hizmet de organisatie zo machtig heeft gemaakt.
pi_164384039
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 00:18 schreef HiZ het volgende:
Ik heb dat stuk eerder vandaag gelezen, en heb zeker mijn vragen bij de doelen van de Hizmet.

Alleen denk ik dan nog steeds dat Hizmet buiten Turkije nooit dezelfde verwevenheid met de regerende partij heeft kunnen opbouwen en dat het daarom niet zomaar als een organisatie kan worden neergezet die buiten Turkije op precies dezelfde manier opereert.

Schijn bedriegt. Ze hebben misschien niet zo diepe wortels als in Turkije maar ook hier hebben ze lange vingers.
pi_164384259
Interessant leesvoer over gulen sekte:
http://turkishinvitations(...)by-ex-gulenists.html

(Linkje had ik destijds in 2013 ook gepost op fok).
pi_164384741
quote:
1s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 00:42 schreef xminator het volgende:
Interessant leesvoer over gulen sekte:
http://turkishinvitations(...)by-ex-gulenists.html

(Linkje had ik destijds in 2013 ook gepost op fok).
Via jouw link: http://www.novatv.nl/page(...)r%20Turkse%20bewegin.

Inclusief filmpje van half uur.
pi_164386717
De Erdogan infiltranten doen aardig hun best, ook op dit forum.

Ondanks insinuaties dat Gulen sympathisanten zouden infiltreren in Turkije en daarbuiten en op bevel taken zouden uitvoeren, is hiervan nog geen greintje bewijs geleverd, als we het woord van Erdogan buiten beschouwing laten. Maar karma zou karma niet zijn als de bal niet zou weerkaatsen. Immers is het nu meerdere malen aangetoond dat het juist de Erdogan aanhang is die zich binnen en buiten Turkije roert op bevel van Erdogan, waarmee we met recht kunnen spreken van infiltratie door erdofielen in en ver buiten Turkije, dus ook Nederland.

Die retoriek zal je wellicht in Turkije punten opleveren, maar in alle andere landen waar men niet vuistdiep in het hol van Erdogan zit, is het slechts een lachwekkende poging om een groep vredelievende moslims zwart te maken. Nederlanders zijn te nuchter om dergelijke laster voor zoete koek te slikken, maar zien nu met eigen ogen dat het feitelijk alleen de erdofiele aanhang is die bevelen van hun leider opvolgt en er dus gesproken kan worden van infiltratie door deze mensen.

Diyanet is in veel landen waar veel Turken wonen actief en heeft de bevelen uit Turkije uit te voeren, zoals het mobiliseren van mensen om critici van Erdogan bij Diyanet aan te geven. Dit maakt Diyanet tot een instelling om scherp in de gaten te houden, want zoals iemand al eerder zei, heeft deze instelling honderduizenden leden in het buitenland, ook in Nederland.

[ Bericht 14% gewijzigd door KirmiziBeyaz op 10-08-2016 05:41:24 ]
pi_164387020
Buren van Gulen over de geheimzinnigheid rondom zijn woning


Erdofiel Demirtas in 2012


Over dat Gulen met cellen regeert over Turkije.

Erdoganofiel, de CHP-er Isa Gok in 2009
Over dat Fethullah Gulen de politie en justitie infiltreert en de rechtsgang manipuleert om critici de mond te snoeren

De door Erdogan verklaarde landverrader en Erdoganofiel Can Dundar vraagt in zijn praatprogramma in 2009 af of Gulen de staat infiltreert


Maar buiten Erdoganofielen zelf heeft weinig het er zelf over idd, allemaal geïnspireerd door Erdogan :o

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2016 08:05:03 ]
pi_164387411
_O-.
pi_164388445
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 00:18 schreef HiZ het volgende:
Ik heb dat stuk eerder vandaag gelezen, en heb zeker mijn vragen bij de doelen van de Hizmet.

Alleen denk ik dan nog steeds dat Hizmet buiten Turkije nooit dezelfde verwevenheid met de regerende partij heeft kunnen opbouwen en dat het daarom niet zomaar als een organisatie kan worden neergezet die buiten Turkije op precies dezelfde manier opereert.
geef het tijd en dan zullen we zien wat de resultaten zijn. alleen met lobby praktijken kan je enorm veel invloed hebben in nederland. kijk naar de joodse/zionistische lobby bv een handje vol mensen in absolute aantal. dat zo een hizmet woordvoerder ervoor pleit om diyanet te sluiten is 1 voorbeeld van hoe schadelijk ze kunnen zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164388510
quote:
14s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 08:03 schreef Triggershot het volgende:
Buren van Gulen over de geheimzinnigheid rondom zijn woning


Erdofiel Demirtas in 2012


Over dat Gulen met cellen regeert over Turkije.

Erdoganofiel, de CHP-er Isa Gok in 2009
Over dat Fethullah Gulen de politie en justitie infiltreert en de rechtsgang manipuleert om critici de mond te snoeren

De door Erdogan verklaarde landverrader en Erdoganofiel Can Dundar vraagt in zijn praatprogramma in 2009 af of Gulen de staat infiltreert


Maar buiten Erdoganofielen zelf heeft weinig het er zelf over idd, allemaal geïnspireerd door Erdogan :o
_O- _O- _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164388918
deze man reageert met een asiel aanvraag in amerika op een "terugkom verzoek" (standaard procedure) zo kon mijn neef niet naar het buitenland een tijdje, hij heeft duidelijk iets te verbergen _O- _O- _O-

quote:
Turkse legerofficier vraagt asiel aan in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een officier van het Turkse leger heeft asiel aangevraagd in de Verenigde Staten. De militair was gelegerd op een NAVO-basis in de Amerikaanse staat Virginia en werd na de mislukte couppoging in Turkije door het land teruggeroepen. Het is voor het eerst dat een militair die in verband wordt gebracht met de staatsgreep, asiel aanvraagt in de VS.

De zaak kan mogelijk voor nog meer spanningen zorgen tussen Amerika en Turkije. Beide landen staan al op gespannen voet, aangezien de VS er niets voor voelt om Fethullah Gülen aan Turkije uit te leveren. Ankara beschouwt de naar de VS uitgeweken geestelijke als het brein achter de couppoging.

Turkije heeft inmiddels meer dan 16.000 mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 augustus 2016 @ 10:49:29 #13
74056 crew  ToT
pi_164388987
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 10:45 schreef Slayage het volgende:
deze man reageert met een asiel aanvraag in amerika op een "terugkom verzoek" (standaard procedure) zo kon mijn neef niet naar het buitenland een tijdje, hij heeft duidelijk iets te verbergen _O- _O- _O-

[..]

Tja, alle Gülenisten moeten nu eenmaal opgepakt worden he.
pi_164389119
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 10:49 schreef ToT het volgende:

[..]

Tja, alle Gülenisten moeten nu eenmaal opgepakt worden he.
tja zo werkt het heh. als ze verdenkingen hebben word je aangehouden ze gaan in gesprek met je, als er niks ten laste gelegd kan worden kan je gaan.

daarnaast reageert hij niet op een arrestatie bevel met een asiel aanvraag maar op de algemene terug roep boodschap, dat impliceert dat deze man kennelijk iets te verbergen heeft. althans dat doet zijn gedrag vermoeden iig. daar kan je niet omheen. ik vraag me af wat voor argumenten hij de amerikanen geeft om asiel aan te vragen. want die gaan ook zeggen, "vertel..."
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 augustus 2016 @ 10:59:08 #15
74056 crew  ToT
pi_164389150
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 10:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja zo werkt het heh. als ze verdenkingen hebben word je aangehouden ze gaan in gesprek met je, als er niks ten laste gelegd kan worden kan je gaan.

daarnaast reageert hij niet op een arrestatie bevel met een asiel aanvraag maar op de algemene terug roep boodschap, dat impliceert dat deze man kennelijk iets te verbergen heeft. althans dat doet zijn gedrag vermoeden iig. daar kan je niet omheen. ik vraag me af wat voor argumenten hij de amerikanen geeft om asiel aan te vragen. want die gaan ook zeggen, "vertel..."
Als hij achter Gülen staat en ziet/hoort dat zijn collega's die de zelfde ideeën hebben opgepakt en gemarteld worden, zou hij wel gek zijn om vrijwillig terug te gaan.
pi_164389180
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 10:59 schreef ToT het volgende:

[..]

Als hij achter Gülen staat en ziet/hoort dat zijn collega's die de zelfde ideeën hebben opgepakt en gemarteld worden, zou hij wel gek zijn om vrijwillig terug te gaan.
dus hij was ook onderdeel van het netwerk en onderdeel coup?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 augustus 2016 @ 11:04:53 #17
74056 crew  ToT
pi_164389238
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

dus hij was ook onderdeel van het netwerk en onderdeel coup?
Zeg ik dat? :?

Ja ik snap dat sommigen er een harde plasser van krijgen om zo veel mogelijk mensen achter de tralies te zien verdwijnen en er naar te wijzen en roepen: "ZIE JE WEL! DIE HAD DUIDELIJK IETS TE VERBERGEN!"
pi_164389322
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:04 schreef ToT het volgende:

[..]

Zeg ik dat? :?
jij hebt het over zijn collegas met dezelfde ideeen :Y

als jij niks te verbergen hebt ga je gewoon naar turkije vriend. als je wel iets te verbergen hebt vraag je asiel aan in de VS. easy peasy. dit is geen hogere wiskunde.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 augustus 2016 @ 11:16:12 #19
74056 crew  ToT
pi_164389453
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij hebt het over zijn collegas met dezelfde ideeen :Y

als jij niks te verbergen hebt ga je gewoon naar turkije vriend. als je wel iets te verbergen hebt vraag je asiel aan in de VS. easy peasy. dit is geen hogere wiskunde.
Dus hij moet zich maar laten martelen vanwege ideeën die hij heeft duidelijk! ^O^
pi_164389614
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:25 schreef ToT het volgende:

[..]

Jij ontkent dat dat gebeurt dus? Interessant....
gast wat zit je dom te lullen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164389668
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:16 schreef ToT het volgende:

[..]

Dus hij moet zich maar laten martelen vanwege ideeën die hij heeft duidelijk! ^O^
hij moet verantwoording afleggen voor zijn daden als daar sprake van is :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 augustus 2016 @ 11:36:23 #22
74056 crew  ToT
pi_164389770
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

hij moet verantwoording afleggen voor zijn daden als daar sprake van is :*
Dus moet hij zich maar vrijwillig laten martelen?
Ben benieuwd wat deze meneer hem zou adviseren:

:* O+ :*
pi_164389846
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:36 schreef ToT het volgende:

[..]

Dus moet hij zich maar vrijwillig laten martelen?
Ben benieuwd wat deze meneer hem zou adviseren:
[ afbeelding ]
:* O+ :*
balen man een paar stoten gevangen tijdens zijn arrestatie :*

er waren kennelijk drie terugroep actie. een is al teruggekeerd een gaat binnenkort terug en die andere had iets te verbergen en vraagt asiel aan.

quote:
Turkish military officer seeking asylum in United States after failed coup, US officials say

A Turkish military officer on a U.S.-based assignment for NATO is seeking asylum in the United States after being recalled by Ankara in the wake of last month's failed military coup, U.S. officials told Reuters.

The asylum bid is the first known case involving a Turkish military officer in the United States as Turkey cleans its military ranks after mutinous soldiers linked to U.S. based terror-cult leader Fethullah Gülen commandeered fighter jets, helicopters and tanks in an unsuccessful attempt to assassinate President Recep Tayyip Erdoğan and overthrow the democratically elected government.


The case has the potential to further strain ties between the United States and Turkey, which is already demanding Washington hand over Gülen, so it can put on trial for treason, believing he was responsible for the failed coup.

The two U.S. officials spoke to the press on condition of anonymity, said the Turkish officer was working at the headquarters of NATO's Allied Command Transformation, located in Norfolk, Virginia. They did not name him or offer his rank.

However, an official from Turkey's embassy in Washington said Turkish Navy Rear Admiral Mustafa Uğurlu had failed to report to authorities after being issued a detention order for him last month.

"On July 22, on that day he left his badges and his ID at the base and after that no one has heard anything from him," the official said, also speaking on condition of anonymity.

The Turkish official said he was unaware of a subsequent asylum request. An April news article on the NATO website identified Uğurlu as the Norfolk-based command's assistant chief of staff for command and control, deployability and sustainability.

The Turkish official said two other lower-level officers had also been called back from the United States to Turkey.

"But there's no detention order for them," the official said. "One of them has gone back, and the other will go back shortly."

Pentagon spokesman Captain Jeff Davis declined comment, referring questions about Turkish military personnel to Turkey.

The Norfolk mission where the Turkish officer was assigned is the only NATO command in North America, according to its website. It directs Allied Command Transformation's subordinate commands, including the Joint Warfare Center in Norway and the Joint Force Training Center in Poland.

A spokeswoman at the Norfolk-based mission said 26 Turkish military personnel were assigned there, and she praised Turkey's contribution, including hosting U.S. and allies at its Incirlik Air Base, an important staging area for the U.S.-led fight against Daesh militants in Syria.

"We want to state that Turkey is a valued NATO ally that continues to make important contributions to the fight against ISIL," U.S. Navy Lieutenant Commander Karen Eifert said, declining comment on questions about an asylum request. ISIL is an acronym for Daesh.

A NATO official, speaking on condition of anonymity, said Turkey's internal reorganization of its military has not had a practical impact on NATO-led commands.

"Turkey has notified NATO about the changeover of a number of Turkish military personnel. There has been no impact on the implementation of NATO-led operations and missions or on the work of NATO commands," the official said, declining comment on any asylum request.

"I would refer you to the Turkish authorities for any further details on their staffing."

U.S. Citizenship and Immigration Services said it could not discuss individual cases, including whether an individual has requested a specific immigration benefit like asylum.

The State Department declined comment.

The case comes as Turkey presses Washington to hand over Gülen.

Still, the U.S. and Turkish militaries have long had extensive ties, extending beyond the NATO alliance.

One U.S. defense official, speaking on condition of anonymity, estimated there were around 160 Turkish military personnel on assignment in the United States, including those at NATO in Norfolk and others at exchanges at prestigious U.S. military institutions.

Navy Lieutenant Commander Patrick Evans said 123 Turkish military personnel were participating in the U.S. International Military Education and Training Program in the continental United States as of Aug. 9.

Asked how many of those participants had been recalled to Turkey, Evans said, "We are aware of one student currently at the Army War College who received a recall notice to return to Turkey."
http://www.dailysabah.com(...)oup-us-officials-say
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164389854
quote:
14s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 08:03 schreef Triggershot het volgende:
Buren van Gulen over de geheimzinnigheid rondom zijn woning

Haar eerste woorden: “Everybody in America is very open …”, iedereen in Amerika die een beetje rijk is bouwt een hek om zijn huis. Daarnaast meen ik ergens gelezen te hebben dat Gulen regelmatig buren en andere religieuze groepen bij hem thuis uitnodigt.
pi_164389875
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:41 schreef Tevik het volgende:

[..]

Haar eerste woorden: “Everybody in America is very open …”, iedereen in Amerika die een beetje rijk is bouwt een hek om zijn huis. Daarnaast meen ik ergens gelezen te hebben dat Gulen regelmatig buren en andere religieuze groepen bij hem thuis uitnodigt.
ow?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 10 augustus 2016 @ 11:43:52 #26
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164389897
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

balen man een paar stoten gevangen tijdens zijn arrestatie :*

[..]

Nah Slayage, het heeft er alle schijn van dat er dingen gaande zijn in Turkije die niet bepaald netjes zijn, zoals dit soort grapjes en grollen. Dat weet jij ook wel. Ik zeg niet dat het op grote schaal gebeurt, maar dat het gebeurt is vrij zeker te stellen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164389909
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 10:45 schreef Slayage het volgende:
deze man reageert met een asiel aanvraag in amerika op een "terugkom verzoek" (standaard procedure) zo kon mijn neef niet naar het buitenland een tijdje, hij heeft duidelijk iets te verbergen _O- _O- _O-

[..]

Iedere Turk die terug moet naar Turkije kan maar beter asiel aanvragen, je bent niet veilig in dat land.
pi_164390070
quote:
7s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:43 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Nah Slayage, het heeft er alle schijn van dat er dingen gaande zijn in Turkije die niet bepaald netjes zijn, zoals dit soort grapjes en grollen. Dat weet jij ook wel. Ik zeg niet dat het op grote schaal gebeurt, maar dat het gebeurt is vrij zeker te stellen.
dat het niet allemaal kosjer lijkt besef ik me ook wel, dat er martelingen zijn daar geloof ik echter niks van, dat deze gasten tijdens de arrestatie en paar extra tikken hebben ontvangen geloof ik ook wel, maar dat sommige mensen meteen lopen te doen alsof het vast staat dat mensen gemarteld (en volgens ToT zelfs verkracht, als je zijn post op FP leest) dreigen te worden en dat deze man begrijpelijkerwijs asiel heeft aangevraagd gaat er bij mij niet.

twee van zijn collegas reizen af naar turkije omdat dat van hen gevraagd werd en deze ene man vraagt asiel aan. je gaat mij niet overtuigen dat hij bij de amerikanen met een asiel aanvraag onderbouwing komt net als ToT, "kijk maar naar die foto ze martelen daar mensen" ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 augustus 2016 @ 11:54:44 #29
74056 crew  ToT
pi_164390105
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat het niet allemaal kosjer lijkt besef ik me ook wel, dat er martelingen zijn daar geloof ik echter niks van, dat deze gasten tijdens de arrestatie en paar extra tikken hebben ontvangen geloof ik ook wel, maar dat sommige mensen meteen lopen te doen alsof het vast staat dat mensen gemarteld (en volgens ToT zelfs verkracht, als je zijn post op FP leest) dreigen te worden en dat deze man begrijpelijkerwijs asiel heeft aangevraagd gaat er bij mij niet.

twee van zijn collegas reizen af naar turkije omdat dat van hen gevraagd werd en deze ene man vraagt asiel aan. je gaat mij niet overtuigen dat hij bij de amerikanen met een asiel aanvraag onderbouwing komt net als ToT, "kijk maar naar die foto ze martelen daar mensen" ;(
Dat was een willekeurig voorbeeld; ontken je dat mensenrechtenorganisaties er ook over waarschuwen?

Daarbij was die officier na zijn arrestatie op een gegeven moment er nog erger aan toe, alleen kan ik die foto even niet terug vinden (en ja: ik weet dat je nu gaat zeggen dat als er geen foto is, dat er geen bewijs is en dat er DUS niets aan de hand is).
pi_164390486
quote:
14s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 01:08 schreef zarGon het volgende:

[..]

Via jouw link: http://www.novatv.nl/page(...)r%20Turkse%20bewegin.

Inclusief filmpje van half uur.
Bedankt voor het posten ^O^
pi_164390525
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 12:08 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Bedankt voor het posten ^O^
Vooral deze verklaringen zijn interessant: http://www.novatv.nl/page/detail/nieuws/10543.

Link van xminator bevatte deze tekst in het Engels.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 10 augustus 2016 @ 12:12:41 #32
74056 crew  ToT
pi_164390579
https://www.thesun.co.uk/(...)al-detention-centres

Inderdaad, heel verdacht dat die kerel niet terug naar Turkije wil gaan! :Y
pi_164390646
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 10:45 schreef Slayage het volgende:
deze man reageert met een asiel aanvraag in amerika op een "terugkom verzoek" (standaard procedure) zo kon mijn neef niet naar het buitenland een tijdje, hij heeft duidelijk iets te verbergen _O- _O- _O-

[..]

Dat is natuurlijk wel de staat waar ook het hoofdkwartier van de CIA staat, tja... je weet het nooit.
Zelf hoop ik dat hij asiel krijgt en zich bij bv Markus Ramius mag voegen.
pi_164390709
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 12:10 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vooral deze verklaringen zijn interessant: http://www.novatv.nl/page/detail/nieuws/10543.

Link van xminator bevatte deze tekst in het Engels.
Eigenaardig dat 8 jaar later de Gulen beweging wordt neergezet als een beweging die dialoog nastreeft op het journaal, terwijl 8 jaar eerder deze beweging door dezelfde omroep gefileerd werd.

Daarom waardeer ik dit soort posts ook, naar valide bronnen die mijn mening doen herzien
pi_164390895
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 12:18 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Eigenaardig dat 8 jaar later de Gulen beweging wordt neergezet als een beweging die dialoog nastreeft op het journaal, terwijl 8 jaar eerder deze beweging door dezelfde omroep gefileerd werd.

Daarom waardeer ik dit soort posts ook, naar valide bronnen die mijn mening doen herzien
Niet gek toch over napoleon of die andere idioot wordt toch ook kwaad gesproken,en toch doen of proberen ze weer hetzelfde als wat die wouden.
1 Europa?

Het of de echo is al te horen het galmt alleen nog niet na denk ik?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2016 12:32:54 ]
pi_164407385
De klikturken hebben toegeslagen
http://nos.nl/artikel/212(...)omen-in-turkije.html
quote:
Columniste Ebru Umar moet volgende maand voor de rechter in Turkije komen. Ze moet zich op 6 september verantwoorden voor uitspraken over de Turkse president Erdogan en Atatürk, oprichter van de Turkse republiek. In een interview met De Telegraaf noemde ze hen dictators.
pi_164407409
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:44 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Iedere Turk die terug moet naar Turkije kan maar beter asiel aanvragen, je bent niet veilig in dat land.
familie erbij...
pi_164414030
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164414242
quote:
Maar laten we eerlijk zijn; die man werd toch gewoon heel lang breder gedragen door Turken? Niet als fan van hem, maar wel als een "geleerde" van de "gematigde Islam" (veel "dialoog" enzo) etc etc? Ik herinner met dat nog wel. En DENK die nog boos was dat Asscher aan Gulen gelieerde instituten in NL toch wilde "volgen" ondanks dat hij "geen bewijs had dat ze de integratie belemmerden"? Terwijl DENK en Kuzu geen Gulen-volgelingen waren.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164414588
Kuzu 2014 over o.a. Gulen-beweging in NL:

quote:
De Tweede Kamer debatteert vandaag over een onderzoek naar vier Turks-Islamitische groeperingen: De Diyanet, Süleymanci-beweging, Milli Görüs en de Gülenbeweging. Volgens Asscher is het onduidelijk welke rol deze clubs spelen als het gaat om integratie van Turken in Nederland, terwijl eerdere onderzoeken juist bewezen dat de groepen integratie-bevorderend werken.

Asscher wil de organisaties vijf jaar lang volgen, maar dat is tegen het zere been van zijn partijgenoten. "Ik begrijp niet dat Asscher deze organisaties onder een vergrootglas wil leggen. Ze hebben jarenlang constructief meegewerkt aan onderzoeken en ze houden zich gewoon aan de wet, dus wat is er aan de hand?', vraagt Kuzu zich af.
Denk niet dat Kuzu dezelfde houding aanneemt anno 2016.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164414905
Het is maar net hoe de wind waait, de vriend van vandaag is de vijand van morgen.
DENK krijgt nu natuurlijk een ander partijprogramma opgedragen vanuit Ankara.
http://www.hpdetijd.nl/20(...)nogmaals-op-vingers/
Interview met kamer voorzitter Arib:
quote:
"Ze wilden opnieuw het instrument van de hoofdelijke stemmingen gebruiken om collega-Kamerleden met een andere culturele achtergrond aan de schandpaal te nagelen. Dat deden ze met mij ook, met dat filmpje op YouTube," zegt Arib over het moment. "Kuzu en Öztürk zeggen zelf dat ze mensen willen verbinden, maar wat ze doen is gericht tegen personen. Naar buiten wordt het gepresenteerd alsof ze monddood worden gemaakt, terwijl ze juist alle gelegenheid krijgen om te zeggen wat ze willen zeggen."

"Ik ben Kamervoorzitter van iedereen, dus ook van Kuzu en Öztürk. Maar dan moeten ze de Kamer en de voorzitter wel respecteren. Als ze aan de Kamer komen, komen ze aan mij," vervolgt de Kamervoorzitter. Nee, dan Geert Wilders, met wie Arib regelmatig in de clinch lag, die is een stuk netter. "Kijk, je kan van alles zeggen van Geert Wilders, maar hij heeft wél respect voor de Kamer. Hij kent het Reglement van Orde volledig uit zijn hoofd, hij weet precies wanneer hij zich op welk artikel kan beroepen."


[ Bericht 80% gewijzigd door bluemoon23 op 11-08-2016 00:29:22 ]
pi_164415203
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 20:32 schreef bluemoon23 het volgende:
De klikturken hebben toegeslagen
http://nos.nl/artikel/212(...)omen-in-turkije.html

[..]

Peter-Jan R. Draait gewoon overuren.
pi_164415270
Kort na de couppoging in Turkije vorige maand doken er berichten op dat de coupplegers werden gesteund door Amerikaanse militairen op legerbasis Incirlik. De krant Yeni Safak meldde dat de Amerikaanse generaal John F. Campbell achter de mislukte machtsovername zat en samenwerkte met de beweging van geestelijke Fethullah Gülen.

Campbell was bevelhebber van NAVO-eenheden in Afghanistan, waar de Gülenbeweging over een aantal lagere en middelbare scholen beschikt.

Volgens de krant reisde Campbell tussen augustus 2014 en maart dit jaar diverse keren naar Turkije. Daarnaast zou hij op de legerbases Erzurum en Incirlik geheime topontmoetingen hebben gehad.

http://www.ninefornews.nl(...)d-door-journalisten/
pi_164415321
quote:
Je komt wel interessante dingen tegen als je zoekt op die naam (Selma Ablak). Platform INS, Platform ZijN, Ontmoet een moslim... Allemaal gerelateerd aan de Gülen-beweging / Hizmet.

Zie bijv: https://www.nrc.nl/nieuws(...)gen-3469873-a1514138.

Beetje alsof je Kuzu vraagt om zijn mening over Erdoğan. Mja, veelzeggend.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-08-2016 00:35:56 ]
pi_164415479
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 00:30 schreef bert888 het volgende:
De krant Yeni Safak
Ja, betrouwbare bron :X
https://en.wikipedia.org/wiki/Yeni_%C5%9Eafak
quote:
Yeni Şafak ("New Dawn") is a conservative Turkish daily newspaper. The newspaper is known for its hardline support of president Recep Tayyip Erdoğan and the AKP
quote:
Yeni Şafak was acquired by Albayrak Holding in 1997, which had close ties with then mayor of Istanbul, Recep Tayyip Erdoğan. After İbrahim Karagül became the editor-in-chief of Yeni Şafak, the newspaper became a hardline supporter of then prime minister Recep Tayyip Erdoğan.
More Islamist columnists were employed, while liberals like Kürşat Bumin were fired from the newspaper because of their critical views of Recep Tayyip Erdoğan and the AKP.
quote:
Yeni Şafak newspaper was a primary source of disinformation during 2013–14 protests in Turkey. According to a report published by Hrant Dink Foundation, Yeni Şafak was the primary newspaper generating hate speech against Gezi protestors
pi_164415663
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 00:30 schreef bert888 het volgende:
Kort na de couppoging in Turkije vorige maand doken er berichten op dat de coupplegers werden gesteund door Amerikaanse militairen op legerbasis Incirlik. De krant Yeni Safak meldde dat de Amerikaanse generaal John F. Campbell achter de mislukte machtsovername zat en samenwerkte met de beweging van geestelijke Fethullah Gülen.

Campbell was bevelhebber van NAVO-eenheden in Afghanistan, waar de Gülenbeweging over een aantal lagere en middelbare scholen beschikt.

Volgens de krant reisde Campbell tussen augustus 2014 en maart dit jaar diverse keren naar Turkije. Daarnaast zou hij op de legerbases Erzurum en Incirlik geheime topontmoetingen hebben gehad.

http://www.ninefornews.nl(...)d-door-journalisten/
Door de geopolitieke journalisten/analisten werd al op Twitter gegrapt dat het inderdaad een coup was uit het Obama kamp, omdat het zo bizar slecht georganiseerd was.

Blijft overigens bizar dat er zoveel mensen bij betrokken waren en uiteindelijk maar een handjevol daadwerkelijk deelnam aan de coup.
pi_164416021
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 00:30 schreef bert888 het volgende:
Volgens de krant reisde Campbell tussen augustus 2014 en maart dit jaar diverse keren naar Turkije. Daarnaast zou hij op de legerbases Erzurum en Incirlik geheime topontmoetingen hebben gehad
Wat is daar vreemd aan ?
Die man was commandant van ISAF in Afganistan tijdens die periode.
Incirlik is een US air force basis, en is een belangrijke basis voor operaties tegen Irak, Afghanistan en IS.

Dan is het niet gek dat hij daar regelmatig langskomt.
pi_164416664
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 00:33 schreef zarGon het volgende:

[..]

Je komt wel interessante dingen tegen als je zoekt op die naam (Selma Ablak). Platform INS, Platform ZijN, Ontmoet een moslim... Allemaal gerelateerd aan de Gülen-beweging / Hizmet.

Zie bijv: https://www.nrc.nl/nieuws(...)gen-3469873-a1514138.

Beetje alsof je Kuzu vraagt om zijn mening over Erdoğan. Mja, veelzeggend.
Ze hebben wel de juiste woorden gevonden zeg. En de Nederlandse overheid is om _O-

"Dialoog", "Ontmoetingsplek", "Stichting Dialoog", "Verbroedingsplaats", "Stichting Onderwijs & Dialoog" etc. En dan op een reisje naar Istanbul voor "de dialoog tussen verschillende culturen" (klinkt altijd goed he) enkel Gulen-gelieerde zaken bezoeken :D

"Dialoog"
"Mensenrechten"
"Democratie"
"Vrije pers"
"Vrouwenrechten"
"Actief burgerschap"
"Dialoog tussen verschillende culturen"
"Dialoog tussen inter-religieuze groepen"

Of zoals die redacteur van Zaman Vandaag tegen die kerel van pwned zei; "Gulen en Erdogan hadden geen bondgenootschap maar hun paden hebben zich gekruist". "Pas toen ze het oneens waren ging het achteruit wat betreft de vrije pers, democratie, rechterlijke macht".
Key woorden weer: "vrije pers", "democratie", "mensenrechten". En geen bondgenootschap maar de paden hadden elkaar "gekruist". Sluwe gasten, wel grappig om te zien.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164416898
Kan deze in de OP:



BVD
pi_164419144
Best apart.

https://www.facebook.com/TurkishRealities/videos/286818665014463/

Erdogan plaatst zichzelf en Davutoglu in 't Gülen kamp hier. Die gaan zichzelf binnenkort tot de doodstraf veroordelen vermoed ik.
pi_164422620
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 23:54 schreef Aloulu het volgende:

Maar laten we eerlijk zijn; die man werd toch gewoon heel lang breder gedragen door Turken? Niet als fan van hem, maar wel als een "geleerde" van de "gematigde Islam" (veel "dialoog" enzo) etc etc? Ik herinner met dat nog wel. En DENK die nog boos was dat Asscher aan Gulen gelieerde instituten in NL toch wilde "volgen" ondanks dat hij "geen bewijs had dat ze de integratie belemmerden"? Terwijl DENK en Kuzu geen Gulen-volgelingen waren.
klopt dat is ook zo.
hij had een briljante masker op en werd door grote lagen van de turkse gemeenschap op handen gedragen. maar de reden daarvoor was, "conservatief, dient islam, geeft seculier-, islamitisch opleidingen, zakelijk succesvol". dat was de reden dat hij werd gesteund, hij was als het ware een succes verhaal van de conservatieveling, net als Erdo trouwens ook gezien wordt als een succes verhaal van een conservatieveling, maar velen inclusief ik konden niet verder zien dan die masker.
sinds de eerste(?) grote openlijke confrontaties tussen gulen en erdo, toen met die "corruptie affaire" waarin feitelijk bleek dat gulen zelfs erdo aan het afluisteren was (immers die parallelle staat wat ze hadden gecreeerd stond toen al) noemde erdo hen neerbuigend "paralelci" (refererend naar een parallelle staat wat ze aan het opbouwen waren) overal waar hij kwam had hij het over de paralelciler, ik zei tegen zelf, mwah zal wel meevallen, gewoon een tegenstander zwart maken bla, niks geks in turkse politiek, maar het bleek gewoon keihard waar te zijn mede dankzij erdo uiteraard, maar de samenwerking met erdo, is pas iets sinds de AKP. de gulen beweging is al 40 jaar bezig met die parallelle staat, als je het zo bekijkt vind ik het nog weinig dat er maar 10.000(?) mensen vastzitten op verdenkingen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 11 augustus 2016 @ 11:32:01 #52
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164422670
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 11:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

klopt dat is ook zo.
hij had een briljante masker op en werd door grote lagen van de turkse gemeenschap op handen gedragen. maar de reden daarvoor was, "conservatief, dient islam, geeft seculier-, islamitisch opleidingen, zakelijk succesvol". dat was de reden dat hij werd gesteund, hij was als het ware een succes verhaal van de conservatieveling, net als Erdo trouwens ook gezien wordt als een succes verhaal van een conservatieveling, maar velen inclusief ik konden niet verder zien dan die masker.
sinds de eerste(?) grote openlijke confrontaties tussen gulen en erdo, toen met die "corruptie affaire" waarin feitelijk bleek dat gulen zelfs erdo aan het afluisteren was (immers die parallelle staat wat ze hadden gecreeerd stond toen al) noemde erdo hen neerbuigend "paralelci" (refererend naar een parallelle staat wat ze aan het opbouwen waren) overal waar hij kwam had hij het over de paralelciler, ik zei tegen zelf, mwah zal wel meevallen, gewoon een tegenstander zwart maken bla, niks geks in turkse politiek, maar het bleek gewoon keihard waar te zijn mede dankzij erdo uiteraard, maar de samenwerking met erdo, is pas iets sinds de AKP. de gulen beweging is al 40 jaar bezig met die parallelle staat, als je het zo bekijkt vind ik het nog weinig dat er maar 10.000(?) mensen vastzitten op verdenkingen.
nog eens 27000 werkvergunningen voor onderwijzers ingetrokken.. tel dat eens bij de 10-16000 die vastzitten.. dan vind ik het toch gek dat die coup mislukt is als er zoveel mensen aan meewerkten..
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_164422673
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 00:06 schreef Aloulu het volgende:
Kuzu 2014 over o.a. Gulen-beweging in NL:

[..]

Denk niet dat Kuzu dezelfde houding aanneemt anno 2016.
diyanet zit ook tussen die vier clubjes van asscher. daarnaast vraag ik me af wat de echte reden was van asscher om ze te volgen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164422697
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 00:17 schreef bluemoon23 het volgende:
Het is maar net hoe de wind waait, de vriend van vandaag is de vijand van morgen.
DENK krijgt nu natuurlijk een ander partijprogramma opgedragen vanuit Ankara.
http://www.hpdetijd.nl/20(...)nogmaals-op-vingers/
Interview met kamer voorzitter Arib:

[..]

die hoofdelijke telling vond ik wel een mooie ontmaskering van die turkse kamerleden, die over een paar maanden weer gaan bedelen voor turkse stemmen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164422734
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 00:33 schreef zarGon het volgende:

[..]

Je komt wel interessante dingen tegen als je zoekt op die naam (Selma Ablak). Platform INS, Platform ZijN, Ontmoet een moslim... Allemaal gerelateerd aan de Gülen-beweging / Hizmet.

Zie bijv: https://www.nrc.nl/nieuws(...)gen-3469873-a1514138.

Beetje alsof je Kuzu vraagt om zijn mening over Erdoğan. Mja, veelzeggend.
de slager en zijn vlees
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164422904
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 01:29 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ze hebben wel de juiste woorden gevonden zeg. En de Nederlandse overheid is om _O-

"Dialoog", "Ontmoetingsplek", "Stichting Dialoog", "Verbroedingsplaats", "Stichting Onderwijs & Dialoog" etc. En dan op een reisje naar Istanbul voor "de dialoog tussen verschillende culturen" (klinkt altijd goed he) enkel Gulen-gelieerde zaken bezoeken :D

"Dialoog"
"Mensenrechten"
"Democratie"
"Vrije pers"
"Vrouwenrechten"
"Actief burgerschap"
"Dialoog tussen verschillende culturen"
"Dialoog tussen inter-religieuze groepen"

Of zoals die redacteur van Zaman Vandaag tegen die kerel van pwned zei; "Gulen en Erdogan hadden geen bondgenootschap maar hun paden hebben zich gekruist". "Pas toen ze het oneens waren ging het achteruit wat betreft de vrije pers, democratie, rechterlijke macht".
Key woorden weer: "vrije pers", "democratie", "mensenrechten". En geen bondgenootschap maar de paden hadden elkaar "gekruist". Sluwe gasten, wel grappig om te zien.
kan je je voorstellen dat de nederlandse samenleving een strakke plasser krijgt van deze Gulenisten? ze zijn uitgekiend tot en met en weten precies op de juiste knopjes te drukken, zoals ik zei het is een organisatie dat een geschiedenis heeft van al meer dan 40. het zijn echte profs. in turkije ik ze nooit meer zo groot worden als voorheen de regering is hun gehele netwerk aan het slopen en het mooie is dat het gros van de turkse bevolking het steunt. zelfs niet erdo supporters vinden het hoog tijd dat de schoonmaak plaatsvond. ik zie hun machtsbasis gewoon verschuiven naar het buitenland waar ze nog steeds succesvol lijken met hun masker, dat in turkije is gevallen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164422912
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 01:45 schreef Za het volgende:
Kan deze in de OP:

[ afbeelding ]

BVD
onzin LAN
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164422942
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 05:07 schreef Beathoven het volgende:
Best apart.

https://www.facebook.com/TurkishRealities/videos/286818665014463/

Erdogan plaatst zichzelf en Davutoglu in 't Gülen kamp hier. Die gaan zichzelf binnenkort tot de doodstraf veroordelen vermoed ik.
onzin.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164422991
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 11:32 schreef nixxx het volgende:

[..]

nog eens 27000 werkvergunningen voor onderwijzers ingetrokken.. tel dat eens bij de 10-16000 die vastzitten.. dan vind ik het toch gek dat die coup mislukt is als er zoveel mensen aan meewerkten..
de meeste mensen hebben niks (direct) met de coup, ze worden ontheven uit hun functies bij de overheid wegens hun banden met de gulen organisatie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164423017
gewoon allemaal normaal doen
pi_164423260
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 11:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

onzin.
Wat is er onzin aan?

Momenten en dagen nadat die Russiche jet werd neergeschoten, gaf Davutoğlu aan dat hij persoonlijk het bevel heeft gegeven. De regering (inc. Erdoğan) stond daar helemaal achter.

Na de coup werd/wordt er opeens beweerd dat de piloten die de jet neerschoten lid waren van FETÖ, en dat ze het hebben gedaan om Rusland en Turkije uit elkaar te drijven...


Dus, onzin?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 11-08-2016 11:57:51 ]
pi_164423300
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 11:56 schreef zarGon het volgende:

[..]

Wat is er onzin aan?

Momenten en dagen nadat die Russiche jet werd neergeschoten, gaf Davutoğlu aan dat hij persoonlijk het bevel heeft gegeven. De regering (inc. Erdoğan) stond daar helemaal achter.

Na de coup werd/wordt er opeens beweerd dat de piloten die de jet neerschoten lid waren van FETÖ, en dat ze het hebben gedaan om Rusland en Turkije uit elkaar te drijven...

Davutoğlu heeft na de coup nogmaals herhaald dat hij het bevel destijds heeft gegeven...

Dus, onzin?
dat ze elkaar de doodstraf gaan veroordelen :+

daarnaast is dit wel een vaag punt wat ik niet kan plaatsen atm. iemand die dat wel kan graag laten weten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164423422
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 11:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat ze elkaar de doodstraf gaan veroordelen :+
Ah, je had het over zijn laatste zin. Ik dacht dat je doelde op het eerste gedeelte.

quote:
daarnaast is dit wel een vaag punt wat ik niet kan plaatsen atm. iemand die dat wel kan graag laten weten.
Door de houding die ze hadden na het neerschieten van de jet en wat ze allemaal gezegd hebben, lijkt het alsof ze zoveel mogelijk willen afschuiven op FETÖ.

Kan me overigens goed voorstellen dat er achter de schermen nogal wat besproken is, maar dat men voor de schermen 'sterk en eengezind' wilde overkomen. Hoe dan ook, het is opmerkelijk hoe men de situatie heeft benaderd voor de coup en nu benadert na de coup.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-08-2016 12:05:35 ]
pi_164423555
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:05 schreef zarGon het volgende:

Door de houding die ze hadden na het neerschieten van de jet en wat ze allemaal gezegd hebben, lijkt het alsof ze zoveel mogelijk willen afschuiven op FETÖ.

Kan me overigens goed voorstellen dat er achter de schermen nogal wat besproken is, maar dat men voor de schermen 'sterk en eengezind' wilde overkomen. Hoe dan ook, het is opmerkelijk hoe men de situatie heeft benaderd voor de coup en nu benadert na de coup.
laatst kwam ik een post tegen van iemand die zei, starks word gulen ook beschuldigd voor het omleggen van biggy en tu-pac :s) ik denk dat ze daar wel een punt hebben idd.
wat ik me wel kan voorstellen (maar aanname uiteraard) is dat davutoglu "de ideoloog", niet kon verkroppen dat erdo "de opportunist" die twee f16 piloten wilde "offeren" en zo doende erdo nog ff ging pootje haken. })
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164423650
quote:
99s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

hij moet verantwoording afleggen voor zijn daden als daar sprake van is :*
Verantwoording afleggen omdat je een bepaalde gedachte hebt? Dat klinkt als .... :D
pi_164423964
quote:
10s.gif donderdag 11 augustus 2016 12:14 schreef ChrisCarter het volgende:[/b]

[..]

Verantwoording afleggen omdat je een bepaalde gedachte hebt? Dat klinkt als .... :D
Ik snap echt niet hoe je "gedachten" van "daden" maakt.


Damn son.
pi_164423994
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:26 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik snap echt niet hoe je "gedachten" van "daden" maakt.

Damn son.
Zolang er nog steeds geen bewijs is en "alle gulenisten" worden beschouwd als terroristen dan gaat het om gedachten ja.

Of hebben al die 27.000 net ontslagen docenten ook meegedaan aan de coup? ;)
pi_164424009
wat nou als de CIA het heeft gedaan onder het mom van Gülen omdat ze liever een onstabiel dan een stabiel land hebben maar hun missie onderschat hebben en het is gefaald?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 augustus 2016 @ 12:31:23 #69
74056 crew  ToT
pi_164424094
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:27 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Zolang er nog steeds geen bewijs is en "alle gulenisten" worden beschouwd als terroristen dan gaat het om gedachten ja.

Of hebben al die 27.000 net ontslagen docenten ook meegedaan aan de coup? ;)
Verspilde moeite; volgens sommigen hier lijkt het er niet toe te doen of je zelf daadwerkelijk iets gedaan hebt of niet; als je niet achter herr Erdo staat, ben je tegen hem en DUS heb je banden met Gülen en DUS ben je lid van een terroristische organisatie en DUS moet je gestraft worden.
pi_164424103
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:27 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Zolang er nog steeds geen bewijs is en "alle gulenisten" worden beschouwd als terroristen dan gaat het om gedachten ja.

Of hebben al die 27.000 net ontslagen docenten ook meegedaan aan de coup? ;)
Oh, je wilde gewoon even quoten en daar eigenlijk helemaal niet op reageren.

Zeg dat dan.
pi_164424136
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:31 schreef zarGon het volgende:

[..]

Oh, je wilde gewoon even quoten en daar eigenlijk helemaal niet op reageren.

Zeg dat dan.
Die legergeneraal zat tijdens en voor de coup al op een legerbasis in de VS. De kans dat hij dus met "daden" iets met die coup te maken heeft is super-nihil.

Dus ja, dan is hij verdacht puur op basis van zijn gedachten. Wat snap je daar niet aan?
pi_164424151
quote:
2s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:31 schreef ToT het volgende:

[..]

Verspilde moeite; volgens sommigen hier lijkt het er niet toe te doen of je zelf daadwerkelijk iets gedaan hebt of niet; als je niet achter herr Erdo staat, ben je tegen hem en DUS heb je banden met Gülen en DUS ben je lid van een terroristische organisatie en DUS moet je gestraft worden.
Ja of de Turkse docentenopleiding moet zoveel verschillen met de onze, ik heb nooit tank leren rijden of met wapens om leren gaan.

Gedachtenpolitie dit.
pi_164424175
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:33 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Die legergeneraal zat tijdens en voor de coup al op een legerbasis in de VS. De kans dat hij dus met "daden" iets met die coup te maken heeft is super-nihil.

Dus ja, dan is hij verdacht puur op basis van zijn gedachten. Wat snap je daar niet aan?
je komt uit een ei als je dat echt gelooft.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164424206
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

je komt uit een ei als je dat echt gelooft.
Ik heb nog steeds geen bewijs gezien dat het door gulenisten is opgezet. Jij blijkbaar wel. En blijkbaar ook dat deze man er direct mee te maken heeft.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 augustus 2016 @ 12:36:57 #75
74056 crew  ToT
pi_164424218
quote:
10s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:34 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Ja of de Turkse docentenopleiding moet zoveel verschillen met de onze, ik heb nooit tank leren rijden of met wapens om leren gaan.

Gedachtenpolitie dit.
Tja de jeugd zal maar kritisch leren denken, dat moet je niet hebben als je de grip over je land wil houden. :N Streng islamitisch opleiding en gehoorzaamheid afdwingen.
27.000 mensen hun baan kwijt en die kunnen nergens meer op hun vakgebied aan de slag, ongeacht leeftijd en ervaring. En dat omdat herr Erdo bang is voor andersdenkenden.
Ja, straks vertellen die leraren die kinderen nog dat ze een coup moeten plegen......hoe lang is Erdo van plan om "democratisch" aan de macht te blijven? :X

[ Bericht 6% gewijzigd door ToT op 11-08-2016 12:44:41 ]
pi_164424417
nog eens twee militairen in Athene die niks te vergen hebben

quote:
Two Turkish attaches in Athens ‘go missing’

Turkey’s military attache in Athens, Staff Col. İlhan Yaşıtlı and naval attache Col. Halis Tunç, had disappeared along with their families, according to several media reports on Aug. 10.

The Greek Foreign Ministry canceled the two soldiers’ accreditations on Aug. 7 upon the request of the Turkish Foreign Ministry, Turkey’s state-run Anadolu Agency reported.

Their whereabouts were unknown, as the two attaches did not attend a NATO handover ceremony on July 29 at the Salamina Naval Base near the Greek capital, the agency confirmed.

Greek media reported that the soldiers might have fled to Italy.

Meanwhile, the Istanbul Chief Public Prosecutor’s Office sent an extradition requisition to the Justice Ministry on Aug. 10 to be sent to Greek authorities over the extradition of eight suspected coup plotting soldiers who sought asylum in the country after the failed coup attempt of July 15, as two military attaches in Athens were also reported to be missing.

According to the eight-page requisition, staff pilot majors Gençay Böyük and Ahmet Güzel, staff pilot captains Süleyman Özkaynakçı, Ferudun Çoban, Abdullah Yetik and Uğur Uçan and non-commissioned officers Mesut Fırat and Bilal Kurugül were accused of violating the constitution with force and violence, attempted assassination of the president, crimes against the legislative body and the government and robbery.

“Eight suspects boarded a Skorsky S 70 Black Hawk model helicopter belonging to the Samandıra Air Base and landed in a region near Riva of [Istanbul’s] Beykoz district. The suspects, who made phone calls for a while there, took off again on July 16 at 10:40 a.m. and landed in Greece, passing over [Istanbul’s] Sarıyer district and Çatalca district and Tekirdağ province,” the requisition read, noting that the armed soldiers had stolen the helicopter at night.

“It was determined that the device which is a part of a transponder and also publishes MOD C altitude information had been removed and all military codes and flight information records of the helicopter had been deleted after landing at the Dedeağaç [Alexandroupoli] region [in Greece], according to information obtained from command personnel as a result of examinations,” it added.

The requisition also noted the suspects faced jail terms ranging from five years to aggravated life sentences for their crimes.

A Greek court had earlier sentenced the soldiers to two-month suspended prison terms for illegal entry.

They will remain in police custody in Greece until their asylum applications are heard.

A first ruling had been expected in early August but the soldiers were now expected to be summoned to a hearing on Aug. 19.

Meanwhile, it was reported that Turkey’s military attache in Athens, Staff Col. İlhan Yaşıtlı and naval attache Col. Halis Tunç, had disappeared along with their families.

According to the information, the Greek Foreign Ministry canceled the two soldiers’ accreditations on Aug. 7 upon the request of the Turkish Foreign Ministry.

Their whereabouts were unknown, as the two attaches did not attend a NATO handover ceremony on July 29 at the Salamina Naval Base near the Greek capital.

Greek media meanwhile reported that the soldiers might have fled to Italy.

August/10/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164424432
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:33 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Die legergeneraal zat tijdens en voor de coup al op een legerbasis in de VS. De kans dat hij dus met "daden" iets met die coup te maken heeft is super-nihil.

Dus ja, dan is hij verdacht puur op basis van zijn gedachten. Wat snap je daar niet aan?
Het is ergens wel briljant dat je mensen aanspreekt op 'bewijs' nadat ze aannames doen, om vervolgens zelf allerlei aannames te maken.

Alleszins vermakelijk.
pi_164424528
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:45 schreef zarGon het volgende:

[..]

Het is ergens wel briljant dat je mensen aanspreekt op 'bewijs' nadat ze aannames doen, om vervolgens zelf allerlei aannames te maken.

Alleszins vermakelijk.
Alleen spreek ik niet met zekerheden en de erdo-fans hier en in Turkije wel.
pi_164424561
de broer van 1 van die soldaten woont in nederland. misschien krigen we hier ook een asiel aanvraag _O-

quote:
Two missing Turkish attachés headed to Italy, says FM

Two missing Turkish attachés with alleged Gülenist links were confirmed to be headed from Greece to Italy, according to Greek officials, said Turkish Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu on Aug. 11, while also noting they were taking the necessary steps regarding those with links to the organization.

Two Turkish military attachés in Athens, Staff Col. İlhan Yaşıtlı and Col. Halis Tunç, had disappeared along with their families on Aug. 10 after the Greek Foreign Ministry canceled the two soldiers’ accreditations on Aug. 7 upon the request of the Turkish Foreign Ministry.

“The two colonels were reportedly headed from Greece to Italy with their families, Greek officials have confirmed this. The brother of Col. Halis Tunç lives in the Netherlands. We are pondering the possibility that they might have escaped to the Netherlands,” said Çavuşoğlu.

The foreign minister also said on the night of the attempted coup some attachés made defiant notifications to ambassadors that they had taken over the rule, while the Turkish General Staff made a return call and as part of these calls some attachés were sent back to Turkey from countries they had fled to.

“The Kuwait attaché was sent back by Saudi Arabia. We have forces in Afghanistan. Two brigadier generals there had gone to Dubai and when they were trying to leave from Dubai, the United Arab Emirates caught them and brought to us on a special plane,” said Çavuşoğlu, adding the time they had granted to the attachés for their return expired as of Aug. 10 and they were doing the necessary work regarding them.

August/11/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164424625
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:50 schreef Slayage het volgende:
de broer van 1 van die soldaten woont in nederland. misschien krigen we hier ook een asiel aanvraag _O-

[..]

Deze potentieel politieke gevangenen verdienen gewoon asiel hier als je het mij vraagt.
pi_164424662
quote:
14s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:52 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Deze potentieel politieke gevangenen verdienen gewoon asiel hier als je het mij vraagt.
ze worden met open armen ontvangen hier, daar twijfel ik niet aan. immers van je bondgenoten moet je het hebben :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 augustus 2016 @ 12:54:26 #82
74056 crew  ToT
pi_164424668
quote:
14s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:52 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Deze potentieel politieke gevangenen verdienen gewoon asiel hier als je het mij vraagt.
Normaal ben ik tegen instroom van nog meer moslims in Nederland, maar als je ziet hoeveel andersdenkenden er de gevangenis in verdwijnen en wat er daar allemaal met hen gebeurt, dan denk ik dat Gülenisten hier net zo veel asiel verdienen als Syriërs.
pi_164424693
quote:
2s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:54 schreef ToT het volgende:

[..]

Normaal ben ik tegen instroom van nog meer moslims in Nederland, maar als je ziet hoeveel andersdenkenden er de gevangenis in verdwijnen en wat er daar allemaal met hen gebeurt, dan denk ik dat Gülenisten hier net zo veel asiel verdienen als Syriërs.
vijand van mijn vijand is mijn vriend mentaliteit _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164424771
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze worden met open armen ontvangen hier, daar twijfel ik niet aan. immers van je bondgenoten moet je het hebben :Y)
Diezelfde bondgenoot die meteen huilie huilie doet bij de rechter omdat een inwoner van een bondgenoot-land (Ebru Umar, dubbele nationaliteit dus is ze net zo goed Nederlands als Turks he) iets heeft gezegd dat slecht over de lange tenen van erdo is gegaan _O-
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 augustus 2016 @ 12:58:56 #85
74056 crew  ToT
pi_164424773
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:55 schreef Slayage het volgende:

[..]

vijand van mijn vijand is mijn vriend mentaliteit _O_
Niet per definitie, maar mensenrechten worden daar zwaar geschonden en mensen worden massaal opgepakt omdat ze meer achter de ene persoon staan dan achter de andere persoon, ook al zijn ze niet bij de coup betrokken geweest.
Of zijn alle 1600 die nu in de gevangenissen zitten en waarvan een deel gemarteld en verkracht wordt, stuk voor stuk schuldig aan die coup te plegen?
Dat land is gewoon niet veilig!
pi_164424847
quote:
2s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:58 schreef ToT het volgende:

[..]

Niet per definitie.
ik ben blij dat je mijn stelling niet ontkent, maar bespaar me je mensen rechten geneuzel met dat argument zouden we burgers uit de halve wereld hier in nederland op moeten nemen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 augustus 2016 @ 13:03:15 #87
74056 crew  ToT
pi_164424861
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 13:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik ben blij dat je mijn stelling niet ontkent, maar bespaar me je mensen rechten geneuzel met dat argument zouden we burgers uit de halve wereld hier in nederland op moeten nemen
Prima, grenzen dicht voor Syriërs dan! ^O^
pi_164424909
syriers zitten hier niet als politiek vluchteling, maar als oorlogs vluchteling wezenlijk verschil, maar misschien ben jij niet in staat om dat onderscheid te maken.

quote:
2s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 13:03 schreef ToT het volgende:

[..]

Prima, grenzen dicht voor Syriërs dan! ^O^
AFP twitterde op donderdag 11-08-2016 om 08:38:40 Indonesia says 'no room' for gays https://t.co/mA6MQeZGgC reageer retweet
alle indonesische homos mogen naar nederland met jouw redenatie
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 11 augustus 2016 @ 13:07:03 #89
74056 crew  ToT
pi_164424934
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 13:05 schreef Slayage het volgende:
syriers zitten hier niet als politiek vluchteling, maar als oorlogs vluchteling wezenlijk verschil, maar misschien ben jij niet in staat om dat onderscheid te maken.

[..]

AFP twitterde op donderdag 11-08-2016 om 08:38:40 Indonesia says 'no room' for gays https://t.co/mA6MQeZGgC reageer retweet
alle indonesische homos mogen naar nederland met jouw redenatie
Ik vind het allang best joh; het is JOUW volk dat opgesloten wordt, niet het mijne! ^O^
pi_164424967
quote:
2s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 13:07 schreef ToT het volgende:

[..]

Ik vind het allang best joh; het is JOUW volk dat opgesloten wordt, niet het mijne! ^O^
het ging toch over de mensenrechten waar jij je druk om maakte, maar dat is kennelijk niet zo belangrijk meer en is het "MIJN" volk geworden. gast... :|W
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164425329
Van werken en zelf verdienen hebben deze IS-fanaten niet gehoord, want wat is er makkelijker dan het zuurverdiende van anderen te nemen?



[ Bericht 0% gewijzigd door KirmiziBeyaz op 11-08-2016 13:30:04 ]
pi_164425580
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 13:22 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Van werken en zelf verdienen hebben deze IS-fanaten niet gehoord, want wat is er makkelijker om het zuurverdiende van anderen te nemen?

het toe-eigenen van eigendommen van criminelen is een mooie zaak :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164425618
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_164426616
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 13:22 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Van werken en zelf verdienen hebben deze IS-fanaten niet gehoord, want wat is er makkelijker dan het zuurverdiende van anderen te nemen?

Is "Erdofielen" niet scherp genoeg meer, dat je nu "IS-fanaten" gebruikt?

O+.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-08-2016 14:14:31 ]
pi_164426785
quote:
Die taal in dat artikel... Dat moet wel ANP zijn.

Verschil tussen ANP-berichten en FOK!s eigen brouwsels.. :').

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 11-08-2016 14:21:14 ]
pi_164430220
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 13:22 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Van werken en zelf verdienen hebben deze IS-fanaten niet gehoord, want wat is er makkelijker dan het zuurverdiende van anderen te nemen?


Gulenisten in Turkije :')
pi_164430569
quote:
1s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 16:24 schreef xaban06 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Gulenisten in Turkije :')
begin bijna medelijden met ze te hebben ;(

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164436829
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 12:05 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ah, je had het over zijn laatste zin. Ik dacht dat je doelde op het eerste gedeelte.

[..]

Door de houding die ze hadden na het neerschieten van de jet en wat ze allemaal gezegd hebben, lijkt het alsof ze zoveel mogelijk willen afschuiven op FETÖ.
quote:
Kan me overigens goed voorstellen dat er achter de schermen nogal wat besproken is, maar dat men voor de schermen 'sterk en eengezind' wilde overkomen. Hoe dan ook, het is opmerkelijk hoe men de situatie heeft benaderd voor de coup en nu benadert na de coup.
Het gaat best ver, in dat ze zichzelf eigenlijk (voor het oplettende en logisch denkende volk) als Gulenisten bestempelen door deze twist aan het hele gebeuren te geven. Nu kan het niet op de "terroristische" media of het buitenland worden afgeschoven. Hij kan natuurlijk aangeven dat de media deze beelden gefaked heeft, zoals met de schandaaltapes, maar goed.. het is wel een gevalletje Trump hier. De context van het verleden en eerdere uitspraken bestaan niet (meer).

En als deze uitspraak tot gevolg heeft dat er binnenkort onschuldige burgers tegen de muur verdwijnen dan is dat zorgelijk. Het volk zal uit angst dat wel gaan verdedigen met "Bush loog ook over massavernietigingswapens". Maar ja...het wordt een gekkere wereld zo.
pi_164437168
ik weet niet van wanneer dit turkstalige filmpje is, maar adnan oktar (harun yahya) beweert dat gulen afstamt van de profeet Mohammed en mogelijk op de dag des oordeels de assistent van de Messias zal zijn _O- 8)7

http://video.ozelkuvvet.c(...)unlari-soylerken/723
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164439253
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 14:20 schreef zarGon het volgende:

[..]

Die taal in dat artikel... Dat moet wel ANP zijn.

Verschil tussen ANP-berichten en FOK!s eigen brouwsels.. :').
Niet spotten met FOK! he, er zijn lieden die FOK! op hun CV plempen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ctrl+c - ctrl+v beheersen ze verder wel prima.
pi_164441170
quote:
99s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 19:53 schreef Slayage het volgende:
ik weet niet van wanneer dit turkstalige filmpje is, maar adnan oktar (harun yahya) beweert dat gulen afstamt van de profeet Mohammed en mogelijk op de dag des oordeels de assistent van de Messias zal zijn _O- 8)7

http://video.ozelkuvvet.c(...)unlari-soylerken/723
Dat eerste kan heel goed natuurlijk en dat tweede is wat minder waarschijnlijk maar opzich natuurlijk wel mogelijk.
Daarnaast hecht ik altijd veel waarde aan de woorden van Dhr Oktar.
pi_164445906
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 13:22 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Van werken en zelf verdienen hebben deze IS-fanaten niet gehoord, want wat is er makkelijker dan het zuurverdiende van anderen te nemen?

Dit zijn echt Nazi praktijken _O-
pi_164446090


[ Bericht 100% gewijzigd door KirmiziBeyaz op 11-08-2016 23:41:47 (Beetje dubbel enzo) ]
pi_164446125
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 23:34 schreef Nintex het volgende:

[..]

Dit zijn echt Nazi praktijken _O-
Dat is wat er alleen nog maar naar buiten komt.

Hier nog recente bijdrage:

https://twitter.com/tr_realities/status/763758192337661953

Turkish president asks people to report their friends from Gulen community to the police. "They're like a virus."

Ondertitels bij de ingesloten video:

"You may have friends from that (Gülen) community. I am asking, you need to uncover them. You have to report them to our prosecuters and our police. Why? Because this is duty to the nation. You have to report them as complainants. The intelligence may not know all of them. Or the police. Or they might be late to act. They can escape. Why? Because they have infiltrated everywhere."
  donderdag 11 augustus 2016 @ 23:42:39 #105
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164446162
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 23:41 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Dat is wat er alleen nog maar naar buiten komt.

Hier nog recente bijdrage:

https://twitter.com/tr_realities/status/763758192337661953

Turkish president asks people to report their friends from PokemonGo community to the police. "They're like a virus."

Ondertitels bij de ingesloten video:

"You may have friends from that (PokemonGo) community. I am asking, you need to uncover them. You have to report them to our prosecuters and our police. Why? Because this is duty to the nation. You have to report them as complainants. The intelligence may not know all of them. Or the police. Or they might be late to act. They can escape. Why? Because they have infiltrated everywhere."
_O-
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164447657
Marteling aan de orde van de dag in Turkije
quote:
Terwijl de politieke zuivering van het staatsapparaat, de zakenwereld en het maatschappelijke middenveld in hoog tempo doorgaat in Turkije, is er ook een groeiend aantal meldingen van marteling.

De mensenrechtenorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch meldden dat veel van de mensen die vastzitten op beschuldiging van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep van 15-16 juli worden gemarteld. ''Amnesty heeft bewijs verzameld dat mensen die zijn opgepakt na de mislukte coup in Turkije worden geslagen, gemarteld en in sommige gevallen verkracht'', meldde Amnesty ruim twee weken geleden. ''Uit gesprekken die Amnesty-onderzoekers voerden met advocaten, dokters en een persoon die in een detentiecentrum werkt, komt een schokkend en eenduidig beeld naar voren van mishandeling en marteling in verschillende detentiecentra in het land.'' De mensenrechtenorganisatie riep het Erdoğan-bewind op onmiddellijk onafhankelijke waarnemers toe te laten om de situatie te controleren.

Het bewind is niet ingegaan op de oproep van Amnesty omdat ze ontkent dat verdachten gemarteld worden. Minister van Justitie Bekir Bozdağ beschuldigde de mensenrechtenorganisatie ervan ''propaganda'' te verkondigen.

Een monitoringcommissie van advocaten, die lid zijn van de verenigingen Vereniging voor Solidariteit met de Families van Gevangenen (TUAD), Vereniging van Juristen voor Vrijheid (ÖHD) en Vereniging van Advocaten voor Vrijheid (ÖDAV), bevestigde in een rapport dat sinds de afkondiging van de noodtoestand na de couppoging, "stelselmatig" en "op grote schaal" wordt gemarteld.

De mensenrechtenadvocaat Orhan Kemal Cengiz, die na de couppoging werd opgepakt en vastzat van 21 tot 24 juli, en de onderzoeksjournalist Fatih Yağmur, die een dag vastzat, verklaarden aan The Media Line dat zij getuige waren van marteling. ''Ik zag een man die zijn ogen niet kon openen omdat er zo'n grote zwelling was'', verklaarde Cengiz. Yağmur vertelde dat politieagenten gevangenen uitscholden en hen vroegen: ''Zullen we jullie weer slaan?'' De gevangenen waren bloot en sommigen van hen waren bedekt met uitwerpselen, volgens Yağmur. ''De militairen in de kamer waren helemaal bont en blauw. Hen gezichten en ogen zaten onder het bloed.''

Op internet circuleren foto’s en video's van gemartelde verdachten.



Een anonieme klokkenluider meldt via het Twitter-account @Turkeydeiskence namen van martelingslachtoffers en personen, onder wie politieagenten, die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan marteling. @Turkeydeiskence spreekt van ''systematische martelingen''. ''Verdachten worden onderworpen aan allerlei soorten onmenselijke praktijken, zo worden mensen in elkaar geslagen totdat ze flauwvallen, uitgehongerd, uitgedroogd en seksueel misbruikt.''

Een gruwelijk voorbeeld is de marteling van de leraar Eyüp Birici uit Antalya. Bronnen in Turkije met kennis over de zaak, die anoniem willen blijven, verklaarden aan Zaman Vandaag dat de darmen van Birici zijn gescheurd omdat er voorwerpen in zijn lichaam zijn gestopt en dat hij is geopereerd in een ziekenhuis.

Er zijn ook meldingen van verdachten die zijn bezweken aan marteling, zoals de leraar Gökhan Açıkkol uit İstanbul. Açıkkol overleed op de veertiende dag van zijn detentie, zonder dat hij wist waar hij van werd beschuldigd omdat de politie zijn verklaring nog niet had afgenomen, meldde Bianet.

Omdat alle kritische nieuwszenders en kranten in Turkije zijn gesloten of gedwongen niet kritisch te berichten over het bewind, is er weinig betrouwbare informatie beschikbaar over de situatie van gevangenen. De enige overgebleven kritische nieuwsmedia in het land zijn enkele websites met kleine redacties en een beperkt bereik, waaronder Diken en Bianet.

Het feit dat een hoge bewindsman heeft verzekerd dat de verdachten van de couppoging hard aangepakt zullen worden, vergroot de zorgen over marteling. "We zullen hen wegstoppen in gaten'', zei minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci. Degenen achter de couppoging zullen volgens hem ''nooit meer een menselijke stem horen" en "smeken om gedood te worden''. ''Ze zullen Allahs zon nooit meer zien schijnen zolang ze ademhalen.''
pi_164448153
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 00:30 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Marteling aan de orde van de dag in Turkije

[..]

wat is de bron van dit stuk?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164448228
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 23:42 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

_O-
:')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164448253
quote:
99s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 00:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is de bron van dit stuk?
zaman duuh
http://www.zamanvandaag.n(...)e-van-de-dag-turkije
pi_164448412
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164452903
Interessant leesvoer:
http://www.steilbergenmet(...)van-joost-lagendijk/


Zo zie je maar weer over wie Gulen de macht heeft (joost lagendijk).
pi_164453237
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 09:13 schreef xminator het volgende:
Interessant leesvoer:
http://www.steilbergenmet(...)van-joost-lagendijk/

Zo zie je maar weer over wie Gulen de macht heeft (joost lagendijk).
goede inleiding

quote:
Turkije is voor veel media een ingewikkeld onderwerp. De recente arrestaties van Zaman-journalisten verleiden nu al te gemakkelijk tot één groot Erdogan-is-de-boeman verhaal dat alle tegenstanders van de potentaat vanzelf witwast. Helaas doet dit de situatie in Turkije geen recht. Het land heeft een uiterst complexe, niet makkelijk te begrijpen historie. Sinds de republiek in 1923 werd uitgeroepen kende het democratisch gehalte van de Turkse republiek ondanks alle top-down moderniseringen altijd grote tekortkomingen. De actualiteit is al net zo min in één enkel lineair verhaal te vatten. Dat lijkt met name voor radio en tv een uitdaging. Duiding door deskundigen met meer inzicht is dan ook vaak gevraagd om het nieuws begrijpelijk te maken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 12 augustus 2016 @ 11:36:52 #113
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164455966
Turks arrestatiebevel tegen voormalig voetballer en politicus Hakan Sükür
quote:
Turkije heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen voormalig topvoetballer en ex-politicus Hakan Sükür vanwege mogelijke betrokkenheid bij de mislukte couppoging.
http://sports.yahoo.com/n(...)-072910300--sow.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 12 augustus 2016 @ 12:21:17 #114
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_164457117
quote:
Het schijnt dat ze zijn bijnaam (De Stier van de Bosporus) willen afpakken.

Het wordt nu De Mier van de Bosporus.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_164457783
Het schijnt dat ze een generaal pardon willen uitvaardigen, behalve voor de sympathisanten van Gülen, omdat er een tekort zou ontstaan in de gevangenissen.
  vrijdag 12 augustus 2016 @ 13:25:07 #116
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164459198
Fethullah Gülen wil internationaal onderzoek naar couppoging Turkije

Voor degene die Frans kunnen lezen (nee, niet die Frans :') ) artikel in Le Monde
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 12 augustus 2016 @ 13:29:44 #117
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164459373
Net schaken deze gebeurtenis _O-
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164461464
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 13:29 schreef ErwinRommel het volgende:
Net schaken deze gebeurtenis _O-
Alleen heeft niemand schaakmat.
pi_164464555
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 13:25 schreef ErwinRommel het volgende:

Voor degene die Frans kunnen lezen (nee, niet die Frans :') ) artikel in Le Monde
wat is de strekking van het artikel?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164464564
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 12:43 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Het schijnt dat ze een generaal pardon willen uitvaardigen, behalve voor de sympathisanten van Gülen, omdat er een tekort zou ontstaan in de gevangenissen.
wordt ontkend

http://www.hurriyetdailyn(...)102778&NewsCatID=338

[ Bericht 17% gewijzigd door Slayage op 12-08-2016 16:30:14 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164464703
quote:
die hakan een bekende gulenist en oud volksvertegenwoordiger van de AKP is al een tijdje zoek, hij smeerde hem vlak voordat de Gulen beweging weer een actie ondernam tegen de regering.

weet iemand welke actie dat ook alweer was?

pa van hakan aangehouden sukur

http://www.hurriyet.com.t(...)00&_sgm_action=click

[ Bericht 11% gewijzigd door Slayage op 12-08-2016 16:01:21 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164465020
quote:
99s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 15:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is de strekking van het artikel?
Zie artikel op NU.nl, link staat erboven (en hieronder).

http://www.nu.nl/buitenla(...)ppoging-turkije.html.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2016 16:00:53 ]
pi_164465137
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 16:00 schreef zarGon het volgende:

[..]

Zie artikel op NU.nl, link staat erboven (en hieronder).

http://www.nu.nl/buitenla(...)ppoging-turkije.html.
wat nu.nl meldt is wel een goede samenvatting yani?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164465187
Eis van 5 jaar cel voor Demirtaş, wat vinden we daarvan?
pi_164465424
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 16:03 schreef Kosmoproleet het volgende:
Eis van 5 jaar cel voor Demirtaş, wat vinden we daarvan?
http://www.hurriyetdailyn(...)102779&NewsCatID=338

ik sta daar dubbel in overigens dat de HDP ook juridisch wordt aangepakt. het zal niet bijdragen om het conflict op te lossen namelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164465566
quote:
'Because they spoke of Allah...'

Turkey has never been deprived of ironies. Who would think that one day an imam, viewed by secular Turks with deep suspicion, could unite conservative and secular Turks - at least in appearance. After dramatic divisions over the past 14 years it would be too premature to claim that "once again we are united, we are one nation." The optimism is understandable. Over-optimism is not.

The new, reasonable political language between President Recep Tayyip Erdogan and his political nemeses in Turkey is promising. Prime Minister Binali Y?ld?r?m's pledge to never divert from his reconciliatory line (a climate of unity) is promising, too. But the major political fault line that caused past and present political tremors is still there: a secularist urge to "modernize / westernize" conservative Muslims against an even stronger conservative urge to "Islamize" the "white Turks."

No doubt, Mr. Erdogan's confession over "why it happened" was genuine and honest:

"I am saddened at not having been able to unmask this treacherous organization [Gülenists] a long time ago. For that [failure] I am liable to God and to my nation. May God and our nation forgive us ... We tolerated them [Gülenists] because they spoke of Allah. [We thought] we have something in common [with Gülenists]. We failed to see that this structure [Gülenists] which we viewed as having a common range [goal] through different ways could be one with different intentions and sinister goals."

Genuine and honest, yes. But problematic, too. As Selahattin Demirtas, leader of the pro-Kurdish opposition party, forcefully reminded, why should the Gülenist government and military officials "who, too, failed to see what Gülen [and Gülenists] were about" now face life sentences but the president of the republic should be forgiven by God and by our nation?

President Erdogan's honest confession is also a manifesto providing useful input for any intellectual debate over what political Islam and what its fundamental principle of governance are about. It is a confession that Islamists in governance tend to discriminate against those "who do not speak of Allah." For any favorable treatment in government service, one must either "speak of Allah" or, if he is not so pious, must prove to be a loyal collaborator of the Islamists.

The "common goal" Mr. Erdogan speaks of is the advancement of political Islam in Turkey first and then in the rest of the world. In not-so-encrypted language, Mr. Erdogan is telling us that that "common goal" was the reason why he failed to unmask the treacherous organization that is Gülen.

Mr. Erdogan's account of "why it happened" is an honest manifesto revealing the usual symptoms of political Islam: The pious-looking are "us" and the rest are the "other." "Us" must always be favored, and the "other" discriminated - until, of course, an intra-Islamist war divides "us."

There is also an unmentioned nuance in President Erdogan's description of those "who speak of Allah." His political Islam is not so passionately embracing for some other Muslims who, like his stripe, "speak of Allah." In Sunni Islamist practice, a Shiite or an Alevi who "speaks of [the same] Allah" would not grant him entry into the favored group.

Mr. Erdogan's new, softer political language is music to the ears of millions of Turks who are weary of an unnamed (and non-violent) civil war along secular-conservative lines. All the same, there is hardly any convincing evidence that the nearly century-long great Turkish divide will disappear just because some crazy officers attempted to take over power and risked a violent civil war that would probably have ended with hundreds of thousands of dead people.

http://www.hurriyetdailyn(...)102758&NewsCatID=398
August/12/2016
nog eens 32 mensen die niks te verbergen hebben

quote:
Turkish foreign minister says 32 diplomatic personnel failed to heed return call

A total of 32 diplomatic personnel on foreign missions have failed to heed Ankara’s call to return as part of the investigation into the Fethullahist Terror Organization (FETÖ), which was blamed for the July 15 failed coup attempt, Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu has announced.

“We had called back a total of 208 diplomatic personnel to assign them to the [Foreign] Ministry. The number of personnel who did not come back unexcused and without leave is 32,” Çavuşoğlu said, while speaking at a joint press conference with his Iranian counterpart, Javad Zarif, on Aug. 12 in the capital Ankara.

The minister also added that two of the personnel who had been working in Bangladesh fled to the U.S. while the other had returned to Turkey and begun to work at the ministry.

In addition, Çavuşoğlu said a delegation from the U.S. Department of Justice would hold talks in Turkey on Aug. 23 and Aug. 24 to discuss the extradition of U.S.-based Islamic preacher Fethullah Gülen.

August/12/2016


[ Bericht 61% gewijzigd door Slayage op 12-08-2016 16:25:17 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164466077
quote:
99s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 15:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

die hakan een bekende gulenist en oud volksvertegenwoordiger van de AKP is al een tijdje zoek, hij smeerde hem vlak voordat de Gulen beweging weer een actie ondernam tegen de regering.

weet iemand welke actie dat ook alweer was?

pa van hakan aangehouden sukur

http://www.hurriyet.com.t(...)00&_sgm_action=click
Op 16 december 2013 diende Hakan Sukur zijn ontslag in wegens de sluiting van Gülenscholen. 2 weken later barstte het afluister/ corruptieschandaal uit. Gülen liet destijds om de paar dagen een aan hem gelieerde AKPartij-politicus zijn ontslag indienen, zodat de AKPartij steeds in het nieuws bleef als in slow-motion in elkaar stortende partij/ zinkend schip.

Wel grappig:

Erdogan als trouwambtenaar, Hakan Sükür als bruidegom en Fethullah Gülen als getuige. Foto is van 1995.
pi_164466141
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 16:29 schreef Bilge het volgende:

[..]

Op 16 december 2013 diende Hakan Sukur zijn ontslag in wegens de sluiting van Gülenscholen. 2 weken later barstte het afluister/ corruptieschandaal uit. Gülen liet destijds om de paar dagen een aan hem gelieerde AKPartij-politicus zijn ontslag indienen, zodat de AKPartij steeds in het nieuws bleef als in slow-motion in elkaar stortende partij/ zinkend schip.

Wel grappig:
[ afbeelding ]
Erdogan als trouwambtenaar, Hakan Sukur als bruidegom en Fethullah Gülen als getuige. Foto is van 1995.
thanks.

bizar plaatje om te zien nu.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164467739
het verschil tussen bondgenoten en "bondgenoten"

quote:
Fugitive putschist police chief captured in northern Iraq's Zaho

A fugitive police chief, who was being sought as part of investigations launched against the FETÖ and has been on the run ever since the July 15 coup attempt, was captured in a joint operation by Iraqi-Kurdish and Turkish security forces on Friday in the northern Iraqi town of Zaho.

Turkey's Ministry of Interior suspended Ahmet Duran Bitmez, who was assigned to the Batman Police Department, following the coup attempt. An arrest warrant was also issued for Bitmez, who could be found at any of his addresses.

Provincial police units found out that Bitmez had escaped to the northern Iraqi town of Zaho, which falls under the jurisdiction of the Kurdistan Regional Government (KRG).

Turkish authorities notified KRG officials of Bitmez's escape, and the fugitive police chief was caught in a joint operation on Friday.

Bitmez was brought to Turkey later in the day, and detained after his testimony was taken.

Security forces suspect that Bitmez escaped to northern Iraq to seek refuge in the PKK terror organization's camps.
http://www.dailysabah.com(...)-northern-iraqs-zaho
quote:
AKP, CHP, MHP hold first meet on constitutional reform

The ruling Justice and Development Party (AKP), the main opposition Republican People’s Party (CHP) and the opposition Nationalist Movement Party (MHP) have gathered for the first time in order to hold talks on a “mini constitution package.”

At the meeting on Aug. 12, the three parties also delivered messages on the prevalence of the conciliation climate which has emerged following the July 15 failed coup attempt.

In the wake of the uprising, President Recep Tayyip Erdoğan had invited the CHP and MHP to meet to discuss steps to be taken in the wake of the coup. As at the “Democracy and Martyrs’ Rally” at the Yenikapı parade ground in Istanbul held on Aug. 7, the Peoples’ Democratic Party (HDP) was not included.

The Yenikapı event was the first time the leaders of the AKP, the CHP and MHP shared the same platform.

However the HDP – the third largest party in parliament – was not present.

In an interview aired on public broadcaster TRT late on Aug. 11, CHP leader Kemal Kılıçdaroğlu pointed at the absence of the HDP along the constitution-making process.

“Politics has a mission; politics is made in the legitimate field, not in the illegitimate field. The duty of politics, the duty of the CHP too, of the AKP too, and of the MHP too, is to take the HDP inside the legitimate field,” Kılıçdaroğlu said.

President Recep Tayyip Erdoğan blames U.S.-based Islamic preacher Fethullah Gülen for orchestrating the coup attempt, which killed about 240 people. He has initiated a crackdown on Gülen’s followers within the judiciary, military and the rest of the government for alleged links to the coup plot.

Any constitutional change requires the support of at least 367 deputies in the 550-seat assembly to pass directly. The AKP has 316 seats while the CHP has 133 lawmakers.

Opposition parties have been wary of the AKP’s years-long campaign for a new constitution because Erdoğan has made transforming his office from a largely ceremonial post into an executive-style presidency a central aspect of the new charter. They worry this will concentrate too much power in his hands.
http://www.hurriyetdailyn(...)102805&NewsCatID=338
August/12/2016


[ Bericht 21% gewijzigd door Slayage op 12-08-2016 17:20:31 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 12 augustus 2016 @ 20:41:07 #130
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164473966
ook een zielig land dat turkije , weg is hun democratie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164474757
Secularisme is het beste systeem voor Turkije en voor de rest van de wereld. Dat heeft de ruzie tussen AKP en de Gulen beweging nogmaals bewezen.
pi_164474767
Ook vanuit Koerdisch oogpunt zijn er grote zorgen.

quote:
Politiek moet zich harder opstellen tegen Ankara

De nationalistische bijeenkomst van zondag 7 augustus in Istanbul van Erdogan, Kiliçdaroglu en Bahçeli heeft weer bevestigd dat Turkije de andere kant op gaat dan Europa had verwacht. Namelijk nog meer nationalisme, nog meer agressie, geweld en haat richting de critici van Erdogan in Turkije.

De winnaar van het hele spel is Recep Tayyip Erdogan. We kunnen alles van hem vinden, maar hij is een echte politicus. Hij weet hoe hij de nationalistische snaren van de Turken kan raken en laat hen als het nodig is de straat op gaan. Niet alleen in Turkije, maar zoals we de afgelopen weken hebben meegemaakt en gezien ook in Nederland, Duitsland en alle andere EU-landen.

Persoonlijk maak ik me zorgen over de Koerden en alle andere denkers, journalisten, schrijvers en wetenschappers die kritiek uiten op Erdogan. Toen ik de beelden in Istanbul zag, moest ik denken aan de bijeenkomst van Hitlers NSDAP in Neurenberg (1935). Bij de reacties van de aanhangers van Erdogan dacht ik aan de aanhangers van Saddam Hussein. Die gingen ook de straat op en riepen steeds ja Saddam, ja Saddam, lang leve Saddam. Ik hoef niemand te vertellen wat the end van hun film geworden is.

De angst voor Erdogan en zijn aanhangers heerst nog steeds overal en waarschijnlijk zullen we er met z'n allen nog jaren last van hebben. Ik ga het niet meer over hun praktijken op de sociale media hebben. Uitschelden, intimideren, vernederen. Mensen vragen zich terecht af hoe lang dit mag duren en of ze zomaar hun gang kunnen gaan. Mensen zijn boos en teleurgesteld in de politiek van Den Haag. Ik verwacht niet dat Den Haag Erdogan de oorlog verklaart, dat zou onrealistisch en onverstandig zijn.

Vertel de aanhangers én tegenstanders van Erdogan, dat wij in een vrij land wonen en dat we er alles aan doen om onze problemen middels dialoog op te lossen

De politieke relatie tussen Den Haag en Ankara is te vergelijken met een verkering zonder liefde. Erdogan zou er niet eens wakker van liggen, want de bijeenkomst met de rode vlaggen heeft zijn nationalistische, narcistische gevoelens voor de komende jaren voldoende gemasseerd.

Wat de politiek wel moet doen, is aan Ankara duidelijk maken dat wij niet accepteren dat ze vanuit daar mensen monitoren en hen de straat op sturen om met hun vlaggen te wapperen en toeteren in de straten van Nederland. Vertel de aanhangers én tegenstanders van Erdogan, dat wij in een vrij land wonen en dat we er alles aan doen om onze problemen middels dialoog op te lossen. We verwachten van hen dat ze loyaal zijn aan en respect hebben voor de waarden en normen van alle Nederlanders.

Geweld

Er is geen ruimte voor mensen die geweld gebruiken tegen andere inwoners. Als jij moeite hebt je aan de waarden en normen van Nederland te houden, heb je toch echt niet het recht eigen rechter te spelen, mensen te bedreigen of gebouwen in de fik te steken.

Dat recht heb je niet en krijg je niet en als je het toch doet, lever dan je paspoort in en neem een enkele reis op eigen kosten of op kosten van degenen voor wie je de straat opgaat, naar de plek waar je je goed voelt en geweld mag gebruiken.
http://www.volkskrant.nl/(...)gen-ankara~a4356153/
pi_164475430
Daar heb je die PKK terrorist Altuntas weer. Turken die met hun vlaggen zwaaien is een probleem, maar Koerden die met PKK vlaggen en Ocalan vlaggen zwaaien is geen enkel probleem. Koerdische massa-demonstraties zijn ook geen probleen voor hem. Overigens wilde de Koerdische HDP ook aan de grote demonstratie in Istanbul deelnemen. Die Altuntas is een gore leugenaar.
pi_164475491
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:02 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Ook vanuit Koerdisch oogpunt zijn er grote zorgen.

[..]

http://www.volkskrant.nl/(...)gen-ankara~a4356153/
Vreemd dat de schrijver het contact tussen AKP, CHP en MHP omschrijft als "meer nationalisme, nog meer agressie, geweld en haat richting de critici van Erdogan in Turkije".

De schrijver was PKK-strijder. Maar dat heeft er vast niets mee te maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2016 21:17:49 ]
pi_164475842
De grootste aanbidder van Ocalan en PKK is de AKP gebleken. Nee, niet zoals Erdofielen zonder enig bewijs grove beschuldiging uiten, maar gewoon uit de mond van AKP'ers.


Ja, er zit een stukje montage in, namelijk de achtergrondmuziek c_/
pi_164475985
Een middellange kijk, maar zeker de moeite waard als je wilt weten wanneer al dit theater feitelijk is begonnen. 37 Minuten, maar wel met goede Engelse ondertitels.

pi_164476150

Gulen die de vredesbesprekingen tussen de AKP en Ocalan steunt en het zelfs heeft over 'handen en jurken kussen' en voor het 'bewaren van de vrede buigen'.

Wat een Ocalan lover :o

Mensen die niet begrijpen dat Gulen en Erdogan een pot nat zijn als het gaat om vele standpunten. :')

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2016 21:35:19 ]
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 12 augustus 2016 @ 21:36:05 #138
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164476237
Viel me laatst op dat het "abi warum dut mulek" plaatje dus gewoon Gülen is. Maakt het plaatje nog net even mooier :D :'( :D
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164476317
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:36 schreef Straatcommando. het volgende:
Viel me laatst op dat het "abi warum dut mulek" plaatje dus gewoon Gülen is. Maakt het plaatje nog net even mooier :D :'( :D
:')
pi_164476322
http://www.haberturk.com/(...)mez-zahoda-yakalandi

Ahmet Duran Bitmez, 1 van de FETO leden die naar Noord-Irak was gevlucht, opgepakt. Met dank aan de Koerden in Noord-Irak voor de samenwerking :s)
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 12 augustus 2016 @ 21:38:45 #141
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164476375
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:37 schreef Triggershot het volgende:

[..]

:')
Ja laten we eerlijk wezen. Hij dut echt mulek.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164476451
De beerput die men opentrekt mbt het voetbal is ook leuk trouwens, kijk wat daar uit gaat rollen.
pi_164476481
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:27 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
De grootste aanbidder van Ocalan en PKK is de AKP gebleken. Nee, niet zoals Erdofielen zonder enig bewijs grove beschuldiging uiten, maar gewoon uit de mond van AKP'ers.


Ja, er zit een stukje montage in, namelijk de achtergrondmuziek c_/
De grootste aanbidder van de PKK is AKP, maar "vanuit Koerdisch oogpunt zijn er grote zorgen"...

Ja, wat is het nou?
pi_164476579
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:38 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ja laten we eerlijk wezen. Hij dut echt mulek.
Ik vind stiekem deze wel leuk eigenlijk :



"We zijn in rook opgegaan"

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2016 21:42:19 ]
pi_164476596
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:
De beerput die men opentrekt mbt het voetbal is ook leuk trouwens, kijk wat daar uit gaat rollen.
Het is wel lame om in de archieven te duiken om dan vervolgens te komen met clipjes uit 1996...
pi_164476649
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:36 schreef Straatcommando. het volgende:
Viel me laatst op dat het "abi warum dut mulek" plaatje dus gewoon Gülen is. Maakt het plaatje nog net even mooier :D :'( :D
_O-.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2016 21:44:12 ]
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 12 augustus 2016 @ 21:43:56 #147
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164476691
quote:
11s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:42 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik vind stiekem deze wel leuk eigenlijk :

[ afbeelding ]

"We zijn in rook opgegaan"
_O-

Dit soort meuk vind ik altijd veel grappiger dan het eigenlijk is :')
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164476710
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:42 schreef zarGon het volgende:

[..]

Het is wel lame om in de archieven te duiken om dan vervolgens te komen met clipjes uit 1996...
Mja de vraag is wie ging er regelmatig naar ome Gulen en wie moesten wel mee want ze speelde bij club x.
pi_164476738
Oh gaan we plaatjes posten? :')



Met geluid is deze leuker maar ik kan hem niet vinden ;(
pi_164476806
quote:
9s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Oh gaan we plaatjes posten? :')

[ afbeelding ]

Met geluid is deze leuker maar ik kan hem niet vinden ;(
Wat probeert hij daar duidelijk te maken?
pi_164476846
quote:
9s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Oh gaan we plaatjes posten? :')

[ afbeelding ]

Met geluid is deze leuker maar ik kan hem niet vinden ;(
pi_164476923
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 21:43 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

_O-

Dit soort meuk vind ik altijd veel grappiger dan het eigenlijk is :')
Heb ik ook, vooral gezien zijn leeftijd en status onder velen, beetje zoals


moest ik ook hard om lachen :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2016 21:49:14 ]
pi_164479812
quote:
Amsterdammer mishandeld door Erdoğan-aanhanger
Vrijdagavond zijn in Amsterdam-West sympathisanten van de Hizmet-beweging aangevallen door een Erdoğan-aanhanger.

Het incident vond plaats in een restaurant op Plein '40-'45, waar de slachtoffers werden belaagd omdat ze bekend staan om hun kritiek op de Turkse president Erdoğan. “Mijn vader en zijn vriend werden aangesproken, beledigd en bedreigd omdat ze sympathisanten zijn van Hizmet. Toen ze daarop reageerden werden ze aangevallen. Mijn vader is ongedeerd, maar zijn vriend is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht”, vertelde de zoon van één van de slachtoffers aan Zaman Vandaag. “Hij riep ‘landverraders’ en vertelde dat de Turkse consul-generaal in Rotterdam gisteren opdracht heeft gegeven om alle ‘terroristen’ in Nederland af te maken.” Ze zouden al eerder aangifte hebben gedaan van bedreigingen. “We worden al maanden bedreigd. De politie had dit moeten voorkomen, maar ze doen niks. Moet mijn vader eerst dood voordat ze ingrijpen?”
http://www.zamanvandaag.n(...)erdo%C4%9F-aanhanger
pi_164480938
Kan iemand artikelen/ documentaires aanbevelen over Gülens relatie tot Gladio/ CIA/ NAVO?
pi_164481093
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 23:53 schreef Bilge het volgende:
Kan iemand artikelen/ documentaires aanbevelen over Gülens relatie tot Gladio/ CIA/ NAVO?
Bioling Frog Posts youtube-kanaal maakt interessante uitzendingen over Gladio. Die mevrouw heeft geen docu maar wel een boek over gladio. Als je op haar naam zoekt kan je haar boek vinden als je geïnteresseerd bent in lezen.
pi_164481101
quote:
De consul-generaal van Rotterdam heeft de opdracht gegeven om alle terroristen af te maken?
pi_164481145
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 23:53 schreef Bilge het volgende:
Kan iemand artikelen/ documentaires aanbevelen over Gülens relatie tot Gladio/ CIA/ NAVO?
Kurtlar vadisi _O_
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164482009
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 00:01 schreef Atak het volgende:

[..]

Bioling Frog Posts youtube-kanaal maakt interessante uitzendingen over Gladio. Die mevrouw heeft geen docu maar wel een boek over gladio. Als je op haar naam zoekt kan je haar boek vinden als je geïnteresseerd bent in lezen.
Thnx, ik ga het direct bekijken.
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 00:03 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Kurtlar vadisi _O_
De eerste 50 afleveringen waren erg tof, het ging toen over de onderwereld, de geheime dienst en internationale politiek, maar toen Osman Sinav als regisseur vertrok en de serie veranderde in een soort actiefilm als James Bond haakte ik af. :P
pi_164483102
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164484032
wat insider info:

een vriend was op de avond van de coup op bezoek bij een kennis die agent is in istanbul, de agent was ziek thuis, maar toen het een en andere begon te gebeuren is hij toch samen met die vriend van mij richting het politie bureau gegaan om te kijken wat er aan de hand was. waardoor hij opeens tussen de politie alle ontwikkelingen op de voet heeft gevolgd en meegemaakt.
1 van de dingen wat hij heeft gezien via cctv was wat er op de brug is gebeurd. het verhaal dat 1 soldaat is onthoofd en 1 soldaat van de brug af is gegooid blijkt dus gewoon waar te zijn.

daarnaast is een aangetrouwde familie van mijn schoonzus in staat van beschuldiging gesteld en dan komt ie, je moet dan een advocaat in de arm nemen, maar dat is het grootste probleem dus, niemand wil zijn zaak aannemen. je zou maar als advocaat een "landverrader" als client hebben. ik denk dat heel veel mensen hier tegenaan zullen lopen.

daarnaast wist een nicht van mijn schoonzus, die tot voor kort lid was van de Gulen gemeenschap (overigens is mama papa (non actief gestelde professor) en broer nog steeds hard core leden) te vermelden, dat zij al sinds een aantal maanden fotos op social media langs zag komen van hogere echelons van de gemeenschap in de VS, die normaal gesproken in Turkije woonden. hakan sukur is ook 1 van die Gulen leden die tegenwoordig vertoeft in de VS. kennelijk hebben deze mensen het zeker voor het onzekere genomen en voor het geval dat de coup mislukte dat ze iig veilig zitten in de VS. slimme move blijkt achteraf. overigens zegt hakan sukur dat hij niet is gevlucht maar dat hij gewoon is verhuist naar de VS om te werken voor een "managers bedrijf" en om "engels te leren". ik vraag me af waarom al die gulenisten het zo naar hun zin hebben in de VS? is gulen toch gewoon een cia agent/pion? i dunno. wat ik wel weet is dat de VS duidelijk een belang heeft in Gulen en zijn leden/organisatie.

opvallend kritische artikel over de Gulen beweging van december vorig jaar in de washington post

A vulnerability shared by Turkey and America

The Gulen Movement seeks to transform a NATO ally into a Shariah state

In addition, the Gulen Movement is under investigation by the FBI in connection with accepting American taxpayer funds to run Gulen Charter Schools that are proselytizing American children into Turkey-centric, Islamist movement -- a sort of fifth column seeking to infiltrate American society through children in an attempt to transform America, as in the case of Turkey, into a Shariah state. This is coupled with more than 5,000 highly questionable H-1B visas involving young Turkish males -- men suspected of indentured servitude to the Gulen Movement and thus investigated under anti-human trafficking statutes.

Mr. Gulen is a cleric who uses religion to manipulate and bind people to himself, in order to grab power worldwide, from Uzbekistan to Utah. Brainwashed followers see him as a prophet. But he is a false prophet. His followers infiltrate into bureaucracy to subvert the system in Mr. Gulen's favor.

http://www.sozcu.com.tr/2(...)a-ilk-yanit-1282084/

[ Bericht 23% gewijzigd door Slayage op 13-08-2016 02:45:07 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 13 augustus 2016 @ 02:35:26 #163
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_164484148
Is er tenminste één poster in de inmiddels 58 delen, die op z'n minst een millimeter van mening is veranderd ?
zonnig Brasil
pi_164484291
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 02:35 schreef qwerty_x het volgende:
Is er tenminste één poster in de inmiddels 58 delen, die op z'n minst een millimeter van mening is veranderd ?
ik ben nog nooit iemand tegen gekomen op fok die zijn mening heeft veranderd...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 13 augustus 2016 @ 02:47:46 #165
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_164484314
quote:
99s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 02:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik ben nog nooit iemand tegen gekomen op fok die zijn mening heeft veranderd...
Dus is het al 58 delen een eenrichtingsverkeer, van beide kanten ?
Wat is de lol, of erger nog: de zin daarvan ??
zonnig Brasil
pi_164484327
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 02:47 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Dus is het al 58 delen een eenrichtingsverkeer, van beide kanten ?
Wat is de lol, of erger nog: de zin daarvan ??
infotainment?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 13 augustus 2016 @ 02:54:32 #167
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_164484409
quote:
99s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 02:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

infotainment?
Voor wie, vraag ik me dan af.
zonnig Brasil
pi_164485539
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 02:47 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Dus is het al 58 delen een eenrichtingsverkeer, van beide kanten ?
Wat is de lol, of erger nog: de zin daarvan ??
Misschien moet je het meer zien als een uitlaatklep.
pi_164487874
quote:
The death penalty issue

At every opportunity, President Recep Tayyip Erdoğan has been supporting the re-installment of capital punishment. The other evening, when the crowds around the Beştepe Palace demanded the death penalty, he told them that the capital punishment to be reinstated in the future could be expanded to cover the coup plotters of July 15.

The meaning of this is that if the death penalty is reintroduced in the future, it would be retroactive. The president has this opinion, but the government keeps its distance.


There have been serious statements from members of the ruling Justice and Development Party (AK Party). Deputy chair Hayati Yazıcı said reinstating capital punishment would be wrong and even if so, it would not be retroactive.

Mehmet Ali Şahin, a former justice minister, spoke in the northern province of Karabük on Aug. 11, answering crowds demanding the death penalty by saying, “Remember the Ergenekon and Balyoz [Sledgehammer] cases.” He told them that the death penalty was a very delicate matter. He said negative rulings would not be retroactive. The current justice minister has not spoken on this matter yet.

Prime Minister Binali Yıldırım does not mention the “death penalty.” When spectators shouted “death penalty” at his party’s parliamentary meeting, he replied that the traitors would be punished with the heaviest penalty. Well, our heaviest penalty is an aggravated life sentence.

During the political reforms in Ottoman times, a modern penal code was prepared. At that time in the world (1839), any assassination attempt against a president, or a sultan, would result in the death penalty. Great law person Cevdet Pasha included this in the draft. Şevket Pasha opposed this by saying assassinating the sultan was not in anybody’s mind, so it should not even be written in the law. That article was taken out. The law was enacted on Aug. 8, 1858, as such. However, on Sept. 14 the next year, the “Kuleli incident” occurred; a gang planning to assassinate Sultan Abdulmecid was caught.

Cevdet Pasha opposed those who wanted to hang these men; it was not in the law. They did not install a death penalty that would be retroactive. The assassins were sentenced for “attempted murder.”

Today, we have aggravated life sentences in our laws. When Cevdet Pasha referred to an organized state, he was defending a state of law. He defended this not only because he was a legislator but also for the Ottoman state’s diplomacy.

Capital punishment in Turkey today is a legal and diplomatic problem. It is beyond the excitements of mass psychology. It is a legal expertise issue as well as a foreign policy issue at a time when we need to “increase our friends.”

If capital punishment is being mentioned just because of the sentiment of the masses, then this works against us in foreign policy. The Danish ruling party proposed to end Turkey’s EU accession because of the death penalty debate.

If the image of the country continues to erode due to these declarations, it will be us who would be harmed at the end. Even the extradition of Fethullah Gülen would be quiet difficult. Experts in the justice and foreign affairs ministries, together with esteemed law professors, should prepare a scientific report. The president and the prime minister should discuss this and reach a conclusion.

Turkey has to be an organized state, in other words a country that would be trusted for its constancy on basic rules of law. We should avoid creating images of driving away from the basic principles of law.

http://www.hurriyetdailyn(...)102802&NewsCatID=458
August/13/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164488407
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 02:35 schreef qwerty_x het volgende:
Is er tenminste één poster in de inmiddels 58 delen, die op z'n minst een millimeter van mening is veranderd ?
Ikke :7
pi_164488931
quote:
Erdolfs bruinhemden....
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_164490008
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 12:36 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Erdolfs bruinhemden....
en dit geloof jij?

quote:
''Hij riep 'landverraders' en vertelde dat de Turkse consul-generaal in Rotterdam gisteren opdracht heeft gegeven om alle 'terroristen' in Nederland af te maken.''
:') :') :')

daarnaast

Mishandeling in Amsterdam anders dan ZamanVandaag deed voorkomen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 13 augustus 2016 @ 14:03:36 #173
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164490502
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 02:54 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Voor wie, vraag ik me dan af.
Ik heb de islamitische revolutie in Iran gemist. Vind het wel interessant om een soortgelijk proces in slowmotion te zien.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_164494201
quote:
Ik geloof dat Erdogan probeert om tot in NL tegenstanders te intimideren en dwars te zitten ja :D
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zaterdag 13 augustus 2016 @ 16:35:11 #175
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164494462
quote:
3s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 16:30 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Ik geloof dat Erdogan probeert om tot in NL tegenstanders te intimideren en dwars te zitten ja :D
Maar of dat vanuit een consul-generaal komt betwijfel ik.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164494529
quote:
4s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 16:35 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Maar of dat vanuit een consul-generaal komt betwijfel ik.
Ik niet, dat zal zo'n man niet in de media gaan roepen maar dat hij er achter de schermen zo over denkt en dat ook uitdraagt geloof ik meteen.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_164496409
quote:
Gesprekken VS en Turkije over uitlevering Gülen mislukt
Volgens Turkije zit Gülen achter de mislukte coup in juli. De VS willen bewijs zien.

De onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en Turkije over een eventuele uitlevering van geestelijke Fethullah Gülen, zijn mislukt. Turkije had de Amerikanen gevraagd om Gülen, die in de bossen van Pennsylvania woont, uit te leveren. Zij zien hem als de aanstichter van de mislukte coup op 15 juli.

Maar die onderhandelingen tussen de VS en Turkije zijn dus op niets uitgelopen, meldt Reuters zaterdag. Het persbureau schrijft dat de Turkse premier Yildrim dat zei tijdens een bijeenkomst met Turkse journalisten.

Hard bewijs


De VS hebben Turkije al eerder duidelijk gemaakt dat ze hard bewijs willen zien dat Gülen daadwerkelijke achter de coup zat. Dat heeft Turkije tot nu toe niet kunnen overhandigen.

Wel is er een aantal bekentenissen van coupplegers die na de mislukte putsch zijn gearresteerd. Het probleem hiermee is dat er aanwijzingen zijn dat mensen na de couppoging zijn gemarteld. Bekentenissen die door marteling verkregen zijn, zijn niet geldig als bewijs.

De Amerikaanse vice-president brengt later in augustus een bezoek aan Turkije Joe Biden, minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gaat in oktober langs.

De mislukte coup

Bij de mislukte staatsgreep op 15 juli kwamen 240 mensen om het leven. In de nasleep ervan hield de Turkse regering ‘een grote schoonmaak’: meer dan tienduizend (vermeend) gülenisten zijn sindsdien opgepakt of uit hun ambt gezet, onder wie advocaten, journalisten en docenten.

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft de Turkse regering zich schuldig gemaakt aan mensenrechtenschendingen. De opgepakte gülenisten zijn volgens hen in sommige gevallen gemarteld. Turkije ontkent deze beschuldigingen.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)len-mislukt-a1516177
pi_164496876
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 16:36 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Ik niet, dat zal zo'n man niet in de media gaan roepen maar dat hij er achter de schermen zo over denkt en dat ook uitdraagt geloof ik meteen.
jij gelooft dat meteen omdat het kennelijk past hoe jij kijkt naar de consul generaal. namelijk als "een tool van erdo om zijn tegenstanders in europa te initmideren".

wat je feitelijk zegt is dat deze man in die kip zaak in het geheim van de consul generaal opdracht heeft gekregen om erdos tegenstanders te intimideren. waarop hij het vervolgens doet en dan ook nog erbij zegt dat het een opdracht was van de consul generaal, waardoor hij (als het waar is) de consul generaal in diskrediet brengt. klinkt erg aannemelijk idd. best knap eigenlijk dat je het meteen (blind) gelooft.

vind jij dit verhaal simpelweg niet too good to be true? komend van het Gulen netwerk, die recentelijk het Turkse Diyanet ook ging aanvallen ("ik zal niet veilig zijn hier in nederland zolang diyanet gesubsidieerd wordt uit Turkije" aldus een Gulen muts) en nu Gulen media die hier nu een ander onderdeel van de Turkse staat aanvalt, namelijk de consul generaal.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164496992
quote:
4s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 16:35 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Maar of dat vanuit een consul-generaal komt betwijfel ik.
Daar heb je de consul ook helemaal niet voor nodig, eigenlijk, de georganiseerde Grijze Wolven verenigingen zijn al nationalistisch en marionetten van de Turkse overheid als het er op aankomt, dan branden de Turkse diplomaten ook niet hun vingers aan zulke prakijken, niet dat het wat uitmaakt..

Het is namelijk al de tweede keer dat KirmiziBeyaz dingen plaatst, soms uit eigen monde, soms uit Gulen media waar hij zich door laat verlichten in zijn inhoudelijke kennis over wat er nu 'werkelijk' afspeelt en zowel zijn eigen claims als wat hij gisteren via Zaman beweerde waren feitelijk onjuiste zaken, een houding wat bijdraagt aan de spanningen als je het mij vraagt, niet minder onschuldig dan de AKP tokkies die uit zijn op conflicten.

Slikken als zoete koek en bijdragen aan een beeldvorming, maar wel zelf het hardst janken om bewijs en het slachtoffertje spelen als zijn kliek bepaalde dingen wordt verweten.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 13-08-2016 18:19:35 ]
pi_164498284
quote:
99s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 18:13 schreef Slayage het volgende:

wat je feitelijk zegt is dat deze man in die kip zaak in het geheim van de consul generaal opdracht heeft gekregen om erdos tegenstanders te intimideren. waarop hij het vervolgens doet en dan ook nog erbij zegt dat het een opdracht was van de consul generaal, waardoor hij (als het waar is) de consul generaal in diskrediet brengt. klinkt erg aannemelijk idd. best knap eigenlijk dat je het meteen (blind) gelooft.

Wat ik feitelijk zeg is dat het prima in Erdo's lijn past en dat dit soort incidenten door hem al dan niet bewust worden aangewakkerd. Of dat nou letterlijk door eoa consul gedaan wordt of op andere manieren is niet relevant.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_164499115
quote:
4s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 16:35 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Maar of dat vanuit een consul-generaal komt betwijfel ik.
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 16:36 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Ik niet, dat zal zo'n man niet in de media gaan roepen maar dat hij er achter de schermen zo over denkt en dat ook uitdraagt geloof ik meteen.
jij zegt hier letterlijk dat jij gelooft, dat de consul generaal dat heeft gezegd

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 19:18 schreef Grrrrrrrr het volgende:

Wat ik feitelijk zeg is dat het prima in Erdo's lijn past en dat dit soort incidenten door hem al dan niet bewust worden aangewakkerd. Of dat nou letterlijk door eoa consul gedaan wordt of op andere manieren is niet relevant.
en hier is het opeens niet meer relevant of hij het wel of niet heeft gezegd. helder verhaal dude...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164499792
quote:
99s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 19:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

[..]

jij zegt hier letterlijk dat jij gelooft, dat de consul generaal dat heeft gezegd

[..]
Klopt.

quote:
en hier is het opeens niet meer relevant of hij het wel of niet heeft gezegd. helder verhaal dude...
Klopt ook. Allemaal heel helder dus.

Of in dit ene specifieke geval de consul wel of niet opgeroepen heeft tot geweld is niet relevant voor het feit dat dit hele incident prima in Erdo's lijn van intimideren en controleren valt. Daar zit een hele machine van volksmennerij achter, waar de consul slechts een klein deel van is.

Het zou bijvoorbeeld wél relevant zijn als de lijn van Erdogan er één van verzoening, nuance, vrede, redelijkheid etc zou zijn en de consul zou dán opgeroepen hebben tot geweld.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  zaterdag 13 augustus 2016 @ 20:34:48 #183
1234 HiZ
Istanbullu
pi_164500238
Overigens, voor wie dat hierboven vroeg; mijn mening is wel bijgesteld gedurende deze hele reeks. Ik denk dat ik wel kan stellen dat mijn mening over Hizmet is verschoven van 'neutraal' naar 'negatief'. Zonder Erdogan fan te worden overigens en ik wil nog wel overwegen dat Hizmet binnen Turkije een negatievere rol heeft dan buiten Turkije.
  zondag 14 augustus 2016 @ 00:38:33 #184
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_164508387
Door velen wordt het gezien als een nationalistisch lied; 'olurum Turkiyem' (Turkije, ik sterf voor je). Na de mislukte coup zongen de Koerden van Batman dit allemaal in het Koerdisch vergezeld met Turkse vlaggen. Prachtig.

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_164510084
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 20:34 schreef HiZ het volgende:
Overigens, voor wie dat hierboven vroeg; mijn mening is wel bijgesteld gedurende deze hele reeks. Ik denk dat ik wel kan stellen dat mijn mening over Hizmet is verschoven van 'neutraal' naar 'negatief'. Zonder Erdogan fan te worden overigens en ik wil nog wel overwegen dat Hizmet binnen Turkije een negatievere rol heeft dan buiten Turkije.
waar komt die verschuiving door?

ik kan me daarnaast voorstellen dat je ze in turkije negatiever ervaart dan hier in nederland bv omdat ze in turkije natuurlijk veel meer macht/invloed/middelen hebben om hun agenda na te streven waardoor je ze beter leert kennen waartoe ze in staat zijn. hier in nederland zijn ze zo ver ik weet voornamelijk gericht op onderwijs, media en uiteraard de nodige lobby werkzaamheden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 14 augustus 2016 @ 08:54:59 #186
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164514800
Zit Gülen al in Turkije?
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164516586
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 08:54 schreef ErwinRommel het volgende:
Zit Gülen al in Turkije?
ik verwacht dat dat niet gaat gebeuren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164517206
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 08:54 schreef ErwinRommel het volgende:
Zit Gülen al in Turkije?
Alsof Gulen niet op het laatste minuut een hartaanval "krijgt".
pi_164517284
quote:
9s.gif Op zondag 14 augustus 2016 12:18 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Alsof Gulen niet op het laatste minuut een hartaanval "krijgt".
Hij krijgt in iedergeval gezonsheidsproblemen en kan zo een eventuele uitlevering tot het oneindige uitstellen.
Zo kan de VS zeggen dat zij hem willen uitleveren maar dat de rechter het nog niet toelaat.
Erdo happy en kan zijn progrom rustig doorzetten.
pi_164517323
quote:
7s.gif Op zondag 14 augustus 2016 12:23 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Hij krijgt in iedergeval gezonsheidsprieder geven kan zo een eventuele uitlevering roept het oneindige uitstellen.
Zo kan de VS zeggen dat zij hem willen uitleveren maar dat de rechter het nog niet toelaat.
Erdo happy en kan zijn progrom rustig doorzetten.
Het enige wat Erdogan eigenlijk nog mist op zijn CV is dat, een 'landverrader' en 'terrorist' zoals Ocalan destijds naar Turkije te laten halen, de druk op Amerika zal hoger zijn dan ooit te voren, als de VS echt besluit toe te geven en hem daadwerkelijk zal uitleveren, verwacht ik dat Gulen gewoon een spuitje krijgt en zo komt te overlijden. Dat zijn medische toestand niet OK zou zijn voor stress en reizen zeggen ze namelijk al eeuwen, daar zit niets nieuws in.
  zondag 14 augustus 2016 @ 12:27:46 #191
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164517348
Turkse vicepremier ziet grotere risico’s voor economie

quote:
Mehmet Simsek, de Turkse vicepremier, ziet grotere negatieve risico’s voor de Turkse economie. De doelstelling om een groeicijfer van 4,5 procent te halen komt meer en meer in gevaar.
Reuters
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164517372
Eigenlijk zou ik het wel mooi vinden als Erdo en Gulen elkaar hand to hand dood zouden vechten op Show TV.
pi_164517435
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 12:29 schreef WammesWaggel het volgende:
Eigenlijk zou ik het wel mooi vinden als Erdo en Gulen elkaar hand to hand dood zouden vechten op Show TV.
pi_164517475
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 12:29 schreef WammesWaggel het volgende:
Eigenlijk zou ik het wel mooi vinden als Erdo en Gulen elkaar hand to hand dood zouden vechten op Show TV.
zit dertig jaar verschil tussen die twee, lijkt me niet fair.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164517483
quote:
goed idee, jammer dat het zo slecht is uitgewerkt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164517522
quote:
99s.gif Op zondag 14 augustus 2016 12:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

zit dertig jaar verschil tussen die twee, lijkt me niet fair.
30? Max 15 jaar verschil.
pi_164517544
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 12:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

30? Max 15 jaar verschil.
zo weinig?

13 jaar maar idd. of die gulen ziet er belachelijk slecht uit voor zijn leeftijd of erdo belachelijk goed :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164517565
quote:
99s.gif Op zondag 14 augustus 2016 12:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo weinig?
G: 1941
E: 1954
pi_164524368
quote:
simsek heeft veel meer gezegd dan wat nu.nl en reuters aangeven, maar het is weer typerend voor de westerse media om dat te horen wat ze willen horen.

wat simsek ook heeft gezegd:

quote:
“Now that FETÖ has been crushed, Turkey will relax,” he added. “The democracy and the economy of the country have been strengthened. We did not back down from reforms even during the state of emergency.”
quote:
Turkey’s reputation hit with coup attempt, says Deputy PM Şimşek

The economic harm stemming from the failed July 15 coup has been limited, but the real damage has been to Turkey’s reputation abroad, according to Deputy Prime Minister Mehmet Şimşek.

“The damage to the numbers is not permanent; the real damage is in Turkey’s reputation,” Şimşek told CNN Türk on Aug. 14.


Turkey has been growing economically under the Justice and Development Party (AKP), according to Şimşek, but the efforts of the Fethullah Gülen Movement, widely believed to have orchestrated the failed coup attempt, have significantly damaged Turkey’s reputation abroad in the last few years.

“There is an incredible international campaign against Turkey – a systematic attack financed by FETÖ [Fethullahist Terrorist Organization],” he added.

Many politicians in the United States have financed their campaigns with Gülenist funds, Şimlek said, noting that such aid had spawned propaganda against Turkey.

“Such generalizations will cause harm in the way the coup attempt could not,” he said. “Turkey has been facing the West for centuries. Our citizens deserve the most advanced democratic standards, and cutting the welfare gap with the West is our priority. Hence, attempts to abandon us and keeping us away from the West are targets of the failed coup attempt. Turkey will not fall into this trap.”

When reminded of the criticism that fundamental freedoms are diminishing in Turkey, Şimşek said the government’s fight against FETÖ was the source of complaints.

The activities of FETÖ should be taken into account when considering the situation, the deputy PM said. “When France declares a state of emergency, everybody gives their approval or even applauds, but when Turkey does it, some make calls to stay away from Turkey.”

Şimşek said the efforts to persuade representatives of international capital to keep investing in Turkey will continue.

“I may go to the Asia-Pacific region in the last week of this month, when the holiday season is over,” he said.

“Then we will spend most of September in the West with investors and finance circles, exerting efforts to keep the funds and investments flowing to Turkey.”

Şimşek also said a decision by ratings agencies to downgrade Turkey would be a mistake.

“It would not have been a surprise if Turkey’s rating had been downgraded in the wake of the coup attempt,” he said. “But we said ‘let us tell you, then do however you please.’”

The predictions of ratings agencies did not occur, Şimşek said.

“Now that FETÖ has been crushed, Turkey will relax,” he added. “The democracy and the economy of the country have been strengthened. We did not back down from reforms even during the state of emergency.”

http://www.hurriyetdailyn(...)102822&NewsCatID=338
August/14/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:41:22 #201
1234 HiZ
Istanbullu
pi_164532381
quote:
99s.gif Op zondag 14 augustus 2016 01:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

waar komt die verschuiving door?

ik kan me daarnaast voorstellen dat je ze in turkije negatiever ervaart dan hier in nederland bv omdat ze in turkije natuurlijk veel meer macht/invloed/middelen hebben om hun agenda na te streven waardoor je ze beter leert kennen waartoe ze in staat zijn. hier in nederland zijn ze zo ver ik weet voornamelijk gericht op onderwijs, media en uiteraard de nodige lobby werkzaamheden.
Ik had niet heel erg veel nagedacht over Hizmet. Er waren wel ex-leden die me wezen op het gevaar, maar ik zag het gewoon niet zo heel erg. Mijn idee was eigenlijk dat Hizmet een beetje de hersenen van de AKP waren. Het verklaarde voor mij ook wel waarom het allemaal niet meer zo goed ging met Turkije nadat Gulen en Erdogan geen vriendjes meer waren.

En toen kwam er dus een militaire staatsgreep.

Meer specifiek; de wijziging in deze reeks. Ik was zeer kritisch over de reactie op de staatsgreep. Maar begon me te realiseren dat die kritiek - hoewel niet onterecht - veroorzaakte dat er één ding volledig uit beeld is verdwenen. Namelijk dat Turkije door een nationaal trauma is gegaan door die staatsgreep. Daarnaast vind ik dat er best wel wat meer bewondering had mogen worden uitgesproken voor het feit dat gewone burgers 'nee' zeiden tegen die staatsgreep.
pi_164541058
net ff de eerste paar topics gelezen van deze reeks. man-man-man, wat zijn er veel zieke zielen geweest die die avond zaten te juichen dat de coup zou lukken/was gelukt. wat feitelijk zou impliceren dat er nu in turkije een bloedige burger oorlog gaande zou zijn.

maar het meest zieke was toch de reactie van een "bondgenoot" van de turken.

AFP twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 22:59:21 #BREAKING Kerry says hopes for peace and 'continuity' in Turkey reageer retweet
zoals deze twitteraar het heel goed verwoordt. was het heel duidelijk dat kerry ook op dezelfde lijn stond als de meeste fokkers die aan het posten waren in het topic.

JohnAndris twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 23:12:07 @AFP Very neutral language..Almost an endorsment of the coup.. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164544162
quote:
99s.gif Op maandag 15 augustus 2016 01:46 schreef Slayage het volgende:
net ff de eerste paar topics gelezen van deze reeks. man-man-man, wat zijn er veel zieke zielen geweest die die avond zaten te juichen dat de coup zou lukken/was gelukt. wat feitelijk zou impliceren dat er nu in turkije een bloedige burger oorlog gaande zou zijn.

maar het meest zieke was toch de reactie van een "bondgenoot" van de turken.

AFP twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 22:59:21 #BREAKING Kerry says hopes for peace and 'continuity' in Turkey reageer retweet
zoals deze twitteraar het heel goed verwoordt. was het heel duidelijk dat kerry ook op dezelfde lijn stond als de meeste fokkers die aan het posten waren in het topic.

JohnAndris twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 23:12:07 @AFP Very neutral language..Almost an endorsment of the coup.. reageer retweet
Daarom, al die krokodillentranen in Europa en op FOK met een grote korrel zou nemen. "Democratie!", "mensenrechten op de hort!", "zuiveringen!". Als de coupe gelukt was was alles overboord en het "helaas een noodzakelijk kwaad". Alsof men het beste met Turkije voor heeft.....wat een grap.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  maandag 15 augustus 2016 @ 09:50:34 #205
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164544217
De vijand van mijn vijand is mijn vriend.
Tchuss EU w/
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164544632
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 09:50 schreef ErwinRommel het volgende:
De vijand van mijn vijand is mijn vriend.
Tchuss EU w/
Wie is je vriend dan, de andere Islamist?
pi_164544924
de gulenisten versie van wat er gebeurt (is). leuk dramatisch muziekje erbij, emotie is getriggered, doel is bereikt yo :s)

quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 08:55 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Turkey Coup Attempt Explained

daarnaast verheldert dit filmpje zogenaamd van het kanaal in kwestie, wat parallelle staat is wat de gulenisten aan het opbouwen waren in turkije.
we hebben idd duidelijk gezien wat die parallelle staatsstructuur in staat allemaal te weeg kan brengen opeens hadden ze f16s en tanks tot hun beschikking.
maar volgens dit filmpje is "parallel" een excuus om gulen aan te pakken en bestaat er helemaal geen "parallelle staatsstructuur" en is de coup, aldus Gulen himself vast en zeker foor Erdo zelf georganiseerd om zijn macht te vergroten. :Y)

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164545260
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 09:46 schreef Aloulu het volgende:

Daarom, al die krokodillentranen in Europa en op FOK met een grote korrel zou nemen. "Democratie!", "mensenrechten op de hort!", "zuiveringen!". Als de coupe gelukt was was alles overboord en het "helaas een noodzakelijk kwaad". Alsof men het beste met Turkije voor heeft.....wat een grap.
niet elke user zat te juichen, maar het gros vond het prachtig wat er gebeurde of reageerde quasi neutraal door iets te zeggen als "ik hoop dat het zonder bloedvergieten gaat" of "tja dit heeft ie toch echt aan zichzelf te danken". maar er waren ook mensen die hun hersens gebruikten en duidelijk zagen dat dit niets goeds kon brengen en vragen stelden als "hoe kan je een coup steunen?"
sommige van die gasten die zaten te juichen die avond zitten hier nu zogenaamd te huilen over mensenrechten en democratie en wat niet. die termen zijn gewoon slogans om te gebruiken tegen hen die ze niet mogen. wat een stelletje hypocrieten zeg...

quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 09:50 schreef ErwinRommel het volgende:
De vijand van mijn vijand is mijn vriend.
Tchuss EU w/
Erwin is iig eerlijk ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 15 augustus 2016 @ 11:14:11 #209
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164545517
quote:
99s.gif Op maandag 15 augustus 2016 11:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Erwin is iig eerlijk ^O^
Tja, je moet wat. Van Erdogan heb ik geen hoge pet op, maar van de EU nog minder. En alles wat het gezag van de EU kan ondermijnen vind ik prima. Weg met dat gedrocht.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164547037
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 11:14 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Tja, je moet wat. Van Erdogan heb ik geen hoge pet op, maar van de EU nog minder. En alles wat het gezag van de EU kan ondermijnen vind ik prima. Weg met dat gedrocht.
misschien zou je juist daarom turkije in de EU moeten krijgen als trojaanse paard om de boel te verzieken en het kaartenhuis nog sneller in elkaar te laten storten })


gulen adviseert zijn volgeling om naar nederland te vluchten omdat het er veilig is _O-

quote:
Gülen orders followers to 'unite' abroad: Report

The U.S.-based Islamic preacher Fethullah Gülen, who lives in self-imposed exile in Pennsylvania, has reportedly ordered his followers who have fled Turkey to unite in the countries in which they have settled.

He also asked the movement's followers to continue the group's activities under the roof of the diaspora of Hizmet, the Turkish name for his movement, which translates as "service," daily Hürriyet reported Aug. 15.


"Unite under the roof of 'Hizmet diaspora,' carry on with the Hizmet movement in the country that you're in. Don't use the words, 'escape' and 'running away,'" Gülen said in encrypted messages he sent to followers, according to a report prepared by the National Intelligence Agency (MIT) after deciphering the messages.

"Instead of using the two words, say that you are performing the Hijra because of the pressure and cruelty [in Turkey]," he wrote.


After the July 15 failed coup attempt, believed to have been masterminded by the Fethullahist Terrorist Organization/Parallel State Structure (FETÖ/PDY), many Gülenists are assumed to have fled abroad.

The MIT cracked the messages of Gülenists sent via little-known smartphone messaging apps Eagle and Bylock, which previously came to prominence in a Reuters report saying that the intelligence agency tracked thousands of people suspected of being followers of the movement.

Gülen reportedly sent his orders consisting of four articles under the name of "urgent action plan."

Urging followers to take their families with them, Gülen noted that they should "perform activities against Turkey" in the diaspora.

In addition, Gülen also gave directions on how Gülenists should travel between countries, saying they should avoid staying in countries with whom Turkey has good relations.

Romania, Georgia, Ukraine and northern Iraq could be used as transit points, but Gülenists should not stay in those places due to their good relations with Ankara in order to avoid being extradited, Gülen reportedly warned.

According to the MIT report, Albania, Kyrgyzstan, Macedonia, Bosnia and Herzegovina, Belgium, the Netherlands, Germany, Canada, the United States, South Africa and Egypt are among the places that Gülen recommended his followers to inhabit.

Thousands of people were suspended, detained or arrested after the failed takeover, while many others were sought with detention warrants for being suspected FETÖ/PDY members.

http://www.hurriyetdailyn(...)102852&NewsCatID=341
August/15/2016


[ Bericht 33% gewijzigd door Slayage op 15-08-2016 12:55:42 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164547225
quote:
Most indications point to Gülenists in failed coup attempt: Former US envoy

It seems most likely that the followers of U.S.-based Islamic preacher Fethullah Gülen orchestrated the July 15 failed coup attempt in Turkey, according to a former U.S. ambassador to Ankara.


“We are still waiting – the entire public world – [for] specific evidence but most indications, not just the Turkish government’s statements, point to the Gülenist movement,” James Jeffrey, who was the U.S. ambassador to Ankara between 2008 and 2010, told daily Hürriyet in an interview.

“Because it clearly was not the military establishment,” he added.

Jeffrey, who retired in 2012 and now works for the Washington Institute, said he was aware of the Gülenists infiltration in state institutions when he was in Ankara.

His warnings to Washington were included in some of the diplomatic cables leaked by Wikileaks.

“The Gülenist movement has some infiltration at the least in the military that I am aware of. They of course had extreme infiltration into the police and judiciary earlier. I had seen that when I was in Turkey previously, particularly in the Sledgehammer case, [the National Intelligence Organization head] Hakan Fidan case [and the] corruption cases in 2013. It is very clear that significant segment of the bureaucracy in Turkey were infiltrated in and had their allegiance to a movement, not a state. That of course is absolutely unacceptable and extremely dangerous. And it highly likely that it has led to the [attempted] coup. What we don’t know is the absolute proof of this,” he said.


The former ambassador also said the actions of the coup plotters, and their leader Fethullah Gülen, could have resulted in murder charges in the U.S. system.

“What the coup plotters could easily be charged with in the American system would be murder,” he said.

“If you take the lives of others while committing a crime - even if not intended in advance - that is the most serious level of murder as the lives were taken consciously either to facilitate some other criminal activity or to protect those carrying out that activity. Thus if one can prove that someone consciously knew he/she was conducting a criminal act under a state’s laws, and that people died as a result of or attendant to that act, that would be a charge of murder.

“Gülen is a leader of an organization that has attempted to infiltrate state institutions illegitimately to carry out the goals of the organization in violation of Turkish laws and oaths of office. If it can be proven that the organization’s leaders ordered the coup, then as had been amply demonstrated the fact violence against civilians was carried out by those executing the coup could lead to charges of murder against the masterminds,” he said.


http://www.hurriyetdailyn(...)102824&NewsCatID=358
August/15/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 15 augustus 2016 @ 13:43:14 #212
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_164548599
De vs gaan Gulen gewoon uitleveren, ongeacht of hij er nu wat mee te maken heeft.. let maar op. Dit heeft te maken met het geopolitieke machtsspel. Met de uitlevering van Gulen, voorkomt de VS dat men de invloed in Turkije kwijt is aan de Russen. Er wordt nu wat "bewijs" bij elkaar gezocht.de uitlatingen van de officials sorteren hier al op voor.
  maandag 15 augustus 2016 @ 14:38:46 #213
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164549988
http://www.telegraaf.nl/b(...)tische_school__.html

Scholen bedreigen, dan ben je echt een superdroeftoeter. Laat kinderen toch met rust man.
pi_164550928
quote:
10s.gif Op maandag 15 augustus 2016 14:38 schreef ChrisCarter het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)tische_school__.html

Scholen bedreigen, dan ben je echt een superdroeftoeter. Laat kinderen toch met rust man.
Uit dat artikel:
quote:
De Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ), die onder de naam IBS De Roos scholen heeft in Zaandam en Purmerend, wordt er op sociale media van beticht een 'Gülenschool' te zijn, wat de stichting ten stelligste ontkent.
Van het internet:
quote:
Een web van Gülen-verbindingen

De directeur van de nieuwe vestiging van IBS de Roos in Purmerend, Emrullah Erdem, was eerder secretaris en pr-medewerker van de Stichting Islam en Dialoog welke inmiddels is opgegaan in Platform-INS, een Rotterdamse stichting die openlijk als de Nederlandse spreekbuis van de beweging fungeert. Erdem organiseert ook Turkije-reizen waarbij deelnemers vele Gülen-organisaties bezoeken en sprak zich openlijk uit als Gülen-aanhanger. Hij was verder actief bij het door Gülen geïnspireerde huiswerkinstituut SEMA, Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maasland, dat sinds een Rotterdams rapport uit 2009 als Gülen-organisatie bekend staat en onder andere ‘begeleid wonen’ aanbiedt.

Het SIOZ-bestuur maakt inmiddels geen deel meer uit van de ISBO, een organisatie voor islamitische schoolbesturen. Uit berichten in de Telegraaf blijkt dat er een flink conflict speelt. Terwijl de protesten tegen een SIOZ school in Purmerend deels zeer smakeloze trekken vertoonden, stuurde het ISBO een e-mail aan alle lokale bestuurders waarin men dringend adviseerde de school af te wijzen. Opmerkelijk voor een organisatie die zich normaliter sterk maakt voor islamitisch onderwijs. Het argument is dat SIOZ lukraak door heel Nederland zou trachten om zoveel mogelijk scholen op te richten. Van dezelfde praktijken werd eerder ook Stichting Cosmicus beschuldigd.
http://www.steilbergenmet(...)slamitische-scholen/.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-08-2016 15:08:03 ]
  maandag 15 augustus 2016 @ 15:09:07 #215
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164550980
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 15:07 schreef zarGon het volgende:

[..]

Uit dat artikel:

[..]

Van het internet:

[..]

http://www.steilbergenmet(...)slamitische-scholen/.
Dan nog ga je geen scholen (en dus de kinderen die daar les volgen) bedreigen. Dat doen barbaren alleen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 15 augustus 2016 @ 15:12:31 #216
74056 crew  ToT
pi_164551084
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 15:09 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Dan nog ga je geen scholen (en dus de kinderen die daar les volgen) bedreigen. Dat doen barbaren alleen.
Tja het beestje toont z'n ware aard he.
  maandag 15 augustus 2016 @ 16:12:21 #217
356891 Abed
hooggeleid
pi_164553418
quote:
2s.gif Op maandag 15 augustus 2016 15:12 schreef ToT het volgende:

[..]

Tja het beestje toont z'n ware aard he.
Net zo walgelijk als azc tokkies die vuurwerk afschieten op vluchtelingenkampen inderdaad.
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 15 augustus 2016 @ 16:16:16 #218
74056 crew  ToT
pi_164553583
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 16:12 schreef Abed het volgende:

[..]

Net zo walgelijk als azc tokkies die vuurwerk afschieten op vluchtelingenkampen inderdaad.
Alleen zijn de bedreigingen, intimidaties en brandstichtingen bij Gülenisten wel frequenter dan dat Nederlanders zich daadwerkelijk tegen vluchtelingen keren. ;)
pi_164555257
quote:
99s.gif Op maandag 15 augustus 2016 12:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het originele interview bevat heel interessante informatie. Bijvoorbeeld waarom het Westen de laatste jaren Turken in het algemeen en Erdogan in het bijzonder zo intens haat:
quote:
Erdoğan Washington’da sevilmiyor. Erdoğan Avrupa’da da sevilmiyor. Otoriter görülüyor ve iyi bir oyuncu olmadığı düşüncesi hâkim. Batı daha önce Erdoğan’dan daha otoriter olan çok liderle muhatap oldu, olmaya da devam ediyor. Ama fark şu; Suudlar, Mısırlılar – lisanımı maruz görün – her koşulda bize yaltaklanıyor. F-16’ları, müttefiklik ilişkilerini falan düşünerek bizimle aynı değerleri paylaşıyormuş gibi yapıyorlar. Erdoğan ise bizimle çatışıyor, çelişkilerimizi yüzümüze vuruyor, dostumuz olmaya çalışmıyor. Ondan daha otoriter liderler ise dostumuzmuş gibi poz yapmakta beis görmüyor. Çok yakın zamana kadar Putin bile böyle davranıyordu. Erdoğan Washington’da bu yüzden sevilmiyor. Biliyorum hiç adil bir durum değil.

- Mesele sadece Erdoğan mı yani?

Erdoğan’ın da ötesinde Washington’da genel olarak Türklerden hoşlanmama durumu da var. Türk ordusu çok zor, selam çakıp IŞİD’le savaşmaya gitmiyorlar, aylar süren müzakereler oluyor. Başka ülkeler ise 4 uçak gönderip IŞİD’le savaşıyorum diyor. Aslında hiçbir şey yapmıyorlar ama olumlu puan alıyorlar. Yani demem o ki Washington’da genel olarak hükümetinize karşı bir güvensizlik var ve sevilmiyorlar. Washington böyle bir ruh hali içindeyken darbe teşebbüsü gündeme geldi.
Erdogan is veelste direct/eerlijk/ open. Wij hebben eigenlijk een sneaky rat nodig zoals Gülen... :@
pi_164555531
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:06 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het originele interview bevat heel interessante informatie. Bijvoorbeeld waarom het Westen de laatste jaren Turken in het algemeen en Erdogan in het bijzonder zo intens haat:

[..]

Erdogan is veelste direct/eerlijk/ open. Wij hebben eigenlijk een sneaky rat nodig zoals Gülen... :@
Wat is nou precies je beweegreden om een Turks interview op een Nederlands forum te plaatsen?
pi_164556085
http://www.epochtimes.de/(...)1918963.html?tweet=1

Wat staat hier nou precies? Min Duits is niet zo heel goed en met dat vertaalprogramma kan ik het helemaal niet meer lezen.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_164556126
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:15 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Wat is nou precies je beweegreden om een Turks interview op een Nederlands forum te plaatsen?
Het is mij in dit topic meermaals duidelijk geworden dat Nederlanders niet openstaan voor informatie die onverenigbaar is met hun diepe 'Erdogan is stom, Gülen is aardig'-overtuiging. Het vertalen van het artikel zou tijd kosten, zonder dat het iets kan opleveren. Pure tijdverspilling. Voor het Turkstalige publiek, wat hier ruim vertegenwoordigd is, is het wel een interessant artikel.
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:37 schreef tesssssssss het volgende:
http://www.epochtimes.de/(...)1918963.html?tweet=1

Wat staat hier nou precies? Min Duits is niet zo heel goed en met dat vertaalprogramma kan ik het helemaal niet meer lezen.
Dat Turkije seks met kinderen onder de 15 toe zou staan. Klopt niets van, maar mbt Turkije doen feiten er momenteel niet toe.
pi_164556979
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:06 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het originele interview bevat heel interessante informatie. Bijvoorbeeld waarom het Westen de laatste jaren Turken in het algemeen en Erdogan in het bijzonder zo intens haat:

[..]

Erdogan is veelste direct/eerlijk/ open. Wij hebben eigenlijk een sneaky rat nodig zoals Gülen... :@
goed stuk idd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164557090
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:06 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het originele interview bevat heel interessante informatie. Bijvoorbeeld waarom het Westen de laatste jaren Turken in het algemeen en Erdogan in het bijzonder zo intens haat:

[..]

Erdogan is veelste direct/eerlijk/ open. Wij hebben eigenlijk een sneaky rat nodig zoals Gülen... :@
Mja, als Erdogan de sneaky way zou gaan is het snel met hem afgelopen. Doordat hij juist stoere taal praat krijgt hij zoveel stemmen.

Denk ik althans :P
pi_164557164
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:15 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Wat is nou precies je beweegreden om een Turks interview op een Nederlands forum te plaatsen?
globale vertaling:

de oud ambassadeur jeffrey probeert te verklaren waarom turkije en met name erdogan niet geliefd (lees: gehaat) is in het westen. hij geeft aan dat de stellingname in westen is dat het komt door de autoritaire gedrag van erdogan. hij zegt dat hij dit een opmerkelijke stellingname is omdat er in de regio veel autoritairdere leiders/regimes waar het westen geen enkele problemen mee heeft, egypte (een coup leider aan de macht) en saudi arabie (een theocratie) en dat het westen mbt deze regimes nauwelijks iets van zich laat horen ivm erdogan, hij zegt dat de aversie meer te maken heeft met het autonome beleid van turken de laatste jaren, dat ze niet naar de pijpen van het westen dansen, ook geeft hij aan dat de zogenaamde arabische landen oproep basis tegen isis begonnen te vechten, alleen maar omdat de amerikanen dit van hun verlangde, of ze ook feitelijk vechten doet niet ter zake, maar het beeld is er dat turkije zich niet gedraagt als een betrouwbare partner.

en feitelijk is dat ook zo, turkije vaart sinds de AKP een eigen koers en die koers is soms niet de koers wat het westen graag ziet gebeuren en dat is imo ook de voornaamste reden waarom turkije en uiteraard erdo met name zo gehaat wordt hier in het westen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164557192
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 18:20 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Mja, als Erdogan de sneaky way zou gaan is het snel met hem afgelopen. Doordat hij juist stoere taal praat krijgt hij zoveel stemmen.

Denk ik althans :P
dat is ook zo. turken geilen op een sterke leider. :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164559489
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:38 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het is mij in dit topic meermaals duidelijk geworden dat Nederlanders niet openstaan voor informatie die onverenigbaar is met hun diepe 'Erdogan is stom, Gülen is aardig'-overtuiging. Het vertalen van het artikel zou tijd kosten, zonder dat het iets kan opleveren. Pure tijdverspilling. Voor het Turkstalige publiek, wat hier ruim vertegenwoordigd is, is het wel een interessant artikel.

[..]

Dat Turkije seks met kinderen onder de 15 toe zou staan. Klopt niets van, maar mbt Turkije doen feiten er momenteel niet toe.
Weet je dat zeker, want het staat ook op wikipedia?

Plan voor een 'vrome generatie'[bewerken]
Vanaf 2012 heeft Erdoğan herhaaldelijk gezegd dat hij (volgens hem in tegenstelling tot de oppositie) geen 'ongelovige' generatie wil opbrengen.[62] Ook spoorde hij vrouwen aan om meer kinderen te nemen, en stelde hij anticonceptie gelijk aan landverraad.[63] Om het pluriforme onderwijs onder zijn controle te brengen bond hij de strijd aan met private scholen, bijvoorbeeld die van de Gülenbeweging. Duizenden kinderen met een lage score werden automatisch naar islamitische Imam-hatip-scholen verwezen. Het leerlingenaantal van deze scholen groeide onder AKP-bestuur van 63.000 naar bijna 1 miljoen. Zelfs kinderen van christenen werden in 2014 automatisch ingeschreven op een islamitische school.[64] Op deze scholen wordt niet onderwezen in de evolutietheorie. Sinds september 2014 'mogen' kinderen vanaf 10 jaar op zulke scholen een hoofddoek dragen.[65] Vervolgens werd ook het Osmaans (en dus het Arabisch schrift) verplicht gesteld.[66] Critici zien in deze tendensen tekenen dat Turkije langzaam in de richting van een Iraans model opschuift. In februari 2015 protesteerden in alle grote steden in het land leraren en middelbare scholieren tegen de afbreuk van het onderwijs. In Izmir kwam het tot confrontaties met de oproerpolitie.[67] 37 studenten en docenten uit Trabzon werden vervolgd voor beledigingen die zij richting Erdoğan zouden hebben geuit tijdens de demonstraties. Tevens werden 11 anderen vervolgd wegens een vermeende overtreding van de wet op demonstraties.[68] In navolging van Iran wil Erdoğan van Turkije een islamitisch land maken; zo mogen vrouwen volgens zijn ministers niet in het openbaar lachen, worden steeds meer scholen en studentenhuizen gescheiden naar sekse, is een verbod ingevoerd op het publiekelijk zoenen en maakte het Turkse ministerie van geloofszaken bekend dat hand-in-hand lopen haram is.[69] In juli 2016 nam het Turkse constitutionele hof een controversiele beslissing waardoor seksueel misbruik van kinderen boven de 12 jaar niet meer automatisch tot een vervolging kan leiden. Vanaf 13 januari 2017 wordt het mogelijk in Turkije als volwassene seks te hebben met 12-jarige, als er sprake is van "toestemmen". [70]
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_164559924
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 19:53 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Weet je dat zeker, want het staat ook op wikipedia?

Plan voor een 'vrome generatie'[bewerken]
Vanaf 2012 heeft Erdoğan herhaaldelijk gezegd dat hij (volgens hem in tegenstelling tot de oppositie) geen 'ongelovige' generatie wil opbrengen.[62] Ook spoorde hij vrouwen aan om meer kinderen te nemen, en stelde hij anticonceptie gelijk aan landverraad.[63] Om het pluriforme onderwijs onder zijn controle te brengen bond hij de strijd aan met private scholen, bijvoorbeeld die van de Gülenbeweging. Duizenden kinderen met een lage score werden automatisch naar islamitische Imam-hatip-scholen verwezen. Het leerlingenaantal van deze scholen groeide onder AKP-bestuur van 63.000 naar bijna 1 miljoen. Zelfs kinderen van christenen werden in 2014 automatisch ingeschreven op een islamitische school.[64] Op deze scholen wordt niet onderwezen in de evolutietheorie. Sinds september 2014 'mogen' kinderen vanaf 10 jaar op zulke scholen een hoofddoek dragen.[65] Vervolgens werd ook het Osmaans (en dus het Arabisch schrift) verplicht gesteld.[66] Critici zien in deze tendensen tekenen dat Turkije langzaam in de richting van een Iraans model opschuift. In februari 2015 protesteerden in alle grote steden in het land leraren en middelbare scholieren tegen de afbreuk van het onderwijs. In Izmir kwam het tot confrontaties met de oproerpolitie.[67] 37 studenten en docenten uit Trabzon werden vervolgd voor beledigingen die zij richting Erdoğan zouden hebben geuit tijdens de demonstraties. Tevens werden 11 anderen vervolgd wegens een vermeende overtreding van de wet op demonstraties.[68] In navolging van Iran wil Erdoğan van Turkije een islamitisch land maken; zo mogen vrouwen volgens zijn ministers niet in het openbaar lachen, worden steeds meer scholen en studentenhuizen gescheiden naar sekse, is een verbod ingevoerd op het publiekelijk zoenen en maakte het Turkse ministerie van geloofszaken bekend dat hand-in-hand lopen haram is.[69] In juli 2016 nam het Turkse constitutionele hof een controversiele beslissing waardoor seksueel misbruik van kinderen boven de 12 jaar niet meer automatisch tot een vervolging kan leiden. Vanaf 13 januari 2017 wordt het mogelijk in Turkije als volwassene seks te hebben met 12-jarige, als er sprake is van "toestemmen". [70]
Bijna niets van die dingen zijn waar. Wikipedia vat ongeveer alle fouten van de Nederlandse media samen van de afgelopen jaren :')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164569179
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 18:20 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Mja, als Erdogan de sneaky way zou gaan is het snel met hem afgelopen. Doordat hij juist stoere taal praat krijgt hij zoveel stemmen.

Denk ik althans :P
Dit denk ik ook.

Kunnen we op de een of andere manier een ander volk kiezen?
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 19:53 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Weet je dat zeker, want het staat ook op wikipedia?

Plan voor een 'vrome generatie'[bewerken]
Vanaf 2012 heeft Erdoğan herhaaldelijk gezegd dat hij (volgens hem in tegenstelling tot de oppositie) geen 'ongelovige' generatie wil opbrengen.[62] Ook spoorde hij vrouwen aan om meer kinderen te nemen, en stelde hij anticonceptie gelijk aan landverraad.[63] Om het pluriforme onderwijs onder zijn controle te brengen bond hij de strijd aan met private scholen, bijvoorbeeld die van de Gülenbeweging. Duizenden kinderen met een lage score werden automatisch naar islamitische Imam-hatip-scholen verwezen. Het leerlingenaantal van deze scholen groeide onder AKP-bestuur van 63.000 naar bijna 1 miljoen. Zelfs kinderen van christenen werden in 2014 automatisch ingeschreven op een islamitische school.[64] Op deze scholen wordt niet onderwezen in de evolutietheorie. Sinds september 2014 'mogen' kinderen vanaf 10 jaar op zulke scholen een hoofddoek dragen.[65] Vervolgens werd ook het Osmaans (en dus het Arabisch schrift) verplicht gesteld.[66] Critici zien in deze tendensen tekenen dat Turkije langzaam in de richting van een Iraans model opschuift. In februari 2015 protesteerden in alle grote steden in het land leraren en middelbare scholieren tegen de afbreuk van het onderwijs. In Izmir kwam het tot confrontaties met de oproerpolitie.[67] 37 studenten en docenten uit Trabzon werden vervolgd voor beledigingen die zij richting Erdoğan zouden hebben geuit tijdens de demonstraties. Tevens werden 11 anderen vervolgd wegens een vermeende overtreding van de wet op demonstraties.[68] In navolging van Iran wil Erdoğan van Turkije een islamitisch land maken; zo mogen vrouwen volgens zijn ministers niet in het openbaar lachen, worden steeds meer scholen en studentenhuizen gescheiden naar sekse, is een verbod ingevoerd op het publiekelijk zoenen en maakte het Turkse ministerie van geloofszaken bekend dat hand-in-hand lopen haram is.[69] In juli 2016 nam het Turkse constitutionele hof een controversiele beslissing waardoor seksueel misbruik van kinderen boven de 12 jaar niet meer automatisch tot een vervolging kan leiden. Vanaf 13 januari 2017 wordt het mogelijk in Turkije als volwassene seks te hebben met 12-jarige, als er sprake is van "toestemmen". [70]
Artikel 103 van het Turkse wetboek van Strafrecht luidt:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als iemand een kind van jonger dan 15 jaar seksueel penetreert, moet de rechter dus een gevangenisstraf opleggen van minstens 8 jaar en maximaal 15 jaar. Het Constitutionele Hof heeft op 26 mei 2016 bepaald dat artikel 103 lid 2 botst met de Turkse grondwet. Een straf mag namelijk niet onevenredig zijn tot een misdrijf (voor het stelen van een chocoladereep mag je geen levenslange gevangenisstraf krijgen). Met 7 stemmen voor en 6 stemmen tegen (dus kantje boord) heeft het Constitutionele Hof geoordeeld dat artikel 103 lid 2 te ver gaat. Het artikel maakt geen onderscheid tussen verschillende leeftijdsgroepen. Je kan het geval van een 18-jarige die seks heeft met een 14-jarige niet gelijkstellen met een 50-jarige die een 4-jarige verkracht. Toch dwingt de wet de rechter om in beide gevallen een celstraf van minstens 8 jaar op te leggen. Dit acht het Hof onevenredig. Daarom is artikel 103 lid 2 per 11 december 2016 onverbindend verklaard. Tot die tijd dient het Turkse parlement de wet aan te passen. In de tussentijd blijft de huidige wet gewoon gelden. De Minister van Justitie heeft ook aangekondigd dat de wet tijdig zal worden aangepast.

De berichtgeving in de Westerse pers over Turkije is regelmatig onjuist. Dit komt enerzijds door bepaalde Turkse groeperingen die een appeltje hebben te schillen met de Turkse regering en anderzijds door Westerse landen wiens belangen botsen met de Turkse belangen en die er niet voor terugdeinzen om de pers en de publieke opinie als drukmiddel te gebruiken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 20:05 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Bijna niets van die dingen zijn waar. Wikipedia vat ongeveer alle fouten van de Nederlandse media samen van de afgelopen jaren :')
We worden overlopen. Zouden we niet meer kunnen/ moeten doen dan toekijken als een koe die naar een trein kijkt...?
  maandag 15 augustus 2016 @ 23:13:10 #230
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_164569649
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 20:05 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Bijna niets van die dingen zijn waar.
Tjonge. Nogal een stellingname.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_164570310
quote:
14s.gif Op maandag 15 augustus 2016 23:13 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Tjonge. Nogal een stellingname.
Begrijp me niet verkeerd. Meeste van die onderwerpen zijn wel langsgekomen, maar ze zijn alleen niet zo gegaan. Zie voorbeeld van Bilge hierboven.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164577400
http://www.nu.nl/onrust-t(...)rkije-treedt-af.html

quote:
Hoofdredacteur van kritische krant in Turkije treedt af

Can Dündar, de hoofdredacteur van de kritische Turkse krant Cumhuriyet, is afgetreden. Hij schrijft dat maandag in zijn column in die krant.
Dündar werd in mei veroordeeld tot vijf jaar cel, omdat hij geheime documenten had gepubliceerd over Turkse wapenleveranties aan islamisten in Syrië. Zijn advocaat ging tegen die straf in beroep.

Kort voor de veroordeling was Dündar doelwit van een mislukte aanslag; hij werd beschoten door een man die hem naar eigen zeggen 'niet mocht'.

Begin juli kondigde Dündar aan dat hij voor langere tijd elders in Europa zou verblijven en dat iemand anders zijn taak als hoofdredacteur zolang zou waarnemen. Nu schrijft hij dat hij helemaal opstapt en voorlopig niet terugkeert naar Turkije. Waar hij zit, is niet bekend.

Vertrouwen
Na de mislukte staatsgreep in Turkije is Dündar zijn vertrouwen in de rechterlijke macht kwijtgeraakt, schrijft hij verder. Sinds de couppoging heeft president Erdogan duizenden rechters ontslagen die hem niet welgevallig zijn.
Niets om te zien dames en heren, met de persvrijheid in Turkije is niets mis en er zijn nog genoeg kritische media w/
pi_164577465
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 08:48 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
http://www.nu.nl/onrust-t(...)rkije-treedt-af.html

[..]

Niets om te zien dames en heren, met de persvrijheid in Turkije is niets mis en er zijn nog genoeg kritische media w/
Mooi, opgeruimd staat netjes.
pi_164578425
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 10:32:52 #235
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164578905



President van Erdoganistan , vroeger ook wel Turkije genoemd

Verkiezingen hoeven nooit meer gehouden te worden, de kronig tot Koning van Turkije zal spoedig plaatsvinden tegelijk met koning Kim van Noord Korea
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164580318
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 08:48 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
http://www.nu.nl/onrust-t(...)rkije-treedt-af.html

[..]

Niets om te zien dames en heren, met de persvrijheid in Turkije is niets mis en er zijn nog genoeg kritische media w/
can dundar die zich voor het karretje liet spannen van de Gulenisten die geweren richtten tegen leden van de turkse inlichtingendiensten, om vervolgens can dundar een "primeur" te gunnen heb ik geen greintje empathie mee.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 14:44:45 #237
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164584793
Turkije klaagt over de PKK, maar ondertussen:

quote:
Berlijn: Turkije ondersteunt radicaal-islamitische terreurgroepen | NOS

De Duitse regering gaat ervan uit dat de Turkse regering onder president Erdogan radicaal-islamitische en terroristische organisaties 'actief ondersteunt'. Dat meldt de Duitse publieke omroep ARD op basis van een uitgelekt, vertrouwelijke antwoord op Kamervragen van oppositiepartij Die Linke.

Duitsland ziet 'talrijke solidariteitsoproepen' en 'ondersteuning' door de AK-partij en president Erdogan van groeperingen als de Moslimbroederschap, de Syrische islamistische oppositie en Hamas. Waar die ondersteuning concreet uit bestaat blijft onvermeld.

Overigens wordt de Moslimbroederschap door Europa niet aangemerkt als een terroristische organisatie. En Ankara is in het verleden open geweest over de steun aan Hamas, een groepering die al sinds 2003 op de zwarte lijst van de EU staat.

Dit uitgelekte bericht kan volgens de Duitse media opnieuw leiden tot een rel tussen Duitsland en Turkije. Of dat nu gebeurt of niet, duidelijk is wel dat dit bericht nooit had mogen uitlekken. Daar zal de regering zeker mee in zijn maag zitten.

In de vertrouwelijke documenten zou staan dat Turkije de banden met extremistische bewegingen aanhaalt: 'Als resultaat van de sinds 2011 ingezette islamisering van de Turkse binnen- en buitenlandpolitiek, heeft het land zich ontwikkeld tot draaischijf voor islamistische groeperingen in het Midden-Oosten', schrijft de ARD.

Die inschattingen komen van de BND, de Duitse buitenlandse inlichtingendiensten, maar staan dus nu in een officieel Duits regeringsdocument. De vragen van Die Linke kunnen volgens het document niet in het openbaar worden beantwoord, omdat dat niet in het landsbelang zou zijn.

In het openbaar is de regering van bondskanselier Angela Merkel tot nu toe terughoudend over Turkije en de banden van Erdogan met radicaal-islamitische organisaties.

Volgens de ARD komt het antwoord op deze Kamervragen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Buitenlandse Zaken zou niet gekend zijn in het antwoord. Ook politici vrezen voor een rel tussen Ankara en Berlijn. "Bij zo'n gevoelige kwestie zou het ministerie van Buitenlandse Zaken ingeseind moeten worden", zegt SDP-politicus Rolf Mützenich tegen de zender. "Het gaat hier om een NAVO-land waar ook Duitse soldaten gestationeerd zijn".

Die Linke heeft al langer kritiek op Turkije en op de Duitse samenwerking met dat land in de vluchtelingencrisis. De partij ziet zich in deze inschatting bevestigd.

De partij beschuldigt de regering ervan naar buiten toe een ander beeld van het land te schetsen, terwijl de bewindslieden achter de schermen veel kritischer zijn.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164591354
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 14:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Turkije klaagt over de PKK, maar ondertussen:

[..]

Dat is alleen niks nieuws.
pi_164592074
beter laat dan nooit. ook aal is het symbool politiek is het wel belangruijk dat er vanuit europa good will wordt getoond

quote:
EU parliamentarians visit Turkish parliament bombed during coup attempt

A group of European lawmakers was welcomed to Turkey's parliament on Tuesday to witness the damage caused by the July 15 coup attempt.


Turkish Parliament Speaker Ismail Kahraman hosted the delegation in the capital, Ankara.

Christine Muttonen, president of the Parliamentary Assembly for the Organization of Security and Cooperation in Europe led the multi-national delegation.

She said: "The most characterizing sign of the coup bid's target ... was the bombing of the parliament. We, as parliamentarians, condemn the coup attempt in the strongest terms."

"We are here to stand with Turkish parliament, government and Turkish nation," she added.

In his address to European parliamentarians, Kahraman said: "The EU chose to leave the Turkish nation isolated instead of standing with Turkey. This added to the EU's questionable attitude in the opening pages towards Turkey's membership [of the EU]."

Kahraman raised concerns over Western media's coverage against the defeated coup, saying: "A number of media outlets' biased, delusive coverage and comments via social media saddened the Turkish nation deeply and led to indignation."

"What we expect of our European allies is to support the Turkish nation's commitment to democracy. EU members failed to back Turkey's democratic system and steps taken in this regard," he added.

http://www.dailysabah.com(...)-during-coup-attempt
quote:
OSCE PA pays high-level visit to Turkey amid concerns over constitutional order

A high-level delegation of the Parliamentary Assembly of the Organization of the Security and Co-operation in Europe (OSCE PA) arrived in Turkey on Aug. 16 for a two-day visit aimed at discussing the 15 July coup attempt and its aftermath.


The first stop in Ankara for the delegation, led by OSCE PA President Christine Muttonen, was the Foreign Ministry headquarters on the first day of their visit, meeting Foreign Minister Mevlüt Çavusoglu.

The delegation was set to meet President Recep Tayyip Erdogan, Parliament Speaker Ismail Kahraman and Prime Minister Binali Y?ld?r?m later in the day.

While in Turkey, the delegation is also expected to meet parliamentary party representatives, officials from various government institutions, and members of civil society.

The day after the July 15 failed coup, Muttonen issued a statement condemning the attempted military takeover.

"I have been following the situation in Turkey with great concern. I call for calm and restraint, and condemn in the strongest terms any attempts by parts of the military to overthrow the democratically elected government of Turkey by means of force. It is of utmost importance to return to rule of law and respect for Turkey's constitutional order as soon as possible," said the OSCE PA president on July 16.

On July 18, OSCE PA human rights committee Chair Ignacio Sanchez Amor, who is part of the visiting delegation, issued a separate statement condemning the coup attempt and calling for a "calm and prudent" response by the Turkish government.

"I regret the violent events that took place in Turkey on the night of 15 July, especially the loss of human lives, and reiterate OSCE PA President Christine Muttonen's condemnation of the attempt to overthrow Turkey's elected leaders. I was relieved by the restoration of constitutional order and the rapid resumption of parliamentary activity, as well as the agreement of the major parties on the constitutional legitimacy of institutions," said Amor.

"However, I am concerned by some subsequent developments, including mass arrests of judges and other members of the judiciary. Legitimate legal responses to the coup must not lead to reprisals or hasty purges, and a responsible approach must be taken to safeguard democratic institutions. Indeed, it is particularly at times of crisis that democratic approaches and institutions must be upheld," he also stated.

"I call for the calm and prudent use of state powers, and for Turkish authorities to ensure that the constitutional order is consolidated through respecting human rights and the independence of democratic institutions," Amor added.


http://www.hurriyetdailyn(...)102911&NewsCatID=510
August/16/2016


[ Bericht 26% gewijzigd door Slayage op 16-08-2016 18:43:56 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164594459
'Deze domme stervelingen claimen dat wij over Turkije willen regeren. Zijn deze mensen getikt? Waarom zou ik mij met zulke kleine dingetjes bezighouden? Wat stelt de regering voor? Op mijn 20e plande ik al hoe ik de regering omver kan werpen en vervangen. Wat stelt de regering voor? Waarom zou ik mijzelf verlagen tot dat niveau, 1000 traptreden lager dan waar ik ben! Dombo!'

Ondanks alles heb ik stiekem ook veel bewondering voor Gülen. Wat een man. :7
  woensdag 17 augustus 2016 @ 00:01:31 #243
19194 Oversight
◢◤
pi_164607541
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:59 schreef Slayage het volgende:
is het wel belangruijk dat er vanuit europa good will wordt getoond

:? Bedoel je nou dat Europa (hoofdletter) goodwill (1 woord) toont aan Turkije, dat onlangs de mensenrechten naar de prullenbak verwees?

:') En zo ja, waarom dan?

[ Bericht 0% gewijzigd door Oversight op 17-08-2016 00:06:48 ]
◢◤
pi_164609053
Ik zat net wat fb pagina's te checken van turken in Nederland die reageren op posts van denk enzo. Schrik je toch. Dit zijn lui die hier werken in het onderwijs en bij de overheid, hele gewone banen, maar op fb helemaal flippen met scheldpartijen, complottheorieën en blinde adoratie voor Erdoğan. Hun fb profielen zijn bezaaid met Turkse vlaggen en Erdoğan foto's. Heel eng nationalistisch allemaal. De Erdoğan jugend? Wat doen die lui in godsnaam hier in Nederland.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 00:43:44 #245
74056 crew  ToT
pi_164609206
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:38 schreef Homey het volgende:
Ik zat net wat fb pagina's te checken van turken in Nederland die reageren op posts van denk enzo. Schrik je toch. Dit zijn lui die hier werken in het onderwijs en bij de overheid, hele gewone banen, maar op fb helemaal flippen met scheldpartijen, complottheorieën en blinde adoratie voor Erdoğan. Hun fb profielen zijn bezaaid met Turkse vlaggen en Erdoğan foto's. Heel eng nationalistisch allemaal. De Erdoğan jugend? Wat doen die lui in godsnaam hier in Nederland.
Is hier in [NWS] ook goed te merken.
Het is een mindset die moeilijk te doorgronden is; blind vertrouwen en onvoorwaardelijke gehoorzaamheid aan een democratisch gekozen corrupte tiran.
pi_164609266
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:38 schreef Homey het volgende:
Ik zat net wat fb pagina's te checken van turken in Nederland die reageren op posts van denk enzo. Schrik je toch. Dit zijn lui die hier werken in het onderwijs en bij de overheid, hele gewone banen, maar op fb helemaal flippen met scheldpartijen, complottheorieën en blinde adoratie voor Erdoğan. Hun fb profielen zijn bezaaid met Turkse vlaggen en Erdoğan foto's. Heel eng nationalistisch allemaal. De Erdoğan jugend? Wat doen die lui in godsnaam hier in Nederland.
Geld ontvangen voor hun tijdverdrijf in ambtenarenbaantjes. In hun Groot-Turkiyë kan dat namelijk niet, zelfs hun GDP van 78 miljoen inwoners is nog kleiner dan Nederland zelf. :').

En maar prevelen hoe geweldig Turkije het niet is, terwijl welbeschouwd een van de mindere landen in de wereld is (tweede Wereld).
pi_164609338
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 19:21 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Intimidatie van kinderen toejuichen. Geweldige Erdo supporter ben jij.
waar doe ik dat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164609646
_O- _O- _O-

quote:
Turkey's iconic 'Valley of the wolves' to take on coup plotters in new film

A wildly popular Turkish television and film thriller franchise starring an action hero dubbed the "Turkish James Bond" will make a movie about the failed July 15 coup, its producer announced.


The "Valley of the Wolves" franchise, has resulted in dozens of television episodes and several spin-off films since it was first created in 2003, enthralling many Turks.

"In response to intense public demand to make a film or television series about the coup bid, our firm has taken the decision to make the film 'Valley of the Wolves -- Coup'," production company Pana Film said on Twitter late Monday.

It did not give further details but the film will most likely see the return of Turkish secret service action hero Polat Alemdar -- played by Necati Şaşmaz -- to do battle with the coup plotters who aimed to unseat President Recep Tayyip Erdoğan.

The Turkish authorities blame the coup on the US-based Fethullah Gülen and have slammed Washington for failing to hand him over to face trial at home.

According to the Akşam newspaper, the question of Turkey-US relations will play a prime role in the script.

Always ending up on top against the odds -- like British spy hero James Bond -- Polat Alemdar takes on a panoply of Turkey's enemies, be it the mafia, militants or even the West.

The franchise did not shy away from controversy with its first film "Valley of the Wolves -- Iraq" which centred on the US-invasion of Iraq and the story of the capture of 11 Turkish soldiers by a US military unit.

It then ventured into even stormier waters with a film on the deadly 2010 raid by Israeli commandos on the Mavi Marmara Turkish aid ship bound for Gaza.

The movie further ratcheted up diplomatic tensions between Turkey and the Jewish State.

"Valley of the Wolves" has always been seen as in tune with the ambitious foreign policy and projection of a powerful Turkey espoused by Erdoğan, who became prime minister in the year the series first came out.

http://www.dailysabah.com(...)plotters-in-new-film
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 00:57:14 #249
19194 Oversight
◢◤
pi_164609654
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 19:19 schreef Bilge het volgende:
veel bewondering voor Gülen. Wat een man. :7
^O^ Eens.
◢◤
pi_164609692
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:38 schreef Homey het volgende:
Ik zat net wat fb pagina's te checken van turken in Nederland die reageren op posts van denk enzo. Schrik je toch. Dit zijn lui die hier werken in het onderwijs en bij de overheid, hele gewone banen, maar op fb helemaal flippen met scheldpartijen, complottheorieën en blinde adoratie voor Erdoğan. Hun fb profielen zijn bezaaid met Turkse vlaggen en Erdoğan foto's. Heel eng nationalistisch allemaal. De Erdoğan jugend? Wat doen die lui in godsnaam hier in Nederland.
:7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 00:59:43 #251
19194 Oversight
◢◤
pi_164609713
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:56 schreef Slayage het volgende:
_O- _O- _O-

[..]

;( ...ben je me nou aan het negeren?
◢◤
pi_164609716
quote:
17s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:01 schreef Oversight het volgende:

[..]

:? Bedoel je nou dat Europa (hoofdletter) goodwill (1 woord) toont aan Turkije, dat onlangs de mensenrechten naar de prullenbak verwees?

:') En zo ja, waarom dan?
europa en turkije hebben elkaar nodig. een belangen issue.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 01:00:46 #253
74056 crew  ToT
pi_164609739
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

europa en turkije hebben elkaar nodig. een belangen issue.
Betekent niet dat Turkije zomaar een dikke drol op de mensenrechten kan draaien en verwachten dat alles gewoon het zelfde zal blijven.
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:01:38 #254
19194 Oversight
◢◤
pi_164609766
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

europa en turkije hebben elkaar nodig. een belangen issue.
:') Maar toch niet met een mannetje als Erdo aan de macht?

:{w Dan kunnen we net zo goed afspraken gaan maken met IS, dan krijgen we er tenminste nog olie voor terug.
◢◤
pi_164609816
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 19:19 schreef Bilge het volgende:
'Deze domme stervelingen claimen dat wij over Turkije willen regeren. Zijn deze mensen getikt? Waarom zou ik mij met zulke kleine dingetjes bezighouden? Wat stelt de regering voor? Op mijn 20e plande ik al hoe ik de regering omver kan werpen en vervangen. Wat stelt de regering voor? Waarom zou ik mijzelf verlagen tot dat niveau, 1000 traptreden lager dan waar ik ben! Dombo!'

Ondanks alles heb ik stiekem ook veel bewondering voor Gülen. Wat een man. :7
en nu met vertaling zodat niet turkstaligen het kunnen begrijpen :Y)

hij is wel een succesvolle sneaky bastard, dat moet ik em wel geven.


Video: Gülen confesses plans to overthrow government all along

A video showing the Gülenist terror-cult's U.S.-based leader Fetullah Gülen claiming to have planned to overthrow the government in Turkey recently emerged on social media circles.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164609833
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:59 schreef Oversight het volgende:

[..]

;( ...ben je me nou aan het negeren?
ja negeren ws ook een optie geweest :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164609855
quote:
2s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:00 schreef ToT het volgende:

[..]

Betekent niet dat Turkije zomaar een dikke drol op de mensenrechten kan draaien en verwachten dat alles gewoon het zelfde zal blijven.
tja love it or leave it. het is aan europa. turkije moet doen wat het moet doen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 01:05:03 #258
74056 crew  ToT
pi_164609873
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja love it or leave it. het is aan europa. turkije moet doen wat het moet doen.
In dat geval een dikke middelvinger naar Turkije! :')
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:05:53 #259
19194 Oversight
◢◤
pi_164609893
quote:
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja negeren ws ook een optie geweest :P
:{ Ben jij een Erdo fan?

:{w Dan begrijp ik het wel als je gezond verstand negeert, en neem ik het je ook niet kwalijk.
◢◤
pi_164609896
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:01 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Maar toch niet met een mannetje als Erdo aan de macht?
mbt de volksvertegenwoordiging hebben de europeanen niks te willen, alleen te accepteren wie het volk zijn vertrouwen geeft w/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:06:26 #261
19194 Oversight
◢◤
pi_164609907
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja love it or leave it. het is aan europa. turkije moet doen wat het moet doen.
_O- IS ook.
◢◤
pi_164609915
quote:
2s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:05 schreef ToT het volgende:

[..]

In dat geval een dikke middelvinger naar Turkije! :')
voorlig (nog) niet dus :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 01:06:38 #263
74056 crew  ToT
pi_164609916
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:05 schreef Oversight het volgende:

[..]

[..]

:{ Ben jij een Erdo fan?

:{w Dan begrijp ik het wel als je gezond verstand negeert, en neem ik het je ook niet kwalijk.
De meeste Turken hier op FOK! die voor hun mening uit komen zijn Erdofans.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 01:07:16 #264
74056 crew  ToT
pi_164609928
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

voorlig (nog) niet dus :+
Ah dus de onderhandelingen gaan nog onveranderd door en niemand zit Turkije te vertellen dat dit echt zo niet kan?
pi_164609930
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:05 schreef Oversight het volgende:

[..]

[..]

:{ Ben jij een Erdo fan?

:{w Dan begrijp ik het wel als je gezond verstand negeert, en neem ik het je ook niet kwalijk.
tuurlijk ben ik een erdo fan :7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:07:29 #266
19194 Oversight
◢◤
pi_164609938
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

mbt de volksvertegenwoordiging hebben de europeanen niks te willen, alleen te accepteren wie het volk zijn vertrouwen geeft w/
:') Hoe is er een volksvertegenwoordiging als als de logisch denkende helft van de bevolking onterecht gevangen zit ?
◢◤
pi_164609957
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:06 schreef Oversight het volgende:

[..]

_O- IS ook.
isis is niet gekozen door het volk, die heeft zich aan de plaatselijke bevolking opgelegd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:09:02 #268
19194 Oversight
◢◤
pi_164609987
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis is niet gekozen door het volk, die heeft zich aan de plaatselijke bevolking opgelegd.
^O^ Zie je de overeenkomsten nu met Erdo?
◢◤
pi_164610007
quote:
2s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:06 schreef ToT het volgende:

[..]

De meeste Turken hier op FOK! die voor hun mening uit komen zijn Erdofans.
:7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164610021
quote:
2s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:07 schreef ToT het volgende:

[..]

Ah dus de onderhandelingen gaan nog onveranderd door en niemand zit Turkije te vertellen dat dit echt zo niet kan?
heb ik iets gemist dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164610042
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:07 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Hoe is er een volksvertegenwoordiging als als de logisch denkende helft van de bevolking onterecht gevangen zit ?
one man one vote broer, majority rules, gotta love it O+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:11:01 #272
19194 Oversight
◢◤
pi_164610045
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

heb ik iets gemist dan?
:Y Ja, Ebru Umar bijvoorbeeld?
◢◤
pi_164610051
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:09 schreef Oversight het volgende:

[..]

^O^ Zie je de overeenkomsten nu met Erdo?
nope jij?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164610066
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:11 schreef Oversight het volgende:

[..]

:Y Ja, Ebru Umar bijvoorbeeld?
wat is er met die muts?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:11:58 #275
19194 Oversight
◢◤
pi_164610078
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

nope jij?
:Y ik zie alleen maar overeenkomsten eigenlijk.
◢◤
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:12:41 #276
19194 Oversight
◢◤
pi_164610114
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is er met die muts?
|:( Beperking vrijheid van meningsuiting ?
◢◤
pi_164610116
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:11 schreef Oversight het volgende:

[..]

:Y ik zie alleen maar overeenkomsten eigenlijk.
die mag je mij haar fijn uitleggen dan :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164610131
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:12 schreef Oversight het volgende:

[..]

|:( Beperking vrijheid van meningsuiting ?
wat heeft dat met het opschorten vd toetredingsonderhandelingen te maken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:14:40 #279
19194 Oversight
◢◤
pi_164610165
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat heeft dat met het opschorten vd toetredingsonderhandelingen te maken?
:') Dat Europa mensenrechten nooit zal opgeven, zeker niet voor een dictator.
◢◤
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:15:25 #280
19194 Oversight
◢◤
pi_164610182
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

die mag je mij haar fijn uitleggen dan :P
_O- En dat recht heb je in Turkije niet meer he?
◢◤
pi_164610241
quote:
Turkey’s OK of convention four days before coup attempt is bad news for Gülen

The Turkish government’s approval of a European convention just four days before the failed bloody military coup attempt of July 15 could mean more bad news for those involved in the attempt and seeking political asylum in the EU or the United States. That might even include Fethullah Gülen himself, the Islamist preacher living in the U.S. and accused by the government of masterminding the coup.


The documents in question include protocols signed on July 11 by Turkey’s ambassador to the Council of Europe in Strasbourg, Erdoğan İşcan, which make Turkey a full partner to the 1957 European Convention on Extradition. While listing the exceptions of granting political asylum to individuals from other countries, the convention says “the taking or attempted taking of the life of a head of state, or a member of his family, shall not be deemed a political offence for the purposes of this convention.”

The sentence was copied and pasted to the Treaty on Extradition and Mutual Assistance in Criminal Matters between the U.S. and Turkey, which was signed in 1979 and entered into force on Jan. 1, 1981.

With the approval of the European Convention, the clause - known in international criminal law as the “Belgian Clause” - has become applicable for the Turkish government both in the U.S. and Europe. A number of soldiers allegedly involved in the coup attempt, which included the kidnapping or even possible killing of President Tayyip Erdoğan and Prime Minister Binali Yıldırım, have already fled abroad. Not only soldiers but a number of allegedly pro-Gülen civilians have also fled - mainly to the U.S. and EU member countries, some of them asking for asylum.

Rıza Türmen, a former judge of the European Court of Human Rights (ECHR) and a former deputy in the Turkish Parliament, told the Hürriyet Daily News that the article could be applicable to anyone, including Gülen himself, if he is proven to have been involved in the coup attempt, providing that “evidence showing the link is presented.”

Justice Minister Bekir Bozdağ says 85 boxes of evidence have been given to the U.S. authorities about the activities of Gülen to overthrow the government. Both Ankara and the indictments against Gülen denounce him as the leader of the “Fetullahist Terror Organization (FETÖ).”

President Tayyip Erdoğan says the documents already sent to the U.S. would be enough for extradition and Washington has to make a choice between a “terrorist leader” and long-time U.S. ally Turkey.

U.S. officials say that without solid evidence, Gülen cannot be handed to Turkey for a trial. A U.S. Justice Department delegation is expected to carry out talks in Ankara on the issue next week.

The “Belgian Clause” refers to a treaty between France and Belgium in 1834 following a dispute over an individual who had committed an attack one year before requesting asylum from Belgium. Belgium then issued a law saying something very similar to the 1957 European Convention, which over time became “jus cogens,” or a “peremptory norm,” in international law.

August/17/2016
http://www.hurriyetdailyn(...)102912&NewsCatID=409
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:19:58 #282
19194 Oversight
◢◤
pi_164610252
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

:') Wat is je punt?
◢◤
pi_164610293
doodstraf geneuzel wordt verder afgezwakt.

quote:
Turkish PM cools down demands to reinstate death penalty

There are “deaths worse than death” for the plotters of the July 15 coup attempt compared to death penalty, Turkish Prime Minister Binali Yıldırım has said, commenting on a controversial debate on reinstating capital punishment.

“The death penalty is a one-time death, but there are deaths worse than death for the coup plotters. That is an objective and fair judgement,” Yıldırım said in a parliamentary group meeting of the ruling Justice and Development Party (AKP) in Ankara on Aug. 16, adding that they would not act with the feeling of revenge.


“[U.S.-based Islamic preacher Fethullah] Gülen will come and pay the price. However, we won’t act with the feeling of revenge,” he said, as his speech was cut several times with the audience chanting, “We want the death penalty.”

The debate on the death penalty started after the failed takeover, believed to have been orchestrated by the Fethullahist Terrorist Organization (FETÖ), as President Recep Tayyip Erdoğan defended the idea of reintroducing it, prompting criticism from European Commission Chief Jean-Claude Juncker, who said its reintroduction would lead to the “immediate breaking off of negotiations.”

“If the people want death penalty, I think the political parties will also accept it,” he said in a pro-democracy rally on Aug. 7, to which the leaders of the Republican People’s Party (CHP) and the Nationalist Movement Party (MHP) attended.

Saying the coup plotters aimed to turn people against each other, Yıldırım noted that the people prevented their plans from coming to fruition.

“July 15 once again showed the world how the people and the government that they’ve chosen sided with each other. Our friends were surprised the next morning, because they didn’t expect it. Their mentors had told them, ‘This is over, Tayyip Erdoğan is gone.’ They started to list where the coup plotters made mistakes, rather than condemning the coup. They started to list 10 golden rules for a coup to become successful. Even if you have a hundred golden rules, you have the people against you,” he said, criticizing foreign countries.
During his speech, Yıldırım praised the Turkish media for their work on the night of the failed takeover, saying it resisted the coup plotters while “putting their life at risk.”

“I thank all of our written and visual media organs. They spent a massive effort on the enlightenment of Turkey’s future,” he said, while also thanking lawmakers for not leaving the parliament while the jets used by coup plotters were bombing it on July 15.

Saying the AKP would continue its fight with FETÖ, Yıldırım added that “it’s not an easy task.”

“The organization is not transparent. Their system is closed. It’s not easy to understand what’s going on inside it. We will get rid of them like cancer in a body,” he said.

Erdoğan, meanwhile, told members of the Turkish Bar Association that it was parliament that would make a decision on the issue.

“A parliamentary decision would put an end on the issue, but I don’t know if [parliament] will make such a decision. However, the matter will be discussed by lawmakers since there is such a demand from the public,” he said.

“If terror acts were occurring in any European country, capital punishment would be discussed and a state of emergency would be announced there,” he said.

August/16/2016
http://www.hurriyetdailyn(...)102896&NewsCatID=338
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:24:08 #284
19194 Oversight
◢◤
pi_164610313
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:22 schreef Slayage het volgende:
doodstraf geneuzel wordt verder afgezwakt.

[..]

:? Praat je nou tegen mij, of tegen jezelf ?

:') Wat was je punt bij je vorige tldr quote?
◢◤
pi_164610371
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:22 schreef Slayage het volgende:
doodstraf geneuzel wordt verder afgezwakt.

[..]

wat heeft dit met de coup te maken ? :O
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:29:28 #286
19194 Oversight
◢◤
pi_164610387
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:28 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

wat heeft dit met de coup te maken ? :O
*) Eens.

^O^ Goed gespot.

:') Ik keek er overheen, maar het is laat.
◢◤
pi_164610397
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:29 schreef Oversight het volgende:

[..]

*) Eens.

^O^ Goed gespot.

:') Ik keek er overheen, maar het is laat.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164610419
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:28 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

wat heeft dit met de coup te maken ? :O

alles. maar het is laat. ik begrijp het. :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:32:17 #289
19194 Oversight
◢◤
pi_164610437
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

alles. maar het is laat. ik begrijp het. :*
:') Ga je nog even in op de vijf vragen die we je stellen hierboven, of liever morgen als je uitgeslapen bent?

:{w We hebben geduld hoor, als je maar met argumenten komt.
◢◤
pi_164610489
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:19 schreef Slayage het volgende:

[..]
ustice Minister Bekir Bozdag says 85 boxes of evidence have been given to the U.S. authorities about the activities of Gülen to overthrow the government. Both Ankara and the indictments against Gülen denounce him as the leader of the "Fetullahist Terror Organization (FETÖ)."

85 boxes of evidence ?
wat zit er in die 85 boxes dan ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164610543
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:35 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

85 boxes of evidence ?
wat zit er in die 85 boxes dan ?
moet je aan de amerikanen vragen die hebben de dozen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:40:52 #293
19194 Oversight
◢◤
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:42:56 #294
19194 Oversight
◢◤
pi_164610648
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:35 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

85 boxes of evidence ?
wat zit er in die 85 boxes dan ?
:') Waarschijnlijk een a4'tje met 1 letter erop in elke doos.

_O- Als je ze achter elkaar legt staat er iets als:
quote:
"Boehoe, er zegt iemand lelijke dingen over mij, en mijn geit, onze relatie gaat niemand iets aan, en ze is niet zwanger"
◢◤
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 01:43:06 #295
74056 crew  ToT
pi_164610651
quote:
14s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:40 schreef Oversight het volgende:

[..]

^O^ Mooi voorbeeld van hoe een democratie niet werkt.
:N Dat boeit de meeste van zijn fans absoluut niet. Die geven Erdo hier alleen maar gelijk in.

Alleen lijkt Niburu me niet de meest betrouwbare bron. Toch komt het absoluut niet vreemd over dat Erdo zo is.
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:44:19 #296
19194 Oversight
◢◤
pi_164610677
quote:
2s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:43 schreef ToT het volgende:

[..]

:N Dat boeit de meeste van zijn fans absoluut niet. Die geven Erdo hier alleen maar gelijk in.
:') Gelukkig zijn er ook protesterende Turken.

*O* Kaboom in Turkije,...
◢◤
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:47:45 #297
19194 Oversight
◢◤
pi_164610736
_O- Turkish state media: ambulances sent after large explosion on a road in southeastern province.

:') Wel de ambu's niet de brandweer, en geen woord over de 8 doden of tientallen gewonden, dat mag zeker niet gelezen worden,.... toch raar.
◢◤
pi_164610784
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

moet je aan de amerikanen vragen die hebben de dozen
en dan gaan ze Gulen uitleveren ofzo ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:50:33 #299
19194 Oversight
◢◤
pi_164610801
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is er met die muts?
O-) Openstaande vragen voor in het volgende topic op een rijtje: Ebru Umar.
◢◤
  woensdag 17 augustus 2016 @ 01:51:31 #300
19194 Oversight
◢◤
pi_164610823
O-) Openstaande vragen volgende topic:

quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:28 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

wat heeft dit met de coup te maken ? :O

◢◤
pi_164610837
en weer vol
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')