abonnement Unibet Coolblue
pi_164138141




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 31 juli 2016 @ 19:54:56 #2
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_164138713
In hoeverre kan een EU nog deals sluiten of continueren met een regime dat (de vrije) pers verbied en mensen wil vervolgen om hetgeen wat zij aangangen (Gulen). ?
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_164138938
quote:
5s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:54 schreef Vallon het volgende:
In hoeverre kan een EU nog deals sluiten of continueren met een regime dat (de vrije) pers verbied en mensen wil vervolgen om hetgeen wat zij aangangen (Gulen). ?
als het in het belang is van de EU waarom niet?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164139072
quote:
5s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:54 schreef Vallon het volgende:
In hoeverre kan een EU nog deals sluiten of continueren met een regime dat (de vrije) pers verbied en mensen wil vervolgen om hetgeen wat zij aangangen (Gulen). ?
We doen ook zaken met landen als Saudi Arabië. Voor zover ik weet doen landen zaken met elkaar om andere redenen dan dat ze elkaars beleid zo jofel vinden.
pi_164139182
quote:
5s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:54 schreef Vallon het volgende:
In hoeverre kan een EU nog deals sluiten of continueren met een regime dat (de vrije) pers verbied en mensen wil vervolgen om hetgeen wat zij aangangen (Gulen). ?
Dan moeten we ook gelijk banden met China verbreken en een groot deel van onze welvaart inleveren.
pi_164139275
Volgens sommige twitteraars gaat de Incirlik basis dicht. De VS heeft echt een puin van gemaakt door zo'n amateuristische coup te steunen. Nu zijn ze hun basis kwijt en waarschijnlijk ook de 2de grootste NAVO leger. Enige die lacht is Poetin. Als die straks zijn push naar centraal-Europa maakt dan zitten we te piepen. Helft van Europa voor Poetin en de andere helft voor Erdogan. :')
pi_164139312
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:15 schreef Atak het volgende:
Volgens sommige twitteraars gaat de Incirlik basis dicht.
welke twitteraars?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164139365
quote:
99s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke twitteraars?
Op twitter.
pi_164139414
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:18 schreef Atak het volgende:

[..]

Op twitter.
no shit! welke dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164139503
quote:
99s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

no shit! welke dan?
Ja dan moet je even kijken. Het is niet 1 bron die dat zegt.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zondag 31 juli 2016 @ 20:49:55 #11
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164140273
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:15 schreef Atak het volgende:
Volgens sommige twitteraars gaat de Incirlik basis dicht. De VS heeft echt een puin van gemaakt door zo'n amateuristische coup te steunen. Nu zijn ze hun basis kwijt en waarschijnlijk ook de 2de grootste NAVO leger. Enige die lacht is Poetin. Als die straks zijn push naar centraal-Europa maakt dan zitten we te piepen. Helft van Europa voor Poetin en de andere helft voor Erdogan. :')
:D _O-
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  zondag 31 juli 2016 @ 20:57:11 #12
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_164140490
quote:
99s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

als het in het belang is van de EU waarom niet?
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:08 schreef Toefjes het volgende:

[..]

We doen ook zaken met landen als Saudi Arabië. Voor zover ik weet doen landen zaken met elkaar om andere redenen dan dat ze elkaars beleid zo jofel vinden.
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:12 schreef Atak het volgende:

[..]

Dan moeten we ook gelijk banden met China verbreken en een groot deel van onze welvaart inleveren.
Op één of andere manier kan ik het idd niet snappen (wel begrijpen) dat je met de ene hand wijst en met de andere neemt.
Mja, ik ben meer van mening dat je geen zaken moet doen met regeringen die (al of niet democratisch) de vrijheid van anderen willen inperken. Beter je rug recht houden dan de boel hypocriet uitbuiken....

Afijn, wat ik ook (meer) bedoelde te zeggen is dat opname/integratie in de EU van TR (weer) op de erg lange baan zal komen. Imho kan de EU geen enkel gesprek voeren van die EU samenwerking wanneer een land maatregelen neemt die o.a. de persvrijheid inperken en waar je bang moet zijn vervolgt te worden.

Gülen zal vast ook geen lekkere groep zijn maar wanneer een groep mensen hun aanhangt, zal je daar link/rechts toch een (overleg)platform moeten hebben.
Mensen die in Europa als ingezetene het onvrije beleid steunen, moeten imho ook nog 's goed kijken waar ze wonen..... en waarom zij die rechten (gelukkig, hier) wel hebben.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zondag 31 juli 2016 @ 21:02:09 #13
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_164140634
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:22 schreef Atak het volgende:

[..]

Ja dan moet je even kijken. Het is niet 1 bron die dat zegt.
Idd, kan nog wel's uit de hand gaan lopen.

quote:
Bron: https://therealstrategy.com/
About 7,000 armed police with heavy vehicles have surrounded and blocked the Incirlik air base in Adana used by NATO forces, already restricted in the aftermath of a failed coup. Unconfirmed reports say troops were sent to deal with a new coup attempt.

According to the Turkish Minister for European Affairs, Omer Celik, this is just a routine “safety inspection.” Hurriyet, by contrast, reports that anti-terror police received reports of a second attempt by Gulenists to overthrow the Erdogan regime.

Incirlik Air Base, located in the province of Adana, is a critical NATO base in Turkey. The US maintains 50 to 90 tactical nuclear weapons at the base.
Bron is gelieerd aan http://sputniknews.com wat vaak ook een hoop sensatie op het vuur gooit.
Niettemin, twitter gaat reldelijk los op het moment en spreekt over een 2e coup poging....

RT, onze waarde Poetin vrindenrapporteren het nu ook....
quote:
Bron: RT
ome 7,000 armed police in heavy vehicles surrounded the Incirlik air base used by NATO forces in Adana in what a Turkish minister called a "security check." With no official explanation, speculations have arisen about a new coup attempt or VIP visit.


[ Bericht 11% gewijzigd door Vallon op 31-07-2016 21:14:57 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zondag 31 juli 2016 @ 22:56:50 #14
242879 Onnoman
The On And Only
pi_164143786
Turkije wil definitieve datum van EU voor opheffing visumplicht

Denk dat we Turkije eens een lesje nederigheid moeten leren. Beste taal tegen dreigementen is nog grotere dreigementen. Lieve Erdogannetje, . Als je een streep wilt zetten door het vluchtelingenakkoord, zetten wij de komende 350 jaar een streep door EU lidmaatschap, bouwen we een muur tussen de EU en Turkije. Vervolgens sturen we alle Erdogan supporters terug naar Turkije als balans voor de extra vluchtelingen.

Het wordt eens tijd dat we die gast daar manieren leren.. en wel gauw!
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_164143853
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 22:56 schreef Onnoman het volgende:
Turkije wil definitieve datum van EU voor opheffing visumplicht

Denk dat we Turkije eens een lesje nederigheid moeten leren. Beste taal tegen dreigementen is nog grotere dreigementen. Lieve Erdogannetje, . Als je een streep wilt zetten door het vluchtelingenakkoord, zetten wij de komende 350 jaar een streep door EU lidmaatschap, bouwen we een muur tussen de EU en Turkije. Vervolgens sturen we alle Erdogan supporters terug naar Turkije als balans voor de extra vluchtelingen.

Het wordt eens tijd dat we die gast daar manieren leren.. en wel gauw!
Mensenrechten schenden in Europa om hem een lesje te leren, dat zal hem leren, zal hij ook een erge straf vinden, nog meer Erdoganaanhangers in Turkije!!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-07-2016 23:00:22 ]
pi_164143861
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 22:56 schreef Onnoman het volgende:

Het wordt eens tijd dat we die gast daar manieren leren.. en wel gauw!
En wie leert ze hier manieren?

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 31-07-2016 23:00:19 ]
pi_164143965
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:15 schreef Atak het volgende:
Volgens sommige twitteraars gaat de Incirlik basis dicht. De VS heeft echt een puin van gemaakt door zo'n amateuristische coup te steunen. Nu zijn ze hun basis kwijt en waarschijnlijk ook de 2de grootste NAVO leger. Enige die lacht is Poetin. Als die straks zijn push naar centraal-Europa maakt dan zitten we te piepen. Helft van Europa voor Poetin en de andere helft voor Erdogan. :')
Pff waarom zou Poetin Europa willen, er valt niets te halen.
Niets wijst daar op, allemaal blabla verhalen en Westerse propaganda .
Laat de bewijzen dan maar zien.

Het lijkt er wel op dat de NAVO Rusland wil bezetten want ze staan al aan de grens tegen de afspraken in.

De VS heeft het schapenvolk uit de EU flink onder controle.
pi_164144435
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:03 schreef bert888 het volgende:

[..]

Pff waarom zou Poetin Europa willen, er valt niets te halen.
Niets wijst daar op, allemaal blabla verhalen en Westerse propaganda .
Laat de bewijzen dan maar zien.

Het lijkt er wel op dat de NAVO Rusland wil bezetten want ze staan al aan de grens tegen de afspraken in.

De VS heeft het schapenvolk uit de EU flink onder controle.
Volgens mij is het toch Poetin die zit te rotzooien in Oekraïne en de Krim heeft geannexeerd? In de Baltische zee gaat het ook al verkeerd en de Balkan is alleen een kwestie van tijd dat het daar ook gaat wiebelen. Voordat je het weet staat Poetin weer voor je voordeur. Bewijs? Het is algemeen bekend dat Poetin de Sovjet Unie weer wil opbouwen. Lees maar het boek "The winter is coming" van Kasparov die het haarfijn uitlegt.
pi_164144495
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:23 schreef Atak het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch Poetin die zit te rotzooien in Oekraïne en de Krim heeft geannexeerd? In de Baltische zee gaat het ook al verkeerd en de Balkan is alleen een kwestie van tijd dat het daar ook gaat wiebelen. Voordat je het weet staat Poetin weer voor je voordeur. Bewijs? Het is algemeen bekend dat Poetin de Sovjet Unie weer wil opbouwen. Lees maar het boek "The winter is coming" van Kasparov die het haarfijn uitlegt.
Die twee wereld oorlogen wie was het toen die het land niet met rust kon laten?
Rusland of was het .......?

En als men jouw iets neemt wat zeg je dan dankjewel hoor ik vind het goed?

Dacht of was van mening dat Oekaraine bij of van Rusland was?
  zondag 31 juli 2016 @ 23:38:02 #20
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164144720


HAHA

De zeikerige houding van de gemiddelde Europeaan toont aan dat RTE op de goede weg is.
pi_164144829
quote:
6s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:38 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[ afbeelding ]

HAHA

De zeikerige houding van de gemiddelde Europeaan toont aan dat RTE op de goede weg is.
In de memoires van een Russische diplomaat stond er een mooie anekdote. Waarin hij in een gesprek met een Ottomaanse minister vraagt hoe hij zo jong, maar toch zo succesvol is door de Britten en Fransen altijd een stap vooruit te zijn, waarop hij antwoord met, altijd als ik ergens over twijfel ga ik naar de Franse en Britse ambassade om advies te vragen, eenmaal een antwoord gekregen, doe ik het tegenovergestelde. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-07-2016 23:46:46 ]
pi_164144914
quote:
10s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

In de memoires van een Russische diplomaat stond er een mooie anekdote. Waarin hij in een gesprek met een Ottomaanse minister vraagt hoe hij zo jong, maar toch zo succesvol is door de Britten en Fransen altijd een stap vooruit te zijn, waarop hij antwoord met, altijd als ik ergens over twijfel ga ik naar de Franse en Britse ambassade om advies te vragen, eenmaal een antwoord gekregen, doe ik het tegenovergestelde. :')
Dat advies heeft niet goed uitgewerkt gezien de Ottomanen bijna alles hadden verloren op Anatolië na. In de Balkan-oorlog had Ottomanie van paar puisterige landen verloren. :')
pi_164144922
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:26 schreef john2406 het volgende:

[..]

Die twee wereld oorlogen wie was het toen die het land niet met rust kon laten?
Rusland of was het .......?

En als men jouw iets neemt wat zeg je dan dankjewel hoor ik vind het goed?

Dacht of was van mening dat Oekaraine bij of van Rusland was?
Gewoon ABN schrijven aub.
pi_164144953
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:49 schreef Atak het volgende:

[..]

Dat advies heeft niet goed uitgewerkt gezien de Ottomanen bijna alles hadden verloren op Anatolië na. In de Balkan-oorlog had Ottomanie van paar puisterige landen verloren. :')
De Balkanoorlogen kwamen na de staatsgreep tegen Abdulhamid.
  zondag 31 juli 2016 @ 23:52:29 #25
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_164144978
Turkije :')

Erdogan :')

Fethullah Gülen :')

Laughing stock van de aardbol momenteel _O-

Een potentiële wereldmacht te grabbel gooien voor macho gedrag en borsthaar :D _O- :')
pi_164145058
quote:
7s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De Balkanoorlogen kwamen na de staatsgreep tegen Abdulhamid.
Dus? De Ottomanen gingen al bergafwaarts sinds de 18de eeuw. Islamisten kunnen niet met de tijd mee. Het zijn net overblijfselen van de neanderthalers. Enige terugslag tegen het westen was 1923 maar islamisten zien dat als een verlies.
pi_164145089
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:56 schreef Atak het volgende:

[..]

Dus? De Ottomanen gingen al bergafwaarts sinds de 18de eeuw. Islamisten kunnen niet met de tijd mee. Het zijn net overblijfselen van de neanderthalers. Enige terugslag tegen het westen was 1923 maar islamisten zien dat als een verlies.
Tijdens Abdulhamid was het rijk zich juist weer aan het herstellen en hervormen. Verder was 1923 nou niet echt een tegenslag, de Turken gingen mee met bijna alle eisen van de Britten en Fransen.
pi_164145118

9 maanden geleden kwam deze video uit.

Alarm -> Darbe
Baby lacht -> Gülen bebek

Illuminati confirmed.
pi_164145124
quote:
14s.gif Op maandag 1 augustus 2016 00:00 schreef ClapClapYourHands het volgende:

9 maanden geleden kwam deze video uit.

Alarm -> Darbe
Baby lacht -> Gülen bebek

Illuminati confirmed.
_O-
pi_164145135
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164145153
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:49 schreef Atak het volgende:

[..]

Gewoon ABN schrijven aub.
Jij hebt het dus wel gelezen en weet wat ik bedoel?

Wie was de aanvallende partij in die twee wereld oorlogen met het conflict Rusland?
En wie was het die kon afdruipen met hun zwans tussen de staart?
pi_164145185
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:52 schreef RamboDirk het volgende:

Een potentiële wereldmacht te grabbel gooien voor macho gedrag en borsthaar :D _O- :')
wereldmacht :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164145244
laatste gezochte leden hit team erdo gevat

http://www.sabah.com.tr/g(...)-ilcesinde-yakalandi
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164145253
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 00:08 schreef Slayage het volgende:
laatste gezochte leden hit team erdo gevat

http://www.sabah.com.tr/g(...)-ilcesinde-yakalandi
Ze zoeken nog 1 persoon van dit team als het goed is.
pi_164145268
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 00:09 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ze zoeken nog 1 persoon van dit team als het goed is.
Denk je aan iemand hier in het topic?
pi_164145276
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 00:10 schreef john2406 het volgende:

[..]

Denk je aan iemand hier in het topic?
k
pi_164145791
Als het klopt kan ik me wel voorstellen waarom of waardoor Istanboel zo een wereld stad geworden is, is daarom de rest achter gebleven?
pi_164145806
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 00:39 schreef john2406 het volgende:
Als het klopt kan ik me wel voorstellen waarom of waardoor Istanboel zo een wereld stad geworden is, is daarom de rest achter gebleven?
Istanbul is een brug tussen Oost en West, was de hoofdstad van het Ottomaanse rijk eeuwenlang en was belangrijk voor de handel.
pi_164145848
Toch een stad om trots op te wezen toch?

Inwoners dacht zelfs net zoveel als in heel Nederland?

Maar trots voed niet helaas!

Verschil in dat land is mij veel te groot, terwijl er naar mijn idee heel veel welvaart is.
pi_164145880
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 00:44 schreef john2406 het volgende:
Toch een stad om trots op te wezen toch?

Inwoners dacht zelfs net zoveel als in heel Nederland?

Maar trots voed niet helaas!

Verschil in dat land is mij veel te groot, terwijl er naar mijn idee heel veel welvaart is.
Het is met alle recht een wereldstad te noemen. bijna 1/5 van heel Turkije woont in Istanbul als het gaat om de Turkse bevolking, Zeker de historische waarde voor de Grieken, Turken, Arabieren, Romeinen en Russen is onmeetbaar, laat staan de ligging, positie en schoonheid er van. De coupplegers waren dan ook in de overtuiging dat als ze Istanbul en Ankara onder controle hadden dat de rest van Turkije zou buigen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-08-2016 00:48:18 ]
pi_164147409
Whatsapp
“We’ve shot four people. Everything’s fine.”
The Turkish Coup through the Eyes of its Plotters.


[ Bericht 5% gewijzigd door Aether op 01-08-2016 09:54:59 ]
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  maandag 1 augustus 2016 @ 08:36:50 #42
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164147606
quote:
Turkije wil definitieve datum van EU voor opheffing visumplicht

De Europese Unie moet de visumplicht voor Turken uiterlijk in oktober opheffen, anders staat Turkije niet langer achter de gemaakte afspraken wat betreft het vluchtelingenakkoord.
Dat dreigement heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu geuit in een interview met het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine.

De EU stelde Turkije opheffing van de visumplicht in het vooruitzicht in ruil voor het indammen van de vluchtelingenstroom richting Europa. Sinds de vluchtelingendeal werd gesloten zijn veel lidstaten steeds huiveriger geworden om de visumplicht daadwerkelijk op te heffen, onder meer vanwege een reeks aanslagen in Europa.

Daar komt bij dat de Turkse regering sinds de mislukte staatsgreep van 15 juli zich autocratischer gedraagt. Er wordt in Turkije zelfs gesproken over herinvoering van de doodstraf, iets wat volgens Brussel definitief het einde van de toetredingsgesprekken zou betekenen.

De Turkse regering "verwacht een concrete termijn" voor afschaffing van de visumplicht, aldus de minister. "Het kan begin of midden oktober worden, maar we willen een vaste datum."

Bron: Nu.nl
Dus vanaf oktober kunnen we een hervatting van de vluchtelingenstroom verwachten.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164148389
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 08:36 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dus vanaf oktober kunnen we een hervatting van de vluchtelingenstroom verwachten.
In principe heeft Turkije hier gewoon gelijk, afspraak is afspraak. Er zijn beloftes gemaakt die niet zijn nagekomen of maar steeds worden verzet, als EU nou de ballen had en gewoon Turkije concreet kon mededelen dat ze het land niet bij de EU willen en niet visumplicht willen afschaffen voor de Turken zou Turkije ook weinig hebben om te bedreigen.

Dat Erdogan zich sinds de staatsgreep pas autoritair zou gedragen is natuurlijk onzin, Erdogan is al jarenlang bezig om mensen te vervolgen, een labiele houding jegens de oppositie en onstabiele buitenlandbeleid wat met alle winden meegaat. :')
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 12:47:38 #44
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164151746
Turkije is een compleet ander land sinds de staatsgreep, ik mag hopen dat de afspraken ermee opnieuw geevalueerd en/of onderhandeld worden

zeker dat vrij reizen vind ik gezien de spanningen tussen de verschillende groepen Turken in den vreemden best een heikel puntje
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164151807
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 12:47 schreef sp3c het volgende:

zeker dat vrij reizen vind ik gezien de spanningen tussen de verschillende groepen Turken in den vreemden best een heikel puntje
welke groepen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 12:55:18 #46
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164151916
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 12:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke groepen?
pro erdo en pro gulen

of ik moet het nieuws van de laatste tijd compleet verkeerd geinterpreteerd hebben ofzo
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164151929
wat nou als je pro allebei bent, of pro jezelf?
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 12:56:16 #48
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164151936
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 12:55 schreef Faeroer het volgende:
wat nou als je pro allebei bent, of pro jezelf?
dan zul je geen last hebben van die spanningen?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164151963
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 12:55 schreef sp3c het volgende:

[..]

pro erdo en pro gulen

of ik moet het nieuws van de laatste tijd compleet verkeerd geinterpreteerd hebben ofzo
ja maar die spanningen zijn er al jaren :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164151969
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 12:55 schreef Faeroer het volgende:
wat nou als je pro allebei bent, of pro jezelf?
meeste mensen zijn gewoon noob ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164151982
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 12:56 schreef sp3c het volgende:

[..]

dan zul je geen last hebben van die spanningen?
gewoon normaal doen, en samen wat kip eten in zo'n broodje tog. al die haat is nergens voor nodig, 1 umma
pi_164152014
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 12:58 schreef Faeroer het volgende:

[..]

gewoon normaal doen, en samen wat kip eten in zo'n broodje tog. al die haat is nergens voor nodig, 1 umma
zou voor het eerst in de geschiedenis zijn :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 13:03:19 #53
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164152108
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 12:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja maar die spanningen zijn er al jaren :P
aan die situatie is niets veranderd sinds die gefaalde coup en de daaropvolgende zuiveringen denk je?

nee laat dat maar lekker ff afkoelen voor we er weer mee om tafel gaan
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164152189
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:03 schreef sp3c het volgende:

[..]

aan die situatie is niets veranderd sinds die gefaalde coup en de daaropvolgende zuiveringen denk je?

nee laat dat maar lekker ff afkoelen voor we er weer mee om tafel gaan
die is wel iet wat opgelopen idd :)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164152199
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:03 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee laat dat maar lekker ff afkoelen voor we er weer mee om tafel gaan
En wat als die heetgeblakerde situatie zich weer voordoet nadat men ermee aan tafel is geweest?

Of denk je die of de EU bouwt een clausule in, voor als?
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 13:11:43 #56
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164152312
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:07 schreef john2406 het volgende:

[..]

En wat als die heetgeblakerde situatie zich weer voordoet nadat men ermee aan tafel is geweest?

Of denk je die of de EU bouwt een clausule in, voor als?
het zou verbazen als er nu al geen clausules inzitten, voor als

van beide kanten natuurlijk ... zou heel idioot zijn als dat niet zo was _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164152337
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:11 schreef sp3c het volgende:

[..]

het zou verbazen als er nu al geen clausules inzitten, voor als

van beide kanten natuurlijk ... zou heel idioot zijn als dat niet zo was _O-
ik denk dat beide partijen niet echt een coup aan zagen komen een paar maanden terug :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164152341
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:11 schreef sp3c het volgende:

[..]

het zou verbazen als er nu al geen clausules inzitten, voor als

van beide kanten natuurlijk ... zou heel idioot zijn als dat niet zo was _O-
Ik zou er niet raar van op kijken als het niet zo was, hoe lang is dat nou al met de vluchtelingen, zo als het is?
Niet dat ik er tegen ben hoor, maar volgens mij is het een stelletje ongeregeld?
Waar de linkerhand niet van weet wat de rechterhand doet!

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-08-2016 13:13:57 ]
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 13:17:14 #59
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164152438
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat beide partijen niet echt een coup aan zagen komen een paar maanden terug :P
politici zijn slim genoeg om dit soort dingen vaag te houden
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164152634
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:17 schreef sp3c het volgende:

[..]

politici zijn slim genoeg om dit soort dingen vaag te houden
Jij noemt het slim ik zou het anders noemen.
pi_164152635
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:17 schreef sp3c het volgende:

[..]

politici zijn slim genoeg om dit soort dingen vaag te houden
ik schat politici niet zo hoog in :P al helemaal omdat dit overeenkomst met de turken de nodige druk/emotie zat, kan ik me voorstellen dat ie niet zo zuiver was
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164152650
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:25 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij noemt het slim ik zou het anders noemen.
gewiekst?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164152719
EU heeft gewoon werkers nodig voor de pensioenen en socials, deal of geen deal is gewoon propaganda
pi_164152794
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:28 schreef Faeroer het volgende:
EU heeft gewoon werkers nodig voor de pensioenen en socials, deal of geen deal is gewoon propaganda
Werkers?
Belasting betalers en premie betalers, zodat er aan de top afgeroomd kan worden toch?

De robots gaan in de toekomst het werk doen dacht ik toch?
pi_164152822
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:28 schreef Faeroer het volgende:
EU heeft gewoon werkers nodig voor de pensioenen en socials, deal of geen deal is gewoon propaganda
dat wel maar migratie ligt heel gevoelig binnen de EU, zelfs migratie binnen de EU ligt gevoellig, kijk maar naar al die engelsen die GB uit de EU hebben gestemd, hebben voor een groot gedelte dat gedaan om de oost blokkers weg te krijgen, of zo een moe lander meldpunt van wilders.

laat staan migratie van buiten de EU
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164152825
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

gewiekst?
Hoe heet dat eiland in italie waar die gewiekste mensen wonen?
pi_164152849
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:31 schreef john2406 het volgende:

[..]

De robots gaan in de toekomst het werk doen dacht ik toch?
deel zal die vraag van werkers idd opgevangen worden door robots/automatisering, maar er zal waarschijnlijk een substantieel vraag zijn voor mensenwerk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164152852
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:32 schreef john2406 het volgende:

[..]

Hoe heet dat eiland in italie waar die gewiekste mensen wonen?
Vaticaan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164152876
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

Vaticaan?
Jij blijft zagen he, Sardinië?
Geloof ik?
pi_164152898
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:35 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij blijft zagen he, Sardinië?
Geloof ik?
zagen?

sicilie?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164152929
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

zagen?

sicilie?
Volgens mij heb jij het bij de eerste keer goed, dus ik had het juist wat betreft dat zagen?
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 13:49:42 #73
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164153164
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik schat politici niet zo hoog in :P al helemaal omdat dit overeenkomst met de turken de nodige druk/emotie zat, kan ik me voorstellen dat ie niet zo zuiver was
ik geloof niet zo dat ze die druk/emotie heel erg mee laten spelen

zo'n superbelangrijk onderwerp is het nu ook weer niet en het is niet alsof het ooit goed is voor 'het volk'

hebben ze gewoon de tijd voor genomen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 13:50:09 #74
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164153178
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:28 schreef Faeroer het volgende:
EU heeft gewoon werkers nodig voor de pensioenen en socials, deal of geen deal is gewoon propaganda
dat is echt een compleet ander onderwerp
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164153216
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:49 schreef sp3c het volgende:

[..]

zo'n superbelangrijk onderwerp is het nu ook weer niet
over de migranten stroom werd er gesproken door politici en media, alsof de EU zou imploderen, dus wel degelijk superbelangrijk voor velen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 13:53:53 #76
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164153247
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

over de migranten stroom werd er gesproken door politici en media, alsof de EU zou imploderen, dus wel degelijk superbelangrijk voor velen
ja door welke politici?

Wilders :D _O- ?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164153267
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:53 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja door welke politici?

Wilders :D _O- ?
wilders voorop natuurlijk :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164156967
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:50 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat is echt een compleet ander onderwerp
denk je? veel geopolitieke zaken zijn met elkaar verbonden. meer macht naar de 1, wat macht delen naar ander, economietje daar. alles om de aarde te laten draaien
pi_164157212
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 16:24 schreef Faeroer het volgende:

[..]

denk je? veel geopolitieke zaken zijn met elkaar verbonden. meer macht naar de 1, wat macht delen naar ander, economietje daar. alles om de aarde te laten draaien
Die aarde draait ook zo wel hoor, als die daarmee stopt houdt het denkelijk op!

Dat alles als een uurwerk behoord te tikken ben ik het wel mee eens, 1 tandwieltje of radertje er tussen uit kan maar voor hoe lang?
pi_164157565
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 16:37 schreef john2406 het volgende:

[..]

Die aarde draait ook zo wel hoor, als die daarmee stopt houdt het denkelijk op!

Dat alles als een uurwerk behoord te tikken ben ik het wel mee eens, 1 tandwieltje of radertje er tussen uit kan maar voor hoe lang?
nja meestal als ik een tandwieltje mis bel ik gewoon denemarken op https://wwwsecure.us.lego(...)placementparts/order
pi_164157627
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 16:55 schreef Faeroer het volgende:

[..]

nja meestal als ik een tandwieltje mis bel ik gewoon denemarken op https://wwwsecure.us.lego(...)placementparts/order
Zo zou men het eigenlijk moeten zien in de kindersogen, legoblokjes,wat niet past gooien we een op een hoop?
Is er niet heel wat imitatie van op de markt?
  maandag 1 augustus 2016 @ 19:04:42 #82
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_164160355
Gezien de recente ontwikkelingen aangaande Nederlandse Turken die meer loyaliteit voor Turkije lijken te voelen, bedacht ik het volgende:

Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 20:17:05 #83
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164162261
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 19:04 schreef Strani het volgende:
Gezien de recente ontwikkelingen aangaande Nederlandse Turken die meer loyaliteit voor Turkije lijken te voelen, bedacht ik het volgende:

[ afbeelding ]
waar blijkt het nu eigenlijk uit dat die Nederlandse Turken meer loyaliteit voor Turkije lijkt te voelen?

roepen ze dat ergens?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164162331
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 20:17 schreef sp3c het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:{w
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator maandag 1 augustus 2016 @ 20:29:41 #85
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164162624
quote:
99s.gif Op maandag 1 augustus 2016 20:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

:{w
deze loyaliteit -O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164167586
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 23:23 schreef Atak het volgende:

[..]

Volgens mij is het toch Poetin die zit te rotzooien in Oekraïne en de Krim heeft geannexeerd? In de Baltische zee gaat het ook al verkeerd en de Balkan is alleen een kwestie van tijd dat het daar ook gaat wiebelen. Voordat je het weet staat Poetin weer voor je voordeur. Bewijs? Het is algemeen bekend dat Poetin de Sovjet Unie weer wil opbouwen. Lees maar het boek "The winter is coming" van Kasparov die het haarfijn uitlegt.
Grote onzin, het boek is niet gebaseerd op recente feiten, het kijkt alleen maar terug.
In de Krim zijn ze blij dat ze weer bij Rusland horen, daarom is er ook niet in de Krim gevochten en dat rotzooien in Oekraine zijn geruchten of Westerse propaganda, is niets van bewezen.
Er zitten wel Amerikaanse soldaten die het Nazi-leger opleiden.

Rusland houd zich juist netjes aan de regels, de VS zit in 149landen met militairen.

Ik zou mij als Rusland ook zeer bedreigd voelen als de NAVO aan je grens staat en oorlogstaal spuwt.
We vragen er zelf om als Rusland Europa wegvaagd, en wat zullen we dan een spijt met onze kinderen dood in onze armen.
Dan vragen we ons af waarom de NAVO de grote beer maar bleef prikken, want eens gaat hij bijten.
Blijkbaar denkt men hier dat we onaantastbaar zijn!
pi_164169518
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 16:58 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zo zou men het eigenlijk moeten zien in de kindersogen, legoblokjes,wat niet past gooien we een op een hoop?
Is er niet heel wat imitatie van op de markt?
ik weet het niet. als Gülen zo erg was wordt het land sterker, maar of zoveel ministeriewerkers en universiteiten gemakkelijk te vervangen zijn, ik weet het niet. er gaat een hoop know-how verloren. we zullen het zien, en anders gewoon de recessie in en afwachten tog
pi_164173700
Schijnt dat het kabinet van Erdogan veel declaraties binnenkrijgt van tv's de laatste tijd.
Elke keer dat Gülen erop verschijnt schiet er wel ergens in het wereldrijk der Turken iemand met zijn geweer op de tv.



:').
I´m back.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 2 augustus 2016 @ 14:50:01 #89
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_164177267
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 12:18 schreef Ryan3 het volgende:
Schijnt dat het kabinet van Erdogan veel declaraties binnenkrijgt van tv's de laatste tijd.
Elke keer dat Gülen erop verschijnt schiet er wel ergens in het wereldrijk der Turken iemand met zijn geweer op de tv.

[ afbeelding ]

:').
... le sigh ... :')
pi_164177335
On a more serious note:

Conflicts twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 14:15:58 TURKEY: "Countries we assume to be friends with are siding with coup plotters and terrorists”: Erdoğan -@CNNTURK_ENG https://t.co/AjUoZSrid9 reageer retweet
Niet alleen Gülen, maar ook landen waarvan Erdo dacht dat hij er vriendjes mee was, zaten achter de coup dus...

Nou dat staat er dus in feite niet. Maar landen waarvan Erdo dacht dat ze vrienden waren, staan achter de coupplegers en terroristen.
Dus EU...
I´m back.
  Moderator dinsdag 2 augustus 2016 @ 15:00:08 #91
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_164177543
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 12:18 schreef Ryan3 het volgende:
Schijnt dat het kabinet van Erdogan veel declaraties binnenkrijgt van tv's de laatste tijd.
Elke keer dat Gülen erop verschijnt schiet er wel ergens in het wereldrijk der Turken iemand met zijn geweer op de tv.

[ afbeelding ]

:').
_O-
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_164191143
Erdogan heeft bewijs voor de gulen coup.

Helicopters, guns, instructies alles! Per staats TV:



Jammer alleen dat de coup blueprint in realiteit cheats zijn voor GTAIV.

:') :') :') :') :') :') :') :') x 10000000
pi_164191170
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 00:44 schreef Nintex het volgende:
Erdogan heeft bewijs voor de gulen coup.

Helicopters, guns, instructies alles! Per staats TV:

[ afbeelding ]

Jammer alleen dat de coup blueprint in realiteit cheats zijn voor GTAIV.

:') :') :') :') :') :') :') :') x 10000000
_O- _O- _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164191177
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 20:29 schreef sp3c het volgende:

[..]

deze loyaliteit -O-
w/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164191188
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 00:44 schreef Nintex het volgende:
Erdogan heeft bewijs voor de gulen coup.

Helicopters, guns, instructies alles! Per staats TV:

[ afbeelding ]

Jammer alleen dat de coup blueprint in realiteit cheats zijn voor GTAIV.

:') :') :') :') :') :') :') :') x 10000000


ze probeerden het eerst op GTA uit
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164191195
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 00:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

ze probeerden het eerst op GTA uit
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164191274
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 00:44 schreef Nintex het volgende:
Erdogan heeft bewijs voor de gulen coup.

Helicopters, guns, instructies alles! Per staats TV:

[ afbeelding ]

Jammer alleen dat de coup blueprint in realiteit cheats zijn voor GTAIV.

:') :') :') :') :') :') :') :') x 10000000
:D.

Beeld:
_O-.
pi_164191299
You gotta be shittin' me; dit kán toch gewoon niet echt serieus zijn of wel? :X :') }:|
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_164191382
ATV is overigens niet de staats-tv/publieke omroep, dat is TRT.

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 03-08-2016 01:15:39 ]
pi_164191402
En nu gaat Erdogan dus ook cheaten :(
pi_164192361
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 01:17 schreef WammesWaggel het volgende:
En nu gaat Erdogan dus ook cheaten :(
Recep Tayyip Assange.
pi_164194963
quote:
Hahahaaa fantastisch
pi_164195083
mustafa akyol

quote:
Turkey at a historic tipping point

If you look at Turkey today, in the aftermath of the failed coup plot of July 15, you can see both negative and positive signs for the future.


On the negative side, there is an enraged nation, and state, against the enemy within. The putschists and their network, the Gülen community, is now the target of major wrath. This includes the arrest of more than 10,000 people and the firing of tens of thousands of public servants. Some aspects of this great purge are certainly excessive and worrying — such as the confiscation of the financial assets of suspected Gülenist prosecutors, or the arrests of journalist who merely wrote in Gülenist media. Some statements from officials, such as Economy Minister Nihat Zeybekçi’s vow that the putschists “will beg to be killed in their prison,” is outright scary. All in all, they are very clear grounds to worry about human rights violations in the months and years to come.

On the positive side, which seems to be missed by most Western observers, there are really bright spots. First of all, putting an end to this whole story of Gülenists infiltration of the state, which was underestimated by many people including myself, will be good for Turkish democracy. While the world’s attention has been only focused on President Recep Tayyip Erdoğan’s latter-day (and overt) authoritarianism, the Gülenists have been covertly responsible for many traumas, such as the imprisonment of secular journalists or Kurdish activists from 2007 to 2013. The coup attempt itself proved the scope of their threat, the elimination of which should be welcome.

Moreover, there are also signs of a rare national consensus between the government and the opposition. President Erdoğan and Prime Minister Binali Yıldırım have come together with the main opposition for the first time in years (I wish they came together with the pro-Kurdish Peoples’ Democratic Party too, an act which could even help restore the “peace process” with the Kurdish separatists). There is now a chance that a truly “New Turkey” can be built by broad national consensus, rather than a narrow Erdoğanist agenda.

I really can’t foresee how these dynamics will work in the period ahead us. Probably nobody can. Yet we can all work together to drag Turkey towards the brighter side, not the dark side.

There is a major problem at hand, though. The Western world, in other words the United States and European Union, are very unhelpful to Turkey as this critical junction. Why? Well, their reaction to the coup has been very feeble. Yes, statements came from Western capitals that they stand with Turkish democracy.

But no Western statesmen (with the exception of a U.K. minister) have visited Turkey for solidarity, no icon in Western capitals were lit with the colors of the Turkish flag, and almost no major Western newspaper gave wholehearted praise for the brave Turkish citizens who stopped putschist tanks at the expense of their lives.

For me, this Western feebleness comes from the fact that, first, they don’t “get it,” or understand the severity of the coup plot and its culprits. Secondly, they are so focused on Erdoğan’s authoritarianism or Islamism that they are unable see anything else. For most Turks, however, the simpler explanation lies in a Western conspiracy. And unless Western behavior changes significantly, this conspiratorial perception may take Turkey further away from the West, and the tipping point may prove to be a disastrous one.

August/03/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164195146
zit wel wat in, probleem is dat de 'gewone burgers' van Turkije en Westen elkaar nu gaan uitmaken voor van alles en nog wat, terwijl het vooral leiders zijn die politieke spelletjes spelen. het volk is altijd de dupe
pi_164195375
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 11:12 schreef Faeroer het volgende:
zit wel wat in, probleem is dat de 'gewone burgers' van Turkije en Westen elkaar nu gaan uitmaken voor van alles en nog wat, terwijl het vooral leiders zijn die politieke spelletjes spelen. het volk is altijd de dupe
das altijd het geval idd.

en het punt dat hij benoemt heb ik vanaf dag 1 al benoemd en is een zwaarwegende. namelijk het onderwerp van vertrouwen. en die is behoorlijk geschaad door de houding/reacties van westerse politici op de coup.
akyols verklaring van de huidige houding van de westerse politiek/media richting Turkije. namelijk dat het komt door "het niet begrijpen va de situatie" of "het blindstaren op "dictator" erdogan" onderschrijf ik zeker. maar ik denk dat het ook komt doordat politici/media hier in het westen simpelweg onverschillig zijn wie de scepter zwaait in ankara, "als het maar iemand is waar je prettig mee kan samenwerken". ook al is het een clubje officieren, die de macht grijpt door een regering af te zetten waar de helft van het Turkse electoraat op heeft gestemd. en die onverschillige houding schaadt imo het vertrouwen van de Turken richting het westen. waardoor het westen automatisch veel minder positieve invloed zal hebben op Turkije. wat er vervolgens voor zal zorgen dat Turkije nog meer gaat navelstaren en uiteindelijk Turkije helemaal niks meer aantrekt van wat het westen zegt en dan hebben we pas echt probleem.

[ Bericht 14% gewijzigd door Slayage op 03-08-2016 13:25:27 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 3 augustus 2016 @ 11:29:07 #106
8369 speknek
Another day another slay
pi_164195448
quote:
Cousin Tayyippp come boowlin and watch some Turkish titties.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 11:32:33 #107
8369 speknek
Another day another slay
pi_164195506
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 11:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

das altijd het geval idd.

en het punt dat hij benoemt heb ik vanaf dag 1 al benoemd en is een zwaarwegende. namelijk het onderwerp van vertrouwen. en die is behoorlijk geschaad door de houding/reacties van westerse politici op de coup.
akyols verklaring van deze houding richting turkije. namelijk "het niet begrijpen" of "het blindstaren op "dictator" erdogan", denk dat het zeker een rol speelt, maar ik denk dat het meer is dat ze de politici hier in het westen gewoon onverschillig zijn wie de scepter zwaait in ankara, als het maar iemand is waar je prettig mee kan samenwerken, ook als is het een clubje officieren. en die onverschillige houding schaadt imo het vertrouwen van de turken richting europa/VS, zo zit ik er althans persoonlijk in. en als het er niet meer blijkt te zijn gaat turkije nog meer navelstaren en trekt turkije helemaal niks meer aan van wat de buitenwereld zegt en dan hebben we pas een echt probleem.
Ik denk dat dat redelijk accuraat is, maar het heeft er ook mee te maken dat Erdogan door zijn acties de laatste jaren sowieso al op -100% krediet stond bij de Westerse leiders, en de manier waarop hij ze gegijzeld hield over de rug van twee miljoen vluchtelingen. Dat is niet zozeer dat ze de Turken een coup gunnen, als wel dat ze hem liever zien gaan op welke manier dan ook.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_164196170
ISTANBUL - De Turkse politie heeft woensdag een inval gedaan in het kantoor van een belangrijke publieke wetenschappelijke organisatie. Het gaat om de Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad van Turkije, de Tubitak, aldus lokale media.

Volgens de lokale tv-zender NTV nam de politie een grote groep mensen mee.
http://www.telegraaf.nl/b(...)appers_gepakt__.html

Mensen kunnen zeker ook niet weg als ze zouden willen? Kunstenaars, wetenschappers?
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:12:48 #109
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164196369
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 00:44 schreef Nintex het volgende:
Erdogan heeft bewijs voor de gulen coup.

Helicopters, guns, instructies alles! Per staats TV:

[ afbeelding ]

Jammer alleen dat de coup blueprint in realiteit cheats zijn voor GTAIV.

:') :') :') :') :') :') :') :') x 10000000
Dit moet een variant van De Speld zijn toch? De Kebabspies? Dat kan je niet menen dit?? :') !!!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 3 augustus 2016 @ 12:14:33 #110
74056 crew  ToT
pi_164196414
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 00:44 schreef Nintex het volgende:
Erdogan heeft bewijs voor de gulen coup.

Helicopters, guns, instructies alles! Per staats TV:

[ afbeelding ]

Jammer alleen dat de coup blueprint in realiteit cheats zijn voor GTAIV.

:') :') :') :') :') :') :') :') x 10000000
:D WAT???????????

Is dit geen photoshop of zo? _O- Is de uitzending nog ergens terug te vinden?
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:16:02 #111
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164196461
quote:
2s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:14 schreef ToT het volgende:

[..]

:D WAT???????????

Is dit geen photoshop of zo? _O- Is de uitzending nog ergens terug te vinden?
NWS / Staatsgreep in Turkije #55

_O- _O-
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:17:24 #112
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164196496
ben benieuwd of ze in Turkije nog verkiezingen gaan houden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 3 augustus 2016 @ 12:18:08 #113
74056 crew  ToT
pi_164196513
quote:
Hehehe, ja alleen kan ik geen Turks en is moeilijk in te schatten wat die specifieke situatie nu is. Toch is het wel humor natuurlijk! :P
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 3 augustus 2016 @ 12:18:37 #114
74056 crew  ToT
pi_164196525
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:04 schreef Loekie1 het volgende:
ISTANBUL - De Turkse politie heeft woensdag een inval gedaan in het kantoor van een belangrijke publieke wetenschappelijke organisatie. Het gaat om de Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad van Turkije, de Tubitak, aldus lokale media.

Volgens de lokale tv-zender NTV nam de politie een grote groep mensen mee.
http://www.telegraaf.nl/b(...)appers_gepakt__.html

Mensen kunnen zeker ook niet weg als ze zouden willen? Kunstenaars, wetenschappers?
Erdogan wil een islamitische staat. Wetenschap is de grootste vijand van het geloof, dus best een logische stap! :Y
Houd het volk dom en je houdt macht over hen.
pi_164196559
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 11:32 schreef speknek het volgende:

Ik denk dat dat redelijk accuraat is, maar het heeft er ook mee te maken dat Erdogan door zijn acties de laatste jaren sowieso al op -100% krediet stond bij de Westerse leiders, en de manier waarop hij ze gegijzeld hield over de rug van twee miljoen vluchtelingen. Dat is niet zozeer dat ze de Turken een coup gunnen, als wel dat ze hem liever zien gaan op welke manier dan ook.
en dat steekt bij mij persoonlijk. des te meer omdat datzelfde westen (vaak terecht) erdogan beticht van niet democratisch gedrag. echter blijft er niks over van die houding richting erdogan, als er een situatie voordoet waarin de democratie volledig om zeep geholpen dreigt te worden je niets van je laat horen of als je al iets zegt, je je boodschap meteen verpakt met een belerend vingertje. al die "steunbetuigingen" waren zo lauw, laat en niets zeggend, dat het bij mij totaal niet oprecht overkwam.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164196577
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:12 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Dit moet een variant van De Speld zijn toch? De Kebabspies? Dat kan je niet menen dit?? :') !!!
zo ontwikkeld is turkse humor niet :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164196583
quote:
2s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:14 schreef ToT het volgende:

[..]

:D WAT???????????

Is dit geen photoshop of zo? _O- Is de uitzending nog ergens terug te vinden?
is echt :|W
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:22:04 #118
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164196603
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo ontwikkeld is turkse humor niet :P
Die denken dan dat GTA staat voor Gulen Takes Ankara? :')
pi_164196635
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:22 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Die denken dan dat GTA staat voor Gulen Takes Ankara? :')
we maken er allemaal (terecht) grapjes om, maar het toont wel de stemming in turkije atm :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164196660
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

en dat steekt bij mij persoonlijk. des te meer omdat datzelfde westen (vaak terecht) erdogan beticht van niet democratisch gedrag. echter blijft er niks over van die houding richting erdogan, als er een situatie voordoet waarin de democratie volledig om zeep geholpen dreigt te worden je niets van je laat horen of als je al iets zegt, je je boodschap meteen verpakt met een belerend vingertje. al die "steunbetuigingen" waren zo lauw, laat en niets zeggend, dat het bij mij totaal niet oprecht overkwam.
Het is Erdogan die de democratie om zeep helpt. Is dat nu echt zo moeilijk om te zien? Wat voor opleiding heb je gehad?
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:25:51 #121
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164196681
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

we maken er allemaal (terecht) grapjes om, maar het toont wel de stemming in turkije atm :{
Ja, ik bedoel het ook niet echt lullig. Maar wat denk de gemiddelde Turk hier dan van denk ik dan. Die geloven dit ook?
pi_164196780
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:24 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Het is Erdogan die de democratie om zeep helpt. Is dat nu echt zo moeilijk om te zien? Wat voor opleiding heb je gehad?
"het verlichte westen leest de barbaarse turk de les"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164196869
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

"het verlichte westen leest de barbaarse turk de les"
Ja belachelijk ze kunnen het beter gewoon laten gebeuren, geef het volk waar ze om vragen.
pi_164196872
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:25 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Ja, ik bedoel het ook niet echt lullig. Maar wat denk de gemiddelde Turk hier dan van denk ik dan. Die geloven dit ook?
ik kan niet spreken namens de gemiddelde turk. maar als de gemiddelde turk niet weet wat "GTA IV CHEATS" zijn. en dat staat er heel duidelijk in het turks. dan ik me voorstellen dat ze dit serieus nemen.

aan de andere kant zag ik op facebook een post van een gamer neefje van me die dit uiteraard hilarisch vond net als jij en ik :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164196998
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

"het verlichte westen leest de barbaarse turk de les"
Jij bent toch gewoon Nederlander?
pi_164197064
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:40 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Jij bent toch gewoon Nederlander?
hangt er van af aan wie je het vraagt...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164197079
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

hangt er van af aan wie je het vraagt...
Aan jou.
pi_164197344
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:44 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Aan jou.
was het maar zo simpel,maar misschien ik te dom om dat te begrijpen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164197409
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

was het maar zo simpel,maar misschien ik te dom om dat te begrijpen.
Je bent toch in Nederland opgegroeid? Weet je dan niet wat democratie zoal inhoudt?
pi_164197454
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:59 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Je bent toch in Nederland opgegroeid? Weet je dan niet wat democratie zoal inhoudt?
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

"het verlichte westen leest de barbaarse turk de les"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 3 augustus 2016 @ 13:02:29 #131
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164197462
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

[..]

Maar jij bent geen Turk. Dus waar hebben we het over?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164197500
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:02 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar jij bent geen Turk. Dus waar hebben we het over?
"het verlichte westen bepaalt wat mijn identiteit is"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164197546
quote:
2s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:14 schreef ToT het volgende:

[..]

:D WAT???????????

Is dit geen photoshop of zo? _O- Is de uitzending nog ergens terug te vinden?
WUHAHAHAA _O- _O-
pi_164197576
quote:
The Western response to the coup attempt is scary

I hate conspiracy theories; they are not only an expression of narrow-mindedness, but also block common sense and chart a path toward the dangerous waters of xenophobia, anti-Semitism and paranoia.

Unfortunately, they are very popular nowadays, especially in Muslim countries, and it fans the flames of anti-Westernism while fostering nationalist authoritarian politics. That is why I have been a long-time critic of the conspiratorial mind in Turkey and have written extensively on that false mindedness.


Nevertheless, I must admit that even I have started to view the recent suspicions about “U.S. or Western backing for the coup attempt” as not entirely groundless. It is not to say that I am one among those who directly accuse the U.S. of plotting against Turkey, but I find the U.S. and Western reaction toward the coup attempt in Turkey as utterly problematic.

First of all, Western governments and media outlets, from the very beginning, did not decisively denounce the coup attempt. On the contrary, international channels broke the news in an almost apologetic way on behalf of the coup plotters. Moreover, some almost legitimized the move as they claimed that the army could have been reacting against “the inefficiency of the government in the fight against ISIL.” Then, some started to imply that President Recep Tayyip Erdoğan might have staged the whole thing in order to use the pretext to extend his power. Finally, some started to express their skepticism concerning the role of Gülenists in the coup. Even if there are still dark aspects of the whole affair that deserve skepticism and the possibility that the coup will be abused to attempt a severe purge, it is not sensible to focus more on the unconvincing story that Erdoğan himself staged the whole thing, than the more convincing story that it was an attempt against him and that the coup plotters were most probably Gülenists, since the struggle between them and Erdoğan has been getting very nasty.

After all, the U.S. may not approve the government’s request for Gülen’s extradition to Turkey without any legal process to prove his role in the coup, but it’s another to portray Gülen as a pious individual who lives peacefully in the U.S., or as a Sufi who has nothing to do with Turkish politics.

Finally, we know the U.S./Western obsession of acting against authoritarian nationalist leaders in other countries, either by direct intervention or by informal and murky meddling. I hope no such circle in a Western government, and especially in intelligence agencies, found an opportunity to try to do something similar for Erdoğan by meddling in the Erdoğan-Gülen rift. I am an arch critic of Erdoğan, his party and their politics, and I was the lonely first person among democrats to express concern about the authoritarian swing in Turkey as early as the end of 2009. I am someone who paid a price for being an opponent of authoritarian politics and of Kurdish politics, but it never occurred to me to change my ways when I encountered all sorts of intimidation. That is why I have no concerns about being labelled as an Erdoğan apologist, as I not only support his civilian government against any coup or plot, but also feel revolted by the Western media, which is more focused on portraying him as a mere monster behind all manner of evil than anything else. Moreover, the recent coverage of Turkish affairs does injustice to the civil society and the opposition in Turkey and tends to underestimate the democratic dynamism in the country. I think it is worthy of praise that the majority of the people and all the opposition united to react against the undemocratic attempt despite the country’s political polarization.

If our Western allies and friends want to support democracy in Turkey, they should have been supporting the general anti-coup mood and the recent reconciliatory attitude of Erdoğan and his party rather than spoiling the opportunity by pushing Turkey into an anti-Western, nationalistic and authoritarian mood.

Of course I am very concerned by the possibility of a further authoritarian swing. Of course I know that the future is still uncertain and gloomy. Of course I am not convinced that Erdoğan and his party did not and will not respond in the most democratic way. And of course I am very disturbed by the witch hunt, as I have friends and acquaintances among the arrested journalists; in short, I am not very optimistic at all. Still, I am more scared by the possibility of Western policy being shaped by the obsession with Erdoğan than anything else.

We know what happens if Western policy is shaped by the determination to get rid of nationalist/authoritarian leaders in other countries. They are all war-trodden people who are at each other’s throat, God forbid!

http://www.hurriyetdailyn(...)102311&NewsCatID=406
August/01/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164197689
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

[..]

Mag ik je een vraag stellen? Ben je in Nederland opgegroeid?
pi_164197916
stay stronk slayage bruur
pi_164198043
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:11 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Mag ik je een vraag stellen? Ben je in Nederland opgegroeid?
je mag me pm/dmen schoonheid :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164198059
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:20 schreef zarGon het volgende:
stay stronk slayage bruur
altijd LAN!!! :7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 3 augustus 2016 @ 13:35:56 #139
8369 speknek
Another day another slay
pi_164198283
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

en dat steekt bij mij persoonlijk. des te meer omdat datzelfde westen (vaak terecht) erdogan beticht van niet democratisch gedrag. echter blijft er niks over van die houding richting erdogan, als er een situatie voordoet waarin de democratie volledig om zeep geholpen dreigt te worden je niets van je laat horen of als je al iets zegt, je je boodschap meteen verpakt met een belerend vingertje. al die "steunbetuigingen" waren zo lauw, laat en niets zeggend, dat het bij mij totaal niet oprecht overkwam.
Ik geloof absoluut dat er een zekere orientalistische, half-racistische mindset meespeelt, "die mensen in het midden-oosten kunnen toch niet goed voor zichzelf zorgen, dus zo nu en dan een coup is gewoon par for the course, en laten we er maar gewoon realpolitisch er mee omgaan". Maar dit vind ik dan ook weer iets te kort door de bocht. En de schrijver van het andere artikel, inzover als hurriyet uberhaupt nog betrouwbaar is, lijkt ook ten dele appeasement te plegen ingegeven door angst dat Erdogan nog meer macht krijgt.

1. De westerse leiders hebben zich grotendeels uitgesproken tegen de coup terwijl deze nog bezig was (wellicht laat, natuurlijk ietwat opportunistisch, maar daar heeft Turkije het met zijn vluchtelingendeal ook naar gemaakt; als je gegijzeld wordt ga je geen stennis schoppen tegen wie je op dat moment dan ook gegijzeld houdt). Ze stonden in ieder geval niet de coupplegers aan te moedigen (voor zover we weten).
2. De belangrijkste peilers in de Westerse democratie zij: de rechtsstaat en de vrije pers. Die laatste had Erdogan al goeddeels ontmanteld lang voor de couppoging, de eerste was hij ook al een jaar mee bezig. In de ogen van menig Westerling was er geen goed functionerende Turkse democratie meer. Tuurlijk, een couppoging is nog erger, maar verder is het lood om oud ijzer. Ongetwijfeld zal dit enigszins gechargeerd zijn geweest en ingegeven door het eerder genoemde orientalisme, maar je kunt moeilijk anders zeggen dan dat wat Erdogan nu doorvoert, toch duidelijk de tekenen van een op zijn minst Totalitaire Cronyist zijn. Dus het sentiment wat heerste is alleen maar bevestigd. Een ambivalentie is dan wellicht niet correct, maar valt ook te verwachten.
3. Tot niet zo lang geleden waren coupplegingen in Turkije ook gewoon par for the course, en zelfs een integraal onderdeel van de grondwet, omdat Ataturk schijnbaar dezelfde orientalistische blik had. Dit is er door aanmoediging van de EU uitgehaald, dat diezelfden bij een relaps dan hun schouders ophalen valt ook enigszins te begrijpen.

[ Bericht 2% gewijzigd door speknek op 03-08-2016 14:26:16 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_164198317
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:07 schreef Slayage het volgende:
We know what happens if Western policy is shaped by the determination to get rid of nationalist/authoritarian leaders in other countries. They are all war-trodden people who are at each other’s throat, God forbid!
Toch leuk dat ze Erdogan zo omschrijven.
pi_164198362
quote:
99s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

je mag me pm/dmen schoonheid :*
Alleen omdat ik vraag of je in Nederland bent opgegroeid?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 3 augustus 2016 @ 13:41:14 #142
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_164198396
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:24 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Het is Erdogan die de democratie om zeep helpt. Is dat nu echt zo moeilijk om te zien? Wat voor opleiding heb je gehad?
Ja, tuurlijk is het Erdogan die de democratie op zeep helpt. Echter snap ik de reactie vanuit Turkije ook wel. Iedereen in de westerse wereld zit te gillen om democratie, maar uiteindelijk willen ze Erdogan wel weg hebben, desnoods met een coup of met een kogel door de kop. Enigszins hypocriet is het dus wel.

... niet dat ik hem niet weg wil hebben :P
pi_164198487
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:37 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Toch leuk dat ze Erdogan zo omschrijven.
das ook helemaal niet gek in de turkse media. in turkije wordt hij door sommigen langer "dictator" genoemd dan hier in het westen. ;)

een aantal jaar terug met een persconferentie deed hij zijn beklag over dat sommigen in de media hem een dictator noemden. hij gaf aan dat hij het voornamelijk had over de journalisten in de voorste rij van de zaal, hij wees met een vingertje naar hen en zei zoiets als, "denk jullie dat ik jullie hier zou laten plaatsnemen als ik een dictator zou zijn?" })
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164198498
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:39 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Alleen omdat ik vraag of je in Nederland bent opgegroeid?
off topic geneuzel en alles
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 3 augustus 2016 @ 13:51:51 #145
8369 speknek
Another day another slay
pi_164198611
quote:
2s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

das ook helemaal niet gek in de turkse media. in turkije wordt hij door sommigen langer "dictator" genoemd dan hier in het westen. ;)

een aantal jaar terug met een persconferentie deed hij zijn beklag over dat sommigen in de media hem een dictator noemden. hij gaf aan dat hij het voornamelijk had over de journalisten in de voorste rij van de zaal, hij wees met een vingertje naar hen en zei zoiets als, "denk jullie dat ik jullie hier zou laten plaatsnemen als ik een dictator zou zijn?" })
A few years later

They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 14:11:07 #146
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164199089
quote:
2s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

"het verlichte westen bepaalt wat mijn identiteit is"
Nee hoor. Dat maak jij er weer van.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 3 augustus 2016 @ 14:13:08 #147
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164199131
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:51 schreef speknek het volgende:

[..]

A few years later

[ afbeelding ]
"ja maar terroristen"

:')

Triest dat turkije onder erdopan zo afglijdt.
pi_164199583
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:35 schreef speknek het volgende:

[..]

Ik geloof absoluut dat er een zekere orientalistische, half-racistische mindset meespeelt, "die mensen in het midden-oosten kunnen toch niet goed voor zichzelf zorgen, dus zo nu en dan een coup is gewoon par for the course, en laten we er maar gewoon realpolitisch er mee omgaan". Maar dit vind ik dan ook weer iets te kort door de bocht. En de schrijver van het andere artikel, in zover als hurriyet uberhaupt nog betrouwbaar is, lijkt ook ten dele appeasement te plegen ingegeven door angst dat Erdogan nog meer macht krijgt.
hurriyet is dogan media groep en zeer zeker geen vriendjes met erdo. ik zou die engelstalige site van hun in de gaten houden als je geinteresseerd bent in turkse onderwerpen. veel betere informatie dan een telegraaf/nos ;)

wat ik het meest fascinerende vind is dat in turkije er zoals beide artikelen aangeven in turkije er met een dubbel gevoel tegenaan kijkt, ik zit daar ook zo in, er is nu voor het eerst ooit dat turkse politici hun koppen bij elkaar lijken te steken (je kan zeggen dat komt door een gezamenlijke vijandsbeeld bla. maar toch), wat hoop biedt. aan de andere kant kan deze situatie ook gebruikt/misbruikt worden door als het ware een tegen coup te plegen, iets wat net zo kwalijk is. ik weet simpelweg niet welke kant het opgaat en houd mijn standpunt wat dat betreft net als de meeste turken in het midden. ja het systeem moet volledig geherstructureerd worden, maar dit mag nooit ten koste/ten bate van een specifiek clubje mensen zijn.

quote:
1. De westerse leiders hebben zich grotendeels uitgesproken tegen de coup terwijl deze nog bezig was (wellicht laat, natuurlijk ietwat opportunistisch, maar daar heeft Turkije het met zijn vluchtelingendeal ook naar gemaakt; als je gegijzeld wordt ga je geen stennis schoppen tegen wie je op dat moment dan ook gegijzeld houdt). Ze stonden in ieder geval niet de coupplegers aan te moedigen (voor zover we weten).
enige politici waar ik iets over heb gehoord in de avond/nacht van de coup was kerry, die neutraal reageerdee met iets als "ik krijg wat signalen, maar de details ken ik niet" en wilders zijn oprechte "democratische" standpunt. voor de rest was het muisstil. wat me wel is bijgebleven was dat toen nog niet duidelijk was of de coup zou slagen of niet de NOS verslaggever lacherig zat te doen met erdos facetime stuk.

quote:
2. De belangrijkste peilers in de Westerse democratie zij: de rechtsstaat en de vrije pers. Die laatste had Erdogan al goeddeels ontmanteld lang voor de couppoging, de eerste was hij ook al een jaar mee bezig. In de ogen van menig Westerling was er geen goed functionerende Turkse democratie meer. Tuurlijk, een couppoging is nog erger, maar verder is het lood om oud ijzer. Ongetwijfeld zal dit enigszins gechargeerd zijn geweest en ingegeven door het eerder genoemde orientalisme, maar je kunt moeilijk anders zeggen dan dat wat Erdogan nu doorvoert, toch duidelijk de tekenen van een op zijn minst Totalitaire Cronyist zijn. Dus het sentiment wat heerste is alleen maar bevestigd. Een ambivalentie is dan wellicht niet correct, maar valt ook te verwachten.
de rechtstaat en de media is uiteraard een belangrijk en terecht punt van kritiek richting erdo en co. 100%
echter de rechtstaat is in turkije altijd een tool geweest van de politiek en die lijn heeft erdo en co. helaas simpelweg doorgezet. dus wat dat betreft is het niet iets nieuws. daar waar bv. in het pre erdo tijdperk, rechtszaken aan de orde van de dag waren over, "belediging van de turkse natie / belediging van ataturk", heeft het op een gegeven moment plaatsgemaakt voor belediging van erdo. of die gefabriceerde rechtszaken van de de gulenisten waar erdo toen nog mee samenwerkte tegen de militairen, diezelfde militairen die toen hun functies verloren krijgen nu weer hun functies terugkrijgen bizar genoeg. totaal niet wenselijk in een rechtstaat dat de politiek zicht mengt met de rechtspraak, maar dat is altijd de turkse realiteit geweest en is er niks veranderd ivm het pre erdo tijdperk.
vwb het aanpakken van de media is dat het grootste punt van kritiek geweest van mij persoonlijk richting erdo en co. daar kan ik weinig tegen inbrengen. die houding is ook ronduit verwerpelijk.
het enige wat ik kan vertellen over de turkse media is het feit dat in turkije niet iets is zoals een "media ethiek" of wat je "objectieve media" zou kunnen noemen, het lijkt alsof op voorhand al bepaald is hoe er verslag wordt gegeven van een specifiek onderwerp en dan heb ik het over de grote lijn van de media pre coup avond, of je bent als media in het anti erdo/akp kamp en niets is goed wat ze doen of je bent in het pro erdo/akp kamp en alles is goed wat ze doen. vreselijk ongezonde situatie zoals je begrijpt, maar dat was wel de turkse realiteit tot de coup. als voorbeeld van niet objectieve media is de Gulen mediagroep, deze was tot de openlijke oorlogsverklaring van Gulen aan erdo, pro erdo en (bijna) alles wat erdo deed was goed uiteraard, maar dat veranderde toen erdo een bepaalde wet door het parlement drukte waardoor o.a. Gulen scholen een enorme financiele/organisatorische domper kregen. die dag verklaarde Gulen Erdo met een gebed voor de cameras de oorlog en de volgende dag waren alle Gulen media opeens anti erdo media geworden.
dit legitimeert uiteraard niet dat erdo vervolegns de Gulen media op slinkse wijze de nek heeft omgedraaid, maar het verklaart het wel, immers zoals ik hierboven aangaf, justitie wordt gebruikt door de zittende machthebbers voor hun politieke doeleinden.
hoe turkije eruit zal zien over een jaar. dunno. zijn er zorgwekkende trends? ja zeker weten. zijn er positieve trends? ook die zijn er. we gaan het zien.

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 03-08-2016 14:41:04 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164199613
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:41 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ja, tuurlijk is het Erdogan die de democratie op zeep helpt. Echter snap ik de reactie vanuit Turkije ook wel. Iedereen in de westerse wereld zit te gillen om democratie, maar uiteindelijk willen ze Erdogan wel weg hebben, desnoods met een coup of met een kogel door de kop. Enigszins hypocriet is het dus wel.

... niet dat ik hem niet weg wil hebben :P
niks mis met erdogan weg willen hebben, maar niet ten koste van alles. veel mensen hier in het westen zien dat kennelijk anders jammer genoeg.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164199648
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:51 schreef speknek het volgende:

[..]

A few years later

[ afbeelding ]
nee deze gasten van de Gulen media groep waren toen nog pro erdo :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164199932
quote:

Turkey should tone down against the West


Yes, it’s a fact that Thorbjorn Jagland, secretary-general of the Council of Europe, will be the first European official to pay a visit to Ankara since the July 15 coup attempt when he comes on Aug. 3, nearly three weeks after Turkish democracy faced one of its severest attacks. (Except for the United Kingdom’s EU minister, Alan Duncan, who was in Ankara on July 20 and 21.)

It’s also true that statements coming from European capitals during and after the coup attempt failed to focus on the very core of the issue, namely, that a group of plotters with links to the Gülenist organization within the army tried to overthrow the government by terrorizing the country, bombing parliament and killing civilians.

There were some foreign ministers who warned Turkey that the coup attempt would not provide a “blank check” to President Recep Tayyip Erdoğan, issuing their statements just 24 hours after the incident and before the dust had even settled. There were others who condemned the incident but without showing any empathy, as if such coup attempts happened every day in this part of the world. It’s also true that Germany’s refusal to allow President Recep Tayyip Erdoğan to join a rally in Cologne via videoconference was absurd.
It’s also a fact that the Western media’s coverage was not objective at all and, worse, was not helpful in transmitting what has been happening in the country to their audience in the right way. It was this column in the very first week after the coup attempt that reflected this disappointment with calls to obtain a better outlook on the developments here.

However, all these will not justify increasingly hostile statements from the Turkish leadership against Turkey’s Western allies. Criticizing the lack of support or insufficient solidarity lent by European countries is one thing; identifying them as supporters of terrorism and coups is something else.

In a statement to international investors, Erdoğan accused the West of supporting terrorists and standing by the coup plotters, naming Germany, Belgium and France, three main countries of the European Union. Echoing Erdoğan, Prime Minister Binali Yıldırım and other senior Turkish leaders are also very outspoken when it comes to slam European countries on the similar points.

This harsh rhetoric against all of the West should not be thought of separately from Erdoğan’s upcoming visit to Russia next week. Again in his statement to investors, Erdoğan said Turkey and Russia were planning to announce a very substantial action plan to strengthen their bilateral economic and trade relationship to make them even better than before Nov. 24, 2015, the day Turkey shot down a Russian warplane. Although Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu had said Turkey’s normalization with Russia does not represent an alternative to its ties with NATO and the EU, there are those in Ankara that consider it otherwise.

If Turkey is planning to use this strong-worded rhetoric to urge its Western partners that they might lose their strongest ally in this region, that would first hurt Turkish interests before those of its allies. It’s vital for Turkey to tone down its rhetoric against the West, find a balanced language and recall that its future is still in Europe.

August/03/2016

http://www.hurriyetdailyn(...)102418&NewsCatID=429
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164200011
zo, nog lekker een last minute geboekt....effe de economie helpen 8-)
pi_164200062
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 14:54 schreef edraket31 het volgende:
zo, nog lekker een last minute geboekt....effe de economie helpen 8-)
_O- _O- _O-

waar ga je heen?

mijn broertje is ook naar een hotel geweest dat afgelopen jaar onbetaalbaar was voor hem :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164200857
Regnum Carya of Maxx Royal Kemer/Belek, dat zijn de twee beste hotelketens in het zuiden. _O_
Maar nog steeds vies duur gok ik in de zomer. buiten het hoofdseizoen in december betaalde we sowieso al bijna niets, lijkt mij sterk dat dat nog goedkoper kan.
pi_164201579
De aan Gülen gelieerde journalist Faruk Mercan, die in 2015 uit Turkije is gevlucht, heeft een lezenswaardige column geschreven over de cruciale momenten van de staatsgreep, en vooral waarom deze mislukte:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Samenvatting:
- Journalisten die nauwe banden onderhouden met het Pentagon (Michael Rubin), Washington (Gönül Tol) en het Witte Huis (John Hannah) schreven op 21 maart 2016, 30 mei 2016 en 15 juni 2016 artikelen waarin ze hintten op een staatsgreep. Het Westen zou de militaire junta erkennen en goede banden onderhouden, mits Erdogan maar niet wordt gedood. (Rubin op 24 maart: "Neither European nor American public opinion would likely be sympathetic to the execution of Erdoğan, his son and son-in-law, or key aides like Egemen Bağış and Cüneyd Zapsu, although they would accept a trial for corruption and long incarceration.")
- Dit is de reden dat het vliegtuig van Erdogan dat van Marmaris naar Istanbul vloog niet uit de lucht is geschoten, terwijl dat wel had gekund, aangezien 2 F16's van de coupplegers het presidentiële vliegtuig op lock-on stand hadden staan. Ze wilden hem bij aankomst arresteren en gevangen zetten.
- De chef-staf van het Turkse leger, Hulusi Akar, was geen Gülenist, maar gaf in 2012, toen hij nog niet tot chef-staf was benoemd, Gülenisten de indruk dat hij op zijn minst niet vijandig was tot de Gülen-beweging en hun geen strobreed in de weg wilde leggen. In 2015 moest een nieuwe Chef-staf worden benoemd; Erdogan wilde dat Servet Yörük het zou worden, maar tegen zijn zin in werd Hulusi Akar de chef-staf. Faruk Mercan insinueert dat Hulusi Akar deze post aan de Gülenisten heeft te danken. Vanaf het moment dat Hulusi Akar chef-staf werd, totaan de staatsgreep, heeft Erdogan Hulusi Akar op de een of andere manier weten in te palmen. Op de dag van de staatsgreep weigerde Hulusi Akar om deel te nemen aan de staatsgreep, en heeft hij zelfs tegenmaatregelen getroffen. Als de hoogste generaal van het Turkse leger had meegedaan, zou de uitkomst van de staatsgreep anders zijn geweest.
- Ümit Dündar, de generaal van het 1e leger, had gevangen genomen moeten worden. Dat gebeurde niet, waardoor hij in de beginfase van de staatsgreep zich via de tv kon uitspreken tegen de coup en Erdogan in Istanbul een veilige haven kon geven.
- De staatsgreep had eigenlijk op 16 juli om 03:00 uur moeten beginnen, maar de staatsgreepplegers kwamen erachter dat hun plannen waren ontdekt, waardoor ze 6 uur eerder, 15 juli 's om 21:00 uur begonnen. Hierdoor was het civiele verzet groter en was de voorbereiding van de coupplegers nog niet volmaakt.
- Erdogan wist van te voren dat de staatsgreep gepleegd zou worden. Hij ging expres niet naar een ander land. Het gesprek met CNNTurk, waarin hij de Turkse bevolking opriep de straat op te gaan, was van te voren gepland.
pi_164202002
Die commercial van Zaman, met die lachende baby, kwam uit op 5 oktober 2015.

In het filmpje hoorde je sirenes, en vervolgens zag je een lachende baby.

Aantal dagen tussen 5 oktober 2015 en 15 juli 2016 = 9 maanden en 10 dagen; de duur van een zwangerschap in het Turks.

Subliminal message confirmed.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 16:28:09 #157
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164202434
quote:
11s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 16:11 schreef zarGon het volgende:
de duur van een zwangerschap in het Turks.
_O-
pi_164202483
quote:
11s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 16:11 schreef zarGon het volgende:
Die commercial van Zaman, met die lachende baby, kwam uit op 5 oktober 2015.

In het filmpje hoorde je sirenes, en vervolgens zag je een lachende baby.

Aantal dagen tussen 5 oktober 2015 en 15 juli 2016 = 9 maanden en 10 dagen; de duur van een zwangerschap in het Turks.

Subliminal message confirmed.
Je vergeet het belangrijkste

Lachende baby = Gülen bebek. Geboorte van een Gülen tijdperk.

[ Bericht 1% gewijzigd door ClapClapYourHands op 03-08-2016 16:35:19 ]
pi_164202739
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 16:28 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

_O-
Hm?

quote:
10s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 16:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je vergeet het belangrijkste

Lachende baby = Gülen bebek. Geboorte van een Gülen tijdperk.
^O^.

Inderdaad, zo is-ie completer.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 19:23:10 #160
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_164205785
https://www.reddit.com/r/(...)cret_codes_from_the/

Turkse zender vind geheime codes voor de coup bij het afval... maar wie goed oplet ziet dat het GTA cheat codes zijn _O- _O- _O-
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_164210327
quote:
11s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 16:11 schreef zarGon het volgende:
Die commercial van Zaman, met die lachende baby, kwam uit op 5 oktober 2015.

In het filmpje hoorde je sirenes, en vervolgens zag je een lachende baby.

Aantal dagen tussen 5 oktober 2015 en 15 juli 2016 = 9 maanden en 10 dagen; de duur van een zwangerschap in het Turks.

Subliminal message confirmed.
quote:
10s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 16:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je vergeet het belangrijkste

Lachende baby = Gülen bebek. Geboorte van een Gülen tijdperk.
OMG
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164213151
In İstanbul zijn acteurs van de stadstheaters geschorst als onderdeel van een onderzoek naar de mislukte staatsgreep van 15-16 juli.

Het gaat om bekende acteurs als Sevinç Erbulak, Mahberi Mertoğlu, İrem Arslan en Arda Aydın en de regisseurs Ragip Yavuz en Kemal Kocatürk, meldden Turkse media woensdag.

Kocatürk, die bekend staat om zijn one-man-shows zoals Orhan Veli, Ahmet Arif en Can Yücel, kondigde de maatregel aan op Facebook. ''De reden voor de schorsing is mondeling overgebracht, maar het is erg grappig'', meldde hij.

Erbulak maakte er ook melding van op Facebook: ''Er is maar één waarheid en die zal op een dag worden onthuld'', voegde ze eraan toe. ''Ik ben uit mijn theater gezet waar ik al een kwart eeuw hard werk. Onze naam is 'acteur' sinds de oude Grieken. Dit is wat we weten en wat we doen. Ik hoop dat deze fout zo spoedig mogelijk wordt gecorrigeerd'', aldus Erbulak.

http://www.zamanvandaag.n(...)rst-na-mislukte-coup
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164213331
Erdo’s billenmaat

Ik krijg steeds meer lol in dat gedoe in Turkije.

Telkens als dictator Recep Tayyip Erdogan weer een nieuwe beroepsgroep zuivert van hem onwelgevallige elementen, zie ik namelijk dat smoelwerk van Erdo’s beste Nederlandse vriendje, Eurocommissaris Frans Timmermans, voor me. “Hoe lul ik me hier nou weer uit”, zie ik Frenske dan denken.

Het begon allemaal wel logisch. Namelijk met militairen. Maar inmiddels is de Turkse Führer via rechters en docenten aanbeland bij het kaltstellen van voetbalscheidsrechters en acteurs.

What’s next?

Vroedvrouwen? Kapsters? Koffiedames?

En Frans zich maar afvragen hoe hij die visumvrijstelling er straks doorheen jast.

De dwaas.

http://www.metronieuws.nl(...)/08/erdos-billenmaat
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164214251
eerste en enige (aangetrouwde) familielid van mij die voor de overheid werkt en een Gulenist is, is op onbetaald non actief gesteld door zijn dienst. een universiteit in isparta. hij mag voorlopig ook niet meer bij een overheidsinstantie werken. voor de rest heb ik 1 neef die tot zijn nek in de Gulenisten netwerk zit, maar die is bij een commerciële organisatie bezig.

tot zover de zuiveringen in mijn omgeving :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164215626
quote:
10s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 16:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je vergeet het belangrijkste

Lachende baby = Gülen bebek. Geboorte van een Gülen tijdperk.
before, after :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 4 augustus 2016 @ 08:23:23 #166
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164216727
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 23:16 schreef StaceySinger het volgende:
Erdo’s billenmaat

Ik krijg steeds meer lol in dat gedoe in Turkije.

Telkens als dictator Recep Tayyip Erdogan weer een nieuwe beroepsgroep zuivert van hem onwelgevallige elementen, zie ik namelijk dat smoelwerk van Erdo’s beste Nederlandse vriendje, Eurocommissaris Frans Timmermans, voor me. “Hoe lul ik me hier nou weer uit”, zie ik Frenske dan denken.

Het begon allemaal wel logisch. Namelijk met militairen. Maar inmiddels is de Turkse Führer via rechters en docenten aanbeland bij het kaltstellen van voetbalscheidsrechters en acteurs.

What’s next?

Vroedvrouwen? Kapsters? Koffiedames?

En Frans zich maar afvragen hoe hij die visumvrijstelling er straks doorheen jast.

De dwaas.

http://www.metronieuws.nl(...)/08/erdos-billenmaat
Noord Korea is hier een schoolklasje bij
\
dit gaat ook doorwerken in de economie let maar op

Hier wat fotos van wat Assad met zin land doet, kunnen ze in Turkije ook vast wat fotos gaan maken
http://petapixel.com/2016/08/02/26-photos-show-war-changed-syria/

[ Bericht 9% gewijzigd door michaelmoore op 04-08-2016 09:42:20 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164221353
mbt die "GTA cheats" reportage zegt ATV "Sollyyyy" :P

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 4 augustus 2016 @ 13:22:04 #168
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164221478
quote:
11s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 23:51 schreef Slayage het volgende:
eerste en enige (aangetrouwde) familielid van mij die voor de overheid werkt en een Gulenist is, is op onbetaald non actief gesteld door zijn dienst. een universiteit in isparta. hij mag voorlopig ook niet meer bij een overheidsinstantie werken. voor de rest heb ik 1 neef die tot zijn nek in de Gulenisten netwerk zit, maar die is bij een commerciële organisatie bezig.

tot zover de zuiveringen in mijn omgeving :P
Ja dat zijn nu allemaal "terroristen" in je familie he. Bizar idee of niet?
pi_164221638
quote:
5s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 13:22 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Ja dat zijn nu allemaal "terroristen" in je familie he. Bizar idee of niet?
niemand beweert dat hij een terrorist is.

MAAR als je maandelijks 1000en TL van je inkomen, dat de staat jou betaalt, doneert aan een organisatie dat probeert om diezelfde staat te ondermijnen ben je als staat bezig om jezelf onderuit te halen en die vlieger gaat nu dus niet meer op.

ik hoop dat hij gestopt is met zijn donaties, anders is ie straks niet alleen zijn baan kwijt, maar krijgt hij misschien ook nog eens justitie op zijn dak.
formeel/jurdisch is de cemaat (Gulen gemeenschap/sekte), geen "terroristische" organisatie. hoewel ze wel zo worden benoemd door turkse politici en kunnen ze imo hem atm juridisch ook weinig maken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 4 augustus 2016 @ 13:34:13 #170
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164221660
quote:
99s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 13:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

niemand beweert dat hij een terrorist is.
Dat is het enige dat ik erdogan juist steeds hoor roepen hoor :)

quote:
MAAR als je maandelijks 1000en TL van je inkomen, dat de staat jou betaalt, doneert aan een organisatie dat probeert om diezelfde staat te ondermijnen ben je als staat bezig om jezelf onderuit te halen en die vlieger gaat nu dus niet meer op.

ik hoop dat hij gestopt is met zijn donaties, anders is ie straks niet alleen zijn baan kwijt, maar krijgt hij misschien ook nog eens justitie op zijn dak.
formeel/jurdisch is de cemaat (Gulen gemeenschap/sekte), geen "terroristische" organisatie. hoewel ze wel zo worden benoemd door turkse politici en kunnen ze imo hem atm juridisch ook weinig maken.
Welk bewijs is er dan dat deze coup door gulen is gepleegd? Want jij lijkt daar nu ook al vanuit te gaan.
pi_164221811
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 13:34 schreef ChrisCarter het volgende:

Welk bewijs is er dan dat deze coup door gulen is gepleegd? Want jij lijkt daar nu ook al vanuit te gaan.
alles wijst die kant op, oa de verklaringen van sommige arrestanten, als jij daar niet op zijn minst een vermoeden van hebt betekent dat, dat jij volledig selectief bezig bent in het opnemen van informatie over de coup. of misschien alleen westerse (vaak shitty geinformeerde) media tot je neemt. of sterker nog in de beleving bent dat dit een stuk theater is van Erdo zelf om zijn macht te vergroten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164222196
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 13:49 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
http://www.elsevier.nl/bu(...)er-crimineel-335399/

oeh oeh, ik weet het! Mag ik het zeggen?
Vertel het maar :7
pi_164222262
quote:
Gülen’s parallel hierarchy exposed as probe into failed coup attempt deepens

As the probe deepens into U.S.-based Islamic scholar Fethullah Gülen’s supporters, the suspected organizers of the July 15 failed coup attempt, more of the hierarchy inside the Gülenist group has come to light, as reports have revealed Gülenist leaders known as “imams” commanded their superiors in the military and state organization.

The “imam” of the General Staff was Muhammet Uslu, a former cleaning worker who built up an “irrepressible career” due to his Gülenist links, daily Hürriyet columnist Abdülkadir Selvi wrote on Aug. 3.
Uslu was employed as a cleaning worker between July 7 and Aug. 15, 2000, and then graduated from Anadolu University in Ankara. He started living in Gülen movement houses while studying there, according to Selvi.

The movement then reportedly found him a job in the Gülhane Military Hospital’s (GATA) Health Foundation as soon as he graduated and he did his military service in GATA’s Support Command.

“When his military service ended, he was assigned to work in [the eastern province of] Kars as a teacher. He worked there for two or three years and then was assigned to Ankara as an assistant manager in a short while. His rise in the bureaucracy continued as his position in the Gülen movement increased,” Selvi wrote, adding that opponents in the exams Uslu took either didn’t show up or retracted their applications to take the exams.

His career in the Gülen movement ended up with him becoming the “imam” of the General Staff.
Imam, which traditionally refers to a religious public worker, is a term used by the Gülenist organization to mark local leadership.

Uslu was mentioned as a “brother” in the testimony of Infantry Lt. Col. Levent Türkkan, Chief of General Staff Gen. Hulusi Akar’s aide, who previously confessed his allegiance to the Fethullahist Terrorist Organization (FETÖ).

Türkkan also said they had bugged the rooms of Akar and the former army chief Necdet Özel, which was also mentioned in Uslu’s testimony.

“Türkkan, who used the code name ‘Ahmet,’ and ‘Salih’ code-named Gökhan Eski, who was working in the general staff, bugged the room of the chief of general staff and brought the device that we called ‘a radio’ to me after it was full. I was giving them an empty one afterwards. We listened to the army chief for a long time for the Gülen movement,” Uslu said in his testimony.

Uslu’s house was among the places where the July 15 failed coup attempt was discussed, without him being present, according to the testimony.

Meanwhile, Hakan Çiçek, the “second imam” of the Akıncı Air Base in Ankara and the owner of a Gülenist school, Anafartalar College, was at the air base during the failed takeover, Mesut Hasan Benli from Hürriyet reported on Aug. 3.

Çiçek reportedly said he was invited to the air base by Col. Ahmet Özçetin, who told the former that there was a “social event” at around 8 p.m.

“I went to the Akıncı Air Base. Özçetin and a couple of others were there, but I didn’t know them. Military mobility started a few minutes later, so I couldn’t go out. I was there until the morning. When I was escaping the Gendarmerie caught me. I didn’t know what was happening,” Çiçek said, adding that he “wasn’t a FETÖ member and didn’t know Gülen.”

Another “imam” of the Gülen movement is İsmail Büyükçelebi, who has been called Gülen’s successor, daily Milliyet reported on Aug. 3.

Büyükçelebi reportedly has a say in the financial resources and educational institutions of the movement and is a mediator between political figures and Gülen.

Several other reports showed that Gülenist superiors in the military who took part in the July 15 coup attempt obeyed their juniors and sometimes even civilians in several cases, remaining loyal to their illegal order, not their own ranking.

http://www.hurriyetdailyn(...)102471&NewsCatID=341
August/04/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164222641
quote:
mijn neefje ging naar een gulen koran school in de weekenden hier in den haag. toen de oorlog openlijk werd uitgevochten tussen Gulen en Erdo, werden alle ouders van de kinderen door de school uitgenodigd voor een "informatie avond". tijdens die informatie avond werden de ouders ingelicht dat "Erdo en zijn kliek allemaal criminelen zijn en dat deze oorlog tussen Gulen en Erdo er is gekomen omdat Erdo probeert zijn criminele activiteiten te verdoezelen"

politiek voeren over de rug van mijn neefje, terwijl hij daar ingeschreven stond om koran les te krijgen. sick fucks...

overigens leuk om te lezen dat Elsevier de Gulen lijn fijn vindt om te gebruiken, maar dat is op zich niet gek uiteraard immers, de vijand van mijn vijand is mijn vriend is een veel gebruikte motto in het het M-O, net als dat Gulen na de breuk met de AKP opeens voor de CHP propaganda begon te maken. "allah rizasi icin CHPye oy verin" _O- "geef je stem in Gods naam op de CHP" mijn nichtje die op een Gulen school in TR had gezeten en kennelijk nog in een telefoonbestand stond werd opgebeld om op de CHP te stemmen :% een "Islamistische geloofsgemeenschap" dat ervoor pleit om een stem uit te brengen op de de seculiere CHP. man oh man, wat een ziek clubje mensen zijn dat gebleken zeg. spijtig dat er nog steeds mensen zijn die geloven in de mooi ogende masker van "een verlichte islam". in TR is die masker met deze coup zo goed als klaar gelukkig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 4 augustus 2016 @ 14:23:28 #176
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164222659
quote:
99s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 13:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

alles wijst die kant op, oa de verklaringen van sommige arrestanten, als jij daar niet op zijn minst een vermoeden van hebt betekent dat, dat jij volledig selectief bezig bent in het opnemen van informatie over de coup. of misschien alleen westerse (vaak shitty geinformeerde) media tot je neemt. of sterker nog in de beleving bent dat dit een stuk theater is van Erdo zelf om zijn macht te vergroten.
Ik geloof alleen in hard bewijs. Punt. Ook als dat bewijs inderdaad naar gulen zou wijzen, dan is dat de conclusie die uit hard bewijs kan voortkomen.
pi_164222695
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 14:23 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Ik geloof alleen in hard bewijs. Punt. Ook als dat bewijs inderdaad naar gulen zou wijzen, dan is dat de conclusie die uit hard bewijs kan voortkomen.
wat zou voor jou hard bewijs zijn? de smoking gun als het ware?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164222889
sinds de jaren 80 werd de Gulen organisatie getolereerd/gedoogd/gesteund door verschillende regeringen in TR inclusief door Erdo zelf. simpelweg omdat de masker dat ze ophadden zo goed was en ze zo goed waren om hun ware identiteit te maskeren.

quote:
Forgive me for exposing real Gülen late: Turkey's Erdoğan

Turkish President Recep Tayyip Erdoğan has expressed his regret for helping the Fethullah Gülen organization in the past and not being able to show the group’s real face to the people of Turkey, pledging to account for this on behalf of the nation and God. Fethullah Gülen and his organization are believed to have been behind the July 15 failed coup attempt that left at least 238 dead.

“Late [President Turgut] Özal, late [President Süleyman] Demirel, late [Prime Minister Bülent] Ecevit and even us, we helped this structure with good will, although we were politicians and statesmen with different [world] views. Let me speak frankly. On my behalf, I also helped them on the grounds that we met on common ground, although there were so many issues on which I did not agree with them,” Erdoğan said in an address to the Extraordinary Religion Council on Aug 3.


The reason why the Gülenist organization was able to live within society like a constantly-growing virus was its religious values, Erdoğan said, adding that this characteristic of the group was always supported by the Turkish public opinion throughout this time.

“Despite all our reservations about the leader of this organization, I showed tolerance to them out of respect for their education, aid and solidarity activities in the country and abroad. We showed tolerance as they were saying ‘God.’ We said we had common ground,” Erdoğan said.

Erdoğan admitted that he failed to see the organization’s real intentions and long-term objectives until 2010, after which he started to look at the group in a different way, recalling that he started to voice his reservations against the group in 2012. The president further confessed that he could not even convince some of his friends in his political party about some of the group’s suspicious acts, such as targeting senior military officers and prominent personalities within the state civil service and private sector.

The corruption and fraud probe that was launched in late 2013 was the turning point in starting to see the real face of the Gülenist organization, the president stated. “But I know that there are still those who don’t want to believe in it. I know there are still those who look at [it] but can’t see it. From this moment, the era of suspicion is over and the era of fighting has started.”

‘May God and my nation forgive us’

The president expressed his sorrow over not being able to show the real face of the Gülenist organization to the Turkish people, saying “Despite everything, I deplore not being able to uncover the real face of this organization. I know that we have to account to both God and the nation. May God and my nation forgive us.”

It was time to let these people pay account for what they did and at the same time to self-criticize, he said, expressing his determinacy in fighting Gülenists organization members. “I declare from this hall: After this hour, those who will continue to give an ear to the deliriums of this terrorist leader in Pennsylvania [Gülen] will accept beforehand whatever will happen to him or her,” he added.

One of the most important characteristics of the members of this organization was their ability to pretend and hide their faces behind a mask, Erdoğan claimed, adding that was why he still had difficulties accepting the sincerity of former Gülenists who expressed their regrets. “Do they really regret? I do not say this in a revanchist manner but are they really regretful? Or are they hypocritical, a characteristic of this very group. We have difficulty seeing this,” Erdoğan said.

http://www.hurriyetdailyn(...)102430&NewsCatID=338
August/03/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164222979
Hurriyet is hét voorbeeld van hoe autocensuur werkt. Mensen die die krant als bron aanhalen om een punt te maken, mogen langs Riagg
pi_164223188
mooie uiteenzetting van de bizarre situatie waarin TR zich bevindt atm

quote:
Secular Turks between a rock and a hard place

What we are living through these days harbors several chains of ironies.

Certain European circles have counted on Justice and Development Party (AKP) rule to weaken the Turkish army, which they saw as the main headache in Turkish-European relations. So Europe largely remained silent to the “purge” against the army in 2010 undertaken via legal cases that saw hundreds of army officers end up in jail.

Ironically, the same circles, for a few hours on July 15, placed their bets and counted on the army to weaken President Recep Tayyip Erdoğan, whom they now see as a major troublemaker. Yet the coup attempt did not come from the secular segments of the army but rather a religious sect that had infiltrated key positions in the army. Had the coup been successful, the first thing Gülenists would have done would be to assure that Turkey will be a loyal ally to the West. They would have immediately appointed an ambassador to Israel, given assurances to Europe that neither refugees nor any jihadists would be allowed to go to Europe, etc.

And as they would start annihilating the essential elements of democracy like free speech and secularism with their very subtle ways, Europe would have largely remained silent to democratic backpedalling. Just like it did with the Abdel el-Sisi regime in Egypt. And this is exactly what Erdoğan feared and feels vindicated seeing the initial tepid reaction of the West to the failed coup.

But the ironies don’t end there. At the beginning of the AKP rule, some secular circles in the Turkish society wished for the military to topple Erdoğan. Ironically, the coup attempt came from the Gülenists within the army who would have targeted their secular lifestyles had they been successful.

Erdoğan joined hands with the Gülenists to weaken the secularist within the army, whom he saw as his enemy; ironically it is largely the secular segments within the army that came to rescue Erdoğan by not joining the coup and even combatting the coup plotters, at the expense of their lives.

So where are all these ironies leading Turkey’s democracy? Let me use a Turkish saying and borrow Semih İdiz’s translation.

Those who want Turkey to be a genuine democracy are faced with a situation where there “is a stick that has dirt on both ends (read ‘dirt’ here as a euphemism for what is obvious). In other words it is faced with a situation where it is damned if it does, and damned if it doesn’t.”

On the one hand, there is a real need for a purge against the Gülenists. And we have to rely on the country’s legitimately elected rulers, in other words on Erdoğan and AKP officials, to clamp down on this secretive organization. Yet on the other hand there is a real risk that Erdoğan uses this occasion to consolidate his rule. The purge that is taking place on all walks of life looks disproportionate to the real threat (yet everybody apart from Gülenists confesses to having not realized the huge proportion of the threat). The first decree by the power of law that was issued by the government brings serious restrictions to defense rights, not compatible with fundamental freedoms. The government saw no need to consult the opposition for the decree it issued on the new structure of the army which brought radical changes to the functioning of the armed forces.
All those are alarming signs that fuel the suspicions against Erdoğan.

Meanwhile, feeling weakened by both domestic threats and a lack of external support, Erdoğan and the government are showing signs of reconciliation with the opposition. But here too is another instance of being between a rock and a hard place.

Let’s set aside the Nationalist Movement Party (MHP) whose main ideology and constituency is not much different than the AKP. The secular Republican People’s Party (CHP) has been lending support to the government. Yet its supporters are not in the streets, where every night what are called “democracy celebrations” are held in city centers organized by AKP municipalities. Some are even afraid of accidentally coming across them, fearing they might be harassed because they are not “one of them.”

On the one hand, it is important that the government remains open to dialogue with the opposition. On the other hand one is suspicious on whether this image of “unity” will be used to sugarcoat antidemocratic practices. To what degree can we count on the opposition that has proven inefficient until now?

At the end of the day, criticizing the government’s action against Gülenists carries the risk of playing into the hands of this heinous organization, while not raising criticism carries the risk of legitimizing the government’s wrong practices. Finding the middle ground remains the current challenge.

http://www.hurriyetdailyn(...)102451&NewsCatID=412
August/04/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164223295
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 14:40 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Hurriyet is hét voorbeeld van hoe autocensuur werkt. Mensen die die krant als bron aanhalen om een punt te maken, mogen langs Riagg
"sommige" mensen kiezen er idd voor om geinformeerd te worden door youtube kanalen en twitteraars, van personen waarvan hij de naam niet eens kent, maar hey ieder zijn ding ja toch.
ik laat me nog steeds graag informeren door oa de anti erdo dogan media groep waar hurriyet aan gelieerd is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 4 augustus 2016 @ 17:17:02 #182
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164226041
quote:
quote:
quote:
In Italië was het fascisme aan de macht van 1922-1943, onder leiding van Benito Mussolini, die zich 'Il Duce' (de leider) liet noemen. Heden ten dage heeft het de betekenis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, met andere woorden een systeem dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo'n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Vaak worden in een dergelijk systeem de economie en de sociale maatschappij verregaand van bovenaf gecontroleerd en gereglementeerd, waarbij nationalisme (en in het bijzonder etnisch nationalisme), wordt omhelsd.[1]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164226084
quote:
7s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:
nis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, met andere woorden een systeem dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo'n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te wa
Dan is oorlog tegen ISIS ook fascisme als je het zo simplistisch bekijkt.
pi_164226099
Zijn intussen niet alle Turken met uitzondering van Erdogan gearresteerd? :D
  donderdag 4 augustus 2016 @ 17:24:11 #185
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164226170
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:19 schreef Atak het volgende:

[..]

Dan is oorlog tegen ISIS ook fascisme als je het zo simplistisch bekijkt.
Dat mag je uitleggen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164226238
quote:
7s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat mag je uitleggen.
ISIS-leden worden ook toch opgejaagd? Dat Gulen-leden ook opgejaagd worden is net zo gerechtvaardigd. Het zijn allebei terroristische organisaties. De Gulen-beweging heeft vorige maand 300 slachtoffers gemaakt.
  donderdag 4 augustus 2016 @ 17:31:16 #187
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164226271
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:28 schreef Atak het volgende:

[..]

ISIS-leden worden ook toch opgejaagd? Dat Gulen-leden ook opgejaagd worden is net zo gerechtvaardigd. Het zijn allebei terroristische organisaties. De Gulen-beweging heeft vorige maand 300 slachtoffers gemaakt.
Ik heb geen bewijs gezien van het terrorisme gehalte van Gulen. Maar fascisme is een staatsvorm en Turkije heeft nu die staatsvorm. En misschien IS ook wel, maar dat is alleen maar meer reden om Ankara Raqqa te bombarderen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164226338
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:28 schreef Atak het volgende:

[..]

ISIS-leden worden ook toch opgejaagd? Dat Gulen-leden ook opgejaagd worden is net zo gerechtvaardigd. Het zijn allebei terroristische organisaties. De Gulen-beweging heeft vorige maand 300 slachtoffers gemaakt.
En waarom waren het niet de Koerden? Of Isis?
pi_164226492
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:35 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

En waarom waren het niet de Koerden? Of Isis?
quote:
7s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:31 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik heb geen bewijs gezien van het terrorisme gehalte van Gulen. Maar fascisme is een staatsvorm en Turkije heeft nu die staatsvorm. En misschien IS ook wel, maar dat is alleen maar meer reden om Ankara Raqqa te bombarderen.
De staatsgreep door Gullen is door de wereldmedia vastgelegd. Als je nog steeds zegt dat er geen bewijs is laat dat alleen zien dat je niet genoeg basiskennis hebt.
pi_164226556
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:47 schreef Atak het volgende:

[..]

[..]

De staatsgreep door Gullen is door de wereldmedia vastgelegd. Als je nog steeds zegt dat er geen bewijs is laat dat alleen zien dat je niet genoeg basiskennis hebt.
Als jij dat denkt laat dat zien dat je niet genoeg basiskennis hebt.
Conscience do cost.
pi_164226593
En stel dat het Gulenistenaanhangers in het leger waren - die zijn er niet veel heb ik begrepen, maar stel - dan ga je toch niet alle gulenistenaanhangers in de wereld uitroeien?
  donderdag 4 augustus 2016 @ 18:09:28 #192
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164226864
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:47 schreef Atak het volgende:

[..]


[..]

De staatsgreep door Gullen is door de wereldmedia vastgelegd. Als je nog steeds zegt dat er geen bewijs is laat dat alleen zien dat je niet genoeg basiskennis hebt.
Er is geen bewijs getoond. Schaakmat.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 18:22:04 #193
74056 crew  ToT
pi_164227057
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:09 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Er is geen bewijs getoond. Schaakmat.
Er is geloof ik wel gezegd dat het Gülenisten waren die zich in het nauw gedreven voelden of zo, maar dat bewijst natuurlijk niet dat Gülen zelf de opdracht gegeven heeft.

Het leek volgens sommigen puur een wanhoopsdaad.
pi_164227092
quote:
Turkije vaardigt arrestatiebevel uit voor geestelijke Fethullah Gülen
Turkije heeft donderdag formeel een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de islamitische geestelijke Fethullah Gülen.


Gülen wordt door de Turkse regering gezien als het brein achter de couppoging in Turkije van afgelopen juli. Turkije heeft eerder al om uitlevering van de geleerde Gülen gevraagd, die in ballingschap in Pennsylvania verblijft.

Na de coup besloot de regering massaal zuiveringen door te voeren in het land. Onder meer in het onderwijs, leger, regering en rechterlijke macht werden al bijna 60.000 mensen ontslagen of opgepakt. Veel van deze personen worden ervan verdacht banden te onderhouden met de beweging van Gülen.

Bij de couppoging vielen ruim 300 doden, waarvan 173 burgers.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_164227097
Bewijs? In het hoofd van Erdogan misschien.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 18:24:44 #196
74056 crew  ToT
pi_164227113
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:24 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Bewijs? In het hoofd van Erdogan misschien.
Ja hij hoefde toch geen bewijs te hebben, want de zon kwam toch ook op in het oosten enzo? Dat waren gewoon feiten waar je geen bewijs voor nodig had!
pi_164229574
quote:
als ik deze beschrijving van fascisme lees is turkije altijd al een fascistische staat geweest. het heeft erdo kennelijk nooit nodig gehad :P

ik lees het al je quote selectief :P

quote:
Eén partij of persoon heeft alle macht.
daar gat het al mis :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 4 augustus 2016 @ 20:26:27 #198
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164229634
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:47 schreef Atak het volgende:
De staatsgreep door Gullen is door de wereldmedia vastgelegd.
Gelul. Ik wil bewijs.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 4 augustus 2016 @ 20:27:28 #199
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164229657
quote:
99s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

als ik deze beschrijving van fascisme lees is turkije altijd al een fascistische staat geweest. het heeft erdo kennelijk nooit nodig gehad :P

ik lees het al je quote selectief :P

[..]

daar gat het al mis :P
Ok, overmorgen is Turkije fascistisch.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164229853
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:24 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Bewijs? In het hoofd van Erdogan misschien.
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:24 schreef ToT het volgende:

[..]

Ja hij hoefde toch geen bewijs te hebben, want de zon kwam toch ook op in het oosten enzo? Dat waren gewoon feiten waar je geen bewijs voor nodig had!
quote:
7s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Gelul. Ik wil bewijs.
- De daders hebben hun banden met Fethullah Gülen bekend.
- De daders probeerden de chef-staf van het Turkse leger te overtuigen om deel te nemen aan de staatsgreep door hem in contact te brengen met Fethullah Gülen.
- De Gülenisten waren de enige partij binnen het leger die überhaupt een coup konden plegen. Er is geen andere fractie meer met zoveel macht.
- De Gülenisten hebben een motief: sinds 2011 en vooral 2013 zijn Erdogan en Gülen in een gevecht tot de dood erop volgt beland. In de afgelopen 2 jaar zijn veel Gülenisten in de politie en media opgeruimd, en op 30 augustus, tijdens de 'Yüksek askeri sura', zou het leger worden schoongemaakt.
- Gülenistische opiniemakers hintten maanden tevoren al op de staatsgreep, en hebben zelfs uiteengezet welk beleid ze nadien zullen voeren mbt vluchtelingen, Syrië, Koerden, NATO en Gülen.
Zie voor een gedetailleerde uitwerking van het bovenstaande: https://fekmekci.wordpress.com/2016/08/02/darbenin-adi-var/

En nogmaals: geen enkele Turk twijfelt over de dader. Westerlingen lijden aan een obsessieve Erdoganmanie waardoor ze de werkelijkheid niet onder ogen kunnen zien.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 20:39:53 #201
74056 crew  ToT
pi_164229961
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:35 schreef Bilge het volgende:

[..]

[..]

[..]

- De daders hebben hun banden met Fethullah Gülen bekend.
- De daders probeerden de chef-staf van het Turkse leger te overtuigen om deel te nemen aan de staatsgreep door hem in contact te brengen met Fethullah Gülen.
- De Gülenisten waren de enige partij binnen het leger die überhaupt een coup konden plegen. Er is geen andere fractie meer met zoveel macht.
- De Gülenisten hebben een motief: sinds 2011 en vooral 2013 zijn Erdogan en Gülen in een gevecht tot de dood erop volgt beland. In de afgelopen 2 jaar zijn veel Gülenisten in de politie en media opgeruimd, en op 30 augustus, tijdens de 'Yüksek askeri sura', zou het leger worden schoongemaakt.
- Gülenistische opiniemakers hintten maanden tevoren al op de staatsgreep, en hebben zelfs uiteengezet welk beleid ze dan zullen voeren mbt vluchtelingen, Syrië, Koerden, NATO en Gülen.
Zie voor een gedetailleerde uitwerking van het bovenstaande: https://fekmekci.wordpress.com/2016/08/02/darbenin-adi-var/

En nogmaals: geen enkele Turk twijfelt over de dader. Westerlingen lijden aan een obsessieve Erdoganmanie waardoor ze de werkelijkheid niet onder ogen kunnen zien.
Tenzij de chef-staf daadwerkelijk in contact met Gülen himself gekomen is, is niets hiervan een bewijs dat Gülen opdracht gegeven heeft voor deze coup. Die bekentenissen die waarschijnlijk onder martelingen zijn gedaan, geven misschien wel aan dat (als ze oprecht zijn) dat er wel banden zijn, maar waar is het bewijs dat Gülen echt de opdracht gegeven heeft? Met een legertje van 3000 man was het sowieso echt kansloos, zeker met die nutteloze doelen die ze hebben aangevallen. Gülen is vast niet zo rijk en machtig geworden als hij zo dom is om zulke beslissingen als deze te maken.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 20:41:29 #202
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164230002
Ja een bekentenis heeft inderdaad ook heel veel waarde in een land waar fascisme hoogtij viert. Er is geen hard bewijs dat deze coup geregisseerd is door Gulen. De rest van de argumenten zijn semantische stropoppen.

Net als dat de oppositie Erdogan steunt. Ha! Je zal wel moeten _O-
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 20:44:15 #203
74056 crew  ToT
pi_164230074
En wij hebben idd duidelijk een obsessieve Erdoganmanie hier in het westen, ja! :Y

  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 20:45:14 #204
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164230090
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:44 schreef ToT het volgende:
En wij hebben idd duidelijk een obsessieve Erdoganmanie hier in het westen, ja! :Y

[ afbeelding ]
Dat is inderdaad ook een mooie. Moet de eerste frikandellenmars in Istanbul nog tegenkomen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164230137
Met een Nederlander valt niet te discussiëren. Hij heeft tot het einde toe gelijk en daalt met deze zekerheid opgewekt het graf in.

- Godfried Bomans.

Ik geef op.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 20:48:41 #206
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164230177
quote:
9s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:46 schreef Bilge het volgende:
Met een Nederlander valt niet te discussiëren. Hij heeft tot het einde toe gelijk en daalt met deze zekerheid opgewekt het graf in.

- Godfried Bomans.

Ik geef op.
Ah kijk je hebt geen argumenten meer en gooit het dus maar op iets kolderieks als dat "met Nederlanders niet valt te discussieren"

Als er iets is duidelijk geworden is dat er met fanatieke ak adepten niet valt te discussiëren. Nu plaats ik jou daar niet onder mind you.

Die uitspraak kun je trouwens prima inzetten voor Erdogan, alleen neemt hij heel Turkije mee zijn graf in.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 20:53:00 #207
74056 crew  ToT
pi_164230317
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:48 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ah kijk je hebt geen argumenten meer en gooit het dus maar op iets kolderieks als dat "met Nederlanders niet valt te discussieren"

Als er iets is duidelijk geworden is dat er met fanatieke ak adepten niet valt te discussiëren. Nu plaats ik jou daar niet onder mind you.

Die uitspraak kun je trouwens prima inzetten voor Erdogan, alleen neemt hij heel Turkije mee zijn graf in.
Tja ik merk de laatste tijd hier juist dat met moslims niet te discussiëren valt. Priester de strot doorgesneden? Komt vast door een hoog oplopende religieuze discussie tussen de priester en de moslim!
Vluchteling opgepakt? Kom maar eerst met bewijs dat-ie schuldig is, anders is het gewoon een vluchteling en is hij illegaal opgepakt!

Maar goed, wat Gülen betreft; als iedereen alles wat Erdogan zegt voor zoete koek slikt, is hij inderdaad een almachtige tiran die altijd zijn zin krijgt.
pi_164230352
quote:
7s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Gelul. Ik wil bewijs.
Kijk maar de beelden op tv.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 20:54:56 #209
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164230376
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:53 schreef ToT het volgende:

[..]

Tja ik merk de laatste tijd hier juist dat met moslims niet te discussiëren valt. Priester de strot doorgesneden? Komt vast door een hoog oplopende religieuze discussie tussen de priester en de moslim!
Vluchteling opgepakt? Kom maar eerst met bewijs dat-ie schuldig is, anders is het gewoon een vluchteling en is hij illegaal opgepakt!
Voorheen sneden zulke opmerkingen nog enigszins hout, maar met de gebeurtenissen van de afgelopen jaren is dat wel voorbij. De bewijslast is in mijn ogen zelfs omgedraaid.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164230384
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:41 schreef Straatcommando. het volgende:

Net als dat de oppositie Erdogan steunt. Ha! Je zal wel moeten _O-
ik zal me niet aansluiten bij met "een nederlander valt niet te discussieren" uiting van bilge MAAR, met dit soort gedachten laat je duidelijk blijken dat je geen enkel benul hebt voor wat er speelt in TR op dit moment.

just sayin'.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 20:57:21 #211
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164230444
quote:
99s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:55 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zal me niet aansluiten bij met "een nederlander valt niet te discussieren" uiting van bilge MAAR, met dit soort gedachten laat je duidelijk blijken dat je geen enkel benul hebt voor wat er speelt in TR op dit moment.

just sayin'.
Verlicht ons met je wijsheid. Met de beschikbare informatie, en dat is nogal wat, word duidelijk dat er flink onderdrukt en gepusht wordt. Dat jij dat niet in wil zien is wat anders.

Mijn zwager is Turks en woont ook in Turkije. . Ik hoor genoeg. :)

Hoe krijg je het überhaupt uit je vingers? Hoe gehersenpoeld ben je als je niet inziet dat er een angst en repressiecultuur heerst? Je mag oppositie voeren? Ja hoor, tot op zekere hoogte. Anders heb je gewoon een willekeurige aanklacht aan je broek hangen. Vlucht je naar het buitenland (of woon je er al) krijg je achterlijke platte achterhoofden in je nek die je winkel afbranden en je familie bedreigen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Straatcommando. op 04-08-2016 21:02:22 ]
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164230557
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:57 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Verlicht ons met je wijsheid. Met de beschikbare informatie, en dat is nogal wat, word duidelijk dat er flink onderdrukt en gepusht wordt. Dat jij dat niet in wil zien is wat anders.

Mijn zwager is Turks en woont ook in Turkije. . Ik hoor genoeg. :)
en wat verteld je zwager jou? je hebt duidelijk inside info over hoe de oppositie gedwongen wordt om te doen alsof ze Erdo steunen.
iets wat mij kennelijk is ontgaan ondanks al mijn contacten in turkije en mijn kennis van de turkse taal.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 21:03:12 #213
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164230609
quote:
99s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

en wat verteld je zwager jou? je hebt duidelijk inside info over hoe de oppositie gedwongen wordt om te doen alsof ze Erdo steunen.
iets wat mij kennelijk is ontgaan ondanks al mijn contacten in turkije en mijn kennis van de turkse taal.
Oh gaan we het "mijn bron is beter dan jouw bron" spelletje spelen ja?

Zie je nu dat dat juist een deel van het probleem is. Het is een andere bron, met een andere visie. Maar toe maar, ook jij bent heilig overtuigt van je gelijk. Hier komen we toch niet uit.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 21:05:16 #214
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164230664
En wat mijn zwager mij verteld is onder andere de gemakzucht waarmee iemand Gulen gekkie wordt genoemd en daarmee praktisch vogelvrij wordt verklaart. Zeker ten opzichte van de autoriteiten. Om maar wat te noemen. Dat noemen ze ook wel fascisme.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 21:09:18 #215
74056 crew  ToT
pi_164230747
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:05 schreef Straatcommando. het volgende:
En wat mijn zwager mij verteld is onder andere de gemakzucht waarmee iemand Gulen gekkie wordt genoemd en daarmee praktisch vogelvrij wordt verklaart. Zeker ten opzichte van de autoriteiten. Om maar wat te noemen. Dat noemen ze ook wel fascisme.
Tja als je hier in Nederland al in elkaar getikt wordt omdat je Gülen een toffe gozer vindt; wie is dan het échte probleem?

Niet dat dat Gülen automatisch vrijpleit van een enorme klootzak te zijn natuurlijk.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 21:12:01 #216
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164230811
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:09 schreef ToT het volgende:

[..]

Tja als je hier in Nederland al in elkaar getikt wordt omdat je Gülen een toffe gozer vindt; wie is dan het échte probleem?

Niet dat dat Gülen automatisch vrijpleit van een enorme klootzak te zijn natuurlijk.
Gulen en zijn aanhang zijn minstens zo erg al ak gekkies. Niemand die dat kan ontkennen.

Het is alleen wel een hele makkelijke zondebok voor ongewenste entiteiten.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164231123
quote:
9s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:03 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Oh gaan we het "mijn bron is beter dan jouw bron" spelletje spelen ja?

Zie je nu dat dat juist een deel van het probleem is. Het is een andere bron, met een andere visie. Maar toe maar, ook jij bent heilig overtuigt van je gelijk. Hier komen we toch niet uit.
dude het gaat er mij niet om of je ergens wel of niet uitkomt. met die intentie zit ik niet in dit topic. mijn intentie is om het "turkse" geluid hier in topic te laten horen en dat turkse geluid probeer ik zo veel/zo goed ik kan te verwoorden. ook via artikelen waar ik mij in kan vinden. ook
omdat ik me ronduit geneer over de slecht geinformeerde verslaggeving over het hele gebeuren mbt de coup, als voorbeeld als je kijkt naar nu.nl staat er al weken dit stuk http://www.nu.nl/onrust-t(...)er-beweging-aan.html wie is het gulen? het is zo slecht geschreven zo veel gaten, zo veel feiten nuances mis je, dat je er niks wijzer van wordt, sterker nog komt gulen er eigenlijk niet eens zo slecht van af vergeleken met Erdo. aan de andere kant begrijp ik het ook wel dat het stuk gewoon shit is omdat de materie waar we het over hebben heel veel bevat en heel ingewikkeld is met de nodige mitsen maren en nuances. een hele hoop nederlanders wisten tot voor kort niet eens wie gulen was laat staan dat ze wisten dat ze scholen hadden hier in nederland bv. de coup is vanaf dag 1 geframed in de media als zijnde een iets wat Erdo gebruikt om zijn macht te vergroten en mogelijk zelfs in scene heeft gezet". en die frame is vastgehouden.

daarnaast kan jij simpelweg niet doen alsof je de turkse realitiet in TR beter kent dan een turk(stalige), omdat je zoveel bronnen mist, de cultuur/psyche/maatschappij niet zo goed kent om daar een helder beeld van te krijgen. jij kan daar ook niets aan doen maar probeer op zijn minst niet te doen alsof je dat wel kan, door te zeggen dat je "genoeg hoort van je zwager"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 21:26:38 #218
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164231195
quote:
99s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

dude het gaat er mij niet om of je ergens wel of niet uitkomt. met die intentie zit ik niet in dit topic. mijn intentie is om het "turkse" geluid hier in topic te laten horen en dat turkse geluid probeer ik zo veel/zo goed ik kan te verwoorden. ook via artikelen waar ik mij in kan vinden. ook
omdat ik me ronduit geneer over de slecht geinformeerde verslaggeving over het hele gebeuren mbt de coup, als voorbeeld als je kijkt naar nu.nl staat er al weken dit stuk http://www.nu.nl/onrust-t(...)er-beweging-aan.html wie is het gulen? het is zo slecht geschreven zo veel gaten, zo veel feiten nuances mis je, dat je er niks wijzer van wordt, sterker nog komt gulen er eigenlijk niet eens zo slecht van af vergeleken met Erdo. aan de andere kant begrijp ik het ook wel dat het stuk gewoon shit is omdat de materie waar we het over hebben heel veel bevat en heel ingewikkeld is met de nodige mitsen maren en nuances. een hele hoop nederlanders wisten tot voor kort niet eens wie gulen was laat staan dat ze wisten dat ze scholen hadden hier in nederland bv. de coup is vanaf dag 1 geframed in de media als zijnde een iets wat Erdo gebruikt om zijn macht te vergroten en mogelijk zelfs in scene heeft gezet". en die frame is vastgehouden.

daarnaast kan jij simpelweg niet doen alsof je de turkse realitiet in TR beter kent dan een turk(stalige), omdat je zoveel bronnen mist, de cultuur/psyche/maatschappij niet zo goed kent om daar een helder beeld van te krijgen. jij kan daar ook niets aan doen maar probeer op zijn minst niet te doen alsof je dat wel kan, door te zeggen dat je "genoeg hoort van je zwager"
Ja maar ik zeg dan ook niet dat ik alle wijsheid in pacht heb lieve Slayage. Sterker nog, ik zeg zelfs dat het een andere bron is met een andere visie, bedoelde hetzeer zeker niet alsof ik een autoriteit ben op Turks vlak. Ik snap jouw standpunt ook en ik begrijp dat het verhaal veel ingewikkelder in elkaar zit dan dat. En dat heeft oa te maken met de geschiedenis van Turkije. Chill out men. Er is daar al genoeg gebakkeleid
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164231207
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:09 schreef ToT het volgende:

[..]

Tja als je hier in Nederland al in elkaar getikt wordt omdat je Gülen een toffe gozer vindt; wie is dan het échte probleem?

Niet dat dat Gülen automatisch vrijpleit van een enorme klootzak te zijn natuurlijk.
Als je ISIS steunt dan wordt je ook in elkaar getikt en hoogstwaarschijnlijk eindig je achter slot en grendel.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 21:28:05 #220
74056 crew  ToT
pi_164231240
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:26 schreef Atak het volgende:

[..]

Als je ISIS steunt dan wordt je ook in elkaar getikt en hoogstwaarschijnlijk eindig je achter slot en grendel.
Ah, Gülenisten zijn nu ineens terroristen die andersdenkenden dood willen hebben?
pi_164231255
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:12 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Gulen en zijn aanhang zijn minstens zo erg al ak gekkies. Niemand die dat kan ontkennen.

gulen clubje wordt hier in de nederlandse media no way als "gekkie" neergezet. dan heb ik wat gemist namelijk. als ik alleen maar de nederlandse media zou volgen zou ik zelfs medelijden krijgen met de gulen organisatie als je kijkt hoe die fascistische erdo bezig is hen op te ruimen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164231291
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:26 schreef Atak het volgende:

[..]

Als je ISIS steunt dan wordt je ook in elkaar getikt en hoogstwaarschijnlijk eindig je achter slot en grendel.
achter slot en grendel ,daar horen ze toch ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164231305
Epische toespraak (ere aan wie ere toekomt) uit 2014 van de voorzitter van Tuskon (de ondernemersvereniging van Gulenisten). Destijds vroeg ik mijzelf af waar ze de zelfverzekerheid vandaan halen om zulke bedreigingen te uiten.
pi_164231337
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:26 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ja maar ik zeg dan ook niet dat ik alle wijsheid in pacht heb lieve Slayage. Sterker nog, ik zeg zelfs dat het een andere bron is met een andere visie, bedoelde hetzeer zeker niet alsof ik een autoriteit ben op Turks vlak. Ik snap jouw standpunt ook en ik begrijp dat het verhaal veel ingewikkelder in elkaar zit dan dat. En dat heeft oa te maken met de geschiedenis van Turkije. Chill out men. Er is daar al genoeg gebakkeleid
okay-okay, ik ga dan maar in chill modus lieve commando :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 21:34:05 #225
74056 crew  ToT
pi_164231411
quote:
99s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

gulen clubje wordt hier in de nederlandse media no way als "gekkie" neergezet. dan heb ik wat gemist namelijk. als ik alleen maar de nederlandse media zou volgen zou ik zelfs medelijden krijgen met de gulen organisatie als je kijkt hoe die fascistische erdo bezig is hen op te ruimen
Een flink aantal topics geleden zag ik anders wel een uitzending uit 2014 waarin werd aangetoond dat Gülen ook een gigantische klootviool is, maar als een tiran die martelingen en de doodstraf okee vindt en 60.000 mensen ontslaat ineens hem uitgeleverd wil hebben zonder concrete bewijzen voor zijn persoonlijke inmenging in deze coup te kunnen overhandigen, dan gaat het westen zich wel even achter de oren krabben.
pi_164231607
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:34 schreef ToT het volgende:

[..]

Een flink aantal topics geleden zag ik anders wel een uitzending uit 2014 waarin werd aangetoond dat Gülen ook een gigantische klootviool is, maar als een tiran die martelingen en de doodstraf okee vindt
dunno zou best kunnen. doel met name op de meest recente dingen. er is een heksenjacht gaande op vermeende gulenisten. de namen stonden allemaal al klaar. ze worden als zondebok gebruikt om erdos macht uit te breiden. zelfs hier in nederland zijn de erdo gekkies bezig. dat soort shit.

maar ik snap de media ook wel, er moet geld verdiend worden en Turkije/Erdo bashing zit gewoon veel geld :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 21:43:48 #227
74056 crew  ToT
pi_164231663
quote:
99s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

dunno zou best kunnen. doel met name op de meest recente dingen. er is een heksenjacht gaande op vermeende gulenisten. de namen stonden allemaal al klaar. ze worden als zondebok gebruikt om erdos macht uit te breiden. zelfs hier in nederland zijn de erdo gekkies bezig. dat soort shit.

maar ik snap de media ook wel, er moet geld verdiend worden en Turkije/Erdo bashing zit gewoon veel geld :Y)
Ja het klopt wel idd, Erdo's jacht op Gülenisten vergroot zijn macht inderdaad. Of verslaggeving onder Erdobashing valt, kan ik niet beantwoorden.
  donderdag 4 augustus 2016 @ 21:45:14 #228
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164231714
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:35 schreef Bilge het volgende:
En nogmaals: geen enkele Turk
Ten eerste is dat niet waar en ten tweede duidt dat op gevaarlijk nationalisme. Wederom een kenmerk van fascisme.
quote:
twijfelt over de dader. Westerlingen lijden aan een obsessieve Erdoganmanie waardoor ze de werkelijkheid niet onder ogen kunnen zien.
Wat een hysterische leugenachtige propaganda.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164232184
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:28 schreef ToT het volgende:

[..]

Ah, Gülenisten zijn nu ineens terroristen die andersdenkenden dood willen hebben?
Ja, ze hebben 300 mensen gedood.
  donderdag 4 augustus 2016 @ 22:03:21 #230
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164232199
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:28 schreef Atak het volgende:

[..]

ISIS-leden worden ook toch opgejaagd? Dat Gulen-leden ook opgejaagd worden is net zo gerechtvaardigd. Het zijn allebei terroristische organisaties. De Gulen-beweging heeft vorige maand 300 slachtoffers gemaakt.
En hoeveel zijn er door isis gemaakt?
Hoeveel zijn er gemaakt door het regime van Erdogan?
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164232207
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:02 schreef Atak het volgende:

[..]

Ja, ze hebben 300 mensen gedood.
is dat al bewezen dan ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 22:04:59 #232
74056 crew  ToT
pi_164232243
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:03 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

is dat al bewezen dan ?
Ja, dat zijn die mensen die bewust door Erdogan op hen af zijn gestuurd om tegen hen te strijden! :Y
pi_164232275
janeikelboom twitterde op donderdag 04-08-2016 om 10:22:16 Wat me hier opvalt in Turkije is de eensgezindheid. Voor- en tegenstanders van Erdogan juichen de zuiveringen toe. reageer retweet
janeikelboom twitterde op donderdag 04-08-2016 om 10:24:27 Seculiere Turken zagen Gülen altijd al als een gevaar, en zijn blij dat Erdogan daar nu mee afrekent. reageer retweet
janeikelboom twitterde op donderdag 04-08-2016 om 19:25:58 De leden van de Kemalistische studentenvereniging zijn anti-Erdogan. Maar ze steunen de zuiveringsacties volop. https://t.co/X0jDzMKInu reageer retweet
Jan Eikelboom lijdt wonderbaarlijk genoeg niet aan OCED (Obsessive Compulsive Erdogan Disorder)
  donderdag 4 augustus 2016 @ 22:10:40 #234
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164232388
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 17:47 schreef Atak het volgende:

[..]

[..]

De staatsgreep door Gullen is door de wereldmedia vastgelegd. Als je nog steeds zegt dat er geen bewijs is laat dat alleen zien dat je niet genoeg basiskennis hebt.
Nee, er is vastgelegd dat er een staatsgreep was, en er is vastgelegd dat Erdogan loopt te schreeuwen dat hij gepleegd is door Gullen.
Jou reactie laat alleen maar zien dat je een propaganda verslaafde bent.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164232475
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:03 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

is dat al bewezen dan ?
Ja, de lichamen zijn al begraven.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 22:14:27 #236
74056 crew  ToT
pi_164232493
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:10 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Nee, er is vastgelegd dat er een staatsgreep was, en er is vastgelegd dat Erdogan loopt te schreeuwen dat hij gepleegd is door Gullen.
Jou reactie laat alleen maar zien dat je een propaganda verslaafde bent.
En je bent een Erdoganverslaafde als je Erdogan niet op z'n woord gelooft! ;)
pi_164232498
De in Turkije wonende journalist Marc Gulliet:

Erdogan-critici boos om anti-Erdogan houding Europa

In de nasleep van de mislukte coup in Turkije wint een nieuwe trend aan kracht: critici van Erdogan verwijten Amerika en Europa een anti-Erdogan houding.

(...)

---
Ik pleit voor officiële erkenning van OCED als Westerse geestesziekte. Erkenning is de eerste stap naar genezing.
pi_164232503
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:10 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Nee, er is vastgelegd dat er een staatsgreep was, en er is vastgelegd dat Erdogan loopt te schreeuwen dat hij gepleegd is door Gullen.
Jou reactie laat alleen maar zien dat je een propaganda verslaafde bent.
Onzin.
pi_164232539
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:13 schreef Atak het volgende:

[..]

Ja, de lichamen zijn al begraven.
OO dat is het bewijs dus
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  donderdag 4 augustus 2016 @ 22:16:48 #240
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164232565
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:02 schreef Atak het volgende:

[..]

Ja, ze hebben 300 mensen gedood.
Hou toch op met dat gejank, kijk eens hoeveel er door isis en erdogan gemaakt zijn.
Hoeveel slachtoffers er dagelijks vallen bij de bombardementen in syrie.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 4 augustus 2016 @ 22:17:33 #241
74056 crew  ToT
pi_164232590
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:14 schreef Bilge het volgende:
De in Turkije wonende journalist Marc Gulliet:

Erdogan-critici boos om anti-Erdogan houding Europa

In de nasleep van de mislukte coup in Turkije wint een nieuwe trend aan kracht: critici van Erdogan verwijten Amerika en Europa een anti-Erdogan houding.

(...)

---
Ik pleit voor officiële erkenning van OCED als Westerse geestesziekte. Erkenning is de eerste stap naar genezing.
_O-

Okee okee, heil Erdogan, de grote leider die eeuwig moet regeren en goudeerlijk en onfeilbaar is! _O_

Ben ik nu genezen? :@
pi_164232594
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:15 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

OO dat is het bewijs dus
Het was ook een beetje een domme vraag van je. :')
pi_164232610
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:14 schreef ToT het volgende:

[..]

En je bent een Erdoganverslaafde als je Erdogan niet op z'n woord gelooft! ;)
En zo niet dan ben je een Erdofoob.
pi_164232628
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:16 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Hou toch op met dat gejank, kijk eens hoeveel er door isis en erdogan gemaakt zijn.
Hoeveel slachtoffers er dagelijks vallen bij de bombardementen in syrie.
Zo kan je elke slachting goed praten. Op die manier gaan we nergens heen. ISIS, Gulen en PKK zijn in mijn ogen hetzelfde en zij moeten keihard aangepakt worden.
pi_164232693
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Het was ook een beetje een domme vraag van je. :')
je uitspraak : ze hebben 300 mensen gedood
is nogal een beschuldiging
heb je genoeg basiskennis van deze zaak ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164232790
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:21 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

je uitspraak : ze hebben 300 mensen gedood
is nogal een beschuldiging
heb je genoeg basiskennis van deze zaak ?
Ik hoop dat je zit te trollen want je begint echt domme vragen te stellen. Straks ga je ook nog zeggen dat de coup niet gebeurd is en dat er geen mensen zijn doodgegaan. _O-
  donderdag 4 augustus 2016 @ 22:25:11 #247
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164232806
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:19 schreef Atak het volgende:

[..]

Zo kan je elke slachting goed praten. Op die manier gaan we nergens heen. ISIS, Gulen en PKK zijn in mijn ogen hetzelfde en zij moeten keihard aangepakt worden.
Waarom? omdat ze niet als een hondje achter Erdogan aan lopen en alles doen wat hij zegt en wil.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164232856
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:24 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik hoop dat je zit te trollen want je begint echt domme vragen te stellen. Straks ga je ook nog zeggen dat de coup niet gebeurd is en dat er geen mensen zijn doodgegaan. _O-
nee het gaat om het woordje - ZE
wie zijn dat en is daar enig bewijs voor ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164232923
quote:
2s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:17 schreef ToT het volgende:

[..]

_O-

Okee okee, heil Erdogan, de grote leider die eeuwig moet regeren en goudeerlijk en onfeilbaar is! _O_

Ben ik nu genezen? :@
:')
pi_164233122
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:26 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

nee het gaat om het woordje - ZE
wie zijn dat en is daar enig bewijs voor ?
Wat denk je?
pi_164233169
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:25 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Waarom? omdat ze niet als een hondje achter Erdogan aan lopen en alles doen wat hij zegt en wil.
Dat is irrelevant.
  donderdag 4 augustus 2016 @ 22:37:41 #252
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164233200
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:36 schreef Atak het volgende:

[..]

Dat is irrelevant.
Nou, geef me dan de reden waarom.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164233288
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:35 schreef Atak het volgende:

[..]

Wat denk je?
post het bewijs dan maar
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164233463
A Coup, Terrorists and Inflation, Yet Investors Rush to Turkey

On the face of it, this might not seem the right time to be investing in Turkey.

Terrorists attacked the main airport in Istanbul, a foiled coup raised questions about political stability, and the country’s debt is being downgraded by rating agencies — all of this happening within a span of two weeks.

So what were the best-performing investments in the global economy last week?

You guessed it: Turkish stocks and bonds — up 6.6 and 3.8 percent in dollar terms, according to Merrill Lynch.

Rest van het bericht: http://www.nytimes.com/20(...)times&smtyp=cur&_r=0
pi_164233855
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:
A Coup, Terrorists and Inflation, Yet Investors Rush to Turkey

On the face of it, this might not seem the right time to be investing in Turkey.

Terrorists attacked the main airport in Istanbul, a foiled coup raised questions about political stability, and the country’s debt is being downgraded by rating agencies — all of this happening within a span of two weeks.

So what were the best-performing investments in the global economy last week?

You guessed it: Turkish stocks and bonds — up 6.6 and 3.8 percent in dollar terms, according to Merrill Lynch.

Rest van het bericht: http://www.nytimes.com/20(...)times&smtyp=cur&_r=0
Dit komt Erdogan wel heel goed uit, zou hij dan er toch zelf achter zitten?
pi_164233998
quote:
15s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:57 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dit komt Erdogan wel heel goed uit, zou hij dan er toch zelf achter zitten?
De internationale rentelobby werkt hem iniedergeval niet tegen.
pi_164234030
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 23:01 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

De internationale rentelobby werkt hem iniedergeval niet tegen.
Ene complottheorie met de andere counteren, nice :7
pi_164234069

Blijven zoeken ;(
pi_164234818
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:37 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Nou, geef me dan de reden waarom.
Van wat?
pi_164234845
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:40 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

post het bewijs dan maar
Dat is hier niet belangrijk omdat ik niks controversiëels zeg.
  donderdag 4 augustus 2016 @ 23:54:41 #261
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164235202
quote:
15s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:57 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dit komt Erdogan wel heel goed uit, zou hij dan er toch zelf achter zitten?
tuurlijk een echte couppleger had Erdogan als eerste opgesloten of vermoord
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 5 augustus 2016 @ 00:02:28 #262
74056 crew  ToT
pi_164235379
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 23:37 schreef Atak het volgende:

[..]

Dat is hier niet belangrijk omdat ik niks controversiëels zeg.
Precies Erdogan z'n woorden! :Y
pi_164235440
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 23:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

tuurlijk een echte couppleger had Erdogan als eerste opgesloten of vermoord
Je hebt gelijk, een neppe couppleger laat zich gewoon ten schande zetten, lokt vrijwillig een gefaalde staatsgreep met alle juridische gevolgen van dien.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 00:10:57 #264
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_164235526
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 00:05 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, een neppe couppleger laat zich gewoon ten schande zetten, lokt vrijwillig een gefaalde staatsgreep met alle juridische gevolgen van dien.
Ja, alleen ietwat anders:

een slimme couppleger weet gewoon dat z'n volk zo achterlijk is dat het alles gelooft, lokt vrijwillig een gelukte staatsgreep uit met alle zeer positieve juridische gevolgen, zoals het zich tlegaal ontdoen van een ieder die hey niet met hem eens is van dien.
zonnig Brasil
pi_164235548
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 00:10 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Ja, alleen ietwat anders:

een slimme couppleger weet gewoon dat z'n volk zo achterlijk is dat het alles gelooft, lokt vrijwillig een gelukte staatsgreep uit met alle zeer positieve juridische gevolgen, zoals het zich tlegaal ontdoen van een ieder die hey niet met hem eens is van dien.
wat? :')

Geloven in een vrijwillig uitgelokte gelukte staatsgreep? Ke. :')
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 00:30:06 #266
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_164235775
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 00:12 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wat? :')

Geloven in een vrijwillig uitgelokte gelukte staatsgreep? Ke. :')
Ja, dat is dus de theorie van velen: hij heeft het allemaal zelf georkestreerd.
En eerlijk gezegd niet eens zo ver gezocht. Zeker als je kijkt hoe de staatsgreep is uitgevoerd en hoe de reactie daarop vervolgens was.

Maar dit is toch niet echt nieuw voor je, hoop ik. Jullie discusseren hier al 55 reeksen over !
zonnig Brasil
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 00:34:50 #267
452665 proxyservies
viva argentina
pi_164235855
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 00:12 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wat? :')

Geloven in een vrijwillig uitgelokte gelukte staatsgreep? Ke. :')
Die zijn er ook nog, trieste zooi.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 07:27:08 #268
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164237475
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 00:05 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, een neppe couppleger laat zich gewoon ten schande zetten, lokt vrijwillig een gefaalde staatsgreep met alle juridische gevolgen van dien.
juist een echte couppleger had eerst erdogan doodgeschoten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 07:28:54 #269
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164237480
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 00:30 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

Ja, dat is dus de theorie van velen: hij heeft het allemaal zelf georkestreerd.
En eerlijk gezegd niet eens zo ver gezocht. Zeker als je kijkt hoe de staatsgreep is uitgevoerd en hoe de reactie daarop vervolgens was.

Maar dit is toch niet echt nieuw voor je, hoop ik. Jullie discusseren hier al 55 reeksen over !
klopt

Poetin zou het ook zo gedaan hebben om definitief de macht te grijpen

er komen nu nooit meer verkiezingen in Turkije
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164239438
http://www.automatisering(...)-coupplegers-turkije

Gezien dit verhaal moeten de coupplegers wel extreem dom zijn geweest. Nog een bewijs dat het geen aanhangers van Gülen kunnen zijn geweest. Eerder Ergenekon, Balyoz of gewoon kemalisten.
pi_164239515
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:20 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Gezien dit verhaal moeten de coupplegers wel extreem dom zijn geweest. Nog een bewijs dat het geen aanhangers van Gülen kunnen zijn geweest. Eerder Ergenekon, Balyoz of gewoon kemalisten.
_O-.
pi_164239537
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 07:28 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

klopt

Poetin zou het ook zo gedaan hebben om definitief de macht te grijpen

er komen nu nooit meer verkiezingen in Turkije
er zijn al geen echte verkiezingen meer geweest sinds 17/25 december 2013. Daarna is het vooral iets geweest voor de buhne. Gezien de angstcultuur, zoals het bij een fascistisch en dictatoriaal regime hoort, zal er geen fatsoenlijke tegenstand geboden kunnen worden. Eerder 'verkiezingen' zoals we die in Rusland en Syrie kennen.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 10:32:28 #273
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164239640
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:26 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

er zijn al geen echte verkiezingen meer geweest sinds 17/25 december 2013. Daarna is het vooral iets geweest voor de buhne. Gezien de angstcultuur, zoals het bij een fascistisch en dictatoriaal regime hoort, zal er geen fatsoenlijke tegenstand geboden kunnen worden. Eerder 'verkiezingen' zoals we die in Rusland en Syrie kennen.
nee , de oppositie is nu helemaal doodgemaakt en de familie van Erdogan is nu premier net als in Russia en Syria

komen de Turken in opstand dan staat ze eenzelfde lot te wachten als in Syrie , in de EU komen ze niet meer, dat is duidelijk
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 10:33:47 #274
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164239664
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:20 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
http://www.automatisering(...)-coupplegers-turkije

Gezien dit verhaal moeten de coupplegers wel extreem dom zijn geweest. Nog een bewijs dat het geen aanhangers van Gülen kunnen zijn geweest. Eerder Ergenekon, Balyoz of gewoon kemalisten.
of gewoon een aantal militairen van Erdogan zelf die gestuurd zijn om op de brug te gaan staan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164239670
Wat een fantastische reeks is dit toch. :').

Zelf Zaman als bron gebruiken als bewijs tegen Erdoğan, weet je wel, Zaman die gelieerd is aan Gülen. Die bron wel geschikt en betrouwbaar vinden.

Vervolgens wel mensen die Hürriyet Daily News als bron gebruiken labelen als rijp voor het gesticht, omdat Hürriyet Daily News (volgens die persoon) aan autocensuur doet en niet objectief is. Let wel: Hürriyet Daily News is zeer zeker niet in handen van Erdoğan, maar wordt bestempeld als onbetrouwbaar omdat ze de beschuldiging van Erdoğan (tegen Gülen) ondersteunen.

En om het allemaal nog grappiger te maken:
- Vragen om bewijzen voor wat Erdoğan beweert, en totaal geen aannames of wat dan ook tolereren. Heel erg strict omgaan met de term 'bewijs'.
- Vervolgens wel zelf aannames maken vanuit onderbuikgevoelens, geen moeite hebben om het gebrek aan bewijs zelf aan te voeren als hét bewijs.

_O-.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 10:34:39 ]
pi_164239692
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:32 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee , de oppositie is nu helemaal doodgemaakt
:').

Langspeelplaat.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 10:35:15 ]
pi_164239734
Interessant stuk, het lezen waard, zeker ten opzichte van de forumkots van de Erdofielen:

http://www.joop.nl/opinies/is-turkije-bezig-tweede-iran-worden
pi_164239957
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:37 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Interessant stuk, het lezen waard, zeker ten opzichte van de forumkots van de Erdofielen:

http://www.joop.nl/opinies/is-turkije-bezig-tweede-iran-worden
Het is zeer jammer om te lezen van jou wat je eruitgooit. Ik had je heel wat objectiever verwacht, maar het lijkt erop dat jij net zo subjectief bent als de mensen die jij minacht.

Termen als "forumkots" en "Erdofielen"... Wat goed van je om je discussiepartners op die manier te labelen. Achteraf niet janken als je zelf een "Gülen-hond" wordt genoemd.

Ergens ook wel 'bevrijdend' om je zo bezig te zien, het maakt de Türk in je zichtbaar.

Je kunt nu weer even een klopje op je schouders geven, omdat jij zoveel beter bent dan de mensen aan de andere kant van het spectrum. Huzzah.
pi_164240149
Joop wordt ook wakker.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 10:54:54 #280
8369 speknek
Another day another slay
pi_164240176
Tbf als je nu nog Erdofan bent, verdien je alles.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_164240363
Als je met je hoofd zo diep in het achterwerk van Erdogan zit dat je het licht niet meer kunt zien en niet ziet wat de rest van de wereld ziet, dan dekt de term Erdofiel idd misschien de lading niet helemaal.
pi_164240370
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:54 schreef speknek het volgende:
Tbf als je nu nog Erdofan bent, verdien je alles.
En wat nou als je geen fan van Erdoğan bent, genoeg kritiek hebt op zijn gedrag, maar tegelijkertijd ook begrip hebt voor bepaalde acties, en daarmee eigenlijk niet vóór Erdoğan bent, maar tegen hetgeen waar hij ook tegen is?

Met andere woorden: waarom kun je niet én niet-pro-Erdoğan zijn én anti-anti-Erdoğan zijn? Volg je het nog?

Waarom is het zo ondenkbaar dat men het niet altijd oneens is met Erdoğan, maar dat dat niet meteen betekent dat je een Erdo-liefhebber bent? Dat je nog steeds wel kritisch bent bij wat Erdoğan zegt/beweert, maar openstaat voor wat hij zegt, in plaats van meteen volop tegen zijn, puur en alleen omdat het Erdoğan is? Bedoel, zelfs een kapotte klok geeft tweemaal daags de juiste tijd aan...
pi_164240403
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:03 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Als je met je hoofd zo diep in het achterwerk van Erdogan zit dat je het licht niet meer kunt zien en niet ziet wat de rest van de wereld ziet, dan dekt de term Erdofiel idd misschien de lading niet helemaal.
En maar doorgaan met beledigen...

Goed bezig. :D.

Haal je pik uit het achterwerk van Gülen. :').
Zie maar hoe snel het kan escaleren. Ik vermaak me wel.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 11:06:19 ]
pi_164240509
Als Erdogan Gulenaanhangers haat (gematigde moslims) haat hij ons (ongelovigen) helemaal en zijn aanhangers dus ook. En dat hebben we allemaal vrijwillig binnengehaald.
pi_164240533
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:09 schreef Loekie1 het volgende:
Als Erdogan Gulenaanhangers haat (gematigde moslims) haat hij ons (ongelovigen) helemaal en zijn aanhangers dus ook.
Deductieskillsssss.

Mag ik je aanraken? Zoveel wijsheid.
pi_164240543
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:10 schreef zarGon het volgende:

[..]

Deductieskillsssss.

Mag ik je aanraken? Zoveel wijsheid.
Wat klopt er niet?
pi_164240630
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:05 schreef zarGon het volgende:

[..]

En maar doorgaan met beledigen...

Goed bezig. :D.

Haal je pik uit het achterwerk van Gülen. :').
Zie maar hoe snel het kan escaleren. Ik vermaak me wel.
Gulen zelf zal mij aan mijn reet roesten. Ik sta achter iedereen die leert dat de moslims vredelievend, tolerant en opgeleid zouden moeten zijn en sta tegenover iedereen die corrupt is, anderen beschuldigt van coups zonder een greintje bewijs en Turkije tot het lachertje van de wereld maakt, groepen als PKK, Taliban, IS verheerlijkt. Erdogan en zijn familie dus.

Ik zou me als moslim diep schamen als ik achter zo een persoon zou staan, God behoede mij.
pi_164240682
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:10 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Wat klopt er niet?
Ooh, het klopt helemaal hoor. Logisch en rationeel; goede eindconclusie, zou nogmaals lezen.

Dit is die van mij, in jouw stijl: Ongelovigen geloven niet, dus haten zij gelovigen.

Prima gededuceerd van mij. *geeft schouderklop*

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 11:18:38 ]
pi_164241112
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:15 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Gulen zelf zal mij aan mijn reet roesten. Ik sta achter iedereen die leert dat de moslims vredelievend, tolerant en opgeleid zouden moeten zijn en sta tegenover iedereen die corrupt is, anderen beschuldigt van coups zonder een greintje bewijs en Turkije tot het lachertje van de wereld maakt, groepen als PKK, Taliban, IS verheerlijkt. Erdogan en zijn familie dus.

Ik zou me als moslim diep schamen als ik achter zo een persoon zou staan, God behoede mij.
Inderdaad, Gülen zal je aan je reet roesten. Ondertussen dien je zijn krant in als bron, en trek je conclusies dat Gülen-aanhangers niet achter de coup kunnen zitten, want zij zijn niet (zó) dom wat betreft het uitvoeren van een coup. En die conclusie is meteen het bewijs ook.

Wat een lieve woorden over Gülen verder, de man die zo heerlijk vredelievend is met zijn sekte met een waarde geschat op 25 miljard dollar, de man achter een beweging die o zo mysterieus is waar men maar eigenlijk weinig vanaf weet en vooral achter de schermen bezig is - een beweging die hoogopgeleiden gebruikt om te infiltreren in organisaties...

Daarom is het ook zo lekker makkelijk om vóór Gülen te zijn en tegen Erdoğan.
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:24 schreef zarGon het volgende:

[..]

Is dat niet inherent aan de twee personen waar het nu om lijkt te draaien?

Aan de ene kant hebt je Erdoğan, die vooral vanuit emotie lijkt te reageren en vaak overkomt als een tactloze botte oetlul. Diplomatie doet 'm weinig, hij handelt zonder eromheen te draaien, ziet later wel wat het wordt.

Een aan de andere kant heb je Gülen (en zijn beweging). Niet al te veel over bekend, niet op de voorgrond, machtig en rijk, op veel plekken mannetjes, niet vanuit emotie maar vanuit belangen, regelt z'n zaakjes achter de schermen, stilletjes en berekenend.
Ik prefereer Erdoğan any day boven Gülen. En dan niet omdat ik zo zot ben op Erdoğan, maar omdat ik bij Erdoğan de botte hork weet waar ik mee te maken heb. Gülen is een sneaky bastard (ooeehh, ik scheld) die vriendelijk in je gezicht lacht en ondertussen je kont gereedmaakt voor een goede harde diepe zielverneukende beurt.

Die aanbidding waar jij het over hebt bij 'Erdofielen' vindt net zo hard plaats bij de Güilen-beweging. Dat lijkt wel des Turks; Atatürk (die ook een boefje was overigens) wordt aanbeden door seculieren.

Gülen of Erdo, lood om oud ijzer, zou je kunnen zeggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 11:41:01 ]
pi_164241355
Flink wat beschuldigingen aan het adres van een man en zijn volgelingen. Uiteraard zonder bewijs. Hoop voor jou dat je het bij het rechte eind hebt, want iftira, zeker als het om godsvrezende mensen gaat, is niet iets om lichtjes te nemen. Maar he, succes daarmee ;)
pi_164241493
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:50 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Flink wat beschuldigingen aan het adres van een man en zijn volgelingen. Uiteraard zonder bewijs. Hoop voor jou dat je het bij het rechte eind hebt, want iftira, zeker als het om godsvrezende mensen gaat, is niet iets om lichtjes te nemen. Maar he, succes daarmee ;)
Is goed gozer.

Verder zijn er in de afgelopen dagen flink wat bekentenissen van opgepakte coupplegers gepost in de kranten, maar ja, dat is allemaal niet betrouwbaar en zo, hm.

Lekker makkelijk verder ook weer om het wéér persoonlijk te maken door mij aan te spreken op mijn geloof. Het grappigste in dit geheel is dat je constant om bewijs vraagt... en je gelovig bent. Good luck bruur.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 12:00:31 ]
pi_164241542
Voor de mensen die zich afvragen hoe men nou aan al die namen komt van de Gülen-aanhangers:

quote:
Coup plotters’ use of ‘amateur’ messaging app helped Turkish authorities map Gülenist network

Turkish authorities have been able to trace thousands of people accused of being members of the Fethullahist Terrorist Organization (FETÖ), which was behind the July 15 failed coup attempt, by cracking the weak security features of a little-known smartphone messaging app.

Security experts who looked at the app, known as ByLock, at the request of Reuters said it appeared to be the work of amateur software developers and had left important information about its users unencrypted.

A senior Turkish official said Turkish intelligence cracked the app earlier this year and was able to use it to trace tens of thousands of members of the movement of U.S.-based Islamic scholar Fethullah Gülen.

The Gülenists stopped using the app several months ago after realizing it had been compromised, but it still made it easier to suspend tens of thousands of teachers, police, soldiers and justice officials in the wake of the failed takeover.

“The ByLock data made it possible for us to map their network - at least a large part of it,” a senior Turkish official said. “What I can say is that a large number of people identified via ByLock were directly involved in the coup attempt.”

The Turkish official said ByLock may have been created by the Gülenists themselves so they could communicate. However, experts consulted by Reuters were not able to verify this.

“ByLock is an insecure messaging application that is not widely used today,” Tim Strazzere, director of mobile research at U.S.-Israeli security firm SentinelOne told Reuters. “Anyone who wanted to reverse engineer the app could do so in minutes.”

More than a dozen security and messaging experts contacted by Reuters had never heard of ByLock until it was mentioned in recent days by the Turkish authorities.

According to Matthew Green, a cryptologist and assistant professor of computer science at Johns Hopkins University in the United States who examined the app’s code after being contacted by Reuters, the ByLock network generates a private security key for each device, intended to keep users anonymous.

But these keys are sent to a central server along with user passwords in plain, unencrypted text, meaning that anyone who can break into the server can decrypt the message traffic, he said.

“From what I can tell it was either an amateur app (most likely) or something that someone wrote for the purpose,” he said in an email.

The ByLock messaging app appears to have been launched in 2014 on both the Apple and Google Play app stores, only to be removed by the developers later the same year. New versions subsequently appeared on less secure app downloading websites targeting Android, Windows Phone and Blackberry users.

An anonymous blog post in November 2014 purporting to be from the developer claims ByLock had attracted around 1 million users, making it difficult to maintain, in part because the app had come under attack from unnamed “Middle East countries.”

Even if it had reached 1 million users, that would still make it miniscule compared to mainstream smartphone messaging apps like Facebook Messenger or WhatsApp, which each have around a billion users worldwide, or iMessage, the messaging app available on all Apple iPhones.

According to some websites that allowed users to download ByLock, and to the security certificate inside the software itself, the author of the app was listed as David Keynes of Beaverton, Oregon. Reuters was unable to locate anyone matching that name or verify whether this identity was genuine.

Starting in May 2015, Turkey’s National Intelligence Agency (MİT) was able to identify close to 40,000 undercover Gülenists, including 600 ranking military personnel, by mapping connections between ByLock users, the Turkish official said.

However, the Turkish official said that while ByLock helped the intelligence agency identify Gülen supporters, it was not used for planning the coup itself. Once Gülenists realized ByLock had been compromised they stopped using it, the official said.

Instead, the coup plotters seem to have switched to the far more secure WhatsApp by the time they launched their failed attempt.

While WhatsApp encryption is harder to crack from the outside than ByLock, the authorities have been able to access messages sent late on July 15 by getting their hands on the phones of detained plotters.
Transcripts published by Turkish media show officers coordinating troops movements in WhatsApp chat groups.

“With thousands of people in a single WhatsApp chat, it only takes one person to get captured while their phone is unlocked to discover every planned detail,” said Dan Guido, head of New York-based information security firm Trail of Bits.
Is van Hürriyet Daily News, een krant die aan autocensuur doet en je zou moeten vermijden volgens sommigen. En als je het bovenstaande serieus neemt (want HDN), dan ben je rijp voor het gesticht.

Kijk maar wat je ermee doet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 12:00:07 ]
pi_164241648
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:57 schreef zarGon het volgende:

[..]

Is goed gozer.

Verder zijn er in de afgelopen dagen flink wat bekentenissen van opgepakte coupplegers gepost in de kranten, maar ja, dat is allemaal niet betrouwbaar en zo, hm.

Lekker makkelijk verder ook weer om het wéér persoonlijk te maken door mij aan te spreken op mijn geloof. Het grappigste in dit geheel is dat je constant om bewijs vraagt... en je gelovig bent. Good luck bruur.
Dus een gelovige vraagt niet constant om bewijs? Goed om te horen met wat voor gelovigen ik hier te maken heb. IS, Taliban en Boko Haram is ok, niet waar? Immers sluiten zij ook graag scholen en gaan achter de mensen aan met een tolerante visie van de Islam.
pi_164241712
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 12:05 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Dus een gelovige vraagt niet constant om bewijs?
Religie en "bewijs" gaan niet met elkaar samen. Daarom heet het ook 'geloven'.

Daar doelde ik op.

quote:
Goed om te horen met wat voor gelovigen ik hier te maken heb. IS, Taliban en Boko Haram is ok, niet waar?
Dit flik je keer op keer, het werkt niet bij mij. Heb je dat nou nog steeds niet door?

Maak geen aannames namens mij, stop geen woorden in mijn mond, stop met het trekken van ongefundeerde conclusies over mijn persoon.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 12:10:45 ]
pi_164241749
Over Taliban mindset gesproken, uit een preek van een Diyanet imam: "moge God ons voor de geletterden behoeden" (met verwijzing naar Gulen-beweging)

Wellicht toch geen slecht idee om alle staatsgebonden organisaties als Diyanet in Nederland te verbieden in het kader van openlijke haatverspreiding...
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 12:11:29 #297
8369 speknek
Another day another slay
pi_164241765
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:03 schreef zarGon het volgende:

[..]

En wat nou als je geen fan van Erdoğan bent, genoeg kritiek hebt op zijn gedrag, maar tegelijkertijd ook begrip hebt voor bepaalde acties, en daarmee eigenlijk niet vóór Erdoğan bent, maar tegen hetgeen waar hij ook tegen is?

Met andere woorden: waarom kun je niet én niet-pro-Erdoğan zijn én anti-anti-Erdoğan zijn? Volg je het nog?

Waarom is het zo ondenkbaar dat men het niet altijd oneens is met Erdoğan, maar dat dat niet meteen betekent dat je een Erdo-liefhebber bent? Dat je nog steeds wel kritisch bent bij wat Erdoğan zegt/beweert, maar openstaat voor wat hij zegt, in plaats van meteen volop tegen zijn, puur en alleen omdat het Erdoğan is? Bedoel, zelfs een kapotte klok geeft tweemaal daags de juiste tijd aan...
Ja nee prima hoor, kan ik heel goed begrijpen. Maar als je gelooft dat met martelingen verkregen verklaringen nadat Erdogan zei dat Gulen schuldig was zeer geloofwaardig zijn, dan ben je niet bijzonder kritisch. En vooralsnog is het gefabriceerde bewijs tegen Gulen zelf door Amerika hard weggelachen. Dat overigens onverlet dat het best zou kunnen dat Gulen erachter zit. En je zult ook inmiddels gezien moeten hebben dat er razzias gehouden zijn bij veel meer persagentschappen dan alleen Zaman, dat alleen maar de zweem geven dat Gulen er niet achter zit nu als terrorismeondersteuning gezien wordt en dat dus ook HDN niet het achterste van de tong laat zien.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_164241781
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 12:11 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Over Taliban mindset gesproken, uit een preek van een Diyanet imam: "moge God ons voor de geletterden behoeden" (met verwijzing naar Gulen-beweging)

Wellicht toch geen slecht idee om alle staatsgebonden organisaties als Diyanet in Nederland te verbieden in het kader van openlijke haatverspreiding...
Diaynet zou moeten vervangen worden met Hizmet, helemaal mee eens.

:').
pi_164241977
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 12:11 schreef speknek het volgende:
Maar als je gelooft dat met martelingen verkregen verklaringen nadat Erdoğan zei dat Gulen schuldig was zeer geloofwaardig zijn, dan ben je niet bijzonder kritisch.
- Dat is een flinke aanname die je maakt in het begin van je zin, maar soit.
- De verkregen verklaringen per definitie afdoen als 'niet geloofwaardig' - omdat redenen - is natuurlijk ook een manco.

Dat maakt de situatie ook zo complex; wie spreekt de waarheid, wie is wel betrouwbaar en wat valt er wel te geloven?

Wat ik merk is dat de anti-Erdoğan-houding hier nogal snel conclusies laat trekken, en dat vind ik maar meh. Ik snap wel waar het vandaan komt, maar desalniettemin is het wel, tja, een beetje, ja, een beetje flauw.
pi_164242046
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:03 schreef zarGon het volgende:

[..]

En wat nou als je geen fan van Erdoğan bent, genoeg kritiek hebt op zijn gedrag, maar tegelijkertijd ook begrip hebt voor bepaalde acties, en daarmee eigenlijk niet vóór Erdoğan bent, maar tegen hetgeen waar hij ook tegen is?

Met andere woorden: waarom kun je niet én niet-pro-Erdoğan zijn én anti-anti-Erdoğan zijn? Volg je het nog?

Waarom is het zo ondenkbaar dat men het niet altijd oneens is met Erdoğan, maar dat dat niet meteen betekent dat je een Erdo-liefhebber bent? Dat je nog steeds wel kritisch bent bij wat Erdoğan zegt/beweert, maar openstaat voor wat hij zegt, in plaats van meteen volop tegen zijn, puur en alleen omdat het Erdoğan is? Bedoel, zelfs een kapotte klok geeft tweemaal daags de juiste tijd aan...
Mooi deze, had ik al lang niet meer gehoord/gelezen! O+
Tails tell tales
pi_164242243
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 12:11 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Over Taliban mindset gesproken, uit een preek van een Diyanet imam: "moge God ons voor de geletterden behoeden" (met verwijzing naar Gulen-beweging)

Wellicht toch geen slecht idee om alle staatsgebonden organisaties als Diyanet in Nederland te verbieden in het kader van openlijke haatverspreiding...
Een beetje zoals Gulen dat doet hier dus:


Even kijken hoe consistent je bent. Hizmet ook compleet verbieden?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')