abonnement Unibet Coolblue
pi_164057378
quote:
Door politie doodgeschoten man had geen wapen bij zich

De man die gisteravond in het Schiedamse Prinses Beatrixpark overleed nadat hij door een agent was neergeschoten, is een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Bij hem werd echter geen wapen gevonden. De Rijksrecherche is onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie een onderzoek begonnen naar het incident.

Een politieman was met collega's naar een melding van een beroving gegaan. Telefonisch gaf een man aan de politie door dat hij was beroofd door een man op een scooter. Daarbij zou ook op hem zijn geschoten.

De drie agenten die op de melding afgingen, zagen de vermoedelijke dader in het Prinses Beatrixpark lopen. De man werd ter hoogte van de kinderboerderij op een groenstrook tussen een doodlopend pad en een vijver neergeschoten toen de politie hem wilde aanhouden. De verdachte werd in een ambulance gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De agent die schoot, heeft dinsdag een verklaring afgelegd. In het park is dinsdag de hele dag technisch onderzoek verricht. Er is onder meer een 3D-scan gemaakt van de situatie en er is gezocht naar voorwerpen die een link met het incident kunnen hebben. Ook zijn er getuigen gehoord. De Rijksrecherche voert onderzoek uit onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie.

Niet vaak
De politie raakt niet vaak verdachten met een dodelijk schot. In de regio Rijnmond kwam dit voor het laatst voor toen Mike Stok in 2013 omkwam. In maart van dit jaar overleden twee mannen door schoten van de politie. In het Noord-Hollandse dorp De Kwakel werd een man doodgeschoten nadat hij met een mes afkwam op agenten.

http://m.ad.nl/ad/m/nl/10(...)avigationItemId=5585
quote:
Een team met politiehonden ging in de omgeving nog wel op zoek naar het vuurwapen dat door de neergeschoten man zou zijn gebruikt. Doordat de bewegwijzering in het Beatrixpark onduidelijk is, konden rechercheurs van de forensische opsporing de plaats van het schietincident niet direct vinden. Politiechef Frank Paauw kwam naar het park om zich daar persoonlijk op de hoogte te laten stellen.

Onderzoek
Het onderzoek duurde tot vroeg in de ochtend. Daar waren stukken afzetlint op het hek van de kinderboerderij, een latex handschoen en de verpakking van elektroden voor een defibrileerapparaat de stille getuigen van het schietincident.

Al jaren wordt geprobeerd het Beatrixpark veiliger te maken en nog niet zo lang geleden zijn er op enkele plekken beveiligingscamera's neergezet. Desondanks is de parkeerplaats bij de sportvereniging Excelsior'20 en PPSC een bron van overlast. Er worden regelmatig dugs gedeald, zelfs op momenten dat de jeugd na de training naar huis gaat.

Laatste nieuws:
quote:
De politieman die op 30 mei in het Schiedamse Beatrixpark een 21-jarige Capellenaar neerschoot, zal daarvoor niet vervolgd worden. De politieman heeft volgens de regels gebruik gemaakt van zijn vuurwapen, zo constateert de officier van justitie die het onderzoek naar het incident leidde. Gelet op alle feiten en omstandigheden is de inschatting van dreigend gevaar door de agent reëel geweest en kon hij handelen zoals hij gedaan heeft. De beslissing van de officier is woensdag aan de agent en de nabestaanden van de jongeman bekendgemaakt.
Zie meer hier.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2016 23:50:28 ]
pi_164057389
quote:
19s.gif Op woensdag 27 juli 2016 23:41 schreef -_Guitarist_- het volgende:

[..]

Voor de leken als ik; wat is een artikel 12-procedure?
Als het OM beslist om een verdachte niet te gaan vervolgen (om welke reden dan ook), kunnen slachtoffers, of in dit geval nabestaanden, zo'n procedure starten. Zij kunnen dan hun verhaal doen bij de rechter, waarna de rechter beslist of het OM de verdachte alsnog moet vervolgen (of niet).

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Artikel_12_Sv-procedure

Dit kan dus bijvoorbeeld ook als resultaat hebben dat het OM de verdachte toch moet vervolgen, maar tijdens de rechtszaak als strafeis heeft dat de verdachte moet worden vrijgesproken.
pi_164057421
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 23:50 schreef Physsic het volgende:
Dit kan dus bijvoorbeeld ook als resultaat hebben dat het OM de verdachte toch moet vervolgen, maar tijdens de rechtszaak als strafeis heeft dat de verdachte moet worden vrijgesproken.
Waarbij de rechtbank die eis natuurlijk niet hoeft te volgen. Dus zelfs dan kan er een veroordeling volgen.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2016 23:52:05 ]
pi_164057576
quote:
7s.gif Op woensdag 27 juli 2016 23:51 schreef k_man het volgende:

[..]

Waarbij de rechtbank die eis natuurlijk niet hoeft te volgen. Dus zelfs dan kan er een veroordeling volgen.
Klopt. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')