abonnement Unibet Coolblue
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 28 juli 2016 @ 11:25:45 #101
147316 crew  DJMO
#trut
pi_164062528
Even inbreken hoor.
Ik ga zondag naar DLD voor een kleine week. Nou is de autostoel meeslepen veel te veel werk, maar de maxicosi krijg ik nog wel mee.
Als ik michael in de MC zet, komt hij met z'n hoofd nog nét niet voorbij de bovenkant, z'n voetjes steken wel uit. Mag hij dan nog in de maxicosi ?
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_164062577
I drinkt alleen maar water. Ik heb bv gegeven tot hij ruim zestien maanden was en we zijn daarna niet overgegaan op gewone melk. Hij krijgt yoghurt als toetje, roomboter op elke boterham en regelmatig een plakje kaas, dat vind ik genoeg zuivelintake. Hij eet ook nog eens heel prima van zijn groente, ook een belangrijke bron van calcium.

Ik zet hem net zijn derde bakje aardbeien voor. Hij propt ze met twee handen tegelijk naar binnen. :').
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_164062888
Abeitjes! Hier ook niet aan te slepen O+ Net als duifjes :Y)

Ik ben wel toe aan L's middagdut, ik heb nu 5 nachten ontzéttend slecht geslapen (deels door onrustige L en/of J, deels door overmatig actief brein }:| ) dus mijn lontje is ongeveer 3 mm vandaag. Arm kind :@
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_164063167
DJMO, voeten mogen uitsteken. Oortjes mogen volgens mij niet boven de rugleuning uit komen. Dus volgens mij mag het gewoon.

Aa! (Aardbeien) Die vindt J ook lekker :Y en blauwe bessen zijn ineens ook favoriet.
pi_164063221
"Bei!" heerlijk ja volgens L.
grappig dat ze allemaal een ander eigen woordje voor aardbeien hebben..
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 28 juli 2016 @ 12:14:27 #106
147316 crew  DJMO
#trut
pi_164063358
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 12:04 schreef Hupje het volgende:
DJMO, voeten mogen uitsteken. Oortjes mogen volgens mij niet boven de rugleuning uit komen. Dus volgens mij mag het gewoon.

Aa! (Aardbeien) Die vindt J ook lekker :Y en blauwe bessen zijn ineens ook favoriet.
Thanks, dat idee had ik ook al , maar ik wist het niet geheel zeker, vandaar mijn vraag ;)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_164063369
Hier ook een enorme fan van aabeitjes, dluifjes en appetjes O+
  donderdag 28 juli 2016 @ 12:14:56 #108
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_164063372
Hee DJ! :W Geen idee wat betreft de maxicosy.. fijne vakantie in elk geval!

Aardbeien zijn hier ook favoriet. Echt.. het meest gebruikte woord op het moment is 'bij'.
Aardbei = bij
Bij = bij
Vlieg = bij
Mier = bij
Spin = bij
Vlinder = bij
Alle andere vlieg/kruip insecten = bij
:') O+

In vind het ook moeilijk om de melk/fles af te bouwen.
Maar dat ligt geloof ik meer aan mij dan aan hem.. :@
's Ochtends is het gewoon makkelijk.. fles met pap erin.
Voor middag dutje flesje warme melk.. omdat hij er zo lekker op slaapt (en ik dan zeker weet dat hij genoeg drinkt.. als ik hem thee geef voor het slapen dan drinkt hij veel minder.. maar oké.. dan slaapt hij ook gewoon goed.. dus die probeer ik er al zo veel mogelijk af te houden).
's Avonds voor het slapen gaan, soms met pap erin als hij slecht heeft gegeten.

Gisteren nu echt voor mijzelf besloten dat ik wat meer mijn best moet doen en niet 'makkelijk' naar de fles/melk moet pakken.
Gisteren dus lekker brood gegeten als ontbijt. En tussen de middag thee voor het slapen.
's Avonds nog wel de papfles gegeven.
Ik geef hem geregeld tussendoor een plastic beker met water.. maar als hij genoeg heeft gaat hij er nog mee spelen/omkiepen.. dus daar gaan altijd kleine beetjes in.
Zijn tuitbeker staat er ook altijd.. maar daar drinkt hij bijna niet uit (want uit een gewone beker drinken is veel toffer natuurlijk). En zodra ik een glas water voor mijzelf pak dan wil hij die natuurlijk :P
Komt vast goed met verder afbouwen ;)
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_164063914
Aabeitje eteh!! O+ is hier ook favoriet.

Ik ben vanmorgen met W naar de speeltuin geweest en nu ben ik kapot :'). Ik denk niet dat we dat nog een keer doen volgende week. Morgen komen opa en oma weer langs voor W-vermaak!
pi_164063965
Hier ook nog heel veel melk hoor, inderdaad voor het slapengaan omdat ze het daarmee associeert (melk = bed) dus dat maakt het een duidelijk onderdeel van het ritueel, en ook omdat ik zo weet dat ze genoeg drinkt en met een volle maag gaat slapen. Ben van plan om de melk steeds meer te gaan verdunnen en zo over te stappen op water, maar op dit moment slaapt ze niet zo lekker vanwege al het babygeluid in huis, dus eerst maar even daaraan wennen voordat we andere dingen gaan veranderen.
pi_164064378
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 11:25 schreef DJMO het volgende:
Even inbreken hoor.
Ik ga zondag naar DLD voor een kleine week. Nou is de autostoel meeslepen veel te veel werk, maar de maxicosi krijg ik nog wel mee.
Als ik michael in de MC zet, komt hij met z'n hoofd nog nét niet voorbij de bovenkant, z'n voetjes steken wel uit. Mag hij dan nog in de maxicosi ?
A. heeft helemaal nog geen andere autostoel. Hij zit nog prima in de MC. Zolang de oren nog niet er bovenuit steken is het prima :). Laatst zat mijn kleuter in de MC, die komt zelfs nog net niet met zijn oren erboven (97 cm is hij) :D. Maar hij houdt dan wel erg veel been over om op te vouwen :+.

[ Bericht 0% gewijzigd door Phaidra op 28-07-2016 13:16:01 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
  donderdag 28 juli 2016 @ 13:34:22 #112
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_164064867
Ik voeg me even bij dit topic :s)
Dochter P. is 21 maanden oud nu. En ik ben op zoek naar tips om haar aan het fruit eten te krijgen. Als baby zijnde wou ze fruit uit potjes prima eten. Toen ze stukjes fruit mocht hebben ook uit de potjes en later heeft ze een tijdje gewoon stukje banaan en aardbei gegeten. Maar op een gegeven moment werd ze ziek, en sindsdien vertikt ze het om vers fruit te eten. Zakjes/potjes fruit zijn prima, maar als ze me al aan ziet komen met fruit begint het drama al. "Neee!". Fruit wegduwen, weggooien, tot huilens toe.

Inmiddels al van alles geprobeerd. Heel klein maken, pureren, in de chocopasta/slagroom/hagelslag etc dopen. Het heeft allemaal geen effect. Vandaag maar eens een poging wagen door stukjes vers fruit in een potje te doen. Kijken of ik haar zo een beetje om de tuin kan leiden. Maar ben bang dat het ook niet gaat werken. Fruit op zich vind ze interessant. Op het KDV verteld ze alle kinderen dat ze een appel, banaan of wat dan ook aan het eten zijn. Maar zelf vertikt ze het }:| Ook al verschillende soorten fruit geprobeerd, framboos is nog het ergste en resulteert in kokhalzen :|W
Iemand hier dé gouden tip?
pi_164064908
Aardbeien zijn de vruchten van de duivel, volgens Sjaak. Die moet er echt niets van hebben.

Sorry dutchdevil, geen tips voor jou.
pi_164065052
Helaas geen tips nee... W heeft dat nog steeds (bijna 4) met alles wat rood is. Maar verder eet ze prima, dus ik laat het. L (bijna 2) eet daarentegen gewoon alles (maar dan wel heel weinig)..

Maar vers fruit in een potje kun je best proberen.
Wij doen ook zoiets. We halen heel af en toe friet. Daar hadden we een keer milkshake bij en dat vonden ze fantastisch! Sindsdien pureer ik altijd vers en diepvriesfruit en wat water en een beetje (amandel)melk en stop dat in zo'n beker van de frietzaak. Met rietje! Het gaat op tot de laatste drup!

In een open beker lusten ze dezelfde mix overigens niet :D
framboos is trouwens ook best zuur.. wel heel lekker hoor, daar niet van..
  donderdag 28 juli 2016 @ 14:50:54 #115
149959 SQ
snelle trees
pi_164066296
Rady, ik weet niet of dat de makkelijke optie is. Ze zijn ook pas 1 he. Ze mogen nog best veel melk drinken. Zo heeft de natuur het namelijk ook bedoeld :)

Wb fruit: gewoon blijven aanbieden, niks forceren en jezelf er niet te druk om maken. De kans is groot dat het vanzelf weer terug komt. Kinderen van 1 zijn gewoon ontzettend wispelturig :')
disclaimer
  donderdag 28 juli 2016 @ 15:07:54 #116
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_164066645
SQ, dat is misschien wel waar ja. Maar 3 (flink volle) flessen op een dag was misschien ook een beetje te veel van 't goeie. En dan lees je nu ook nog overal dat koemelk eigenlijk een witte sloper is.. maar dat vind ik dan weer zelf moeilijk te beoordelen in hoeverre dat nou weer waar is :? Ik ben zelf ook best een melk-drinker.
Ook gek trouwens.. nu heb ik echt steeds extra trek in melk (liefst met nesquick :') ) terwijl ik in het eerste trimester echt niets van melk moest hebben 8)7

Dutchdevil, ik heb geen tips wat betreft het fruit. Lijkt me lastig ja. Het fruit in een potje stoppen om te foppen en daarnaast het blijven aanbieden lijken me prima tips iig :)

Trouwens ook nog welkom dutchkidslife! Klinkt gezellig zo met die 2 kinderen van jullie. Leuk hé al die woordjes die ze zo snel leren :Y
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_164066950
Ik denk dat we maar gaan kijken of we over kunnen op gewone melk. Het einde van het pak poeder dat we nu hebben komt in zicht. Alleen gaan we nu bijna op vakantie, dus of dat een handig moment is.. Misschien juist wel, toch al een ander ritme daar. Morgen maar eens een fles gewone proberen en kijken wat ze daar van denkt.
  donderdag 28 juli 2016 @ 15:31:13 #118
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_164067174
Ik kan nota bene niet goed tegen zuivel, maar melk de witte sloper geloof ik net zo min in als in de hetze tegen brood.

Allemaal van die voedselzandloper onzin...

Ik hou me gewoon aan de aanbevolen 350 ml zuivel. Nederlanders zijn op melk de langste mensen ter wereld geworden denk ik dan maar.
Kwak
  donderdag 28 juli 2016 @ 15:31:39 #119
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_164067183
Bedankt voor de reacties! Fruit in een potje stoppen had helaas ook niet het gewenste effect. Op zich maak ik me er ook niet zoveel zorgen over. Zakjes fruit eet ze gelukkig wel en daar krijgt ze er in ieder geval 1 per dag van binnen.

Maar snap het gewoon niet. Meeste fruit is zoet. En man en ik zijn gek op fruit. En ook al is het zuur, die draak van ons vind grapefruitsap heerlijk :') Het is gewoon een raar kind ;) Blijf het gewoon aanbiedingen. Ze zal het vast een keer gaan eten.
  donderdag 28 juli 2016 @ 15:34:12 #120
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_164067231
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:34 schreef dutchdevil het volgende:
Ik voeg me even bij dit topic :s)
Dochter P. is 21 maanden oud nu. En ik ben op zoek naar tips om haar aan het fruit eten te krijgen. Als baby zijnde wou ze fruit uit potjes prima eten. Toen ze stukjes fruit mocht hebben ook uit de potjes en later heeft ze een tijdje gewoon stukje banaan en aardbei gegeten. Maar op een gegeven moment werd ze ziek, en sindsdien vertikt ze het om vers fruit te eten. Zakjes/potjes fruit zijn prima, maar als ze me al aan ziet komen met fruit begint het drama al. "Neee!". Fruit wegduwen, weggooien, tot huilens toe.

Inmiddels al van alles geprobeerd. Heel klein maken, pureren, in de chocopasta/slagroom/hagelslag etc dopen. Het heeft allemaal geen effect. Vandaag maar eens een poging wagen door stukjes vers fruit in een potje te doen. Kijken of ik haar zo een beetje om de tuin kan leiden. Maar ben bang dat het ook niet gaat werken. Fruit op zich vind ze interessant. Op het KDV verteld ze alle kinderen dat ze een appel, banaan of wat dan ook aan het eten zijn. Maar zelf vertikt ze het }:| Ook al verschillende soorten fruit geprobeerd, framboos is nog het ergste en resulteert in kokhalzen :|W
Iemand hier dé gouden tip?
Het lijkt een textuurprobleem? Misschien door pijn of angst met slikken/mond/keel dat ze nu grotere stukken weigert?

Dwingen en trucs helpen niet, laat haar gewoon een beetje klooien en spelen met stukjes, geen druk op moeten opeten. Dan heb je kans dat ze er vanzelf mee gaat experimenteren weer. Is je best bet denk ik. Eraan ruiken en likken is ook al heel wat zeg maar.
Kwak
  donderdag 28 juli 2016 @ 15:35:58 #121
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_164067266
En wel eens gewoon stukjes grapefruit geprobeerd?

Kwak tnx voor je melk-reactie ^O^
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  donderdag 28 juli 2016 @ 15:46:44 #122
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_164067446
Dutchdevil, is het geen optie om een schaaltje fruit op een centrale, goed bereikbare plek te zetten (salontafel oid)? Laat haar ermee aan klooien.
En groente, gaat dat wel goed? Anders zou je snackgroenten of andere rauwe groenten kunnen proberen.
Je hoef immers niet perse fruit te eten. Dezelfde regel als bij melk, als je via een andere weg aan de voedingsstoffen kunt komen, is het toch ook prima?

Hier trouwens ook Team Anti Aardbei. Het enige wat Piranha eet is (anti-allergische) appel, peer, banaan en meloen. Laatst een perzik en ananas geprobeerd maar meneer mot het niet :N.
  donderdag 28 juli 2016 @ 15:49:33 #123
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_164067498
Rady, Frans drinkt ook graag melk. Komt ook wel aan 3 bekers per dag.

Dutch, Dad had laatst een link naar van die hervulbare zakjes voor knijpfruit. Ik zou me er niet te druk om maken, de vorm waarin ze fruit binnen krijgen lijkt mij niet echt een issue. Als de vitamines maar binnen komen. Als jullie bij haar in de buurt wel hele stukken fruit eten zal ze er vanzelf een keer naar vragen denk ik.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_164068574
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  donderdag 28 juli 2016 @ 17:30:56 #125
149959 SQ
snelle trees
pi_164069315
Twee nieuwe users op 1 dag die allebei met "dutch" beginnen. Syntax error ;( :')
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')