abonnement Unibet Coolblue
pi_163982270
Chantilly - Parijs, 113 km

Wat een feest jongens, zo aan het eind van de Tour nog een prachtige Baskische overwinning. Na het falen van Quintana kregen de jongens van Movistar wat meer vrijheid en daarom probeerde Ion het al een aantal dagen. Lukte steeds niet echt, maar tijdens deze rit was hij vrij goed. De omstandigheden waren wel in zijn voordeel, als ex-veldrijder kan hij prima omgaan met regen en zijn stuurkunsten zijn meer dan prima. Dat liet hij aan het eind van de rit ook wel zien, hij reed in de afdaling van de Joux Plane snoeihard weg van Nibali en Pantano, toch niet de minste dalers. Toch nog een mooie overwinning voor Movistar, na een povere Tour. Voor Izagirre misschien wel zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek, niks mis mee. Voor het algemeen klassement gebeurde dan weer vrij weinig. Mollema deed nog een kansloze poging, maar verloor uiteindelijk nog meer tijd. Rodriguez ging ook nog in de aanval, wat voor hem vrij opmerkelijk is. De rest deed niet zo gek veel. Na drie weken mogen we wel concluderen dat het een tamme Tour was. Een aantal mooie ritten, maar vooral veel saaie ritten. Geen echt gevecht voor de gele trui, Froome is geen moment in de problemen geweest. Sky legde de koers vaak lam, wat het voor ons als kijkers niet echt interessant maakte. Wel een sterke prestatie, of de concurrentie was gewoon te slecht. Contador werd in ieder geval node gemist, zoveel is duidelijk. Met Froome als eindwinnaar, Sagan als winnaar van de groene trui, Majka als bergkoning en Yates als beste jonge renner gaan we naar Parijs fietsen en sluiten we deze minder boeiende editie van de Tour af.




De paradetocht richting Parijs zal beginnen in een stad die voor het eerst is opgenomen in de Tour. Chantilly, in de Oise. Er wonen 11.000 mensen in deze stad, die onder andere bekend is vanwege de lokale renbaan. Het hippodrome van Chantilly schijnt het grootste trainingscentrum voor paarden te zijn in Frankrijk. Ondanks het feit dat Chantilly nog niet eeder is voorgekomen in de Tour, heeft het wel een geschiedenis in het wielrennen. Tussen 1966 en 1976 startte hier de mooiste wedstrijd van het jaar, Parijs-Roubaix. Chantilly is met name bekend door het gigantische kasteel dat aan de rand van de stad staat. Een gigantisch domein, met een bos, meertjes en verschillende gebouwen. Het schijnt dat er ooit tijdens een groot feest in dit kasteel voor het eerst slagroom werd geserveerd. Eigenlijk bestond slagroom al veel langer, maar dankzij het serveren van de geslagen room in dit château staat slagroom bij sommige mensen nog steeds bekend als crème Chantilly. Dat zijn dan toch wel weer leuke feitjes om de Tour mee af te sluiten, lijkt me zo.



In het begin van de rit moeten de renners nog een paar keer klimmen, wat vrij nutteloos is aangezien er toch op een heel laag tempo richting Parijs zal worden gefietst. Froome heeft zijn derde Tour binnen en we krijgen dus praktisch een herhaling van vorig jaar. De jongens van Sky aan de champagne, daarna met z'n allen naast elkaar fietsen voor een fotomomentje en een stralende Servais Knaven. Altijd een feest, deze rit. Na 32 kilometer is er nog wel even een kort klimmetje, de Côte de l'Ermitage. Eén kilometer aan 7%, een klimmetje van de vierde categorie. Vrij nutteloos, want de bolletjestrui is al lang en breed binnen voor Majka. Na dit klimmetje komen de renners door Argenteuil, waar ze voor het eerst de Seine oversteken. We zitten nu al in de buitenwijken van Parijs en daar blijven we ook nog even, we rijden langs Parijs af. De renners rijden door allerlei steden, zoals Gennevilliers, Colombes, Courbevoie, Puteaux en Suresnes. In Suresnes staat nog wel een leuk gebouw. We passeren hier na 46 kilometer en zijn dan dicht in de buurt van het lokale circuit, waar de rit dan toch nog een beetje zal gaan beginnen.



De renners steken de Seine weer over en rijden door een bos richting Parijs. Na 51 kilometer zijn de renners in Parijs en zes kilometer later passeren ze voor het eerst de streep. We krijgen nu acht rondjes van iets meer dan 6,5 kilometer. Iedereen zal dit rondje wel kennen, maar voor de volledigheid toch maar weer een korte beschrijving. Over de Champs-Élysées naar de Arc de Triomphe, daar helemaal omheen fietsen, dan weer terug over de Champs-Élysées. Over het Place de la Concorde en dan langs de Tuileries weer terug naar de Champs-Élysées. Heel erg spannend is het niet. Na 73,5 kilometer is er nog een tussensprint. Deze tussensprint ligt net na de derde passage van de streep, anderhalve kilometer verder op de Champs-Élysées. Na die acht rondjes en in totaal 113 kilometer koers zal de Tour voorbij zijn.



Voor de 42e keer vormt de Champs-Élysées het slotstuk van de Tour de France. De laatste jaren is het iedere keer een rit voor de sprinters. Vorig jaar won Greipel er zijn vierde rit van die Tour. De twee jaar daarvoor was Marcel Kittel met afstand de sterkste en de vier jaar daar weer voor was deze rit iedere keer een prooi voor Mark Cavendish. In 2008 won Gert Steegmans verrassend en in 2007 ging de rit naar Daniele Bennati. 2006 was het jaar dat Thor Hushovd won op de Champs-Élysées en 2005 was dan weer het laatste jaar dat de rit niet eindigde in een massasprint. Alexandre Vinokourov muisde er vanonder in de straten van Parijs en hij won, net voor de sprinters. Op die manier schoof hij ook nog een plekje op in het klassement, het kan dus nog wel in deze rit. Net als de afgelopen jaren hoop ik weer op een nieuwe Vino, maar waarschijnlijk wordt het wel weer heel erg saai. Cavendish is al naar huis, maar Greipel en Kittel zijn er nog bij. Greipel kan z'n tweede op rij winnen op de Champs-Élysées, terwijl Kittel voor de derde keer kan winnen hier. Met het wegvallen van Cavendish maken ze ineens wel weer meer kans, hoewel ze allebei niet helemaal top zijn. Doe daarom toch maar een nieuwe Vino. Misschien dat Lutsenko hem kan opvolgen.



Het zal best wel goed weer gaan worden in Parijs. Graadje of 27 in de middag, weinig kans op neerslag en een beetje wind. We kunnen de Tour op een goede manier gaan afsluiten. De mannen vertrekken pas vrij laat, om 16:05. Na een neutralisatie van liefst een half uur begint de rit om 16:35 officieel, hoewel we dan toch nog rustig blijven fietsen, tot in Parijs. De finish in Parijs wordt verwacht tussen 19:07 en 19:23. Toch begint de uitzending wel al wat vroeger, we mogen in de middag eerst genieten van de dames. Ook dit jaar wordt er in de straten van Parijs La Course verreden. Best leuk hoor, dat vrouwenwielrennen. Vooral omdat er altijd wat Nederlandse vrouwen zijn die het goed doen. Het wordt de derde editie van deze wedstrijd, de vorige edities werden gewonnen door Marianne Vos en Anna van der Breggen. Na een wat minder jaar is Vos weer helemaal terug. Ze is pas een paar maanden weer echt in koers, maar heeft nu al acht keer gewonnen. Qua overwinningen staat ze alweer bovenaan. De uitzending van de NOS begint om 13:50. Om 16:00 is er een journaal en na dat journaal begint de koers van de mannen. Sporza zendt ook de hele middag sport uit, lekker dagje dus.

Ja, dit wordt natuurlijk een massasprint. We hopen op een aanvaller die het redt, maar dat gaat niet gebeuren. Meintjes en Rodriguez zouden elkaar nog het vuur aan de schenen kunnen leggen, omdat ze dezelfde tijd hebben in het klassement. Meintjes is alleen niet echt aanvallender geworden na zijn overstap naar Lampre, dus dat gaat natuurlijk ook niks opleveren. Gewoon een sprint. Een gepast einde voor deze niet al te fantastische Tour.
1. Greipel. Op basis van de afgelopen weken is dit niet echt heel erg realistisch, maar Greipel heeft in iedere grote ronde waaraan hij sinds 2007 deelnam minstens één rit gewonnen. Tien grote rondes op rij een rit gewonnen, zou zonde zijn als aan die toch wel fabelachtige reeks een einde komt. Cavendish is er niet bij, dat zou kunnen schelen. De rest is ook niet zo fantastisch bezig, dus met een goed treintje aan het eind kan het wel.
2. Kittel. Nog steeds best matig. Het gaat een stuk beter dan vorig jaar, maar het is nog steeds niet echt om over naar huis te schrijven, als je het vergelijkt met zijn prestaties in het verleden. Kan hier wel z'n tweede rit winnen en dan lijkt het alsnog ergens op, anders is het gewoon een povere Tour.
3. Kristoff. Ook nog geen rit gewonnen, dat valt wel tegen allemaal. In het tweede deel van de Tour wel steeds sterker geworden, maar toch steeds op een andere renner gestuit. In de vlakke sprints op Cavendish en in de lastigere sprints op Sagan. Nu Cavendish weg is kan hij wel ineens die vlakke sprint winnen. Kan ook niet.
4. Sagan. Weer een groene trui binnen, drie ritten gewonnen ook, alsmede de superstrijdlust. Zijn beste Tour in jaren, die nog beter kan worden door een overwinning in Parijs. Wel een lastig verhaal, hij is er in de afgelopen jaren niet echt dicht bij in de buurt gekomen. Vlakke sprint zonder lastige finale blijft toch wel een van zijn mindere punten.
5. Coquard. Uiteindelijk ook best wel een draak. Steeds zijn ploeg laten rijden, maar nooit echt resultaten behalen. Zal nu ook wel weer niks worden. De Tour is toch wat anders dan van die kutkoersjes als de Ronde van Picardië enzo.
pi_163982274
Pech is Pech _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zondag 24 juli 2016 @ 19:48:55 #3
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163982277
Mag dit alsjeblieft het laatste jaar zijn dat ze die aidscamera op wielen gebruiken voor de finish? Hemeltergend irritant.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 24 juli 2016 @ 19:49:06 #4
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_163982283
Ik gun Bauke wel een medaille in Rio.
  zondag 24 juli 2016 @ 19:49:47 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163982293
Rennende Froome _O_ _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Forum Admin / PR zondag 24 juli 2016 @ 19:49:50 #6
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_163982295
Met dit overzicht op Sporza heb je eigenlijk alles wel gezien. En daar heb ik drie weken naar zitten kijken. :{
pi_163982298
Nieuwe ronde nieuwe valpartijen
pi_163982314
Bauke lacht weer. Topnieuws mensen!
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_163982322
Dylan gevallen dus
pi_163982370


Waar blijven de felicitaties voor mij? Stelletje haters >:)
pi_163982383
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 19:52 schreef Syntix het volgende:
[ afbeelding ]

Waar blijven de felicitaties voor mij? Stelletje haters >:)
Jij hebt geen trap gedaan.
pi_163982395
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 19:52 schreef Syntix het volgende:
[ afbeelding ]

Waar blijven de felicitaties voor mij? Stelletje haters >:)
Wat heb jij gepresteerd?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_163982401
De Das _O_
  zondag 24 juli 2016 @ 19:55:08 #14
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163982427
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 19:52 schreef Syntix het volgende:
[ afbeelding ]

Waar blijven de felicitaties voor mij? Stelletje haters >:)
Van harte gefeliciteerd SynGOD! Je hebt weer gelijk gekregen. _O_
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_163982429
Op naar de Vuelta. Daar heb ik ook weer zin in. Gaat Sporza dat ook uitzenden? Jammer geen NOS
pi_163982458
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 19:52 schreef Syntix het volgende:
[ afbeelding ]

Waar blijven de felicitaties voor mij? Stelletje haters >:)
Feliciteer geen niet-kenners.
  zondag 24 juli 2016 @ 19:57:41 #18
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_163982496
Wordt dat podium direct na de finish opgebouwd? Zag hem straks niet in beeld
Net efkes anges
pi_163982499
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 19:55 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Van harte gefeliciteerd SynGOD! Je hebt weer gelijk gekregen. _O_
Sportief Mani ^O^
  Forum Admin / PR zondag 24 juli 2016 @ 20:00:35 #20
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_163982552
Contador dan nog het geel was mooi geweest -O-
pi_163982563
NOSwielrennen twitterde op zondag 24-07-2016 om 19:59:55 Dylan Groenewegen deed niet mee aan de eindsprint door een klapband. "Je hebt hier drie weken voor gereden en dan wil je sprinten ook." #TDF reageer retweet
pi_163982580
Sagan is zo een verschrikkelijk goede wielrenner. Ontroerend.
pi_163982581
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 19:52 schreef Syntix het volgende:
[ afbeelding ]

Waar blijven de felicitaties voor mij? Stelletje haters >:)
Gefeliciteerd.

tevens sterkte toegewenst want winnen zonder tegenstand is ook niet leuk, sorry
  zondag 24 juli 2016 @ 20:02:18 #24
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_163982593
Wat moesten die lui met die ski's daar nou?
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  zondag 24 juli 2016 @ 20:03:41 #25
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_163982622
Meintjes nog voor Rodriguez _O_

Purito is wel goed in het verspelen van resultaten in klassementen zeg :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')