abonnement Unibet Coolblue
pi_163896858




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:04:48 #2
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_163896875
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:01 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Zo spuit 11 dit. Alsof je niet iemand graag mag mogen in het land van je ouders.
Het heeft wat weg van: ik zit in het buitenland, ik heb het daar beter dan ik het waarschijnlijk ooit zou hebben in Nederland, ik kom er wel 1 maand per jaar,

Maar ondertussen stem ik via de post wel op Wilders, want hij is een sterke leider en het lijkt me wel een goed idee dat hij gaat regeren :)
&lt;signature here&gt;.
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:08:19 #3
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163896918
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 23:23 schreef Confetti het volgende:
Ik snap de ophef over de noodtoestand eigenlijk niet. Frankrijk leeft straks ook langer dan een jaar onder de noodtoestand. En dat voor maar een paar terreuraanslagen.

In Turkije is er gepoogd de democratisch gekozen regering met geweld weg te jagen en zijn er bijna 300 mensen gestorven. Dit was onvermijdelijk, de veiligheidsdiensten hebben nu wat meer wettelijke ruimte nodig om de daders op te sporen.
Idd ook zeer discutabel en verwerpelijk dat ze in Frankrijk de grondwet oprekken en er ipv 3 maanden ineens 6 maanden van maken.... ondertussen zit de kleine Napoleon jonge studenten te stimuleren om vrjjwilliger te worden bij de reserve politie... ik kan een link met de HiItler-Jugend niet wegdenken.

Dat nog los van het feit dat de lone-wolf in Nice vooralsnog niks nada niets te maken had met een terreur organisatie, laat staan dat het ging om een bekeerde IS cq. Moslim.. Alle zg bewijzen zijn gefabriceerd op basis van etnische profilering... het is een besmettelijk nieuwe ziekte dat plotklaps kunnen radicaliseren.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:11:04 #4
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_163896948
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:01 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Zo spuit 11 dit. Alsof je niet iemand graag mag mogen in het land van je ouders.

Je mag uiteraard van alles, het is alleen een beetje vreemd (om niet te zeggen achterlijk):
je zo geobsedeerd bezighouden met een land dat je alleen kent van vakantie, waar je als een totale vreemdeling wordt gezien en dat op geen enkele wijze lijkt op het land waar je geboren en getogen bent.
zonnig Brasil
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:14:02 #5
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_163896988
quote:
14s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:08 schreef Vallon het volgende:

. ondertussen zit de kleine Napoleon jonge studenten te stimuleren om vrjjwilliger te worden bij de reserve politie... ik kan een link met de HiItler-Jugend niet wegdenken.
Dat is dat anti-autoritaire wat NL'ers eigen is.

Op de rest van deze planeet is er weinig mis met je aansluiten bij politie of leger.

Voor de rest heb je natuurlijk wel een punt, maar voorlopig is de kleine napoleon nog steeds niet bezig met 50.000 man in justitie of onderwijs ontslaan, en meer macht naar zich toetrekken, is de Franse Assemblée niet afgevuld met ja knikker die alles goed vinden etc, dus valt het allemaal wel mee.
&lt;signature here&gt;.
pi_163897040
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:13 schreef Infection het volgende:

[..]

Waarom woon je eigenlijk in Nederland? Ga lekker in dat fascistische staatje genaamd Turkije wonen als je het hier zo 'slecht' vindt. Oh wacht, lekker profiteren natuurlijk, achterlijke hypocriet. :')
Omdat hij hier woont en dat vindt, bovendien ben jij niks om uit te maken waar hij woont. Gewoon een 0 ben je met je meninkje.
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:19:51 #7
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_163897047
Het is hier pas kwart over 8, dus ik kan nog wel even.
zonnig Brasil
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:19:55 #8
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_163897049
Gezellig topic
Tics van je petten.
pi_163897067
Maar goed, de vraag is of Erdokhan de VS gaat aanwijzen als de bedoelde buitenlandse macht of dat hij te laf is en het op een land als Armenie of en dat is iets waarschijnlijker Israel gooit.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 21 juli 2016 @ 01:28:17 #10
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_163897147
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:27 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik drink geen alcohol. En ben ook niet zo van de terrasjes.

homo
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:29:47 #11
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163897163
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:14 schreef ExTec het volgende:
[..]
Dat is dat anti-autoritaire wat NL'ers eigen is.
Op de rest van deze planeet is er weinig mis met je aansluiten bij politie of leger.

Voor de rest heb je natuurlijk wel een punt, maar voorlopig is de kleine napoleon nog steeds niet bezig met 50.000 man in justitie of onderwijs ontslaan, en meer macht naar zich toetrekken, is de Franse Assemblée niet afgevuld met ja knikker die alles goed vinden etc, dus valt het allemaal wel mee.
Wat ik het enge vind, is dat er bewust een sfeer wordt geschapen van angst, verderf en legitimiteit. In La France lopen ze gedwee achter het beleid aan, er is nauwelijks verzet tegen maatregelen van staatswege. Niemand wil/kan het risico worden dat zij gelieerd (gaan) worden aan terrorisme. Ipv de oorzaak aan te pakken (ongelijkheid) wordt het symptoom bestreden,

Feitelijk hetzelfde wat Erdogan doet. Het voelt/doet goed om bij de goeden te zitten terwijl dat inhoudelijk op z'n minst een vraag is. Er is (reeds) en sfeer dat je tegen de staat bent wanneer je (imho, zeer) legitieme vragen stelt.
Wanneer Erdogan cq. Turkije een islamitische staat wil, moet dat niet verpakt worden in een democratisch excuus.

De jongeren/onwetenden worden gelokt met een goede daad dat ze strijden tegen het terrorisme waarbij ik verder van mening ben dat (ze) dit - onheil- over zichzelf is afgeroepen.
En passant meldt de Napoleon ook nog's dat ie (zonder toestemming) bezig is met operaties in Libië. Dat gaat aan de zuidkant nog veel gedonder geven.

Idem imho in Turkije. Onwelkome organisaties worden weggezet als terroristen zonder enige reflectie noch wettige grondslag. Wat Erdogan doet is feitelijk terrorisme: "demoralisering van de bevolking om een politiek doel te bereiken."

[ Bericht 1% gewijzigd door Vallon op 21-07-2016 01:34:24 (link: terrorisme) ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:31:17 #12
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_163897175
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:27 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik zou wel een biertje met jou drinken ergens op een terras (..)

Ik drink geen alcohol. En ben ook niet zo van de terrasjes.

(..)
Dus wat je eigenlijk voorstelt is een virtueel glas water in een nog virtuelere woonkamer ?
Jij weet de dames wel te prikkelen.
zonnig Brasil
  donderdag 21 juli 2016 @ 01:33:42 #13
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_163897206
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:29 schreef Vallon het volgende:

Niemand wil/kan het risico worden dat zij gelieerd (gaan) worden aan terrorisme.
Ik geloof niet dat er in FR zo'n zwart-wit sfeertje is als onder bush, waar je het er mee eens bent, of meteen een terroristen knuffelaar bent.
&lt;signature here&gt;.
pi_163897229
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:21 schreef WammesWaggel het volgende:
Maar goed, de vraag is of Erdokhan de VS gaat aanwijzen als de bedoelde buitenlandse macht of dat hij te laf is en het op een land als Armenie of en dat is iets waarschijnlijker Israel gooit.
Hij heeft ze al min of meer aangewezen, maar de vraag is of hij dat nu ook echt gaat uitspreken. Ik hoop van wel :D
pi_163897291
Maar het nieuws dat aangekondigd zou worden.... dat is de noodtoestand dus?
pi_163897313
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:39 schreef Peunage het volgende:
Maar het nieuws dat aangekondigd zou worden.... dat is de noodtoestand dus?
Lijkt er wel op, ja.
pi_163897372
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:25 schreef Atak het volgende:

[..]

WammesWaggel, door en door zuur zoals altijd. _O-
Als ik kon spellen zou ik voor duh Vollukskrant gaan schrijven :Y
pi_163897486
Op Marktplaats nog altijd geen shirtjes of andere fanware te vinden wbt Erdogan, Pokemon daartegen... :7 :7
pi_163897727
Volgens economisten is de Turkse economie aan de rand van de afgrond. Binnen paar weken gaat het feestje beginnen. Dat weet Erdogan ook. Daarom neemt hij nu extreme maatregelen.
  donderdag 21 juli 2016 @ 02:21:21 #21
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_163897734
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 02:20 schreef Atak het volgende:
Volgens economisten is de Turkse economie op de rand van de afgrond. Binnen paar weken gaat het feestje beginnen. Dat weet Erdogan ook. Daarom neemt hij nu extreme maatregelen.
als ie maar oprot dan

dan zal t wel goed komen met de turken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 21 juli 2016 @ 02:21:21 #22
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163897735
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:33 schreef ExTec het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat er in FR zo'n zwart-wit sfeertje is als onder bush, waar je het er mee eens bent, of meteen een terroristen knuffelaar bent.
Nee het ligt anders.... je kan niet tegen veiligheid zijn, dus alles wat dat (door passiviteit) in gevaar kan brengen moet je ten ene male zien te voorkomen. Dus kan je alleen maar akkoord gaan met de maatregelen... zelfs als die compleet in strijd zijn met alle beginselen van je open samenleving. Ik vind het al vrij bizar worden dat je aanwezigheid, laat staan je mening; onderwerp kan worden van wantrouwen.

Het zou vele malen zinniger zijn, duidelijk te gaan maken wat de werkelijk oorzaak is (waarom) dat mensen bereid zijn anderen af te (willen) slachten. Mja, dat is te vaag en voor harteloze mensen niet te begrijpen.

Zelf (na)denken is bedreigend dus doet men maar wat de "leiding" wenst..... kan je wanneer het fout blijkt altijd nog zeggen dat jij hem niet begreep, slechts orders opvolgde en dus geen schuld treft. Bij winst, had je natuurlijk zogenaamd gelijk dat je het steunde en komt je alleen maar lof toe. Kortom als volgzaam individu hoef je jezelf nooit een echt verwijt te maken.
Zelfs Erdogan hanteert het excuus dat hij slechts doet wat de - door hem aangewezen - meerderheid wenst.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_163897766
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 02:21 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

als ie maar oprot dan

dan zal t wel goed komen met de turken
Hij zal wel substantieel veel kiezers kwijtraken als de Erdogan-volgers geen brood meer op tafel hebben.

De volgers van Erdogan zijn net honden. Ze zijn loyaal zolang je ze brood geeft.

Daarom komt Erdogan ook overal mee weg. Zolang hij brood aan de honden geeft zullen ze voor hem stemmen. Als de economie in elkaar stort zal dat Erdogan wel beïnvloeden.
pi_163897797
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 02:24 schreef Atak het volgende:

[..]

Hij zal wel substantieel veel kiezers kwijtraken als de Erdogan-volgers geen brood meer op tafel hebben.

De volgers van Erdogan zijn net honden. Ze zijn loyaal zolang je ze brood geeft.

Daarom komt Erdogan ook overal mee weg. Zolang hij brood aan de honden geeft zullen ze voor hem stemmen. Als de economie in elkaar stort zal dat Erdogan wel beïnvloeden.
Gelukkig heeft Erbo nog ettelijke miljarden veilig gesteld om te verdelen onder zijn 'ontevreden' volk *O* :+

[ Bericht 0% gewijzigd door Peace99 op 21-07-2016 02:36:33 ]
pi_163898197
Wel, als het op de ene manier niet lukt... Erdo heeft z'n super-presidentschap nu toch bereikt.
Artikel uit maart 2015:
quote:
Erdoğan plan for super-presidency puts Turkey's democracy at stake

Turkey’s strongman leader, Recep Tayyip Erdoğan, is facing unexpectedly spirited, across-the-board resistance to his plan to create a Putin-style super-presidency, a move that opposition parties warn could spell an end to parliamentary democracy and result in a virtual dictatorship.

Erdoğan, the founding leader of the neo-Islamist Justice and Development party (AKP), has ruled Turkey in increasingly authoritarian fashion since becoming prime minister in 2003. Barred under party rules from seeking a fourth term, he switched to the presidency last August and has been manoeuvring to increase his executive powers ever since.

....

It was a surprise, therefore, when the sharpest recent criticism of Erdoğan’s attempted power-grab emanated from a senior colleague and fellow founding AKP member, the deputy prime minister Bülent Arinç. In an exceptionally blunt public outburst, he told Erdoğan, in effect, to stop sticking his nose into the government’s Kurdish policy and mind his own business.

“His statements like ‘I did not like that’ or ‘I’m not happy about that’ are emotional and are his own views,” said Arinç, the official cabinet spokesman. “The [Kurdish] peace process is being carried out by the government and the government is responsible.”

....
https://www.theguardian.c(...)s-democracy-at-stake

Is Bülent Arinç al weggezuiverd?

[ Bericht 1% gewijzigd door crystal_meth op 21-07-2016 05:25:45 ]
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163898208
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 05:08 schreef crystal_meth het volgende:
Wel, als het op de ene manier niet lukt... Erdo heeft z'n super-presidentschap nu toch bereikt.
Artikel uit maart 2015:

[..]

https://www.theguardian.c(...)s-democracy-at-stake
Wil dat 'presidentschap' van Erdje nog wel eerst zien over een paar (3) maanden :+ ... of ... hij moet gesteund worden door de Saoe... :X

Heb erg te doen met de middeklasse die ontstaan was in 20 jaren -O-


Aan de andere kant ... Een volk verdient haar leider ... Heb respect voor het volk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Peace99 op 21-07-2016 05:47:20 ]
pi_163898270
Man man.. ik weet niet of het google translate of de Turkse taal is, maar alle Turkse teksten geven onleesbare vertalingen.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163898302
Erdogan mag hopen dat Trump de volgende president wordt.
quote:
Donald J. Trump, on the eve of accepting the Republican nomination for president, said Wednesday that if he were elected, he would not pressure Turkey or other authoritarian allies about conducting purges of their political adversaries or cracking down on civil liberties. The United States, he said, has to “fix our own mess” before trying to alter the behavior of other nations.
De Baltische staten daarentegen...
quote:
He even called into question whether, as president, he would automatically extend the security guarantees that give the 28 members of NATO the assurance that the full force of the United States military has their back.

For example, asked about Russia’s threatening activities that have unnerved the small Baltic States that are the most recent entrants into NATO, Mr. Trump said that if Russia attacked them, he would decide whether to come to their aid only after reviewing whether those nations “have fulfilled their obligations to us.”
http://www.nytimes.com/20(...)ld-trump-issues.html
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163898344
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 06:44 schreef crystal_meth het volgende:
Erdogan mag hopen dat Trump de volgende president wordt.

[..]

De Baltische staten daarentegen...

[..]

http://www.nytimes.com/20(...)ld-trump-issues.html
Niet verwacht van Trump of toch ook een 3e agenda :+
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 07:19:22 #30
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163898418
Gisteren vroegen mensen waarom Erdoğan gisteren pas de noodtoestand uitriep.

De noodtoestand geeft de politie, rechtsspraak en zelfs het leger meer macht en vrijheden. Ik denk dat hij er eerst zeker van wilde zijn dat er geen Gulenisten meer aanwezig waren. Nu dat geregeld is kon hij een volgende stap zetten.

Dat is eigenlijk de enige reden die ik kan bedenken.
  donderdag 21 juli 2016 @ 07:27:40 #31
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_163898450
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 02:24 schreef Atak het volgende:

[..]

Hij zal wel substantieel veel kiezers kwijtraken als de Erdogan-volgers geen brood meer op tafel hebben.

De volgers van Erdogan zijn net honden. Ze zijn loyaal zolang je ze brood geeft.

Daarom komt Erdogan ook overal mee weg. Zolang hij brood aan de honden geeft zullen ze voor hem stemmen. Als de economie in elkaar stort zal dat Erdogan wel beïnvloeden.
Hetzelfde met Poetin

Die blijft vrijwillig gekozen worden zolang het goed gaat, maar nu willen mensen een andere president en dat gaat niet
Poetin gaat ook niet meer vrijwillig weg
Als het erg slecht gaat dan komt er geweld bij kijken , net als bij Assad de bombardeert zijn eigen volk, met hulp van de Russen, omdat zijn eigen piloten dat niet willen doen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 21 juli 2016 @ 07:33:20 #32
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163898476
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 06:44 schreef crystal_meth het volgende:
Erdogan mag hopen dat Trump de volgende president wordt.

[..]

De Baltische staten daarentegen...

[..]

http://www.nytimes.com/20(...)ld-trump-issues.html
Dan kun je de hele NAVO wel opheffen. Zeker die kleine baltische staten. Die heeft Rusland in een dag of twee, terwijl Trump evalueert, compleet veroverd.

Beslissing om de overige NAVO troepen in te zetten bij zo'n Russische actie zou bij Supreme Allied Commander Europe moeten liggen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_163898488
quote:
6s.gif Op donderdag 21 juli 2016 05:23 schreef Peace99 het volgende:

[..]

Wil dat 'presidentschap' van Erdje nog wel eerst zien over een paar (3) maanden :+ ... of ... hij moet gesteund worden door de Saoe... :X

Heb erg te doen met de middeklasse die ontstaan was in 20 jaren -O-

Aan de andere kant ... Een volk verdient haar leider ... Heb respect voor het volk.
Benieuwd of er binnen drie maand nog andere partijen bestaan. Het lijkt erop dat de oppositiepartijen ook aangepakt zullen worden.
quote:
Analysts have raised fears that Mr. Erdogan may be moving toward establishing a one-party state.

A Turkish intelligence official said he believes elements of the Gulen movement have infiltrated opposition political parties.

According to the official, Turkish intelligence estimates that at least 100,000 people were involved in planning the coup attempt.
http://www.post-gazette.c(...)stories/201607210114

100000 personen betrokken bij de voorbereiding van de coup... wow, als zoveel mensen een geheim kunnen bewaren zal ik m'n mening over heel wat conspiracy theorieën moeten herzien, dan zijn ze haast allemaal mogelijk.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 07:45:23 #34
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163898541
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 07:34 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Benieuwd of er binnen drie maand nog andere partijen bestaan. Het lijkt erop dat de oppositiepartijen ook aangepakt zullen worden.

[..]

http://www.post-gazette.c(...)stories/201607210114

100000 personen betrokken bij de voorbereiding van de coup... wow, als zoveel mensen een geheim kunnen bewaren zal ik m'n mening over heel wat conspiracy theorieën moeten herzien, dan zijn ze haast allemaal mogelijk.
Vooral in een politiestaat als Turkije waar iedereen afgeluisterd wordt en iedereen probeert beter te worden door iemand anders onderuit te trappen. In zo'n land is het onmogelijk om met 100.000 man een coup te plegen, zonder dat het lekt. No way.

Als het echt 100.000 man was geweest was de coup ook gelukt trouwens, easy zelfs.

Als Erdoğan na al zijn woorden over het moeten samenwerken met de oppositiepartijen deze alsnog gaat proberen aan te pakken gaat het verkeerd aflopen voor hem.

Hoe zwak MHP en Bahceli ook is/lijkt, als hij in z'n vingers knipt heb je zo een miljoen grijze wolven de straat op. Die fout maakt Erdoğan niet, helemaal niet omdat MHP juist de AKP aan de macht houdt door nog steeds door te gaan met diezelfde Bahceli die verdacht veel steun geeft aan AKP.
  donderdag 21 juli 2016 @ 07:45:33 #35
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_163898543
De bureaucratische machine van Turkije moet wel vastlopen binnenkort, nu er (om redenen van paranoia) zo veel mensen in één keer zijn uitgegooid. Om over defensie maar te zwijgen.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:08:40 #36
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163898663
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 07:45 schreef Ringo het volgende:
De bureaucratische machine van Turkije moet wel vastlopen binnenkort, nu er (om redenen van paranoia) zo veel mensen in één keer zijn uitgegooid. Om over defensie maar te zwijgen.
Wordt IS uit Irak en Syrië gebombardeerd, lopen ze vrolijk de turkse grens over en nemen ze een stuk turkije in. _O-
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_163898710
Al die 50 duizend mensen die opgepakt e/o ontslagen zijn hebben ook familieleden.

Kan me niet voorstellen dat die enkele honderdduizenden zich de acties van Erdogan als een mak lammetje laten welgevallen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:17:48 #38
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163898732
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 07:45 schreef Kyran het volgende:

[..]

Vooral in een politiestaat als Turkije waar iedereen afgeluisterd wordt en iedereen probeert beter te worden door iemand anders onderuit te trappen. In zo'n land is het onmogelijk om met 100.000 man een coup te plegen, zonder dat het lekt. No way.

Als het echt 100.000 man was geweest was de coup ook gelukt trouwens, easy zelfs.

Als Erdoğan na al zijn woorden over het moeten samenwerken met de oppositiepartijen deze alsnog gaat proberen aan te pakken gaat het verkeerd aflopen voor hem.

Hoe zwak MHP en Bahceli ook is/lijkt, als hij in z'n vingers knipt heb je zo een miljoen grijze wolven de straat op. Die fout maakt Erdoğan niet, helemaal niet omdat MHP juist de AKP aan de macht houdt door nog steeds door te gaan met diezelfde Bahceli die verdacht veel steun geeft aan AKP.
het is een mooi opstapje om (nog eens) 100.000 man op te pakken en te elimineren uit de maatschappij... lekker zuiver zo
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:24:07 #39
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_163898776
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:14 schreef Montagui het volgende:
Al die 50 duizend mensen die opgepakt e/o ontslagen zijn hebben ook familieleden.

Kan me niet voorstellen dat die enkele honderdduizenden zich de acties van Erdogan als een mak lammetje laten welgevallen.
Als de angst maar groot genoeg is! En daar zorgt Grote Aap wel voor.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:25:32 #40
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_163898794
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:08 schreef nixxx het volgende:

Wordt IS uit Irak en Syrië gebombardeerd, lopen ze vrolijk de turkse grens over en nemen ze een stuk turkije in. _O-
Zulke scenario's gaan wel een serieus risico vormen als Erdo op deze manier doorgaat.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_163898811
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:25 schreef Ringo het volgende:

[..]

Zulke scenario's gaan wel een serieus risico vormen als Erdo op deze manier doorgaat.
:')____!
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:31:32 #42
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_163898855
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:27 schreef xminator het volgende:

:')____!
Ik ben blij dat jij zo positief bent.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:31:50 #43
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163898859
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:25 schreef Ringo het volgende:

[..]

Zulke scenario's gaan wel een serieus risico vormen als Erdo op deze manier doorgaat.
Ik bedoel maar.. het turkse leger (coupplegers) lieten zich zo overlopen door ongewapende burgers... kan je nagaan hoe het met gewapende IS strijders zal gaan,zeker als alle officieren in de bak zitten
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_163898866
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 07:33 schreef nixxx het volgende:
n je de hele NAVO wel opheffen. Zeker die kleine baltische staten. Die heeft Rusland in een dag of twee, terwijl Trump evalueert, compleet veroverd.

Beslissing om de overige NAVO troepen in te zetten bij zo'n Russische actie zou bij Supreme Allied Commander Europe moeten liggen.
Welke overige troepen als Amerika niet mee doet?
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:37:52 #45
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_163898913
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:32 schreef Boris_Karloff het volgende:

Welke overige troepen als Amerika niet mee doet?
De Nederlandse pangpangpang-alswemaarkunnenskypen-brigade.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_163898919
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:31 schreef nixxx het volgende:

[..]

Ik bedoel maar.. het turkse leger (coupplegers) lieten zich zo overlopen door ongewapende burgers... kan je nagaan hoe het met gewapende IS strijders zal gaan,zeker als alle officieren in de bak zitten
Even een serieuze vraag. Ben jij toevallig verstandelijk gehandicapt?
pi_163898976
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 07:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Hetzelfde met Poetin

Die blijft vrijwillig gekozen worden zolang het goed gaat, maar nu willen mensen een andere president en dat gaat niet
Poetin gaat ook niet meer vrijwillig weg
Als het erg slecht gaat dan komt er geweld bij kijken , net als bij Assad de bombardeert zijn eigen volk, met hulp van de Russen, omdat zijn eigen piloten dat niet willen doen
Dat is iets genuanceerder. De gang van zaken rond Jeltsin, toen Rusland failliet ging, en men machteloos moest toekijken dat ze weinig meer voorstelden, zit bij veel mensen (waaronder Putin) nog vers in het geheugen.

Je kunt negatief zijn over Putin, en daar zijn genoeg argumenten voor, maar hij heeft Rusland uit dat diepe dal gehaald, en men wil niet meer terug naar die situatie. Wat dat aangaat, heeft hij veel meer krediet bij zijn aanhang dan Erdogan ooit zal hebben.
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:47:33 #48
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163898994
Erdogan Scorecard

Education Ministry: 15,200 teachers fired
Interior Ministry: 8,777 employees fired
Finance Ministry: 1,500 employees fired
Energy Ministry: 300 employees fired
Erdogan’s Office Staff: 257 people fired
Directorate of Religious Affairs: 492 staffers fired
Generals and Admirals: 85 generals and admirals jailed pending trial
Judicial: 2,745 judges fired
Police officers: 8,000 fired
Coup participants: 9,322 security personnel, judges, prosecutors, religious figures detained
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 09:00:16 #49
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163899132
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:31 schreef nixxx het volgende:

[..]

Ik bedoel maar.. het turkse leger (coupplegers) lieten zich zo overlopen door ongewapende burgers... kan je nagaan hoe het met gewapende IS strijders zal gaan,zeker als alle officieren in de bak zitten
Dude, dat is ook echt hetzelfde.

Militairen die niet schieten op eigen onbewapende burgers vs. Militairen die niet schieten op bewapende terroristen.

Bijna hetzelfde, bijna.
  donderdag 21 juli 2016 @ 09:27:54 #50
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163899470
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 06:29 schreef crystal_meth het volgende:
Man man.. ik weet niet of het google translate of de Turkse taal is, maar alle Turkse teksten geven onleesbare vertalingen.
De taal. De structuur wijkt erg af.
pi_163899555
Volgens mij doet Erdo nu zelf een staatsgreep door de rechterlijke macht uit te schakelen en het parlement tijdelijk buitenspel te zetten.
  donderdag 21 juli 2016 @ 09:38:19 #52
452665 proxyservies
viva argentina
pi_163899625
Goed bezig Turkije, geen zin om een schoothond van het westen te zijn. En ze laten dat land niet met rust zeg.
pi_163899725
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:38 schreef proxyservies het volgende:
Goed bezig Turkije, geen zin om een schoothond van het westen te zijn. En ze laten dat land niet met rust zeg.
Hoe durven mensen kritiek te hebben op Erdogan inderdaad. Dat is zo'n aardige man die er enkel voor het land zit en echt helemaaaaaaaaal niet omdat hij het hebben macht nou zo geweldig vindt.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_163899742
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:45 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Hoe durven mensen kritiek te hebben op Erdogan inderdaad. Dat is zo'n aardige man die er enkel voor het land zit en echt helemaaaaaaaaal niet omdat hij het hebben macht nou zo geweldig vindt.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  donderdag 21 juli 2016 @ 09:47:53 #55
168739 Red_85
'echt wel'
pi_163899758
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:45 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Hoe durven mensen kritiek te hebben op Erdogan inderdaad. Dat is zo'n aardige man die er enkel voor het land zit en echt helemaaaaaaaaal niet omdat hij het hebben macht nou zo geweldig vindt.
En tegenstanders van het politieke spectrum toch respecteert...

... .
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 21 juli 2016 @ 09:49:39 #56
168739 Red_85
'echt wel'
pi_163899789
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:34 schreef Chadi het volgende:
Volgens mij doet Erdo nu zelf een staatsgreep door de rechterlijke macht uit te schakelen en het parlement tijdelijk buitenspel te zetten.
Nu? Langzaam maar gestaag krijgt de wereld het gevoel dat de staatsgreep gewoon in scene gezet is.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_163899802
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:25 schreef Ringo het volgende:

[..]

Zulke scenario's gaan wel een serieus risico vormen als Erdo op deze manier doorgaat.
Was de coupe een succes geworden dan hadden de volgers van Erdo een filiaal van IS opgericht en was het land de komende jaren terecht gekomen in een enorme burgeroorlog.
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:02:02 #58
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163899960
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:00 schreef Kyran het volgende:

[..]

Dude, dat is ook echt hetzelfde.

Militairen die niet schieten op eigen onbewapende burgers vs. Militairen die niet schieten op bewapende terroristen.

Bijna hetzelfde, bijna.
Mag ik ook even trollen? :D

Maar ben je het wel met me eens dat een leger beter werkt als er nog wat officieren over zijn om leiding te geven? En luchtmacht piloten zijn ook wel handig...
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_163900370
Weet je, ik ga me ook niet meer te druk maken om Turkije en al helemaal niet om de (Neder)Turken die zich nog in allerlei bochten wringen om het goed te praten.
Vooral positief blijven over de richting die Turkije ingaat jongens!



Vind het nu vooral interessant om te zien hoe ver Erdogan kan gaan.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163900433
Gaan de Russen nu alsnog massaal naar Erdogistan op vakantie nu het verbod is ingetrokken?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 10:34:26 #61
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163900510
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:02 schreef nixxx het volgende:

[..]

Mag ik ook even trollen? :D

Maar ben je het wel met me eens dat een leger beter werkt als er nog wat officieren over zijn om leiding te geven? En luchtmacht piloten zijn ook wel handig...
Absoluut ;)

We hebben Fatih Sultan Erdoğan Paşa als absolute leider van het leger nu, what can pslossibly go wrong.

Right? .... Right?

;(
pi_163900540
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:30 schreef WammesWaggel het volgende:
Gaan de Russen nu alsnog massaal naar Erdogistan op vakantie nu het verbod is ingetrokken?
Poetin heeft het de Russische vliegmaatschappijen verboden om naar Turkije te vliegen. Hij heeft het verbod ingesteld kort na de coup. Ze mogen tot nader order alleen Russische toeristen terugvliegen.
pi_163900594
quote:
Ondertussen nemen luchtvaartmaatschappijen in Rusland maatregelen. Het Russische Aeroflot verkoopt Russen geen tickets meer voor vluchten naar de Turkse bestemmingen Istanbul en Antalya. De luchtvaartautoriteit Rosaviatsia heeft vluchten voor Russen verboden vanwege de couppoging.
Bron
pi_163900635
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:36 schreef Peter_Rasmussen het volgende:

[..]

Poetin heeft het de Russische vliegmaatschappijen verboden om naar Turkije te vliegen. Hij heeft het verbod ingesteld kort na de coup. Ze mogen tot nader order alleen Russische toeristen terugvliegen.
Gelukkig maar, laat die tokkies van AK maar wat anders gaan doen dan toeristen leegzuigen, geiten hoeden of iets dergelijks.
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:43:24 #65
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_163900649
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:47 schreef Drugshond het volgende:
Erdogan Scorecard

Education Ministry: 15,200 teachers fired
Interior Ministry: 8,777 employees fired
Finance Ministry: 1,500 employees fired
Energy Ministry: 300 employees fired
Erdogan’s Office Staff: 257 people fired
Directorate of Religious Affairs: 492 staffers fired
Generals and Admirals: 85 generals and admirals jailed pending trial
Judicial: 2,745 judges fired
Police officers: 8,000 fired
Coup participants: 9,322 security personnel, judges, prosecutors, religious figures detained
alleen nog maar vriendjes van Erdogan over
verkiezingen daar zie ik niet meer gebeuren

vrij zinloos dus
quote:
ISTANBUL - Het uitroepen van de noodtoestand betekent volgens de Turkse grondwet dat fundamentele rechten kunnen worden beperkt of tijdelijk niet meer gelden. President Recep Tayyip Erdogan kan verregaand per decreet regeren.

Maatregelen die het kabinet Erdogan in deze situatie wettelijk kan nemen zijn:

- Instelling avondklok.

- Verbod op personen- en vrachtvervoer op bepaalde tijden of in bepaalde gebieden.

- Toestemming voor veiligheidsdiensten personen te fouilleren, voertuigen en huizen te doorzoeken en bewijsmateriaal in beslag te nemen.

- Afsluiting bepaalde contreien en evacuatie.

- Controle van verkeer te land, ter zee en in de lucht.

- Verschijningsverbod kranten, tijdschriften en boeken; toestemming nodig voor publicatie.

- Controle op alle radio- en tv-uitzendingen, verspreiding van tekst, beeld en geluid en zo nodig beperking of verbod.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:44:58 #66
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_163900688
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:34 schreef Chadi het volgende:
Volgens mij doet Erdo nu zelf een staatsgreep door de rechterlijke macht uit te schakelen en het parlement tijdelijk buitenspel te zetten.
en deze staatsgreep komt niet meer goed de komende 50 jaar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:51:18 #67
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:53:25 #68
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163900833
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

alleen nog maar vriendjes van Erdogan over
verkiezingen daar zie ik niet meer gebeuren

vrij zinloos dus

[..]

Alles wat hij toch al deed dus, noodtoestand is alleen maar een rechtvaardiging achteraf.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_163900839
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:42 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Gelukkig maar, laat die tokkies van AK maar wat anders gaan doen dan toeristen leegzuigen, geiten hoeden of iets dergelijks.
quote:
Aeroflot: geen tickets voor Russen naar Turkije

MOSKOU - De Russische staatsmaatschappij Aeroflot verkoopt geen tickets meer aan Russen die naar Turkije willen vliegen. Die maatregel kondigde het bedrijf woensdag aan. Volgens Aeroflot is het besluit overeenkomstig de wil van luchtvaartautoriteit Rosaviatsia. Die organisatie verbood Russen na de mislukte militaire coup naar Turkije te vliegen.

Russische staatsburgers mogen vanuit Turkije wel mee terug naar Rusland. Aeroflot laat weten dat buitenlanders van de vluchten naar Istanbul en Antalya gebruik kunnen blijven maken, maar online boeken is voor hen niet mogelijk.

De maatregel is van kracht totdat Rosaviatsia de ban op reizen naar Turkije opheft. Passagiers met een boeking kunnen hun geld terugvragen of hun reis uitstellen, aldus Aeroflot.

De maatschappij vliegt vanuit zowel Moskou als St. Petersburg naar Istanbal Atatürk Airport en de badplaats Alanya.

Bron
pi_163900967
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 01:57 schreef WammesWaggel het volgende:
Op Marktplaats nog altijd geen shirtjes of andere fanware te vinden wbt Erdogan, Pokemon daartegen... :7 :7
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  donderdag 21 juli 2016 @ 11:05:23 #71
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163901064
Wie van jullie was dit?
ZihniOzdil twitterde op donderdag 21-07-2016 om 08:17:57 Wel netjes dat meneer AUB schrijft. https://t.co/aI5L6gfp6m reageer retweet
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 11:09:05 #72
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163901129
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:05 schreef Mani89 het volgende:
Wie van jullie was dit?
ZihniOzdil twitterde op donderdag 21-07-2016 om 08:17:57 Wel netjes dat meneer AUB schrijft. https://t.co/aI5L6gfp6m reageer retweet
[ afbeelding ]
Niveau druipt er weer van af ;)
pi_163901166
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:05 schreef Mani89 het volgende:
Wie van jullie was dit?
ZihniOzdil twitterde op donderdag 21-07-2016 om 08:17:57 Wel netjes dat meneer AUB schrijft. https://t.co/aI5L6gfp6m reageer retweet
[ afbeelding ]
_O-
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  donderdag 21 juli 2016 @ 11:16:29 #74
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163901394
En zo begon cesar aan zijn dictator for life :)
  donderdag 21 juli 2016 @ 11:27:14 #76
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_163901465
Tien jaar economische hervormingen worden zo in een jaartje door de plee gespoeld. Turkije #1 :')
pi_163901491
quote:
11s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:27 schreef Twiitch het volgende:
Tien jaar economische hervormingen worden zo in een jaartje door de plee gespoeld. Turkije #1 :')
Valt toch wel mee?
pi_163901525
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:05 schreef Mani89 het volgende:
Wie van jullie was dit?
ZihniOzdil twitterde op donderdag 21-07-2016 om 08:17:57 Wel netjes dat meneer AUB schrijft. https://t.co/aI5L6gfp6m reageer retweet
[ afbeelding ]
Roeptüteren
  donderdag 21 juli 2016 @ 11:31:43 #79
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_163901557
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:28 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Valt toch wel mee?
Ik zou er niet gerust op zijn, maar we zien volgend jaar wel.
pi_163901584
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:31 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Ik zou er niet gerust op zijn, maar we zien volgend jaar wel.
Je hebt altijd beleggertjes die de eerste paar dagen wat volatiel reageren, maar het lijkt mij niet dat het land is ingestort ofzo.
pi_163901610
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:16 schreef Drugshond het volgende:
Dus als volledig aangepaste Hollander ben je een NSB-er/verrader. Mooi weten we dat ook weer.
Zo denken ze er bijna allemaal over, ja.
  donderdag 21 juli 2016 @ 11:35:55 #82
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163901658
gaat er wellicht naar uitzien dat de coup toch effectief gaat zijn, niet zoals gedacht of gehoopt natuurlijk maar wat indirecter
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  donderdag 21 juli 2016 @ 11:37:44 #83
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_163901701
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:05 schreef Mani89 het volgende:
Wie van jullie was dit?
ZihniOzdil twitterde op donderdag 21-07-2016 om 08:17:57 Wel netjes dat meneer AUB schrijft. https://t.co/aI5L6gfp6m reageer retweet
[ afbeelding ]
Hoeveel hersencellen zouden hiermee gemoeid zijn?:

ZihniOzdil twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 16:32:22 Beste Hazar Yigit,Dank voor je eloquente bericht. Het maakt veel inzichtelijk.Vriendelijke groet,Zihni https://t.co/aHDMgAYMOR reageer retweet
pi_163901728
quote:
11s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:37 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Hoeveel hersencellen zouden hiermee gemoeid zijn?:

ZihniOzdil twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 16:32:22 Beste Hazar Yigit,Dank voor je eloquente bericht. Het maakt veel inzichtelijk.Vriendelijke groet,Zihni https://t.co/aHDMgAYMOR reageer retweet
[ afbeelding ]
Volgens mij is onze multiculturele samenleving een groot succes ^O^
  donderdag 21 juli 2016 @ 11:40:05 #85
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_163901755
http://www.gelderlander.n(...)oor-geloof-1.6207561

Ja ik begin zo onderhand knap de schijt te krijgen aan al die moslims

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 21-07-2016 11:54:13 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_163901760
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:39 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Volgens mij is onze multiculturele samenleving een groot succes ^O^
Zie het van de zonnige kant; ze doen in ieder geval hun best Nederlands met elkaar te praten. ^O^
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_163901795
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:40 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Zie het van de zonnige kant; ze doen in ieder geval hun best Nederlands met elkaar te praten. ^O^
Het sombere is dat dit waarschijnlijk hun beste Nederlands is :D
pi_163901923
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:40 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Zie het van de zonnige kant; ze doen in ieder geval hun best Nederlands met elkaar te praten. ^O^
_O-
pi_163901985
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:40 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Zie het van de zonnige kant; ze doen in ieder geval hun best Nederlands met elkaar te praten. ^O^
:D
pi_163902090
Scheisse. M'n broer met z'n gezin en alle werknemers van het bedrijf worden gevacueerd. Er wordt komend weekend nog meer rotzooi verwacht.
pi_163902105
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:52 schreef Rorsach het volgende:
Scheisse. M'n broer met z'n gezin en alle werknemers van het bedrijf worden gevacueerd. Er wordt komend weekend nog meer rotzooi verwacht.
Oh?

Terug naar Nederland?
pi_163902139
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:52 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Oh?

Terug naar Nederland?
a
Overal naartoe waar de werknemers vandaan komen. M'n broer moet eerst nog blijven om te helpen met de evacuatie, daarna gaat ie ook terug naar Australie (wonen in Brisbane)
pi_163902149
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:54 schreef Rorsach het volgende:

[..]

a
Overal naartoe waar de werknemers vandaan komen. M'n broer moet eerst nog blijven om te helpen met de evacuatie, daarna gaat ie ook terug naar Australie (wonen in Brisbane)
Zijn wel drastische stappen?

Wat verwachten ze dan?
pi_163902182
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:52 schreef Rorsach het volgende:
Scheisse. M'n broer met z'n gezin en alle werknemers van het bedrijf worden gevacueerd. Er wordt komend weekend nog meer rotzooi verwacht.
Vrijdag als de moskee leegwaggelt zou het weleens interessant kunnen worden..
pi_163902190
Geen idee.
pi_163902196
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:56 schreef Rorsach het volgende:
Geen idee.
Merkt je broer nu iets straat?
  donderdag 21 juli 2016 @ 11:57:54 #97
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_163902219
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:56 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Merkt je broer nu iets straat?
goeie zin ook
pi_163902223
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:57 schreef BeamofLight het volgende:

[..]

goeie zin ook
Ik snapte hem ook al niet.
pi_163902233
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 07:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Hetzelfde met Poetin

Die blijft vrijwillig gekozen worden zolang het goed gaat, maar nu willen mensen een andere president en dat gaat niet
Poetin gaat ook niet meer vrijwillig weg
Als het erg slecht gaat dan komt er geweld bij kijken , net als bij Assad de bombardeert zijn eigen volk, met hulp van de Russen, omdat zijn eigen piloten dat niet willen doen
Dat zou Erdogan ook doen.

Als de Turkse economie kapot is dan zullen ze Erdogan weg willen hebben. Erdogan gaat niet vrijwillig weg. Hij zei al dat Turkije zonder hem niet kan bestaan dus ga maar na wat voor een "democraat" hij is.

Binnenkort zal er een tweede staatsgreep komen vanwege de economische en sociale onrust die op komst is.
pi_163902238
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:56 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Merkt je broer nu iets straat?
Misschien iets te vroeg aan lekkere wijn met ijs begonnen met dit lekkere weer?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 11:59:21 #101
408813 crew  trein2000
pi_163902244
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:54 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Zijn wel drastische stappen?

Wat verwachten ze dan?
Lijkt me een standaardprotocol bij het uitroepen van de noodtoestand, dat hoor je wel vaker. Weg nu het nog kan.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_163902249
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:57 schreef BeamofLight het volgende:

[..]

goeie zin ook
Zie het nu ja :p
pi_163902262
quote:
6s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:59 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Misschien iets te vroeg aan lekkere wijn met ijs begonnen met dit lekkere weer?
Nee sluitdienst gehad en veelte kort geslapen door buitenspelende kinderen :'(

Op straat bedoel ik jongens :P
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:00:36 #104
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163902272
vader van een college is op vakantie in Turkije en hem is medegedeeld dat hij niet het land mag verlaten
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163902283
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:40 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Zie het van de zonnige kant; ze doen in ieder geval hun best Nederlands met elkaar te praten. ^O^
Meer dan een poging is het helaas niet, ik hoop niet dat die persoon hier geboren is. Want hij schrijf als iemand die net 2 jaar Nederlandse les heeft gehad
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_163902286
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:00 schreef Re het volgende:
vader van een college is op vakantie in Turkije en hem is medegedeeld dat hij niet het land mag verlaten
En dat is een Turk?
pi_163902300
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:00 schreef Re het volgende:
vader van een college is op vakantie in Turkije en hem is medegedeeld dat hij niet het land mag verlaten
En nu? Straks krijgt hij problemen met zijn baan.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:02:14 #108
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163902310
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:01 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

En dat is een Turk?
.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163902315
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:01 schreef Atak het volgende:

[..]

En nu? Straks krijgt hij problemen met zijn baan.
Ik vraag me af of erolf dat iets uitmaakt.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:03:25 #110
408813 crew  trein2000
pi_163902341
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:00 schreef Re het volgende:
vader van een college is op vakantie in Turkije en hem is medegedeeld dat hij niet het land mag verlaten
Is dat een Turk, wat is z'n baan/opleiding?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:03:52 #111
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163902359
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:01 schreef Atak het volgende:

[..]

En nu? Straks krijgt hij problemen met zijn baan.
paar maanden voor zijn pensioen (is professor in 2 landen waaronder Turkije)
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163902459
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:03 schreef Re het volgende:

[..]

paar maanden voor zijn pensioen (is professor in 2 landen waaronder Turkije)
Oh, een paar maanden picknicken met Sultan Erdogan en dan genieten van een welverdiende oude dag in Malaga.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 21 juli 2016 @ 12:08:18 #113
74056 crew  ToT
pi_163902468
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:51 schreef Drugshond het volgende:
Turkije balanceert na couppoging op randje ‘junk status’ op markt internationale leningen
Na een inflatie van pak en beet 7 % krijgen ze deze tsunami er ook er nog over.
Beloofd weinig voorspoed. En sterker nog welk bedrijf durft nog wel te investeren in Turkije,
En herr Erdolf zegt tegen zijn volk dat dat komt omdat het hatelijke westen nu Turkije zit te boycotten omdat de democratie gewonnen heeft of zo! :')
pi_163902490
Je zal maar als Turk gezellig op bezoek zijn bij familie en dan niet meer weg mogen?
pi_163902523
We mogen wel in onze handjes knijpen dat het Turkse leger weinig voorstelt. Dat geluk hadden we 75 jaar geleden niet met Adolf Hitler. Je moet niet aan denken dat Erdogan een leger van het kaliber VS onder zijn hoede zou hebben.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:10:53 #116
408813 crew  trein2000
pi_163902533
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:09 schreef Yasmin23 het volgende:
Je zal maar als Turk gezellig op bezoek zijn bij familie en dan niet meer weg mogen?
Is daar al sprake van dan?
Volgens mij geld het uitreis verbod alleen voor academici?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_163902538
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:01 schreef Atak het volgende:
Wanneer heeft de omwenteling bij jou plaatsgevonden eigenlijk? En wat heeft je van mening doen veranderen?

Omwenteling wat betreft je mening over Erdoğan/AKP, trouwens, mocht dat niet duidelijk zijn.
pi_163902548
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:10 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Is daar al sprake van dan?
Volgens mij geld het uitreis verbod alleen voor academici?
Ja nou dat is ook lullig :p
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:11:53 #119
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163902566
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:10 schreef Peter_Rasmussen het volgende:
We mogen wel in onze handjes knijpen dat het Turkse leger weinig voorstelt. Dat geluk hadden we 75 jaar geleden niet met Adolf Hitler. Je moet niet aan denken dat Erdogan een leger van het kaliber VS onder zijn hoede zou hebben.
Onderschat het fanatisme van de volgers van erdopannekoek niet. Als hij die gaat draften in een soort civielr garde heb je ineens een horde fanatici.
pi_163902575
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:11 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Onderschat het fanatisme van de volgers van erdopannekoek niet. Als hij die gaat draften in een soort civielr garde heb je ineens een horde fanatici.
Klopt, maar dat is te overzien.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:13:56 #121
408813 crew  trein2000
pi_163902636
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:11 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Onderschat het fanatisme van de volgers van erdopannekoek niet. Als hij die gaat draften in een soort civielr garde heb je ineens een horde fanatici.
Maar een menigte valt wel uit te schakelen, als je bereid bent slachtoffers te maken.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:14:50 #122
8369 speknek
Another day another slay
pi_163902658
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:10 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Is daar al sprake van dan?
Volgens mij geld het uitreis verbod alleen voor academici?
Die kunnen niet bij familie op bezoek zijn?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:15:41 #123
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163902680
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:10 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Is daar al sprake van dan?
Volgens mij geld het uitreis verbod alleen voor academici?
dat is hij dan ook, professor op turkse uni en nog een andere uni ergens in het buitenland
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:15:53 #124
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163902685
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Maar een menigte valt wel uit te schakelen, als je bereid bent slachtoffers te maken.
Wat een erdo kan spinnen naar: zie hoe ze mijn bevolking uitmoorden vanuit het westen.

Vonk slaat over. Escalatie. (Wereld)oorlog.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:17:27 #125
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163902724
hij kreeg trouwens het advies om ook de straat op te gaan om mee feest te vieren om zo niet op te vallen... hij heeft alleen geen vlag :o
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:17:39 #126
408813 crew  trein2000
pi_163902730
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:15 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Wat een erdo kan spinnen naar: zie hoe ze mijn bevolking uitmoorden vanuit het westen.

Vonk slaat over. Escalatie. (Wereld)oorlog.
Als het zover komt kan erdo niet meer zoveel spinnen, het westen is niet zo amateuristisch als de coupplegers. ;)
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:18:39 #127
408813 crew  trein2000
pi_163902751
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:17 schreef Re het volgende:
hij kreeg trouwens het advies om ook de straat op te gaan om mee feest te vieren om zo niet op te vallen... hij heeft alleen geen vlag :o
Dan heb ik nog een vraag... Hoe heeft hij dit te horen gekregen? Sms? Politie aan de deur? Of toch anders?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:19:09 #128
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163902763
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:17 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Als het zover komt kan erdo niet meer zoveel spinnen, het westen is niet zo amateuristisch als de coupplegers. ;)
Genoeg anti westers sentiment in het midden-oosten hoor. Die geloven dat gespin wel want bevestiging van hun basale angsten.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:20:38 #129
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163902795
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:18 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Dan heb in nog een vraag... Hoe heeft hij dit te horen gekregen? Sms? Politie aan de deur? Of toch anders?
volgens mij per brief maar ik zal het eens vragen
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163902816
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:20 schreef Re het volgende:

[..]

volgens mij per brief maar ik zal het eens vragen
:{

klinkt vreemd :p
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:22:22 #131
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163902836
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:49 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nu? Langzaam maar gestaag krijgt de wereld het gevoel dat de staatsgreep gewoon in scene gezet is.
Ik denk niet dat het in scène is gezet. Wel dat Erdolf al ruim vantevoren wist dat de laatste restjes nog niet weggewerkte tegenstand in het leger dit gingen doen en hij in zijn handjes kon gaan wrijven over de mogelijkheden die dit zou bieden.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 21 juli 2016 @ 12:22:25 #132
74056 crew  ToT
pi_163902837
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:17 schreef Re het volgende:
hij kreeg trouwens het advies om ook de straat op te gaan om mee feest te vieren om zo niet op te vallen... hij heeft alleen geen vlag :o
Serieus? :X Dus zo lijkt het al HELEMAAL dat het hele land achter herr Erdo staat! :X
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:22:28 #133
408813 crew  trein2000
pi_163902840
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:19 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Genoeg anti westers sentiment in het midden-oosten hoor. Die geloven dat gespin wel want bevestiging van hun basale angsten.
De VS is niet dom, die schakelen meteen al,e communicatie uit als ze een inval zouden doen. En ze pakken de hoogwaardigheidsbekleders meteen op.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:25:01 #134
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163902896
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:09 schreef Yasmin23 het volgende:
Je zal maar als Turk gezellig op bezoek zijn bij familie en dan niet meer weg mogen?
Nou en? Het is toch het beloofde land?
pi_163902952
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:25 schreef Zelva het volgende:

[..]

Nou en? Het is toch het beloofde land?
Genoeg Turken die hier helemaal geen zin in hebben denk ik zo.
pi_163902953
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:25 schreef Zelva het volgende:

[..]

Nou en? Het is toch het beloofde land?
Ik denk dat de gemiddelde Turk hier die dat roept niet zeer hoog is opgeleid? Dus die hebben ook geen last van het uitreisverbod.
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:29:22 #137
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163902989
http://www.telegraaf.nl/b(...)lidmaatschap___.html

Helemaal de weg kwijt die vent.

quote:
De Turkse president Erdogan zal een wetsvoorstel van het parlement over de herinvoering van de doodstraf ook goedkeuren als dat het lidmaatschap van Turkije in de Europese Unie in gevaar brengt.
Erdogan schopt eigenhandig Turkije en het volk weer jaren naar achteren... :N
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:31:40 #138
28033 Pek
je moet wat
pi_163903047
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:29 schreef ChrisCarter het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)lidmaatschap___.html

Erdogan schopt eigenhandig Turkije en het volk weer jaren naar achteren... :N
En buiten Turkije boeit het niemand ene ruk.. _O-
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:32:49 #139
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163903072
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:31 schreef Pek het volgende:

[..]

En buiten Turkije boet het niemand ene ruk.. _O-
Nou niet eens. De Turkse bevolking is hier wel de dupe van.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:34:38 #140
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_163903110
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:55 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Vrijdag als de moskee leegwaggelt zou het weleens interessant kunnen worden..
Vrijdag is altijd het goede moment om je te bezinnen...... alleen een beetje jammer dat er religies zijn.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:34:49 #141
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163903115
Het uitreisverbod raak dus iedereen, want je moet aan de grens kunnen bewijzen dat je niet hoort bij de 'verboden categorie'. Een vriend van mij moet zo'n beetje alle papieren die hij nodig had voor het aanvragen van een Nederlands toeristenvisum weer opnieuw leveren aan de Turkse overheid. Om aan te tonen dat hij geen ambtenaar oid is.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:35:04 #142
28033 Pek
je moet wat
pi_163903124
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:32 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Nou niet eens. De Turkse bevolking is hier wel de dupe van.
Zeker, maar dat boeit toch niet? :O
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:39:22 #143
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163903200
quote:
5s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:27 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

Ik denk dat de gemiddelde Turk hier die dat roept niet zeer hoog is opgeleid? Dus die hebben ook geen last van het uitreisverbod.
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)ogan-1612890-a464632

Gaat een beetje in op de aanhangers van erdopannekoek in Nederland.
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:39:25 #144
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163903201
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:34 schreef HiZ het volgende:
Het uitreisverbod raak dus iedereen, want je moet aan de grens kunnen bewijzen dat je niet hoort bij de 'verboden categorie'. Een vriend van mij moet zo'n beetje alle papieren die hij nodig had voor het aanvragen van een Nederlands toeristenvisum weer opnieuw leveren aan de Turkse overheid. Om aan te tonen dat hij geen ambtenaar oid is.
Dan reis je toch alleen met je Nederlandse paspoort? En natuurlijk meteen de Nederlandse ambassade bellen als ze je bij de grens ophouden, lekker stampij maken!
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_163903231
MahirZeynalov twitterde op donderdag 21-07-2016 om 02:11:35 One Turkish prosecutor, who was suspended this week in connection to the coup, died 2 months ago -- an indication of a pre-planned purge. reageer retweet
artikel hier, voor wie het kan lezen: http://t24.com.tr/haber/h(...)ay-once-olmus,350943
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:42:06 #146
408813 crew  trein2000
pi_163903252
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:39 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dan reis je toch alleen met je Nederlandse paspoort? En natuurlijk meteen de Nederlandse ambassade bellen als ze je bij de grens ophouden, lekker stampij maken!
Juistem, alhoewel ik benieuwd ben wat de ambassade zou doen, alles wat ze doen ligt namelijk politiek gevoelig momenteel.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_163903371
De armpjes van Erdogan worden alsmaar langer.
quote:
Oostenrijk ontbiedt Turkse ambassadeur

Minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz heeft de Turkse ambassadeur ontboden om uit te leggen wat Ankara te maken heeft met de demonstraties voor president Recep Tayyip Erdogan in Oostenrijk.

Hij wil weten of Turkse autoriteiten de duizenden Oostenrijkers heeft aangemoedigd de straat op te gaan om Erdogan steun te betuigen na de mislukte staatsgreep.

''We willen helderheid over welke kant Turkije opgaat'', aldus Kurz donderdag in een radio-uitzending van de ORF. ''Ten tweede hebben we bewijs dat de pro-Erdogandemonstraties in Wenen op direct verzoek uit Turkije zijn gehouden. en dat is natuurlijk onbestaanbaar. Daar willen we met klem tegen protesteren.''

Erdogan riep woensdag de noodtoestand uit voor drie maanden, na de zuiveringen in het overheidsapparaat (leger, politie, onderwijs, rechterlijke macht) te hebben uitgebreid.
http://www.nu.nl/buitenla(...)kse-ambassadeur.html

En als dat in Oostenrijk is gebeurd dan lijkt het me best aannemelijk dat dat ook in andere Europese landen waar Turken de straat op zijn gegaan is gebeurd.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_163903372
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:31 schreef Pek het volgende:

[..]

En buiten Turkije boeit het niemand ene ruk.. _O-
Oh jawel hoor.
Ik volg het met argus-ogen. Wat aan de grenzen van de EU gebeurt.
Make my day!
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:49:23 #149
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163903403
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:48 schreef Montagui het volgende:
De armpjes van Erdogan worden alsmaar langer.

[..]

http://www.nu.nl/buitenla(...)kse-ambassadeur.html

En als dat in Oostenrijk is gebeurd dan lijkt het me best aannemelijk dat dat ook in andere Europese landen waar Turken de straat op zijn gegaan is gebeurd.
Daarom, als blijkt dat erdopannekoek zijn 5e colonne rechtstreeks aanspoort om rotzooi, guerilla style, te gaan uitvoeren, dan escaleert dat vanzelf tot oorlog.

En dan nog mensen die dat niet zien.

(Dat is overigens maar een van vele scenario's he.)
pi_163903440
Zoiets lekt toch wel uit?
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:51:51 #151
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163903471
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:50 schreef Yasmin23 het volgende:
Zoiets lekt toch wel uit?
Als we vader erdo moeten geloven dan waren er 100.000 man betrokken bij de coup en is dat ook niet uitgelekt. Dan zal dit ook niet hoeven uitlekken he ;)
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:51:55 #152
408813 crew  trein2000
pi_163903473
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:50 schreef Yasmin23 het volgende:
Zoiets lekt toch wel uit?
Wat?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 21 juli 2016 @ 12:53:01 #153
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163903499
quote:
12s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:51 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Als we vader erdo moeten geloven dan waren er 100.000 man betrokken bij de coup en is dat ook niet uitgelekt. Dan zal dit ook niet hoeven uitlekken he ;)
er wordt gesuggereerd dat Erdo gewoon wist van de plannen voor een coup en het gewoon heeft laten gebeuren
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163903507
quote:
12s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:51 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Als we vader erdo moeten geloven dan waren er 100.000 man betrokken bij de coup en is dat ook niet uitgelekt. Dan zal dit ook niet hoeven uitlekken he ;)
Nou moeten toch wel Turken zijn in het buitenland die zo'n oproep krijgen en dat dan online gooien :P
pi_163903663
Dit al voorbij gekomen:

intlspectator twitterde op donderdag 21-07-2016 om 12:55:34 BREAKING: Turkey's Deputy Prime Minister says country will temporarily suspend European Convention on Human Rights reageer retweet
I´m back.
pi_163903671
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:29 schreef ChrisCarter het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)lidmaatschap___.html

Helemaal de weg kwijt die vent.

[..]

Erdogan schopt eigenhandig Turkije en het volk weer jaren naar achteren... :N
Hij wilt terug naar de middeleeuwen. Doodstraf hoort daarbij.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:00:15 #157
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163903674
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:59 schreef Ryan3 het volgende:
Dit al voorbij gekomen:

intlspectator twitterde op donderdag 21-07-2016 om 12:55:34 BREAKING: Turkey's Deputy Prime Minister says country will temporarily suspend European Convention on Human Rights reageer retweet
Is dat echt?
pi_163903711
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:00 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Is dat echt?
Ja, dat wordt nu wel getwitterd langs alle kanten.
Als het waar is, kun je die Turkije-deal ook wel in de prullenbak gooien wrs.
I´m back.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:02:28 #159
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163903734
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:39 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dan reis je toch alleen met je Nederlandse paspoort? En natuurlijk meteen de Nederlandse ambassade bellen als ze je bij de grens ophouden, lekker stampij maken!
Ze hebben daar ook een geautomatiseerd systeem. Ze weten dus echt wel wie ook de Turkse nationaliteit hebben.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:03:26 #160
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163903761
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:00 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Is dat echt?
Dit kan niet waar zijn.
pi_163903781
CNNTURK_ENG twitterde op donderdag 21-07-2016 om 12:51:42 #BREAKING Turkish Deputy PM says TR to suspend European Convention on Human Rights for a while like France did https://t.co/2rGqDfRaAM reageer retweet
..."zoals Frankrijk", volgens mij heeft Frankrijk dan wel de noodtoestand uitgeroepen, maar de ERVM niet buiten werking gezet, toch?

Habeas corpus vervalt iig.
I´m back.
pi_163903823
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:48 schreef agter het volgende:

[..]

Oh jawel hoor.
Ik volg het met argus-ogen. Wat aan de grenzen van de EU gebeurt.
Dit inderdaad.
pi_163903846
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:04 schreef Ryan3 het volgende:
Habeas corpus
Erdogan is net een kind:

"Zij doen dat ook dus moeten wij dat ook doen".
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:06:27 #164
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163903851
Nu valt alles op zijn plaats overigens.

Erdogan is een Sith-Lord.

Net als emperor Palpatine heeft hij een coup mogelijk gemaakt om er daarna sterker uit te komen met maatregelen die voor die self-coup ondenkbaar waren.

Darth Erdogan :o
pi_163903855
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:04 schreef Ryan3 het volgende:
CNNTURK_ENG twitterde op donderdag 21-07-2016 om 12:51:42 #BREAKING Turkish Deputy PM says TR to suspend European Convention on Human Rights for a while like France did https://t.co/2rGqDfRaAM reageer retweet
..."zoals Frankrijk", volgens mij heeft Frankrijk dan wel de noodtoestand uitgeroepen, maar de ERVM niet buiten werking gezet, toch?

Habeas corpus vervalt iig.
Begrijp ik goed dat ze tijdelijk de mensenrechten 'opschorten' ?
pi_163903880
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:01 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, dat wordt nu wel getwitterd langs alle kanten.
Als het waar is, kun je die Turkije-deal ook wel in de prullenbak gooien wrs.
Het cadeautje van 6 miljard is dan ook van de baan, neem ik aan.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:07:12 #167
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163903881
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:06 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Begrijp ik goed dat ze tijdelijk de mensenrechten 'opschorten' ?
Jep... ziek...
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:07:32 #168
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163903893
Ben benieuwd hoeveel Turkse "verraders" er op dit moment aan hun balzak aan het plafond hangen.

Je zou toch direct alles moeten verscheuren wat je bent overeengekomen in de EU deal op het moment dat een land bekend maakt mensenrechten tijdelijk niet te respecteren.

Zo niet ben je gewoon medeplichtig aan deze genocide.
pi_163903894
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:06 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Begrijp ik goed dat ze tijdelijk de mensenrechten 'opschorten' ?
Waarschijnlijk een graadje erger dan de Fransen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_163903902
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:06 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Begrijp ik goed dat ze tijdelijk de mensenrechten 'opschorten' ?
Ja, dat begrijp ik ook, iig het verdrag dat gaat over de Europese rechten van de mens.
I´m back.
pi_163903921
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:07 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Het cadeautje van 6 miljard is dan ook van de baan, neem ik aan.
Ja, lijkt mij dat alles hiermee vervalt, want nu is per definitie Turkije geen veilig derde land meer.
I´m back.
pi_163903924
Oh...?

Hebben we dat eerder gezien?
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:09:24 #173
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163903951
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:07 schreef BarryOSeven het volgende:
Ben benieuwd hoeveel Turkse "verraders" er op dit moment aan hun balzak aan het plafond hangen.

Je zou toch direct alles moeten verscheuren wat je bent overeengekomen in de EU deal op het moment dat een land bekend maakt mensenrechten tijdelijk niet te respecteren.

Zo niet ben je gewoon medeplichtig aan deze genocide.
Dat zou Erdogan niet erg vinden. Dan kan hij definitie de Europese mensenrechten opschorten en daarna 3 miljoen Syriërs in Europa dumpen.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:10:18 #175
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163903981
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:09 schreef Atak het volgende:

[..]

Dat zou Erdogan niet erg vinden. Dan kan hij definitie de Europese mensenrechten opschorten.
Ik doelde vooral op de medeplichtigheid van onze eigen of EU politici. Hoewel Koenders het wel afkeurde geloof ik. Maar de EU gaat door met de toetreding gesprekken.
pi_163903993
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:04 schreef Ryan3 het volgende:
CNNTURK_ENG twitterde op donderdag 21-07-2016 om 12:51:42 #BREAKING Turkish Deputy PM says TR to suspend European Convention on Human Rights for a while like France did https://t.co/2rGqDfRaAM reageer retweet
..."zoals Frankrijk", volgens mij heeft Frankrijk dan wel de noodtoestand uitgeroepen, maar de ERVM niet buiten werking gezet, toch?

Habeas corpus vervalt iig.
Hier een stuk over het uitroepen van de noodtoestand in Frankrijk in relatie tot het EVRM:

http://www.montesquieu-in(...)&pk_kwd=vjzcgrm9siva
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 13:11:13 #177
408813 crew  trein2000
pi_163904002
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:06 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Begrijp ik goed dat ze tijdelijk de mensenrechten 'opschorten' ?
Jup maar ik gok dat het hem gaat om artikel 7.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_163904004
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:10 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Ik doelde vooral op de medeplichtigheid van onze eigen of EU politici. Hoewel Koenders het wel afkeurde geloof ik. Maar de EU gaat door met de toetreding gesprekken.
Hij weet zelf ook dat als hij Erdogan boos maakt dat hij 3 miljoen Syriërs in Europa dumpt.
pi_163904006
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:07 schreef BarryOSeven het volgende:
Ben benieuwd hoeveel Turkse "verraders" er op dit moment aan hun balzak aan het plafond hangen.

Je zou toch direct alles moeten verscheuren wat je bent overeengekomen in de EU deal op het moment dat een land bekend maakt mensenrechten tijdelijk niet te respecteren.

Zo niet ben je gewoon medeplichtig aan deze genocide.
Dit, zo ziek is Turkije dus al.

Tijdelijk niet, dus als de tegenstanders uit de weg geruimd zijn en Erdo zelf verantwoording moet afleggen, gelden de mensenrechten weer wel?
pi_163904047
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:31 schreef Pek het volgende:

[..]

En buiten Turkije boeit het niemand ene ruk.. _O-
Denk juist dat een boel Europeanen hier blij van worden
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_163904158
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:10 schreef Montagui het volgende:

[..]

Hier een stuk over het uitroepen van de noodtoestand in Frankrijk in relatie tot het EVRM:

http://www.montesquieu-in(...)&pk_kwd=vjzcgrm9siva
Dus in feite nog niet getoetst of het een reguliere inperking is of een opschorting in Frankrijk.
Maar in Turkije is het wel een opschorting dus en die moeten ze dan voorleggen aan de Raad van Europa en de VN.

quote:
Wel duidelijk is dat het Hof zich wat betreft die opschortingsmogelijkheid formeel opstelt. Zolang een staat geen officiële notificatie heeft gedaan aan de Secretaris-Generaal van gebruikmaking van de opschortingsmogelijkheid, zal het EHRM de normale toetsingsmaatstaven hanteren. En voor zover ik heb kunnen nagaan heeft Frankrijk geen notificatie aan de Raad van Europa en VN i gestuurd. Dus allicht komt er ooit nog eens een Europees of internationaal juridisch oordeel of deze vergaande inbreuk op het huisrecht in tijden van terreur en terreurdreiging proportioneel is of niet.
I´m back.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 13:24:15 #182
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163904368
En aanhangers blijven klappen en steunen, zonder na te denken, want het is nodig.
pi_163904376
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:16 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dus in feite nog niet getoetst of het een reguliere inperking is of een opschorting in Frankrijk.
Maar in Turkije is het wel een opschorting dus en die moeten ze dan voorleggen aan de Raad van Europa en de VN.

[..]
Frankrijk heeft al wel een notificatie afgegeven:

http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-629619.html
quote:
Frankrijk heeft de Raad van Europa op de hoogte gebracht van zijn plannen om op bepaalde punten tijdelijk 'af te wijken van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens'.
Er wordt tijdelijk afgeweken van 'bepaalde rechten', behalve in ieder geval van deze:
quote:
Van bepaalde rechten kan bovendien nooit worden afgeweken, zoals het recht op leven en het verbod op foltering of onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen.
Ergens heb ik zomaar het idee dat Turkije die uitzondering niet wil maken.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_163904413
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:24 schreef Kyran het volgende:
En aanhangers blijven klappen en steunen, zonder na te denken, want het is nodig.
Het lijkt een beetje op Noord-Korea. Gewoon meedoen, anders ben je 'tegen' en hoor je er niet meer bij en ben je een staatsvijand. Elkaar NSB'en om maar niet buiten de boot te vallen.
pi_163904444
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:24 schreef Montagui het volgende:

[..]

Frankrijk heeft al wel een notificatie afgegeven:

http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-629619.html

[..]

Er wordt tijdelijk afgeweken van 'bepaalde rechten', behalve in ieder geval van deze:

[..]

Ergens heb ik zomaar het idee dat Turkije die uitzondering niet wil maken.
Zijn sws al volop aan het martelen, wat ik links en rechts voorbij zie komen.
I´m back.
pi_163904497
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:07 schreef BarryOSeven het volgende:
Zo niet ben je gewoon medeplichtig aan deze genocide.
'Genocide' is tegenwoordig ook aan inflatie onderhevig zeg, damn. Beetje zoals drie keer per dag 'ik hou van je' zeggen tegen je geliefden.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:32:15 #187
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163904551
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:24 schreef Kyran het volgende:
En aanhangers blijven klappen en steunen, zonder na te denken, want het is nodig.
als je niet klapt geven ze je aan
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  † In Memoriam † donderdag 21 juli 2016 @ 13:34:27 #188
230491 Zith
pls tip
pi_163904606
Haha ben paar dagen weg en Turkije is nog verder afgegleden _0_
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:34:56 #189
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_163904621
Het interbellum loopt op zijn eind, mensen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_163904692
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:26 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Het lijkt een beetje op Noord-Korea. Gewoon meedoen, anders ben je 'tegen' en hoor je er niet meer bij en ben je een staatsvijand. Elkaar NSB'en om maar niet buiten de boot te vallen.
Na de noodtoestand waren Erdogan-aanhangers massaal op straat gegaan om dit te vieren. Als Erdogan zegt van ik ga jullie moeders verkopen dan zouden ze nog steeds klappen en juichen. Turkije komt nooit meer goed. Als je geen kritische bevolking hebt dan herhaalt de geschiedenis zich alleen maar. En als je iets kritisch zegt dan ben je gelijk een landverrader.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:38:42 #191
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163904727
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:29 schreef zarGon het volgende:

[..]

'Genocide' is tegenwoordig ook aan inflatie onderhevig zeg, damn. Beetje zoals drie keer per dag 'ik hou van je' zeggen tegen je geliefden.
quote:
een van de volgende handelingen, gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen: 'het doden van leden van de groep; het toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep; het opzettelijk aan de groep opleggen van levensvoorwaarden die gericht zijn op haar gehele of gedeeltelijke lichamelijke vernietiging; het nemen van maatregelen, bedoeld om geboorten binnen de groep te voorkomen en het gewelddadig overbrengen van kinderen van de groep naar een andere groep
Genocide dus. 50 duizend man inmiddels opgepakt.

En jij praat dit goed. Lever je ook even je Nederlandse paspoort in?
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:40:55 #192
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_163904781
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:48 schreef Montagui het volgende:
De armpjes van Erdogan worden alsmaar langer.

[..]

http://www.nu.nl/buitenla(...)kse-ambassadeur.html

En als dat in Oostenrijk is gebeurd dan lijkt het me best aannemelijk dat dat ook in andere Europese landen waar Turken de straat op zijn gegaan is gebeurd.
Waar denk je dat in Rotterdam ineens al die vlaggen vandaan kwamen?
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_163904784
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:24 schreef Kyran het volgende:
En aanhangers blijven klappen en steunen, zonder na te denken, want het is nodig.
Als je Erdoğan/de Turkse regering gelooft en de Gülen-beweging als de schuldige ziet, valt het goed te begrijpen (dat het nodig is). Zoals deze generaal die onterecht onder Erdoğan is veroordeeld: https://www.nrc.nl/nieuws(...)dig-3311249-a1512363 (link openen in privé-/incognito-modus).
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:42:19 #194
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163904821
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:38 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

[..]

Genocide dus. 50 duizend man inmiddels opgepakt.

En jij praat dit goed. Lever je ook even je Nederlandse paspoort in?
hij praat niets goed sufkop
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:43:16 #195
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163904839
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:42 schreef Re het volgende:

[..]

hij praat niets goed sufkop
Wat is dit dan, een beetje genocide? Een mini-genocide? Of gewoon een meervoudige moord?
pi_163904859
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:38 schreef BarryOSeven het volgende:
En jij praat dit goed. Lever je ook even je Nederlandse paspoort in?
Ook zo'n dooddoener inmiddels.
pi_163904869
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:24 schreef Montagui het volgende:

[..]

Frankrijk heeft al wel een notificatie afgegeven:

http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-629619.html

[..]

Er wordt tijdelijk afgeweken van 'bepaalde rechten', behalve in ieder geval van deze:

[..]

Ergens heb ik zomaar het idee dat Turkije die uitzondering niet wil maken.
Sws denk ik dat Fra en Turkije niet echt te vergelijken zijn qua democratische tradities.
Make my day!
pi_163904887
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:43 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Wat is dit dan, een beetje genocide? Een mini-genocide? Of gewoon een meervoudige moord?
Geen genocide in ieder geval.

Heel leuk om met krachttermen te strooien, maar daardoor zwakt de waarde van die term wel mee af.

Beetje zoals wanneer de racisme-kaart (te snel) wordt getrokken, zeg maar.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2016 13:45:52 ]
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:45:54 #199
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_163904912
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:06 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Begrijp ik goed dat ze tijdelijk de mensenrechten 'opschorten' ?
Een hele groep burgers zonder duidelijke verdenking verbieden om het land te verlaten is al een flinke schending. Daar kunnen die Fransozen niet aan tippen.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:46:12 #200
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163904920
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:43 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Wat is dit dan, een beetje genocide? Een mini-genocide? Of gewoon een meervoudige moord?
lees je eigen definitie nog eens, maakt verder niet uit ik stel dat hij het niet goedpraat, hij stelt alleen dat het woord wat aan erosie onderhevig is, net zo als het woord terrorisme
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163904938
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:45 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Een hele groep burgers zonder duidelijke verdenking verbieden om het land te verlaten is al een flinke schending.
Ja sowieso maar wilde ff checken of ik de tweet goed begreep :P
pi_163905025
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:50:44 #203
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163905049
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:44 schreef zarGon het volgende:

[..]

Geen genocide in ieder geval.

Heel leuk om met krachttermen te strooien, maar daardoor zwakt de waarde van die term wel mee af.

Beetje zoals wanneer de racisme-kaart (te snel) wordt getrokken, zeg maar.
Juist, de term genocide moeten we bewaren voor dingen als de Belgische acties in Congo, jodenvervolging in wo II en de Armenen door de Ottomanen

Fijn als mensen het me elkaar eens zijn he, krijg ik zo'n warm gevoel van altijd.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:51:04 #204
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_163905060
quote:
Van alle aanslagen in Turkije is keurig verslag gedaan op de NOS hoor, dus waar gaat dit over precies?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:52:26 #205
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163905097
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:46 schreef Re het volgende:

[..]

lees je eigen definitie nog eens, maakt verder niet uit ik stel dat hij het niet goedpraat, hij stelt alleen dat het woord wat aan erosie onderhevig is, net zo als het woord terrorisme
Daarmee bagatelliseert je dus gelijktijdig dat wat er momenteel plaatsvindt. Lijkt me behoorlijk ongepast.

Er wordt op dit moment een selecte groep uitgemoord. Maar goed als je de Armeense genocide al niet wilt toegeven dan wordt deze ook vrij pittig ja. Om over de genocide van de Koerden nog maar te zwijgen.

Erdogan is gewoon Adolf Hitler in het kwadraat. Het veelvuldig toepassen van genocide erodeert het woord niet. Het is des te erger dat er meerdere voorbeelden te noemen zijn.
pi_163905193
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:52 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Daarmee bagatelliseert je dus gelijktijdig dat wat er momenteel plaatsvindt. Lijkt me behoorlijk ongepast.
Wat net zo ongepast is overdrijven.

quote:
Er wordt op dit moment een selecte groep uitgemoord.
Nee.

quote:
Maar goed als je de Armeense genocide al niet wilt toegeven dan wordt deze ook vrij pittig ja. Om over de genocide van de Koerden nog maar te zwijgen.
Mooie ad hominems.

Goed bezig.

quote:
Erdogan is gewoon Adolf Hitler in het kwadraat. Het veelvuldig toepassen van genocide erodeert het woord niet. Het is des te erger dat er meerdere voorbeelden te noemen zijn.
In het kwadraat nog wel.

Pfrt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2016 13:57:54 ]
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:59:11 #207
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163905234
Mr Erdogan spent a significant part of his address attacking rating agencies, particularly Standard & Poor’s, after a downgrade sent the Turkish lira to a historic low of 3.09 to the dollar. S&P warned that Ankara faced unpredictable capital flows that could constrain its indebted economy after the failed coup.

“What’s S&P got to do with Turkey?” Mr Erdogan asked.
_O-
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:59:23 #208
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163905239
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:56 schreef zarGon het volgende:

[..]

Wat net zo ongepast is overdrijven.

[..]

Nee.

[..]

Mooie ad hominems.

Goed bezig.

[..]

In het kwadraat nog wel.

Pfrt.
Wat is er ad hominem aan om de ontkennende Turk te benoemen? Blijkbaar voel je jezelf aangesproken.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:59:33 #209
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_163905242
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:51 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Van alle aanslagen in Turkije is keurig verslag gedaan op de NOS hoor, dus waar gaat dit over precies?
Dat noemen we ook wel janken vanuit de onderbuik.
pi_163905293
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:59 schreef Drugshond het volgende:
Mr Erdogan spent a significant part of his address attacking rating agencies, particularly Standard & Poor’s, after a downgrade sent the Turkish lira to a historic low of 3.09 to the dollar. S&P warned that Ankara faced unpredictable capital flows that could constrain its indebted economy after the failed coup.

“What’s S&P got to do with Turkey?” Mr Erdogan asked.
_O-
What heb je als dictator nou te maken met wereldeconomie. laat staan dat je er intresse in hebt. Hij lacht S&P gewoon uit als hij zijn reet afveegt met dat krantenartikel op zijn gouden pleepot
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_163905295
- Dubbel. -

[ Bericht 71% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2016 14:06:08 ]
pi_163905327
Vraag me af als wat Erdogan de geschiedenisboeken in zal gaan? De islamitische aap die Turkije en Syrië heeft vernield en islam wereldwijd een slechte naam heeft gegeven?
pi_163905350
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:59 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Wat is er ad hominem aan om de ontkennende Turk te benoemen? Blijkbaar voel je jezelf aangesproken.
Er...

quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:52 schreef BarryOSeven het volgende:
Er wordt op dit moment een selecte groep uitgemoord. Maar goed als je de Armeense genocide al niet wilt toegeven dan wordt deze ook vrij pittig ja. Om over de genocide van de Koerden nog maar te zwijgen.
Dat was gericht aan mij. Of is er een andere Nederlandse Turk die jou tegensprak op het gebruiken van het woord 'genocide'?
pi_163905372
Turkije kan zijn 2023 doel al niet halen. Ik ben bang dat de economische neergang de laatste steek zal zijn. Binnenkort zullen we ook Turken op bootjes zien op weg naar Europa.
pi_163905409
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:04 schreef Atak het volgende:
Vraag me af als wat Erdogan de geschiedenisboeken in zal gaan? De islamitische aap die Turkije en Syrië heeft vernield en islam wereldwijd een slechte naam heeft gegeven?
Ik denk dat dat laatste nog het meest mee valt. Ik denk vooral als de aap die Iran heeft nagedaan.

Het als een van de weinige succesvollere landen die een groot percentage moslims heeft, af te laten zakken naar het niveau van een gemiddelde Islamistische staat.

Maar heeft de gemiddelde Turk op het platteland echt zo veel last van een instortende economie? Ik denk dat dat wel mee zal vallen toch?
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:09:50 #216
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163905423
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:06 schreef Atak het volgende:
Turkije kan zijn 2023 doel al niet halen. Ik ben bang dat de economische neergang de laatste steek zal zijn. Binnenkort zullen we ook Turken op bootjes zien op weg naar Europa.
En fransen, duitsers, polen, nederlanders op van die mooie grijze boten om ze om te laten keren.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:13:40 #217
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163905479
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:05 schreef zarGon het volgende:

[..]

Er...

[..]

Dat was gericht aan mij. Of is er een andere Nederlandse Turk die jou tegensprak op het gebruiken van het woord 'genocide'?
Heb ik jou überhaupt gevraagd naar de Armeense genocide?
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:14:44 #218
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163905501
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:09 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

Ik denk dat dat laatste nog het meest mee valt. Ik denk vooral als de aap die Iran heeft nagedaan.

Het als een van de weinige succesvollere landen die een groot percentage moslims heeft, af te laten zakken naar het niveau van een gemiddelde Islamistische staat.
O+ jaaaaa dan krijgen we van Turkije ook die vergelijking plaatjes,net als van Iran en Afghanistan.. 60's versus 90's maar in geval van Turkije 2000's versus 2020's

Alle mooie vrouwen onder de niqab!
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_163905512
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:13 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Heb ik jou überhaupt gevraagd naar de Armeense genocide?
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:52 schreef BarryOSeven het volgende:
Er wordt op dit moment een selecte groep uitgemoord. Maar goed als je de Armeense genocide al niet wilt toegeven dan wordt deze ook vrij pittig ja. Om over de genocide van de Koerden nog maar te zwijgen.
Tegen wie is dit gericht?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 21 juli 2016 @ 14:17:05 #220
74056 crew  ToT
pi_163905553
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:13 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Heb ik jou überhaupt gevraagd naar de Armeense genocide?
De huidige razzia's en politieke onderdrukking en dergelijke daar mee vergelijken gaat echter wel wat te ver, niet? ;)
Hij wil de doodstraf weer invoeren en heeft veel andersdenkenden laten oppakken of laten ontslaan, maar dat betekent niet dat hij een heel volk wil laten uitroeien. :)

Hij stelt zijn rol als absolute alleenheerser veilig. Dat is sowieso erg genoeg, maar dat is geen genocide. :)
pi_163905601
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:09 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

Ik denk dat dat laatste nog het meest mee valt. Ik denk vooral als de aap die Iran heeft nagedaan.

Het als een van de weinige succesvollere landen die een groot percentage moslims heeft, af te laten zakken naar het niveau van een gemiddelde Islamistische staat.

Maar heeft de gemiddelde Turk op het platteland echt zo veel last van een instortende economie? Ik denk dat dat wel mee zal vallen toch?
De gemiddelde Turkse boer stemde op Erdogan omdat het economisch goed ging maar als je het van dichterbij bekijkt heeft Turkije helemaal geen gezonde economie. Er is geen echte industrie. Enige wat er is is de financiële sector en toerisme, en natuurlijk de privatiseringen. Erdogan zal niet veel goeds achterlaten voor de volgende generatie.
pi_163905622
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:09 schreef nixxx het volgende:

[..]

En fransen, duitsers, polen, nederlanders op van die mooie grijze boten om ze om te laten keren.
Als je geen deal hebt met Turkije om die bootjes terug te slepen is dat niet mogelijk.
pi_163905638
Toch mag ik die Erdogan wel. De boel een beetje opschudden en afscheid nemen van het recente verleden, weg met die seculiere staat, gewoon iets nieuws het Erdoganisme. Het Turkije van de laatste jaren was toch ook maar niets en al die Turken stonden te juichen als ze moesten voetballen waarbij ze ook nog van Nederland wonnen. Nu slaan ze elkaar ten minste de hersens in.
pi_163905645
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:20 schreef Atak het volgende:

[..]

Als je geen deal hebt met Turkije om die bootjes terug te slepen is dat niet mogelijk.
Tegen die tijd is dat allang niet meer nodig met rechts in het zadel.
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:21:13 #225
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163905653
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:02 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

What heb je als dictator nou te maken met wereldeconomie. laat staan dat je er intresse in hebt. Hij lacht S&P gewoon uit als hij zijn reet afveegt met dat krantenartikel op zijn gouden pleepot
Mjah, ff opgezocht sinds 2008 is de lira ten opzichte van de dollar met 62,5 % gedevalueerd. Prima hoor. Gaat best goed daar. Gaat nog veel erger worden nu het opeens niet zo'n jovel vakantieadres blijkt te zijn.
pi_163905672
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:17 schreef ToT het volgende:

[..]

De huidige razzia's en politieke onderdrukking en dergelijke daar mee vergelijken gaat echter wel wat te ver, niet? ;)
Hij wil de doodstraf weer invoeren en heeft veel andersdenkenden laten oppakken of laten ontslaan, maar dat betekent niet dat hij een heel volk wil laten uitroeien. :)

Genocide is ook niet het willen uitroeien van een volk maar van een menselijke groep. Om precies te zijn: "'de ontzegging van het recht van bestaan van een gehele menselijke groep."

Het is wellicht nog geen Genocide, zou wel zomaar die kant op kunnen gaan...
Knapen die storneren willen moeten mannen met automatische incasso's zijn
pi_163905698
quote:
6s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:21 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Tegen die tijd is dat allang niet meer nodig met rechts in het zadel.
Denk eerder dat we paar miljoen Turken en Arabieren erbij krijgen. Vluchtelingen kan je niet stoppen.
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:24:22 #228
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_163905714
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:22 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:

[..]

Genocide is ook niet het willen uitroeien van een volk maar van een menselijke groep. Om precies te zijn: "'de ontzegging van het recht van bestaan van een gehele menselijke groep."

Het is wellicht nog geen Genocide, zou wel zomaar die kant op kunnen gaan...
Ik zou het uitmoorden van alle Gulenisten (als het daar al toe komt, op het moment worden ze alleen opgepakt) ook niet echt als genocide bestempelen eigenlijk. Puur taaltechnisch gezien dan.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:24:30 #229
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_163905719
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:17 schreef ToT het volgende:

[..]

De huidige razzia's en politieke onderdrukking en dergelijke daar mee vergelijken gaat echter wel wat te ver, niet? ;)
Hij wil de doodstraf weer invoeren en heeft veel andersdenkenden laten oppakken of laten ontslaan, maar dat betekent niet dat hij een heel volk wil laten uitroeien. :)

Hij stelt zijn rol als absolute alleenheerser veilig. Dat is sowieso erg genoeg, maar dat is geen genocide. :)
We zullen zien.
pi_163905744
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik zou het uitmoorden van alle Gulenisten (als het daar al toe komt, op het moment worden ze alleen opgepakt) ook niet echt als genocide bestempelen eigenlijk. Puur taaltechnisch gezien dan.
Sowieso hoeft genocide, taaltechnisch gezien dan, niet te bestaan uit het uitmoorden van.
Knapen die storneren willen moeten mannen met automatische incasso's zijn
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:26:58 #231
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_163905766
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:23 schreef Atak het volgende:

[..]

Denk eerder dat we paar miljoen Turken en Arabieren erbij krijgen. Vluchtelingen kan je niet stoppen.
Dat kan welzeker. Je moet de oversteek gevaarlijker maken dan hetgeen waar ze voor vluchten. De vraag is of we er dan toe bereid zijn de benodigde middelen in te zetten. Gezien het huidige politieke klimaat binnen Europa gok ik dat er nog maar een klein zetje nodig is.

[ Bericht 4% gewijzigd door Twiitch op 21-07-2016 14:33:38 ]
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:27:35 #232
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163905777
Veel andere denkende mensen (wel landgenoten) laten wegrotten in een cel met een schijnproces is ook een beetje genocide. Zou je niet denken.
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:33:15 #233
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_163905912
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:27 schreef Drugshond het volgende:
Veel andere denkende mensen (wel landgenoten) laten wegrotten in een cel met een schijnproces is ook een beetje genocide. Zou je niet denken.
Zolang niet automatisch de doodstraf volgt, valt dat wel mee denk ik.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_163906075
quote:
Was dat niet omdat Erdogan zelf alle berichtgeving daarover blokkeerde/tegenhield? Ik vond het vrij bijzonder hoe snel het er geen aandacht meer voor was.
pi_163906095
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:21 schreef Drugshond het volgende:
opgezocht sinds 2008 is de lira ten opzichte van de dollar met 62,5 % gedevalueerd. Prima hoor. Gaat best goed daar. Gaat nog veel erger worden nu het ope
En Erdolf zal er een hap minder om eten of een paleis minder van bouwen ? De bevolking betaalt de rekening en die staan in de tussen tijd bij een vlaggen evenement en vinden het wel best.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:51:43 #236
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163906314
Nicolae Ceaușescu Zegt iemand dat nog iets. Hij speelt hetzelfde spelletje.
-------
Het tweede decennium van Ceaușescu werd gekenmerkt door een alsmaar brutaler en repressiever regime-volgens sommigen het meest strenge stalinistische regime in het Sovjet-blok. Het werd ook gekenmerkt door een alomtegenwoordige persoonsverheerlijking, nationalisme en een verslechtering van de buitenlandse relaties met de westerse machten maar ook met de Sovjet-Unie. De regering van Ceaușescu werd omvergeworpen in de Roemeense Revolutie,

Kwestie van tijd.
pi_163906378
Ik ben echt benieuwd hoe Turkije voor staat over 10 jaar. Als ik Erdogan was dan was mijn prioriteit: onderwijs, wetenschap en industrie. Desnoods trek je buitenlandse kennis naar Turkije om wetenschap, onderwijs en industrie vorm te geven. Dat is hoe USA het doet: veel van die topbedrijven zijn door immigranten opgestart. Helaas geeft meneer meer om de Koran en Diyanet.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 21 juli 2016 @ 15:03:06 #238
74056 crew  ToT
pi_163906545
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:55 schreef George_Zina het volgende:
Ik ben echt benieuwd hoe Turkije voor staat over 10 jaar. Als ik Erdogan was dan was mijn prioriteit: onderwijs, wetenschap en industrie. Desnoods trek je buitenlandse kennis naar Turkije om wetenschap, onderwijs en industrie vorm te geven. Dat is hoe USA het doet: veel van die topbedrijven zijn door immigranten opgestart. Helaas geeft meneer meer om de Koran en Diyanet.
Gezien wat hij nu met het onderwijs doet, denk ik niet dat hij de zelfde prioriteiten heeft als jij. :N
pi_163906642
quote:
6s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:51 schreef Drugshond het volgende:
Nicolae Ceaușescu Zegt iemand dat nog iets. Hij speelt hetzelfde spelletje.
-------
Het tweede decennium van Ceaușescu werd gekenmerkt door een alsmaar brutaler en repressiever regime-volgens sommigen het meest strenge stalinistische regime in het Sovjet-blok. Het werd ook gekenmerkt door een alomtegenwoordige persoonsverheerlijking, nationalisme en een verslechtering van de buitenlandse relaties met de westerse machten maar ook met de Sovjet-Unie. De regering van Ceaușescu werd omvergeworpen in de Roemeense Revolutie,

Kwestie van tijd.
Zijn laatste toespraak was wel hilarisch om te zien trouwens, het kwam voor de man totaal onverwacht dat hij werd weggefloten. :D Laats nog eens teruggekeken. ;)
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_163906701
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:55 schreef George_Zina het volgende:
Ik ben echt benieuwd hoe Turkije voor staat over 10 jaar. Als ik Erdogan was dan was mijn prioriteit: onderwijs, wetenschap en industrie. Desnoods trek je buitenlandse kennis naar Turkije om wetenschap, onderwijs en industrie vorm te geven. Dat is hoe USA het doet: veel van die topbedrijven zijn door immigranten opgestart. Helaas geeft meneer meer om de Koran en Diyanet.
De man is een islamist en geeft waarschijnlijk geen ruk om de Koran, behalve dat het fysieke object nuttig is gebleken om tijdens congressen mee te showen en zodoende het laagopgeleide deel van het volk in toom te houden.
pi_163906765
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:55 schreef George_Zina het volgende:
Ik ben echt benieuwd hoe Turkije voor staat over 10 jaar. Als ik Erdogan was dan was mijn prioriteit: onderwijs, wetenschap en industrie. Desnoods trek je buitenlandse kennis naar Turkije om wetenschap, onderwijs en industrie vorm te geven. Dat is hoe USA het doet: veel van die topbedrijven zijn door immigranten opgestart. Helaas geeft meneer meer om de Koran en Diyanet.
Erdo is gewoon een narcist. Het enige waar het hem de laatste jaren om lijkt te gaan is Erdo zelf en hoe Erdo er nog beter van kan worden, met alle andere dingen veegt hij zijn reet af tenzij ze in dienst kunnen staan van het beter worden van Erdo.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_163906782
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:13 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Erdo is gewoon een narcist. Het enige waar het hem de laatste jaren om lijkt te gaan is Erdo zelf en hoe Erdo er nog beter van kan worden, met alle andere dingen veegt hij zijn reet af tenzij ze in dienst kunnen staan van het beter worden van Erdo.
hij is een doorsnee mens dus, zoals jij en ik
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_163906809
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:14 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

hij is een doorsnee mens dus, zoals jij en ik
Ja, alleen slaat hij er behoorlijk in door en heeft hij een ego van bijbelse proporties, jij en ik dan weer niet.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_163906819
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:03 schreef ToT het volgende:

[..]

Gezien wat hij nu met het onderwijs doet, denk ik niet dat hij de zelfde prioriteiten heeft als jij. :N
Helaas.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:10 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

De man is een islamist en geeft waarschijnlijk geen ruk om de Koran, behalve dat het fysieke object nuttig is gebleken om tijdens congressen mee te showen en zodoende het laagopgeleide deel van het volk in toom te houden.
Hij is niet alleen. Veel politieke figuren in de moslimwereld gebruiken de islam als een tool om aan de macht te komen en onderdrukken. Het is politieke islam en heeft weinig met de religie an sich te maken. Helaas is de achterban wel zeer gelovig. Als je alleen naar Saoedi-Arabië kijkt. De vrouwen van het Saoedische koningshuis lopen zeer Westers bij: hakken, geen hoofdbedekking en veel make-up. Waarom gelden de regels uit de sharia niet voor deze dames?

De Saoedische prinsen gedragen zich ook veelal niet naar de dogmas van de Koran. De prins Abdel Mohsen bin Walid bin Abdulaziz werd niet lang geleden gearresteerd toen hij cocaïne en 40 koffers met de drug Captagon bij zich had. Een andere prins Majed Abdulazziz al-Saud werd in zijn gigantische vakantiehuis in Los Angeles gearresteerd, nadat hij zijn huishoudsters zou hebben gedwongen tot orale seks. Wat hij ze naar het hoofd slingerende: "Je bent geen vrouw! Je bent een niemand! Ik ben een prins en ik doe wat ik wil en er is niemand die mij iets kan maken". Het is puur politieke islam. Ze gedragen zich niet naar. Erdogan is waarschijnlijk niet anders.
  donderdag 21 juli 2016 @ 15:19:26 #245
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_163906842
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:20 schreef Atak het volgende:

[..]

Als je geen deal hebt met Turkije om die bootjes terug te slepen is dat niet mogelijk.
Koud gezegd,je hoeft ze niet terug te slepen, alleen om te keren bij de griekse wateren.
Of ze dan terug gaan naar Turkije, blijven dobberen of zinken is niet het probleem van Europa.

Natuurlijk gaan daar doden bij vallen, maar die vallen nu ook al. Als je dit even volhoudt echter zullen er geen bootjes meer komen. Ik denk dat het uiteindelijk het aantal verdrinkingen vermindert.

Het zou ook gecombineerd moeten worden met het afschaffen van asiel recht . Maak van asiel een gunst, aan te vragen van buiten de EU. Elk land mag zijn eigen voorwaarden en quota vaststellen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_163906894
Net interview gekeken van Erdogan met Aljazeera. De twee piloten die verantwoordelijk waren voor het neerhalen van de Russische gevechtsvliegtuig vorig jaar waren ook bij deze coup betrokken en zijn opgepakt. Er is nu een onderzoek gaande of ze toen zonder bevel gehandeld hadden om een conflict uit te lokken en de regering in moeilijkheden te brengen.
pi_163906936
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:55 schreef George_Zina het volgende:
Ik ben echt benieuwd hoe Turkije voor staat over 10 jaar. Als ik Erdogan was dan was mijn prioriteit: onderwijs, wetenschap en industrie. Desnoods trek je buitenlandse kennis naar Turkije om wetenschap, onderwijs en industrie vorm te geven. Dat is hoe USA het doet: veel van die topbedrijven zijn door immigranten opgestart. Helaas geeft meneer meer om de Koran en Diyanet.
Een echte dictator zou juist moeten streven naar een zo dom en volgzaam mogelijke bevolking. Daar past onderwijs en wetenschap niet in thuis
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  donderdag 21 juli 2016 @ 15:25:49 #249
8369 speknek
Another day another slay
pi_163906979
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:21 schreef Tevik het volgende:
Net interview gekeken van Erdogan met Aljazeera. De twee piloten die verantwoordelijk waren voor het neerhalen van de Russische gevechtsvliegtuig vorig jaar waren ook bij deze coup betrokken en zijn opgepakt. Er is nu een onderzoek gaande of ze toen zonder bevel gehandeld hadden om een conflict uit te lokken en de regering in moeilijkheden te brengen.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_163906984
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:16 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Ja, alleen slaat hij er behoorlijk in door en heeft hij een ego van bijbelse proporties, jij en ik dan weer niet.
macht corrumpeert en abosolute macht corrumpeert absoluut. je moet echt behoorlijk sterk in je schoenen staan om er niet aan ten prooi te vallen. jammer genoeg zal waarschijnlijk geen van ons beide in de positie belanden om te bekijken of wij bestand zijn tegen de verleiding.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  donderdag 21 juli 2016 @ 15:27:54 #251
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163907024
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:14 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

hij is een doorsnee mens dus, zoals jij en ik
Ja dat is ook. Denkt doodleuk dat iedereen naar zijn pijpen zal dansen. Zo zit de wereld gelukkig niet in elkaar. Pas al de bevolking serieus doorheeft welke staatsruif !! er heeft plaatsgevonden zal het kwartje vallen. Op dit moment trekt iedereen er zijn handen vanaf. En dat is een scenario dat Erdogan ook niet bijzonder lang vol kan houden.
pi_163907049
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:21 schreef Tevik het volgende:
Net interview gekeken van Erdogan met Aljazeera. De twee piloten die verantwoordelijk waren voor het neerhalen van de Russische gevechtsvliegtuig vorig jaar waren ook bij deze coup betrokken en zijn opgepakt. Er is nu een onderzoek gaande of ze toen zonder bevel gehandeld hadden om een conflict uit te lokken en de regering in moeilijkheden te brengen.
8)7 _O- , je gelooft het bijna
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  donderdag 21 juli 2016 @ 15:31:10 #253
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163907204
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:31 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Vlaggen kun je niet eten.
Dit wordt dus tig keer per dag op de Turkse televisie afgespeeld schijnbaar de propagandamachine is aangezet zeg.
pi_163907294
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:35 schreef Slaro het volgende:

[..]

Dit wordt dus tig keer per dag op de Turkse televisie afgespeeld schijnbaar de propagandamachine is aangezet zeg.
Zat daar nou een Gülenschooltje tussen? :D.

Overigens lijkt het eindshot natuurlijk wat op die fameuze scene uit "World War Z" hè.
I´m back.
pi_163907334
Deze meneer zag het goed aankomen:

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)gers-me-bellen.dhtml

quote:
De staatsgreep is voorbij. Honderden coupplegers zijn opgepakt en Erdogan heeft aangekondigd de krijgsmacht te zullen zuiveren van subversieve elementen. Het gevaar voor de president is geweken.
"Daar ben ik niet zo zeker van, want dat hangt af van hoe Erdogan zich verder gedraagt. Als hij bijvoorbeeld zo dom en extremistisch is dat hij de rechtsgang gaat belemmeren - en ik heb alle reden om aan te nemen dat hij dat is - door bijvoorbeeld de coupplegers te laten berechten door een civiele rechtbank, dan heeft hij een nieuw probleem.
"Wellicht denkt hij dat hun berechting meer kans van slagen heeft in een gewone rechtbank, omdat hij daar meer invloed kan uitoefenen. Maar daarmee begeeft hij zich opnieuw op het gebied van de militairen. Voor de krijgsmacht geldt dat als een schoffering, waardoor Erdogan een nieuw conflict riskeert met de militairen. Minstens zo onverstandig zou het zijn als hij rechters met een voor hem onwelgevallige mening gaat ontslaan, en de militairen laat vervolgen door zijn vrienden. Dan kan hij problemen krijgen."

(Een aantal uur nadat dit interview was afgenomen, maakte Erdogan bekend dat er 3000 rechters en aanklagers worden ontslagen. Tevens zijn er berichten dat de militairen door een civiele rechtbank zullen worden berecht.)
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_163907392
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:38 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Zat daar nou een Gülenschooltje tussen? :D.

Overigens lijkt het eindshot natuurlijk wat op die fameuze scene uit "World War Z" hè.
Als er straks geen brood is vanwege een economische crisis dan rennen ze allemaal massaal naar Europa in plaats van naar die vlag ben ik bang.
pi_163907479
quote:
Turkije schort mensenrechtenverdrag op

ANKARA - De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus heeft donderdag gezegd dat gedurende de noodtoestand in Turkije het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens wordt opgeschort. Het Verdrag beschermt burgers onder meer tegen de doodstraf, martelingen en onrechtmatige detentie.

Kurtulmus verwees naar Frankrijk, waar het Verdrag na de aanslagen in Parijs in november 2015 ook werd opgeschort. Volgens de vicepremier zal de noodtoestand in Turkije ,,hooguit anderhalve maand’’ duren.

President Erdogan kondigde woensdagavond de noodtoestand af. Hij zei toen dat de speciale situatie bedoeld is om de bedreigde democratie van het land te redden en dat de noodtoestand voor een periode van drie maanden van kracht zou zijn.

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken hadden Turkije woensdag gevraagd de rechtsstaat te eerbiedigen en verder geweld te vermijden.

Inmiddels zijn tienduizenden soldaten, agenten, rechters en ambtenaren gevangen genomen, ontslagen of aan controles onderworpen.

Bron
Dan kan toch geen sprake zijn van een democratie? Democratie houdt toch niet alleen in dat het Turkse volk een president de legitimiteit heeft gegeven om te regeren. Daar gaat ook veel meer zaken achter schuil zoals een onafhankelijke rechtelijke macht die recht kan spreken zonder dat ze bang hoeven te zijn voor consequenties: Trias Politica, scheiding van de drie machten. Daar is geen sprake meer van. De rechters moeten aartsbang zijn voor hun hachje en zijn dus verre van onafhankelijk. Zeker als men zo maar 3000 rechters kan ontslaan zonder gedegen onderzoek en zonder gedegen procedure. Gewoon van een op andere dag ontslagen? Dang, boi boi boi.
  donderdag 21 juli 2016 @ 15:46:33 #260
131456 Klummie
Sterker door Strijd
pi_163907502
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:21 schreef Tevik het volgende:
Net interview gekeken van Erdogan met Aljazeera. De twee piloten die verantwoordelijk waren voor het neerhalen van de Russische gevechtsvliegtuig vorig jaar waren ook bij deze coup betrokken en zijn opgepakt. Er is nu een onderzoek gaande of ze toen zonder bevel gehandeld hadden om een conflict uit te lokken en de regering in moeilijkheden te brengen.
Dat onderzoek komt een beetje laat hè maar alle erdofanboys geilen hierop. _O- _O- _O-
  donderdag 21 juli 2016 @ 15:49:11 #261
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163907571
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:45 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Dan kan toch geen sprake zijn van een democratie? Democratie houdt toch niet alleen in dat het Turkse volk een president de legitimiteit heeft gegeven om te regeren. Daar gaat ook veel meer zaken achter schuil zoals een onafhankelijke rechtelijke macht die recht kan spreken zonder dat ze bang hoeven te zijn voor consequenties: Trias Politica, scheiding van de drie machten. Daar is geen sprake meer van. De rechters moeten aartsbang zijn voor hun hachje en zijn dus verre van onafhankelijk. Zeker als men zo maar 3000 rechters kan ontslaan zonder gedegen onderzoek en zonder gedegen procedure. Gewoon van een op andere dag ontslagen? Dang, boi boi boi.
http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-629619.html

Huil huil
pi_163907582
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:45 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Dan kan toch geen sprake zijn van een democratie? Democratie houdt toch niet alleen in dat het Turkse volk een president de legitimiteit heeft gegeven om te regeren. Daar gaat ook veel meer zaken achter schuil zoals een onafhankelijke rechtelijke macht die recht kan spreken zonder dat ze bang hoeven te zijn voor consequenties: Trias Politica, scheiding van de drie machten. Daar is geen sprake meer van. De rechters moeten aartsbang zijn voor hun hachje en zijn dus verre van onafhankelijk. Zeker als men zo maar 3000 rechters kan ontslaan zonder gedegen onderzoek en zonder gedegen procedure. Gewoon van een op andere dag ontslagen? Dang, boi boi boi.
Volgens mij laat die Turk fijntjes achterwege dat zij de hele mensenrechten opschorten en Frankrijk slechts bepaalde delen.
Op zich wel scherp verder dat ie nog fijntjes laat weten dat Frankrijk het dus ook deed. whataboutism is helaas een ware plaag tegenwoordig.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_163907624
quote:
Over appels en olifanten vergelijken gesproken.
  donderdag 21 juli 2016 @ 15:52:27 #264
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163907636
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:51 schreef Slaro het volgende:

[..]

Over appels en olifanten vergelijken gesproken.
Tuurlijk.
pi_163907759
quote:
Ik huil niet. Het is niet mijn land. Zodra je geen onafhankelijke rechtsmacht hebt, Trias Politica, dan ben je overgeleverd aan willekeur van de politiek. Elk mens/organisatie die de AK-parti niet welgevallig is kan dan aartsmakkelijk vervolgd worden omdat toch geen onafhankelijke rechters naar hun zaak zullen kijken. Die zullen recht spreken zoals Erdogan het wil. Dan kun je de oppositie heel makkelijk monddood maken. Dan krijg je alleen maar een politiek geluid te horen omdat niemand meer wat durft te zeggen. Dat is geen goede basis voor de toekomst.
  donderdag 21 juli 2016 @ 15:57:35 #266
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163907787
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Tuurlijk.
Huil Huil
pi_163907836
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:21 schreef Tevik het volgende:
Net interview gekeken van Erdogan met Aljazeera. De twee piloten die verantwoordelijk waren voor het neerhalen van de Russische gevechtsvliegtuig vorig jaar waren ook bij deze coup betrokken en zijn opgepakt. Er is nu een onderzoek gaande of ze toen zonder bevel gehandeld hadden om een conflict uit te lokken en de regering in moeilijkheden te brengen.
Met wat martelen krijg je alles wel los uit iemand.
Make my day!
pi_163907901
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:21 schreef Tevik het volgende:
Net interview gekeken van Erdogan met Aljazeera. De twee piloten die verantwoordelijk waren voor het neerhalen van de Russische gevechtsvliegtuig vorig jaar waren ook bij deze coup betrokken en zijn opgepakt. Er is nu een onderzoek gaande of ze toen zonder bevel gehandeld hadden om een conflict uit te lokken en de regering in moeilijkheden te brengen.
Ah, en dan willen ze zeker wat meer richting Rusland begeven? Paar weken voor de coup al excuses aangeboden, nu kunnen ze nog gaan beweren dat de Turkse regering het helemaal niet wilde en de piloten het zonder bevel hebben gedaan...

Ik ga lachen als dit gebeurd.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 21 juli 2016 @ 16:12:09 #271
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163908073
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 16:03 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ah, en dan willen ze zeker wat meer richting Rusland begeven? Paar weken voor de coup al excuses aangeboden, nu kunnen ze nog gaan beweren dat de Turkse regering het helemaal niet wilde en de piloten het zonder bevel hebben gedaan...

Ik ga lachen als dit gebeurd.
hoe ging die speech van Erdo ook alweer na het neerhalen?
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163908075
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 16:00 schreef agter het volgende:

[..]

Met wat martelen krijg je alles wel los uit iemand.
Of ze zeggen gewoon wat je wilt horen zodat je de marteling stopt.
pi_163908211
quote:
5s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:57 schreef Drugshond het volgende:
Ik zie wel een herhaling van Anwar El Sadat. ff die kristallen bol opnieuw poetsen.
Achtergrondinformatie? :D
pi_163908234
quote:
bepaalde punten, de turken hebben nu helemaal schijt aan een mensenleven....
  donderdag 21 juli 2016 @ 16:24:50 #275
131456 Klummie
Sterker door Strijd
pi_163908284
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 16:21 schreef Syd het volgende:

[..]

bepaalde punten, de turken moslims hebben nu helemaal schijt aan een mensenleven....
Fixed. ;)
pi_163908296
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 16:19 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Achtergrondinformatie? :D
Werd in 1981 doodgeschoten door militairen tijdens een militaire parade.
Zijn filmpjes van te vinden op yt.
Alleen die militairen stonden wel achter de moslimbroederschap.

op 1:53 ongeveer.

I´m back.
pi_163908488
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:55 schreef George_Zina het volgende:
Ik ben echt benieuwd hoe Turkije voor staat over 10 jaar. Als ik Erdogan was dan was mijn prioriteit: onderwijs, wetenschap en industrie. Desnoods trek je buitenlandse kennis naar Turkije om wetenschap, onderwijs en industrie vorm te geven. Dat is hoe USA het doet: veel van die topbedrijven zijn door immigranten opgestart. Helaas geeft meneer meer om de Koran en Diyanet.
Als je de strijd met Gulen aangaat bloed je nou eenmaal goed opgeleid talent dus dat gaat niet gebeuren.
  donderdag 21 juli 2016 @ 16:40:40 #278
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163908604
quote:
3s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:31 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Vlaggen kun je niet eten.
Deed mij erg denken aan World War Z in Jerusalem. Oftewel Orta Doğu volgens de Turkse vertalers
  donderdag 21 juli 2016 @ 16:46:27 #279
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163908741
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:35 schreef Slaro het volgende:

[..]

Dit wordt dus tig keer per dag op de Turkse televisie afgespeeld schijnbaar de propagandamachine is aangezet zeg.
Is nota bene een verboden akp reclame.
pi_163908960
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 16:40 schreef HiZ het volgende:

[..]

Deed mij erg denken aan World War Z in Jerusalem. Oftewel Orta Doğu volgens de Turkse vertalers
In World War Z stapelen de zombies zich niet op elkaar om over de muur een te klimmen hoor. De meeste mensen in Israël gaan dood door een burgeroorlog.
pi_163909125
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 16:35 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Als je de strijd met Gulen aangaat bloed je nou eenmaal goed opgeleid talent dus dat gaat niet gebeuren.
Het kan wel. De USA heeft Japan enorm geholpen door kennis te delen. Daardoor is het een eerstewereldland geworden. Het Westen is alleen nooit bereid geweest om zo ver te gaan met een volk. Zeker niet met islamieten. De USA heeft ook niet op een nette manier de vlucht omhoog weten te vinden sinds WOII. Veel Duitse wetenschappers die in nazi-dienstverband werkzaam waren kregen amnestie als ze maar voor de USA zouden gaan werken. Het is een van de redenen dat de USA een wereldmacht werd. Het was gouden kennis, menselijk kapitaal in optima forma, elk meer waard dan 1 miljoen armen. Een kleine 46 miljoen Amerikanen zijn van Duitse afkomst.

[ Bericht 7% gewijzigd door George_Zina op 21-07-2016 17:11:59 ]
  donderdag 21 juli 2016 @ 17:17:01 #282
242879 Onnoman
The On And Only
pi_163909440
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_163909556
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 17:04 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Het kan wel. De USA heeft Japan enorm geholpen door kennis te delen. Daardoor is het een eerstewereldland geworden. Het Westen is alleen nooit bereid geweest om zo ver te gaan met een volk. Zeker niet met islamieten. De USA heeft ook niet op een nette manier de vlucht omhoog weten te vinden sinds WOII. Veel Duitse wetenschappers die in nazi-dienstverband werkzaam waren kregen amnestie als ze maar voor de USA zouden gaan werken. Het is een van de redenen dat de USA een wereldmacht werd. Het was gouden kennis, menselijk kapitaal in optima forma, elk meer waard dan 1 miljoen armen. Een kleine 46 miljoen Amerikanen zijn van Duitse afkomst.
Die zijn allemaal al geassimileerd met de blacks en chinks. Er is weinig Duits over in de VS. Voor WO2 waren er al veel Duitsers in de VS. Veel van hen waren voor de Nazi's. Alleen na de Duitse nederlaag in WO2 hebben ze Duitse nationalisme opgegeven en ze zijn allemaal al gemixt met andere volkeren.
pi_163909573
quote:
18+ is een breed begrip voor wat betreft beelden. Wat gebeurt er ongeveer?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 17:23:26 #286
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163909586
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 15:28 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

8)7 _O- , je gelooft het bijna
Wtf, zover ik mij kan herinneren had hij toegegeven dat hij opdracht had gegeven en hijzelf verantwoordelijk is.. PvdA kan serieus nog wat leren van Erdoğan wat betreft draaikonterij.
pi_163909614
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 17:21 schreef Atak het volgende:
Die zijn allemaal al geassimileerd met de blacks en chinks. Er is weinig Duits over in de VS. Voor WO2 waren er al veel Duitsers in de VS. Veel van hen waren voor de Nazi's. Alleen na de Duitse nederlaag in WO2 hebben ze Duitse nationalisme opgegeven en ze zijn allemaal al gemixt met andere volkeren.
Hmm, ik verzin het niet. Onwaarschijnlijk dat ze gemixt zijn met zwarten. De VS is een gesegregeerde maatschappij. Zwart leeft bij zwart en wit bij wit. De cijfers komen van het US Census Bureau. Daarnaast 46 miljoen is maar 15% van de Amerikaanse bevolking. Het is een van de vele minderheden. Leven honderden nationaliteiten in de USA. Daarom registeren ze in de VS niet op afkomst, ondoenlijk, maar vooral op huidskleur.



Bron: US Census bureau

[ Bericht 9% gewijzigd door George_Zina op 21-07-2016 17:38:21 ]
  donderdag 21 juli 2016 @ 17:25:40 #288
242879 Onnoman
The On And Only
pi_163909636
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 17:22 schreef Toefjes het volgende:

[..]

18+ is een breed begrip voor wat betreft beelden. Wat gebeurt er ongeveer?
die bekende brug waarbij turken worden neergeschoten door het leger
je ziet een aantal omvallen
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_163909820
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 17:25 schreef Onnoman het volgende:

[..]

die bekende brug waarbij turken worden neergeschoten door het leger
je ziet een aantal omvallen
Valt me nog mee om eerlijk te zijn :)
  donderdag 21 juli 2016 @ 17:44:24 #290
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_163910015
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:58 schreef Atak het volgende:

Binnenkort zal er een tweede staatsgreep komen vanwege de economische en sociale onrust die op komst is.
Die staatsgreep is met alle zuiveringsacties vakkundig onmogelijk gemaakt. Maar sociale onrust zal groeien, vergeet niet hoeveel demonstraties er twee jaar geleden zijn geweest. Al zal iedere dissident zich nu wel drie keer achter de oren krabben om zijn onvrede kenbaar te maken.
Geen terreur zo effectief als staatsterreur. Erdogan is op oorlogspad, moeders houdt uw zonen thuis. ;(.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  donderdag 21 juli 2016 @ 17:48:51 #291
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163910115
Maar worden er nu zoals ik in de OP lees oproepen gedaan aan turken in den vreemde om naar turkije terug te komen? Je bent niet wijs als je dat nu doet..
pi_163910190
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 17:44 schreef Ringo het volgende:

[..]

Die staatsgreep is met alle zuiveringsacties vakkundig onmogelijk gemaakt. Maar sociale onrust zal groeien, vergeet niet hoeveel demonstraties er twee jaar geleden zijn geweest. Al zal iedere dissident zich nu wel drie keer achter de oren krabben om zijn onvrede kenbaar te maken.
Geen terreur zo effectief als staatsterreur. Erdogan is op oorlogspad, moeders houdt uw zonen thuis. ;(.
Voor de groep die achter Erdogan heeft gestaan kan ik in ieder geval weinig medelijden opbrengen.
Zou het wel mooi vinden als Erdogan de dienstplicht niet meer afkoopbaar maakt.
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
pi_163910426
En nog meer paralellen met Hitler :D hij doet niet eens moeite het te verbergen.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_163910444
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 17:48 schreef ChrisCarter het volgende:
Maar worden er nu zoals ik in de OP lees oproepen gedaan aan turken in den vreemde om naar turkije terug te komen? Je bent niet wijs als je dat nu doet..
Oproepen voor WO3 he.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_163910615
Commentaar van de grote islamitische denker Arnoud van Doorn:

I´m back.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 juli 2016 @ 18:16:47 #296
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163910649
Als je tijdens je bewind 100.000 mensen van een terroristische organisatie (zijn eigen woorden) in je staat laat infiltreren is de vraag hoe geschikt je bent om überhaupt een land te leiden.

Niemand in Turkije die deze vraag durft te stellen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 21 juli 2016 @ 18:16:54 #297
74056 crew  ToT
pi_163910653
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:14 schreef Ryan3 het volgende:
Commentaar van de grote islamitische denker Arnoud van Doorn:

[ afbeelding ]
:X Moeten wij hier doen, parallelle samenlevingen ontmantelen! :')
  Admin donderdag 21 juli 2016 @ 18:17:37 #298
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_163910668
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:16 schreef Kyran het volgende:
Als je tijdens je bewind 100.000 mensen van een terroristische organisatie (zijn eigen woorden) in je staat laat infiltreren is de vraag hoe geschikt je bent om überhaupt een land te leiden.

Niemand in Turkije die deze vraag durft te stellen.
nu iig niet nee.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_163910669
quote:
2s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:16 schreef ToT het volgende:

[..]

:X Moeten wij hier doen, parallelle samenlevingen ontmantelen! :')
Ja, dat is het eerste dat je dan denkt hè. Maar dan krijg je een block.
I´m back.
pi_163910697
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:16 schreef Kyran het volgende:
Als je tijdens je bewind 100.000 mensen van een terroristische organisatie (zijn eigen woorden) in je staat laat infiltreren is de vraag hoe geschikt je bent om überhaupt een land te leiden.

Niemand in Turkije die deze vraag durft te stellen.
Ja, ze gingen gezamenlijk op hè tot 2013, hebben hetzelfde doel, dezelfde ideologie alleen een andere methode. Logisch dat het vergeven is van de Gülenschooltjes.
I´m back.
pi_163910706
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 18:04 schreef Twiitch het volgende:
Ik kan er ook niet bij dat mensen hun hele leven wijden aan het aanbidden van een opperwezen. Als je maar jong genoeg begint met indoctrineren dan kun je mensen alles wijsmaken/laten doen.
Het is een vreemd fenomeen. Wel zonde. Turkije heeft potentie mits goed leiderschap. De tijd zou aangebroken moeten zijn om de Turkse economie te gaan hervormen zodat het minder afhankelijk wordt van toerisme (20 a 25% Turkse economie is verbonden aan toerisme). Er moeten hervormingen komen om de export in Turkije het komende decennium te vergroten. Alleen dan kan de Turkse handelsbalans in evenwicht worden gebracht. Momenteel bedraagt de Turkse export 'slechts' 150 miljard dollar. Doordat Turkije aanzienlijk meer invoert dan uitvoert kampt Turkije met een aanzienlijk handelstekort. Die omvang maakt dat de Turkse economie sterk gevoelig is voor een daling van de Turkse lira, zoals afgelopen jaren vaker bleek.

Daarnaast onderwijs, goed onderwijs. Het Turkse onderwijs bungelt onderaan de lijsten. Afgelopen jaren waren ze te vinden in de onderste regionen op plaats 44 van de 65 landen op het gebied van lezen, rekenen en exacte vakken. Dat kan makkelijk beter. Zoveel dingen om aan te werken om een beter land te worden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')