abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:07:36 #1
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_163874539


de SMS van Erdo aan de bevolking waarin hij oproept de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier

SkyNewsBreak twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 23:49:47 Update - AFP: Strong explosion heard in #Turkey's capital #Ankara reageer retweet
BNONews twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 23:50:56 NEW: Loud explosion heard in Ankara while shots are fired into the air at Taksim Square in Istanbul https://t.co/zVkqI7L41I reageer retweet
AlptekinAkdogan twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 21:30:38 Blokkade van Turkse leger op de Bosporusbrug. https://t.co/VTRZOFrybX reageer retweet



Streams - Live - Blog
CNN Live
AlJazeera
SkyNews Liveblog
CNN liveBlog
Reddit
NOS liveblog

Update :

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal
Laffe huichelaar
pi_163874561
Ik vind het altijd wel ironisch dat mensen die het zelf verschrikkelijk vinden met Hitler vergeleken te worden (een Wilders) zelf dan gewoon wel die vergelijking maken wat betreft Erdogan.
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:10:36 #3
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_163874584
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:00 schreef zarGon het volgende:

[..]

Mag je iemand doden die 20 vrouwen heeft verkracht en 50 mensen heeft vermoord?

Daar heb je je antwoord.
Ik vind dit een rare vergelijking, je moet me even uitleggen hoe dit tot elkaar relateert want ik snap je niet
Laffe huichelaar
pi_163874588
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:09 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ik vind het altijd wel ironisch dat mensen die het zelf verschrikkelijk vinden met Hitler vergeleken te worden (een Wilders) zelf dan gewoon wel die vergelijking maken wat betreft Erdogan.
Wat het een tikkeltje erger maakt is dat die personen - na 100.000 keer de Hitler-vergelijking gehoord te hebben - niet eens echt trek meer hebben in zo iemand. Je diskwalificeert jezelf voordat de discussie echt begonnen is.
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:14:20 #5
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_163874632
En die Hitlervergelijking slaat nergens op. Er zullen altijd 10x meer verschillen zijn dan overeenkomsten, dus om er dan de 'EN WE WETEN ALLEMAAL HOE DAT AFGELOPEN IS' aan te hangen vind ik een beetje gek.

Je ziet hem om de zoveel tijd terug komen hier en elke keer wordt de vergelijking weerlegd en dan komt ie na een tijd weer terug. Ik ben er wel klaar mee, ga er ook geen tijd meer aan verspillen. Ik ben bepaald geen Erdoganfan, maar het moet wel ergens over gaan hoor
Laffe huichelaar
pi_163874645
Hij vergelijkt zich zelf ermee.
http://www.elsevier.nl/Bu(...)?masterpageid=158493
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:19:25 #7
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_163874705
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:15 schreef Pendora het volgende:
Hij vergelijkt zich zelf ermee.
http://www.elsevier.nl/Bu(...)?masterpageid=158493
Dan is die man tenminste wel eerlijk over zich zelf en zijn bedoelingen. En zijn aanhang kan straks vrij door heel Europa reizen omdat de EU deze dictator nodig heeft om het vluchtelingen probleem op te lossen.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidġ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  Moderator woensdag 20 juli 2016 @ 10:20:27 #8
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_163874722
Ik lijk best wel op hitler, ik ben een mens, man, geboren in noord europa, we hadden een hond thuis, we woonden allebei in een nedersaksisch taalgebied, ik heb bruin haar.

Niets aan te doen maar het is zo... ;(
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_163874780
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:10 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Ik vind dit een rare vergelijking, je moet me even uitleggen hoe dit tot elkaar relateert want ik snap je niet
De doodstraf. We zijn daar allemaal tegen.

Maar zijn er eigenlijk geen uitzonderingen te bedenken? Dat het soms toch nog wel geoorloofd is?

Dat is wat jij doet met je Noord-Korea voorbeeld. Een hypotetische vraag stellen met daarin de uitzondering, om alsnog een 'ja' te horen.

Je hebt gezien dat (een deel van) de bevolking opstond tegen de coup. Dat (een deel van) de bevolking achter Erdoğan staat. Als de meerderheid echt geen zin meer heeft in Erdoğan, staat diezelfde bevolking wel weer op, tegen Erdoğan. Dat is de enige juiste manier van opstand. Of, de bevolking stemt op een andere partij.

Mind you:
- Erdoğan is als president gekozen door de bevolking in augustus 2014.
- AKP heeft de verkiezingen in november 2015 gewonnen.
- AKP heeft de verkiezingen in juni 2015 gewonnen.

Verkiezingen, laatste keer nog minder dan een jaar geleden. Daarom is die vergelijking met Noord-Korea ook zo... mank.



Kijk, Erdoğan gaat voor mij ook veels te ver. Ik heb liever een partij tussen de AKP en CHP aan de leiding. Ik heb liever iemand anders dan Erdoğan. Het is echter wel zo dat die man blijkbaar iets goed doet en/of hij beter is dan zijn alternatieven. Sta ik achter de keuzes van Erdoğan als ik toegeef dat hij legitiem aan de macht is? Nee. Ben ik blij dat de coup is mislukt? 100%.
pi_163874801
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:15 schreef Pendora het volgende:
Hij vergelijkt zich zelf ermee.
http://www.elsevier.nl/Bu(...)?masterpageid=158493
Slecht vertaald en woorden verdraaid.

Hij heeft zichzelf in dit specifieke geval niet vergeleken met Hitler. Ook niet gezegd dat het dient als voorbeeld.
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:33:56 #11
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_163874932
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:24 schreef zarGon het volgende:

[..]

De doodstraf. We zijn daar allemaal tegen.

Maar zijn er eigenlijk geen uitzonderingen te bedenken? Dat het soms toch nog wel geoorloofd is?

Dat is wat jij doet met je Noord-Korea voorbeeld. Een hypotetische vraag stellen met daarin de uitzondering, om alsnog een 'ja' te horen.

Je hebt gezien dat (een deel van) de bevolking opstond tegen de coup. Dat (een deel van) de bevolking achter Erdoğan staat. Als de meerderheid echt geen zin meer heeft in Erdoğan, staat diezelfde bevolking wel weer op, tegen Erdoğan. Dat is de enige juiste manier van opstand. Of, de bevolking stemt op een andere partij.

Mind you:
- Erdoğan is als president gekozen door de bevolking in augustus 2014.
- AKP heeft de verkiezingen in november 2015 gewonnen.
- AKP heeft de verkiezingen in juni 2015 gewonnen.

Verkiezingen, laatste keer nog minder dan een jaar geleden. Daarom is die vergelijking met Noord-Korea ook zo... mank.



Kijk, Erdoğan gaat voor mij ook veels te ver. Ik heb liever een partij tussen de AKP en CHP aan de leiding. Ik heb liever iemand anders dan Erdoğan. Het is echter wel zo dat die man blijkbaar iets goed doet en/of hij beter is dan zijn alternatieven. Sta ik achter de keuzes van Erdoğan als ik toegeef dat hij legitiem aan de macht is? Nee. Ben ik blij dat de coup is mislukt? 100%.
Nou ja, in hoeverre kan men een dictator (in de dop) zelf willen. Als er morgen verkiezingen zouden zijn in N-K of ze democratie willen of nog 10 jaar Kimmen, zouden ze allemaal voor de dictatuur kiezen. Verdienen ze dan de dictator? Men is daar gehwrsenspoeld.

Nu is dat in Turkije natuurlijk nog niet zo erg maar Erdogan beinvloedt toch heel zwaar de media, wat de concurrent geen eerlijke kans geeft. Ik vind een gewelddadige machtsgreep ook nog wel wat ver gaan, maar de zaken glijden wel heel snel af naar een Turkije waar dat de enige manier is om de boel nog om te keren. Nu het democratisch nog mogelijk is, zou men zo in opstand moeten komen. Een tegengeluid.

Maar ik vraag me af of dat al mogelijk is. De propagandamachine van Erdogan draait al op volle toeren en hij is al half op weg baar de dictatuur imo
Laffe huichelaar
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:35:00 #12
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_163874950
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:24 schreef zarGon het volgende:

[..]

De doodstraf. We zijn daar allemaal tegen.

Maar zijn er eigenlijk geen uitzonderingen te bedenken? Dat het soms toch nog wel geoorloofd is?

Dat is wat jij doet met je Noord-Korea voorbeeld. Een hypotetische vraag stellen met daarin de uitzondering, om alsnog een 'ja' te horen.

Je hebt gezien dat (een deel van) de bevolking opstond tegen de coup. Dat (een deel van) de bevolking achter Erdoğan staat. Als de meerderheid echt geen zin meer heeft in Erdoğan, staat diezelfde bevolking wel weer op, tegen Erdoğan. Dat is de enige juiste manier van opstand. Of, de bevolking stemt op een andere partij.

Mind you:
- Erdoğan is als president gekozen door de bevolking in augustus 2014.
- AKP heeft de verkiezingen in november 2015 gewonnen.
- AKP heeft de verkiezingen in juni 2015 gewonnen.

Verkiezingen, laatste keer nog minder dan een jaar geleden. Daarom is die vergelijking met Noord-Korea ook zo... mank.


KIM wint de verkiezingen ook met 90% en Mugabe ook steeds en Castro ook en Poetin gaat het ook weer winnen met ruime meerderheid
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_163874982
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:24 schreef zarGon het volgende:

[..]

De doodstraf. We zijn daar allemaal tegen.

Maar zijn er eigenlijk geen uitzonderingen te bedenken? Dat het soms toch nog wel geoorloofd is?

Dat is wat jij doet met je Noord-Korea voorbeeld. Een hypotetische vraag stellen met daarin de uitzondering, om alsnog een 'ja' te horen.

Je hebt gezien dat (een deel van) de bevolking opstond tegen de coup. Dat (een deel van) de bevolking achter Erdoğan staat. Als de meerderheid echt geen zin meer heeft in Erdoğan, staat diezelfde bevolking wel weer op, tegen Erdoğan. Dat is de enige juiste manier van opstand. Of, de bevolking stemt op een andere partij.

Mind you:
- Erdoğan is als president gekozen door de bevolking in augustus 2014.
- AKP heeft de verkiezingen in november 2015 gewonnen.
- AKP heeft de verkiezingen in juni 2015 gewonnen.

Verkiezingen, laatste keer nog minder dan een jaar geleden. Daarom is die vergelijking met Noord-Korea ook zo... mank.



Kijk, Erdoğan gaat voor mij ook veels te ver. Ik heb liever een partij tussen de AKP en CHP aan de leiding. Ik heb liever iemand anders dan Erdoğan. Het is echter wel zo dat die man blijkbaar iets goed doet en/of hij beter is dan zijn alternatieven. Sta ik achter de keuzes van Erdoğan als ik toegeef dat hij legitiem aan de macht is? Nee. Ben ik blij dat de coup is mislukt? 100%.
Hopen dat zo'n coup lukt is sowieso redelijk naïef. Wat daaruit komt is totaal random, je kan van tevoren echt niet inschatten of zoiets goed of slecht is - al pakt het vaker slecht uit dan goed.

Maar waarin vind je dat Erdogan te ver gaat? En wat is voor jou de definitie van democratie? Dat alle stemmen van het volk geteld worden, of ook dat alle stemmen gehoord worden? Volksmanipulatie is er altijd, ook bij democratische feestjes zoals de afgelopen referenda in Nederland en VK. Wat is het moment dat volksmanipulatie de grenzen van wat democratisch verantwoord is overschrijdt?
pi_163874994
Het andere probleem dat speelt in Turkije is dat de 'jongere' generatie niet echt een kans krijgt.

Bij de AKP is de leider in de afgelopen 15 jaar (2001-2016) twee keer veranderd (Erdoğan/Davutoğlu/Yıldırım).
Bij de CHP is de leider in de afgelopen 15 jaar (2001-2016) één keer veranderd (Baykal/Kılıçdaroğlu).
Bij de MHP is de leider in de afgelopen 15 jaar (2001-2016) 0 (!!!) keer veranderd (Bahçeli).

De AKP blijft winnen en aan de macht. Never change a winning team.

Maar de CHP en MHP dan? Ze blijven keer op keer verliezen, maar afstand nemen doen die partijleiders niet. Ze blijven zitten, het kabbelt rustig voort en het resultaat blijft... hetzelfde. Oppositie is vastgeroest en kunnen geen vuist maken. Maar veranderen? Ho maar.
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:37:07 #15
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_163874999
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:33 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Nou ja, in hoeverre kan men een dictator (in de dop) zelf willen. Als er morgen verkiezingen zouden zijn in N-K of ze democratie willen of nog 10 jaar Kimmen, zouden ze allemaal voor de dictatuur kiezen. Verdienen ze dan de dictator? Men is daar gehwrsenspoeld.

Nu is dat in Turkije natuurlijk nog niet zo erg maar Erdogan beinvloedt toch heel zwaar de media, wat de concurrent geen eerlijke kans geeft. Ik vind een gewelddadige machtsgreep ook nog wel wat ver gaan, maar de zaken glijden wel heel snel af naar een Turkije waar dat de enige manier is om de boel nog om te keren. Nu het democratisch nog mogelijk is, zou men zo in opstand moeten komen. Een tegengeluid.

Maar ik vraag me af of dat al mogelijk is. De propagandamachine van Erdogan draait al op volle toeren en hij is al half op weg baar de dictatuur imo
"This is how democracy dies, with thunderous applause."
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_163875030
quote:
Turkse academici mogen land niet uit

De Turkse Hoge Raad voor Onderwijs heeft alle academici tot nader order verboden het land te verlaten. Dat heeft de staatszender TRT woensdag bekendgemaakt als uitvloeisel van de mislukte militaire staatsgreep van vrijdag.

De staatsgreep heeft geleid tot een grootschalige zuivering binnen alle overheidsinstellingen. Dit nieuwste bericht, dat geen verdere details bevatte, kwam een dag nadat dezelfde commissie 1577 decanen van alle universiteiten in Turkije ontslag had aangezegd. Het ministerie van Onderwijs deed er nog een schepje bovenop door de licentie van 21.000 leraren van particuliere scholen in te trekken.

De regering-Erdogan houdt de in Amerika wonende geestelijke Fethullah Gülen verantwoordelijk voor de coup en pakt nu al diens vermeende aanhangers aan.

http://www.ad.nl/buitenla(...)d-niet-uit~ad920565/
pi_163875035
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:36 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Hopen dat zo'n coup lukt is sowieso redelijk naïef. Wat daaruit komt is totaal random, je kan van tevoren echt niet inschatten of zoiets goed of slecht is - al pakt het vaker slecht uit dan goed.
Lees je alsjeblieft in op de situatie. In de coupgeschiedenis van Turkije. In de verhoudingen tussen de bevolking.

Dit wordt zo wel enorm vermoeiend jongens.
pi_163875154
Ligt het aan mij of mis ik de internationale ophef dat mensen niet meer weg mogen uit Turkije?
  Moderator woensdag 20 juli 2016 @ 10:44:42 #19
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_163875158
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:38 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

:X

Wat wordt hier trouwens met decanen bedoeld.. dat zijn toch ook gewoon leraren.. Beetje lastig te bepalen wat het verschil tussen een decaan en een leraar is ik ken het turkse onderwijssysteem niet.

Ik vind dat mensen blokkeren het land uit te gaan best wel kwalijk, al is het ook logisch ze zijn bang dat coupplegers wegvluchten natuurlijk.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_163875189
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:38 schreef zarGon het volgende:

[..]

Lees je alsjeblieft in op de situatie. In de coupgeschiedenis van Turkije. In de verhoudingen tussen de bevolking.

Dit wordt zo wel enorm vermoeiend jongens.
Ik probeer neutrale, geïnteresseerde vragen te stellen, krijg je zo'n reactie :{.

Natuurlijk weet ik minder van de kwestie dan jij, maar is stellen dat het naïef is om op een coup te hopen omdat je van tevoren niet kan weten hoe een coup uitpakt, echt zo verwerpelijk?

Die stelling ging ook nog eens over coups in het algemeen. De blanke westerling heeft vaak sympathie voor een coup als dat tegen een leider is die hier niet zo goed ligt -zoals je nu ook ziet wat Turkije-, terwijl de moderne geschiedenis vaak heeft laten zien dat het er na de coup niet per se beter van wordt.
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:47:52 #21
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_163875220
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:44 schreef Yasmin23 het volgende:
Ligt het aan mij of mis ik de internationale ophef dat mensen niet meer weg mogen uit Turkije?
Waarom zou een land zich druk maken dat Turkse burgers tijdelijk een uiteisverbod hebben in Turkije?
Laffe huichelaar
pi_163875240
quote:
15s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:47 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Waarom zou een land zich druk maken dat Turkse burgers tijdelijk een uiteisverbod hebben in Turkije?
Het is nogal extreem :P
  Moderator woensdag 20 juli 2016 @ 10:50:15 #24
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_163875258
quote:
15s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:47 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Waarom zou een land zich druk maken dat Turkse burgers tijdelijk een uiteisverbod hebben in Turkije?
Omdat mensenrecht

quote:
Artikel 13
Een ieder heeft het recht zich vrijelijk te verplaatsen en te vertoeven binnen de grenzen van elke Staat.
Een ieder heeft het recht welk land ook, met inbegrip van het zijne, te verlaten en naar zijn land terug te keren.

bron: https://www.mensenrechten(...)enrechten-op-een-rij
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 20 juli 2016 @ 10:51:13 #25
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_163875273
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 10:49 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Het is nogal extreem :P
Ja maar daar hebben andere landen weinig mee te maken natuurlijk.

Hoe dab ook is dit allemaal een Turkse aangelegenheid. Ik zou niet weten waarom vreemden zich daar mee zouden moeten bemoeien
Laffe huichelaar
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')