abonnement Unibet Coolblue
pi_163821860
quote:
2s.gif Op maandag 18 juli 2016 02:21 schreef ToT het volgende:

[..]

Ongewapende burgers oproepen om het tegen het leger op te nemen, om zijn hachje te redden...
En aanspreken met "kinderen van het volk", zodat iedereen zich wel aangesproken moet voelen, in plaats van "aanhangers van Erdogan". Erdogan heeft 161 doden op zijn geweten zonder enige wroeging. De jonge soldaten volgen slechts orders van hun meerderen op. Zo werken militaire hieraches overal in de wereld. In Turkije is dat niet anders.
  maandag 18 juli 2016 @ 02:24:48 #27
452665 proxyservies
viva argentina
pi_163821863
quote:
2s.gif Op maandag 18 juli 2016 02:21 schreef ToT het volgende:

[..]

Ongewapende burgers oproepen om het tegen het leger op te nemen, om zijn hachje te redden...
Het volk redt zijn eigen hagje.
pi_163821870
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 02:12 schreef proxyservies het volgende:

[..]

Nee zeker geen toeval.Kun je annuleren?..
Ik heb geen annuleringsverzekering afgesloten, maar ik ga pas over twee weken. Ff aanzien hoe hardhandig ze tot die tijd optreden... :') In wat voor vertiefte situatie zijn we beland godverdomme. Echt te gek voor woorden :N
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 18 juli 2016 @ 02:25:45 #29
74056 crew  ToT
pi_163821871
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 02:24 schreef proxyservies het volgende:

[..]

Het volk redt zijn eigen hagje.
Oh, ik had niet begrepen dat het volk in gevaar was, tot ze door zijn oproep de straat op gingen.
pi_163821885
RT_com twitterde op maandag 18-07-2016 om 02:22:02 BREAKING: Istanbul police ordered to down helicopters without warning; Erdogan sends F-16s to patrol airspace https://t.co/XwsTe47HEd reageer retweet
RT_com twitterde op maandag 18-07-2016 om 02:31:35 MORE: 2,000 troops with armored vehicles deployed to Istanbul - report https://t.co/XwsTe47HEd https://t.co/I4pyOKdd5a reageer retweet
Er zijn dus wel helikopters? Of is dit Russische propaganda?
  maandag 18 juli 2016 @ 02:42:42 #31
117098 Hathor
Effe niet
pi_163821951
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 02:24 schreef proxyservies het volgende:

[..]

Het volk redt zijn eigen hagje.
Moet je eens opletten hoe het volk dan de lul is als de staatsgreep echt is, en niet zo'n wassen neus zoals we hier hebben kunnen zien.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_163821987
quote:
7s.gif Op maandag 18 juli 2016 02:28 schreef Infection het volgende:
RT_com twitterde op maandag 18-07-2016 om 02:22:02 BREAKING: Istanbul police ordered to down helicopters without warning; Erdogan sends F-16s to patrol airspace https://t.co/XwsTe47HEd reageer retweet
RT_com twitterde op maandag 18-07-2016 om 02:31:35 MORE: 2,000 troops with armored vehicles deployed to Istanbul - report https://t.co/XwsTe47HEd https://t.co/I4pyOKdd5a reageer retweet
Er zijn dus wel helikopters? Of is dit Russische propaganda?
Is er wee riets aan de hand?
pi_163822163
De Helicopters zijn van de luchtmacht toch? En de F16's ook lijkt mij????
pi_163822174
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 02:48 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Is er wee riets aan de hand?
Er waren eerder al tweets van onder andere aljazeera dat er 4 of 5 Helicopters naar Istanbul vlogen.

Erdogan zou van Istanbul naar Ankara vliegen?
pi_163822359
'De volgende keer mogen de coupplegers me bellen'

Edward Lutwak rechts: een politiek zwaargewicht die tot op de detail weet van je succesvolle coups moet voorbereiden en uitvoeren. Heeft jarenlang gefungeerd als adviseur van Reagan en meerdere inlichtingendiensten.

Coup-expert Edward Luttwak kan het nauwelijks geloven. De coupplegers in Turkije deden zo ongeveer alles verkeerd. Voor Erdogan heeft hij ook geen goed woord over. "Hij moet op zijn tellen passen."

De 73-jarige Amerikaanse politicoloog Edward Luttwak is een van de weinige mensen op de wereld die met recht de titel 'coup-expert' mag opvoeren. Op 26-jarige leeftijd schreef hij zijn inmiddels even beroemde als controversiële debuut 'Coup d'Etat: A Practical Handbook', waarin hij nauwkeurig uitlegt hoe je het beste een staatsgreep moet voorbereiden en uitvoeren.

De ontwikkelingen in Turkije sloeg hij met professionele interesse gade. Hij heeft geen goed woord over voor Erdogan en de coupplegers: de eerste vanwege zijn politieke beleid, de laatsten vanwege hun amateurisme. "De volgende keer mogen ze me bellen, maar dan moeten ze wel mijn adviezen tot op de letter uitvoeren", grapt hij.

Luttwak, die onder meer de Amerikaanse president Ronald Reagan en tal van inlichtingendiensten adviseerde op het gebied van veiligheid, stelt maar één voorwaarde aan het interview: geen vragen over buitenlandse complotten. "Ik vang veel geluiden op dat de CIA betrokken was bij de coup. Allemaal flauwekul. De enige aanwijzing van CIA-betrokkenheid die ik heb gezien is dat de coup is mislukt. Die inlichtingendienst bakt er al jaren niets meer van."

Wat zijn de motieven van de militairen om een coup tegen Erdogan te plegen?
"Erdogan heeft de krijgsmacht in de laatste jaren vaak geprovoceerd. Hij gaf in 2007 opdracht tot de arrestatie van een aantal generaals, wat later bekend zou komen te staan als de Ergenekon-affaire. De president betichtte de topmilitairen ervan een staatsgreep tegen hem voor te bereiden en liet ze arresteren en aanklagen op dubieuze gronden. De generaals waren zeer gerespecteerde lieden in de krijgsmacht, maar Erdogan liet ze vernederen. Ze kwamen weliswaar vrij, maar ze brachten een tijd in de cel door. Hun reputatie was besmet.

"De militairen waren ook niet gelukkig met Erdogans roekeloze Midden-Oostenbeleid. Vlak nadat in Syrië de opstand begon eiste hij het aftreden van president Bashar al-Assad. Maar die bleef gewoon zitten. Erdogan gooide de reputatie van Turkije daarmee te grabbel en ook die van de Turkse krijgsmacht.

"De president kreeg het bovendien aan de stok met bondgenoten Israël en Amerika, twee landen waar de Turkse krijgsmacht erg op gesteld is. De militaire banden tussen de landen zijn heel oud, en gaan ook diep. Erdogan schopte tegelijkertijd tegen de Navo, iets wat de militairen beslist niet konden waarderen.

"Maar belangrijker is dat Erdogan bezig was de seculiere staat te ontmantelen, die was opgezet door de geestelijk vader van het moderne Turkije: Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938). Atatürk is tevens de inspiratiebron van de Turkse krijgsmacht. Erdogans uithalen naar het secularisme zijn veel militairen een doorn in het oog. Zij moesten iedere dag met lede ogen toezien hoe Erdogan deze seculiere staat toetakelde."

Waarom pakte de staatsgreep verkeerd uit?
"Het belangrijkste doel bij een coup is de gevangenname van het staatshoofd. Zolang hij op vrije voeten is, kan hij de mensen mobiliseren en ze oproepen het regime te verdedigen. Daarom moet je hem als eerste neutraliseren. Geeft hij zich niet vrijwillig over, dan moet je de leider ombrengen. De coupplegers lieten dit allemaal na. Wellicht was de staatsgreep anders wel geslaagd.

"De coupplegers maakten ook tal van andere fouten. De Turkse krijgsmacht is groot en verspreid over een enorm gebied, dus het is moeilijk om alle strijdkrachten achter je te krijgen. Maar er is dan nog een alternatief: je moet proberen te voorkomen dat de militairen die tot het regeringskamp behoren de regering te hulp kunnen schieten. Je blokkeert alle wegen en landingsbanen, bijvoorbeeld door vrachtwagens op het asfalt te plaatsen. De regeringsgezinde militairen kunnen dan niet landen of moeten een grote omweg maken. Tegen de tijd dat ze aankomen heb je de machtscentra waarschijnlijk al in bezit. Al deze zaken deden de militairen niet. Zelfs Erdogan kon gewoon landen.

"De militairen zagen ook niet het belang in van de media. Het eerste wat je doet als je een coup pleegt is het stilleggen van alle communicatiekanalen, anders kan de leider het volk toespreken en aanzetten tot een tegencoup. Toen ik Erdogan op televisie zag terwijl de coup in volle gang was, wist ik dat het gedaan was met de staatsgreep.

"Het had de militairen bovendien weinig moeite gekost om het telefoonsysteem plat te leggen, maar dat waren ze waarschijnlijk vergeten te doen. Daardoor kon Erdogan sms'jes versturen naar miljoenen Turken en hen oproepen tot verzet. De militairen hadden ook de televisiezenders tijdelijk in hun macht, zoals TRT en CNN Turk, maar ze verlieten deze na een aantal uur om onbegrijpelijke redenen. Ondertussen was het internet gewoon toegankelijk. Nieuwswebsites bleven burgers van informatie voorzien, waaronder regeringsgezinde sites. Dit alles is dodelijk voor een coup. Je hebt geen grip meer op de informatievoorziening."

De staatsgreep is voorbij. Honderden coupplegers zijn opgepakt en Erdogan heeft aangekondigd de krijgsmacht te zullen zuiveren van subversieve elementen. Het gevaar voor de president is geweken.
"Daar ben ik niet zo zeker van, want dat hangt af van hoe Erdogan zich verder gedraagt. Als hij bijvoorbeeld zo dom en extremistisch is dat hij de rechtsgang gaat belemmeren - en ik heb alle reden om aan te nemen dat hij dat is - door bijvoorbeeld de coupplegers te laten berechten door een civiele rechtbank, dan heeft hij een nieuw probleem.

"Wellicht denkt hij dat hun berechting meer kans van slagen heeft in een gewone rechtbank, omdat hij daar meer invloed kan uitoefenen. Maar daarmee begeeft hij zich opnieuw op het gebied van de militairen. Voor de krijgsmacht geldt dat als een schoffering, waardoor Erdogan een nieuw conflict riskeert met de militairen. Minstens zo onverstandig zou het zijn als hij rechters met een voor hem onwelgevallige mening gaat ontslaan, en de militairen laat vervolgen door zijn vrienden. Dan kan hij problemen krijgen."

(Een aantal uur nadat dit interview was afgenomen, maakte Erdogan bekend dat er 3000 rechters en aanklagers worden ontslagen. Tevens zijn er berichten dat de militairen door een civiele rechtbank zullen worden berecht.)

Verwacht u een tweede poging?
"Dat zie ik niet zo snel gebeuren. Maar als Erdogan zich blijft gedragen zoals hij nu doet, dan loopt hij een persoonlijk risico. Op een mislukte coup volgt vaak, althans wanneer een leider risicovolle tegenmaatregelen neemt, een moordaanslag. Erdogan moet op zijn tellen passen, want zijn tegenstanders zullen de volgende keer professioneler te werk gaan dan de coupplegers van vrijdag.

"Erdogan moet ook oppassen dat hij de krijgsmacht niet compleet van zich vervreemd. De militairen zijn niet allemaal zijn vijanden, zoals vrijdag bleek. Het was maar een klein percentage dat tegen hem in opstand kwam. Bovendien ging het waarschijnlijk vooral om militairen uit het middenkader, en niet uit de top. Het is in alle gevallen beter om een goede verstandhouding te hebben met de strijdkrachten. Ze kunnen hem de kop kosten, maar ook zijn huid redden.

"Bovendien zal hij ook wel begrijpen dat veel Turken die vrijdag tot diep in de nacht het nieuws volgden, helemaal niet blij waren met de uitkomst. Zij hadden het liefst gezien dat Erdogan uit het zadel was geholpen, alleen konden zij dat niet openlijk verkondigen zolang niet duidelijk was wie de krachtmeting had gewonnen.

"Het leger zal in de toekomst mogelijk manieren vinden om het ontevreden volk tot actie aan te sporen. Dat liet het deze keer na: de militairen deden niets om de ontevreden burgers naar de straat te bewegen. Het volk wist niet eens wie de coupplegers waren of waar ze voor stonden. De militairen straalden daarmee geen enkel zelfvertrouwen uit."

Waar stevent Turkije op af na deze mislukte couppoging?
"In ieder geval zien we nu echt het definitieve einde van het secularisme en de democratie. Erdogan heeft de religieuze campagne te ver doorgevoerd. Zijn visie op hoofddoeken, het bouwen van meer moskeeën en afleggen van de bedevaart wordt breed gedeeld in de samenleving. Dit heeft gevolgen voor de democratie, want die gaat niet samen met de islam.

"Wanneer die religie de politiek binnendringt, is er slechts ruimte voor dictatuur of anarchie. Tot niet zo lang geleden zeiden mensen weleens tegen me: 'Kijk eens naar Turkije, daar gaan islam en democratie goed samen'. Tegen hen zeg ik nu: 'Ja, kijk nog eens goed'.

"De harde kern van de Erdogan-aanhangers bestaat vooral uit religieuze fanatici en laagopgeleiden. Je hoorde tijdens hun bijeenkomsten op straat slechts religieuze teksten. Ze bekommeren zich niet om de democratie of de rechtsstaat, noch interesseert het ze iets dat Erdogan, die zichzelf voordoet als een man van de straat, in feite een miljardair is. Zij willen vooral dat hij moskeeën blijft bouwen, en Turkije transformeert naar een islamitische staat naar het voorbeeld van Saudi-Arabië, maar dan net iets milder.

"Maar Turken moeten zich zorgen maken over iets veel groters dan het voortbestaan van het secularisme. Het voortbestaan van Turkije als geheel staat op het spel. De regio is in beweging, net als de grenzen. De landsgrenzen van Syrië en Irak zullen door de burgeroorlog veranderen, maar ook die van Turkije. De opkomst van de Koerden is daarvan de belangrijkste oorzaak. Het is onvermijdelijk dat zij een eigen staat zullen krijgen. De instabiliteit in Turkije zal dat proces alleen doen versnellen."

Bron
pi_163822422
Fethullah Gülen: Turkey coup may have been 'staged' by Erdogan regime

Het huis van Gulen in Saylorsburg, VS. Hier woont hij al sinds 1999. Het wordt streng bewaakt. Hij ontving vorige week nog wat Amerikaanse en Britse media in huis die hij verwelkomde met Turkse thee en zoetigheden. Iets wat hij zeer zelden doet internationale media te woord staan.

Fethullah Gülen, the reclusive cleric blamed by President Recep Tayyip Erdogan for the failed coup in Turkey, has said the uprising by members of the country's military could have been "staged" by the government. In a rare and brief interview on Saturday with a small group of journalists at his residence in Saylorsburg, Pennsylvania, Gülen rejected all accusations that he was behind the coup attempt.

"I don't believe that the world believes the accusations made by President Erdogan," Gülen said. "There is a possibility that it could be a staged coup and it could be meant for further accusations [against Gülen and his followers]."

Gülen, who leads from exile a popular movement called Hizmet and split from Erdogan over a corruption scandal in 2013, spoke in a small prayer room, lined with woven rugs and decorated with Islamic calligraphy and leather-bound religious books. Reporters were served Turkish tea and sweet dry figs at his Pennsylvania compound, which he moved into after arriving in the US in 1999. He said he rejected all military interventions, and said he had personally suffered after the coups of the 1990s.

"After military coups in Turkey," he said, "I have been pressured and I have been imprisoned. I have been tried and faced various forms of harassment." Asked by the Guardian whether he would have returned to Turkey had the coup been successful, Gülen said: "Indeed, I miss my homeland a lot. But there is another important factor, which is freedom. I am here, away from the political troubles in Turkey and I live with my freedom."

Speaking in public in Istanbul on Saturday, Erdogan called on Barack Obama to arrest Gülen and deport him to Turkey. Turkey had never turned back any extradition request for "terrorists" by its US ally, Erdogan said, adding: "I say if we are strategic partners then you should bring about our request."

No official extradition request had been made, according to the US secretary of state, John Kerry, who spoke to reporters in Luxembourg. "We fully anticipate that there will be questions raised about Mr Gülen," he said.

"And obviously we would invite the government of Turkey, as we always do, to present us with any legitimate evidence that withstands scrutiny. And the United States will accept that and look at it and make judgments about it appropriately."

The last time the reclusive leader spoke live to international press was in 2014. He rarely leaves the Golden Generation Worship and Retreat Center complex, where his movement offers religious instruction, and he is in fragile health. Before the interview on Saturday he was attended to by a stethoscope-carrying physician, who measured his blood pressure.

The sprawling compound, nestled in Pennsylvania's Poconos region, does not seem like the lair of a conspirator. Gülen lives in a small room in a two-storey brick prayer hall, where visitors come for worship and instruction. A panoramic photograph of Istanbul covers the length of one wall.

Down a corridor lies a small bedrooom, shown to reporters, that suggests a spartan life: a single futon is flanked by small shelves displaying framed Arabic calligraphy, an alarm clock and prayer beads. Over a small wooden desk is a shelf that holds books with titles like Imploring Heart and Renewing Islam By Service, as well as a collection of bottled perfumes. Opposite the bedroom, a small "fitness" room features a treadmill and a reclinable medical bed with a monitor attached.

Outside, past a guardhouse that is manned around the clock, a winding asphalt road passes landscaped gardens and large residential homes. Signs in English and Turkish advise where cars must not park. Alp Aslandogan, media adviser to Gülen and executive director of Alliance for Shared Values, the US arm of the Hizmet movement, said security was on "high alert" following threats of violence on social media.

Near the compound, a small protest had gathered, with a dozen Turkish Americans waving large Turkish flags. "You are with him; we don't want to speak to you," said one man, who did not want to be named, adding: "This is a second Bin Laden in the making and America is protecting him."

A woman was waving a flag with Erdogan's picture on it. She said: "Senators are getting money from him." Before reporters entered on Saturday, they were instructed not to photograph the faces of people living in the compound.

"They and their families might face retaliation in Turkey if they are identified," Aslandogan said. Regarding Erdogan's calls for extradition, Aslandogan said: "The US government position has always been that if there is any evidence of Mr Gülen breaking the laws, they will look into it. So far, the Turkish government hasn't produced anything. Thank God, this is a country of laws, and we depend on that."

Elaborating on the idea that Erdogan may have staged the coup attempt, Aslandogan said Friday's events did not match the pattern of previous coups. "The coup appears to be poorly planned," he said, "very poorly executed and everything seems to be playing into Erdogan's hands. There are many big question marks of how [this attempted coup] was executed."

Supporters of Gülen expressed frustration over the accusations against the leader. "This is a usual conspiracy against Gülen," said Harun Gultki, who volunteers at the center and lives in a nearby town.

https://www.theguardian.c(...)-turkey-coup-erdogan

[ Bericht 41% gewijzigd door Peter_Rasmussen op 18-07-2016 06:14:42 ]
pi_163822432
Je moet er ook nog rekening mee houden dat Gulen vanaf het begin in het complot zit. Door hem zogenaamd als vijand in Amerika te zetten, kun je heel veel spelletjes spelen. Gulen en Erdogan: allebei extremistisch, eerst zeer goeie vriendjes. En dan opeens pure vijanden?
pi_163822435
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:18 schreef Loekie1 het volgende:
Je moet er ook nog rekening mee houden dat Gulen vanaf het begin in het complot zit. Door hem zogenaamd als vijand in Amerika te zetten, kun je heel veel spelletjes spelen. Gulen en Erdogan: allebei extremistisch, eerst zeer goeie vriendjes. En dan opeens pure vijanden?
Tja, ik wens Erdogan veel succes. Als iemand goed is in politieke spelletjes zijn het de VS. Die hebben de Koude Oorlog uitgevochten tegen supermacht SU en dat was even wat anders dan een supernationalistische staat als Turkije wat niet heel veel meer is dan een regionale macht. Zeker als je na gaat dat Turkije een economische dwerg is: de economie is even groot als Nederland met vijf keer zoveel inwoners. Wat moet dat inbrengen tegen een supermacht als de VS? De basis in Incirlik? Het is niet reëel. Het zijn wat populistische woorden richting het Turkse volk. De achterkamer zal het diplomatisch aan toe gaan. De basis in Incirlik zal nog deze week geopend worden. Anders zal het geduld aan de overkant van de oceaan opraken.

[ Bericht 6% gewijzigd door Peter_Rasmussen op 18-07-2016 06:26:10 ]
pi_163822452
Geen officieel verzoek aan Amerika om Gulen uit te leveren, wel de aanhangers van Erdogan opjutten tegen Amerika.
Waarom gaat Gulen niet in Saoedie Arabie zitten of een ander islamitisch land? Waarom Amerika? Hoe komt die Gulen aan het geld voor dat grote kasteel in Pensylvania?
pi_163822462
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:30 schreef Loekie1 het volgende:
Geen officieel verzoek aan Amerika om Gulen uit te leveren, wel de aanhangers van Erdogan opjutten tegen Amerika.
Waarom gaat Gulen niet in Saoedie Arabie zitten of een ander islamitisch land? Waarom Amerika? Hoe komt die Gulen aan het geld voor dat grote kasteel in Pensylvania?
Geld is voor de Gulenorganisatie geen probleem. Hij kan 10 kastelen aanschaffen als het moet. Dit is voor zijn doen nog minimaal. Hij vertrok naar de VS voor een operatie en is daar blijven hangen. Daarnaast kosten huizen buiten de grote steden in Amerika vrij weinig omdat ze grond in overvloed hebben. Dit is niks bijzonders hoor. Ze hebben daar staten even groot als Duitsland met niet meer dan 1,5 miljoen inwoners waardoor grond en huizen niet meer dan een paar aalmoezen kosten.
pi_163822466
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:39 schreef Peter_Rasmussen het volgende:

[..]

Geld is voor de Gulenorganisatie geen probleem. Hij kan 10 kastelen aanschaffen als het moet. Dit is voor zijn doen nog minimaal. Hij vertrok naar de VS voor een operatie en is daar blijven hangen. Daarnaast kosten huizen buiten de grote steden in Amerika vrij weinig omdat ze grond in overvloed hebben. Dit is niks bijzonders hoor. Ze hebben daar staten even groot als Duitsland met niet meer dan 1,5 miljoen inwoners waardoor grond en huizen niet meer dan een paar aalmoezen kosten.
Waarom wil zo'n man in Amerika zijn vraag je je af.
pi_163822467
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:40 schreef Loekie1 het volgende:
Waarom wil zo'n man in Amerika zijn vraag je je af.
Verdiep je in zijn historie. Bronnen in overvloed. Dat is heel eenvoudig: vrijheid om te spreken en vrijheid om te doen wat hij goed acht. Dat is in praktisch alle moslimlanden verboden.
pi_163822472
Waarom doet Turkije geen officieel uitleveirngsverzoek.
pi_163822475
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:42 schreef Loekie1 het volgende:
Waarom doet Turkije geen officieel uitleveirngsverzoek.
Ze hebben geen bewijs behalve de woorden van Erdogan. De VS gaat niemand arresteren zonder dat overduidelijk bewijs op tafel ligt.
pi_163822480
Gülen werd door verschillende moslimgeleerden en spirituele meesters, onder wie Haci Sitki Efendi (Koranrecitatie), Sadi Efendi (Arabisch) en Mohammed Lutfi Efendi (spirituele lessen), onderwezen in de islamitische religie. Hij begon op zijn vijfde met het bestuderen van de Koran en op zijn veertiende met prediken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fethullah_G%C3%BClen

Wat Gulen in zijn latere leven verkondigt, lijkt meer op het christendom dan op de islam. Beetje vreemd. Allah is the greatest misleader, dat zal Gulen ook geleerd hebben.

Je kunt met zo'n pion ook heel goed onderdanen vangen die te veel hang hebben naar christelijke ideeën.
pi_163822484
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:42 schreef Peter_Rasmussen het volgende:

[..]

Ze hebben geen bewijs behalve de woorden van Erdogan. De VS gaat niemand arresteren zonder dat overduidelijk bewijs op tafel ligt.
Nee, ik vraag waarom Turkije geen officieel uitleveringsverzoek doet aan Amerika.
pi_163822497
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:44 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Nee, ik vraag waarom Turkije geen officieel uitleveringsverzoek doet aan Amerika.
Het begon allemaal toen de krant Zaman met het nodige bewijs kwam van wijdverspreide corruptie. Toen werd Gulen pas staatsvijand nummer 1 en ging de oorlog tegen onafhankelijke media van start. Het is niet meer dan eerwraak die Erdogan wil botvieren op Gulen. Een beetje fatsoenlijke land ziet 'eer' niet als een grond om 'Gulen' uit te leveren. Dus de uitlevering van Gulen kan Erdogan op zijn buik schrijven. De enige manier om hem uit te schakelen is een aanslag op zijn leven. Ik vraag mij af of hij dat durft op Amerikaans grondgebied. De represailles als naar boven komt dat Erdogan zich daar schuldig aan heeft gemaakt zullen niet mals zijn.

[ Bericht 9% gewijzigd door Peter_Rasmussen op 18-07-2016 06:59:49 ]
pi_163822506
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:54 schreef Peter_Rasmussen het volgende:

[..]

Het begon allemaal toen de krant Zaman met het nodige bewijs kwam van wijdverspreide corruptie. Toen werd Gulen pas staatsvijand nummer 1 en ging de oorlog tegen onafhankelijke media van start. Het is niet meer dan eerwraak die Erdogan wil botvieren op Gulen. Een beetje fatsoenlijke land ziet 'eer' niet als een grond om 'Gulen' uit te leveren. Dus de uitlevering van Gulen kan Erdogan op zijn buik schrijven. De enige manier om hem uit te schakelen is een aanslag op zijn leven. Ik vraag mij af of hij dat durft op Amerikaans grondgebied. De represailles als naar boven komt dat Erdogan zich daar schuldig aan heeft gemaakt zullen niet mals zijn.
Maar dat vraag ik niet.
pi_163822508
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 06:20 schreef Peter_Rasmussen het volgende:

[..]

Tja, ik wens Erdogan veel succes. Als iemand goed is in politieke spelletjes zijn het de VS. Die hebben de Koude Oorlog uitgevochten tegen supermacht SU en dat was even wat anders dan een supernationalistische staat als Turkije wat niet heel veel meer is dan een regionale macht. Zeker als je na gaat dat Turkije een economische dwerg is: de economie is even groot als Nederland met vijf keer zoveel inwoners. Wat moet dat inbrengen tegen een supermacht als de VS? De basis in Incirlik? Het is niet reëel. Het zijn wat populistische woorden richting het Turkse volk. De achterkamer zal het diplomatisch aan toe gaan. De basis in Incirlik zal nog deze week geopend worden. Anders zal het geduld aan de overkant van de oceaan opraken.
Incirlik is alweer open hoor _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')