Waar?
En FG 2.0.is officieel ingewijd.(sorry voor de slechte kwaliteit maar zijn screencaps van mijn
geschoten filmpje via mijn oude mobiel).
FG 2.0.
‘Bolle’ brengt even zijn messencollectie.
Wat at / dronk je?
Alle genodigden aan de nieuwe bar met de ingeschonken champagne.Dom Ruinart BdB.
Amuse hapje FG 2.0..Lekker krokant,goed begin.
En daar hebben we een bekende en wel de emulsion van knolselderij met een o.a. een krokantje,stukjes Joselito ham en
natuurlijk de huis kaviaar. En je ziet twee bordjes en dat is omdat ik aan 1 niet genoeg had.
Keukenbrigade druk bezig met het volgende gerecht.Allemaal nieuwe mensen trouwens.
En dit is dus wat ze bereiden. Alleen nu met zalm en kaviaar erop. Heerlijk,zo uit het vuistje! Hierna nog 3 stukken gekregen,
gewoon omdat het kan.
Jeu…Ceviche van tonijn. Welbekend en nog een portie extra uitgevraagd.Te lekker voor 1 keer.
Mijn ananas cocktail FG style wordt gebracht door de nieuwe maitre. En toch houd ik niet van deze ‘hipster’aankleding.
Devalueert vind ik het imago van een top restaurant, tot een hipster-toko. Kom ik later op terug.
En de sommelier ledigt wat extra ‘vlees’op mijn bord. Welbekend deze favoriet!
En bij mijn tweede uitgevraagde portie komt de nieuwe gastvrouw van FG 2.0.mij bedienen.
En het laatste bordje van mijn favoriet: Kreeft-kaviaar!
Op / of aanmerkingenNou, ja, FG 2.0. Nieuwe start op een nieuwe locatie en even los van alle fanfare m.b.t
de verhuizing,redenen of hoe mooi alles wel niet is hád ik na afloop toch een
'FG Noodleshop
gevoel. Teveel blabla vooraf en de hele hoge verwachtingen blijven bij zo een eerste keer,achter.
Misschien was het doelbewust,of niet,maar voor mij was het allemaal een beetje van hetzelfde.
Oke, de genodigden waren toch allemaal persoonlijke vrienden, maar zou je dan niet verwachten
dat hij je dan gaat verrassen met nieuwe gerechten? Tenminste zo ben ik het meestal gewend.
Of zoals de Amerikanen zeggen: "
Wham bam, thank you mám"eruit komen om een indruk te maken I.i.g was ik niet verrast door wat ik kreeg, want alles kende ik al zo een beetje van eerdere bezoeken
en heel eerlijk had ik bij een heropening als deze de “Wow”factor verwacht! Wat ook niet mee
hielp was de maitre met zijn hoedje en hipster ( of is dat modern?) outfit. Ik vind als je een twee sterren
zaak bestiert,dit gewoon niet kunnen, want een ster hebben is een serieuze zaak en daar hoort
een bepaalde gedragscode (nee niet stijf) bij qua uitstraling. Misschien ben ik daar te doorgewinterd voor
(of gewoon ouderwets?) om het anders te zien. Ik weet het niet.
Zoo…jij die kritiek hebt op je lievelings restaurant.Yup..de waarheid is hard soms en life a bitch.
Proef ik hieruit dat je teleurgesteld bent in wat je meemaakte en dus misschien niet zo frequent
meer gaat komen als dat je vooraf voorspelde gezien alle hoge verwachtingen die er werden geschapen?Van wat ik nu meemaakte en i.v.g met FG 1.0.(oude Ivy) vrees ik van wel. Kijk…FG 1.0. had toch vond ik
een echte uitstraling van een top restaurant. In alles. Aankleding zaak,personeel,eten. FG.2.0. komt op mij
eerlijkheidshalve over als een zaak waar nu de uitstraling van onconventioneelheid belangrijker is geworden
(image building) en waar op culinair gebied verder alles zo een beetje hetzelfde is gebleven op die paar kleine
veranderingen na. Nogmaals het smaakte allemaal en was lekker, maar overall als ik een avondje echt top sjiek
wil gaan uiteten,dan ga ik liever,ondanks de stijfheid, naar een Parkheuvel of een Aan de Zweth in de regio, of nog beter
de Librije.
Samengevat FG 2.0 doet mij denken aan een Emirates lounge met brasserie kenmerken.
Cijfer:
8- / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 23:13:26 ]