abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_163848728
registreer om deze reclame te verbergen
Vanmorgen had I een aanvalletje van verlegenheid op het kdv. Dan wordt ineens wel duidelijk dat ze nog niet helemaal gewend is op de peutergroep en nog niet zo'n band heeft met de leidster. Zit ze ineens als een aapje aan me vastgekleefd, hoofdje verstoppen.

Ik moest gisteravond nog zo lachen om haar. We gingen na het eten nog even met haar nieuwe step naar een speeltuintje in de buurt. Na een tijdje in de speeltuin besloot I dat ze trek had in een ijsje. Ik zei dat het wel een goed idee was, en daarop besloot zij dat zij de ijsjes wel even ging halen uit de koelkast thuis. Zelf, mama moest in de speeltuin blijven. Ze nam de step en toen ik toch achter haar aan ging, moest ik flink op haar inpraten om uit te leggen dat het echt de bedoeling was dat ik achter haar zou lopen. Dat mocht dan wel maar wel echt op gepaste afstand. Ze stepte natuurlijk vrolijk meteen de verkeerde kant op. Daarna tegen mij: 'Mama, wel op de stoep blijven, niet op de weg!' En dan zelf op de weg gaan steppen. _O- . Halverwege de weg naar huis was ze moe en moest ik haar tillen. :') .

Zo mooi op deze leeftijd, dat ze soms denken dat ze al de hele wereld aan kunnen en dan bij nader inzien toch maar niet. :D .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163848998
Oh, ik heb nog even een vraag voor hier :)

F heeft als verlaat verjaardagskado een magneet spel gekregen met allerlei stukjes magneet die je vervolgens kunt gebruiken om voertuigen te maken (deze)

Hij is er helemaal wild van en wil het nu de hele tijd spelen O+

Maar, 1 van de kaartjes met voertuigen is een tank. Vriend vroeg me: 'Zullen we deze eruit halen?' omdat hij het niet nodig vind dat een 2 jarige al leert wat een tank is. Zelf had ik hier echt geen moment over na gedacht :@ In zijn eigen opvoeding zat dit wel erg; hij mocht als kind ook echt geen oorlogje spelen oid of kijken naar de A-Team :o :+ , ik was daar als kind gewoon helemaal niet mee bezig :+

Hoe staan jullie hier in?
pi_163849215
Mijn vader mocht het ook niet. Ik wel en heb er niks van geleden. Ze zien ze hier vaal rijden dus weten wat het is
pi_163849273
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ben wel strikt op wapens en gewelddadige spelletjes, dus geen geweren, zwaarden en niet voor de grap slaan met stokken. Ik geloof dat ik een tank in een boek wel zou toestaan, dat kan op sommige plekken in Nederland gewoon onderdeel van het straatbeeld zijn. Oorlog is natuurlijk ook gewoon een realiteit. Niet hier gelukkig, maar oorlog spélen gaat me wel te ver.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 09:19:38 #105
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_163849308
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 08:56 schreef Fazzoletti het volgende:
Oh, ik heb nog even een vraag voor hier :)

F heeft als verlaat verjaardagskado een magneet spel gekregen met allerlei stukjes magneet die je vervolgens kunt gebruiken om voertuigen te maken (deze)

Hij is er helemaal wild van en wil het nu de hele tijd spelen O+

Maar, 1 van de kaartjes met voertuigen is een tank. Vriend vroeg me: 'Zullen we deze eruit halen?' omdat hij het niet nodig vind dat een 2 jarige al leert wat een tank is. Zelf had ik hier echt geen moment over na gedacht :@ In zijn eigen opvoeding zat dit wel erg; hij mocht als kind ook echt geen oorlogje spelen oid of kijken naar de A-Team :o :+ , ik was daar als kind gewoon helemaal niet mee bezig :+

Hoe staan jullie hier in?
Ik maak daar geen probleem van, ze komen er toch wel mee in aanraking, en voorlopig legt hij die link niet met oorlog, nu is een tank gewoon een hele grote stoere auto.
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_163849539
Fazz, ik denk niet dat je nu al helemaal hoeft te beslissen hoe je dat voor altijd aanpakt, toch? Als je niks mist aan een ontbrekende tank, zou ik hem er gewoon uithalen. Ben het wel eens met je vriend dat ze dat soort dingen nog niet hoeven te weten. Hoe dat is als ze groter zijn is misschien weer anders, maar dat zien we dan wel?

Franny ik zie het voor me O+ _O- heerlijk!
pi_163849779
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb eigenlijk liever niet dat hij een tank associeert met een 'grote stoere auto' :@ In ons straatbeeld zien we dit ook niet FR, als dat wel zo zou zijn is het misschien ook wel anders :)

En inderdaad Crump, wat we nu besluiten is natuurlijk niet voor 'altijd'. Er komt vanzelf een moment dat ze met dit soort dingen in aanraking komen maar nu nog even niet dan :)

Als ik zie hoe het nieuws nu gedomineerd wordt door ellende vraag ik me echt af hoe je je kinderen daarin begeleid :{ Moeders met oudere peuters, heb je het idee dat je kind hier uberhaupt al iets van mee krijgt?
pi_163849865
Ean en sac krijgen er nog niks van mee. Laatst zagen een stukhe van nice. Het enige wst sac zei was kijk een grote vrachtwagen.

Daarna af gezet het nieuws kwam er tussendoor dus had het niet meteen door.
pi_163850351
Ik mocht vroeger ook geen oorlogje spelen, wij kregen ook geen pistooltjes e.d.
Maar ben verder wel met dat soort apparaten 'opgegroeid' omdat mijn vader bij defensie zat.
Daardoor waren tanks en legerauto's enzo voor mij normaal.
En toen wij het besef hadden kregen we ook de uitleg waarom we geen oorlogje mochten spelen.
Ik vond het ook altijd stom als neefjes en nichtjes of kinderen buiten oorlogje speelden.
Meeste vriendjes van me deden het ook niet, kennelijk ben ik in een vrij defensierijke omgeving opgegroeid.
pi_163850369
Ik speelde als kind oorlogje met mijn buurjongen, met zelfgemaakte pistooltjes van takken. Sowieso herinner ik me dat ik al vroeg bezig was met WOII en speelde dat ik in het verzet zat. :7 . En ik keek naar The A-Team, vond ik echt geweldig. Oorlogje spelen, is ook een manier om te verwerken wat je ziet en hoort. Ik zie er dus geen kwaad in. Zo speelde ik ook met veel plezier levend stratego op kamp.

Mijn ouders hebben altijd gestimuleerd dat ik naar het jeugdjournaal keek. Thuis werd bij ons veel over nieuws gesproken en als jongste kreeg ik dus al jong veel mee. Het zal voor ieder kind anders zijn, maar ik denk dat als je daar altijd open over praat dat je je kind dan ook de kans geeft om hier zelf open over na te denken en de wereld te leren kennen. Ik heb er in ieder geval alleen maar positieve herinneringen aan. Ik denk dat mede daardoor mijn interesse voor geschiedenis is ontstaan waardoor ik dat later ben gaan studeren.

I zag eergisteren, hoe een meeuw een dode duif opat. Ze bleef staan om er uitgebreid naar te kijken. 'Vogel stuk, meeuw opeten'. Dat is ook zoiets. De natuur is ook wreed. Kinderen onder elkaar kunnen ook wreed en onaardig zijn. Wat op macroniveau op het journaal wordt vertoond, gebeurt op microniveau ook. Dus daar heb je het onvermijdelijk wel over met je kind, lijkt me.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163850520
Hier waren we op muggenjacht in de tent. De muggen "klapten" we dood.
De dagen erna kwamen er ook steeds meer vragen over dood. Mama, hoe ga jij dood? en hoe ga ik dan dood? en L? en papa? Vond ik ook even lastig, want wat vertel je wel en wat vertel je niet.

Maar ze bekijkt het allemaal nog vrij zakelijk heb ik het idee. De echte emotie erbij snapt/voelt ze nog niet. Dus inderdaad kan ze heel geïnteresseerd kijken naar een dode vogel..Ze vind het nog niet zielig. Eigenlijk herinner ik me dat ook wel van vroeger. Voor de pubertijd kon ik prima het journaal kijken. Ik zag alles en vond dingen ook wel zielig of erg, maar écht voelen kwam volgens mij pas in de pubertijd. (en met de 1e zwangerschap dan weer zo erg dat ik er ook haast niet meer naar kon/kan kijken en slecht tegen naar nieuws kan)..
pi_163850628
Ja, dat is heel herkenbaar, watmoetikkiezen. Ik merk dat ook als ik lesgeef. En zo ging het bij mij zelf ook. Als kind was alles alleen maar interessant en fascinerend. In de puberteit ging ik worstelen met hoe de wereld in elkaar zat en hoe ik daar een plekje voor mezelf in moest zien, later met de zinloosheid van alles. Nu worstel ik niet meer met die dingen, maar kan ik het inderdaad niet meer aanzien en zie ik in ieder kind mijn eigen kind. Voor iemand die altijd een nieuwsjunkie was, is dat best lastig. Ik wil het toch volgen allemaal, maar word er zo naar van.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163850764
Ah maar ik vind dat, naast herkenbaar, wel iets anders dan de jongetjes in mijn klas die niks anders tekenden dan tanks en geweren en ook in de pauzes niks anders wouden spelen dan oorlogje en het vooral stoer vonden om elkaar eronder te krijgen.
Spelen dat je een 'good guy' bent en eigenlijk de wereld verdedigt tegen het kwaad zoals in het verzet zitten, is dan m.i. bijna lief. Same voor A-team, dat waren ook goeierds in een stoer jasje toch? Ik was als kind ook graag bezig met geschiedenis, ook met de nare kanten, en in de juiste context is dat alleen maar prima volgens mij. Het jeugdjournaal en gesprekken daarover lijkt me ook goed (als hij wat groter is en zich er voor interesseert,) maar ik zet nu nog niet het gewone nieuws aan met W erbij. Horizon verbreden, top ^O^ maar er is echt nog tijd zat om gruwelbeelden te zien.

Waarmee ik maar wil zeggen: op den duur kun je ze toch niet beschermen, en dat hoeft m.i. ook niet, maar ik geef nu nog geen speelgoed dat er voor bedoeld is om elkaars harses in te slaan :') zeker niet omdat ik straks een duo heb en ze dat ongetwijfeld wel willen.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 10:58:12 #114
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163850971
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 08:32 schreef Fazzoletti het volgende:
Burd, gaat lekker met de zindelijkheid! Fijn zeg :) Vandaag weer zonder luier proberen?
Kuiken is bij de GO vandaag. Vanmorgen zei hij dat hij daar ook zonder luier wilde, dus ik heb een hele stapel onderbroekjes en broekjes in zijn koffer gegooid, maar eenmaal in de auto daar naartoe, krabbelde hij een beetje terug ;). Ze ziet maar, anders gaan we morgen gewoon weer thuis verder zonder luier :).

quote:
2s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 08:34 schreef Franny_G het volgende:
Zo mooi op deze leeftijd, dat ze soms denken dat ze al de hele wereld aan kunnen en dan bij nader inzien toch maar niet. :D .
Heerlijk he O+. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze zich langzaam maar zeker zo steeds wat meer ontwikkelen.
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 08:56 schreef Fazzoletti het volgende:
Oh, ik heb nog even een vraag voor hier :)

F heeft als verlaat verjaardagskado een magneet spel gekregen met allerlei stukjes magneet die je vervolgens kunt gebruiken om voertuigen te maken (deze)

Hij is er helemaal wild van en wil het nu de hele tijd spelen O+

Maar, 1 van de kaartjes met voertuigen is een tank. Vriend vroeg me: 'Zullen we deze eruit halen?' omdat hij het niet nodig vind dat een 2 jarige al leert wat een tank is. Zelf had ik hier echt geen moment over na gedacht :@ In zijn eigen opvoeding zat dit wel erg; hij mocht als kind ook echt geen oorlogje spelen oid of kijken naar de A-Team :o :+ , ik was daar als kind gewoon helemaal niet mee bezig :+

Hoe staan jullie hier in?
Ik zou het er uit halen, kuiken krijgt van ons ook niks met pistolen of wapens er op (ook geen waterpistool, voorlopig). We wonen wel vlakbij militair oefenterrein, en zijn ook wel eens bij het Nationaal Militair Museum geweest, maar kijken vind ik wat anders dan spelen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 09:17 schreef WupWup het volgende:
Ik ben wel strikt op wapens en gewelddadige spelletjes, dus geen geweren, zwaarden en niet voor de grap slaan met stokken. Ik geloof dat ik een tank in een boek wel zou toestaan, dat kan op sommige plekken in Nederland gewoon onderdeel van het straatbeeld zijn. Oorlog is natuurlijk ook gewoon een realiteit. Niet hier gelukkig, maar oorlog spélen gaat me wel te ver.
Zo staan wij er idd ook in. Over slaan met stokken gesproken.... kuiken vindt het enorm leuk om met een stok in struiken/bosjes en tegen bomen te slaan. Ik weet dat er meer jochies zijn die dat leuk vinden, vraag me toch af waarom... :?.

quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 09:49 schreef Fazzoletti het volgende:
Als ik zie hoe het nieuws nu gedomineerd wordt door ellende vraag ik me echt af hoe je je kinderen daarin begeleid :{ Moeders met oudere peuters, heb je het idee dat je kind hier uberhaupt al iets van mee krijgt?
Wij zetten het nieuws sowieso niet aan als kuiken er bij is. Tot een jaar of 6 hoeven (en kunnen) ze er niets mee, heb ik begrepen.
KuikenGuppy
pi_163851447
Ik kijk zelf al langere tijd geen nieuws meer, dat vind ik zo'n verademing! Uiteindelijk krijg ik de hoofdlijnen echt wel mee van nu.nl/zaterdagkrant/etc maar ik wil niet alle nare/sensatiebeluste details & beelden meekrijgen.
pi_163851543
Interessante meningen hier. :)
Ik stoei met Aiden ook dat ik zogenaamd omval en dan mijn tong uitsteek en ogen sluit. Dan ben ik kapot gegaan. Aiden komt mij dan maken.
Of een speelgoedtijgertje dat achter een duplo poppetje aanzit om deze op te eten. En als ie is opgegeten, moet ie worden uitgespuugd en spelen we weer verder.
En met bananen schiet ik ook op hem.
Geloof niet dat mijn kind straks vreselijk verpest is en agressief. Het is allemaal heel speels en we leren hem zo goed mogelijk wanneer je het dus te hard doet of heel zachtjes.
Zachtjes kietelen, zachtjes en normaal spelen.
Verder kijken wij niet het nieuws op tv dus dingen als oorlog en geweld is hem niet bekend.
Ik speelde vroeger ook Nintendo met een vechtspelletje en Mario was ook geen lieverdje. Aiden is 3 jaar en ik vind dit soort dingen echt nog onschuldig.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 11:28:29 #117
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163851579
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 11:20 schreef Fazzoletti het volgende:
Ik kijk zelf al langere tijd geen nieuws meer, dat vind ik zo'n verademing! Uiteindelijk krijg ik de hoofdlijnen echt wel mee van nu.nl/zaterdagkrant/etc maar ik wil niet alle nare/sensatiebeluste details & beelden meekrijgen.
Inderdaad, eerder keken wij standaard het 20-uur journaal, tegenwoordig zo goed als nooit meer. Heerlijk rustig :).
KuikenGuppy
pi_163851611
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:49 schreef Crumpette het volgende:
Ah maar ik vind dat, naast herkenbaar, wel iets anders dan de jongetjes in mijn klas die niks anders tekenden dan tanks en geweren en ook in de pauzes niks anders wouden spelen dan oorlogje en het vooral stoer vonden om elkaar eronder te krijgen.
Spelen dat je een 'good guy' bent en eigenlijk de wereld verdedigt tegen het kwaad zoals in het verzet zitten, is dan m.i. bijna lief. Same voor A-team, dat waren ook goeierds in een stoer jasje toch? Ik was als kind ook graag bezig met geschiedenis, ook met de nare kanten, en in de juiste context is dat alleen maar prima volgens mij. Het jeugdjournaal en gesprekken daarover lijkt me ook goed (als hij wat groter is en zich er voor interesseert,) maar ik zet nu nog niet het gewone nieuws aan met W erbij. Horizon verbreden, top ^O^ maar er is echt nog tijd zat om gruwelbeelden te zien.

Waarmee ik maar wil zeggen: op den duur kun je ze toch niet beschermen, en dat hoeft m.i. ook niet, maar ik geef nu nog geen speelgoed dat er voor bedoeld is om elkaars harses in te slaan :') zeker niet omdat ik straks een duo heb en ze dat ongetwijfeld wel willen.
Ja, je hebt gelijk, er zit inderdaad verschil in. Het lijkt me ook echt lastig als je een kind hebt dat er op die manier mee bezig is zoals jij beschrijft van de jongens in je klas. Ik weet dat ook nog wel van vroeger. Zoals ik ook nog weet dat op de kleuterschool een paar jongetjes wrede dingen uithaalde met insecten. :{ .

Ik kijk inderdaad geen journaal meer, niet waar I bij is, maar ook zelf niet meer (vind de kwaliteit van de NOS overigens ook echt bagger tegenwoordig, dus in die zin mis je er ook niets aan). Ik lees alleen de krant of langere achtergrondartikelen via Blendle. Sensatie is inderdaad zo evil. Soms klik ik toch ineens op de dailymail ( :') . |:( .) en dan ben ik na een paar minuten lezen soms letterlijk misselijk van de ellende.

Zes of zeven jaar lijkt me ook een goede leeftijd om I wat nieuws te laten meepikken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163851850
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:58 schreef Burdie het volgende:

Zo staan wij er idd ook in. Over slaan met stokken gesproken.... kuiken vindt het enorm leuk om met een stok in struiken/bosjes en tegen bomen te slaan. Ik weet dat er meer jochies zijn die dat leuk vinden, vraag me toch af waarom... :?.
Als ik daar wat amateur psychologie op loslaat, zou het misschien iets kunnen zijn als: je eigen kracht 'meten', effect zien van wat je doet, en ja misschien ook iets destructiefs: zo'n stok kapot proberen te slaan? Ik denk dat veel kinderen, en met name jongetjes (al is dit seksistisch om te zeggen, denk toch dat het zo is), hun macht en kracht ontdekken en gefascineerd raken door wat ze kunnen maken maar ook kunnen stukmaken.

Dat oorzaak- gevolg ontdekken zie je ook in ander gedrag terug. Bij I merk ik het vooral in dat ze expres iets uitlokt. Van de week had ze een beer achterop de fiets. Die viel een keer per ongeluk. Maar daarna liet ze hem nog eens expres vallen, gewoon om het effect weer te zien, denk ik.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163852066
Ja, invloed uitoefenen op je omgeving is gewoon supertof! Van torens bouwen, en omgooien, (soberso, gooien :') ) tot takken door de bosjes slaan is maar een kleine stap denk ik. W slaat ook wel eens naar takken in de bosjes gewoon om ze te zien terugveren denk ik. Schaapachtig grinnikend kan ik daar niet echt kwaad in zien :P.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 13:47:01 #121
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163854689
Franny lief dat ze zich al zo groot voelt O+

Gisteren met Lucas en baby naar de kinderboerderij geweest. Voor vertrek dirigeerde Lucas me naar de gang en maakte me duidelijk dat ik mijn schoenen aan moest. Dus ik zei dat ik eerst de baby nog ging verschonen. Terwijl ik dat deed kwam Lucas aanlopen met mijn laarzen :D uitgelegd dat ik andere schoenen aan ging doen en hij deze terug kon zetten. Komt hij terug met mijn uggs :D gezegd dat die wat te warm zijn. Hij heeft alle schoenen weer netjes in de kast gezet O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163854772
Lucas O+
pi_163859581
Sinds een paar dagen ben ik kennelijk gebombardeerd van mama tot mamaatje :')

Mamaatje helpen?
Mamaatje ben je?
Mamaaaaa Mamaatje?

Geen idee waar het vandaan komt maar vind het wel erg zoet O+
pi_163859881
Lucas O+

Franny, wat een dametje is die I. Geweldig hoe ze die dingen verzint O+
pi_163861682
Jan gaat al een stuk beter, vlekken zijn grotendeels weg alleen op bepaalde momenten heel fel maar de menthol 10 zalf werkt goed.

Vandaag zijn ze wezen zwemmen met opa en oma. Op het einde werd de huid weer fel dus gelijk ingesmeerd werd het weer rustig. Morgen dagje thuis en donderdag weer naar opa en oma
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')