abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 donderdag 14 juli 2016 @ 19:59:53 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_163740634
Als columnist van de Facebook-site 'Een echte Bommelaar' geschreven voor een maat.



Op deze historische wielerdag kan en mag Bommel niet ontbreken.

Voor Joost Hoetelmans....

Denk 15 jaar geleden, tijdens de Bommelweek. Eiergooi-wedstrijd op de mert. Wie naar elkaar de langste afstand gooide met een heel opgevangen ei. Joost broedde op zijn kans De Hoetel, wie kent 'm niet ? Zag het raam openstaan boven de sigarenzaak, op de hoek van de mert, draaide plots een kwartslag en gooide het ei vanaf veertig meter precies door het openstaande raam. Hat ie da bij Berrie of Walt ook gedurfd ? Of de kans hebben gelopen bij Wino, Bob of Willie een uitsmijter te krijgen.

Onze Joost heeft inmiddels zijn sporen verdiend in de wielrennerij. Als muzikant deed ie het ook goed,. Maar het bloed ging pas echt stromen bij de RABO-ploeg, ook bij Garmin en momenteel Shimano doet ie het mooi.
Met z'n tatoo's misschien een vreemde bij het wielrennen. Maar ze lopen met hem weg. Zelfs de hennen rennen. Viel ooit op de weg in Italië, moest ie weer eens de aandacht trekken. Viel ie op. De schavuit. Maar altijd recht vooruit. Kort door de bocht gaat ie niet. Hoe lang het ook mag duren. Esther van de buren houdt het met hem vol. Zo lang als ik hem ken altijd lol.

Dan kunde in Bommel Adrie van Houwelingen en Maarten Ducrot hebben.
Er is maar één echte Bommelse wielerheld, één die telt. Shit, vergeet ik Richard en Robert Schimmer. Mogen ook uit de schaduw komen hoor.
Immers al Jaren op niveau. Timmeren aan de weg. Ik denk dat ze het wel eens zijn voor een mooie Peter Post, voor de man in de schaduw van Shimano. Joost dagge nog veel eieren meugt legge. Rock on Joost Hoetelmans. Kek wel uit veur de uitsmijter.



Misschien weten jullie het nog dat ie sprintend onderuit ging in de Giro. :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')