abonnement Unibet Coolblue
pi_164990076
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 17:06 schreef LittleLady het volgende:
Tja heb in een maand tijd 3 te vroeg geboren nestjes gehad en 1 zwangerschapsvergiftiging, dan denk je ook, wtf? Maar moet zeggen dat het weer ook enorm veel doet, boven de 30 graden is sowieso niet goed voor een cavia, boven de 25 graden hebben ze al behoorlijk last.
Controleer ook goed op hooi luis, momenteel lijkt het schering en inslag
Het is hier wel warm in huis ja, daarom keek ik het van de week ook even aan. Zag in de andere kooi ook van die poepjes met zo'n punt eraan dus gaf de maïs al de schuld. Alleen die anderen stuiteren door de kooi en storten zich vol overgave op het eten, terwijl Ollie gewoon de hele tijd blijft liggen. Misschien toch de antibiotica? Had ik toch een nieuwe tube moeten halen? Zal zo wel op m'n flikker krijgen bij de dierenarts :@
Ik heb zooo geen zin om weer aan dat hele circus van dwangvoeren te moeten beginnen, zes keer op een dag. Hoe doen mensen met een fulltime baan dat zeg.
Tap tap tap
pi_164990245
Ik werk zelf aan huis, anders had ik dit ook niet kunnen doen, anders gaat het zo'n vieze smeerbende worden. Momenteel liggen ze hier voor laveloos in het hok, hebben het warm.

Heb vandaag wel weer een koelbox vol appels gekregen voor ze, us straks met het rondje cavia's doen hebben ze allemaal weer lekker appels, vandaag al de gemeentelijke bomen beetje gesnoeid, ja ja wilg is ook erg lekker.
pi_164990298
Ik kan over een klein uurtje nog terecht bij de dierenarts. Ben benieuwd. Had eerst een andere gebeld en gevraagd of ze gespecialiseerd waren in cavia's. 'Ja we hebben ze hier wel maar kan niet zeggen dat we erin gespecialiseerd zijn.' Eh ja, lekker veel vertrouwen. Toen ik de DA belde waar ik ook met Pieter en Otje was geweest, zeiden ze meteen dat ik vanavond kon komen want dan was de DA er nog die van de konijnen en cavia's was, morgen zou hij er niet zijn. Ik denk dat ie me ondertussen wel herkent :') ;( Schaam me dood. Wat doe ik met die beesten?
Tap tap tap
pi_164990728
Niets bijzonders, cavia's zijn prooidieren dus laten zo lang mogelijk zien dat ze niet ziek zijn en zodra ze het laten zien is het echt hopen dat het goed komt.
En het is gewoon voor cavia's raar weer geweest. Vond het ook niet leuk om de te vroeg geboren jongen aan de lopende band kapot te zien gaan, nog met een warmte lamp en bijvoeding, maar mocht gewoon niet baten.
pi_164991405
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 17:56 schreef LittleLady het volgende:
Niets bijzonders, cavia's zijn prooidieren dus laten zo lang mogelijk zien dat ze niet ziek zijn en zodra ze het laten zien is het echt hopen dat het goed komt.

Ja ik vind dat echt bizar. Toen Noir die baarmoeder prolaps had, merkte ik niks aan haar.
Hallo... je binnenste zit buiten.. dat moet op z'n minst best pijn doen :') ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_164992397
Net terug van de DA, niks aan hem te zien behalve dat z'n darmen bijna leeg waren, er kwam één nat, raar poepje uit daar op de tafel. Temperatuur was goed, hartslag goed, longen goed, geen vies neusje, geen reuteltje. Alleen vond ze z'n ademhaling een beetje raar maar dat kon ook van de warmte komen want het was 30 graden in de auto. Hij heeft pijnstiller gehad en iets tegen misselijkheid en ik heb recovery meegekregen om een papje dwangvoer van te maken. Ze zag geen indicatie voor antibiotica en dan raken de darmen verder van slag. Ik heb hem in de kooi gezet en hij ligt nu voor pampus op de plek waar ik hem neergexet heb :{ Zo haalt ie de ochtend niet. Dit is een beetje net als Otje maar die vrat in ieder geval nog :{
He gatsie.
Tap tap tap
pi_164992414
Help me er even aan herinneren dat er geen vee mee in huis komt.
Tap tap tap
pi_164993403
Het is gewoon een rare zomer en veel dieren hebben daar te lijden onder
pi_164994357
Ik had eerder verwacht dat die oudjes er last van zouden hebben. Maar Schaap had een kale buik (wat nu weer ineens aangroeit, ziet er niet uit) dus dat zal wel lekker verkoelend zijn geweest en Knofje heeft een tweede jeugd nu ze bij een castraat van anderhalf zit. Ik noem haar al m'n kleine cougar. Ik zag die combi in het begin eigenlijk niet zitten omdat zij een oude chagrijnige taart was en hij een jonge hond, de eerste weken ook veel gedonder gehad in die kooi, en nu zijn ze heel leuk samen O+
Tap tap tap
pi_164996371
Nee hier zit een oude sok en die fluit alsof ze mensen wil melden dat de trein vertrekt en nergens last van en een van de jonge dames puft en gaat onder de waterfles liggen om constant water op het hoofd te krijgen.
pi_164996475
Geven jullie de caafs eigenlijk ijsbergsla? Ik geef het nooit omdat ik bang ben voor diarree en gasbuik en ellende, maar dat krijgen ze blijkbaar ook ondanks m'n beste zorgen, dus kan ik het net zo goed gewoon wel geven. Het kost ook geen drol en het zou voor mezelf ook beter zijn er wat meer van te eten.
Tap tap tap
  woensdag 31 augustus 2016 @ 22:07:06 #287
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_164996754
Hier krijgen ze het soms, ze zijn er niet zo dol op (lees: ze zijn verziekt en willen liever andijvie of gemengde sla).

Hoe gaat het nu met Ollie? Al wat kunnen voeren?
pi_164996812
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 22:07 schreef NijntjesUk het volgende:
Hier krijgen ze het soms, ze zijn er niet zo dol op (lees: ze zijn verziekt en willen liever andijvie of gemengde sla).

Hoe gaat het nu met Ollie?
Ik heb er net recovery in gefrot, dat ging op zich best soepel, ik vond het alleen heel lastig om de juiste balans poeder/water te vinden dus heb het halve zakje er al in gemikt. Hij ligt nu weer tegen de voerbak aan. Het ziet er heel relaxed uit maar hij is meestal wel actiever dan dit. Hij krijgt later weer dwangvoer voor ik naar bed ga en ik denk dat ik vannacht nog eens de wekker zet en er sowieso om zes uur uitga.
Tap tap tap
pi_164996840
Ik vind het superleuke beestjes, geniet van ze als ze fluiten en over de rand van de kooi hangen, vind het prachtig als ik iets lekkers voor ze heb gekocht, geef een vermogen aan ze uit, maar ik ben hier zo ontzettend klaar mee.
Tap tap tap
  woensdag 31 augustus 2016 @ 22:11:53 #290
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_164996899
Kan ik me voorstellen, het kost zoveel tijd en geld, maar is vooral stressvol als ze ziek zijn.
pi_164997039
Ik geef ze andijvie, wortels, mais, tomaten, appels, bananen, komkommer, meloen en spinazi, voor de rest snoei ik elke wilg, hazelaar en berk in de omgeving en dat geef ik ze ook.

Verder snij ik nog wel een gras, weegbree en paardebloemblad.

Over het algemeen gaat altijd goed, maar soms is het weer gewoon niet zo ideaal, las wel meer van dit soort problemen.
pi_164997181
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 22:16 schreef LittleLady het volgende:
Ik geef ze andijvie, wortels, mais, tomaten, appels, bananen, komkommer, meloen en spinazi, voor de rest snoei ik elke wilg, hazelaar en berk in de omgeving en dat geef ik ze ook.

Verder snij ik nog wel een gras, weegbree en paardebloemblad.

Over het algemeen gaat altijd goed, maar soms is het weer gewoon niet zo ideaal, las wel meer van dit soort problemen.
Ze krijgen bij mij elke dag witlof, andijvie en komkommer en momenteel ook paprika, waarnaast de cougar en haar toyboy ook een cherrytomaatje krijgen als ik sta te koken (Schaap en Ollie lusten geen tomaat). En als ik banaan eet krijgen ze een bananenschil. En als ik aardbeien schoonmaak, krijgen cougar en toyboy de kroontjes, want die lusten de andere twee niet. Eens in de zoveel tijd haal ik wat wortels maar daar laten ze vaak de helft van liggen, wortelloof is lekkerder. Spinazie eet ik zelf vrij vaak maar de halve zak (of meer) gaat de kooien in. Meloen en appel eten ze ook als ik het eet. Als ik in een gulle bui ben, haal ik een bosje peterselie op de markt en dat is met 2 minuten op.

En eens in de zoveel tijd bestel ik bij dierenkruiden van alles, zoals peterselie, goudsebloem, weegbree, dille, of wat me allemaal boeiend lijkt. Ik zit nu te wachten tot ze weer gedroogd maisblad hebben want dat is heel lang niet leverbaar geweest en daar is het nu weer het seizoen voor geloof ik. Bamboe schijnen ze ook te mogen.
Tap tap tap
pi_164997327
Dan krijgen ze toch voldoende, zou het niet weten wat het kan zijn, cavia is op dat vlak toch een heel vreemd dier
pi_164997494
Zijn er huisdieren die niet zo gevoelig zijn? -O-
Tap tap tap
pi_164997563
Ik heb jaren geleden chinchilla's gehad, moet zeggen die deden het altijd wel goed bij mij.
pi_164997706
Ik zat aan een tarantula te denken :7

Maar nee, ik ga ze wel even knuffelen en voeren en nog wat bij Ollie proberen naar binnen te krijgen -O-
Tap tap tap
pi_165004184
Brrrr heb niets met beestjes met 8 pootjes.

Bij de kinderboerderij hebben ze nu ook een cavia, zit helemaal alleen arm ding, ze weten nog niet eens wat het is.
  donderdag 1 september 2016 @ 11:44:29 #298
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_165006723
Arm ding idd.

Ik weet niet zeker of ze allebei lekker liggen zo. :D

pi_165006918
Mijn caafjes hadden de trap naar boven (waar hun eten, hooi en water staat) ergens tussen gisteravond en vanmorgen om weten te krijgen. En alsnog zat Lilly gewoon boven he. _O- Die maakt die sprong wel. Prince dus niet. :{

Maar goed, trappetje staat nu weer stevig. ^O^
pi_165011052
Ollie zit spinazie te eten! Nog niet heel vlot maar hij kwam op het geritsel afgerend en pakte het aan en begon er langzaam aan te knabbelen.
Die stomme hutten hebben gewoon geen trek in die twee kilo andijvie en twee kilo witlof en twee kilo paprika die ik had ingeslagen, want ze laten al de hele week veel groente liggen, het hooi gaat langzaam en de brokjes ook.
Ollie zat vanmorgen wel een paar keer te kermen en er lag een plakkerige poepflats in het hok, en hij heeft steeds mot met Schaap -O- Dus ga vanavond weer terug naar de DA.

Weet iemand lekkere recepten met witlof en paprika?
Tap tap tap
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')