abonnement Unibet Coolblue
pi_163721569
Dat lijkt me supermoeilijk Sillie en Mariposas... Ik las jullie verhaal ook in het rammelaarstopic.. & ook een knuffel voor Bloesem en Malteser!

Voordat L. er was dacht ik dat ik wel graag een tweede kindje zou willen... maar een derde wist ik niet zo echt. Man zou dat wel leuk vinden! Nu L. er is sta ik wel meer open voor een eventueel derde kindje als dat ons gegund is.. Maar wie weet denk ik daar weer anders over als er een tweede kindje is. We willen daar niet al te lang mee wachten, hoewel ik soms ook weleens twijfel wat het goede moment is.. Man heeft die twijfels minder & ik ben altijd een ernstige twijfelaar :)
  woensdag 13 juli 2016 @ 22:22:36 #152
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_163721894
Wat een keuzes hier..
Ik wilde dolgraag een 2e kindje, maar met de zorgen van mijn man is die keuze al gemaakt voor mij/ons en dat maakt me best ;(
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_163722060
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 23:21 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

Wateraders? Je moet er in geloven. Sommige mensen (waaronder ik) zijn er heel gevoelig voor. Ik had heel veel problemen met slapen als baby / klein kind. Tot we gingen verhuizen.

Geen verdere tips LuDann... Alleen een digitale knuffel.
Ja ik weet niet of ik er in geloof, maar zoiets is wel de moeite waard om te proberen denk ik... Je hoort inderdaad weleens dat het effect heeft... Wat de reden van dat effect dan ook is... het is toch fijn :)
pi_163722140
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 21:05 schreef Sara82 het volgende:
Mariposas, da's inderdaad complex... Hoop dat jullie mettertijd weer op één lijn zitten.

Malteser :*

En over de tweede: die van mij is nu net zo lang in als uit de buik. Naaaa zeg, wanneer is dat gebeurd?! Het is dus de hoogste tijd voor een nieuwe *) Nog heel ff wachten ivm KS hier ook.

Meneertje kan nu "nee" schudden. Heel fijn eigenlijk, en soms ook heel grappig. Zo zat ie voorop de fiets te "zingen", dus ik dacht: gezellig, ik zing ff mee! Valt ie stil, kijkt half achterom, en schudt vervolgens heel hard nee. En bedankt he, kleine vriend. Auw, mijn ego...! }:| :D

Longontsteking lijkt weg, en hij loopt nu achter een loopwagen. (You see: het is echtecht tijd voor een nieuwe kleine dus :P )
Gelukkig is de longontsteking weg! Wauw hihi! Dat doet hij goed :)! Dat denk ik ook dan ja!
pi_163722761
:* Rijst, Malteser en anderen, soms loopt het helaas niet zoals je bedacht had of zou willen.

Een groot gezin, dat zou ik fantastisch vinden O+ maar dan stop ik wel met werken om iedereen genoeg aandacht te kunnen geven. Moestuin, keukentafel, labrador, 1 grote Reinout Oerlemans meets Bertolli reclame-familie, ik zie het helemaal voor me O+
Alleen niet helemaal realistisch. Hooguit nog een derde erbij, maar man is nog wel de spelbreker daarin. En mocht het bij twee kindjes blijven dan ben ik ook dolgelukkig met m'n drie heren. Al wil ik nu nog niet geloven dat dit dan het was en ik niet meer zwanger zal zijn. Van dat idee word ik nu nog erg verdrietig.
  woensdag 13 juli 2016 @ 23:20:46 #156
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_163723741
Wij zijn er nog niet over uit of er nog een tweede komt. Sowieso geen derde als het aan ons ligt.

Maar op dit moment valt de babyperiode me best zwaar, ik weet niet of ik dit nog een keer wil :@
pi_163724326
Een knuffel voor iedereen die het nodig heeft. Wat is het leven ooit lastig..

Ik heb mezelf nooit persé als moeder gezien, maar sinds S. ben ik om. Vriend en ik zien ons later met een tafel vol met (schoon)kinderen. Pas sinds een paar maanden zie ik ons gezin met 3 kinderen voor me (vriend wilde dat altijd al). Daarom ook kijken voor een ander huis. En dan moeten we maar zien wat ons gegund is.
In ieder geval al eentje en die is al zo ontzettend tof O+
Ik gloei van trots als de oma's vertellen hoe leuk hun oppasdag was. Met mijn baby O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_163725020
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 23:20 schreef Miss_Congeniality het volgende:
Wij zijn er nog niet over uit of er nog een tweede komt. Sowieso geen derde als het aan ons ligt.

Maar op dit moment valt de babyperiode me best zwaar, ik weet niet of ik dit nog een keer wil :@
De eerste drie maanden zijn ook gewoon zwaar, zelfs met een makkelijke baby. Daarna worden meestal de krampjes minder en wordt het ook leuker omdat je meer interactie krijgt. Toen O 3 maanden was moest ik er ook nog niet aan denken...

Kazy, ik ben met mijn makkelijke baby ook bang voor een huilbaby. Bij mij in de familie zijn alle tweede kinderen huilbaby's geweest, dus dat belooft niet veel goeds... Een nummer 3 komt er hier waarschijnlijk niet. Man wil er 2 ("want dat is praktisch"), ik max 3, maar hier in de omgeving drie gevallen waarbij nummer 3 ook gelijk nummer 4 (en een keer 5) meebracht dus daar zijn we wat huiverig voor.

LuDann, sterkte nog met de nachten. Ik hoop dat jullie snel een oplossing vinden, want je droombaan laten schieten is echt zonde en uiteindelijk ook geen oplossing voor het probleem.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_163725813
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 22:47 schreef Mineola het volgende:
:* Rijst, Malteser en anderen, soms loopt het helaas niet zoals je bedacht had of zou willen.

Een groot gezin, dat zou ik fantastisch vinden O+ maar dan stop ik wel met werken om iedereen genoeg aandacht te kunnen geven. Moestuin, keukentafel, labrador, 1 grote Reinout Oerlemans meets Bertolli reclame-familie, ik zie het helemaal voor me O+
Alleen niet helemaal realistisch. Hooguit nog een derde erbij, maar man is nog wel de spelbreker daarin. En mocht het bij twee kindjes blijven dan ben ik ook dolgelukkig met m'n drie heren. Al wil ik nu nog niet geloven dat dit dan het was en ik niet meer zwanger zal zijn. Van dat idee word ik nu nog erg verdrietig.
Ik zou best nog eens zwanger willen zijn :Y Al denk ik niet dat ik een draagmoeder zou kunnen zijn en nog een babytijd zie ik niet zo zitten. Ik ben zelf een derde kind en die dynamiek van drie kinderen was nu niet altijd optimaal, dus ook in dat opzicht vind ik twee wel goed zo.

Mijn baby sliep tot 2.15 op haar eigen kamer :o
pi_163725956
FF: 'fijn' om te horen dat jij hetzelfde hebt. Ik ben ook bang gemaakt door diezelfde verhalen. Het lijkt alsof iedereen hier in de omgeving als tweede een huilbaby of in ieder geval een kind met lastige gebruiksaanwijzing had (moeilijk is het verkeerde woord, maar i.e.g. minder makkelijk dan de eerste), dus dan 'zal dat bij ons ook wel zo zijn' denkt mijn brein nu. Hoewel ik hier ook andere dingen lees.

Maar goed, met een tafel vol kids als wens zal ik er maar niet te veel over nadenken oO< Die wens van Mineola zie ik ook wel zitten ja.

Dot: wat goed van de slaaps!
pi_163725971
:* voor iedereen die dat nodig heeft.

Ik zou eventueel wel een tweede willen maar merk dat mijn vriend daar nog niet over na wil denken.

Slechte nacht gehad hier. M heeft gisteren zijn eerste vaccinaties gehad en heeft daarna de hele dag geslapen en de hele nacht moeilijk liggen doen. Hij lag steeds te kreunen en steunen en wilde steeds aan de borst, dus ik heb de halve nacht met een baby aan mijn tepels gelegen en de andere helft met de baby op mijn buik. Arme jongen, hij heeft inmiddels ook verhoging en wil alleen maar knuffelen.
  donderdag 14 juli 2016 @ 09:33:43 #162
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_163726834
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 13:10 schreef silliegirl het volgende:
Ludann, er is al een hoop gezegd, maar wat zwaar zijn jullie nachten. Hopelijk kan het CB jullie op weg helpen!

Overigens hoor ik (niet perse hier, maar in 't algemeen) vaak negativiteit over opnames in t ziekenhuis voor baby's met slaapproblemen. Laten huilen dan enzo.. Ik weet dat dat soms ook heel anders gaat, zo'n opname kan heel veel informatie opleveren en soms net het zetje zijn om patronen te doorbreken..

Arja: draagdoeken werkte hier niet echt. Ik ging veel wandelen met de wagen, dat hielp wel. En anders maar op de bank met netflix en een plakbaby aan de borst omdat het anders gillen was. Sommige dagen was het hier niet anders..

W. Is wel erg op anderen gericht op het moment. Ik kan geen winkel in of meneer zit tegen iedereen die 'ie ziet te babbelen ("daidaidai" O+ ) . En hij is al zelfvoorzienend: vandaag bij de slager een stukje worst gescoord (dat had
'Ie nog nooit op, maar 't ging er zo in) en een broodje bij de bakker. Meneer had z'n lunch weer binnen! :D
Sorry, spuit elf, maar zo'n ziekenhuisopname komt echt alleen neer op strak in een ritme en gecontroleerd laten huilen

Dat is gewoon de richtlijn excessief huilen...

En ja, dat kan helpen een kind in een ritme te krijgen, maar er zijn ook manieren zonder laten huilen die dat kunnen. (Indien geen onderliggend leed zoals reflux).
Kwak
  donderdag 14 juli 2016 @ 10:28:45 #163
409579 LuDann
All the way
pi_163727762
De richtlijn excessief huilen ( het onderdeel richtlijn slapen) heb ik hier liggen vanwege mijn onderzoek en dat sluit niet aan op onze opvoedkundige wensen. In de richtlijn wordt ongemodificeerde extinctie beschreven, dat is dus in de avond op bed leggen en geen aandacht meer geven tot een afgesproken tijd in de ochtend. Niet reageren op een huilend 'drammerig' kind, ongeacht hoe lang dat huilen duurt.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik dit in de maanden dat ik bij het CB meeliep hier, nog nooit heb horen aanraden. Eerder dat ze dit afraden bij ouders die dit deden of van plan waren om te doen. Wat er meestal gedaan wordt is 'graduele extincitie' en dat is dus met intervallen wel gaan kijken. Ook dat is niet wat wij willen, maar het is in mijn ogen minder erg dan je kind de hele nacht alleen laten.

Maar goed, afgelopen nacht heb ik zowaar 8 uur slaap gehad, ik moet vaker gaan klagen hier. :') Ze sliep tussen 23:30 en 5 en van 6 tot 9.
  donderdag 14 juli 2016 @ 10:43:19 #164
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_163728032
In een ziekenhuis of slaappoli zullen ze sowieso eerst het medische uitsluiten en dus niet meteen beginnen met een aanpak van laten huilen. Bovendien is het over het algemeen zo dat er eerst wordt geobserveerd.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_163729551
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 10:43 schreef Mariposas het volgende:
In een ziekenhuis of slaappoli zullen ze sowieso eerst het medische uitsluiten en dus niet meteen beginnen met een aanpak van laten huilen. Bovendien is het over het algemeen zo dat er eerst wordt geobserveerd.
Bovendien is het een richtlijn, ze hoeven zich er niet aan te houden. En ik lees van LuDann ook geen huilprobleem maar een slaapprobleem. Ik weet uit ervaring dat kinderen bij ons ook worden opgenomen om het ritme te doorbreken en om de vicieuze cirkel van ouder-kind interactie te doorbreken (en de ouders weer te laten slapen), laten huilen is dan helemaal geen issue.

Ik hoop, LuDann, dat je ook ergens prettige ondersteuning zult krijgen.
pi_163729595
LuDann, whoehoe voor 8 uur slaap! Wat ziet het leven er dan toch mooier uit, hè!

Ik ben blij dat S. zichzelf heel grappig vindt als ie niest. Verkouden baby'tjes zijn zo sneu.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  donderdag 14 juli 2016 @ 14:33:47 #167
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163732519
LuDann, fijn van de 8u slaap! Hoop dat jullie de hulp krijgen die je nodig hebt en dat het probleem opgelost wordt zodat je je droombaan niet hoeft te laten schieten. En je relatie hoort er ook niet aan onderdoor te gaan.

Tot nu toe slaapt onze kleine meid s nachts goed, van voeding naar voeding en dan slaapt ze ook weer snel in. Gelukkig. Het enige wat nog niet lukt is in de middag en vanaf een uur of 19/20 in haar eigen bed, maar dat is ook nog niet erg.. Net naar het cb geweest; 5010 gram en 56,5 cm, morgen alweer 4wk oud O+

Hier denken we na over een tweede, maar dan vooral in de vorm van; welke anticonceptie zal ik nu nemen. Ik had een spiraal, zou ik wel weer willen, maar ik wil eigenlijk max 1,5/2 jaar ertussen, beetje zinloos om dan nu een spiraal te laten zetten. Maar ik ben niet zo netjes met de pil :')
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163734933
Pff, poepluier nummer 4 van vandaag hier... En ook flink stinkende smurrie. Ik mis de eens per 10 dagen poep van de eerste maanden :( was van plan om morgen in m'n eentje met O in de draagzak naar Blijdorp te gaan, maar ik denk niet dat ik dat nu nog aandurf :') Gisteren was ook al een poepexplosie (verspreid over 2 keer maar als bonus romper en nieuwe kleding ook vies), dus dikke kans dat het morgen ook weer een paar keer prijs is.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_163735251
Hehe, als mijn kind niet minstens 1x per dag poept raak ik bezorgd. Normaal 2-3 poepluiers op een dag hier ;).
pi_163736032
Ludann, hoe voel je je? Ik had zo'n hoofdpijn na de eerste 'goede' nacht...?😬

FF volgens mij hangt er iets in de lucht. T. schijt (je kunt het geen poepen meer noemen) sinds maandag ook al 4x per dag. Bij Etos hebben ze de luierproductie moeten opvoeren..

Nouk84, voorzichtig met de pil zijn (ik nam hem wel alweer twee cyclussen stipt, maar dit zieltje wilde heel snel heel graag bij ons zijn 😍).
pi_163736373
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 16:09 schreef FlyingFish het volgende:
Pff, poepluier nummer 4 van vandaag hier... En ook flink stinkende smurrie. Ik mis de eens per 10 dagen poep van de eerste maanden :( was van plan om morgen in m'n eentje met O in de draagzak naar Blijdorp te gaan, maar ik denk niet dat ik dat nu nog aandurf :') Gisteren was ook al een poepexplosie (verspreid over 2 keer maar als bonus romper en nieuwe kleding ook vies), dus dikke kans dat het morgen ook weer een paar keer prijs is.
komen er tandjes aan? Ik weet precies wanneer er tandjes komen als T minstens 4x per dag poept. Normaal 1x per 2 of 3 dagen..
pi_163738177
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 16:55 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

komen er tandjes aan? Ik weet precies wanneer er tandjes komen als T minstens 4x per dag poept. Normaal 1x per 2 of 3 dagen..
Was ook het eerste waar ik aan dacht maar tot nu toe merkte ik daar altijd vrij weinig van bij hem. Ik zag iig niks wat op doorbarsten stond en zes tandjes vind ik voorlopig wel genoeg...

Ggirl, gelukkig zijn ze nu in de aanbieding :D Ik vind het ook niet heel erg dat we nu snel door de restvoorraad Canadeze pampers heen gaan, daar is een geurtje aan toegevoegd, maar dat associeer ik nu alleen nog maar met plakpoep :') afgezien van de geur zijn het wel fijne luiers met leuke sesamstraatplaatjes (ook belangrijk!) dus we maken ze maar gewoon op voor we weer overstappen op Etos/Albert Heijn.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
  donderdag 14 juli 2016 @ 19:22:41 #173
409579 LuDann
All the way
pi_163739904
Ha Ggirl, ik had wel hoofdpijn ja. :P

Wolk poept 3 tot 4 keer per dag, elke dag wel. De eerste keer tijdens het ontbijt, zodat ze al haar eerste schone luier krijgt nog voordat ze naar het KDV gaat. Mijlpaaltje wel: we zijn over op maat 4 luiers sinds gisteren. *O*

We denken dat ze waterpokken heeft, maar goed dat ik wat ben opgeladen qua slaap want dat zal wel helemaal ruk worden de komende week...
pi_163740174
Slaap voor Lu *O* Hoofdpijn daarna, ja herkenbaar :') Hopelijk heeft Wolk toch geen waterpokken..

Poep: hier ook meerdere keren per dag. Gisteren had ze helemaal veel gepoept én flinke luieruitslag, dus ik verwacht binnenkort ook weer tandjes eigenlijk.
pi_163743388
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juli 2016 19:22 schreef LuDann het volgende:
Ha Ggirl, ik had wel hoofdpijn ja. :P

Wolk poept 3 tot 4 keer per dag, elke dag wel. De eerste keer tijdens het ontbijt, zodat ze al haar eerste schone luier krijgt nog voordat ze naar het KDV gaat. Mijlpaaltje wel: we zijn over op maat 4 luiers sinds gisteren. *O*

We denken dat ze waterpokken heeft, maar goed dat ik wat ben opgeladen qua slaap want dat zal wel helemaal ruk worden de komende week...
Och nu weer waterpokken. Het is jullie ook niet gegund hè, even rust. Maar wel fijn van de goede nacht, hopelijk deze nacht weer!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')