abonnement Unibet Coolblue
pi_164359217
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 23:41 schreef kuolema het volgende:

[..]

Op de middelbare school werd ik een keer in een apart lokaal gezet in de pauze. Ik werd gedwongen mijn schetsen voor kunst (creatieve vakken waren het grootste probleem w.b.t. blokkeren) die pauze te maken, er werd gedreigd met een schorsing als ik dat niet zou doen. Dat is een van de meeste vernederende en verschrikkelijke dingen die ik daar heb meegemaakt. Maar ... ik deed het. Dus blijkbaar werkt het wel bij mij. Uiteraard heeft dat het probleem niet opgelost. Volgens mij stuurde de docent me daarheen, maar ik ben er vrij zeker van dat hij dat in opdracht deed van de vertrouwenspersoon. Ik was bang voor haar :')
Ik hoop toch wel een andere oplossing te vinden dan dwang en dreiging :{. Ik denk eigenlijk niet dat er een oplossing is.
Het werkte hier alleen maar vanwege de extreme externe druk.

Forceren op deze manier werkt (uiteindelijk) niet, omdat dit geen leren maar dresseren is (het heeft het probleem niet opgelost).

Walgelijk dat er vanuit een school zoiets is gedaan. Wat hebben je ouders hiervan gezegd? Want dit is een best abnormale gang van zaken voor een school.

Schijnbaar was die angst voor die vertrouwenspersoon wel terecht.
quote:
[..]

Ik weet het niet. Ik wil niet falen, maar als ik niets doe of inlever faal ik ook dus dat verklaart het niet helemaal.

[..]

Nee het is echt nog niet goed. Zo kan ik het niet inleveren. Naja, praktisch gezien kan het wel maar aangezien ik mezelf dan voor schut zet én niet word toegelaten, kan ik het beter niet inleveren.

Het zou op zich kunnen dat als je het niet inlevert, niemand jouw werk hoeft te zien en dat dat een motivator voor je kan zijn om zeg maar jezelf (al dan niet onbewust) tegen te werken (om te voorkomen dat je zeg maar je 'schandelijke' product verspreidt zonder dat het je wat oplevert).

Hoe weet je zo zeker dat je met dat wat je nu hebt, niet toegelaten zou worden?
Staan er nu soms echt letterlijk maar 12 woorden ofzo?

Als dat laatste zo is, dan denk ik dat ik je sowieso wel gelijk geef :P.
quote:
Wat me erg heeft geholpen was dat voor het eerste tentamen op de universiteit een voorbeeldvraag werd getoond. Ik wist niet wat ik moest verwachten want alles was nieuw, dus was al zenuwachtig voor dat moment :') Maar toen ik het zag was ik meteen opgelucht, dacht 'oh als het zo makkelijk is gaat het wel lukken'. Verder dacht ik bij het maken van de tentamens aan hoeveel medestudenten ik had en dat mijn eventueel ontzettend domme antwoorden vast niet zo zouden opvallen. Dat hielp ook wel.
Herkenbaar. Ik ben geregeld bezig met games modden en hierbij werk ik o.a. veel met tekstbestanden. Maar ik merk dat ik beter kan leren met voorbeelden dan met een (al dan niet ellenlange) uitleg. Dan hoef ik dit alleen maar op m'n eigen manier na te doen, dan heb ik een duidelijk kader van hoe het zeg maar moet.
quote:
Maar daarvoor, toen ik vavo deed, ging het ook al beter. Terwijl de situatie daar leek op die van de middelbare school en ik denk ook niet dat voorgaande alles verklaart.
Maar het was wel een andere situatie waar je blijkbaar minder 'geblokkeerd' raakte.

Jij hebt echt geen blad voor de mond en kan schijnbaar ook vrijuit denken en redeneren, zolang je maar niet 'gehinderd' wordt en je je in een relatief veilige omgeving bevindt.

Tis bij jou een beetje gewoon "*KRAK* en toen stond alles stil....." (kan uiteraard ook meerdere blokkades parallel aan elkaar hebben die zich gaan opstapelen).

En wat daarna gebeurt, lijkt bij jou meer op een soort interne touwtrekwedstrijd (alsof je tegen een muur duwt, de muur duwt gewoon net zo sterk weer terug). Niet zo gek dat je de hele tijd moe bent, zelfs als dit je enige probleem was geweest.
quote:
[..]

Editten doe ik ook vaak, kan ook niet omgaan met een fout die ik niet meer kan verbeteren als de edittijd verstreken is. Of als ik al gequote ben. Fok!ken is mijn exposuretherapie :P Serieus. Soms wil ik ergens graag op reageren maar dan lukt het niet en soms geef ik het dan op.
Ik weet tegenwoordig ook niet altijd wat ik neer moet tikken, maar het meeste doe ik op gevoel en ik heb me in de loop der tijd talloze keren gecontroleerd kwetsbaar opgesteld. In het begin had ik hier veel meer moeite mee (niet zoveel als jij denk ik), maar ik heb d.m.v. trial&error geleerd om er toch wat van te kunnen bakken nu. Mag ook wel met dat enorme postaantal van mij :P. Mijn exposuretherapie was fok!meets en het fokken rondom de meets, wat ging dat moeizaam de eerste jaren (was zonder kalmeringsmiddelen al helemaal best kansloos).

Ik ben dan niet bang om te falen en heb (gelukkig) ook geen gebrek aan lef, maar heb wel de neiging dingen perfect te willen, steeds kleine details verbeteren, dingen efficiënter maken (dit laatste vind ik nog steeds moeilijk). Steeds verder willen perfectioneren, ook al heeft dat rationeel gezien nog maar heel weinig rendement. Die neiging is wel goed om te vormen tot iets bruikbaars.
quote:
Dat vind ik zo jammer.
Chatten gaat je verder best goed af, terwijl er dan wel mensen zijn die het kunnen zien/lezen. Misschien omdat dit om kleinere lappen tekst gaat? Of omdat het meer vertrouwd is?
Hoe goed ben je eigenlijk in het maken van bijvoorbeeld schema's (dus zeg maar schematische info i.p.v. info in de vorm van zeg maar letters, woorden en zinnen)? Loop je daar tegen vergelijkbare problemen aan (meer/minder problemen)?
quote:
[..]

Ja, zo herkenbaar!

[..]

Als de grootst mogelijke faalhaas ooit bij een psycholoog of goedbedoelende vriend komt zal hem nog worden verteld dat hij dat helemaal niet is want ´Je durft wel helemaal alleen te lopen! En hé, je kan ook binnen een kwartier je veters strikken! Wat knap zeg! Je hebt een mailtje gestuurd van maar liefst 12 woorden en er slechts drie uur over gedaan. Echt helemaal fantastisch!´ Zucht ...
O god, vreselijk :')

Aan dit soort gedrag heb ik echt een gruwelijke hekel :').

Er staat tegenwoordig zelfs in mijn behandelplan dat (ongeacht de omstandigheden), hulpverleners niet (nooit!!!) moeten proberen om dit soort dingen bij me te doen, want dan is het best mogelijke resultaat dat ik doe alsof ik het nooit gehoord heb (maar gewoonlijk ga ik zoiemand vrijwel meteen wantrouwen (en nog wat andere negatieve dingen), zeker als dit bij de persoon die dit bij me doet niet om een incident gaat).
quote:
Wat de studie betreft heb ik echt alleen maar gefaald. En dat is een van de belangrijkste dingen in mijn leven. Op andere vlakken doe ik ook van alles fout, dus ik heb niets om het te compenseren.

Natuurlijk zijn er wel dingen waar ik niet in faal, dat geldt voor iedereen. Maar daar red ik het niet mee. De dingen die belangrijk voor me zijn lukken niet.

Ik kan doorgaan met proberen en falen, mezelf dat leed aan blijven doen en blijven hopen dat het toch een keer goed gaat. Maar ik heb daar de energie niet meer voor. Ik ben zo moe van de stress en teleurstellingen. Ik wil dat niet meer.

Of ik moet mijn eisen bijstellen (wat ik regelmatig te horen krijg). Die zijn al niet hoog. Dan moet ik alles wat ik graag zou willen, loslaten. Dan staat het écht vast dat ik een mislukking ben, omdat ik het heb opgegeven. Dat kan en wil ik ook niet. Dan heb ik nog weinig om voor te leven.
Wat zou je allemaal graag willen en welke dingen lukken er (afgezien van je studie) allemaal nog meer niet?

Zijn er dingen die je in het verleden graag wilde en waarbij het je gelukt is die te krijgen?
En zijn er dingen die in het verleden niet lukten en nu wel lukken en waar je ook wel trots op kunt zijn? Kan je überhaupt wel trots op jezelf zijn?

quote:
[..]

Ja. Maar ik heb er toch ook last van als ik weet dat niemand het te zien gaat krijgen. Dat het er staat, dat het bestaat vind ik al te erg.

[..]

Ja, zoals ik al zei, ik geloof er niet echt in. Maar ik wil het zo graag, daarom blijf ik het proberen.
Ik vind de opdracht niet walgelijk, maar alles wat met mij te maken heeft, dus ook alles wat ik produceer.

En dat woord durf ik niet te gebruiken omdat dat misschien zou kunnen suggereren dat het goed is of perfect, terwijl dat niet zo is. Het is niet echt af, want het is niet perfect. Maar het is wel inleverbaar.

[..]

Nee.

quote:
Verder dacht ik bij het maken van de tentamens aan hoeveel medestudenten ik had en dat mijn eventueel ontzettend domme antwoorden vast niet zo zouden opvallen.
Als ik deze gegevens combineer met een aantal dingen uit je pohi (ik ben express heel erg beknopt hier), dan zou ik kunnen concluderen dat je jezelf walgelijk vindt en dat dit je heel erg/bovenmatig bezighoudt.

Klopt dit?

Verder lijk je als de dood te zijn dat je door iemand gekwetst wordt (en al helemaal als dit voor jou onverwachts gebeurt), maar weet niet in hoeverre dit in verband staat met het al dan niet jezelf walgelijk vinden (maar meehelpen zal het in dit geval sowieso niet).

[ Bericht 0% gewijzigd door magnetronkoffie op 09-08-2016 18:49:52 ]
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 18:51:43 #182
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_164370922
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 23:53 schreef kuolema het volgende:

[..]

Oh :{ Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, behalve: sterkte :*.
Thanks.
Sorry maar het lukt me niet de lange stukken te lezen. Weet je zeker dat het vooral faalangst is wat je nekt? Ik dacht dat ook altijd dat faalangst het grootste probleem was bij mij bij zulke dingen. Maar gebleken is dat ik eigenlijk vooral blokkeer doordat ik mezelf ook veel niet gun. Dan liep ik dus al van te voren vast omdat er weleens iets positiefs zou kunnen gebeuren zeg maar. Het heeft alle gevoel en kenmerken van faalangst, alleen de basis was anders. Ik zeg niet dat het bij jou ook zo is, maar je weet nooit...en de aanpak ervan is wat anders dan faalangst aanpakken.
pi_164370983
quote:
en de aanpak ervan is wat anders dan faalangst aanpakken.
@Luchtbel, zou je hier misschien wat meer over willen vertellen?
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 19:05:21 #184
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_164371322
quote:
5s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 18:53 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

@Luchtbel, zou je hier misschien wat meer over willen vertellen?
Ik wil wel maar ik weet niet zo goed hoe.
pi_164371369
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 19:05 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ik wil wel maar ik weet niet zo goed hoe.
Geeft niet, misschien dat iemand anders hier wel een naampje voor heeft of hier meer van weet. Ik weet het zelf ook niet, maar het klinkt wel heel logisch :).

En misschien heeft het helemaal geen naampje, zoals de non-negatieve variant van "piekeren" tot zover ik weet geen naampje heeft, terwijl ie wel gewoon bestaat :P.
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 19:14:16 #186
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_164371604
Het is ook niet iets dat ik zelf reeds succesvol heb afgesloten :D

Ik zal mijn laptop zo even pakken en een poging tot verduidelijking doen.
pi_164371645
..

[ Bericht 99% gewijzigd door Droopie op 09-08-2016 19:16:29 ]
Hell To The Liars
pi_164371684
Laat ook maar, geen zin om oude wonden open te maken vanavond 😏

[ Bericht 45% gewijzigd door Droopie op 09-08-2016 19:22:36 ]
Hell To The Liars
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 19:20:42 #189
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_164371847
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 19:16 schreef Droopie het volgende:

[..]

Laat ook maar, geen zin om oude wonden open te maken vanavond 😏
Huh? Wat heb ik je gedaan?
pi_164371895
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 19:20 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Huh? Wat heb ik je gedaan?
Nee jij niet hoor..
Was mijn eigen wond :)

Wou wel op jouw post reageren..
Sorry als het zo overkwam
Hell To The Liars
pi_164371946
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 19:14 schreef Luchtbel het volgende:
Het is ook niet iets dat ik zelf reeds succesvol heb afgesloten :D

Ik zal mijn laptop zo even pakken en een poging tot verduidelijking doen.
Ohh, super dat je dat wilt doen! :D
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 19:24:46 #192
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_164371984
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 19:22 schreef Droopie het volgende:

[..]

Nee jij niet hoor..
Was mijn eigen wond :)

Wou wel op jouw post reageren..
Sorry als het zo overkwam
Maakt niet uit joh.
Ik vroeg me alleen af waar in jouw verleden ik voor kwam en waarom ik het niet wist ;)
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 19:53:46 #193
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_164372843
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 19:23 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ohh, super dat je dat wilt doen! :D
Sorry. Dit wordt niks.
pi_164374180
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 19:53 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Sorry. Dit wordt niks.
Maakt niet uit, je hebt het geprobeerd en je had goede intenties, dank voor het proberen in elk geval en dank dat je me hier (al dan niet direct en/of bewust) attent op hebt gemaakt :).
pi_164387493
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 04:28 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik heb geen flauw idee, man. Ben langzamerhand gaan geloven in seizoenen. Is onvermijdelijk lijkt het wel. Nu heb ik net zo'n episode gehad en ben ik weer langzaam uit het dal aan het klauteren. Maar ik weet zeker dat als ik over drie weken weer ga studeren dat ik weer terugval, alleen dat het dan moeilijker wordt (vanwege die kutstudie dus). Afgelopen drie weken waren ook heel surrealistisch. Kon die eenzaamheid niet verdragen en liep 's nachts maar in m'n eentje aangeschoten rond op straat. :')

Ik bedoel hoe het daar gaat met jou. :)
Heb je al een beetje zin in maandag gozer? :)
pi_164387524
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 23:41 schreef kuolema het volgende:

Als de grootst mogelijke faalhaas ooit bij een psycholoog of goedbedoelende vriend komt zal hem nog worden verteld dat hij dat helemaal niet is want ´Je durft wel helemaal alleen te lopen! En hé, je kan ook binnen een kwartier je veters strikken! Wat knap zeg! Je hebt een mailtje gestuurd van maar liefst 12 woorden en er slechts drie uur over gedaan. Echt helemaal fantastisch!´ Zucht ...

Natuurlijk zijn er wel dingen waar ik niet in faal, dat geldt voor iedereen. Maar daar red ik het niet mee. De dingen die belangrijk voor me zijn lukken niet.

Ik kan doorgaan met proberen en falen, mezelf dat leed aan blijven doen en blijven hopen dat het toch een keer goed gaat. Maar ik heb daar de energie niet meer voor. Ik ben zo moe van de stress en teleurstellingen. Ik wil dat niet meer.

Of ik moet mijn eisen bijstellen (wat ik regelmatig te horen krijg). Die zijn al niet hoog. Dan moet ik alles wat ik graag zou willen, loslaten. Dan staat het écht vast dat ik een mislukking ben, omdat ik het heb opgegeven. Dat kan en wil ik ook niet. Dan heb ik nog weinig om voor te leven.
Blijven proberen en nooit je droom opgeven, 1000x vallen is niet erg als je maar 1001 keer opstaat. Ik hoop echt voor je dat het beter word, dat verdien je echt wel :*
pi_164389610
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een stemmingsstabilisator?

Ik heb diverse AD geprobeerd maar niets helpt namelijk, ik zie dit als mogelijk optie.
De pieken en dalen wisselen elkaar af.
Ik ken mezelf langer en weet dat dit zometeen in de herfst vast anders zou zijn.
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
pi_164389725
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:26 schreef Bierkrat69 het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een stemmingsstabilisator?

Ik heb diverse AD geprobeerd maar niets helpt namelijk, ik zie dit als mogelijk optie.
De pieken en dalen wisselen elkaar af.
Ik ken mezelf langer en weet dat dit zometeen in de herfst vast anders zou zijn.
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
Als je last hebt van een winterdip, dan kan je overwegen vitamine D bij te slikken. Mijn vitamine D-spiegel was zelfs in hartje zomer (wat) te laag (je kunt een bloedtest hiervoor laten doen). Voor mij lijkt dit geholpen te hebben (ik slik overigens 20mg/dag).
pi_164389812
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:33 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Als je last hebt van een winterdip, dan kan je overwegen vitamine D bij te slikken. Mijn vitamine D-spiegel was zelfs in hartje zomer (wat) te laag (je kunt een bloedtest hiervoor laten doen). Voor mij lijkt dit geholpen te hebben (ik slik overigens 20mg/dag).
20mg vitamine D? Wat voor soort tabletten zijn dat dan en helpt dit voor jouw en hoelang slik je dit? Het probleem is als ik een depressie heb durf ik de deur niet meer uit, dit wil ik dus voorkomen.
Ik heb geen idee of het toeval is maar heb er bijna ieder jaar last van.
Alleen nu de laatste jaren ook in de lente/zomer toevallig dat je het ook benoemd.
pi_164389864
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:38 schreef Bierkrat69 het volgende:

[..]

20mg vitamine D? Wat voor soort tabletten zijn dat dan en helpt dit voor jouw en hoelang slik je dit? Het probleem is als ik een depressie heb durf ik de deur niet meer uit, dit wil ik dus voorkomen.
Ik heb geen idee of het toeval is maar heb er bijna ieder jaar last van.
Alleen nu de laatste jaren ook in de lente/zomer toevallig dat je het ook benoemd.
Gewoon witte uit een potje. Ik gebruik die van de Etos (200 stuks voor ¤3 ongeveer).
Zoals ik al zei, voor mij lijkt dit geholpen te hebben. Ik weet dit niet helemaal zeker, want ik gebruik het nog maar iets van een jaar (1 winter dus).
Als je er in de winter sowieso meer last van lijkt te hebben, kan dit een aanwijzing zijn dat het idd om vitamine D-gebrek gaat.
pi_164390247
quote:
2s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:42 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Gewoon witte uit een potje. Ik gebruik die van de Etos (200 stuks voor ¤3 ongeveer).
Zoals ik al zei, voor mij lijkt dit geholpen te hebben. Ik weet dit niet helemaal zeker, want ik gebruik het nog maar iets van een jaar (1 winter dus).
Als je er in de winter sowieso meer last van lijkt te hebben, kan dit een aanwijzing zijn dat het idd om vitamine D-gebrek gaat.
Dit soort vitaminegebreken moet je wel even via je huisarts spelen. Het is niet echt goed voor je om random pillen te slikken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mon 'en!
pi_164390369
quote:
1s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:59 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Dit soort vitaminegebreken moet je wel even via je huisarts spelen. Het is niet echt goed voor je om random pillen te slikken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Klopt, maar dit leek me ook wel een logisch gegeven, aangezien een bloedtest sowieso via de HA of psychiater gaat (evenals depressie) en ik pas begon met slikken toen na een bloedtest ook daadwerkelijk bleek dat mijn vitamine D te laag was (ik wil niet voor niks gaan slikken, ben een beetje anti-pillen wat dat betreft).
pi_164390461
quote:
1s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:59 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Dit soort vitaminegebreken moet je wel even via je huisarts spelen. Het is niet echt goed voor je om random pillen te slikken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben er niet zeker van of het daardoor komt.
Bij mijn vorige depressie heb ik een bloedtest laten doen, hier kwam niets vreemd naar voren.
Dat zal ik dan toch wel gehoord moeten hebben?
pi_164390732
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 12:07 schreef Bierkrat69 het volgende:

[..]

Ik ben er niet zeker van of het daardoor komt.
Bij mijn vorige depressie heb ik een bloedtest laten doen, hier kwam niets vreemd naar voren.
Dat zal ik dan toch wel gehoord moeten hebben?
Ik had al enkele tientallen jaren last van depressieklachten en bij mij hebben ze de vitamine D pas vorig jaar voor 't eerst gemeten, nadat ik daar zelf expliciet om gevraagd had. Het was bij mij in elk geval niet standaard en ik liep toen al jaren bij de GGZ. Ik hoorde toen dat het pas sinds kort wat meer in beeld kwam, het vitamine D verhaal, dus het zou heel goed kunnen dat je daar ook nooit op bent getest (nooit zomaar ergens vanuit gaan, das wel een ding wat ik heb geleerd als het om omgang met mensen gaat).
pi_164390853
Je kan ook je B12 laten checken. Dat heb ik ook laten doen. Ik wacht nog op de uitslag.
pi_164391373
quote:
4s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 12:19 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik had al enkele tientallen jaren last van depressieklachten en bij mij hebben ze de vitamine D pas vorig jaar voor 't eerst gemeten, nadat ik daar zelf expliciet om gevraagd had. Het was bij mij in elk geval niet standaard en ik liep toen al jaren bij de GGZ. Ik hoorde toen dat het pas sinds kort wat meer in beeld kwam, het vitamine D verhaal, dus het zou heel goed kunnen dat je daar ook nooit op bent getest (nooit zomaar ergens vanuit gaan, das wel een ding wat ik heb geleerd als het om omgang met mensen gaat).
Dank ik ga het eens laten testen.
Het is wel zo dat ik ook problemen heb met andere dingen.
(loslaten, prive situatie, stress, werk niet kunnen volhouden, weinig energie en ook veel pieken en dalen dus) Vandaar de optie stemmings stablisator
pi_164391516
Ik had trouwens in de winter ook een vitamine D-tekort.. na een kuurtje ging het een paar weken beter en toen stortte ik volledig in. Het is dus zéker geen wondermiddel :)
Mon 'en!
pi_164391755
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 12:50 schreef Bierkrat69 het volgende:

[..]

Dank ik ga het eens laten testen.
Het is wel zo dat ik ook problemen heb met andere dingen.
(loslaten, prive situatie, stress, werk niet kunnen volhouden, weinig energie en ook veel pieken en dalen dus) Vandaar de optie stemmings stablisator
Is goed :).

Alle kleine beetjes kunnen helpen om je net wel over die drempel te krijgen, zeker als het structureel helpt voor zeg maar de wat langere termijn en dit positieve effect langdurig aanwezig blijft.

Zelfs als je na een maand nog niks merkt, een jaar lang structureel een klein beetje kan al een veel groter (positief) verschil uitmaken en dat verschil stapelt zich op, net zoals structureel negatieve dingen dat op negatieve manieren kunnen doen :). Vaak ben je je daar niet eens meteen bewust van.

Ik weet niet precies wat je met stemmingsstabilisator bedoelt, is dat meer een manisch-depressief ding (zoals Lithium)?
pi_164391812
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 12:56 schreef bloempjuh het volgende:
Ik had trouwens in de winter ook een vitamine D-tekort.. na een kuurtje ging het een paar weken beter en toen stortte ik volledig in. Het is dus zéker geen wondermiddel :)
Waarom deed je een kuurtje van maar een paar weken?
Vitamine D-gebrek is een structureel iets (dacht ik) en moet je voor veel langere tijd blijven gebruiken (had iets met een spiegel te maken ofzo?).

Heb je voordat je aan je kuurtje begon en nadat je was ingestort je vitamine D nog laten testen? Zo ja, wat bleek daaruit?
pi_164392115
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2016 11:38 schreef Bierkrat69 het volgende:

[..]

20mg vitamine D? Wat voor soort tabletten zijn dat dan en helpt dit voor jouw en hoelang slik je dit? Het probleem is als ik een depressie heb durf ik de deur niet meer uit, dit wil ik dus voorkomen.
Ik heb geen idee of het toeval is maar heb er bijna ieder jaar last van.
Alleen nu de laatste jaren ook in de lente/zomer toevallig dat je het ook benoemd.
Bijna heel NL heeft een vit D tekort in de winter, dit omdat de zon dan gewoon te ver weg staat. Ik neem het ook in de winter, ook om meer energie te krijgen. Als je niet teveel neemt dan kan het geen kwaad :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')