Polenta kán heel lekker zijn hoor, wij maken het met kaas en kruiden en bouillon, snijden er blokken van en bakken. Gewoon puur alleen de pap is natuurlijk niks aan nee.quote:Op zondag 7 augustus 2016 22:51 schreef RobinOok het volgende:
Eensch. Die polenta was net zo minimalistisch.
Maar daarbij was ik blij dat het minimaal was. Polenta is yuk. Ook al was deze best aardig, meer dan een paar hapjes moet je niet doen.
Iwania?quote:Op maandag 8 augustus 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:
Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
Grappig. Ik gaf het een onvoldoende in juli jl.quote:Op zondag 7 augustus 2016 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Na jaren weer eens naar Lux geweest. En dat is wel bevallen. Kleeeein beetje het gevoel van kleren van de Keizer enzo, maar ja, dat is Italiaans nu eenmaal: simpel en een ietsiepietsie saai.
Evengoed vond ik het lekker en vooral leuk. Het tempo zat er op verzoek ook lekker in, dus we gaan vast nog wel eens terug.
Restaurant Lux in Rotterdam
* groenten uit de houtoven
* asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
* mosselen, doperweten, pancetto, knoflook
* witte polenta met tuinboontjes en Parmezaanse kaas
* spaghetti met geschaafd tonijnhart en een warme dooier.
* gestoofde octopus met gegrillde spitskool en geraspte mierikswortel
* bavette met aardappel en meiknolletjes.
Waar: Restaurant Lux op de 's Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs :40 euro voor 7 gangen + 24 euro voor 4 glazen wijn.
Cijfer: 7,6
Gewaagd blauw nog wel! Blauw schijnt je eetlust juist te bederven. Het ziet er allemaal nochtans heerlijk uitquote:
Gelezen in psychologiemagazine zekerquote:Op maandag 8 augustus 2016 12:57 schreef Isabeau het volgende:
Blauw schijnt je eetlust juist te bederven.
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat typequote:
Nog erger Heerlijk!quote:Op maandag 8 augustus 2016 13:13 schreef Isabeau het volgende:
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type
Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal
Onglet van kalf met mousse van ganzenlever
Scherp!!quote:Op maandag 8 augustus 2016 14:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
Niemand die het weet.quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou blij zijn met zo'n diner
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet?
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
Volgens Mr. Googlequote:
Je bent goed. Het verhaal.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:47 schreef anndb het volgende:
[..]
Volgens Mr. Google
De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.
Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:26 schreef anndb het volgende:
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen
Ja had er eigenlijk wel een beetje genoeg van. Maar dat was ook het enige. Was beetje korrelig en echt bloemkool achtig. Natuurlijk te verwachten bij een gerechtje van bloemkool maar vond daar nou niet echt een speciale smaak aan zitten. Vooral gezien ik al eerder zo'n gerecht had geproefd. Andere gerechtjes waren trouwens super, vooral de amuse van varkenskop (helaas niet op de foto) viel me super goed mee en was echt erg lekker. Rest was uiteraard ook goed, maar als ik zoiets normaal op de kaart zou zien staan zou ik het niet bestellen en dat was eigenlijk het beste.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit.
Leuk dat het jou beviel want daar gaat het in de basis om. Mij lijkt het niets. Beetje een restaurant Fritzgerald Rotterdam gevoel.quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen
[knip]
Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5
De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |