Gister met minilot naar de Efteling geweest, en daarna wat wezen eten in het Almere van Brabant: Tilburg.
Een mede-bakker gevraagd om tips, maar die gaf aan dat alles dicht zou zijn op maandag, en de enige opties RAW en de Dönerzaak op het station waren. Wij raw gegoogeld, en daar langs gegaan.
Bij binnenkomst gaven ze aan dat we vijf minuten moesten wachten. Wij gaven aan ongeveer een uur en een kwartier de tijd te hebben, of dat ging. Ja, geen probleem.
Na tien minuten zaten we aan de derde tafel wachtend om weer verplaatst te worden, maar dit gebeurde niet meer. Na een wat rommelig begin kwam het eten. Wel onze reis aangepast want we kregen al de indruk dat we dit niet gingen redden in een uur en een kwartier.
Mini had gegrilde courgette met een salade met (ruime hoeveelheid) geitenkaas en walnoot. De salade was erg lekker, de gegrilde courgette bleek bij aankomst een aubergine te zijn. Die niet geheel gaar was. De bediening (erg jong + tent nog maar een paar maanden open) hierop gewezen, en die keken in eerste instantie naar het bord alsof ze het verschil tussen een aubergine en courgette niet wisten
Meisje dat we er vervolgens naar vroegen wees ons er vervolgens wel op dat er courgette onder het gerecht lag. Wij hebben aangegeven dat die niet gegrilled was, wat ze enkel kon bevestigen.
Ik had warmgerookte zalm. Die was echt pefrect, niets op aan te merken. Niet vissig, niet overdone, mooie rooksmaak. Groene asperges erbij, top gerecht verder.
Achteraf nog een hangop met amarenenkersen, gevriesdroogde framboos, en bastogne voor mini en tiramisu met limoncellopoeder (+limoncello van 't huis
) voor mij. Desserts vers gemaakt, geen prefab. Die van mini erg lekker, die van mij was op zich prima maar had wat steviger de limoensmaak mogen hebben. Het groene poeder leek nu meer decoratief.
Waar? RAW, Tilburg, op kruipafstand van het station
Wanneer? 17-10
Wat at je? Gegrilde euh.. Aubergine en gerookte zalm, tiramisu, hangop, twee limoncello Spritz en een Limoncello
Impressie? De bediening was soms wat knullig maar wel vriendelijk en oprecht geïnteresseerd. Mini haar aubergine was niet volledig gaar, wel goed gekruid en het was dus geen courgette. Mijn zalm was top. Zalm daar gerookt, desserts daar gemaakt.
Kosten? Ca. ¤60 met twee.
Cijfer? 7 (met groeimogelijkheden
)