abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:06:00 #1
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_163528447
Nog dit jaar zullen de Britten waarschijnlijk gaan stemmen of het land in de EU dient te blijven. De datum staat nog niet vast en in principe kan deze tot eind 2017 worden gerekt. De verwachting is dat een Referendum gehouden gaat worden in de tweede helft van 2016.



Een korte introductie en bijna alles wat je moet weten:
http://www.bbc.com/news/uk-politics-32810887

Overzicht peilingen:
https://en.wikipedia.org/(...)embership_referendum

Een groot deel van de peilingen zijn zeer verdeeld maar voorspellen een nek- aan nekrace tussen beide kampen. Veel media houden het erop dat het Eurosceptische kamp op dit moment een lichte voorsprong heeft.

Politico, sinds kort de Brusselse spreekbuis voor al het Europa-nieuws, heeft 10 redenen genoemd waarom dit Referendum in niets is te vergelijken met het Brexit Referendum van 1975:
http://www.politico.eu/ar(...)it-cameron-1975-eec/

Enkele punten die interessant zijn of kunnen worden voor de komende campagne zijn:

quote:
2) The press was overwhelmingly in favor. Only the communist Morning Star was Euroskeptic. The Sun, Mail, Telegraph and other papers which have been critical of the EU in the past 25 years were all strongly pro-European in 1975.
http://www.telegraph.co.u(...)e-EU-referendum.html
http://www.thesun.co.uk/s(...)he-door-over-EU.html
http://www.dailymail.co.u(...)campaign-Brexit.html

quote:
3) The Confederation of British Industry, the British Chambers of Commerce and other business outfits had not produced the kind of negative critical reports on EU regulations and red tape which have been a staple output of business confederations in recent years. In 1975 413 out of 416 top FTSE CEOs said they supported the In campaign. A survey of top firms conducted in December 2015 found that only 4 percent would campaign to avoid Brexit.
Enkele grote (Amerikaanse) Banken en ondernemingen, waaronder Goldman Sachs, hebben recent, en na het World Economic Forum in Davos (mede als gevolg van druk door David Cameron die stelt alleen iets te kunnen doen tegen Brexit als er meer investeringen komen) geld gestopt in de campagne tegen een Brexit. Andere bedrijven dreigen Groot-Brittannië te verlaten als het voor een Brexit stemt. Maar aan de andere kant heeft Toyota gezegd sowieso te blijven wat de Britten ook kiezen. Verder zijn er veel Hedge Fund Managers die het Brexit-kamp financieel ondersteunen. De reden waarom:

http://www.theguardian.co(...)ds-supporting-brexit

quote:
5) In 1975 the Tory leadership, including Margaret Thatcher, was strongly supportive. There were cross-party platforms. All the big beasts of Labour — Jim Callaghan, Roy Jenkins, Denis Healey and Edward Short were in favor. The younger Labour generation of John Smith, Shirley Williams and David Owen were pro-Europe. Today the stars of the Tory Party like London Mayor Boris Johnson, or the ambitious Business Secretary Sajid Javid are openly Euroskeptic and could tip the balance if they lead the Brexit campaign. No one will listen to Labour as the party is lost in its inner-party turmoil over its hard-left new leader, Jeremy Corbyn.
Een interessant gegeven is dat de stoelendans is begonnen. Cameron zou overwegen de post van Minister van Buitenlandse Zaken aan Boris Johnson te geven om zo een Euroskeptische campagne van zijn kant te voorkomen. De huidige Minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond, is al openlijk Euroskeptisch. Minister van Buitenlandse Zaken Theresa May is ook zeer kritisch geweest in het verleden en weigert nog steeds uit te sluiten dat ze het Brexit-kamp zal gaan leiden. Bovendien is zij een van de gegadigden om David Cameron op te volgen als partijleider (zie hieronder). De keuze voor ministerposten en de positie van de regering zal afhangen van David Cameron. In Brussel komen zijn eisen om Groot-Brittannië niet aan en werd in Davos recent nog gewaarschuwd door Premier Mark Rutte namens EU-voorzitter Nederland (tweede link). Cameron richt zich daarom op een second best resultaat en dat is zoveel mogelijk steun van buitenlandse investeerders zien te krijgen. Met hun geld denk hij de steun tegen een Brexit te kunnen Rechtvaardigen.

http://www.volkskrant.nl/(...)-voorkomen~a4211058/
http://www.ft.com/cms/s/0(...)90-291e94b77c8f.html

quote:
7) Although Harold Wilson had to allow Labour ministers and MPs to speak against Europe, the only minister with status who did so was Tony Benn who already by then was seen as eccentric and drifting out to the far left. Now Cameron has given carte blanche to any cabinet minister to play to the Tory Eurosceptic gallery. The referendum vote fuses with the vote in the next 24 months for a successor to David Cameron who has announced he is standing down as leader and prime minister before the next election due to take place in 2020.

Wannabe Cameron successors like Boris Johnson, Theresa May, Sajid Javid or Michael Gove are natural Euroskeptics. No. 10 officials reckon two-thirds of Tory MP are Euroskeptic, as is the large majority of party members. They will chose the next leader. So the temptation for top Tories is to go for Brexit, win, and enter No. 10 as champions of the Tories who want out of Europe. Alternatively do they muzzle themselves in the campaign and tell MPs and the party activists who will vote for Cameron’s successor that they must now be pro-European? None of these high stakes were in play in 1975.
De verkiezing van een nieuwe Tory-leider zal naar verwachting nauw samenhangen met het Brexit-Referendum. Een succesvol resultaat en leiderschap in de campagne voor de ene positie kan zomaar leiden tot de opvolging van David Cameron.



De weg naar een Brexit is nog zeer lang. De exacte datum is nog niet eens bekend maar het belooft hoe dan ook spannend te worden. Groot-Brittannië is uiterst verdeeld en de gebeurtenissen in Parijs en Keulen lijken de voorstanders van een Brexit geen windeieren te leggen.

http://www.dailymail.co.u(...)-migrant-crisis.html

David Cameron is momenteel hard bezig met campagne voeren in Brussel om vooral aan zijn eisen tegemoet te komen; dat wil zeggen minder gedwongen immigranten (van binnen en buiten Europa), een aangepast welvaartsbeleid jegens nieuwkomers van landen binnen de EU (vooral Oostblok), en andere speciale beschermingsmaatregelen voor niet-Eurolanden in de EU. Verder heeft 'Chancelor of the Exchequer', George Osborne, de Britse financiële en principiele eisen voor de EU nog eens specifiek benoemd. Het komt er vooral op neer dat Groot-Brittannië een garantie wil dat het niet gestraft wordt als het buiten de Eurozone blijft. Voor de Britten gaat het om een 'Single Markt' en het wil daarin niet benadeeld worden als het blijft vasthouden aan een eigen munt.

http://www.euractiv.com/s(...)nds-eu-reform-315302

Juncker heeft er een erezaak van gemaakt om Cameron in vrijwel niets tegemoet te komen, overtuigd dat hij door interne druk van andere politici en de zakenwereld toch overstag zal gaan, ook Mark Rutte namens EU-voorzitter Nederland heeft hem verteld zijn toon te matigen en een Brexit niet serieus te overwegen al dan niet te steunen. Cameron heeft in ieder geval wel de steun gekregen van enkele grote buitenlandse investeerders. Of dit genoeg zal zijn om een campagne tegen Brexit te rechtvaardigen, wat Cameron naar verwachting zal doen, valt nog te bezien.

Hoofdrolspelers

David Cameron



Premier en leider van de Conservative Party

Standpunt: Onbekend, zegt in principe in de EU te willen blijven maar zal zijn stem laten afhangen van onderhandelingen met de EU of steun van buitenlandse investeerders, verwachting is dat hij tegen een Brexit zal stemmen.

Jeremy Corbyn



Leider Labour

Standpunt: In het verleden zeer Euroskeptisch, sinds hij leider is van Labour heeft hij zijn toon moeten matigen en heeft aangekondigd tegen een Brexit te stemmen, dit verhindert niet dat veel van zijn aanhangers zeer Euroskeptisch zijn en de keuze voor Corbyn als partijleider ook een voorbode kan zijn wat veel Labour-leden zullen gaan stemmen tijdens het Referendum.

Niger Farage



Leider UKIP en lid van het Europees Parlement

Standpunt: Hét gezicht van Euroskeptisch Groot-Brittannië, pleit al zo lang men zich kan heugen voor een Brexit, werkt momenteel al samen met vertegenwoordigers van verschillende partijen om dit standpunt realiteit te maken.

Boris Johnson



Voormalig Burgemeest Londen, genoemd als opvolger van Cameron en mogelijk Minister van Buitenlandse Zaken, Conservative Party

Standpunt: Wordt steevast in het Euroskeptische kamp genoemd, in werkelijkheid heeft hij zich nog niet uitgesproken lijkt een keuze af te laten hangen van zijn eigen politieke toekomst, kan het uitstekend vinden met David Cameron dus ook in deze campagne zullen ze ongetwijfeld twee handen op één buik vormen.

Theresa May



Minister van Binnenlandse Zaken, mogelijk opvolger van Cameron, Conservative Party

Standpunt: Euroskeptisch, wordt genoemd als mogelijke leidster van het Brexit-kamp en heeft de steun van Farage, zelf weigert ze vooralsnog uitsluitsel te geven over welke richting ze op gaat.

Sajid Javid



Secretary of State for Business, Innovation and Skills, mogelijk opvolger van Cameron, Conservative Party

Standpunt: Zeer Euroskeptisch, veel meer uitgesproken dan Theresa May en zeer populair binnen de Conservative Party, lijkt minder geneigd zijn voorkeur af te laten hangen van wat de regering kiest in tegenstelling tot bijvoorbeeld Minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond die ook uitgesproken Euroskeptisch is

Tony Blair



Oud-premier en partijleider van Labour

Standpunt: Tegen een Brexit, Blair is vriendjes en generatiegenoot van de Europese politici die de recent EU-crisis hebben ingeleid (Schroder, Balkenende, Chirac, Sarkozy, maar ook Schultz en Juncker dienen genoemd te worden), tegenwoordig is Blair in te huren en verkondigt datgene waar hij betaald voor krijgt, of hij betaald wilt worden voor een eventuele campagne tegen een Brexit is onbekend, de oud-premier die Labour flink heeft verrechtst heeft nog altijd een zeer omstreden reputatie bij veel van zijn partijgenoten en stemmers.

Belangrijke Data:

Februari: Top van de EU-leiders, David Cameron zou deze top als deadline hebben gegeven om tot een akkoord te kunnen komen met de rest van Europa.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:08:37 #2
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528467
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:03 schreef Perrin het volgende:

[..]

Omdat het een inhoudsloze blaaskaak is zonder dat hij verantwoordelijk neemt voor de situatie die hij heeft helpen creëren. Politicus van het niveautje belletje-trekken.
Hoe kan hij verantwoordelijkheid nemen? Zijn partij heeft geen macht. Als Ukip het voor het zeggen had dan was hij echt niet weggegaan.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:10:04 #3
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_163528480
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:08 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Hoe kan hij verantwoordelijkheid nemen? Zijn partij heeft geen macht.
Iig niet door zo snel mogelijk weg te rennen zodra zijn Brexit daadwerkelijk in zicht komt. Als leider van Ukip had hij de boel kunnen helpen sturen. Hij koos ervoor om als een klein kind na belletje-trekken het hazenpad te kiezen. Dat jij zo'n man adoreert, zegt al genoeg.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_163528482
De OP is inmiddels ook wel aan revisie toe. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_163528488
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:08 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Hoe kan hij verantwoordelijkheid nemen? Zijn partij heeft geen macht. Als Ukip het voor het zeggen had dan was hij echt niet weggegaan.
Het belangrijkste werk met betrekking tot de Brexit moet nog beginnen, daarop zou hij als partijleider van UKIP meer invloed op kunnen hebben dan als willekeurige EP-plucheplakker.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:12:17 #6
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_163528498
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:10 schreef Monolith het volgende:
De OP is inmiddels ook wel aan revisie toe. :P
Ik sta open voor suggesties :)
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_163528505
quote:
De EU kan zoveel willen. De Britten willen niet meer meedoen aan de Europese nachtmerrie. Als de conservatieven niet naar de meerderheid van het Britse volk luistert dan blazen ze zichzelf op.
Het VK hoeft geen toegang te krijgen tot de Europese interne markt. Dat is inderdaad hun eigen keuze. Echter, dat heeft ook nadelen en zou de conservatieven ook opblazen.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:13:24 #8
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528507
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:10 schreef Perrin het volgende:

[..]

Iig niet door zo snel mogelijk weg te rennen zodra zijn Brexit daadwerkelijk in zicht komt. Als leider van Ukip had hij de boel kunnen helpen sturen. Hij koos ervoor om als een klein kind na belletje-trekken het hazenpad te kiezen. Dat jij zo'n man adoreert, zegt al genoeg.
Dus jij denkt echt dat hij 17 jaar een toneelstukje zat op te voeren. Alleen voor de aandacht? Maar als hij het alleen voor de aandacht deed waarom gaat hij dan nu weg nu hij nog meer aandacht kan krijgen?
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:13:59 #9
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_163528510
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:13 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dus jij denkt echt dat hij 17 jaar een toneelstukje zat op te voeren. Alleen voor de aandacht? Maar als hij het alleen voor de aandacht deed waarom gaat hij dan nu weg nu hij nog meer aandacht kan krijgen?
Ik denk dat het een typische politicus is, en nog wel een van de minst verantwoordelijke soort. Blaten maar geen wol.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:16:03 #10
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528516
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:10 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Het belangrijkste werk met betrekking tot de Brexit moet nog beginnen, daarop zou hij als partijleider van UKIP meer invloed op kunnen hebben dan als willekeurige EP-plucheplakker.
Nee, hij kan niks doen. Hij kan wel iets doen, mensen vinden zijn mening nog steeds belangrijk, maar dat kan hij ook buiten de partij doen.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:17:20 #11
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_163528524
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:16 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Nee, hij kan niks doen. Hij kan wel iets doen, mensen vinden zijn mening nog steeds belangrijk, maar dat kan hij ook buiten de partij doen.
We zullen zien. Tot nu toe worden alle pro-Brexit politici ineens erg bleekjes rond de neus nu er ineens echt meer van ze wordt verwacht dan praatjes.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:22:17 #12
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528544
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:13 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Het VK hoeft geen toegang te krijgen tot de Europese interne markt. Dat is inderdaad hun eigen keuze. Echter, dat heeft ook nadelen en zou de conservatieven ook opblazen.
De conservatieven zullen minder schade lijden als ze de uitslag van het referendum wel respecteren dan als ze het niet respecteren.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:30:03 #13
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528575
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:13 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik denk dat het een typische politicus is, en nog wel een van de minst verantwoordelijke soort. Blaten maar geen wol.
De Conservative Party heeft nu de verantwoordelijkheid. Hij kan niks doen. Hij streed voor iets en hij heeft zijn doel bereikt.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:41:36 #14
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528640
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:17 schreef Perrin het volgende:

[..]

We zullen zien. Tot nu toe worden alle pro-Brexit politici ineens erg bleekjes rond de neus nu er ineens echt meer van ze wordt verwacht dan praatjes.
Ach, na onze verkiezingen in 2017 zullen er ook wat politici bleekjes rond de neus worden. The Conservative party heeft de macht. Het enige wat er nu gebeurd is dat de kaarten even opnieuw geschud moeten worden. Daar komen ze wel uit. Maar als je dat al desastreus vindt dan moeten wij wel helemaal de ondergang nabij zijn in 2017. Vier, waarschijnlijk vijf partijen die totaal verschillen moeten dan een coalitie gaan vormen terwijl ze daar ook nog eens intern verdeeld over zullen zijn, zowel de politici, partijleden en achterban en maar een gedeelte van de macht kunnen krijgen en daarvoor heel veel moeten slikken. Vergeleken daar mee stelt de politieke situatie in het VK niks voor.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:45:21 #15
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163528665
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:41 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]
Vier, waarschijnlijk vijf partijen die totaal verschillen moeten dan een coalitie gaan vormen terwijl ze daar ook nog eens intern verdeeld over zullen zijn,
Ja, dat dacht iedereen een paar maanden voor de laatste TK-verkiezingen ook. Een dag na de verkiezingen zag het er opeens heel anders uit. En vrijwel altijd zie je dat de peilingen een driekwart tot een half jaar voor de verkiezingen een totaal ander beeld geven dan de daadwerkelijke verkiezingen.
De huidige peilingen zeggen werkelijk hélémaal niets.
in a crowd you lose humanity
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:45:31 #16
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_163528668
Eerst gaat Farage onafhankelijkheidsdag uitroepen. Vervolgens merkt ie op dat dit soort rituelen er niet zijn:


Waarschijnlijk komt onze Nigel tot de conclusie dat de Brexit nog niet een denderend succes lijkt.
En tot slot peert ie hem maar om vervolgens nog wat geld op te strijken in Brussel waar ie nauwelijks aanwezig is. De Britten hebben echt dieptrieste politici.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:48:29 #17
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528689
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:45 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ja, dat dacht iedereen een paar maanden voor de laatste TK-verkiezingen ook. Een dag na de verkiezingen zag het er opeens heel anders uit. En vrijwel altijd zie je dat de peilingen een driekwart tot een half jaar voor de verkiezingen een totaal ander beeld geven dan de daadwerkelijke verkiezingen.
De huidige peilingen zeggen werkelijk hélémaal niets.
Ik betwijfel het maar als jij denkt dat PVDA en VVD volgend jaar elk weer 40 zetels scoren dan is dat jouw goed recht.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:53:16 #18
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528720
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:45 schreef Falco het volgende:
Eerst gaat Farage onafhankelijkheidsdag uitroepen. Vervolgens merkt ie op dat dit soort rituelen er niet zijn:
[ afbeelding ]

Waarschijnlijk komt onze Nigel tot de conclusie dat de Brexit nog niet een denderend succes lijkt.
En tot slot peert ie hem maar om vervolgens nog wat geld op te strijken in Brussel waar ie nauwelijks aanwezig is. De Britten hebben echt dieptrieste politici.
Dus de politici in het VK zijn dieptriest en het volk is dieptriest? Mooi toch dat "we" dan van het VK af zijn, dan kunnen we ons weer op interessantere landen gaan richten zoals Oeganda, Nigeria en Zimbabwe. Zal de EU nog welvarender worden.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 08:58:51 #19
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_163528758
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:53 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dus de politici in het VK zijn dieptriest en het volk is dieptriest? Mooi toch dat "we" dan van het VK af zijn, dan kunnen we ons weer op interessantere landen gaan richten zoals Oeganda, Nigeria en Zimbabwe. Zal de EU nog welvarender worden.
Grappig dat je nu drie voormalige Britse kolonies noemt die een veel nauwere band hebben met het VK dan met de EU.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:00:15 #20
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528770
Infrastructuur, welvaart, opleiding, lage corruptie van een land schijnt allemaal niet mee te tellen. Het enige wat telt is de interne markt van de EU. Dan vraag ik me nog steeds af waarom we niet heel Afrika in de EU opnemen.
pi_163528775
quote:
5s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:00 schreef Braindead2000 het volgende:
Infrastructuur, welvaart, opleiding, lage corruptie van een land schijnt allemaal niet mee te tellen. Het enige wat telt is de interne markt van de EU. Dan vraag ik me nog steeds af waarom we niet heel Afrika in de EU opnemen.
:O
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:01:31 #22
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_163528787
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:53 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dus de politici in het VK zijn dieptriest en het volk is dieptriest? Mooi toch dat "we" dan van het VK af zijn, dan kunnen we ons weer op interessantere landen gaan richten zoals Oeganda, Nigeria en Zimbabwe. Zal de EU nog welvarender worden.
Ik heb nergens gezegd dat het volk dieptriest is. Hooguit wil ik beweren dat 52% dieptriest is, al vergeef ik er een hoop aangezien ze gewoon de hele tijd voorgelogen zijn door dieptrieste politici.

En de drie landen die je noemt hebben overigens nauwere banden met het VK, maar goed dat geheel terzijde.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:02:10 #23
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528798
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:58 schreef Gutmensch het volgende:

[..]

Grappig dat je nu drie voormalige Britse kolonies noemt die een veel nauwere band hebben met het VK dan met de EU.
Wat wil je daarmee zeggen? Hoe uit de invloed van de EU of van het VK zich in die landen?
pi_163528843
quote:
5s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:00 schreef Braindead2000 het volgende:
Infrastructuur, welvaart, opleiding, lage corruptie van een land schijnt allemaal niet mee te tellen. Het enige wat telt is de interne markt van de EU. Dan vraag ik me nog steeds af waarom we niet heel Afrika in de EU opnemen.
:')
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:06:23 #25
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528845
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:01 schreef Falco het volgende:

[..]

Ik heb nergens gezegd dat het volk dieptriest is. Hooguit wil ik beweren dat 52% dieptriest is, al vergeef ik er een hoop aangezien ze gewoon de hele tijd voorgelogen zijn door dieptrieste politici.

En de drie landen die je noemt hebben overigens nauwere banden met het VK, maar goed dat geheel terzijde.
Ik doe ff met de rest mee. Het VK is een land met 52% racisten, nationalisten en tokkies en een magere 65 miljoen inwoners. Waarom maken we ons dan zo druk over dat pauperland? Beter kwijt dan rijk toch?
pi_163528852
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:06 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ik doe ff met de rest mee. Het VK is een land met 52% racisten, nationalisten en tokkies en een magere 65 miljoen inwoners. Waarom maken we ons dan zo druk over dat pauperland? Beter kwijt dan rijk toch?
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:06 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

:')
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:06:50 #27
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_163528853
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:02 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Wat wil je daarmee zeggen? Hoe uit de invloed van de EU of van het VK zich in die landen?
Dat jouw algemene kennis kennelijk niet zoveel voorstelt.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
pi_163528890
Nigel :')
Ja doei.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:09:49 #29
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528893
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:06 schreef Gutmensch het volgende:

[..]

Dat jouw algemene kennis kennelijk niet zoveel voorstelt.
Wat heeft de inhoud van mijn post te maken met het feit dat die landen voormalige koloniën van het VK waren?
pi_163528918
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:09 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Wat heeft de inhoud van mijn post te maken met het feit dat die landen voormalige koloniën van het VK waren?
Welke inhoud?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_163528931
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:11 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Welke inhoud?
Ghehehe.
Ja doei.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:14:06 #32
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163528953
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:11 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Welke inhoud?
Het enige wat schijnt te tellen is de interne markt van de EU en zijn 500 miljoen inwoners. Waarom zoveel energie in het VK steken dan? Kunnen we toch net zo goed heel Afrika of een paar landen uit dat continent bij de EU voegen. Die zullen vast minder tegenstribbelen.
pi_163528973
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:14 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Het enige wat schijnt te tellen is de interne markt van de EU en zijn 500 miljoen inwoners. Waarom zoveel energie in het VK steken dan? Kunnen we toch net zo goed heel Afrika of een paar landen uit dat continent bij de EU voegen. Die zullen vast minder tegenstribbelen.
Wat een gebazel man. Wil je nou echt serieus wat toevoegen aan de discussie of ben je hier alleen maar om mensen te kutten?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:22:27 #34
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_163529063
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:06 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ik doe ff met de rest mee. Het VK is een land met 52% racisten, nationalisten en tokkies en een magere 65 miljoen inwoners. Waarom maken we ons dan zo druk over dat pauperland? Beter kwijt dan rijk toch?
Je zegt het nogal bout, maar dat is ook gechargeerd momenteel de houding van de EU. Een afkoelingsperiode/bezinningsperiode is prima, maar laten ze vlot maar artikel 50 in werking stellen is hun standpunt.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:23:51 #35
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163529084
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:15 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Wat een gebazel man. Wil je nou echt serieus wat toevoegen aan de discussie of ben je hier alleen maar om mensen te kutten?
Ik schijn het alleen op deze manier duidelijk te kunnen maken. Als ik zeg: Het VK is een groot, welvarend, goed opgeleid land met een goede infrastructuur en een vrije interne markt die "wij" niet zomaar onze wil op kunnen leggen omdat "wij"met 500 miljoen zijn en die "wij" niet zo makkelijk kunnen missen dan begrijpen mensen het niet "want wij zijn met meer, wij zijn met 500 miljoen" is dan de reactie. Daarom probeer ik met het tegenovergestelde duidelijk te maken dat "wij zijn met veel meer" niet zo'n goed argument is.
pi_163529152
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:23 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ik schijn het alleen op deze manier duidelijk te kunnen maken. Als ik zeg: Het VK is een groot, welvarend, goed opgeleid land met een goede infrastructuur en een vrije interne markt die "wij" niet zomaar onze wil op kunnen leggen omdat "wij"met 500 miljoen zijn en die "wij" niet zo makkelijk kunnen missen dan begrijpen mensen het niet "want wij zijn met meer, wij zijn met 500 miljoen" is dan de reactie. Daarom probeer ik met het tegenovergestelde duidelijk te maken dat "wij zijn met veel meer" niet zo'n goed argument is.
Stop er nou maar gewoon mee.
pi_163529159
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:23 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ik schijn het alleen op deze manier duidelijk te kunnen maken. Als ik zeg: Het VK is een groot, welvarend, goed opgeleid land met een goede infrastructuur en een vrije interne markt die "wij" niet zomaar onze wil op kunnen leggen omdat "wij"met 500 miljoen zijn en die "wij" niet zo makkelijk kunnen missen dan begrijpen mensen het niet "want wij zijn met meer, wij zijn met 500 miljoen" is dan de reactie. Daarom probeer ik met het tegenovergestelde duidelijk te maken dat "wij zijn met veel meer" niet zo'n goed argument is.
Dus jij wil zeggen dat wij die 65 miljoen minder hard kunnen missen dan zij die 500 miljoen?

Verder willen we ze ook niet missen, ze moeten zich alleen wel aan de afspraken houden die we allemaal gemaakt hebben als ze er nog deels bij willen horen.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:31:06 #38
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163529185
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:28 schreef MT10 het volgende:

[..]

Dus jij wil zeggen dat wij die 65 miljoen minder hard kunnen missen dan zij die 500 miljoen?

Verder willen we ze ook niet missen, ze moeten zich alleen wel aan de afspraken houden die we allemaal gemaakt hebben als ze er nog deels bij willen horen.
Heb je het referendum gemist? Die afspraken zijn juist de reden dat ze er niet meer bij willen horen.
pi_163529206
Heeft Europa nu niet bijna 20% van die markt door de brexit verloren? Als we toch in getallen en overdrijvingen blijven spreken. En wat heeft onze EU er precies aan gedaan om te voorkomen dat bijna 20% van de interne markt op het punt stond te vertrekken? :')
pi_163529224
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:01 schreef Falco het volgende:
Hooguit wil ik beweren dat 52% dieptriest is, al vergeef ik er een hoop aangezien ze gewoon de hele tijd voorgelogen zijn door dieptrieste politici.
Met een negatieve rente en een economie die in veel Europese landen niet vooruit te branden is, vraag ik me af wie hier wordt voorgelogen.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_163529240
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:31 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Heb je het referendum gemist? Die afspraken zijn juist de reden dat ze er niet meer bij willen horen.
Ja leuk, alleen als de UK handel wil bedrijven met omliggende landen moeten ze dat alsnog.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:37:27 #42
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163529271
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:32 schreef Dingflofbips het volgende:
Heeft Europa nu niet bijna 20% van die markt door de brexit verloren? Als we toch in getallen en overdrijvingen blijven spreken. En wat heeft onze EU er precies aan gedaan om te voorkomen dat bijna 20% van de interne markt op het punt stond te vertrekken? :')
De EU is almachtig en onfeilbaar, begrijp dat dan. Het is allemaal de schuld van die Tommies.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:43:40 #43
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163529330
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:35 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja leuk, alleen als de UK handel wil bedrijven met omliggende landen moeten ze dat alsnog.
Ze moeten niks. Zelfs zonder afspraken kunnen ze handel met de EU drijven. Ze zullen best bepaalde afspraken willen maken maar ze zullen zich geen dictaat op laten leggen door Brussel waardoor alles hetzelfde blijft als voor de Brexit.
pi_163529354
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:31 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Heb je het referendum gemist? Die afspraken zijn juist de reden dat ze er niet meer bij willen horen.
Natuurlijk heb ik het referendum niet gemist, maar het is echt ridicuul ze alle lusten zonder de lasten te geven. Daar hebben we op de lange termijn toch alleen maar onszelf mee als de EU zijnde?

Bovendien is er echt wel een deal te maken waarbij ze aan die afspraken gewoon moeten voldoen. Brexiteers doen net alsof we door het handelsoverschil niet zonder de Britten kunnen. Daarbij wordt wel even vergeten dat als je procentueel lijkt ongeveer 50% van de Britse export naar de EU gaat, dus ik denk zelfs dat het voor de Britten veel lastiger is zonder de EU dan andersom.

Maar goed het is niet dat ik wraakgevoelens heb oid dus het simpel imo, een vergelijkbare deal als Zwitserland en Noorwegen kunnen ze krijgen maar meer gaan geven door het onzin argument dat 'wij niet zonder de UK kunnen en zij wel zonder ons' slaat nergens op.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:48:14 #45
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_163529402
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:45 schreef MT10 het volgende:

[..]

Natuurlijk heb ik het referendum niet gemist, maar het is echt ridicuul ze alle lusten zonder de lasten te geven. Daar hebben we op de lange termijn toch alleen maar onszelf mee als de EU zijnde?

Bovendien is er echt wel een deal te maken waarbij ze aan die afspraken gewoon moeten voldoen. Brexiteers doen net alsof we door het handelsoverschil niet zonder de Britten kunnen. Daarbij wordt wel even vergeten dat als je procentueel lijkt ongeveer 50% van de Britse export naar de EU gaat, dus ik denk zelfs dat het voor de Britten veel lastiger is zonder de EU dan andersom.

Maar goed het is niet dat ik wraakgevoelens heb oid dus het simpel imo, een vergelijkbare deal als Zwitserland en Noorwegen kunnen ze krijgen maar meer gaan geven door het onzin argument dat 'wij niet zonder de UK kunnen en zij wel zonder ons' slaat nergens op.
Wat zijn de lasten van de EU? Wat zou een onredelijke eis van het VK zijn?
pi_163529582
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:48 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Wat zijn de lasten van de EU? Wat zou een onredelijke eis van het VK zijn?
Het is maar wat je als lasten definieert natuurlijk.. Maar als ik even naar wat de Brexiteers als lasten hebben gedefinieerd (wetgeving, immigratie en eu bijdrage) lijkt me daar weinig aan te veranderen als ze een vrije markt willen.

Nou kijk als ze de vrije markt willen lijkt me dat daar sowieso alle wetgeving en kwaliteitseisen van de EU bij komt kijken en dat ze niet hun eigen regeltjes gaan maken want dan is die markt niet echt 'vrij' natuurlijk.

Vrij verkeer van personen hoort er volgens de eu filosofie nou eenmaal bij. En ik hoor ook van Brexiteers dat Britten zich zonder problemen in de rest van de EU kunnen blijven vestigen, dus dan lijkt me dat je daar ook weinig aan kunt doen. Vrij verkeer van personen kan niet alleen voor de Britten gehandhaafd worden terwijl het voor de rest van de EU geschrapt wordt natuurlijk.

EU bijdragen lijken me er ook bij te horen als je wil genieten van de voordelen. Het lijkt mij namelijk vrij onredelijk als je wel alle voordelen wil maar niet wil betalen voor de instanties die de voordelen mogelijk maken.

Ik snap dat de Britten dit niet willen, maar de sprookjeswereld die de Brexiteers de stemmers hebben voorgehouden bestaat nu eenmaal niet.
pi_163529997
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:37 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

De EU is almachtig en onfeilbaar, begrijp dat dan. Het is allemaal de schuld van die Tommies.
Inderdaad. Als er één gevolg is van de Brexit, dan is het wel de totale ontmaskering van het narcistische, megalomanische leiderschap van deze Europese Unie.
pi_163530047
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:43 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ze moeten niks.
Het is een voorwaarde vanuit de EU.
pi_163533037
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 10:27 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

Inderdaad. Als er één gevolg is van de Brexit, dan is het wel de totale ontmaskering van het narcistische, megalomanische leiderschap van deze Europese Unie.
Die totale ontmaskering is jouw fantasie.
Ik zou al tevreden zijn met een ontmaskering van dat men te centralistisch denkt wat men met de EU wilt. En ik zie nog niet rap gebeuren dat de politici aller eu-landen dat zo gaan vinden.
Ik ben ook EU-criticus, maar ik zie velen overdrijven met hun kritiek. Alsof "de vijand" het vaderland bedreigt. Vandaar dus dat de moordenaar van Jo Cox declameerde “Death to traitors, freedom for Britain”.
Nep-nationalisme van dramaqueens
  dinsdag 5 juli 2016 @ 17:40:20 #50
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163539088
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 08:48 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ik betwijfel het maar als jij denkt dat PVDA en VVD volgend jaar elk weer 40 zetels scoren dan is dat jouw goed recht.
Ik denk dat de verkiezingsuitslag een totaal ander beeld zullen geven dan huidige peilingen. Of VVD en PVDA weer rond de 40 zetels zullen scoren, weet ik niet. Ik kan ook niet in de toekomst kijken. Maar ik verwacht wel dat ze een stuk meer zullen scoren dan de peilingen nu aangeven.
Ik weet zeker dat er ten opzichte van de huidige peilingen nog een flinke verschuiving zal zijn. Ik heb al zo vaak tussen verkiezingen in een totaal ander beeld gezien dan er uiteindelijk uitkwam, dat de peilingen me helemaal niks meer zeggen. Je kunt er niets mee.
in a crowd you lose humanity
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')