abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_163719909
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 20:31 schreef BlueEyes het volgende:
Denk wel dat we iets moeten verzinnen in die richting ja
ik vind hem erg handig, ook als je met vakantie gaat moet ik zeggen dat ze snachts niet kunnen gaan spoken en dan van een trap vallen etc
pi_163720497
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 20:20 schreef BlueEyes het volgende:

Het moment dat ik de deurklink eraf haalde en weer goed erop zette zei hij met diepe zucht jah nu kannie weer.
Moet er even over nadenken wat we hiermee doen gaan voor nu.

Franny ik dacht juist dat met slaaptraining je juist niet mag praten en oogcontact moet vermijden?
Ik leg vooraf wel duidelijk uit wat er gebeuren gaat en heb net ook wel laten weten dat ik op de gang was en hem hoorde.
Oeh, die paniek, wat vervelend. Ik kan me er ook wel iets bij voorstellen.

Ik heb niet heel strikt een bepaalde slaaptraining gedaan, Blue. Ik doe wat ik meestal doe: ik lees me in en mix dan wat ik heb gelezen met mijn eigen idee/gevoel. Niets zeggen heb ik nooit gedaan. Maar ik zeg wel steeds hetzelfde namelijk: "I, het is echt tijd om te gaan slapen. Mama wil dat je nu rustig gaat slapen." Oogcontact probeer ik inderdaad wel te vermijden, maar goed, dat gebeurt soms gewoon. Waar ik wel strikt in ben, is dat ik echt maar heel eventjes bij haar blijf en het is ook wel van belang dat je het met een zekere overtuiging doet, denk ik. Verder doe ik: eerst vijf minuten, dan tien minuten (voor ik er heen ga). Het is echter nooit nodig geweest dat ik meer dan twee keer naar haar toeging. En dat terwijl ik wel eens die eerste vijf minuten heb gedacht: dit gaat nooit lukken.. En dan klein kwartiertje later, na twee keer teruggaan, stilte. _O_ . Hopelijk gaat het bij jullie ook snel zo. :* .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 13 juli 2016 @ 22:38:09 #253
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_163722474
Oh Blue, wat rot zo zeg :{

Slaapt hij al in een groot bed?
Bij Nora ging het beter toen ze een groot bed kreeg en ik er bij kon gaan liggen totdat ze sliep. In het begin moest ik dan idd het keten wel een beetje negeren en wat kortere antwoorden geven als ze iets vroeg (ik kan haar niet compleet negeren, dat voelt niet goed voor mij). Ik zei dan bijvoorbeeld 'mama gaat nu slapen, ga jij ook maar lekker slapen'. Meestal viel ik dan zelf ook echt in slaap trouwens als ze dan eindelijk stil was. Zien slapen doet slapen? :P

Als hij nu nog elke keer 45 minuten aan het keten is, kan het dan misschien zijn dat hij echt nog niet moe is? Of verleg je het probleem dan alleen maar als je 'm 45 min later naar bed doet?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_163725749
registreer om deze reclame te verbergen
Hij ligt inderdaad al in een groot bed.
Het ledikant was van de een op andere dag drama tot en met.
Net zo overstuur en in paniek als bij de deur die niet open kon gisteren.
Het bij hem liggen zijn we net afgestapt ivm het nog langer keten dan :D

Vanmiddag geen slaapje doen, alhoewel ik even checken wil of dat een dag na het KDV wel verstandig is want meestal slaapt hij dan in de middag lang.

Oh en later naar bed gaat hij al en hij is tegenwoordig een uur eerder wakker.
En dan om 11u zit hij al te gapen als een malle
  donderdag 14 juli 2016 @ 06:27:30 #255
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_163725756
Wat een lastige visuele cirkel is het eigenlijk, h. Minder slaap 's avonds en daardoor overdag weer eerder moe..

Hoe lang slaapt hij altijd in de middag? Is het een idee om het slaapje eerst in te korten?

Nora had het ook ergens tussen 2 en 2,5 jaar. Ontzettend lastig want ze hield het nog niet vol zonder middagslaapje, maar daardoor was ze 's avonds nog niet moe genoeg :{
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_163725762
1 a 1,5 uur tussen de middag.
Hij slaapt samen met mij, en ik ben na een uur wakker en dan wordt hij ook wakker doordat ik draai.

Het is zeker een vicieuze cirkel waar ik (we!) graag uitkom.
Alleen hoe en wanneer is even de vraag.
pi_163725784
registreer om deze reclame te verbergen
En is er misschien wat aan te passen aan het ritueel voorafgaand aan bed? Stip heeft bijvoorbeeld heel lang nog een fles melk gekregen in het donker om hem slaperig te maken. Dan lazen we eerst een boekje, kwam vriend de fles brengen, licht uit en drinken, speentje erin en dan pas naar bed tillen. Dat is langzamerhand verschoven naar fles tijdens het lezen, steeds minder in de fles, zelf in bed gaan liggen en gisteravond was de eerste keer zonder fles.
pi_163725825
In het bedritueel is het meeste gewijzigd, en die krijg ik niet teruggewijzigd; de bv is teruggelopen en daar mist dus het hele knuffel/drinkmoment.
Sinds die tijd is hij ook helemaal fan van de speen en is de mamaplak begonnen
pi_163725835
En een flesje of beker drinken op schoot? Ik heb het hele tandenpoetsen na de fles wel losgelaten omdat we hem anders helemaal niet meer in bed kregen.

Die mamaplak werd hier minder naarmate m'n buik groeide, want toen kon hij niet meer op schoot zitten dus moest papa hem in bed leggen :P
pi_163725878
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juli 2016 06:35 schreef BlueEyes het volgende:
1 a 1,5 uur tussen de middag.
Hij slaapt samen met mij, en ik ben na een uur wakker en dan wordt hij ook wakker doordat ik draai.

Het is zeker een vicieuze cirkel waar ik (we!) graag uitkom.
Alleen hoe en wanneer is even de vraag.
misschien middagslaapje inkorten naar 30-45 min? Het lastige is dat je zelf het middagslaapje nodig hebt. Of helemaal weg het middagslaapje en dan bij een uurtje rustig spelletje spelen of samen tv kijken?

Ik heb nachtdienst gehad hier. Beiden om half 9 gaan slapen omdat ze even in de auto hebben geslapen.. 5 uur Teun huilen in zijn slaap, om 6 uur begon jan te klooien, Teun huilen in zijn slaap die ligt er nog in nu.
Jan wel gehouden aan de slaaptrainer maar ben 4x bij hem geweest en noff 3x geroepen dat hij stil moet zijn :( heb ook gevraagd of hij misschien schaap niet meer wil hebben want hij houdt zich niet aan de afspraak
pi_163725886
Mama plak brrrrr :@
Zodra er hier ook wat is mamaaaaaa soms wordt ik er gek van
pi_163726242
Hier ook altijd mama. En om 05:30 waren ze wakker.
pi_163728005
Ik snap wel dat als het niet anders gaat, dat je het dan doet, maar ik zou niet - als dat tot dusver niet de gewoonte was - drinken (tenminste, iets anders dan water) in bed of na het tanden poetsen gaan geven. Staat volgens een artikel dat ik een tijd terug las ongeveer nummer 1 als het gaat om oorzaken van gebitsproblemen bij kleine kinderen. (Ik heb zelf nogal veel last van mijn gebit gehad, dus dit is voor mij wel een heel belangrijk punt.)

Middagslaapje zou ik ook niet schrappen, Blue. Hij heeft die slaap waarschijnlijk, zeker ook wel na een dag kdv is mijn ervaring, nodig. Als je daar ook in gaat veranderen, haal je hem echt uit z'n ritme. Dat ritme en die duidelijkheid in alles is nu juist zo belangrijk om hem zelf te laten slapen. Daar kun je ook of misschien juist 's middags mee oefenen door niet meer samen te slapen. Toen ik de bv los ging koppelen van het slapen merkte ik dat het 's middags eerder makkelijker werd dan 's avonds. Ook als hij dan niet kan of wil slapen, oefent hij in even alleen zijn in zijn bed en kamer. Ik haal I er soms na drie kwartier er weer uit 's middags, omdat dan duidelijk is dat het van slapen niet gaat komen.

Het is op zich ook helemaal niet erg als hij nog even wakker is in bed. Als hij dan in paniek raakt, dan is er volgens mij verlatingsangst aan de orde... toch? Of kan het iets anders zijn? Als het inderdaad verlatingsangst is dan kun je gaan oefenen in het steeds langer weggaan. Als je er bij blijft, zal hij die angst niet kunnen omzetten in alleen kunnen zijn.

Dit zijn gewoon even wat ideen op basis van wat jij schrijft...
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163729110
Aaah wat een dag! Wat een draken zijn het! Stront vervelend en niks helpt -O-
pi_163729351
Nou, wij moeten op zoek naar een ander kdv. Net gesprek gehad en ze weten idd niet meer wat ze moeten met het bijten en andere ouders blijven klagen. Ik vind het zo sneu voor hem, want hij vindt het er heerlijk. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij bijt uit woede, want dat doet hij nooit bij ons. Sowieso bijt hij niet als wij er zijn dus het is voor ons ook niet te corrigeren.

Lastige situatie en ik hoop dat we snel iets anders vinden waar hij het net zo naar z'n zin heeft.
  donderdag 14 juli 2016 @ 12:30:57 #266
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_163730070
Bah Dot, dat voelt vast erg rot.
Hopelijk vinden jullie snel een andere psz waar het wel goed gaat. Misschien is hij bij deze helemaal niet echt goed op z'n plek en gaat het bij een andere wel beter.

Goitske, zijn ze niet gewoon moe na vannacht/vanochtend?
Helpt het misschien om de deur uit te gaan? Uitrazen in de speeltuin ofzo, boerderij bezoeken? :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  donderdag 14 juli 2016 @ 12:31:34 #267
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163730085
Oh dot wat stom! Al heb ik mijn twijfels hoe capabel ze zijn als ik jouw verhalen zo hoor. Echt meedenkend zijn ze niet geweest. Hopelijk vind je snel iets anders waar stip op zijn plek is. Had je nog aangegeven dat hij dit gedrag bij een specifieke leidster lijkt te vertonen?
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163730127
Ah nee dot wat een domper.
pi_163730312
Ahh Dot lekker dan -O- . Net waar je niet op zat te wachten.

Ik hoop dat het op een ander kdv beter zal gaan! Al vraag ik me af in hoeverre ze hem op het huidige kdv begeleid hebben hierin :{
pi_163730433
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 12:31 schreef Chanty het volgende:
Oh dot wat stom! Al heb ik mijn twijfels hoe capabel ze zijn als ik jouw verhalen zo hoor. Echt meedenkend zijn ze niet geweest. Hopelijk vind je snel iets anders waar stip op zijn plek is. Had je nog aangegeven dat hij dit gedrag bij een specifieke leidster lijkt te vertonen?
Oh, maar ze zijn heel meedenkend geweest eigenlijk. Het lukt ze alleen niet om het gedrag om te draaien.

Ik had het aangegeven en het werd ook beaamd dat het erger was bij haar. Mooie is dat zij inmiddels werkt bij de ene organisatie waar we nu eventueel naartoe zou gaan :')

Vriend had wel een hele fijne suggestie. We gaan kijken naar een peuterspeelzaal waar mini tzt ook heen kan. We hebben dan allebei een ochtend met mini en op termijn een ochtend voor onszelf. Opvang is bij ons namelijk meer socialisatie dan echt keiharde noodzaak.
pi_163731065
Wat jammer dat het zo moet Dot! Kunnen jullie zomaar switchen? Hier zijn echt enorme wachtlijsten!
En lijkt me ook lastig met de overdracht, of doen ze dat niet?

Goeie suggestie van je vriend.
  donderdag 14 juli 2016 @ 13:54:03 #272
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163731683
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juli 2016 12:49 schreef Dot. het volgende:

[..]

Oh, maar ze zijn heel meedenkend geweest eigenlijk. Het lukt ze alleen niet om het gedrag om te draaien.

Ik had het aangegeven en het werd ook beaamd dat het erger was bij haar. Mooie is dat zij inmiddels werkt bij de ene organisatie waar we nu eventueel naartoe zou gaan :')

Vriend had wel een hele fijne suggestie. We gaan kijken naar een peuterspeelzaal waar mini tzt ook heen kan. We hebben dan allebei een ochtend met mini en op termijn een ochtend voor onszelf. Opvang is bij ons namelijk meer socialisatie dan echt keiharde noodzaak.
Scheelt wel dat het meer luxe is. En een gastouder? Kan me donker herinneren dat daar een 'bezwaar' tegen was maar weet niet meer wat.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  donderdag 14 juli 2016 @ 15:15:20 #273
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_163733436
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 11:53 schreef Dot. het volgende:
Nou, wij moeten op zoek naar een ander kdv. Net gesprek gehad en ze weten idd niet meer wat ze moeten met het bijten en andere ouders blijven klagen. Ik vind het zo sneu voor hem, want hij vindt het er heerlijk. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij bijt uit woede, want dat doet hij nooit bij ons. Sowieso bijt hij niet als wij er zijn dus het is voor ons ook niet te corrigeren.

Lastige situatie en ik hoop dat we snel iets anders vinden waar hij het net zo naar z'n zin heeft.
Dat is toch geen oplossing...?!?
Klink als frustratiegedrag en dat komt ergens uit voort. Misschien is jullie kind degene die het op deze manier uit (andere kinderen mss anders wat minder hinderlijk wordt gevonden), maar verplaatsen is dan toch niet echt een oplossing (dat kan later/op school bij niet passend gedrag toch ook niet zomaar). Hier moeten ze hulp vragen lijkt mij (of is dat al gebeurd?). Een onafhankelijk iemand die mee kijkt wanneer en waarom dit bijten voorkomt.
pi_163735517
Dot wat balen zeg dat een switch nodig is. Ik moet zeggen dat bijgedrag komt bij veel kinderen voor is een kwestie van aanpakken ipv ouders bellen kom maar halen en kind met van opvang. Vind het raar hoor dan moeten ze kijken wat eem trigger is en wanneer en waarom het gebeurt en aanpakken

Hopelijk vinden jullie snel een oplossing die goed voelt
  donderdag 14 juli 2016 @ 16:44:43 #275
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163735931
Dot wat rottig voor stip dat het nodig is te switchen, maar ik zou denk ik ook niet eens willen blijven bij een kdv die het zo meent te moeten oplossen ipv het aan te pakken... en dat idee had ik al veel langer bij het lezen van verhalen over jullie kdv :@.
KuikenGuppy
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')