Ah dat tweede wist ik niet, dat verklaart dan waarom de verschiklen groter waren dan ik dachtquote:Op maandag 18 juli 2016 11:46 schreef Seul het volgende:
[..]
Vroeger werd Westvleteren in licentie voor hen in abdij St Bernardus gebrouwen... Dat bier zijn ze blijven maken in St B... Westvleteren wijzigde z'n recept nadat ze opnieuw in hun eigen abdij brouwden.
Dus nee: niet hetzelfde recept.
En beide bieren zijn sub.
St bernardus gebruikt nog de oude gist en westvleteren de Westmalle gist. Heb ik me iig laten vertellenquote:Op maandag 18 juli 2016 17:41 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Ah dat tweede wist ik niet, dat verklaart dan waarom de verschiklen groter waren dan ik dacht
quote:Ken Stout, Goose Island's president and general manager
Ongefilterd is veeel beter ja. Blijft aan de zijkant zitten want ze rijpen horizontaal. Je hoort ze ook zo te bewaren. Liggen zelfs in 't kratquote:Op dinsdag 19 juli 2016 16:17 schreef mckroket het volgende:
he ik heb nog zon girardin apparaat staan, wit en zwart. geen geuze fan maar met deze temperatuur zal ik hem wel eens koud zetten. de ongefilterde is stukken beter toch?
edit;
die fles staat hier miss al een jaar rechtop, toch zit er aan de zijkant dat hele bezinksel, dat is dus niet bezonken. hoe de fck kan dat. ziet er echt smerig uit
bovendien ziet de gefilterde er stukken donkerder uit. je zou zeggen dat het andersom is.
Het is nog steeds traditie onder de geuzestekers om ze zo te bewaren, maar voor zover ik weet is dit hedentendage helemaal niet meer nodig... Betere kurken, dus nathouden door horizontaal te bewaren is niet meer nodig. Meer zelfs: kan een fles verkurken.quote:Op dinsdag 19 juli 2016 16:44 schreef Saind het volgende:
Je hoort ze ook zo te bewaren. Liggen zelfs in 't krat
Die Mariage Parfait vond je niks toch of was dat iemand anders? Overigens staat op de flessen van Boon dat je ze staand moet bewaren, staat zelfs een kruis door liggend.quote:Op woensdag 20 juli 2016 00:54 schreef mckroket het volgende:
Vieze meuk die girardin black label. Vond die ene mariage parfait stukken beter. Maar dit geuze gedoe is gewoon niet voor mij. Dan maar een heerlijke hopvalley citrus mistress.
hahaquote:
Deze twee heb ik ook nog staan, ik ben ook (nog) niet de grootste fan. Al ben ik het langzaam aan meer gaan waarderen sinds de vakantie in België vorig jaar.quote:Op woensdag 20 juli 2016 03:07 schreef GoCanucksGo het volgende:
[ afbeelding ]
Beperkte, maar fijne oogst van de grote lokale Cantillon klopjacht van juli 2016
Prijzen gaan wel hard omhoog, en alles is binnen een uur uitverkocht, maar we krijgen het in elk geval
Saint Lamvinus is wel een van de lekkerste. Moet nu alleen de LP Framboise, Blåbær Lambic en de Bruocsella 1900 Grand Cru nog eens proberen. Dan heb ik de meest gangbare wel gehad.quote:Op woensdag 20 juli 2016 03:07 schreef GoCanucksGo het volgende:
[ afbeelding ]
Beperkte, maar fijne oogst van de grote lokale Cantillon klopjacht van juli 2016
Prijzen gaan wel hard omhoog, en alles is binnen een uur uitverkocht, maar we krijgen het in elk geval
LPF hebben ze tegenwoordig wel aan de bar daar toch? Moet ook blabaer nog eens regelen. Alleen geen zin naar Kopenhagen te gaan volgende weekquote:Op woensdag 20 juli 2016 09:43 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Saint Lamvinus is wel een van de lekkerste. Moet nu alleen de LP Framboise, Blåbær Lambic en de Bruocsella 1900 Grand Cru nog eens proberen. Dan heb ik de meest gangbare wel gehad.
Ja, maar de vorige keer de voorkeur gegeven aan de Carignan.quote:Op woensdag 20 juli 2016 10:25 schreef Saind het volgende:
[..]
LPF hebben ze tegenwoordig wel aan de bar daar toch? Moet ook blabaer nog eens regelen. Alleen geen zin naar Kopenhagen te gaan volgende week
Zeker lekkerder ook. Maar kiezen? Gewoon alles poppenquote:Op woensdag 20 juli 2016 12:08 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Ja, maar de vorige keer de voorkeur gegeven aan de Carignan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |