abonnement Unibet Coolblue
pi_163269404
Nog dit jaar zullen de Britten waarschijnlijk gaan stemmen of het land in de EU dient te blijven. De datum staat nog niet vast en in principe kan deze tot eind 2017 worden gerekt. De verwachting is dat een Referendum gehouden gaat worden in de tweede helft van 2016.



Een korte introductie en bijna alles wat je moet weten:
http://www.bbc.com/news/uk-politics-32810887

Overzicht peilingen:
https://en.wikipedia.org/(...)embership_referendum

Een groot deel van de peilingen zijn zeer verdeeld maar voorspellen een nek- aan nekrace tussen beide kampen. Veel media houden het erop dat het Eurosceptische kamp op dit moment een lichte voorsprong heeft.

Politico, sinds kort de Brusselse spreekbuis voor al het Europa-nieuws, heeft 10 redenen genoemd waarom dit Referendum in niets is te vergelijken met het Brexit Referendum van 1975:
http://www.politico.eu/ar(...)it-cameron-1975-eec/

Enkele punten die interessant zijn of kunnen worden voor de komende campagne zijn:

quote:
2) The press was overwhelmingly in favor. Only the communist Morning Star was Euroskeptic. The Sun, Mail, Telegraph and other papers which have been critical of the EU in the past 25 years were all strongly pro-European in 1975.
http://www.telegraph.co.u(...)e-EU-referendum.html
http://www.thesun.co.uk/s(...)he-door-over-EU.html
http://www.dailymail.co.u(...)campaign-Brexit.html

quote:
3) The Confederation of British Industry, the British Chambers of Commerce and other business outfits had not produced the kind of negative critical reports on EU regulations and red tape which have been a staple output of business confederations in recent years. In 1975 413 out of 416 top FTSE CEOs said they supported the In campaign. A survey of top firms conducted in December 2015 found that only 4 percent would campaign to avoid Brexit.
Enkele grote (Amerikaanse) Banken en ondernemingen, waaronder Goldman Sachs, hebben recent, en na het World Economic Forum in Davos (mede als gevolg van druk door David Cameron die stelt alleen iets te kunnen doen tegen Brexit als er meer investeringen komen) geld gestopt in de campagne tegen een Brexit. Andere bedrijven dreigen Groot-Brittannië te verlaten als het voor een Brexit stemt. Maar aan de andere kant heeft Toyota gezegd sowieso te blijven wat de Britten ook kiezen. Verder zijn er veel Hedge Fund Managers die het Brexit-kamp financieel ondersteunen. De reden waarom:

http://www.theguardian.co(...)ds-supporting-brexit

quote:
5) In 1975 the Tory leadership, including Margaret Thatcher, was strongly supportive. There were cross-party platforms. All the big beasts of Labour — Jim Callaghan, Roy Jenkins, Denis Healey and Edward Short were in favor. The younger Labour generation of John Smith, Shirley Williams and David Owen were pro-Europe. Today the stars of the Tory Party like London Mayor Boris Johnson, or the ambitious Business Secretary Sajid Javid are openly Euroskeptic and could tip the balance if they lead the Brexit campaign. No one will listen to Labour as the party is lost in its inner-party turmoil over its hard-left new leader, Jeremy Corbyn.
Een interessant gegeven is dat de stoelendans is begonnen. Cameron zou overwegen de post van Minister van Buitenlandse Zaken aan Boris Johnson te geven om zo een Euroskeptische campagne van zijn kant te voorkomen. De huidige Minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond, is al openlijk Euroskeptisch. Minister van Buitenlandse Zaken Theresa May is ook zeer kritisch geweest in het verleden en weigert nog steeds uit te sluiten dat ze het Brexit-kamp zal gaan leiden. Bovendien is zij een van de gegadigden om David Cameron op te volgen als partijleider (zie hieronder). De keuze voor ministerposten en de positie van de regering zal afhangen van David Cameron. In Brussel komen zijn eisen om Groot-Brittannië niet aan en werd in Davos recent nog gewaarschuwd door Premier Mark Rutte namens EU-voorzitter Nederland (tweede link). Cameron richt zich daarom op een second best resultaat en dat is zoveel mogelijk steun van buitenlandse investeerders zien te krijgen. Met hun geld denk hij de steun tegen een Brexit te kunnen Rechtvaardigen.

http://www.volkskrant.nl/(...)-voorkomen~a4211058/
http://www.ft.com/cms/s/0(...)90-291e94b77c8f.html

quote:
7) Although Harold Wilson had to allow Labour ministers and MPs to speak against Europe, the only minister with status who did so was Tony Benn who already by then was seen as eccentric and drifting out to the far left. Now Cameron has given carte blanche to any cabinet minister to play to the Tory Eurosceptic gallery. The referendum vote fuses with the vote in the next 24 months for a successor to David Cameron who has announced he is standing down as leader and prime minister before the next election due to take place in 2020.

Wannabe Cameron successors like Boris Johnson, Theresa May, Sajid Javid or Michael Gove are natural Euroskeptics. No. 10 officials reckon two-thirds of Tory MP are Euroskeptic, as is the large majority of party members. They will chose the next leader. So the temptation for top Tories is to go for Brexit, win, and enter No. 10 as champions of the Tories who want out of Europe. Alternatively do they muzzle themselves in the campaign and tell MPs and the party activists who will vote for Cameron’s successor that they must now be pro-European? None of these high stakes were in play in 1975.
De verkiezing van een nieuwe Tory-leider zal naar verwachting nauw samenhangen met het Brexit-Referendum. Een succesvol resultaat en leiderschap in de campagne voor de ene positie kan zomaar leiden tot de opvolging van David Cameron.



De weg naar een Brexit is nog zeer lang. De exacte datum is nog niet eens bekend maar het belooft hoe dan ook spannend te worden. Groot-Brittannië is uiterst verdeeld en de gebeurtenissen in Parijs en Keulen lijken de voorstanders van een Brexit geen windeieren te leggen.

http://www.dailymail.co.u(...)-migrant-crisis.html

David Cameron is momenteel hard bezig met campagne voeren in Brussel om vooral aan zijn eisen tegemoet te komen; dat wil zeggen minder gedwongen immigranten (van binnen en buiten Europa), een aangepast welvaartsbeleid jegens nieuwkomers van landen binnen de EU (vooral Oostblok), en andere speciale beschermingsmaatregelen voor niet-Eurolanden in de EU. Verder heeft 'Chancelor of the Exchequer', George Osborne, de Britse financiële en principiele eisen voor de EU nog eens specifiek benoemd. Het komt er vooral op neer dat Groot-Brittannië een garantie wil dat het niet gestraft wordt als het buiten de Eurozone blijft. Voor de Britten gaat het om een 'Single Markt' en het wil daarin niet benadeeld worden als het blijft vasthouden aan een eigen munt.

http://www.euractiv.com/s(...)nds-eu-reform-315302

Juncker heeft er een erezaak van gemaakt om Cameron in vrijwel niets tegemoet te komen, overtuigd dat hij door interne druk van andere politici en de zakenwereld toch overstag zal gaan, ook Mark Rutte namens EU-voorzitter Nederland heeft hem verteld zijn toon te matigen en een Brexit niet serieus te overwegen al dan niet te steunen. Cameron heeft in ieder geval wel de steun gekregen van enkele grote buitenlandse investeerders. Of dit genoeg zal zijn om een campagne tegen Brexit te rechtvaardigen, wat Cameron naar verwachting zal doen, valt nog te bezien.

Hoofdrolspelers

David Cameron



Premier en leider van de Conservative Party

Standpunt: Onbekend, zegt in principe in de EU te willen blijven maar zal zijn stem laten afhangen van onderhandelingen met de EU of steun van buitenlandse investeerders, verwachting is dat hij tegen een Brexit zal stemmen.

Jeremy Corbyn



Leider Labour

Standpunt: In het verleden zeer Euroskeptisch, sinds hij leider is van Labour heeft hij zijn toon moeten matigen en heeft aangekondigd tegen een Brexit te stemmen, dit verhindert niet dat veel van zijn aanhangers zeer Euroskeptisch zijn en de keuze voor Corbyn als partijleider ook een voorbode kan zijn wat veel Labour-leden zullen gaan stemmen tijdens het Referendum.

Niger Farage



Leider UKIP en lid van het Europees Parlement

Standpunt: Hét gezicht van Euroskeptisch Groot-Brittannië, pleit al zo lang men zich kan heugen voor een Brexit, werkt momenteel al samen met vertegenwoordigers van verschillende partijen om dit standpunt realiteit te maken.

Boris Johnson



Voormalig Burgemeest Londen, genoemd als opvolger van Cameron en mogelijk Minister van Buitenlandse Zaken, Conservative Party

Standpunt: Wordt steevast in het Euroskeptische kamp genoemd, in werkelijkheid heeft hij zich nog niet uitgesproken lijkt een keuze af te laten hangen van zijn eigen politieke toekomst, kan het uitstekend vinden met David Cameron dus ook in deze campagne zullen ze ongetwijfeld twee handen op één buik vormen.

Theresa May



Minister van Binnenlandse Zaken, mogelijk opvolger van Cameron, Conservative Party

Standpunt: Euroskeptisch, wordt genoemd als mogelijke leidster van het Brexit-kamp en heeft de steun van Farage, zelf weigert ze vooralsnog uitsluitsel te geven over welke richting ze op gaat.

Sajid Javid



Secretary of State for Business, Innovation and Skills, mogelijk opvolger van Cameron, Conservative Party

Standpunt: Zeer Euroskeptisch, veel meer uitgesproken dan Theresa May en zeer populair binnen de Conservative Party, lijkt minder geneigd zijn voorkeur af te laten hangen van wat de regering kiest in tegenstelling tot bijvoorbeeld Minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond die ook uitgesproken Euroskeptisch is

Tony Blair



Oud-premier en partijleider van Labour

Standpunt: Tegen een Brexit, Blair is vriendjes en generatiegenoot van de Europese politici die de recent EU-crisis hebben ingeleid (Schroder, Balkenende, Chirac, Sarkozy, maar ook Schultz en Juncker dienen genoemd te worden), tegenwoordig is Blair in te huren en verkondigt datgene waar hij betaald voor krijgt, of hij betaald wilt worden voor een eventuele campagne tegen een Brexit is onbekend, de oud-premier die Labour flink heeft verrechtst heeft nog altijd een zeer omstreden reputatie bij veel van zijn partijgenoten en stemmers.

Belangrijke Data:

Februari: Top van de EU-leiders, David Cameron zou deze top als deadline hebben gegeven om tot een akkoord te kunnen komen met de rest van Europa.
pi_163269437
quote:
Het vertrek van Groot Brittannië uit de Europese Unie is mogelijk goed nieuws voor Wikileaks-oprichter Julian Assange, zo laat de klokkerluiderssite weten op Twitter. Met het vertrek van de Britten uit de EU zou het Europees aanhoudingsbevel komen te vervallen. Assange verblijft sinds juni 2012 in de ambassade van Ecuador in Londen om uitlevering aan Zweden te voorkomen.
Mogelijk goed nieuws voor Assange.
  vrijdag 24 juni 2016 @ 15:58:58 #3
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_163269553
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 14:46 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Dan gaat de rest boos doen. Het lijkt wel een kleuterklasje met te weinig schepjes in de zandbak.
De rest doet helemaal niets. Het gaat allemaal vanzelf.
pi_163269615
De beurs trekt al weer behoorlijk bij. AEX nog op 4,3 % verlies. Fors maar in geen geval extreem.
pi_163269616
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 15:54 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Mogelijk goed nieuws voor Assange.
Bij de aangekondigde vertragingstactiek van de Britten maakt hij de tien jaar wel vol...
  vrijdag 24 juni 2016 @ 16:06:05 #6
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_163269736
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:01 schreef Kowloon het volgende:
De beurs trekt al weer behoorlijk bij. AEX nog op 4,3 % verlies. Fors maar in geen geval extreem.
Al dat gedraai van Boris Johnson stelt kennelijk gerust
pi_163269755
BBCBenThompson twitterde op vrijdag 24-06-2016 om 14:46:18 Sources at Morgan Stanley tell BBC it's already begun process of moving 2,000 London based investment banking staff to Dublin or Frankfurt reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163269784
quote:
99s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:06 schreef Slayage het volgende:
BBCBenThompson twitterde op vrijdag 24-06-2016 om 14:46:18 Sources at Morgan Stanley tell BBC it's already begun process of moving 2,000 London based investment banking staff to Dublin or Frankfurt reageer retweet
Tja. Dat is kennelijk wat de Britten willen.
Make my day!
pi_163269810
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:06 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Al dat gedraai van Boris Johnson stelt kennelijk gerust
Ik denk het niet, de beursmannetjes zijn gewoon weer wat bij zinnen gekomen.
pi_163269826
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:07 schreef agter het volgende:

[..]

Tja. Dat is kennelijk wat de Britten willen.
64% van de jeugd heeft voor stay gestemd. echter zijn er meer ouderen en die hebben allemaal overtuigend exit gestemd, dus tja. de oudjes hebben met een gevoel van nostalgie gestemd en hebben zo de jeugd genaaid :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 24-06-2016 16:16:54 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163270040
quote:
99s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

64% van de jeugd heeft voor stay gestemd. echter zijn er meer ouderen en die hebben allemaal overtuigend exit gestemd, dus tja. de oudjes hebben met een gevoel van nostalgie gestemd en hebben zo de jeugd genaaid :')
Bij de jongeren was de opkomst ook veel lager. Misschien zijn gefrustreerde jonge mensen wel gewoon thuis gebleven ipv. boos voor "Leave" te stemmen.
pi_163270071
Ik vind het altijd verbazend op basis waarvan mensen dan een stem uitbrengen, de regio die het hardst van Europa afhankelijk is stemt het meest tegen _O-
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163270092
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:07 schreef agter het volgende:

[..]

Tja. Dat is kennelijk wat de Britten willen.
In Londen stemde de meerderheid voor Remain. En ik kan me voorstellen dat plattelandsbewoners of fabrieksarbeiders in Liverpool ofzo helemaal niet zo veel interesse in zulke dingen hebben. Profiteren die wel zo sterk van de grote financiele sector in Londen?

Ik had daarom zelf ook m'n twijfels bij het Remain van Cameron. Zijn heronderhandelingsresultaat stond in grote mate in dienst van de financiele sector van Londen, die geen last wilde hebben van regulering als gevolg van de eurocrisis.
pi_163270150
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:19 schreef Igen het volgende:

[..]

Bij de jongeren was de opkomst ook veel lager. Misschien zijn gefrustreerde jonge mensen wel gewoon thuis gebleven ipv. boos voor "Leave" te stemmen.
De jongerenopkomst is standaard laag, dat is in Nederland niet anders.
pi_163270285
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:26 schreef PolitiekGeaard het volgende:

[..]

De jongerenopkomst is standaard laag, dat is in Nederland niet anders.
Tja dan moeten ze ook niet zeuren dat ze hun zin niet krijgen
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_163270310
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:01 schreef Kowloon het volgende:
De beurs trekt al weer behoorlijk bij. AEX nog op 4,3 % verlies. Fors maar in geen geval extreem.
Zeker als je bedenkt dat het de laatste dagen ook behoorlijk is gestegen. Deze daling stelt net zoveel voor. Hel en verdoemenis lijken dus ook al uit te blijven :)
pi_163270326
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:37 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Zeker als je bedenkt dat het de laatste dagen ook behoorlijk is gestegen. Deze daling stelt net zoveel voor. Hel en verdoemenis lijken dus ook al uit te blijven :)
We gaan nog wel wat vaker omlaag gok ik zo.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_163270375
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:37 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Zeker als je bedenkt dat het de laatste dagen ook behoorlijk is gestegen. Deze daling stelt net zoveel voor. Hel en verdoemenis lijken dus ook al uit te blijven :)
Komt in ieder geval op geen enkele manier bij herfst 2008 in de buurt. Toen ging er echt dagen achtereen 8 tot 10 % vanaf.
pi_163270378
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:38 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

We gaan nog wel wat vaker omlaag gok ik zo.
En ook wel weer vaker omhoog, zo gaat dat al eeuwen op de beurs. Ik ben iig niet echt onder de indruk van deze 'crash', de Brexit lijkt toch niet echt de grote ramp te worden die eurofielen ons voorspiegelden.
pi_163270391
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:42 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Komt in ieder geval op geen enkele manier bij herfst 2008 in de buurt. Toen ging er echt dagen achtereen 8 tot 10 % vanaf.
Precies, dit is een 'zure' dag, maar gisteren was bijvoorbeeld weer een erg positieve dag. Het valt dus tot nu toe allemaal best mee :)
pi_163270439
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:42 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

En ook wel weer vaker omhoog, zo gaat dat al eeuwen op de beurs. Ik ben iig niet echt onder de indruk van deze 'crash', de Brexit lijkt toch niet echt de grote ramp te worden die eurofielen ons voorspiegelden.
Het gebeurt dan ook allemaal niet op dag één. Voor zover zit de UK nu nog in de EU. Onderhandelingen kunnen nog 2 jaar duren.
Dingen als het verliezen van de Triple A rating of het verdwijnen van investment banks in London Zijn vandaag nog niet voelbaar. Maar zijn wel gevolgen.

Oftewel de Pro-Brexit groep is nog lang niet klaar, we zijn net begonnen en de overgangsfase kan nog alle kanten opgaan. Maar positief ziet die er niet uit.
  vrijdag 24 juni 2016 @ 16:47:10 #22
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_163270459
Het gaat inderdaad een meer sluipend proces worden. En behoorlijk afhankelijk van de uitkomst van onderhandelingen.
pi_163270479
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:42 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

En ook wel weer vaker omhoog, zo gaat dat al eeuwen op de beurs. Ik ben iig niet echt onder de indruk van deze 'crash', de Brexit lijkt toch niet echt de grote ramp te worden die eurofielen ons voorspiegelden.
Wie had dan voorspeld dat het vandaag direct helemaal mis zou gaan?
pi_163270511
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:46 schreef PolitiekGeaard het volgende:

[..]

Het gebeurt dan ook allemaal niet op dag één. Voor zover zit de UK nu nog in de EU. Onderhandelingen kunnen nog 2 jaar duren.
Dingen als het verliezen van de Triple A rating of het verdwijnen van investment banks in London Zijn vandaag nog niet voelbaar. Maar zijn wel gevolgen.

Oftewel de Pro-Brexit groep is nog lang niet klaar, we zijn net begonnen en de overgangsfase kan nog alle kanten opgaan. Maar positief ziet die er niet uit.
De Brexit zit nu gewoon in de prijzen ingecalculeerd. Als je verwacht dat het nog veel negatiever uit gaat pakken, dan moet je vooral short gaan en incasseren.
pi_163270542
Waar komt die paranoïde focus op de korte termijn ineens vandaan dan?
pi_163270549
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:48 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Wie had dan voorspeld dat het vandaag direct helemaal mis zou gaan?
De Brexit heeft nu gewonnen, de markten hebben dat afgelopen nacht en vandaag ingeprijst.
  vrijdag 24 juni 2016 @ 16:51:53 #27
66825 Reya
Fier Wallon
pi_163270565
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:42 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Komt in ieder geval op geen enkele manier bij herfst 2008 in de buurt. Toen ging er echt dagen achtereen 8 tot 10 % vanaf.
Het lijkt sowieso allemaal best mee te vallen.
pi_163270593
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:51 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

De Brexit heeft nu gewonnen, de markten hebben dat afgelopen nacht en vandaag ingeprijst.
Het effect voor dag 1 inderdaad.
Maar je beantwoordt mijn vraag niet, volgens wie zou het vandaag allemaal mis moeten gaan bij een Brexit-uitslag?
pi_163270617
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:53 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Het effect voor dag 1 inderdaad.
Maar je beantwoordt mijn vraag niet, volgens wie zou het vandaag allemaal mis moeten gaan bij een Brexit-uitslag?
De markten kijken vooruit, ook naar de dag van morgen en de aankomende jaren.
pi_163270644
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:54 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

De markten kijken vooruit, ook naar de dag van morgen en de aankomende jaren.
Dat blijkt nogal beperkt als we naar de koersen van afgelopen week kijken.
Maar wie had er voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan bij een Brexit-uitslag?
pi_163270675
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:55 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat blijkt nogal beperkt als we naar de koersen van afgelopen week kijken.
Maar wie had er voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan bij een Brexit-uitslag?
Vandaag is alle nieuwe informatie in de prijs verwerkt. En die nieuwe informatie is dat er een Brexit komt en dat dat de komende jaren wordt uitgewerkt.
pi_163270676
Kom vooral doordat Johnson weer meteen begint te draaien over dat het allemaal niet te snel mag gaan en blablabla. Zodra dat Artikel 50 in werking wordt gesteld begint het feest pas echt, maar met dat gezwabber van de hoofdrolspelers is het nog maar de vraag of en wanneer dat gebeurt.
pi_163270692
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:57 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Vandaag is alle nieuwe informatie in de prijs verwerkt. En die nieuwe informatie is dat er een Brexit komt en dat dat de komende jaren wordt uitgewerkt.
Aha en de markten weten ook al hoe dat wordt uitgewerkt? Knap hoor :).
Maar je negeert de oorspronkelijke vraag, wie had er voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan bij een Brexit-uitslag?
pi_163270719
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:57 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Aha en de markten weten ook al hoe dat wordt uitgewerkt? Knap hoor :).
Maar je negeert de oorspronkelijke vraag, wie had er voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan bij een Brexit-uitslag?
Ben ook wel benieuwd naar een citaat met bron of een quote. :)
pi_163270728
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:57 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Vandaag is alle nieuwe informatie in de prijs verwerkt. En die nieuwe informatie is dat er een Brexit komt en dat dat de komende jaren wordt uitgewerkt.
Lang niet iedereen speculeert op de markt voor de lange termijn.
pi_163270735
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:59 schreef Chai het volgende:

[..]

Ben ook wel benieuwd naar een citaat met bron of een quote. :)
Ik gok dat ze weer met die onzin komen dat Cameron met oorlog zou hebben gedreigd.
pi_163270755
Godverkut he _O-

Je zou toch bijna smeken om een IQ-test om uberhaupt te mogen stemmen :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163270773
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 16:57 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Aha en de markten weten ook al hoe dat wordt uitgewerkt? Knap hoor :).
Nee, dat weten de markten niet. Maar de correctie van vandaag is gebaseerd op de nieuwe verwachtingen voor de toekomst, niet alleen op wat er afgelopen nacht is gebeurd en wat er tot vandaag is veranderd (want dat is niks).

quote:
Maar je negeert de oorspronkelijke vraag, wie had er voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan bij een Brexit-uitslag?
Vandaag zit de Brexit volledig in de prijzen verrekend en de gevolgen zijn vrijwel te verwaarlozen. Natuurlijk kan het op termijn veranderen, maar dat kan zowel omhoog als naar beneden gaan (gemiddeld is het echter nul).

De Brexit heeft dus niet een hele grote negatieve effect op de toekomstverwachtingen van de markt, terwijl de scenario's die vooraf beloofd werden behoorlijk negatief waren.
pi_163270801
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:02 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Nee, dat weten de markten niet. Maar de correctie van vandaag is gebaseerd op de nieuwe verwachtingen voor de toekomst, niet alleen op wat er afgelopen nacht is gebeurd en wat er tot vandaag is veranderd (want dat is niks).

OK, dappere stelling aangezien nu nog verzonnen moet gaan worden wat er met GB moet gaan gebeuren en het Brexit-kamp nog geen flauw benul heeft wat ze willen.
quote:
Vandaag zit de Brexit volledig in de prijzen verrekend en de gevolgen zijn vrijwel te verwaarlozen. Natuurlijk kan het op termijn veranderen, maar dat kan zowel omhoog als naar beneden gaan (gemiddeld is het echter nul).

De Brexit heeft dus niet een hele grote negatieve effect op de toekomstverwachtingen van de markt, terwijl de scenario's die vooraf beloofd werden behoorlijk negatief waren.
weer ga je voorbij aan de vraag, wie had er voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan bij een Brexit-uitslag?
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 24 juni 2016 @ 17:03:51 #40
414785 sirdanilot
pi_163270803
Ik geloof pas écht in de brexit zodra het artikel 50 in werking is gesteld. Ik denk dat dán pas de echte klap komt ook.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_163270811
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:01 schreef TheVulture het volgende:
Godverkut he _O-

Je zou toch bijna smeken om een IQ-test om uberhaupt te mogen stemmen :')
wat is deze? :')

meerderheid laag op geleiden hebben ook op Brexit gestemd dus tja, IQ heeft er duidelijk wel iets mee te maken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163270835
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:03 schreef sirdanilot het volgende:
Ik geloof pas écht in de brexit zodra het artikel 50 in werking is gesteld. Ik denk dat dán pas de echte klap komt ook.
daarom zit die boris te traineren

waarom treed cameron niet meteen af en direct verkiezingen uitschrijven, zodat de nieuwe prmier het verder kan oppakken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_163270848
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:03 schreef 99.999 het volgende:

[..]

OK, dappere stelling aangezien nu nog verzonnen moet gaan worden wat er met GB moet gaan gebeuren en het Brexit-kamp nog geen flauw benul heeft wat ze willen.

[..]

weer ga je voorbij aan de vraag, wie had er voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan bij een Brexit-uitslag?
Ik wil niet in de herhaling blijven vallen. Het is inderdaad nog onduidelijk wat er gaat gebeuren en dat kan positiever en negatiever uitpakken dan de verwachtingen van vandaag (het zijn dan ook de gemiddelde verwachtingen). Nu duidelijk is dat de Brexit een feit wordt en dit volledig in de prijs zit verrekend (inclusief alle verwachtingen over de toekomst, hoe onzeker ook), kunnen we zien wat voor effect dat heeft op de markt. Het enige wat ik zeg is dat dat meevalt, de gemiddelde verwachtingen van de markt over de toekomst zijn niet zo negatief.
  vrijdag 24 juni 2016 @ 17:08:34 #44
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_163270868
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:00 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ik gok dat ze weer met die onzin komen dat Cameron met oorlog zou hebben gedreigd.
Ach de geschiedenis zal niet mild gaan zijn voor Cameron. Zeker niet als de Schotten ook breken.
pi_163270880
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:06 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Ik wil niet in de herhaling blijven vallen. Het is inderdaad nog onduidelijk wat er gaat gebeuren en dat kan positiever en negatiever uitpakken dan de verwachtingen van vandaag (het zijn dan ook de gemiddelde verwachtingen). Nu duidelijk is dat de Brexit een feit wordt en dit volledig in de prijs zit verrekend (inclusief alle verwachtingen over de toekomst, hoe onzeker ook), kunnen we zien wat voor effect dat heeft op de markt. Het enige wat ik zeg is dat dat meevalt, de gemiddelde verwachtingen van de markt over de toekomst zijn niet zo negatief.
En het enige wat hij vraagt is, waar baseer je die gemiddelde verwachting op?

Maar zal wel op vage generalisaties en dergelijke zijn, anders had je er niet zo omheen hoeven draaien.
pi_163270914
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:06 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Ik wil niet in de herhaling blijven vallen. Het is inderdaad nog onduidelijk wat er gaat gebeuren en dat kan positiever en negatiever uitpakken dan de verwachtingen van vandaag (het zijn dan ook de gemiddelde verwachtingen). Nu duidelijk is dat de Brexit een feit wordt en dit volledig in de prijs zit verrekend (inclusief alle verwachtingen over de toekomst, hoe onzeker ook), kunnen we zien wat voor effect dat heeft op de markt. Het enige wat ik zeg is dat dat meevalt, de gemiddelde verwachtingen van de markt over de toekomst zijn niet zo negatief.
Ok maar dus niemand had voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan? Om dat constant genegeerde punt ook maar even te herhalen.
pi_163270922
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:08 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ach de geschiedenis zal niet mild gaan zijn voor Cameron. Zeker niet als de Schotten ook breken.
Die lijkt eigenhandig het Verenigd Koninkrijk de nek om te draaien. Een prestatie op zich.
pi_163270925
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:02 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Nee, dat weten de markten niet. Maar de correctie van vandaag is gebaseerd op de nieuwe verwachtingen voor de toekomst, niet alleen op wat er afgelopen nacht is gebeurd en wat er tot vandaag is veranderd (want dat is niks).

[..]

Vandaag zit de Brexit volledig in de prijzen verrekend en de gevolgen zijn vrijwel te verwaarlozen. Natuurlijk kan het op termijn veranderen, maar dat kan zowel omhoog als naar beneden gaan (gemiddeld is het echter nul).

De Brexit heeft dus niet een hele grote negatieve effect op de toekomstverwachtingen van de markt, terwijl de scenario's die vooraf beloofd werden behoorlijk negatief waren.
De beurs sprong omhoog na de speech van Cameron waarin hij stelde dat een volgende minister-president pas een besluit zou nemen of en wanneer Artikel 50 zou worden geactiveerd. De Brexit is dus niet volledig doorberekend wegens het gedraai van een aantal politici. Wanneer daadwerkelijk Artikel 50 wordt geactiveerd zal er nog een flinke dip komen.
pi_163270948
Trump doet nog maar eens een duit in het zakje... eerst Schotland feliciteren terwijl die juist wilden blijven en nu heeft Obama het gedaan _O-

http://edition.cnn.com/vi(...)mes-obama-brexit.cnn
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163270954
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 17:12 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ok maar dus niemand had voorspeld dat het vandaag helemaal mis zou gaan? Om dat constant genegeerde punt ook maar even te herhalen.
Ik negeer dat punt helemaal niet. Als de Brexit op de lange termijn (zeer) schadelijk is (of als de gemiddelde verwachting van de markt dat is), dan zit dat ook vandaag ingecalculeerd in de prijs. Aangezien het vandaag niet helemaal mis is gegaan, blijkt dat de markt gemiddeld gezien niet veel negatiever is gaan denken over de toekomst.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')