abonnement Unibet Coolblue
pi_163207044


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


pi_163207045
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 23:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die site mag ook wel een spuitje krijgen.
Schwazer heeft ook een spuitje gekregen, met testosteron deze keer.

Ik kan me haast niet voorstellen dat jij hier blij mee bent :7
pi_163207710
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 22:11 schreef Immerdebestebob het volgende: [..] Vertel!
Schimmige begeleiding (o.a. Aden), lekker recruteren in Kenia, Maghreb (Marokko etc.) en atleten betalen en prestaties eisen.

Vervolgens lekker trainen hier, waar alles vrij goed afgeschermd is en je nooit verrassingscontroles gaat kunnen doen omdat MoI toch in de gaten houdt wie het land in / uit komt. Koppel dat aan een zucht naar prestige om het land op de kaart te zetten en het wil wel.

Ik geloof er ook niks van dat dit voor andere atleten als een schok komt, de arrestatie van Aden en z'n groep. Ik verwacht eerder dat een paar hem flink verraden hebben, misschien zelfs wel andere Ethiopiërs. _O- Het grappigste van de laatste dagen blijft toch ook wel de 'geblesseerde' Dibaba die lekker voluit 400 metertjes in 52 seconden loopt ofzo tijdens die trainingen. :')

Is Schwazer weer gepakt? Of puur geruchten?
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 22 juni 2016 @ 08:42:12 #4
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163207980
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 02:25 schreef THEFXR het volgende:
[ afbeelding ]
Even voor de duidelijkheid, deze namen waren dus al bekend :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 22 juni 2016 @ 08:54:44 #5
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163208087
Schwazer :D :D

Als dit echt waar is, potentieel leukste dopingnieuws in hele lange tijd _O- _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163208213
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 08:03 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Schimmige begeleiding (o.a. Aden), lekker recruteren in Kenia, Maghreb (Marokko etc.) en atleten betalen en prestaties eisen.

Vervolgens lekker trainen hier, waar alles vrij goed afgeschermd is en je nooit verrassingscontroles gaat kunnen doen omdat MoI toch in de gaten houdt wie het land in / uit komt. Koppel dat aan een zucht naar prestige om het land op de kaart te zetten en het wil wel.

Ik geloof er ook niks van dat dit voor andere atleten als een schok komt, de arrestatie van Aden en z'n groep. Ik verwacht eerder dat een paar hem flink verraden hebben, misschien zelfs wel andere Ethiopiërs. _O- Het grappigste van de laatste dagen blijft toch ook wel de 'geblesseerde' Dibaba die lekker voluit 400 metertjes in 52 seconden loopt ofzo tijdens die trainingen. :')

Is Schwazer weer gepakt? Of puur geruchten?
Was Dibaba geblesseerd? _O-

Wat een amateurs in de atletiek. Je kan ook gewoon zeggen dat je training in Colombia oid nuttiger vindt dan wedstrijden - of mag dat niet van sponsors?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 22 juni 2016 @ 09:15:37 #7
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163208324
http://www.lastampa.it/20(...)v1IUn66J/pagina.html

Heerlijk stuk over dat Schwazer zo goed bezig was met zijn transparente project en samenwerking met antidopinggoeroe Sandro Donati en dat dit een echte schok is :D

En zijn manager die zegt dat hij erin geluisd is _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163208625
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 09:06 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Was Dibaba geblesseerd? _O-

Wat een amateurs in de atletiek. Je kan ook gewoon zeggen dat je training in Colombia oid nuttiger vindt dan wedstrijden - of mag dat niet van sponsors?
O.a. niet gelopen in Eugene, Oslo, Stockholm vanwege een 'teenblessure'. En dan wel lekker video's online knallen dat je zulke idiote workouts aan het doen bent. :') Overigens zeggen dit soort workouts ook wel wat, om dat te kunnen volhouden (en vooral tijdig van te herstellen) zijn PED's echt perfect (of nodig zelfs).

Schwazer, wat een kneus. Vooral na die interviews van laatst ja. _O-
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 22 juni 2016 @ 09:37:24 #9
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163208680
quote:
10s.gif Op woensdag 22 juni 2016 09:34 schreef DeeBee het volgende:

[..]

O.a. niet gelopen in Eugene, Oslo, Stockholm vanwege een 'teenblessure'. En dan wel lekker video's online knallen dat je zulke idiote workouts aan het doen bent. :') Overigens zeggen dit soort workouts ook wel wat, om dat te kunnen volhouden (en vooral tijdig van te herstellen) zijn PED's echt perfect (of nodig zelfs).

Schwazer, wat een kneus. Vooral na die interviews van laatst ja. _O-
"Doping heeft mij meer gekost dan wie dan ook", ik zeik nog in m'n broek als ik het lees _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 22 juni 2016 @ 10:14:50 #10
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163209384
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 08:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Even voor de duidelijkheid, deze namen waren dus al bekend :+
die site neemt mij altijd in de mail,joh :D
  woensdag 22 juni 2016 @ 10:16:45 #11
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163209424
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 22 juni 2016 @ 11:17:00 #12
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163210462
Schwazer testte schijnbaar negatief in januari, waarna het in mei hertest werd en er een 1:11 verhouding testosteron werd gevonden, hoe kan dat nou weer :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163217382
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 08:03 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Schimmige begeleiding (o.a. Aden), lekker recruteren in Kenia, Maghreb (Marokko etc.) en atleten betalen en prestaties eisen.

Vervolgens lekker trainen hier, waar alles vrij goed afgeschermd is en je nooit verrassingscontroles gaat kunnen doen omdat MoI toch in de gaten houdt wie het land in / uit komt. Koppel dat aan een zucht naar prestige om het land op de kaart te zetten en het wil wel.

Ik geloof er ook niks van dat dit voor andere atleten als een schok komt, de arrestatie van Aden en z'n groep. Ik verwacht eerder dat een paar hem flink verraden hebben, misschien zelfs wel andere Ethiopiërs. _O- Het grappigste van de laatste dagen blijft toch ook wel de 'geblesseerde' Dibaba die lekker voluit 400 metertjes in 52 seconden loopt ofzo tijdens die trainingen. :')

Is Schwazer weer gepakt? Of puur geruchten?
Word gezegd dat David Torrence wellicht degene zou zijn die het balletje aan het rollen heeft gebracht. Heeft in 2014 kortstondig bij Aden getraind maar is snel weer vertrokken.

quote:
“David Torrence, an American distance runner once coached by Aden, revealed to Sportsmail he was repeatedly encouraged to take injections of ‘vitamins’, but refused. ‘He was like, “Hey David, you should really reconsider taking these vitamin injections, it’s really going to help you.” ‘I was like, “Can I just take it orally, I’ll be more comfortable with some sort of supplement I can take — magnesium, potassium, whatever,” and he’s like, “No, you have to take it with a needle because you get this flush reaction that you can only get with the concentration going directly into you with a syringe.”
David_Torrence twitterde op maandag 20-06-2016 om 17:51:22 Pro Tip: if you see/hear/feel/know something, don't post on Twitter or talk about it in interviews. Element of surprise is key. #cleansport reageer retweet
pi_163217610
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 11:17 schreef heywoodu het volgende:
Schwazer testte schijnbaar negatief in januari, waarna het in mei hertest werd en er een 1:11 verhouding testosteron werd gevonden, hoe kan dat nou weer :+
Misschien een middeltje dat slechts tijdelijk de doping maskeert?
  woensdag 22 juni 2016 @ 18:26:13 #15
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163219212
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 11:17 schreef heywoodu het volgende:
Schwazer testte schijnbaar negatief in januari, waarna het in mei hertest werd en er een 1:11 verhouding testosteron werd gevonden, hoe kan dat nou weer :+
EPItest
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 23 juni 2016 @ 07:36:49 #16
408813 crew  trein2000
pi_163232893
quote:
Gewichthefbond: geen Russen in Rio | NOS

Er mogen geen Russische,Wit-Russische of Kazachse gewichtheffers meedoen aan de Olympische Spelen van Rio als het IOC bevestigt dat gewichtheffers uit die landen doping hebben gebruikt op de Spelen van 2008 of 2012. Dat heeft de internationale gewichthefbond IWF laten weten.

Begin deze maand maakte het IOC bekend dat bij het hertesten van olympische urinemonsters uit 2008 twee Russische medaillewinnaressen positief zijn bevonden op turinabol.

En een week later werden vier Kazachen genoemd die bij de Spelen van 2012 goud wonnen en nu alsnog zijn betrapt op het gebruik van verboden middelen.


Bron: nos.nl
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 23 juni 2016 @ 09:05:08 #17
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163233499
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 07:36 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Zoals in OS gezegd: Eerst maar even wachten wanneer die schorsing in zou gaan. Is nog niks over gezegd namelijk.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163233606
Is nu al duidelijk of het om alle sporters gaat, of alleen atletiek?
  donderdag 23 juni 2016 @ 11:41:35 #19
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163236587
http://nos.nl/artikel/211(...)t-voor-topsport.html

Er komt 6 miljoen extra voor dopingpraktijken maar ondertussen helpt men mooi de breedtesport om zeep.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_163236648
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 11:41 schreef Klopkoek het volgende:
http://nos.nl/artikel/211(...)t-voor-topsport.html

Er komt 6 miljoen extra voor dopingpraktijken maar ondertussen helpt men mooi de breedtesport om zeep.
Niet zo negatief:

quote:
Niet alleen topsporters, ook amateursporters worden ondersteund. Er komt dus geld voor onderzoeken en via de zogenoemde Sportimpuls komen er subsidies voor projecten om mensen aan het sporten te krijgen. Daarbij moet er meer aandacht komen voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking, schrijft Schippers
  donderdag 23 juni 2016 @ 12:03:37 #21
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163237206
Doekje voor het bloeden is dat. Maar goed, 6 miljoen extra voor 'onderzoek' haha.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 23 juni 2016 @ 12:41:40 #22
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163237973
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 12:03 schreef Klopkoek het volgende:
Doekje voor het bloeden is dat. Maar goed, 6 miljoen extra voor 'onderzoek' haha.
Het zal je verbazen hoeveel onderzoeken bij overheid kosten...
  donderdag 23 juni 2016 @ 12:51:40 #23
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163238173
stevemagness twitterde op donderdag 23-06-2016 om 12:11:56 Jama Aden - NOT cleared/free, released on bail, given up passport, cant leave Spain- found 4 different kinds of EPO: https://t.co/5XDzuD3CMz reageer retweet
ben erg benieuwd
  donderdag 23 juni 2016 @ 13:22:47 #24
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_163238831
4 soorten EPO? Kwartet!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 23 juni 2016 @ 19:58:32 #25
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163247649
  vrijdag 24 juni 2016 @ 17:17:26 #26
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163270987
van wielrenner naar drugsproducent.

  vrijdag 24 juni 2016 @ 19:26:57 #27
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163273222
Rio Games drug lab suspended after 'disturbing' technical errors

http://espn.go.com/olympi(...)chnical-errors-found

goverr wat een faal, die gasten! :')
pi_163273445
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 19:26 schreef THEFXR het volgende:
Rio Games drug lab suspended after 'disturbing' technical errors

http://espn.go.com/olympi(...)chnical-errors-found

goverr wat een faal, die gasten! :')
:')
  vrijdag 24 juni 2016 @ 19:38:56 #29
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_163273465
Wanneer gaan we alles nou eens legaliseren. Ik word hier een beetje moe van.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_163273611
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 19:58 schreef THEFXR het volgende:
[ afbeelding ]
Zoo koekoek, lekkere apotheek hoor. _O_
Jack does it in real time...
pi_163275355
WADA schorst dopinglab in Rio:

quote:
Precies zes weken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen, heeft het internationale antidopingbureau WADA het laboratorium in Rio de Janeiro geschorst.

De accreditatie is afgenomen, omdat het lab niet voldoet aan de internationale eisen.

Zoals het er nu voorstaat mag de instantie in Rio geen analyses maken van urine- en bloedmonsters. Het lab heeft 21 dagen om in beroep te gaan tegen het besluit.

Vanaf 22 juni

"In de tussentijd zal het WADA aan de slag gaan met het laboratorium om het probleem op te lossen", laat directeur Olivier Niggli weten in een reactie. "We zorgen ervoor dat monsters die normaal gesproken naar dit lab zouden gaan, veilig naar een ander WADA-lab worden gebracht."

"Atleten kunnen erop vertrouwen dat de schorsing pas wordt opgeheven als het lab optimaal functioneert." Er wordt een disciplinaire commissie in het leven geroepen die een oordeel kan vellen over de licentie van het lab. De schorsing is ingegaan op 22 juni, de dag dat het lab op de hoogte werd gebracht van het besluit van het WADA.
http://nos.nl/artikel/2113354-wada-schorst-dopinglab-in-rio.html
GENOT
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_163293820
quote:
67 Russen zullen bij de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) een aanvraag indienen om alsnog te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, ondanks de dopingschorsing voor de Russische federatie (ARAF). Dat meldde de Russische minister van Sport zaterdag.

“Morgen zullen 67 Russische atleten hun individuele aanvraag indienen om aan de Olympische Spelen deel te nemen. Daar hebben ze recht op”, verklaarde Vitali Moutko op de Russische televisie.

De IAAF handhaafde op 17 juni de schorsing van de ARAF, getroffen door een groot dopingschandaal. De IAAF voorzag wel in de mogelijkheid om “atleten die voldoende hebben bewezen dat ze niet profiteren van het Russische systeem” in Rio onder een neutrale vlag te laten aantreden.

Het cijfer dat door Moutko naar voren wordt geschoven, lijkt weinig realistisch. De zeer strikte criteria die donderdag door de IAAF werden bekendgemaakt, zetten de deur enkel op een kier voor de weinig talrijke Russische atleten die in het buitenland trainen en door niet-Russische antidopinginstanties opgevolgd worden. “Het zal een grote tegenslag zijn voor mij als de hele Russische ploeg opzijgezet wordt”, stelde Moutko. “Ik ben klaar om mijn verantwoordelijkheid op te nemen en op te stappen.”
  zondag 26 juni 2016 @ 13:24:24 #33
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163309190
Tyson Fury reportedly tests positive for steroids
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 26 juni 2016 @ 13:24:46 #34
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163309194
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 13:24 schreef THEFXR het volgende:
Tyson Fury reportedly tests positive for steroids
:D
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 26 juni 2016 @ 13:26:56 #35
147172 THEFXR
Alpha Bear
  zondag 26 juni 2016 @ 14:04:55 #36
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_163310063
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 13:24 schreef THEFXR het volgende:
Tyson Fury reportedly tests positive for steroids
:D
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 26 juni 2016 @ 14:18:22 #37
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163310415
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 26 juni 2016 @ 15:56:44 #38
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_163312967
Is dat de reden van het uitstellen van de rematch...
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_163313085
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2016 19:40 schreef wimderon het volgende:

[..]

het ontslagbriefje voor de Vlad dan maar gaan schrijven :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zondag 26 juni 2016 @ 16:25:22 #40
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163313750


[ Bericht 100% gewijzigd door Smoofie op 26-06-2016 16:25:33 ]
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_163371966
quote:
Het Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft het dopinglaboratorium in het Kazachse Almaty geschorst voor een periode van vier maanden. De accreditatie is afgenomen omdat het lab niet voldoet aan de internationale normen. Dat maakte het WADA dinsdag bekend.

De schorsing loopt vanaf 24 juni. Gedurende de schorsing mag het lab geen bloed- en urinestalen meer controleren. De monsters die bedoeld waren voor Almaty zullen naar andere dopinglaboratoria met een WADA-accreditatie overgebracht worden, opdat de atleten “volledig kunnen vertrouwen” op de kwaliteit van de antidopingcontroles.

Als het lab de nodige aanpassingen doet om opnieuw conform de WADA-normen te zijn, dan kan er een aanvraag ingediend worden om de schorsing in te korten.

In 2016 ontnam het WADA al 10 dopinglaboratoria hun accreditatie. Vorige week werd het lab in Rio voor zes maanden geschorst, zes weken voor het begin van de Olympische Spelen (5-21 augustus).
  dinsdag 28 juni 2016 @ 17:53:59 #42
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163372119
En hoeveel labs heeft WADA nog over...
  woensdag 29 juni 2016 @ 01:13:36 #43
147172 THEFXR
Alpha Bear
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 1 juli 2016 @ 19:56:37 #44
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163442033
Ondertussen loopt Asli Cakir Alptekin 4:19 op de 1500m in Turkije, wat op zich best vreemd is gezien haar schorsing die over een kleine vijf jaar pas afloopt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 2 juli 2016 @ 02:01:17 #46
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163463776
Bij EenVandaag een reportage over die EPO-test van laatst. Zoals verwacht ziet het er als een amateuristische flopshow uit, met vooringenomen onderzoekers.
  zaterdag 2 juli 2016 @ 19:43:02 #48
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163465230
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2016 18:39 schreef wimderon het volgende:
Bij EenVandaag een reportage over die EPO-test van laatst. Zoals verwacht ziet het er als een amateuristische flopshow uit, met vooringenomen onderzoekers.
wil weleens weten waar dat geld vandaan kwam, aangezien Ram jaren tekort kwam.
  zondag 3 juli 2016 @ 10:26:13 #49
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_163479544
Usain ook "geblesseerd" op een grappig moment.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  zondag 3 juli 2016 @ 19:42:01 #50
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163492134
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2016 10:26 schreef Bugno het volgende:
Usain ook "geblesseerd" op een grappig moment.
En naar Muller Wohlfahrt nu.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 4 juli 2016 @ 08:31:50 #51
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_163503890
jackvangelder twitterde op maandag 04-07-2016 om 08:15:59 Bij de atletiektrials in Jamaica zijn vele sprintfavorieten opeens geblesseerd geraakt !! Is het weer het oude dopingliedje ? reageer retweet
  Redactie Frontpage / Sport maandag 4 juli 2016 @ 10:35:41 #52
426493 crew  PippenScottie
pi_163505100
Jack heeft ongetwijfeld gelijk, maar misschien moet hij zich met voetbal bezig houden.
  maandag 4 juli 2016 @ 10:59:20 #53
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163505557
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Frontpage / Sport maandag 4 juli 2016 @ 11:44:54 #54
426493 crew  PippenScottie
pi_163506505
quote:
:') :') :')

Ongeveer zo geloofwaardig als:

  maandag 4 juli 2016 @ 14:08:15 #55
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163510445
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 11:44 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

:') :') :')

Ongeveer zo geloofwaardig als:

[ afbeelding ]


Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Sport / Supervogel maandag 4 juli 2016 @ 17:45:06 #56
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163515781
OlympicStatman twitterde op maandag 04-07-2016 om 17:35:08 #Cycling Russian women's national time trial champion Tatiana Antoshina suspended after failing drug test for HGH reageer retweet
pi_163521481
AP_Sports twitterde op maandag 04-07-2016 om 21:26:00 Kenyan police search agents' hotel rooms at Olympic trials. https://t.co/t9kJgzc7vW #RoadToRio reageer retweet
  maandag 4 juli 2016 @ 21:42:23 #58
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163521629
quote:
10s.gif Op maandag 4 juli 2016 17:45 schreef Pino112 het volgende:
OlympicStatman twitterde op maandag 04-07-2016 om 17:35:08 #Cycling Russian women's national time trial champion Tatiana Antoshina suspended after failing drug test for HGH reageer retweet
bijzonder
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 4 juli 2016 @ 21:56:47 #59
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163522197
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 21:38 schreef wimderon het volgende:
AP_Sports twitterde op maandag 04-07-2016 om 21:26:00 Kenyan police search agents' hotel rooms at Olympic trials. https://t.co/t9kJgzc7vW #RoadToRio reageer retweet
Prima lijstje atleten:
http://www.athleticsmanagers.com/users/46/69/federico-rosa.html
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163525253
Jack zegt natuurlijk iets wat veel mensen denken. Heeft Jamaica een eigen geaccrediteerd lab of worden de monsters ergens anders getest?
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  dinsdag 5 juli 2016 @ 11:38:12 #61
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_163531238
quote:
En dan krijgt Bale deze zomer ook nog hulp van de medische staf van Real. Fysiotherapeut Jaime Benite volgt de Welshe selectie in Frankrijk en helpt waar nodig. 'Ik wilde geen risico nemen omdat het gaat om een groot toernooi. Het is ook handig voor de medische staf van Wales. Zij hebben nu meer tijd voor de andere jongens, terwijl anders veel aandacht naar mij uit zou gaan.'
pi_163549411
quote:
OPERATION PUERTO

WADA can already identify the athletes involved in the Eufemiano doping scandal

A special form of transportation carried the sealed samples from Barcelona to a laboratory in other European country / Dr. Eufemiano tried to stop this at the last moment claiming that WADA is trying to publicly humiliate his clients.

The bags of blood, plasma and red blood cells gathered in a 2006 raid at the office of Dr. Eufemiano Fuentes have been in the possession of the World Anti-Doping Agency and the International Cycling Union since last Thursday.

Thanks to this evidence, it will be now possible to identify the athletes who underwent clandestine transfusions to improve their performance. Most of those involved in the doping case called Operation Puerto are cyclists, but Fuentes also testified that his clients included athletes in tennis and soccer, as well as track and field.

The Madrid Court of Appeals ruled on June 10 that the bags of blood in one of the biggest doping scandals in history should be released to the Royal Spanish Cycling Federation (RFEC), the Comitato Olimpico Nazionale Italiano (CONI), the International Cycling Union and the World Anti-Doping Agency. On June 28, the Madrid Magistrate Court asked the Barcelona laboratory that has been holding the samples since 2006 to handle them to these four entities.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 6 juli 2016 @ 13:45:10 #63
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163556967
SaddiqueShaban twitterde op woensdag 06-07-2016 om 13:28:43 Kenyan Police charge athletics agent Gabriel & Federico Rosa for conspiracy to cause injuries to professional athletes through doping. reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 6 juli 2016 @ 14:52:23 #64
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163558288
quote:
11s.gif Op woensdag 6 juli 2016 13:45 schreef heywoodu het volgende:
SaddiqueShaban twitterde op woensdag 06-07-2016 om 13:28:43 Kenyan Police charge athletics agent Gabriel & Federico Rosa for conspiracy to cause injuries to professional athletes through doping. reageer retweet
is dat van diezelfde inval, van waar ze zeiden dat er niks aan de hand was?
  donderdag 7 juli 2016 @ 14:01:26 #65
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163579715
OlympicStatman twitterde op donderdag 07-07-2016 om 13:53:20 An Italian bodybuilder has tested positive for 21 different illegal substances https://t.co/LgD1pYrE3y reageer retweet
  donderdag 7 juli 2016 @ 14:33:18 #67
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163580202
quote:
jep, 3 dagen voor het event
  donderdag 7 juli 2016 @ 18:44:00 #68
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163585039
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 7 juli 2016 @ 19:03:41 #69
147172 THEFXR
Alpha Bear
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 juli 2016 @ 11:17:29 #70
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163597786
Mooi interview wel met 800 meterloopster Jenny Meadows and Stepanova na afloop van de series woensdag:

Eurosport_UK twitterde op donderdag 07-07-2016 om 17:31:58 .@JDE66 and @JennyMeadows800 pay tribute to Russian doping whistleblower Yulia Stepanova.https://t.co/KcGUZ9GW4l reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 8 juli 2016 @ 12:30:11 #71
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163599083
quote:
Het sporttribunaal CAS heeft de weg voor zwemmer Park Tae-hwan richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vrijgemaakt. Hij werd in het gelijk gesteld in zijn zaak tegen de Zuid-Koreaanse zwembond.
http://nos.nl/artikel/211(...)-zwemmen-in-rio.html
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 juli 2016 @ 13:29:28 #72
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163600036
Lekkere situatie in het vlakwaterkanovaren: de Roemenen in de C2 1000m werden gepakt op meldonium op het kwalificatietoernooi, waardoor hun startbewijs aan Moldavië is gegeven. De hoeveelheid meldonium blijkt echter dusdanig laag (en voor 1 januari) dat ze nu terecht als onschuldig worden gezien, maar hun startbewijs is al weggeven en geaccepteerd door Moldavië, die hun atleet uit de C1 ook in de C2-boot hebben, waardoor Slowakije in de C1 een extra startbewijs krijgt en Roemenië buiten de pot pist maar nu hun startbewijs terug wil wat ten koste zou gaan van zowel Moldavië als Slowakije. Dus.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 8 juli 2016 @ 19:22:19 #73
243458 LitmanenAFCA
Gracie Jiu Jitsu
pi_163607546
Schrijf Schippers maar alvast op met haar acne kop
pi_163607632
quote:
10s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 13:29 schreef heywoodu het volgende:
Lekkere situatie in het vlakwaterkanovaren: de Roemenen in de C2 1000m werden gepakt op meldonium op het kwalificatietoernooi, waardoor hun startbewijs aan Moldavië is gegeven. De hoeveelheid meldonium blijkt echter dusdanig laag (en voor 1 januari) dat ze nu terecht als onschuldig worden gezien, maar hun startbewijs is al weggeven en geaccepteerd door Moldavië, die hun atleet uit de C1 ook in de C2-boot hebben, waardoor Slowakije in de C1 een extra startbewijs krijgt en Roemenië buiten de pot pist maar nu hun startbewijs terug wil wat ten koste zou gaan van zowel Moldavië als Slowakije. Dus.
Roemenen hebben denk ik hier het gelijk aan hun kant. Als de schorsing opgeheven wordt, zou ook het resultaat moeten staan :)
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 juli 2016 @ 19:30:14 #75
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163607704
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:26 schreef komrad het volgende:

[..]

Roemenen hebben denk ik hier het gelijk aan hun kant. Als de schorsing opgeheven wordt, zou ook het resultaat moeten staan :)
Vind ik ook, maar het probleem is volgens mij dat de inschrijfdatum al voorbij is en Moldavië en Slowakije zich hebben ingeschreven, Roemenië dus niet :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163607781
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:30 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Vind ik ook, maar het probleem is volgens mij dat de inschrijfdatum al voorbij is en Moldavië en Slowakije zich hebben ingeschreven, Roemenië dus niet :P
_O- zaakje bij het CAS dan
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 8 juli 2016 @ 19:38:41 #77
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163607881
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 19:34 schreef komrad het volgende:

[..]

_O- zaakje bij het CAS dan
Enigszins vergelijkbare situatie in het worstelen, met een worstelaar die betrapt werd op meldonium maar nu na lang gedoe toch weer in actie mag komen...maar zijn plekje is al aan iemand anders vergeven (alleen is daar de inschrijfdatum nog niet voorbij dacht ik, dus iemand is de sjaak en moet de plek teruggeven).

quote:
according to some Russian websites, Magomedmurad Gadzhiev (Poland) is cleared to wrestle in Rio ! we have to wait for the official announcement but as far as I know consider it a done thing.

just for info, Gadzhiev won his quota in European qualifier but got disqualified for meldonium.

now the question is, he will go to Rio in place of who ? Savid Safaryan (who got his spot after the ban) ? or he will take one of those re-allocation quotas won be the host Brazil.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163611844
Zaak Sakho geseponeerd.

Gras is groen.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 00:10:25 #79
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163614362
Zie de beelden nu. Van voren lijkt Schippers net een man. DDR praktijken in Nederland
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 9 juli 2016 @ 00:49:15 #80
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163615052
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 22:24 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Zaak Sakho geseponeerd.

Gras is groen.
vayerism twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 00:37:19 WADA didn't turn up at the sakho hearing....Anti doping, it's going well... reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 9 juli 2016 @ 13:19:10 #81
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_163620301
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 22:24 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Zaak Sakho geseponeerd.

Gras is groen.
gvd :')

zal nog wel een claim opleveren
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_163631533
Arbuthnott twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 20:33:40 Medics arrested amid allegations they doped British athletes ahead of Rio Games - @thesundaytimes @hajoseppelt #dopingscandal reageer retweet
Arbuthnott twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 20:17:17 Police swoop on "doping ring" linked to British athletes - new Insight investigation in tomorrow's @thesundaytimes #dopingscandal reageer retweet
hajoseppelt twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 20:55:24 @Arbuthnott @thesundaytimes @ARD_Presse @WDR @sportschau SUNDAY TIMES and ARD: joint research in Kenya - new revelations: doping in Kenya reageer retweet
  zaterdag 9 juli 2016 @ 23:01:47 #83
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163631575
Hajogod
  zaterdag 9 juli 2016 @ 23:12:53 #84
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163631794
British??? :D
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 9 juli 2016 @ 23:18:08 #85
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163631899
Ene Heywoodu op Twitter zegt:
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:05:18 #Doping ARD placed an 'infiltrant' in a training camp in Iten, Kenya. Saw some stuff laying around there, including medicins (legal). reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:05:46 #Doping He looked through trash cans and saw used syringes of EPO in the camp where a ton of European athletes train as well. reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:06:07 #Doping Pacemaker "Frederick" takes ARD guy on a tour to buy some EPO, 60 EUR per package. Deal done in 5 minutes. reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:07:00 #Doping Kenyan doctor: "I doped over 50 athletes using EPO, three of them British." reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:07:59 #Doping British EPO-doped athlete repeatedly named as 'bleep'. reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:09:01 #Doping "Beep" (translated as *** in German) apparently visited the place to buy EPO very regularly, but said he was afraid of testers. reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:09:46 #Doping Head of Kenyan anti-doping Rugut: "Information in this video is shocking. We will do everything to make sure everyone who had any reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:10:00 #Doping "part in this entire operation, athletes, doctors, everyone, will be brought to justice." reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:11:01 Back to the Olympic Stadium in Amsterdam, that's it from Kenya I guess. Host says British anti-doping was shocked and is taking the case reageer retweet
heywoodu twitterde op zaterdag 09-07-2016 om 22:11:34 very seriously (obviously). Apparently investigation by them has started and certain Kenyans have already been arrested. No names. reageer retweet
pi_163651600
Nog wat fraais aangaande een clean-campagne:

https://renzoverwer.wordp(...)tletiek-bobo-hansen/
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 10 juli 2016 @ 21:07:40 #87
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163651752
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 21:02 schreef merlijn444 het volgende:
Nog wat fraais aangaande een clean-campagne:

https://renzoverwer.wordp(...)tletiek-bobo-hansen/
Zag het net ja, dit lijkt me echt zo'n Engels rioolbladverhaal _O-

Ik zou op geen enkele manier weten waarom ik dit als geloofwaardig moet zien, wat een of andere consultant gezegd zou hebben tegen iemand van een blog. Neuh, ik trap er niet in.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 12 juli 2016 @ 10:37:10 #88
40566 Ericr
Livewrong
pi_163684341
quote:
Brailsford defends Froome after question about mechanical doping

‘Froome’s bike has been tested more than everyone else’s’
http://www.cyclingnews.co(...)t-mechanical-doping/

:')
pi_163684573
quote:
To be fair, wat moet je anders zeggen qua verdediging? En hij heeft gelijk dat het testen op een motor wat minder ambigu is dan testen op doping.
pi_163684696
quote:
Hahaha heeft die dat echt letterlijk gezegd?!
:D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 12 juli 2016 @ 11:06:35 #91
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163684735
quote:
:') omdat het over Sky/Froome/Brailsford gaat en laatstgenoemde antwoord geeft op een vraag?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163686229
Ik geloof best dat Froome deze Tour geen motor in zijn fiets heeft. Tot nog toe iig.
Of dat de afgelopen jaren ook zo was, dat is dan nog weer punt twee.
in a crowd you lose humanity
pi_163688932
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:36 schreef Wombcat het volgende:
Ik geloof best dat Froome deze Tour geen motor in zijn fiets heeft. Tot nog toe iig.
Of dat de afgelopen jaren ook zo was, dat is dan nog weer punt twee.
Het lijkt me niet dat Froome met motor tijd zou verliezen op Quintana.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 14:35:05 #94
40566 Ericr
Livewrong
pi_163689073
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 10:54 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

To be fair, wat moet je anders zeggen qua verdediging? En hij heeft gelijk dat het testen op een motor wat minder ambigu is dan testen op doping.
Het 'most tested' argument is vrij hilarisch natuurlijk. Armstrong all over.
pi_163689253
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 14:28 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Het lijkt me niet dat Froome met motor tijd zou verliezen op Quintana.
Hij heeft toch ook geen tijd verloren?
in a crowd you lose humanity
pi_163689644
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 14:44 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hij heeft toch ook geen tijd verloren?
Vorige jaren had hij het toch over? Toen is 'ie wel een paar keer gelost door Quintana, wat met motortje ondenkbaar zou zijn.
pi_163689684
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 14:57 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Vorige jaren had hij het toch over? Toen is 'ie wel een paar keer gelost door Quintana, wat met motortje ondenkbaar zou zijn.
Hoeft 'm natuurlijk niet alle etappes in de fiets gehad te hebben ;)
in a crowd you lose humanity
pi_163689806
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 14:35 schreef Ericr het volgende:

[..]

Het 'most tested' argument is vrij hilarisch natuurlijk. Armstrong all over.
Niet mee eens. Een test op een motortje is niet te vergelijken met een test op stofjes in bloed / urine. In het laatste geval heb je bepaalde drempelwaarden, bij motortjes is het zoals Brailsford zegt een eenvoudige test met een simpele ja / nee. Een resultaat waarin een klein motortje wordt ontdekt met als conclusie "suspicious" (om de Armstrong analogie maar door te trekken) is toch moeilijk voor te stellen.
pi_163689836
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 14:58 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hoeft 'm natuurlijk niet alle etappes in de fiets gehad te hebben ;)
Je kan niets uitsluiten natuurlijk, maar dat zou wel onlogisch zijn.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 15:12:03 #100
40566 Ericr
Livewrong
pi_163690085
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:02 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Niet mee eens. Een test op een motortje is niet te vergelijken met een test op stofjes in bloed / urine. In het laatste geval heb je bepaalde drempelwaarden, bij motortjes is het zoals Brailsford zegt een eenvoudige test met een simpele ja / nee. Een resultaat waarin een klein motortje wordt ontdekt met als conclusie "suspicious" (om de Armstrong analogie maar door te trekken) is toch moeilijk voor te stellen.
Gewoon de woorden 'most tested' blijven hilarisch. Hhoe bepaal je of Froome de 'most tested' is? Dat argument is gewoon uitgekauwd, maakt dan niet uit of het over motortjes of stofjes gaat.
pi_163690151
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 00:10 schreef Klopkoek het volgende:
Zie de beelden nu. Van voren lijkt Schippers net een man. DDR praktijken in Nederland
Nederlanders dopen niet.

  dinsdag 12 juli 2016 @ 15:19:57 #102
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163690299
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Je kan niets uitsluiten natuurlijk, maar dat zou wel onlogisch zijn.
Dat is logischer dan je zou denken. Je gebruikt alleen een fiets met motor als je zeker denkt te weten dat er niet op getest wordt. Het risico op het einde van de Tour wordt er groot.

Er zijn nl. legio etappes in het verleden waar er niet naar motoren is gekeken. Zeker voor 2014 werd er amper naar gekeken.
in a crowd you lose humanity
pi_163690420
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:19 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Dat is logischer dan je zou denken. Je gebruikt alleen een fiets met motor als je zeker denkt te weten dat er niet op getest wordt. Het risico op het einde van de Tour wordt er groot.

Er zijn nl. legio etappes in het verleden waar er niet naar motoren is gekeken. Zeker voor 2014 werd er amper naar gekeken.
Lijkt me sterk dat je zeker weet dat er in de eerste weken van de Tour niet op getest wordt, maar in de laatste week opeens wel. Als dat risico er is in de laatste week, is dat er ook in de eerste weken lijkt mij.

Tenzij de boel allemaal zo corrupt is als THEFXR beweert natuurlijk.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 15:31:03 #104
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163690598
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:24 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Lijkt me sterk dat je zeker weet dat er in de eerste weken van de Tour niet op getest wordt, maar in de laatste week opeens wel. Als dat risico er is in de laatste week, is dat er ook in de eerste weken lijkt mij.

Tenzij de boel allemaal zo corrupt is als THEFXR beweert natuurlijk.
Ik denk dat er in de Tours van 2011,2012 en 2013 niet of heel beperkt op motortjes is gecontroleerd en het risico toen nihil was. In 2014 werd het al riskant. In 2015 nog riskanter. En dat ze het nu helemaal niet meer aandurven.

Als Brailsford zegt dat de fiets van Froome het meest gecontroleerd is, dan is dat zoals Ericr aangeeft nog een redelijk nietszeggende bewering.
Daarbij vraag ik me dan af of b.v. in de etappe op de Mont Ventoux waar Froome zo'n bizarre versnelling had, de fiets gecontroleerd is.
in a crowd you lose humanity
pi_163690604
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:12 schreef Ericr het volgende:

[..]

Gewoon de woorden 'most tested' blijven hilarisch. Hhoe bepaal je of Froome de 'most tested' is? Dat argument is gewoon uitgekauwd, maakt dan niet uit of het over motortjes of stofjes gaat.
Hoezo maakt dat niet uit dan? Denk jij dat testen voor motortjes ook eenvoudig omzeild kunnen worden?

Kan best zijn dat er lijsten zijn met hoe vaak iedereen getest wordt, en dat Froome daarin hoog staat.

Maar goed, als hij had gezegd "tested many / several times" dan was het prima geweest wat jou betreft? Beetje mierenneukerij :P
pi_163690750
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:31 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik denk dat er in de Tours van 2011,2012 en 2013 niet of heel beperkt op motortjes is gecontroleerd en het risico toen nihil was. In 2014 werd het al riskant. In 2015 nog riskanter. En dat ze het nu helemaal niet meer aandurven.

Als Brailsford zegt dat de fiets van Froome het meest gecontroleerd is, dan is dat zoals Ericr aangeeft nog een redelijk nietszeggende bewering.
Daarbij vraag ik me dan af of b.v. in de etappe op de Mont Ventoux waar Froome zo'n bizarre versnelling had, de fiets gecontroleerd is.
Ik heb al een paar keer uitgelegd dat gekeken naar één klim je vele minuten zou kunnen pakken op de klimrecords van Pantani en Riis, dus een demarrage zegt redelijk weinig (zou juist erg onlogisch zijn om het op zo'n opvallende manier te doen).

Maar goed, blijft dus over 2012 als knecht en 2013 als kopman. Toch apart dat hij dan ook zonder motor nog de beste is. Dat is als een Armstrong, Riis of Pantani zonder EPO.
  woensdag 13 juli 2016 @ 09:56:29 #107
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163707822
Zolang de zoon van Cookson bij Sky zit is alle opwinding nergens voor nodig
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 juli 2016 @ 10:39:31 #108
426493 crew  PippenScottie
pi_163708409
Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor het testen op motortjes? De UCI zelf toch?

Uit het verleden is gebleken dat je prima afspraken met de UCI kan maken, en dat ze graag een oogje dichtknijpen als er een groeimarkt aangeboord kan worden.

Ik had Cookson initieel wel hoog zitten, maar maak me intussen geen illusies meer dat hij beter is voor de sport dan Pat en Hein.
  woensdag 13 juli 2016 @ 10:53:48 #109
56724 Wombcat
rent wiel
pi_163708629
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:37 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ik heb al een paar keer uitgelegd dat gekeken naar één klim je vele minuten zou kunnen pakken op de klimrecords van Pantani en Riis, dus een demarrage zegt redelijk weinig (zou juist erg onlogisch zijn om het op zo'n opvallende manier te doen).

Maar goed, blijft dus over 2012 als knecht en 2013 als kopman. Toch apart dat hij dan ook zonder motor nog de beste is. Dat is als een Armstrong, Riis of Pantani zonder EPO.
Hoho, ik zei niet dat ze het in 2014 en 2015 helemaal niet meer durfden te gebruiken. Ik denk dat ze het na Femke niet meer durven te gebruiken.

Maar goed, we hebben het er al eerder over gehad, en ik denk niet dat we het eens gaan worden.

Ander onderwerp:
Op het fiets-forum las ik een post over het onderzoek naar EPO dat laatst is gepubliceerd:
http://www.fiets.nl/forum/viewtopic.php?p=1111194#p1111194
quote:
Ik was verbaasd toen ik hoorde dat de deelnemers geen trainingsschema kregen :!: . Het stond de deelnemers redelijk vrij om te trainen zoals ze altijd deden. Er was wel een minimum en maximum aantal uren dat gefietst moest/mocht worden dacht ik. Wel moest van elke training de data worden opgestuurd. Dit is de allergrootste fout van de proefopzet. De variatie binnen de deelnemers is namelijk enorm. De proefpersonen hadden namelijk geen vergelijkbaar fietsniveau bij de start van dit onderzoek. Dus hebben ze dat aan het einde ook niet. Als de deelnemers dan ook nog niet eens vergelijkbaar trainen is de chaos natuurlijk compleet.
Als klopt wat er in die post staat, is het onderzoek volledig waardeloos.
En eerlijk gezegd vermoed ik dat klopt wat er in die post staat, want op basis van de TV-uitzending had ik nou niet de indruk dat het een bijzonder goed opgezet onderzoek was.
in a crowd you lose humanity
  Moderator woensdag 13 juli 2016 @ 11:06:59 #110
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163708827
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:37 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ik heb al een paar keer uitgelegd
Hey, Bert van Marwijk, gaat ie lekker?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_163708876
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 10:39 schreef PippenScottie het volgende:
Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor het testen op motortjes? De UCI zelf toch?

Uit het verleden is gebleken dat je prima afspraken met de UCI kan maken, en dat ze graag een oogje dichtknijpen als er een groeimarkt aangeboord kan worden.

Ik had Cookson initieel wel hoog zitten, maar maak me intussen geen illusies meer dat hij beter is voor de sport dan Pat en Hein.
Niet in de Tour volgens mij, dus dat verhaal gaat niet op. Een geval van mechanisch doping in de doofpot stoppen lijkt me niet onaannemelijk; die doping is desastreus voor de sport. Maar UCI heeft dat bij Femke juist niet gedaan. (Al zien jullie dat natuurlijk weer als kleine vis, terwijl de grote vissen mogen blijven zwemmen.)
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 juli 2016 @ 11:26:15 #112
426493 crew  PippenScottie
pi_163709092
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

(Al zien jullie dat natuurlijk weer als kleine vis, terwijl de grote vissen mogen blijven zwemmen.)

Duuuh.
pi_163709122
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 10:39 schreef PippenScottie het volgende:
Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor het testen op motortjes? De UCI zelf toch?

Tijdens de Tour doet ASO volgens mij ook controles.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 juli 2016 @ 11:32:44 #114
426493 crew  PippenScottie
pi_163709216
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:27 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Tijdens de Tour doet ASO volgens mij ook controles.
ASO is natuurlijk ook verre van een onafhankelijke partij.
Je geeft de organisator van een wedstrijd nu dus een machtsmiddel om (wel of niet) te gebruiken tegen ploegen die (wel of niet) een groter deel van de inkomsten jouw wedstrijd eisen.

Wielrennen is wel een clusterfuck sport hoor.
pi_163709269
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:26 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Duuuh.
Maar dan is het nooit goed. Na Armstrong zijn Ullrich, Basso, Rasmussen, Landis, Contador, Vinokourov, Valverde, Menchov oftewel tig grote namen gestraft voor doping. Oké dat is pre-Cookson, maar het zegt wel wat over de UCI. Froome's fiets wordt meermaals gecontroleerd op mechanische doping, maar dat telt niet.

Ik ben wel benieuwd naar de argumenten, zelfs in BNW worden de theorieën beter onderbouwd dan hier.
pi_163709515
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 10:53 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hoho, ik zei niet dat ze het in 2014 en 2015 helemaal niet meer durfden te gebruiken. Ik denk dat ze het na Femke niet meer durven te gebruiken.

Maar goed, we hebben het er al eerder over gehad, en ik denk niet dat we het eens gaan worden.

Ander onderwerp:
Op het fiets-forum las ik een post over het onderzoek naar EPO dat laatst is gepubliceerd:
http://www.fiets.nl/forum/viewtopic.php?p=1111194#p1111194

[..]

Als klopt wat er in die post staat, is het onderzoek volledig waardeloos.
En eerlijk gezegd vermoed ik dat klopt wat er in die post staat, want op basis van de TV-uitzending had ik nou niet de indruk dat het een bijzonder goed opgezet onderzoek was.
Jij had het over zeker denken te weten. En riskant. Lijkt me sterk dat iets riskant is, en Sky dat niet door heeft en zeker weet dat ze een motortje kunnen gebruiken. Maar goed, de complottheorie blijft dan staan. Ben je met me eens dat we dan dit jaar een dramatische verslechtering in Froome's prestaties zouden moeten zien? Of heeft hij dan het gebrek aan motortje (200 watt) opgevangen met een zieke hoeveelheid doping waar hij mee weg komt?

Dat tweede kan ik uit eerste hand bevestigen. Kennis van mij deed mee, en heeft zichzelf helemaal gek getraind omdat hij super gemotiveerd was. Dat soort zaken kan een enorme invloed hebben natuurlijk met zulke kleine proefpersoon groepen. Als we toch in BNW-sferen verkeren: De wetenschappers kunnen zelfs de proefpersonen ingedeeld hebben op motivatie. Vermoed ook dat dit onderzoek niet Double blind is uitgevoerd (lijkt me ook lastig).
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 juli 2016 @ 11:49:41 #117
426493 crew  PippenScottie
pi_163709516
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:36 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Maar dan is het nooit goed. Na Armstrong zijn Ullrich, Basso, Rasmussen, Landis, Contador, Vinokourov, Valverde, Menchov oftewel tig grote namen gestraft voor doping. Oké dat is pre-Cookson, maar het zegt wel wat over de UCI. Froome's fiets wordt meermaals gecontroleerd op mechanische doping, maar dat telt niet.

Ik ben wel benieuwd naar de argumenten, zelfs in BNW worden de theorieën beter onderbouwd dan hier.
Wat zegt het over de UCI? De namen die jij noemt spreken juist behoorlijk tegen dat de UCI zijn werk goed doet.
Rasmussen werd door zijn eigen ploeg uit de Tour gehaald. Valverde, Basso en Ullrich zijn het gevolg van Spaanse justitie en Operacion Puerto.
Menchov kreeg een silent ban van de UCI en mocht met pensioen.
Hajo Seppelt heeft aangetoond dat de UCI de positieve test van Contador stil wilde houden.

De recente geschiedenis van de sport kennend, hecht ik inderdaad niet zo bijzonder veel waarde aan het feit dat de UCI de fiets van Froome controleert.
pi_163709575
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Hey, Bert van Marwijk, gaat ie lekker?
Ik trek het gewoon een beetje slecht dat bepaalde ontkrachte argumenten blijven terugkomen O-)
pi_163709647
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:49 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Wat zegt het over de UCI? De namen die jij noemt spreken juist behoorlijk tegen dat de UCI zijn werk goed doet.
Rasmussen werd door zijn eigen ploeg uit de Tour gehaald. Valverde, Basso en Ullrich zijn het gevolg van Spaanse justitie en Operacion Puerto.
Menchov kreeg een silent ban van de UCI en mocht met pensioen.
Hajo Seppelt heeft aangetoond dat de UCI de positieve test van Contador stil wilde houden.

De recente geschiedenis van de sport kennend, hecht ik inderdaad niet zo bijzonder veel waarde aan het feit dat de UCI de fiets van Froome controleert.
Het zegt over de UCI dat ze niet een systeem gecreëerd hebben waarin de grote mannen wegkomen met dopinggebruik. Dus er is nu alle ruimte voor overige organisaties om mensen te pakken op motortjes in de fietsen.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 juli 2016 @ 12:09:10 #120
426493 crew  PippenScottie
pi_163709824
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Het zegt over de UCI dat ze niet een systeem gecreëerd hebben waarin de grote mannen wegkomen met dopinggebruik. Dus er is nu alle ruimte voor overige organisaties om mensen te pakken op motortjes in de fietsen.
De ASO gaat dat niet doen. Die hebben een financieel belang bij het succes van de Tour en die gaan haar eigen glazen niet ingooien.

Dus het zal wel weer wachten zijn op onderzoeksjournalisten, nationale justitieapparaten, klokkenluiders en ploegen die koudwatervrees krijgen.

L'histoire se répète.
pi_163709938
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:36 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Maar dan is het nooit goed. Na Armstrong zijn Ullrich, Basso, Rasmussen, Landis, Contador, Vinokourov, Valverde, Menchov oftewel tig grote namen gestraft voor doping. Oké dat is pre-Cookson, maar het zegt wel wat over de UCI. Froome's fiets wordt meermaals gecontroleerd op mechanische doping, maar dat telt niet.

Ik ben wel benieuwd naar de argumenten, zelfs in BNW worden de theorieën beter onderbouwd dan hier.
Met het verschil dat de theorieën hier uiteindelijk net iets te vaak waar blijken om het toeval te laten zijn.
  woensdag 13 juli 2016 @ 12:28:05 #122
14505 OProg
A Life in Music
pi_163710156
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:49 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Dat tweede kan ik uit eerste hand bevestigen. Kennis van mij deed mee, en heeft zichzelf helemaal gek getraind omdat hij super gemotiveerd was. Dat soort zaken kan een enorme invloed hebben natuurlijk met zulke kleine proefpersoon groepen. Als we toch in BNW-sferen verkeren: De wetenschappers kunnen zelfs de proefpersonen ingedeeld hebben op motivatie. Vermoed ook dat dit onderzoek niet Double blind is uitgevoerd (lijkt me ook lastig).
Ze hebben zichzelf kunnen zien oreren op TV en kunnen weer een tijdje interessant doen.

Het enige dat ze nu bewezen hebben is dat gewoon een spuit zetten zonder enig idee erachter verder niet zo heel veel uitmaakt.
Conconi, Cecchini en Ferrari hebben naast kunde op het gebied van doping natuurlijk ook minimaal net zo veel verstand van trainen en werken met trainingsschema en het uitlezen en interpreteren van waardes. Maar goed, daar heeft dit jan-lul onderzoek het maar gewoon niet over.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 13 juli 2016 @ 12:51:47 #123
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163710556
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 15:31 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik denk dat er in de Tours van 2011,2012 en 2013 niet of heel beperkt op motortjes is gecontroleerd en het risico toen nihil was. In 2014 werd het al riskant. In 2015 nog riskanter. En dat ze het nu helemaal niet meer aandurven.

Als Brailsford zegt dat de fiets van Froome het meest gecontroleerd is, dan is dat zoals Ericr aangeeft nog een redelijk nietszeggende bewering.
Daarbij vraag ik me dan af of b.v. in de etappe op de Mont Ventoux waar Froome zo'n bizarre versnelling had, de fiets gecontroleerd is.
Danny heeft dit duidelijk gezegd bij de avond etappe of na een etappe, dat hij het nu gewoon een circus act vind van de UCI. dat hadden ze 6 jaar geleden moeten doen, toen de geruchten op gang kwamen.
Maar ja, de UCI is er niet voor om zo veel mogelijk renners positief te testen, maar om de PR omhoog te houden van een schone sport. Dan kijken er de meeste mensen, dus de sponsors blij en die geven dan weer meer geld.
Het draait allemaal om geld, sports is a business.
pi_163712442
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 12:09 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

De ASO gaat dat niet doen. Die hebben een financieel belang bij het succes van de Tour en die gaan haar eigen glazen niet ingooien.

Dus het zal wel weer wachten zijn op onderzoeksjournalisten, nationale justitieapparaten, klokkenluiders en ploegen die koudwatervrees krijgen.

L'histoire se répète.
Waar baseer je dat op? De ASO heeft een relatief goede reputatie. Prudhomme heeft motortjes het grootste probleem van het wielrennen genoemd.
pi_163712572
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 14:38 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Waar baseer je dat op? De ASO heeft een relatief goede reputatie. Prudhomme heeft motortjes het grootste probleem van het wielrennen genoemd.
Niet dat ik twijfel aan de ASO (en UCI) wat betreft motortjes maar iets roepen wil nog niet zeggen dat je het ook doet. De wielerwereld roept ook al 20 jaar dat doping het grootste probleem van het wielrennen is.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 juli 2016 @ 15:01:00 #126
426493 crew  PippenScottie
pi_163712912
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 14:38 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Waar baseer je dat op? De ASO heeft een relatief goede reputatie. Prudhomme heeft motortjes het grootste probleem van het wielrennen genoemd.
Woorden zijn goedkoop, ratjetoe.

ASO heeft maar weinig laten zien qua actieve bestrijding van "het grootste probleem van het wielrennen".
  woensdag 13 juli 2016 @ 15:07:03 #127
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163713049
Ze rijden nu niet meer met motortjes en er is genoeg gewaarschuwd en Femke gepakt.
vandaar dat het peloton ook zo langzaam rijdt.
pi_163713255
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:01 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Woorden zijn goedkoop, ratjetoe.

ASO heeft maar weinig laten zien qua actieve bestrijding van "het grootste probleem van het wielrennen".
Wat zou de ASO moeten doen bovenop het controleren?
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 juli 2016 @ 15:26:40 #129
426493 crew  PippenScottie
pi_163713533
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:15 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Wat zou de ASO moeten doen bovenop het controleren?
Als ze controleren met het doel om valsspelers te pakke én motortjes zijn daadwerkelijk het "grootste probleem binnen de wielersport", dan verwacht ik dat er ondertussen al renners gepakt zijn.

Dus, ofwel motortjes zijn geen probleem, of de controles zijn voor de bühne.
pi_163714029
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:07 schreef THEFXR het volgende:
Ze rijden nu niet meer met motortjes en er is genoeg gewaarschuwd en Femke gepakt.
vandaar dat het peloton ook zo langzaam rijdt.
Ik sluit het verder niet uit, denk alleen persoonlijk dat een Froome niet met motortjes gereden heeft. Ventoux zal een interessant meetpunt zijn qua klimtijden. Als Froome daar opeens drie minuten langzamer rijdt (en tijd verliest op concurrenten) is dat zeker verdacht.
pi_163714160
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:26 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Als ze controleren met het doel om valsspelers te pakke én motortjes zijn daadwerkelijk het "grootste probleem binnen de wielersport", dan verwacht ik dat er ondertussen al renners gepakt zijn.

Dus, ofwel motortjes zijn geen probleem, of de controles zijn voor de bühne.
Correctie, grootste probleem is een misquote van wielerrevue, hij zei dat het als dossier de hoogste prioriteit heeft. Was kritisch op de UCI omdat die het probleem ontkenden. Vond dat een onafhankelijke organisatie de controles moet uitvoeren. Eigenlijk een beetje wat jij zegt :P
  woensdag 13 juli 2016 @ 15:56:38 #132
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163714208
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:49 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ik sluit het verder niet uit, denk alleen persoonlijk dat een Froome niet met motortjes gereden heeft. Ventoux zal een interessant meetpunt zijn qua klimtijden. Als Froome daar opeens drie minuten langzamer rijdt (en tijd verliest op concurrenten) is dat zeker verdacht.
dat gaat gebeuren, maar als oorzaak zal het slechte weer gegeven worden en niet een motortje.
pi_163714250
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat gaat gebeuren, maar als oorzaak zal het slechte weer gegeven worden en niet een motortje.
Dat kan een oorzaak zijn, net als koersverloop. Destijds gingen ze echt volle bak, denk dat die klimtijden dichtbij het maximum lagen. Hele discussie toen nog over de rol van de wind trouwens :D. Was hoe dan ook het einde van de illusie van het nieuwe wielrennen, voor zover die nog in stand was.

Maar goed, het is aan ons en onze goede vrienden van The Clinic om die verhalen t.z.t. te weerleggen.
pi_163714762
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:59 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dat kan een oorzaak zijn, net als koersverloop. Destijds gingen ze echt volle bak, denk dat die klimtijden dichtbij het maximum lagen. Hele discussie toen nog over de rol van de wind trouwens :D. Was hoe dan ook het einde van de illusie van het nieuwe wielrennen, voor zover die nog in stand was.

Maar goed, het is aan ons en onze goede vrienden van The Clinic om die verhalen t.z.t. te weerleggen.
Hoe snel werd daar eigenlijk gereden? Was dat in 2013?
pi_163714850
59:00 en inderdaad in 2013:
http://www.bbc.com/news/magazine-23368970
pi_163714870
'But he [Froome] is a victim of Lance Armstrong and the other proven drug takers who haunt the Tour de France.'

:') :') :')

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 13-07-2016 16:36:20 ]
  woensdag 13 juli 2016 @ 16:50:52 #137
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163715177
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 14:38 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Waar baseer je dat op? De ASO heeft een relatief goede reputatie. Prudhomme heeft motortjes het grootste probleem van het wielrennen genoemd.
zeggen is puur PR, betrappen is het opschonen van de sport.
pi_163717603
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juli 2016 16:35 schreef Sloggi het volgende:
59:00 en inderdaad in 2013:
http://www.bbc.com/news/magazine-23368970
Hier nog wat perspectief:

http://www.climbing-recor(...)-entries-in.html?m=1

Rond de tijden van Armstrong dus, al is er ook wel eens flink sneller gereden.
pi_163717815
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 18:57 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Hier nog wat perspectief:

http://www.climbing-recor(...)-entries-in.html?m=1

Rond de tijden van Armstrong dus, al is er ook wel eens flink sneller gereden.
Veel van de tijden boven hem waren in een klimtijdrit. Achtste aller tijden als je dat niet meetelt.

Doet 'ie goed.
  woensdag 13 juli 2016 @ 21:15:07 #140
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_163720400
Tijdrit of niet:

Mayo _O_ _O_ _O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 13 juli 2016 @ 21:44:26 #141
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_163720932
quote:
Ga je harder fietsen met een raketmotor op je voorwiel?

TU Delft onderzocht het op de Mont Ventoux

2 juli 2016 door Jop Eikelboom en Diederik Smit

Je hoort altijd dat je harder gaat fietsen met een raketmotor op je voorwiel. Maar is dat eigenlijk wel zo? Tot nu toe ontbrak elk wetenschappelijk bewijs. Daarom namen twintig amateurwielrenners van de TU Delft vandaag de proef op de som.

Het experiment werd uitgevoerd op de Mont Ventoux, een 21 kilometer lange klim in het zuiden van Frankrijk. De helft van de proefpersonen reed met een fiets met raketaandrijving, de andere helft met een placebo-dynamo. Zelf weten de mannen niet of ze omhoog reden op Snelle Jelles of met de hulp van Hyundai Ultra Engine Cylinder 208.

Jacco van Vught reed de Mont Ventoux op in ruim twaalf seconden. Hij is zojuist geland maar hij weet nog niet of hij nou een raketmotor op de fiets had of niet. “In het bos (de eerste 12 kilometer red.) vloog ik letterlijk over de bomen heen. Normaal zie ik daar heel erg af. Maar ik had ook wel echt heel goeie benen vandaag. Het was ook wel beangstigend. Ik dacht: als ik nu de man met de hamer tegenkom, stort ik neer.”

De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend. Projectleider Stef Hogendaal van de TU Delft: “We trekken nog geen conclusies voordat ook de andere helft binnen is.”
uiteraard de Speld
Feyenoord!!! * Barça
  woensdag 13 juli 2016 @ 21:45:57 #142
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163720966
Is er eigenlijk al uitkomst in onderzoek naar de gepakte trainer in Spanje, naam even kwijt, met horde atleten onder hem. EPO in kamer van verzorger oa.
pi_163722663
quote:
Fentermina, mefentermina, epitrembolona, estanozolol, 3-hidroxi-estanozolol, 16betahidroxi-estanozolol, hCG intacto, 6alfa-hidroxi-4-androsten-3.17-diona, testosterona, androsterona, etiocolanolona, salfa-androstano-3alfa,17beta-diol, 5beta-androstano- 3alfa,17beta-diol, drostanolona e 2alfa-metil-5alfa-androstan-3alfa-ol-17-ona
Everson de Assis, wielrennen, Braziliaans kampioen van 2015.
  woensdag 13 juli 2016 @ 22:48:08 #144
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163722801
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 22:44 schreef wimderon het volgende:

[..]

Everson de Assis, wielrennen, Braziliaans kampioen van 2015.
wtf?? in een test gevonden of bij hem thuis
  donderdag 14 juli 2016 @ 14:05:03 #145
14505 OProg
A Life in Music
pi_163731898
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 22:48 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wtf?? in een test gevonden of bij hem thuis
Opmerkelijk is het feit dat Everson in 1 keer positief heeft getest op 15 verboden substanties.

:o :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 14 juli 2016 @ 14:05:27 #146
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163731905
quote:
10s.gif Op donderdag 14 juli 2016 14:05 schreef OProg het volgende:

[..]

Opmerkelijk is het feit dat Everson in 1 keer positief heeft getest op 15 verboden substanties.

:o :')
dat is een record
  donderdag 14 juli 2016 @ 14:08:03 #147
14505 OProg
A Life in Music
pi_163731966
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 14:05 schreef THEFXR het volgende:
dat is een record
Bij het gewichtheffen lachen ze er om. :P
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 14 juli 2016 @ 21:19:03 #148
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163742460
Froome kan ook wel aan de 1500 meter mee doen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_163746132
quote:
De Zweedse topatlete Abeba Aregawi mag weer wedstrijden lopen. Het antidopingbureau in haar land heeft de schorsing van de voormalig wereldkampioene op de 1500 meter donderdag opgeheven. De 26-jarige atlete profiteert van de onduidelijkheid rond meldonium.

Aregawi hoopt op de Olympische Spelen van Rio mee te mogen doen. Ze is dan een voorname concurrente van de Nederlandse Sifan Hassan. De Ethiopische van geboorte testte in februari van dit jaar positief op meldonium en werd meteen geschorst.

Het mondiale antidopingbureau WADA kwam erachter dat onvoldoende is bewezen dat meldonium na gebruik snel uit het lichaam verdwijnt. Het is daardoor mogelijk dat sporters in 2016 zijn betrapt op het middel terwijl ze het vorig jaar innamen, toen het nog niet op de antidopinglijst stond.
  zaterdag 16 juli 2016 @ 01:39:02 #150
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163776584
this made my day!

bokamotoESPN twitterde op zaterdag 16-07-2016 om 00:37:07 The UFC has been notified of a potential anti-doping violation by Brock Lesnar, stemming from June 28. reageer retweet
door USADA _O- _O- _O- _O- _O- _O-
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 16 juli 2016 @ 17:27:08 #151
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163788785
Lijkt erop dat USADA aan gaat dringen op een complete schorsing van Rusland naar aanleiding van het mogelijk vernietigende rapport van McLaren dat komende week gepubliceerd wordt. Dat rapport wordt D-Day.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 16 juli 2016 @ 21:20:28 #152
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163794394
Mart Smeets :')





Het is natuurlijk wel - zoals veel babyboomers - een echte vakman in plaats van een brabbelaar uit de hbo InHolland fabriek.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_163803898
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 21:20 schreef Klopkoek het volgende:
Mart Smeets :')

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het is natuurlijk wel - zoals veel babyboomers - een echte vakman in plaats van een brabbelaar uit de hbo InHolland fabriek.
Hij heeft volledig gelijk.
  zondag 17 juli 2016 @ 12:11:53 #154
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163803980
quote:
14s.gif Op zondag 17 juli 2016 12:07 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Hij heeft volledig gelijk.
Nee. Beide verdienen het niet om verdedigd te worden. Boogerd is écht een stuk vuil.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_163804136
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2016 12:11 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Nee. Beide verdienen het niet om verdedigd te worden. Boogerd is écht een stuk vuil.
Vertel.
pi_163804544
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2016 12:11 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Nee. Beide verdienen het niet om verdedigd te worden. Boogerd is écht een stuk vuil.
Vuiler dan Servais Knaven, Bjarne Riis of Wilfried Peeters?
  zondag 17 juli 2016 @ 13:20:24 #157
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163805358
quote:
7s.gif Op zondag 17 juli 2016 12:20 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Vertel.
Ik zal (weer) eens een oude post van PippenScottie quoten:

quote:
Moeten we niet willen.
Het is te gemakkelijk om alle dopinggebruikers over een kam te scheren. Een renner die EPO gebruikte om mee te komen is natuurlijk niet te vergelijken met een renner die ook hormonen slikte en aan bloeddoping deed.

Boogerd vertegenwoordigt eigenlijk alles wat fout is in de wielersport. Alle dopingregels overtreden en heeft er geen seconde spijt van. Hij heeft jonge ploeggenoten aangeraden naar dokter Matschinger te gaan.
Zijn grootste zege op La Plagne kwam een dag nadat hij bloed van zijn broer geïnjecteerd kreeg.

Hij heeft jarenlang over zijn dopinggebruik gelogen, vaak als betaalde analist bij de publieke omroep.
Hij heeft gedreigd de klokkenluider in de Human Plasma zaak (Bernard Kohl) tegen de muur te willen zetten.

Boogerd heeft een nationale titel behaalt door zijn medevluchter (Sebastiaan Langeveld) een contract bij Rabo voor te houden. Daarnaar klaagt hij nog altijd dat hij geld krijgt van Oscar Camenzind voor een wedstrijd die hij hem in de jaren '90 liet winnen.

Dopinggebruik, ploeggenoten aanzetten tot dopinggebruik. Liegen, dreigen met geweld, omkoping, matchfixing. En alles zonder een greintje spijt en zonder enige vorm van medewerking aan de dopingautoriteiten te leveren.

Het lijkt me logisch dat je deze man ver van jonge renners af moet houden. Helaas is ons anti-dopingagentschap een wassen neus ("we moeten niet het braafste jongetje van de klas zijn") en kan Boogerd ongestoord doorgaan de wielersport te verzieken.
Over Armstrong zullen we het maar niet hebben.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 14:57:30 #158
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163829926
De potentieel grootste dopingdag in hele lange tijd, daar gaan we:
https://www.theguardian.c(...)ping-live?CMP=twt_gu
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 15:01:33 #159
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163830076
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 15:06:35 #160
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163830225
Alles bewezen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  maandag 18 juli 2016 @ 15:07:23 #161
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163830247
Als ik key findings snel doorlees, dan heeft Vitaly Mutko er een groot aandeel in. Dat moet dan wel zijn afscheid betekenen
pi_163830310
Dus? Geen Rusland in Rio?!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  maandag 18 juli 2016 @ 15:10:28 #163
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163830319
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:10 schreef ThePlaneteer het volgende:
Dus? Geen Rusland in Rio?!
Dit is een rapport van WADA, IOC moet er nog op reageren
  Redactie Frontpage / Sport maandag 18 juli 2016 @ 15:10:50 #164
426493 crew  PippenScottie
pi_163830330
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 13:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik zal (weer) eens een oude post van PippenScottie quoten:

[..]

Over Armstrong zullen we het maar niet hebben.
Sterke post! Die gast zegt verstandige dingen!
  maandag 18 juli 2016 @ 15:10:50 #165
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163830331
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:10 schreef ThePlaneteer het volgende:
Dus? Geen Rusland in Rio?!
Horen we later deze week wel
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_163830381
Ik vermoed een Russische exit, als je dit nog tolereert is het einde echt zoek
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163830393
quote:
De kans dat er een algehele uitsluiting volgt, is klein. Dat blijkt uit een opmerking die IOC-voorzitter Thomas Bach vorig week maakte. "Het is duidelijk dat je geen badmintonspeler kunt straffen voor een overtreding van de regels door officials tijdens de Winterspelen van Sotsji."
  maandag 18 juli 2016 @ 15:15:00 #168
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163830418
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:14 schreef showtimer het volgende:

[..]

Dit gaat niet meer over een overtreding van de officials, dit is een staatsprogramma voor doping, verspreid over alle sporten.
  maandag 18 juli 2016 @ 15:18:04 #169
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163830491
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:14 schreef showtimer het volgende:

[..]

Maar dit is veel breder
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 18 juli 2016 @ 15:18:39 #170
426493 crew  PippenScottie
pi_163830507
Ik ben benieuwd wie de Russen de schuld gaan geven van dit rapport. :')
  maandag 18 juli 2016 @ 15:18:56 #171
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163830514
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:18 schreef PippenScottie het volgende:
Ik ben benieuwd wie de Russen de schuld gaan geven van dit rapport. :')
Het is een complot van de Amerikanen en West-Europa
pi_163830552
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:15 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Dit gaat niet meer over een overtreding van de officials, dit is een staatsprogramma voor doping, verspreid over alle sporten.
Klopt, de meeste komen trouwens uit zomersporten (Atletiek, Gewichtheffen, kanovaren, wielrennen). Niet uit wintersporten.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_163830580
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:18 schreef Szura het volgende:

[..]

Maar dit is veel breder
Dat artikel ging uit van dit scenario.

quote:
Vandaag wordt het onderzoeksrapport van de Canadese jurist Richard McLaren gepresenteerd over het Russische dopinggebruik tijdens de laatste Olympische Winterspelen in Sotsji.

Mocht uit het onderzoeksrapport van Richard McLaren blijken dat de regels massaal zijn overtreden en er sprake is van een door de staat gestuurd programma, dan zullen dopingbestrijders uit onder meer de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Japan en Nieuw-Zeeland samen met atletenorganisaties het Internationaal Olympisch Comité (IOC) verzoeken de volledige afvaardiging van Rusland te verbieden aan de Zomerspelen in Rio de Janeiro mee te doen. Er is een brief, die daarover klaar ligt, uitgelekt.

Ze willen die brief volgende week sturen naar het IOC, zodra McLaren zijn onderzoeksrapport heeft gepresenteerd. McLaren werd aan het werk gezet, omdat er positieve testen van de Russen in Sotsji zouden zijn verdoezeld. Dat beweert de opgestapte directeur van het Russische dopinglabaratorium. In een 'schaduwlab' zouden volgens hem 'vuile' urinemonsters zijn omgeruild voor schone exemplaren. Er zouden onder anderen vijftien medaillewinnaars bij betrokken zijn.

De kans dat er een algehele uitsluiting volgt, is klein. Dat blijkt uit een opmerking die IOC-voorzitter Thomas Bach vorig week maakte. "Het is duidelijk dat je geen badmintonspeler kunt straffen voor een overtreding van de regels door officials tijdens de Winterspelen van Sotsji."
Het pleidooi heeft overigens tot veel commotie geleid. Gisteren liet een aantal sportorganisaties een krachtig tegengeluid horen. Onder meer de internationale zwembond FINA en de vereniging van Europese Olympisch Comités keerden zich tegen de oproep om alle Russen te schorsen.
  maandag 18 juli 2016 @ 15:22:07 #174
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163830582
Zou dit ook eventueel kunnen betekenen dat Rusland alle medailles kwijtraakt van Sochi 2014?
  Redactie Frontpage / Sport maandag 18 juli 2016 @ 15:22:15 #175
426493 crew  PippenScottie
pi_163830586
Als ik een BNW hoedje op mag zetten...
Het zou me niets verbazen als ook buitenlandse sporters van deze plasjeswisselmethode gebruik mochten maken. Bijvoorbeeld in ruil voor een PR momentje waarbij het staatshoofd een biertje drinkt met Putin.
  maandag 18 juli 2016 @ 15:23:09 #176
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163830603
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 18 juli 2016 @ 15:23:37 #177
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163830612
Verrassend wel.

:')
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_163830646
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:23 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Jezus dat wielrennen heeft wel echt een dopingprobleem zeg.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163830649
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:23 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Niets aan de hand, gewoon doorlopen.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 15:25:42 #180
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163830665
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:23 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Ruim 10 bij "Skiing". Ze hebben één fatsoenlijke skiër _O-

Edit: Oh daar zal langlaufen en biatlon ook wel onder vallen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 15:26:17 #181
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163830680
De curlingdames ook? :'(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163830705
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:25 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ruim 10 bij "Skiing". Ze hebben één fatsoenlijke skiër _O-

Edit: Oh daar zal langlaufen en biatlon ook wel onder vallen.
Het zijn positieve resultaten, het gaat niet om het aantal atleten. Biatlon staat trouwens apart vermeldt.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Redactie Sport / Supervogel maandag 18 juli 2016 @ 15:28:17 #183
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163830718
andyhoutkamp twitterde op maandag 18-07-2016 om 15:25:24 In navolging van nieuws over Russen: Nederlandse atleet Mariano tot 2020 geschorst. Dus einde carrière. reageer retweet
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 15:29:57 #184
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163830755
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:27 schreef Felagund het volgende:

[..]

Het zijn positieve resultaten, het gaat niet om het aantal atleten. Biatlon staat trouwens apart vermeldt.
Ja, 10 positieve resultaten op één degelijke skiër vond ik wel opvallend :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163830904
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:25 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Jezus dat wielrennen heeft wel echt een dopingprobleem zeg.
Dit geeft wel te denken ja. Blijkbaar laten controles in het wielrennen te wensen over. (Hoe zit dat tegenwoordig eigenlijk, gaan positieve controles eerst langs de nationale bonden?)
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 15:39:12 #186
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163830957
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:36 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dit geeft wel te denken ja. Blijkbaar laten controles in het wielrennen te wensen over. (Hoe zit dat tegenwoordig eigenlijk, gaan positieve controles eerst langs de nationale bonden?)
Nee, die gaan eerst langs de minister.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport maandag 18 juli 2016 @ 15:44:40 #187
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_163831050
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:23 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
In de hele paralympische sport minder dan 40, nette score.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  maandag 18 juli 2016 @ 15:45:50 #188
194695 franklop
Fran knock
pi_163831075
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:25 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ruim 10 bij "Skiing". Ze hebben één fatsoenlijke skiër _O-

Edit: Oh daar zal langlaufen en biatlon ook wel onder vallen.
of 1 skiër met 15 positieve tests ;)
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 15:45:51 #189
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163831076
quote:
10s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:44 schreef DeLuna het volgende:

[..]

In de hele paralympische sport minder dan 40, nette score.
Werpt wel een schaduwtje op Petushkov en z'n zes keer goud ;(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport maandag 18 juli 2016 @ 15:47:01 #190
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_163831097
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:45 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Werpt wel een schaduwtje op Petushkov en z'n zes keer goud ;(
De kans dat Vladykina clean is, is in ieder geval een stuk groter geworden O+
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  maandag 18 juli 2016 @ 15:51:45 #191
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163831187
Dopingprogramma en dan toch niks presteren bij schaatsen

Hoeveel hebben de Nederlanders toen genomen? :+
  Redactie Sport maandag 18 juli 2016 @ 15:53:37 #192
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_163831227
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:51 schreef Frozen-assassin het volgende:
Dopingprogramma en dan toch niks presteren bij schaatsen

Hoeveel hebben de Nederlanders toen genomen? :+
Russen hebben per ongeluk het programma uitgevoerd op de Nederlandse ploeg?
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 juli 2016 @ 15:56:10 #193
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163831269
quote:
10s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:53 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Russen hebben per ongeluk het programma uitgevoerd op de Nederlandse ploeg?
Kulizhnikov z'n schone pis die in de potjes van Smeekens terecht is gekomen enzo _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163831586
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:29 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ja, 10 positieve resultaten op één degelijke skiër vond ik wel opvallend :+
Denk alle disciplines die onder de fis vallen.
pi_163831746
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 16:13 schreef wimderon het volgende:

[..]

Denk alle disciplines die onder de fis vallen.
In dat geval zou 10 verrassend magertjes zijn.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 18 juli 2016 @ 16:25:54 #196
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_163831823
quote:
2s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:28 schreef Pino112 het volgende:
andyhoutkamp twitterde op maandag 18-07-2016 om 15:25:24 In navolging van nieuws over Russen: Nederlandse atleet Mariano tot 2020 geschorst. Dus einde carrière. reageer retweet
even snel naar buiten brengen op de dag dat er een grote dopingbom is :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_163832293
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:22 schreef PippenScottie het volgende:
Als ik een BNW hoedje op mag zetten...
Het zou me niets verbazen als ook buitenlandse sporters van deze plasjeswisselmethode gebruik mochten maken. Bijvoorbeeld in ruil voor een PR momentje waarbij het staatshoofd een biertje drinkt met Putin.
Nou... Dat dit kan in 2014!, maakt je wel weer heel cynisch over sport in z'n algemeenheid. Oké, Rusland is er uiteindelijk niet mee weggekomen, maar dat is niet primair te danken aan de huidige instituties in de sport.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 18 juli 2016 @ 16:46:05 #198
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163832311
AFP twitterde op maandag 18-07-2016 om 16:43:58 #BREAKING WADA calls for Russia ban from all international competition, including Rio Olympics reageer retweet
  maandag 18 juli 2016 @ 16:46:29 #199
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163832323
quote:
7s.gif Op maandag 18 juli 2016 16:46 schreef Pino112 het volgende:
AFP twitterde op maandag 18-07-2016 om 16:43:58 #BREAKING WADA calls for Russia ban from all international competition, including Rio Olympics reageer retweet
Was toch al uitgelekt?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_163832421
IOC Pres. Thomas Bach on Russia: "will not hesitate to take toughest sanctions available against any individual or organisation implicated"

Aldus de eerste reactie van het IOC.
pi_163832992
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 13:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik zal (weer) eens een oude post van PippenScottie quoten:

[..]

Over Armstrong zullen we het maar niet hebben.
Allemaal dingen die al 50 jaar bij het wielrennen horen. Dat maakt het niet minder fout, maar binnen de wielersport zijn dit nu niet echt schokkende dingen te noemen.

En Armstrong is en blijft recordwinnaar in de Tour. Nog nooit zoiets hypocriets meegemaakt als het afnemen van zijn zeges.
  maandag 18 juli 2016 @ 17:24:40 #202
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163833368
quote:
14s.gif Op maandag 18 juli 2016 17:11 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Allemaal dingen die al 50 jaar bij het wielrennen horen. Dat maakt het niet minder fout, maar binnen de wielersport zijn dit nu niet echt schokkende dingen te noemen.

En Armstrong is en blijft recordwinnaar in de Tour. Nog nooit zoiets hypocriets meegemaakt als het afnemen van zijn zeges.
Neen. Dat gebeurde niet al 50 jaar. Dat totaalpakket.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 18 juli 2016 @ 17:50:15 #203
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163834055
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 16:49 schreef TheArt het volgende:
IOC Pres. Thomas Bach on Russia: "will not hesitate to take toughest sanctions available against any individual or organisation implicated"
Geloofwaardig :')
  maandag 18 juli 2016 @ 17:51:06 #204
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163834077
Eerst maar eens zien wat Bach daadwerkelijk doet na de vergadering.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_163834318
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:26 schreef heywoodu het volgende:
De curlingdames ook? :'(
Offtopic: #Biathlon Magdalena Neuner und Laura Dahlmeier jetzt im Ersten bei "Wer weiß denn sowas."
  maandag 18 juli 2016 @ 18:57:05 #206
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_163835415
De reactie van Putin _O-

Rusland lijkt zich te gaan losmaken van het IOC :D
stupidity has become as common as common sense was before
  Redactie Frontpage / Sport maandag 18 juli 2016 @ 19:22:14 #207
426493 crew  PippenScottie
pi_163836003
quote:
14s.gif Op maandag 18 juli 2016 17:11 schreef Sloggi het volgende:

[..]

maar binnen de wielersport zijn dit nu niet echt schokkende dingen te noemen.
En dat is direct de kern van het probleem.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 18 juli 2016 @ 19:22:35 #208
426493 crew  PippenScottie
pi_163836016
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 18:57 schreef marcb1974 het volgende:
De reactie van Putin _O-

Rusland lijkt zich te gaan losmaken van het IOC :D
Bron?
  maandag 18 juli 2016 @ 19:28:17 #209
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_163836187
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 19:22 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Bron?
NOS (sport)journaal net.
stupidity has become as common as common sense was before
  maandag 18 juli 2016 @ 19:47:42 #210
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163836709
Reactie Poetin:
http://www.dailymail.co.u(...)A-doping-report.html

http://tass.ru/en/sport/889120

quote:
Putin has also pointed out that the current doping scandal is a dangerous relapse of political interference in sport.

"Now we are witnessing a dangerous relapse of politics' interference into sports. Yes, formats of such interference have changed but its essence is the same - to make sports an instrument of geopolitical pressure, of forming a negative image of countries and nations. The Olympic movement which is playing a colossal uniting role for the humankind may once again be driven to the brink of a split," the statement says.

"Now, the so-called doping scandals have come into play, attempts are being made to extend the sanctions for the exposed doping abuse cases to all, including 'clean' athletes under the pretext of alleged protecting their interests," the statement says.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport maandag 18 juli 2016 @ 20:13:08 #211
109131 crew  sportfreak
pi_163837409
Stel dat Rusland wordt geschorst, word hun plaats in de teamsporten dan nog ingenomen door andere teams?

Zo zijn de Nederlandse waterpolosters bijvoorbeeld eerste reserve.
pi_163837639
Zullen we alvast een zitting bij het CAS regelen op 4 augustus :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_163838080
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 18:57 schreef marcb1974 het volgende:
De reactie van Putin _O-

Rusland lijkt zich te gaan losmaken van het IOC :D
good riddance
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Redactie Frontpage / Sport maandag 18 juli 2016 @ 20:42:38 #214
426493 crew  PippenScottie
pi_163838234
quote:
Poetin waarschuwt voor politieke inmenging in de sportwereld??

:')
  maandag 18 juli 2016 @ 21:54:31 #215
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_163840876
Dit laatste nieuws is toch gewoon een bevestiging van een eerder onderzoek in november 2015? Of is er nu meer/beter bewijs?
Géén kloon van tvlxd!
pi_163842615
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 20:42 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Poetin waarschuwt voor politieke inmenging in de sportwereld??

:')
The gift that keeps on giving
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163842931
Als ik trouwens even advocaat van de duivel speel, dit Russische masterplan kon vooral slagen door de corruptie binnen dopinglabs in Rusland. De kans dat Russen in Rio hun stalen kunnen manipuleren in een dopinglab in Brazilie is natuurlijk veel kleiner. De kans is alleen groot dat ze hun kuurtjes dan al hebben gehad natuurlijk :P
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163846493
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:51 schreef Frozen-assassin het volgende:
Dopingprogramma en dan toch niks presteren bij schaatsen

Hoeveel hebben de Nederlanders toen genomen? :+
Technische sport hè. De trainingen zijn in Nederland ook een stuk verder.
Gino ♥
  dinsdag 19 juli 2016 @ 00:34:29 #219
40566 Ericr
Livewrong
pi_163846572
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 00:29 schreef Tjacka het volgende:

[..]

Technische sport hè. De trainingen zijn in Nederland ook een stuk verder.
Wij hebben Cees-Rein

quote:
Of de 241 topsporters in Rio gaan slagen in hun jacht op goud zal in augustus mede afhangen van Geldropse en Eindhovense expertise. Met twee artsen, een manueel therapeut en chef-arts Cees-Rein van den Hoogenband aan het roer van de medische staf ligt het wel en wee van de atleten voor een groot deel in handen van medici van het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop en het Medisch Sportgezondheidscentrum TopSupport in Eindhoven.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 19 juli 2016 @ 09:48:47 #220
426493 crew  PippenScottie
pi_163849749
Gelukkig is er nog Ekimov:

TheRaceRadio twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 06:04:56 Eki "I only read negative things about Russia for 6 months. If Russia does not go to the Olympics, they will come back stronger than before" reageer retweet
  dinsdag 19 juli 2016 @ 09:57:03 #221
14505 OProg
A Life in Music
pi_163849882
Wat blijft het toch een geluk dat hij goud uit Athene kreeg na het schrappen van Tyler.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 19 juli 2016 @ 10:02:31 #222
426493 crew  PippenScottie
pi_163849954
quote:
9s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 09:57 schreef OProg het volgende:
Wat blijft het toch een geluk dat hij goud uit Athene kreeg na het schrappen van Tyler.
Het is mooi dat er in deze verdorven wereld nog gerechtigheid bestaat. :Y
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 19 juli 2016 @ 10:06:50 #223
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163850032
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 09:48 schreef PippenScottie het volgende:
Gelukkig is er nog Ekimov:

TheRaceRadio twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 06:04:56 Eki "I only read negative things about Russia for 6 months. If Russia does not go to the Olympics, they will come back stronger than before" reageer retweet
Even een nieuw programmaatje bedenken.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163850047
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 00:34 schreef Ericr het volgende:

[..]

Wij hebben Cees-Rein

[..]

[ afbeelding ]
Nederlanders gebruiken geen doping. :)
Gino ♥
pi_163850100
quote:
17s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:07 schreef Tjacka het volgende:

[..]

Nederlanders gebruiken geen doping. :)
Dafne is puur natoer.
U MAD?
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 19 juli 2016 @ 10:13:11 #226
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163850142
SkyOrla twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 09:35:32 Understand IOC will NOT be announcing blanket ban on Russian Olympic team today. Interim measures against officials likely @SkySportsNewsHQ reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163850145
quote:
2s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:28 schreef Pino112 het volgende:
andyhoutkamp twitterde op maandag 18-07-2016 om 15:25:24 In navolging van nieuws over Russen: Nederlandse atleet Mariano tot 2020 geschorst. Dus einde carrière. reageer retweet
Nee, nu is het ineens een Arubaan of Curacaurus.
U MAD?
  Moderator dinsdag 19 juli 2016 @ 10:30:23 #228
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_163850406
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 09:48 schreef PippenScottie het volgende:
Gelukkig is er nog Ekimov:

TheRaceRadio twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 06:04:56 Eki "I only read negative things about Russia for 6 months. If Russia does not go to the Olympics, they will come back stronger than before" reageer retweet
Is er uberhaupt één Rus op deze wereld met zelfreflectie? Het is nie normaal, altijd zo verongelijkt en nooit een keer schuld toegeven. Kus toch m'n kloten seg.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 19 juli 2016 @ 10:33:44 #229
426493 crew  PippenScottie
pi_163850456
Over zelfreflectie gesproken.
Le Monde schijnt vraagtekens te zetten bij de Nederlandse wielerrenaissance.

Het artikel zelf staat achter een paywall and mijn Frans is.. un petit peu mal... Kan er dus verder weinig over zeggen.

oufeh twitterde op maandag 18-07-2016 om 22:30:35 In Le Monde today, Vayer questions the sudden Dutch renaissance: Dumoulin Vuelta 2015, Kruijswijk at Giro, now Mollema, all gained about 20W reageer retweet
  dinsdag 19 juli 2016 @ 10:36:39 #230
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163850512
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:33 schreef PippenScottie het volgende:
Over zelfreflectie gesproken.
Le Monde schijnt vraagtekens te zetten bij de Nederlandse wielerrenaissance.

Het artikel zelf staat achter een paywall and mijn Frans is.. un petit peu mal... Kan er dus verder weinig over zeggen.

oufeh twitterde op maandag 18-07-2016 om 22:30:35 In Le Monde today, Vayer questions the sudden Dutch renaissance: Dumoulin Vuelta 2015, Kruijswijk at Giro, now Mollema, all gained about 20W reageer retweet
Gewoon mad omdat Fransen keer op keer blijven falen in de Tour, Pinot die er opeens niets van bakt. Bardet blijkt toch niet goed genoeg. Dumoulin zakte er ook gewoon doorheen in derde week bij Vuelta.
  Moderator dinsdag 19 juli 2016 @ 10:37:44 #231
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163850529
Vayer weet zeker niet dat Nederland helemaal geen dopingcultuur heeft.

Sinds Dafne haar evangelie verspreidt eten die jongens simpelweg meer groente en fruit.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 10:58:47 #232
14505 OProg
A Life in Music
pi_163850985
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:33 schreef PippenScottie het volgende:
Over zelfreflectie gesproken.
Le Monde schijnt vraagtekens te zetten bij de Nederlandse wielerrenaissance.

Het artikel zelf staat achter een paywall and mijn Frans is.. un petit peu mal... Kan er dus verder weinig over zeggen.

oufeh twitterde op maandag 18-07-2016 om 22:30:35 In Le Monde today, Vayer questions the sudden Dutch renaissance: Dumoulin Vuelta 2015, Kruijswijk at Giro, now Mollema, all gained about 20W reageer retweet
Zo bijzonder vind ik die nog niet eens met deze namen. Zelfs bij drie verschillende ploegen. Dumoulin is al jaren een toptalent, Kruijswijk en Mollema hebben ook eerder laten zien dat ze wel enige mogelijkheid hebben.

Ik kan dit niet bijzonderder noemen dan bijvoorbeeld Bardet.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 19 juli 2016 @ 11:27:36 #233
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163851563
quote:
11s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:58 schreef OProg het volgende:

[..]

Zo bijzonder vind ik die nog niet eens met deze namen. Zelfs bij drie verschillende ploegen. Dumoulin is al jaren een toptalent, Kruijswijk en Mollema hebben ook eerder laten zien dat ze wel enige mogelijkheid hebben.

Ik kan dit niet bijzonderder noemen dan bijvoorbeeld Bardet.
wat te denken de motortjes zijn weg en nu komen de natuurlijke talenten boven drijven, ik heb froome nog niet een keer zien demarreren zoals hij vroeger deed.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 19 juli 2016 @ 11:42:06 #234
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163851861
MBisson_ATR twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 10:09:24 Incredible. Despite being implicated in Russia's state-sponsored doping cover-ups, I'm told sports minister Vitaly Mutko is to keep his job reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163852174
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:33 schreef PippenScottie het volgende:
Over zelfreflectie gesproken.
Le Monde schijnt vraagtekens te zetten bij de Nederlandse wielerrenaissance.

Het artikel zelf staat achter een paywall and mijn Frans is.. un petit peu mal... Kan er dus verder weinig over zeggen.

oufeh twitterde op maandag 18-07-2016 om 22:30:35 In Le Monde today, Vayer questions the sudden Dutch renaissance: Dumoulin Vuelta 2015, Kruijswijk at Giro, now Mollema, all gained about 20W reageer retweet
Ik kan me moeilijk voorstellen dat je op een schone manier mee kan doen voor podium of winst in een grote ronde, in die zin zijn Mollema, Kruijswijk en Dumoulin natuurlijk verdacht net zoals elke andere wielrenner. Maar het lijkt me even onwaarschijnlijk dat Mollema en Kruijswijk pas dit jaar voor het eerst zijn gebruiken gezien hun prestaties uit het verleden. Het is duidelijk dat ze dit jaar betere resultaten halen (of lijken te gaan halen in geval van Mollema), maar ik denk dat de verklaring daarvoor beter ergens anders gezocht kan worden.
pi_163852199
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:33 schreef PippenScottie het volgende:
Over zelfreflectie gesproken.
Le Monde schijnt vraagtekens te zetten bij de Nederlandse wielerrenaissance.

Het artikel zelf staat achter een paywall and mijn Frans is.. un petit peu mal... Kan er dus verder weinig over zeggen.

oufeh twitterde op maandag 18-07-2016 om 22:30:35 In Le Monde today, Vayer questions the sudden Dutch renaissance: Dumoulin Vuelta 2015, Kruijswijk at Giro, now Mollema, all gained about 20W reageer retweet
Ze rijden ook bij drie verschillende ploegen, dus een beetje een vreemde "beschuldiging".
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_163852292
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 09:48 schreef PippenScottie het volgende:
Gelukkig is er nog Ekimov:

TheRaceRadio twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 06:04:56 Eki "I only read negative things about Russia for 6 months. If Russia does not go to the Olympics, they will come back stronger than before" reageer retweet
Vreselijke man.
pi_163852664
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 11:57 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Ik kan me moeilijk voorstellen dat je op een schone manier mee kan doen voor podium of winst in een grote ronde, in die zin zijn Mollema, Kruijswijk en Dumoulin natuurlijk verdacht net zoals elke andere wielrenner. Maar het lijkt me even onwaarschijnlijk dat Mollema en Kruijswijk pas dit jaar voor het eerst zijn gebruiken gezien hun prestaties uit het verleden. Het is duidelijk dat ze dit jaar betere resultaten halen (of lijken te gaan halen in geval van Mollema), maar ik denk dat de verklaring daarvoor beter ergens anders gezocht kan worden.
Ik vind Dumoulin relatief geloofwaardig eerlijk gezegd. Kwam in een Vuelta waarin wereldtoppers ontbraken of al een zware Tour achter de rug hadden tekort en moet zijn momenten kiezen om met de top mee te kunnen in de Giro en Tour.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 19-07-2016 12:20:54 ]
  Moderator dinsdag 19 juli 2016 @ 12:20:18 #239
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163852688
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:19 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ik vind Dumoulin relatief geloofwaardig eerlijk gezegd.
_O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_163852701
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:20 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

_O-
Let op het woordje relatief.
  Moderator dinsdag 19 juli 2016 @ 12:22:39 #241
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163852742
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:21 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Let op het woordje relatief.
Als je in een tijdrit een minuut pakt op Froome is het niet echt relatief meer. Dan ben je ronduit lachwekkend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_163852780
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Als je in een tijdrit een minuut pakt op Froome is het niet echt relatief meer. Dan ben je ronduit lachwekkend.
Een Froome die ongeveer 30 kilo weegt in een tijdrit met veel wind. En een Froome die elke dag scherp moet zijn en de dag ervoor volle bak heeft moeten rijden, terwijl Dumoulin op z'n dooie akkertje die Ventoux op heeft kunnen fietsen. Én Dumoulin heeft zijn hele seizoen ingericht op de tijdrit.
  Moderator dinsdag 19 juli 2016 @ 12:27:05 #243
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163852824
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:24 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Een Froome die ongeveer 30 kilo weegt in een tijdrit met veel wind. En een Froome die elke dag scherp moet zijn en de dag ervoor volle bak heeft moeten rijden, terwijl Dumoulin op z'n dooie akkertje die Ventoux op heeft kunnen fietsen. Én Dumoulin heeft zijn hele seizoen ingericht op de tijdrit.
Je vergeet nog dat Tom veel groente en fruit heeft gegeten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_163853023
In 2012 werd Froome op 35" en 1' 16" gereden door Wiggins.
In 2013 op 12" in een relatief korte tijdrit door Tony Martin. In de tweede tijdrit won Froome maar dat was een klimtijdrit.
In 2014 viel Froome uit.
In 2015 zat er geen langere individuele tijdrit in de Tour. In de proloog werd Froome op 50 seconden gereden in een rit van een kwartiertje.

Ik vind het niet zo gek dat Froome een minuutje verliest in een tijdrit.
pi_163853043
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:36 schreef Sloggi het volgende:
In 2012 werd Froome op 35" en 1' 16" gereden door Wiggins.
In 2013 op 12" in een relatief korte tijdrit door Tony Martin. In de tweede tijdrit won Froome maar dat was een klimtijdrit.
In 2014 viel Froome uit.
In 2015 zat er geen langere individuele tijdrit in de Tour. In de proloog werd Froome op 50 seconden gereden in een rit van een kwartiertje.

Ik vind het niet zo gek dat Froome een minuutje verliest in een tijdrit.
Ik denk niet dat Rellende Rotscholier denkt dat een van die renners die Froome in die jaren versloeg wel clean reed.
pi_163853051
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:37 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Ik denk niet dat Rellende Rotscholier denkt dat een van die renners die Froome in die jaren versloeg wel clean reed.
Ik denk dat geen enkele toprenner clean rijdt.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 12:40:41 #247
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163853092
FIFA wil meer info van WADA omtrent Russische staatsdopingprogramma. En zullen dan 'gepaste maatregelen' nemen wat natuurlijk gewoon een tikje op vingers zal worden en Mutko mag gewoon blijven in ene of andere commissie. Prachtig allemaal
pi_163853215
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:38 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ik denk dat geen enkele toprenner clean rijdt.
Mollema wel. :)
Gino ♥
  dinsdag 19 juli 2016 @ 13:19:47 #249
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163853998
Wat een argwaan weer allemaal. Tom is clean.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 19 juli 2016 @ 13:25:11 #250
426493 crew  PippenScottie
pi_163854153
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 12:40 schreef Frozen-assassin het volgende:
FIFA wil meer info van WADA omtrent Russische staatsdopingprogramma. En zullen dan 'gepaste maatregelen' nemen wat natuurlijk gewoon een tikje op vingers zal worden en Mutko mag gewoon blijven in ene of andere commissie. Prachtig allemaal
http://www.bbc.com/sport/football/34957802

Dat dit verhaal niet tot schorsingen heeft geleid vind ik nog steeds bizar.
Mutko die Russische voetbalploegen doodleuk verbiedt om Turkse spelers aan te trekken.

Dit soort politieke inmenging in de sport, daar hoort het IOC (en dus ook FIFA) hard tegen op te treden. Maar ja, die roebels he...
pi_163854254
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 13:19 schreef Smoofie het volgende:
Wat een argwaan weer allemaal. Tom is clean.
Steek je je hand ervoor in het vuur?
U MAD?
pi_163854416
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:13 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Nee, nu is het ineens een Arubaan of Curacaurus.
Dat zag ik laatst nog met Martina. Toen hij won op het EK was het een Nederlandse atleet, toen hij DSQ deed was het een Curaçaose atleet.
pi_163854926
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:33 schreef PippenScottie het volgende:
Over zelfreflectie gesproken.
Le Monde schijnt vraagtekens te zetten bij de Nederlandse wielerrenaissance.

Het artikel zelf staat achter een paywall and mijn Frans is.. un petit peu mal... Kan er dus verder weinig over zeggen.
Gaat met name over Mollema. Volgens hem trapte Mollema bergop gemiddeld 392W in 2013, 388W in 2014, 388W in 2015 en nu gemiddeld 414W. Wat ruim boven de Grens van 410W ligt en dus per definitie gedopeerd is. Aldus Vayer.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_163855583
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 13:57 schreef nostra het volgende:

[..]

Gaat met name over Mollema. Volgens hem trapte Mollema bergop gemiddeld 392W in 2013, 388W in 2014, 388W in 2015 en nu gemiddeld 414W. Wat ruim boven de Grens van 410W ligt en dus per definitie gedopeerd is. Aldus Vayer.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dan heeft Vayer conveniently z'n eigen definitie veranderd, want het was altijd > 410 = suspicious, > 430 = miraculous en > 450 = mutant. Verder is het een beetje belachelijk om het gemiddelde van een grote ronde te vergelijken met het gemiddelde van de eerste twee weken van een grote ronde waarin het zwaartepunt nog moet komen.

Ik denk dat Mollema wel gebruikt, maar dit zijn echt argumentaties van likmevestje.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 19 juli 2016 @ 14:26:45 #255
426493 crew  PippenScottie
pi_163855703
Ik kom er net achter dat Kim Andersen, ploegleider van Mollema bij Trek, in zijn carriere 7(!) keer betrapt is op verboden middelen.
pi_163855795
Overigens, als ik dat Frans een beetje goed begrijp, is Mollema niet 20 watt verbeterd, maar 13/70*63=11.7 watt. (Nog steeds wel opvallend.)
  dinsdag 19 juli 2016 @ 14:30:35 #257
14505 OProg
A Life in Music
pi_163855821
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 14:26 schreef PippenScottie het volgende:
Kim Andersen
Ik dacht altijd dat het er twee waren maar hij had dus nog harder zijn best gedaan. :7
quote:
This time: Those muckrakers at Cyclisme Dopage (guys, haven't you got Phat Pat's memo? The past is the past! Build a bridge and get over it!) have seven offences listed for the great Dane. They are:

1985: Tour du Latium (positive for norephidrine)

1985: Coppa Placci

1986: Paris-Camembert (which he won)

1986: Flèche Wallonne (where he finished second)

1986: Tour of Northwest Switzerland

1987: Tour du Limousin (positive for testosterone)

1992: Amstel Gold Race (positive for amineptine)
http://www.podiumcafe.com(...)rsen-files-an-update
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 19 juli 2016 @ 14:31:44 #258
426493 crew  PippenScottie
pi_163855847
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 14:30 schreef OProg het volgende:

[..]

Ik dacht altijd dat het er twee waren maar hij had dus nog harder zijn best gedaan. :7

[..]

http://www.podiumcafe.com(...)rsen-files-an-update
Gelukkig heeft hij als ploegleider bij CSC en Saxo zijn blazoen kunnen opsch... laat maar. :X
pi_163855951
Het is een beetje jammer dat Sky 'em niet gewoon duidelijk boven de 6 watt / kg knalt, zo weten we het nooit helemaal zeker.
pi_163856012
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 14:30 schreef OProg het volgende:

[..]

Ik dacht altijd dat het er twee waren maar hij had dus nog harder zijn best gedaan. :7

[..]

http://www.podiumcafe.com(...)rsen-files-an-update
quote:
1986: Paris-Camembert (which he won)
Aan die Camembert zat dus een luchtje.
pi_163856055
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 14:29 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Overigens, als ik dat Frans een beetje goed begrijp, is Mollema niet 20 watt verbeterd, maar 13/70*63=11.7 watt. (Nog steeds wel opvallend.)
(414-(392+388+388)/3)/414=6,4%?

[ Bericht 0% gewijzigd door nostra op 19-07-2016 14:52:59 ]
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_163856072
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 14:26 schreef PippenScottie het volgende:
Ik kom er net achter dat Kim Andersen, ploegleider van Mollema bij Trek, in zijn carriere 7(!) keer betrapt is op verboden middelen.
Was ook levenslang geschorst.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  dinsdag 19 juli 2016 @ 14:43:20 #263
14505 OProg
A Life in Music
pi_163856185
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 14:39 schreef nostra het volgende:

[..]

Was ook levenslang geschorst.
quote:
Of his Amstel positive in 1992, Andersen had this to say to L'Equipe: "At the Amstel, I went calmly to the [doping] control. I never thought I was positive. [...] It is a product that was not on the list in 1991 and has been there only since this year." And, later in the year, he said this to Sport Magazine: "I'm not like Ben Johnson, who has resorted to artificial means to improve his times."
Doorlopen mensen. Niks aan de hand. :7
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_163856627
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 14:38 schreef nostra het volgende:

[..]

(414-(392+388+388)/3)/414=6,4%?
6.3%, maar dat slaat zoals gezegd echt als een tang op een varken. Als Mollema deze gemiddelde wattages de komende week vasthoudt, dan kan je die vergelijking maken, en dan kan ik ook wel met zekerheid zeggen dat hij dopeert; niet verslechteren in zo'n slotweek lijkt me onmogelijk zonder bloeddoping.

Ik baseer het op de verbetering van zijn beste prestatie: van 420 watt naar 433 watt (+3.1%). Als je dat wil omrekenen naar wattages voor een wielrenner moet je delen door de factor 70 / lichaamsgewicht renner X (70 zijnde standaard gewicht wielrenner volgens Vayer).
  dinsdag 19 juli 2016 @ 15:12:31 #265
14505 OProg
A Life in Music
pi_163856969
Volgens die Vayer-logica was Landis ook onverdacht. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 19 juli 2016 @ 15:26:28 #266
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163857279




  dinsdag 19 juli 2016 @ 15:39:32 #267
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163857555
quote:
Ik zie geen merckx ertussen.

=\
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_163857833
quote:
Evans laatste schone winnaar _O_
  dinsdag 19 juli 2016 @ 15:51:50 #269
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163857873
Landis groen _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 15:55:42 #270
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163857952
welk achterwiel is dit?



pi_163858203
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 15:55 schreef THEFXR het volgende:
welk achterwiel is dit?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
You tell me.

Motortje confirmed??
pi_163858331
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 15:51 schreef Frozen-assassin het volgende:
Dopingprogramma en dan toch niks presteren bij schaatsen

Hoeveel hebben de Nederlanders toen genomen? :+
De #nos bekijkt dit fenomeen vanuit een iets andere hoek:

Knegt en Boer kijken met een schuin oog naar IOC - http://nos.nl/l/2118481

:')
  dinsdag 19 juli 2016 @ 16:21:53 #273
40566 Ericr
Livewrong
pi_163858479
Lemond als laagste is ook zo grappig, daar zal geen EPO in zijn gegaan waarschijnlijk maar Lemond versloeg wel o.a. Fignon, Delgado, Theunisse, Rooks die verre van clean waren. Ja Lemond had een bijzonder hoge Vo2max maar dat maakt je nog niet tot cleane renner die dopingmonsters kan verslaan.

Dat Lemond vrij snel qua niveau omlaag ging toen de echte EPO-monsters op kwamen lag niet alleen de EPO. Lemond werd zelf ook luier en kwam als een vroege Ullrich bol aan de start van de Giro om daar gewicht te verliezen en in vorm te komen voor de TDF. Mede omdat de Giro steeds competitiever werd was er voor Lemond steeds minder eer te behalen.

Lemond was een kind van een andere tijd, maar toch zeker niet van een cleane tijd. Een tijd waar je ongeveer met een aai over je bol weg kwam als je dopeerde.
pi_163859105
Mollema heeft toch best een normale prestatiecurve eigenlijk? Gezien het feit dat hij nu pas echt qua leeftijd in zijn goede jaren komt....
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163859285
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 16:52 schreef TheVulture het volgende:
Mollema heeft toch best een normale prestatiecurve eigenlijk? Gezien het feit dat hij nu pas echt qua leeftijd in zijn goede jaren komt....
Stiekem wel natuurlijk, maar het geeft veel mensen meer voldoening om heel hard DOPING!! te roepen.

Maar als hij inderdaad 6% zou verbeteren, wat dus nog niet het geval is, dan lijkt ook mij dat we iets te veel van het goede.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 17:15:10 #276
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163859560
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 16:06 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

You tell me.

Motortje confirmed??
het is wel een merkloos wiel in een race, waar hij de rest van de dagen met een merk wiel reed, dus zeker verdacht/vreemd.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 17:17:34 #277
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163859605
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 16:21 schreef Ericr het volgende:
Lemond als laagste is ook zo grappig, daar zal geen EPO in zijn gegaan waarschijnlijk maar Lemond versloeg wel o.a. Fignon, Delgado, Theunisse, Rooks die verre van clean waren. Ja Lemond had een bijzonder hoge Vo2max maar dat maakt je nog niet tot cleane renner die dopingmonsters kan verslaan.

Dat Lemond vrij snel qua niveau omlaag ging toen de echte EPO-monsters op kwamen lag niet alleen de EPO. Lemond werd zelf ook luier en kwam als een vroege Ullrich bol aan de start van de Giro om daar gewicht te verliezen en in vorm te komen voor de TDF. Mede omdat de Giro steeds competitiever werd was er voor Lemond steeds minder eer te behalen.

Lemond was een kind van een andere tijd, maar toch zeker niet van een cleane tijd. Een tijd waar je ongeveer met een aai over je bol weg kwam als je dopeerde.
wat denk je van de roids die hij krijgt bij zijn anti-age clinic?, onderarmen als een bodybuilder. Het lijkt net of hij zichzelf heeft opgegeten.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 19 juli 2016 @ 17:45:19 #278
408813 crew  trein2000
pi_163860059
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 17:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het is wel een merkloos wiel in een race, waar hij de rest van de dagen met een merk wiel reed, dus zeker verdacht/vreemd.
Neutraal wiel?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  dinsdag 19 juli 2016 @ 17:59:20 #279
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163860273
oufeh twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 17:15:47 Flashback to Ruta del Sol 2015 with Michele Ferrari "Froome had found in the legs a bonus of 25-30 watts..." https://t.co/u89FYrZrAi reageer retweet
  dinsdag 19 juli 2016 @ 17:59:40 #280
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163860281
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 17:45 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Neutraal wiel?
nee, hij heeft in die race niet gewisseld.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 19:34:09 #281
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163862314
pi_163868295
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 10:30 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Is er uberhaupt één Rus op deze wereld met zelfreflectie? Het is nie normaal, altijd zo verongelijkt en nooit een keer schuld toegeven. Kus toch m'n kloten seg.
Als je door de staatsmedia (alle Russische media dus) totaal kapot gepropagandeerd wordt, verlies je vanzelf je zelfreflectie. De gemiddelde Rus weet echt niet beter
pi_163869496
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 17:59 schreef THEFXR het volgende:
oufeh twitterde op dinsdag 19-07-2016 om 17:15:47 Flashback to Ruta del Sol 2015 with Michele Ferrari "Froome had found in the legs a bonus of 25-30 watts..." https://t.co/u89FYrZrAi reageer retweet
[ afbeelding ]
1. Een Pinot kan gewoon 7.4 watt per kg halen voor vijf minuten (6.9 voor tien minuten). 2. Dat veld stelde weinig voor met Sylvester Szmyd die vierde werd, dus dat ze daar ver voor eindigden zegt weinig. Dit is gewoon prutswerk, niet meer serieus nemen die gozer.
pi_163869520
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 19:34 schreef THEFXR het volgende:
[ afbeelding ]
Van wie zijn deze goddelijke benen?
  Moderator dinsdag 19 juli 2016 @ 23:26:32 #285
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163869590
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 23:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Van wie zijn deze goddelijke benen?
TeklehaimaGOD lijkt me.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 23:52:29 #286
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163870319
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 23:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

TeklehaimaGOD lijkt me.
yess
  dinsdag 19 juli 2016 @ 23:56:01 #287
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163870419
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 23:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

1. Een Pinot kan gewoon 7.4 watt per kg halen voor vijf minuten (6.9 voor tien minuten). 2. Dat veld stelde weinig voor met Sylvester Szmyd die vierde werd, dus dat ze daar ver voor eindigden zegt weinig. Dit is gewoon prutswerk, niet meer serieus nemen die gozer.
hij quote gewoon ferrari, die man levert toch geen prutswerk af.
  woensdag 20 juli 2016 @ 00:03:22 #288
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163870603
brock lesnar test ook in competitie positief

http://mmajunkie.com/2016(...)also-tested-positive

pure karma
pi_163870633
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 23:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hij quote gewoon ferrari, die man levert toch geen prutswerk af.
Wat is het belang van Ferrari om de waarheid te vertellen dan? Wellicht is Contador klant van em en Froome niet, en probeert hij zijn gefaal af te schuiven op een motortje. Weten wij veel.

Ferrari is altijd anti-froome / anti dunne mannetjes omdat hij klandizie verliest.
  woensdag 20 juli 2016 @ 00:09:39 #290
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163870731
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2016 00:04 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Wat is het belang van Ferrari om de waarheid te vertellen dan? Wellicht is Contador klant van em en Froome niet, en probeert hij zijn gefaal af te schuiven op een motortje. Weten wij veel.

Ferrari is altijd anti-froome / anti dunne mannetjes omdat hij klandizie verliest.
klopt ook wel weer, hij is geen anorexia man, heeft toch te maken met gezondheid, hoe dubbel het ook klinkt
  woensdag 20 juli 2016 @ 01:45:11 #291
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_163872140
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 00:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

klopt ook wel weer, hij is geen anorexia man, heeft toch te maken met gezondheid, hoe dubbel het ook klinkt
Heb je 'm gebeld?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_163874213
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 17:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het is wel een merkloos wiel in een race, waar hij de rest van de dagen met een merk wiel reed, dus zeker verdacht/vreemd.
En is het dan ook verdacht dat bij de crash zijn frame op dit opnieuw ge-carbon-lijmde punt brak ;)
pi_163881740
Sundby :') _O-
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 20 juli 2016 @ 15:59:09 #294
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163882355
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2016 15:39 schreef showtimer het volgende:
Sundby :') _O-
Even ter aanvulling.. :+

Twee maanden geschorst voor salbutamol eind 2014. Raakt de Tour de Ski van 2015 kwijt, net als de eindzege in de World Cup van 2014/2015. Twee maanden valt mee natuurlijk, zeker in deze tijd van het jaar, maar Tour de Ski en de World Cup kwijtraken is wel fors hoor :o
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 20 juli 2016 @ 18:27:22 #295
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163886167
quote:
USADA announced today that Kristen Shaldybin, of Highwood, Illinois, an athlete in the sport of gymnastics, has tested positive for a prohibited substance, which was determined to have been ingested by her without fault or negligence.

Shaldybin,18, tested positive for hydrochlorothiazide and its marker, 3?chloroaniline?4,6?disulfonamide, as the result of an out-of-competition urine sample she provided on June 7, 2016. Hydrochlorothiazide is a Diuretic prohibited at all times under the USADA Protocol for Olympic and Paralympic Movement Testing, the United States Olympic Committee ("USOC") National Anti-Doping Policies ("USOC NADP"), and the International Gymnastics Federation ("FIG") Anti?Doping Rules, all of which have adopted the World Anti-Doping Code (the "Code") and the WADA Prohibited List.

USADA reviewed all the evidence, including laboratory reports demonstrating very low parts per billion concentrations of the prohibited substance in the athlete's urine sample. Together with the circumstances of ingestion and scientific evidence provided by published literature and expert reports, USADA concluded on a balance of probabilities that the athlete unknowingly ingested the hydrochlorothiazide through tap water obtained from the municipal water supply. As the prohibited substance originated in the municipal water supply, Shaldybin will not face a period of ineligibility or loss of results obtained on or subsequent to June 7, 2016, the day her sample was collected.

In an effort to aid athletes, as well as all support team members such as parents and coaches, in understanding the rules applicable to them, USADA provides comprehensive instruction on its website on the testing process and prohibited substances, how to obtain permission to use a necessary medication, and the risks and dangers of taking supplements as well as performance-enhancing and recreational drugs. In addition, the agency manages a drug reference hotline, Drug Reference Online (www.GlobalDRO.com), conducts educational sessions with National Governing Bodies and their athletes, and proactively distributes a multitude of educational materials, such as the Prohibited List, easy-reference wallet cards, periodic newsletters, and protocol and policy reference documentation.

USADA is responsible for the testing and results management process for athletes in the U.S. Olympic and Paralympic Movement, and is equally dedicated to preserving the integrity of sport through research initiatives and educational programs.
pi_163901284
djmoskou twitterde op donderdag 21-07-2016 om 11:16:39 Interfax meldt: Russische atletiekploeg niet naar Rio. reageer retweet
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 21 juli 2016 @ 11:19:45 #297
408813 crew  trein2000
pi_163901316
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:17 schreef Ajacied422 het volgende:
djmoskou twitterde op donderdag 21-07-2016 om 11:16:39 Interfax meldt: Russische atletiekploeg niet naar Rio. reageer retweet
Wat vind Poetin daarvan?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_163901480
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 11:19 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Wat vind Poetin daarvan?
Moetko: we overwegen nu welke stappen we zullen zetten. (toch een boycot misschien?)
Moetko: de Internationale Atletiekfederatie is "volledig corrupt".

Aldus de minister van Sport.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 21 juli 2016 @ 12:03:12 #299
426493 crew  PippenScottie
pi_163902334
BBCSteveR twitterde op woensdag 20-07-2016 om 08:34:49 "They're cutting off our Olympic tail piece by piece": today's Russian papers on fall-out from the doping scandal https://t.co/3Ofhvkkp7A reageer retweet
They. Altijd weer They...

Zelfreflectie 0.
Slachtofferrol 100.
pi_163902943
Ik vraag me af welke landen zich solidair verklaren met de Russen als ze worden uitgesloten als land.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163903444
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 12:27 schreef TheVulture het volgende:
Ik vraag me af welke landen zich solidair verklaren met de Russen als ze worden uitgesloten als land.
Rusland wel steunen maar zelf wel naar de OS gaan?
Ik zie geen koude oorlog boycots zoals in '80 en '84.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')