De hoge garnalenprijs heeft niets met het pellen te maken maar met de geringe vangst,quote:Op maandag 20 juni 2016 09:59 schreef Gunner het volgende:
De prijs van de hollandse garnaal is bijna verdubbeld in het laatste half jaar. Ik weet zeker dat ik eind december nog 2,79 voor 100 gram heb betaald en nu bij de lokale supers staat het al op 4.99
Dat is 50 euro per kilo! Begint een beetje een luxeproduct te worden zo.
Nu weet ik wel dat ze vroeger naar marokko gingen om gepeld te worden, maar bijkbaar moeten we dubbel en dwars de nieuwe pelmethode betalen de komende tijd.
Nieuwe pelmachine maakt garnalen-express naar Marokko overbodig
Zou er licht aan de horizon zijn de komende tijd of gaat het nog harder omhoog?
Dat stukje nieuws had ik gemist maar verklaart het wel.quote:Op maandag 20 juni 2016 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De hoge garnalenprijs heeft niets met het pellen te maken maar met de geringe vangst,
http://www.telegraaf.nl/b(...)st_de_pan_uit__.html
Zelf hier langs het strand gaan lopen met zo'n schepnet en je hebt er zo een emmertje vol.quote:Op maandag 20 juni 2016 22:32 schreef sprietje76 het volgende:
Ik zou ze zo graag ongepeld (dus zonder conserveringsmiddelen) kopen. Dat lukt de laatste tijd ook nietvzo best. En dan wel graag die kleine grijze, niet de Noorse.
Hier gaat iets misquote:Op maandag 20 juni 2016 23:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Zelf hier langs het strand gaan lopen met zo'n schepnet en je hebt er zo een emmertje vol.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hersteld.quote:
Idd, die zal ook nog wel even blijven stijgen: http://fd.nl/ondernemen/1(...)storisch-hoog-niveauquote:Op maandag 20 juni 2016 11:13 schreef dimmak het volgende:
De inkoop ligt inderdaad rond een 40 euro per kilo op dit moment.
Net als de zalm, die is ook bijna verdubbeld de laatste maanden.
Het conserveermiddel wat er gebruikt wordt is vitamine c zover ik weetquote:Op maandag 20 juni 2016 22:32 schreef sprietje76 het volgende:
Ik zou ze zo graag ongepeld (dus zonder conserveringsmiddelen) kopen. Dat lukt de laatste tijd ook nietvzo best. En dan wel graag die kleine grijze, niet de Noorse.
E300 voor alle mensen die panisch worden van E-nummersquote:Op dinsdag 21 juni 2016 06:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Het conserveermiddel wat er gebruikt wordt is vitamine c zover ik weet
Echt? Oh dat valt weer mee dan.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 06:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het conserveermiddel wat er gebruikt wordt is vitamine c zover ik weet
E300? Gadver dan eet ik dus nooit meer garnalen. Ze moeten die E nummers ook overal ingooien! Weet je niet hoe slecht die zijn?quote:Op dinsdag 21 juni 2016 06:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
E300 voor alle mensen die panisch worden van E-nummers
Als je dat eng vind moet je ook geen bessen etenquote:Op dinsdag 21 juni 2016 07:45 schreef n0a het volgende:
Ik geloof dat Klootwijk in de Wilde Keuken het ook had over benzoëzuur in Hollandse garnalen.
Ik vind het niet eng en ik heb niks tegen e-nummers. De discussie ging o.a. over toevoegingen.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je dat eng vind moet je ook geen bessen eten
* Bramito als kind deedquote:Op maandag 20 juni 2016 23:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Zelf hier langs het strand gaan lopen met zo'n schepnet en je hebt er zo een emmertje vol.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Het schijnt ook dat de garnalen helemaal onder de H2O zitten voordat ze gevangen worden.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 06:47 schreef devlinmr het volgende:
[..]
E300? Gadver dan eet ik dus nooit meer garnalen. Ze moeten die E nummers ook overal ingooien! Weet je niet hoe slecht die zijn?
He bah, en dan komen ze na vangst ook nog eens in aanraking met CO2.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 13:25 schreef gargamelnl het volgende:
Het schijnt ook dat de garnalen helemaal onder de H2O zitten voordat ze gevangen worden.
Erger nog: http://www.dhmo.org/ Zie de gevaren onder het kopje faqquote:Op dinsdag 21 juni 2016 13:25 schreef gargamelnl het volgende:
Het schijnt ook dat de garnalen helemaal onder de H2O zitten voordat ze gevangen worden.
Vandaag bij de visboer nog 4,75 euro betaald voor een broodje hollandse garnalen met whiskey saus en het broodje was echt rijkelijk belegd met garnalen.quote:Op maandag 20 juni 2016 10:44 schreef Negentiendertig het volgende:
Van de week betaalde ik ook een euro of 7 voor een broodje hollandse garnalen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |