abonnement Unibet Coolblue
pi_163151105

Algemeen:
De vierde editie van Best Kept Secret vindt plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016 op Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Meer dan ooit doen we dit jaar onze naam eer aan: veel spannende nieuwe muziek en de beste headline acts, secret shows op het water of akoestische sessies in het bos, bijzonder eten en drinken, bereid op unieke locaties of verrassende wijze.

Op Best Kept Secret 2016 sleep je je vrienden mee naar een area die er gisteren nog niet was (en zet daar zelf jullie favoriete platen op), grijpt de microfoon tijdens de indie-karaoke, schuift aan bij ons long table dinner of gooit je eigen vlees op onze BBQ’s. Wij bouwen de boel op, jullie breken de tent af!

ONE, Best Kept Secret’s main stage, is een openluchtpodium op het strand. TWO, THREE en FIVE zijn overdekt. Op ONE staan onze headliners, op andere podia gaan we meer de diepte in. Op FOUR regeert de verrassing: host St. Paul deelt achter de draaitafels zijn liefde voor muziek, samen met een selectie gast-dj’s en muziekevangelisten.

Overnacht op onze natuurcamping of het bungalowpark, neem ’s ochtends een duik in het meer en geniet van het eten & drinken bij ruim 50 foodtrucks op ons bosrijke festivalterrein. Er valt genoeg te ontdekken in een line-up met bijna 100 artiesten, bands en dj’s!

Heb je een vraag die hieronder niet wordt beantwoord? Stel deze via Twitter of mail info@bestkeptsecret.nl.

Tijden:
Op vrijdagochtend 17 juni 2016 om 10:00 uur openen we de poorten van camping A. Een paar uur later zijn ook de bungalows en blokhutten op camping B beschikbaar. De eerste bands en dj’s beginnen vrijdag vroeg in de middag en we gaan tot diep in de nacht door, ook op zaterdag en zondag. Op maandagochtend om 12:00 uur zwaaien we de laatsten van jullie uit. Als je een weekend te lang vindt, kun je natuurlijk ook een dag komen.

Camping
Je kunt bij Best Kept Secret festival overnachten op camping A of B. Camping A is voor bezoekers met een Weekendticket die hun eigen tent meenemen, camping B voor bezoekers die overnachten in een bungalow of andere vaste accommodatie. Op camping A is ruim voldoende kampeergelegenheid en de camping ligt op een paar honderd meter lopen van het festivalterrein. Op de camping zijn goede sanitaire voorzieningen en er is een campingwinkel aanwezig.

Op loopafstand van de camping ligt een prachtig meer waarin gezwommen mag worden. Neem dus zwemkleding en een extra handdoek mee. Zwemmen kan alleen vanaf de campingzijde van Beekse Bergen, niet vanaf het festivalterrein. Volg te allen tijde de aanwijzingen van de organisatie en onze beveiligers op.

Op de camping is het campingreglement van vakantiepark Beekse Bergen van toepassing. Dat reglement vind je hier.

Campers & caravans
Een plek voor je camper of caravan kost ¤89 incl. servicekosten. Naast een caravan- of camperticket heb je Weekendtickets incl. camping nodig voor jezelf en je slapies. Op je caravan- of camperplaats is ruimte voor een bijzettent. Je staat op het camper- en caravanveld van camping B.

Alleen voertuigen die als camper, caravan of vouwwagen zijn geregistreerd zijn toegestaan. Omgebouwde busjes, auto’s met een XXL tent en niet-draagbare tenten worden niet toegelaten. Voor het trekkende voertuig is geen parkeerkaart nodig.

Je caravan- of camperticket haal je vanaf februari 2016 hier.

Bungalows
Tegelijk met de ticketverkoop start de verhuur van bungalows en andere vaste accommodaties via Vakantiepark Beekse Bergen. Bekijk hier welke vaste accommodaties beschikbaar zijn tijdens Best Kept Secret 2016. De verhuur start zaterdag 19 december 2015 om 11:00 uur. Aan het einde van de bestelprocedure schaf je voldoende Weekendtickets voor jezelf en je huisgenoten aan.

Openingstijden
Op vrijdagochtend 17 juni om 10:00 uur openen we de poorten van camping A. Een paar uur later zijn ook de bungalows en blokhutten op camping B beschikbaar. Op maandagochtend om 12:00 uur zwaaien we de laatsten van jullie uit.

Registratie
Omdat we gebruik maken van een reguliere camping, dient er van overheidswege een nachtregister te worden bijgehouden van alle op het campingterrein verblijvende gasten. Bij aanschaf van de campingtickets moeten daarom van alle kampeerders naam, woonplaats en geboortedatum worden opgegeven. Geef wijzigingen in deze gegevens uiterlijk drie weken voor aanvang van het festival door middels een mailtje naar info@bestkeptsecret.nl. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het nachtregister en vertrouwelijk behandeld.

Leeftijd:
Er is geen minimumleeftijd voor het bezoeken van Best Kept Secret, maar we hebben geen speciale voorzieningen voor kinderen. We hanteren daarom een adviesleeftijd van 16 jaar. Ben je jonger, zorg dan voor begeleiding door een meerderjarige. Voor jongeren geldt de normale toegangsprijs; we hebben geen kinderkaartjes.

We schenken geen alcohol en verkopen geen tabak aan bezoekers onder de 18 jaar.

Eten & Drinken
Op Best Kept Secret vind je meer dan 50 foodtrucks en mini-restaurants. Maar er is meer. Schuif aan bij ons long table dinner, kies zelf het fruit voor je sap uit de kas en gooi je eigen vlees op onze BBQ’s. Van kreeft tot kapsalon, van bietensap tot bitterbal: onze cateraars verheffen koken tot kunst. ‘The Van Gogh’s of the field’ kopte een Brits blog niet voor niets.

We streven op Best Kept Secret naar een divers en zo duurzaam mogelijk aanbod en houden rekening met diëten en allergieën. Dat betekent niet alleen vegetarische maaltijden of soep: de doorgewinterde festivaltijger vindt bij ons ook een vette bek. Check de menukaart van afgelopen jaar.

Als je speciale voeding of medicijnen nodig hebt en dit mee het festivalterrein op moet nemen, stuur dan vooraf een mail naar info@bestkeptsecret.nl. Wij zorgen dan dat onze beveiligers weten waarom die pillen in je zak zitten.

Hopelijk is het in juni lekker weer. In dat geval is het belangrijk om genoeg te drinken en zullen er gratis drinkwaterpunten aanwezig zijn op het festivalterrein.

We schenken geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar.

Medicijnen
Als je speciale voeding of medicijnen nodig hebt en dit mee de camping of het festivalterrein op moet nemen, stuur dan vooraf een mail naar info@bestkeptsecret.nl. Wij zorgen dan dat onze beveiligers weet waarom die pillen in je zak zitten.

Fotograferen, poncho’s & dekens
Natuurlijk moet de vierde editie van Best Kept Secret festival worden vastgelegd. Delen kan op Facebook, Instagram en Twitter (#BKS16). Professionele foto-, film- en andere opnameapparatuur (hieronder vallen alle camera’s met afneembare lenzen) zijn echter niet toegestaan. Digitale camera’s en mobiele telefoons met camera mogen natuurlijk gewoon mee het festivalterrein op. Dit geldt ook voor een plaid of dekentje om op te zitten, poncho’s (hopelijk niet nodig) of zonnebrandcrème (hopelijk wel nodig).

Tickets:
De verkoop van Weekendtickets voor Best Kept Secret 2016 is gestart. Alle ticketprijzen blijven dit jaar gelijk. Dagkaarten zijn vanaf februari 2016 verkrijgbaar.

Weekendtickets: ¤147,50*
Je overnacht met je eigen tent op 17, 18 & 19 juni 2016 op onze camping. Geen weiland met een hek er omheen, maar kleine kampeervelden tussen de bomen, schone badhuizen en verse koffie, croissants en de Volkskrant op het centrale plein ZERO. Daar wil ’s nachts nog wel ‘ns een spontaan feestje uitbreken…

Je Weekendticket bestel je hier.

Dagkaarten: ¤69*
Dagkaarten geven toegang tot het festivalterrein op vrijdag 17 juni, zaterdag 18 juni óf zondag 19 juni 2016. Met een Dagkaart kun je niet onze camping op.

Dagkaarten zijn vanaf februari 2016 hier te koop.

Groepskorting voor campingbezoekers: bijna ¤25 per persoon!*
Festivals bezoek je met vrienden. The more, the merrier! Speciaal voor jou en je vrienden op de camping is er de groepsticket: koop vijf Best Kept Secret Weekendtickets incl. camping en krijg de zesde gratis. Met z’n zessen scheelt dat bijna ¤25 de man!

Zes Weekendtickets met groepskorting bestel je hier. De groepskorting geldt niet in combinatie met de CJP-korting.

Overnachten op Best Kept Secret
Zowel hardcore kampeerders als meer luxe festivalgangers komen bij ons aan hun trekken. Huur met vrienden een bungalow aan het meer of reserveer één van de tenten die we voor je hebben opgezet, met matras, slaapzak en kussens. Dat scheelt sjouwen en opruimen!

De verschillende overnachtingsmogelijkheden bekijk en reserveer je hier. De bungalows en vaste accommodaties op Vakantiepark Beekse Bergen zijn uitverkocht.

Je Weekendticket bestel je hier.

Parkeerkaarten
Deze kosten ¤15 in de voorverkoop en ¤25 bij onze parkeerwachter (incl. servicekosten). Afgelopen jaar was er onduidelijkheid over de parkeerkosten. Dat lossen we op: één voertuig, één parkeerkaart. Met een parkeerkaart mag je onze parkeerplaats onbeperkt op- en afrijden.

Parkeerkaarten bestel je hier.

CJP-korting
Weekendtickets incl. camping zijn ook verkrijgbaar met ¤10 korting voor CJP-houders. De CJP-korting geldt niet in combinatie met de groepskorting en je kunt per CJP-pas max. 2 tickets met korting aanschaffen. Neem je CJP mee naar Best Kept Secret: je moet je kunnen identificeren bij de ingang.

Campers & caravans
Een plek voor je camper of caravan kost ¤89 (incl. servicekosten). Naast een caravan- of camperticket heb je Weekendtickets incl. camping nodig voor jezelf en je slapies. Op je caravan- of camperplaats is ruimte voor een bijzettent. Voor het trekkende voertuig is geen parkeerkaart nodig.

Je caravan- of camperticket is vanaf februari 2016 hier te koop.

Niet overnachten? Wel het hele weekend?
Je komt het hele weekend, maar slaapt liever thuis? Een Weekendticket zonder camping kost ¤125* en bestel je hier

Waar koop je je tickets?
Op onze website, Eventim.nl, bij alle Primera-winkels en in België bij Ticketmaster.be. Haal je tickets bij deze adressen dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat je Best Kept Secret ticket niet vals is.

Met de aankoop van een ticket ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden en bij het aanschaffen van een Weekendticket met het campingreglement.

Per persoon kunnen max. 10 tickets worden gekocht.

Route:
Best Kept Secret festival vindt plaats op het evenemententerrein Beekse Bergen in Hilvarenbeek (Beekse Bergen 1, 5081 NJ, Hilvarenbeek). Het festival is goed bereikbaar met zowel auto, openbaar vervoer als fiets. We streven naar een zo groen en duurzaam mogelijk festival, dus probeer met het openbaar vervoer te komen of te carpoolen. Of nog beter: kom op de fiets. Geen file en gratis parkeren voor de deur!

Met het openbaar vervoer:
Neem de trein naar station Tilburg. Vanaf daar vertrekken pendelbussen. Meer informatie over de pendelbussen vind je verderop op deze pagina. Raadpleeg voor vertrek ns.nl of een OV-app voor actuele reisinformatie.

Vanuit België neem je in Antwerpen de stoptrein naar Roosendaal. In Roosendaal stap je over op de trein naar Tilburg. Vanaf daar vertrekken pendelbussen. Meer informatie over de pendelbussen vind je verderop op deze pagina. Raadpleeg voor vertrek ns.nl of een OV-app voor actuele reisinformatie.

Pendelbussen:
Vanaf station Tilburg rijden pendelbussen naar het festivalterrein en pendelbussen naar de campings. Een retourticket kost ¤5. De tijden van de pendelbussen maken we dichterbij het festival bekend.

Met de auto:
Vanaf de A58 en de A65 neem je afslag 10 richting Hilvarenbeek / Beekse Bergen. Vanaf daar wordt het festivalterrein op borden aangegeven.

De parkeerterreinen zijn iedere dag vanaf 09:00 uur open. Volg de aanwijzingen op de borden en die van het parkeerpersoneel op. In de voorverkoop kost een parkeerkaart voor het gehele weekend ¤15, voor een losse dag betaal je in de voorverkoop ¤10. Op de dag zelf kost een parkeerkaart voor het gehele weekend ¤20 en voor een losse dag ¤15. Neem gepast geld mee, dat scheelt veel tijd voor iedereen.

Voor de niet-padvinders onder jullie: stel je navigatiesysteem in op ‘Beekse Bergen 1, 5081 NJ, Hilvarenbeek’ en schakel je navigatie uit wanneer de verkeersborden Best Kept Secret aangeven.

Kiss & Ride:
Voor mensen die gebracht en gehaald worden is er de zogeheten Kiss & Ride route. Deze staat duidelijk aangegeven op de borden. Let er goed op dat je op de aangegeven plek uitstapt en zorg dat je hier ook weer afspreekt na afloop van het festival.

Updates & nieuws
Het snelst werkt Whatsapp: voeg +31 6 8353 8602 toe aan je contacten en app ons ‘subscribe’. Via WhatsApp informeren we je razendsnel over toevoegingen aan de line-up, het belangrijkste nieuws en wijzigingen in het programma tijdens het festival. Maak je geen zorgen: wij haten spam, net als jij. Meld je af door ‘off’ te appen.

Links
Festival Informatie
Tickets
Facebook
Twitter
Spotify
Instagram
Youtube

Line-Up
Vrijdag
Beck
Beach House
Christine And The Queens
DIIV
Minor Victories
Mount Kombie (DJ Set)
The Slow Show
Wolf Parade
Antal
Beach Slang
Beaty Heart
Bombino
C Duncan
Danny L Harle
Empress Of
Honne
I Am Oak
Moon Duo
Mystery Jets
Nozinja
Palmbomen II (Live)
Petite Meller
Preoccupations
Slow Magic
The Heavy

Zaterdag:
Editors
Air
Bloc Party
Caribou
Dinosaur Jr.
Bob Moses
Destroyer
Glass Animals
Korelss
Low
Roman Flügel
Sleaford Mods
Alice On The Roof
Blossoms
Ho99o9
Jameszoo (Dj Set)
Julien Baker
Kelvin Jones
Pional (Live)
Rat Boy
Samm Henshaw
Sevdaliza
Sevn Alias
The Japanese House
Ulrika Spacek
Weaves
Wild Nothing

Zondag:
Jamie XX
Ásgeir
Two Door Cinema Club
Wilco
Band Of Horses
Explosions In The Sky
Half Moon Run
Oneohtrix Point Never
Unknown Mortal Orchestra
Yeasayer
Yelawolf
BadBadNotGood
Beak>
Dazzled Sticks
Ezra Furma
Indian Askin
Fat White Family
Israel Nash
Psychic ills
Ryley Walker
Vant
Woodie Smalls
pi_163152518
Een DJ als afsluiter moeten we maar niet meer willen, ik vond het niks toevoegen, zeker zonder live zang
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator maandag 20 juni 2016 @ 00:08:13 #3
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_163152569
Art of Almost en Impossible fucking Germany _O_ _O_ _O_.
pi_163153293
Alles bij elkaar weer erg toffe 3 dagen gehad, al vond ik het muzikaal niet de meest geweldige editie.

Top 3:
Editors
Christine and The Queens
Band of Horses

Eervolle vermeldingen voor Wilco, Vant en The Slow Show
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163153523
Jamie XX was een mooie afsluiter :)

Beak> was ook cool.
  maandag 20 juni 2016 @ 01:26:59 #6
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_163153745
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 00:08 schreef Slobeend het volgende:
Art of Almost en Impossible fucking Germany _O_ _O_ _O_.
Gekozen voor BADBADNOTGOOD, maar heb nog wel precies Impossible Germany kunnen meepakken. Bijna gelijk het algehele hoogtepunt _O_.
pi_163156143
2 leuke dagen gehad. Hoogte punten: Explosions In The Sky, Wilco, en Low.

Wel vond ik de sfeer wat matig dit jaar. Jammer dat ook dit festival weer verregend was. En BKS is toch wat fijner als ze een dag niet uitverkopen :P. Want het was zaterdag wel erg druk.
  maandag 20 juni 2016 @ 10:27:40 #8
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_163157160
Drie geweldige dagen gehad! Eigenlijk bijna alleen maar bij TWO en FIVE geweest het hele weekend, met af en toe wat uitstapjes.
Mooiste shows: Wilco, Low, Ryley Walker.
Tofste pits: Fat White Family, Rat Boy, Sleaford Mods (die van ho99o9 was me iets te link :P).
Leukste verrassing: Weaves.
Verder ook genoten van o.a. Audacity, Wolf Parade, Destroyer, Wild Nothing, Moon Duo, Preoccupations (die wel een beetje het vuur misten van eerdere shows overigens), Psychic Ills, Beach Slang, de tweede helft van UMO en Caribou, en nog een hele rits.

BEAK> viel me wel wat tegen; ik had stofzuigerkraut met een spectaculaire lichtshow verwacht, maar we kregen drie op stoeltjes zittende, gemoedelijke muzikanten te zien met saai bouwlicht die heel braaf hun nummers speelden. Ik weet niet of het nog beter werd in de tweede helft (was richting UMO gegaan), maar had daar wel meer van verwacht.

Hoofdpodium praktisch volledig ontlopen dit weekend. Te veel blubber, te veel publiek, en niet heel erg boeiende namen (voor mij althans). DIIV en Beck waren wel onderhoudend, Band of Horses raakte niet echt meer de verwachte nostalgiesnaar.
En Bloc Party, tja - het was op zich nog te doen, maar het heeft de bevlogenheid en urgentie van pakweg tien jaar terug allang niet meer en daardoor valt het automatisch al tegen. Een band met huurlingen (nota bene met de zanger/bassist/saxofonist van Menomena, die uiteraard door een niet goed ingelezen 3voor12-krabbelaar werd neergesabeld in z'n recensie op nota bene z'n saxofoontalent :')).

[ Bericht 3% gewijzigd door Grobbel op 20-06-2016 10:33:21 ]
  maandag 20 juni 2016 @ 11:09:56 #9
13973 ranja
image means nothing
pi_163157936
Zondag eindelijk een echt BKS gevoel met onbekende bands die prima bleken te zijn... Psychic Ills, Beak> en zelfs Israel Nash waren prima. Indian Askin mag ook nog wel in dit rijtje aangezien ik erg benieuwd was hoe ze live zouden zijn, nadat het album me tegengevallen was na een keer op de Luisterpaal te hebben gehoord (de eerdere EP vind ik wel erg gaaf). Maar Indian Askin was erg gaaf en heb nu al zin om ze over 2 weken op De Beschaving weer te zien.

Weekend top 5:
1. Minor Victories
1. Julien Baker
3. Editors
4. Indian Askin
5. Beck

Ja ik twijfel nog tussen 2 mogelijke nummer 1's :)
pi_163158759
Wat vonden jullie van Jamie XX? Ik vond het eigenlijk leuk voor een half uurtje, daarna was ik er echt wel klaar mee...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163158858
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 11:47 schreef TheVulture het volgende:
Wat vonden jullie van Jamie XX? Ik vond het eigenlijk leuk voor een half uurtje, daarna was ik er echt wel klaar mee...
Saai, gewoon een DJ setje.
  maandag 20 juni 2016 @ 11:57:50 #13
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_163159003
Ik vond het wel prima, zeker aan het einde toen hij z'n eigen hitjes knalde.
pi_163159113
Ik zit nu dat interview te bekijken en een hoop logische woorden. Vond het wel opvallend dat de beveiliging niet extreem was, ik ben zelf geen enkele keer gefouilleerd bijvoorbeeld. Alleen mensen met tassen werden er uit gepikt.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163159169
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 11:47 schreef TheVulture het volgende:
Wat vonden jullie van Jamie XX? Ik vond het eigenlijk leuk voor een half uurtje, daarna was ik er echt wel klaar mee...
Ja ik ook. Leuk te zien dat meer mensen er van genoten dan ik gedacht had. Maar was ook geen knaller en liep een beetje met een sisser af. Geluk dat het weer en de ambiance meewerkte bij hem, anders was het helemaal triest.

Goed weekend gehad, mijn eerste BKS. Zou zeker voor herhaling vatbaar zijn, vooral omdat je ook gewoon lekker kan relexen langs het water.

Vrijdag Wolf Parade en Beach House waren erg fijn.
Zaterdag minst leuke dag door de regen en drukte. Naar het toilet gaan was geen optie met die rijen. Bloc Party slecht en meer nostalgie dan dat het goed was. Destroyer was onverwachts leuk en bij Air lekker op de heuvel gezeten. Ook Editors viel me best mee.
Zondag met Indian Askin, Israel Nash, Yeasayer, TDCC en een laatste stukje BBNG. Kwamen we toevallig terecht maar wat klonk dat leuk!

Top 5:
Beach House
Destroyer
Wolf Parade
Een halve liter witbier in de Jungle die net zo duur was als een halve liter Jupiler ergens anders
De sfeer op zondag

Flop 5:
Toiletten/zaterdagdrukte
Bloc Party
Mijn buren met microfoon en versterker op de camping
The Heavy
Het einde (van Jamie xx)
pi_163159288
Wel mooi dat de organisatie snapt dat 25000 mensen wel de max is voor dit terrein en dat ze gaan bekijken hoe de autobezoekers sneller op het terrein kunnen komen.

Al moet ik zeggen dat het zaterdag wel leek alsof echt iedereen met de auto kwam, gisteren was er totaal geen file meer te bekennen op weg naar het terrein.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163163006
Ja het was weer een mooi weekend! Mooiste shows: Wilco, Unknown Mortal Orchestra en Ezra Furman (wat belachelijk rustig was het bij die laatste, tegenover enkel Two Door Cinema Club nota bene). Mooiste feestjes: The Heavy, Bob Moses, Glass Animals en Jonna Fraser.

Secret Garden was een leuke toevoeging. Stage 3 een hele verbetering, mooie tent (kan wel heet worden als het echt goed weer is denk ik). Stage 4 vond ik op de vorige plek een stuk beter, voelde daar meer als aparte area. En je kon er relaxter zitten.
  maandag 20 juni 2016 @ 14:40:17 #18
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_163163164
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:34 schreef CPS2000 het volgende:
Ezra Furman (wat belachelijk rustig was het bij die laatste, tegenover enkel Two Door Cinema Club nota bene).
Heb veel mensen gesproken die Ezra wel wilden zien, maar liever alvast vooraan wilden gaan staan bij Wilco (toch eigenlijk wel de echte headliner van de zondag). Dat zal wel een rol gespeeld hebben. :)
Was zelf bij Fat White Family in the Secret Garden die daar een sessie opnamen, en daarna ook doorgelopen naar Wilco.
  Moderator maandag 20 juni 2016 @ 14:46:51 #19
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_163163354
1. Wilco
2. Beck
3. Unknown Mortal Orchestra
4. Yeasayer
5. Julien Baker
pi_163163763
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:40 schreef Grobbel het volgende:

[..]

Heb veel mensen gesproken die Ezra wel wilden zien, maar liever alvast vooraan wilden gaan staan bij Wilco (toch eigenlijk wel de echte headliner van de zondag). Dat zal wel een rol gespeeld hebben. :)
Was zelf bij Fat White Family in the Secret Garden die daar een sessie opnamen, en daarna ook doorgelopen naar Wilco.
Ja dacht al dat dat het was, je zag ook dat het tegen het einde nog leger liep (terwijl de sfeer alleen maar beter werd). Maar dan nog, op 22.000 man zouden er toch makkelijk duizend moeten zijn die TDCC niet hoeven te zien en ook niet al ver van tevoren in 2 willen staan? Nu stonden er een paar honderd mensen ofzo max. De rest zat te eten denk ik. Wij konden er gelukkig nog wel in bij Wilco :) .
  maandag 20 juni 2016 @ 15:25:53 #21
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_163164715
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:34 schreef CPS2000 het volgende:
Ja het was weer een mooi weekend! Mooiste shows: Wilco, Unknown Mortal Orchestra en Ezra Furman (wat belachelijk rustig was het bij die laatste, tegenover enkel Two Door Cinema Club nota bene). Mooiste feestjes: The Heavy, Bob Moses, Glass Animals en Jonna Fraser.

Secret Garden was een leuke toevoeging. Stage 3 een hele verbetering, mooie tent (kan wel heet worden als het echt goed weer is denk ik). Stage 4 vond ik op de vorige plek een stuk beter, voelde daar meer als aparte area. En je kon er relaxter zitten.
Ben het wel eens over FOUR, al vond ik het nu ook wel fijn dat FIVE én groter, én wat meer afgezonderd stond. Krijg je toch wat minder praatpubliek dat daar 'maar even gaat kijken'.
  maandag 20 juni 2016 @ 15:32:22 #22
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_163164945
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:25 schreef BoerBert het volgende:

[..]

Ben het wel eens over FOUR, al vond ik het nu ook wel fijn dat FIVE én groter, én wat meer afgezonderd stond. Krijg je toch wat minder praatpubliek dat daar 'maar even gaat kijken'.
Had ook wel een nadeel. De voor mij meest interessante programmering was toch wel op TWO en FIVE, maar als je steeds op en neer moet tussen die twee podia, oef...
pi_163165009
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 14:58 schreef CPS2000 het volgende:

[..]

Ja dacht al dat dat het was, je zag ook dat het tegen het einde nog leger liep (terwijl de sfeer alleen maar beter werd). Maar dan nog, op 22.000 man zouden er toch makkelijk duizend moeten zijn die TDCC niet hoeven te zien en ook niet al ver van tevoren in 2 willen staan? Nu stonden er een paar honderd mensen ofzo max. De rest zat te eten denk ik. Wij konden er gelukkig nog wel in bij Wilco :) .
Er is natuurlijk altijd nog een 5000? man die ergens anders rondloopt op het terrein. Volgens mij vergissen we ons daar vaak in. Genoeg mensen die niet van optreden naar optreden lopen.
pi_163165519
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:25 schreef BoerBert het volgende:

[..]

Ben het wel eens over FOUR, al vond ik het nu ook wel fijn dat FIVE én groter, én wat meer afgezonderd stond. Krijg je toch wat minder praatpubliek dat daar 'maar even gaat kijken'.
Das waar, ben dit jaar ook veel vaker bewust naar 5 gelopen voor de artiest en het was ook een betere tent. Heb dat loopje van Grobbel tussen 2 en 5 ook best vaak moeten maken.

quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:34 schreef theodoor9 het volgende:

[..]

Er is natuurlijk altijd nog een 5000? man die ergens anders rondloopt op het terrein. Volgens mij vergissen we ons daar vaak in. Genoeg mensen die niet van optreden naar optreden lopen.
Ja klopt, op zaterdagavond sprak ik een gast die er ook het hele weekend was maar toen ik vroeg wat hij tot nu het mooiste optreden vond zei hij dat hij zich nog niet op de muziek had gefocust (oftewel alleen bij de wijnbar achter 1 had gezeten). Zo zie je wel meer publiek rondlopen dat voor de sfeer en de hapjes en drankjes komt. En dan heet BKS nog een liefhebbersfestival te zijn.
  maandag 20 juni 2016 @ 17:00:16 #25
13973 ranja
image means nothing
pi_163167101
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:32 schreef Grobbel het volgende:

[..]

Had ook wel een nadeel. De voor mij meest interessante programmering was toch wel op TWO en FIVE, maar als je steeds op en neer moet tussen die twee podia, oef...
Ja, vorig jaar liep je binnen 2 minuten van 2 naar 5,,, dat was nu wel anders. Overigens ook het bospad van eerder van 3 naar 5 was nu weg cq ingenomen door de markt. Die looproutes zijn er niet beter op geworden.
Maar op zich hoefde ik dit jaar ook minder vaak in 2 te zijn, zondag zelfs helemaal niet (toen Wilco begon zat ik al in de auto naar huis, geen zin om 5 kwartier Two Door Cinema Club te doorstaan om daarna te kijken hoe lang ik Wilco leuk vind)
  maandag 20 juni 2016 @ 17:28:44 #26
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_163167484
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:32 schreef Grobbel het volgende:

[..]

Had ook wel een nadeel. De voor mij meest interessante programmering was toch wel op TWO en FIVE, maar als je steeds op en neer moet tussen die twee podia, oef...
Ja, snap ik. Ik had zelf niet zo'n druk programma rondom de dingen die ik graag op FIVE wilde zien, dus dat scheelt aanzienlijk.
pi_163177168
Zo, ik ben eindelijk ook bijgekomen hoor. Alles wat over het eten werd gezegd was waar, en die regen was voor mij echt een beetje een sfeerverkloter.. Voor de rest een prima weekend gehad. Fraaie decoratie en een mooie bossige locatie.

- Hoogtepunten voor mij waren wel de vrijdagmiddag disco, Glass Animals, Caribou, Two Door CC.
- Grootste verrassingen bleken Half Moon Run op aanraden van een kampgenoot, en Jamie xx bleek voor mij boven alle verwachtingen, gezien het ook makkelijk plat had kunnen vallen..
- Tegenvallers was idd Bloc Party. Heel jammer, het had zo mooi strak gespeeld kunnen zijn.

Zag ook wel een paar dingen die echt beter in een tent hadden gekund, zoals Air en Glass Animals misschien. Vind beiden eigenlijk meer binnen- dan buitenmuziek. Maar dat kan wellicht aan mij liggen :P.
"free your mind and the rest will follow."
pi_163179405
Half Moon Run was inderdaad ook prima :Y
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_163179872
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 23:55 schreef TheVulture het volgende:
Half Moon Run was inderdaad ook prima :Y
Ja! Ik had echt geen flauw benul van wie het waren tot ze Full Circle gingen spelen, waarna ik het plotseling herkende en er een belletje ging rinkelen. Maar then again, ik wist ook nooit dat ONE van Yeasayer was, tot twee dagen geleden.. Beter laat dan nooit :')
"free your mind and the rest will follow."
pi_163194262
Sticks ! _O_
  dinsdag 21 juni 2016 @ 19:07:09 #31
13973 ranja
image means nothing
pi_163194336
Zo, in spotify een playlist aangemaakt gelijk aan het concert dat Beck gaf (bron:http://www.setlist.fm/set(...)lands-5bfe7760.html) .
Eens kijken of ik de albumversies net zo indrukwekkend vind als het concert,
pi_163198042
Wat is het toch altijd jammer als je live hele leuke bands ziet, maar die op plaat dan na het festival tegenvallen...
BBNG en Destroyer vond ik erg vet, maar op plaat mwah.
pi_163205112
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2016 20:52 schreef Zocalo het volgende:
Wat is het toch altijd jammer als je live hele leuke bands ziet, maar die op plaat dan na het festival tegenvallen...
BBNG en Destroyer vond ik erg vet, maar op plaat mwah.
Zo werkt het andersom helaas ook, sommige bands zijn briljant op plaat maar op een livepodium dodelijk saai om naar te kijken
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_165286858
Benieuwd met wat BKS dit jaar gaat komen.

Ik zie The National - Bon Iver - Nick Cave & The Bad Seeds wel helemaal zitten eigenlijk :P.
  dinsdag 13 september 2016 @ 09:07:55 #35
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_165286893
Bon Iver/Justin zal wel bij Eaux Claires zijn, toch?
pi_165287318
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 september 2016 09:07 schreef BoerBert het volgende:
Bon Iver/Justin zal wel bij Eaux Claires zijn, toch?
Geen idee, hoop hem eigenlijk nog wel te zien op een festival.

Misschien dat Lowlands er wel achteraan gaat. Tivoli gaat hem hier niet worden helaas.
pi_165287438
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 09:04 schreef indiaantje89 het volgende:
Benieuwd met wat BKS dit jaar gaat komen.

Ik zie The National - Bon Iver - Nick Cave & The Bad Seeds wel helemaal zitten eigenlijk :P.
National moest afgelopen jaar komen :(
pi_165287442
quote:
4s.gif Op dinsdag 13 september 2016 09:46 schreef Leonos het volgende:

[..]

National moest afgelopen jaar komen :(
Nah.. tegen die tijd weer nieuw album op zak hoop ik :).

Dit jaar was een "tussen" jaartje.
pi_165287460
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 09:46 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

Nah.. tegen die tijd weer nieuw album op zak hoop ik :).

Dit jaar was een "tussen" jaartje.
Ik verwacht nog een clubshow deze winter ook ;(
pi_165287498
quote:
4s.gif Op dinsdag 13 september 2016 09:47 schreef Leonos het volgende:

[..]

Ik verwacht nog een clubshow deze winter ook ;(
Hmms, die had dan al wel aangekondigd geweest denk ik. Beter dat ze even rust houden nu.
pi_165889497
The XX lijkt me wel een geschikte headliner dit jaar (misschien ook vorig jaar al een afspraak gemaakt met Jamie)?

En van mij mogen ze ook American Football en Okkervil River halen. Beide prima albums afgeleverd.
pi_166202464
petervdbergNL twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 20:02:40 Volgens een betrouwbare bron is Radiohead hoofdact op @BKSfestival in 2017. https://t.co/kRlApMQWQK reageer retweet
Dit kan eigenlijk alleen maar tegenvallen....
pi_166202757
Zou wat zijn hé
pi_166213535
Festileaks is het nu ook aan het spammen. Gaat echt een domper worden als ze niet komen bijna.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 10:32:02 #45
13973 ranja
image means nothing
pi_166213940
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 10:04 schreef indiaantje89 het volgende:
Festileaks is het nu ook aan het spammen. Gaat echt een domper worden als ze niet komen bijna.
Dat wordt weer veel te druk dan. Misschien een jaar overslaan voor mij?
pi_166214004
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 10:32 schreef ranja het volgende:

[..]

Dat wordt weer veel te druk dan. Misschien een jaar overslaan voor mij?
Dit inderdaad, afgelopen keer met de Editors was ook zo druk. En Radiohead en Editors zijn dan ook nog eens bands die ik niet hoef te zien op een festival. (sowieso eigenlijk niet)
Well, what possible harm could one insane, mutant tentacle do?
  woensdag 26 oktober 2016 @ 10:37:43 #47
13973 ranja
image means nothing
pi_166214046
quote:
6s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 10:35 schreef pipster het volgende:

Dit inderdaad, afgelopen keer met de Editors was ook zo druk. En Radiohead en Editors zijn dan ook nog eens bands die ik niet hoef te zien op een festival. (sowieso eigenlijk niet)
Editors vond ik wel gaaf maar vanwege de drukte wel wat eerder weggegaan, de meute voor zijn.
pi_166214144
Bij de Editors hadden we een bankje achteraan op een heuveltje gezet. Was iinderdaad beter dan verwacht (lees best ok). Maar als dat 5000 dagkaarten scheelt en dus geen achterlijke rijen bij de WC's de hele dag (vooral voor de dames) dan hoeft het voor mij niet zo nodig.
Well, what possible harm could one insane, mutant tentacle do?
pi_166214950
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 10:32 schreef ranja het volgende:

[..]

Dat wordt weer veel te druk dan. Misschien een jaar overslaan voor mij?
Het was vorig jaar allemaal wat ongemakkelijker dan andere jaren idd. En hoe goed ik ook Radiohead ook vind als band, ik weet niet of het voor het "festival" beter gaat zijn.

Dat vond ik eerdere jaren juist de charme van BKS. Geen files (al was het vorig jaar het weer wat ook tegen zat), je kon bij de meeste bands een mooi plekje vinden, je hoeft nooit heel lang te wachten bij het eten etc.

Maar ergens kan ik ook lastig geloven dat Mojo er Radiohead zo vandoor laat gaan naar BKS.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 11:47:00 #50
13973 ranja
image means nothing
pi_166215125
Het parkeerprobleem werd inderdaad vooral door het weer veroorzaakt. dat er ineens alternatieve weilanden gevonden moesten worden.
De drukte op het terrein was wel de hele dag duidelijk merkbaar overal.

Eigenlijk laat ik me vooral leiden door de bands die ik wel zien wel en niet door de anderen die er staan maar er zijn wel grenzen. Maar ja als bv eindelijk eens Best Coast aangekondigd wordt dan ga ik echt wel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')