abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 17 juni 2016 @ 10:34:40 #26
409579 LuDann
All the way
pi_163080758
Bedankt, Burdie en WupWup! Best veel reacties tot nu toe, we gaan ook wat meer aandacht geven aan die kolfruimte. Ik heb namelijk, ondanks de toezeggingen in februari, nog steeds geen toegang tot de kolfruimte. :')

Mineola, ik heb ook het idee dat Wolk minder melk wil. Ze wil voor het slapen gaan ook niet altijd meer drinken bijvoorbeeld, terwijl ze dat voorheen nooit afsloeg. Wat het in slaap vallen wel bemoeilijkt trouwens, als het niet aan de borst kan...

Ik heb een aantal tips van hier opgeschreven voor het KDV, zoals koud aanbieden, in een beker etc. Ze gaan wat proberen.
pi_163080862
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:23 schreef LuDann het volgende:

Wolk heeft vermoedelijk KMA en krijgt dus geen gewone melk of andere zuivel. Ze eet wel heel goed, 2 boterhammen in de ochtend en de middag en tussendoor nog fruit etc. Water krijgt ze ook bij het eten trouwens, dat vindt ze erg leuk, uit een beker drinken. Misschien dat ze minder trek in de bv heeft omdat ze water krijgt?

Drinken de andere baby's rond de 10 maanden ook water op het kdv?
Maar als ze verder goed eet en ook water drinkt zou ik me niet druk maken.. Dan drinkt ze maar gewoon weinig bv op t kdv en haalt dat thuis weer in. Kan jij je ook minder druk gaan maken over kolven.. Als t een keer minder is dan mist ze t niet..

(hier ging L pas met een jaar écht wat eten, daarvoor alleen muizenhapjes en wat pap).
  vrijdag 17 juni 2016 @ 10:41:34 #28
409579 LuDann
All the way
pi_163080896
Ik heb vandaag maar 2 voedingen in plaats van 3 meegegeven. :Y
pi_163083279
Ik denk dat ik toch maar ga stoppen met de bv. Ik heb nu een maand aangemodderd met verschillende combinaties van bv en kv en kolven, en er zit geen enkele vooruitgang in mijn productie. Dinsdag was ik bij een andere lk en die zag dat er nog wel wat verbetering was te halen in mijn aanlegtechniek. Met beter aanleggen merk ik dat M de borst wel sneller leeg drinkt, maar mijn productie wordt er niet beter op. Soms als hij komt heb ik gewoon nog bijna niets in mij borsten, terwijl de vorige voeding dan al weer anderhalf uur geleden was.

Ik heb het idee dat het terugloopt, wat ik ook probeer. De lk had een schema gemaakt wat ik zou kunnen aanhouden om mijn productie op gang te brengen, maar sindsdien is M voor mijn gevoel alleen maar weer gefrustreerd en ik daardoor dus ook. Ik vind hem er ook weer dunner uit zien in zijn gezicht en hij slaapt weer slecht. Ik krijg nu van mensen uit mijn omgeving te horen dat ik er zelf slecht uit zie en ben afgevallen, en om eerlijk te zijn heb ik zelf ook niet het gevoel dat ik dit nog lang vol ga houden. De lk gaf ook aan dat zij inschatte dat er een kleine kans was dat ik nog volledig bv zou kunnen geven. Blijkbaar is de anatomie van mijn borsten, spieren en ribben zo dat de melk moeilijker kan stromen...

Ik voel me er heel schuldig over, want ik kan er nog wel van genieten dat M bij me drinkt en wil hem natuurlijk alleen maar het beste geven, maar ik begin echt te twijfelen of wat ik nu doe wel het beste is.

Misschien dat als ik de productie langzaam terug laat lopen we er nog een week van kunnen genieten, of dat ik het voor elkaar krijg om nog een of twee voedingen per dag te blijven geven, maar dit gaat gewoon niet meer zo.
  vrijdag 17 juni 2016 @ 13:07:10 #30
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_163083834
Zijn het wel echte erkende lactatiekundigen?

Ik denk dat die ander een goed punt heeft, beter aanleggen doet heel veel.
Dat lege gevoel dat kan heel verradelijk zijn. soms voelt het enorm leeg maar zit het toch wel vol.
Als je dan dus toch blijft aanleggen elke 1,5 uur dan krijg je lijf iig het seintje dat er meer melk aangemaakt moet worden.

Ik vind het raar dat een lk iets zegt over de anatomie van je ribben en spieren :o
Het gaat toch vooral om je melkklieren? :? En als de anatomie apart is zijn er andere houdingen?

Ik kan je niet helpen bij je keuze verder en als je wil stoppen dan is dat prima natuurlijk.
Het is wel echt zo dat alleen met heel hard werken je er komt. :Y En alleen jij kan beslissen of het je dat waard is?
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_163085571
Pff, Luna, het leest erg zwaar inderdaad! En een blije moeder is wat mij betreft erg belangrijk met een kleine baby.

Ik ben bij mijn eerste na 6 weken ook gestopt omdat ik het echt niet meer trok. Veel huilen (wij beiden :')), veel frustratie en heel veel pijn. Ik voelde me ontzettend schuldig en dat duurde echt even voor ik het een plek kon geven, maar toen mijn lijf zich wat meer had hersteld begon ik me toch echt beter te voelen en kon ik ook beter voor hem zorgen merkte ik. Daarvoor was ik telkens angstig of het wel goed ging en zat ik bomvol stress. Nu bij baby 2 nog een keer geprobeerd, zonder druk op mezelf te leggen, en nu ging het wel. Sja, soms doet een baby dus net iets anders en loopt het heel anders.

Soms is bv heel hard werken en lukt het, soms lukt het niet en soms kost het helemaal geen moeite. Het is iig geen schande om voor je gezin te kiezen, welke beslissing je ook maakt :*

Mijn moeder houdt ook altijd vol dat zij na 10 dagen gewoon geen productie meer had. Zij heeft ook nooit hoeven kolven om af te bouwen, want ze kreeg ook gewoon geen stuwing.
pi_163091626
Hier wordt de borst sinds een paar dagen overdag geweigerd. Voor het slapen of snachts wil hij wel, al was hij laatst niet verzadigd aan de borst. Bleef gillen, nadat ik alles heb geprobeerd en toen maar een flesje maakte heeft hij die tevreden opgedronken om daarna te slapen. Dus ik ben over op een combi. Wat ik voed, voed ik, maar sinds kort ook een thermosfles mee en kunstvoeding voor de zekerheid.

Luna wat een gedoe en ellende! Inderdaad geen schande om voor jezelf en gezin te kiezen :*
pi_163097151
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 13:07 schreef Moppert het volgende:
Zijn het wel echte erkende lactatiekundigen?

Ik denk dat die ander een goed punt heeft, beter aanleggen doet heel veel.
Dat lege gevoel dat kan heel verradelijk zijn. soms voelt het enorm leeg maar zit het toch wel vol.
Als je dan dus toch blijft aanleggen elke 1,5 uur dan krijg je lijf iig het seintje dat er meer melk aangemaakt moet worden.

Ik vind het raar dat een lk iets zegt over de anatomie van je ribben en spieren :o
Het gaat toch vooral om je melkklieren? :? En als de anatomie apart is zijn er andere houdingen?

Ik kan je niet helpen bij je keuze verder en als je wil stoppen dan is dat prima natuurlijk.
Het is wel echt zo dat alleen met heel hard werken je er komt. :Y En alleen jij kan beslissen of het je dat waard is?
Ja het zijn erkende lactatiekundigen voor zover ik weet. Wat ik ervan begreep is dat mijn borstkas vrij breed is en mijn borstweefsel er redelijk strak overheen hangt (heb ook niet heel grote borsten, ook niet nu met bv), waardoor zij dacht de melk moeilijker zou kunnen stromen.

Ik blijf inderdaad aanleggen, maar ik lijk echt geen verbetering te zien en nu ik voor de tweede keer probeer te minderen met bijvoeding zie ik M weer achteruit gaan, niet alleen qua gedrag, maar ook qua volle luiers en ik zie hem afvallen in zijn gezicht terwijl hij al zo mager is, en dat kan niet de bedoeling zijn.

Ik wil ook niet in een keer stoppen, maar hou vooral in mijn achterhoofd dat ik over 5 weken weer fulltime aan het werk ben en dan dus weer dagen 10-11 uur van huis ben. Idealiter zou ik nu moeten beginnen met het opbouwen van een voorraadje melk in de vriezer, terwijl ik nu met hangen en wurgen nog niet eens de helft produceer van wat M op een dag nodig heeft. Een voorraad zit er dus helemaal niet in. Bovendien zie ik mezelf niet werken als ik iedere 2 uur wakker moet worden voor een voeding. Dit klinkt misschien als een slechte reden, maar mijn vriend gaat hoogstwaarschijnlijk zijn baan verliezen, dus financieel gezien moet ik wel weer aan het werk.

Voor mijn gevoel zijn we er dan meer aan gebaat om de laatste weken van mijn verlof te besteden aan M op een "flesjesritme" te krijgen. Ik zal nog wel blijven aanleggen, maar ga niet meer uit alle macht proberen mijn productie te stimuleren. Hopelijk doort het dan nog een paar weken voordat het helemaal opgedroogd is. En ondertussen ga ik proberen te genieten van alle keren dat ik M nog aan kan leggen.

Dot, dat klinkt inderdaad heel herkenbaar. Als er ooit een tweede komt, dan ga ik het ook heel anders aanpakken. Ik denk dat we meteen in het begin al de fout zijn ingegaan en dat nooit meer hebben kunnen inhalen. Een volgende zou ik de kraamhulp vragen zich niet te bemoeien met de bv en meteen een lk inschakelen. Als ik nu terugkijk op de afgelopen weken denk ik dat het niet heeft geholpen dat de kraamhulp er bij iedere voeding de hele tijd met haar neus bovenop stond. Hierdoor kon ik net ontspannen tijdens de voedingen. En alle adviezen over aanleggen hebben voor mijn gevoel alleen maar averechts gewerkt, omdat de manier van aanleggen die de lk adviseerde eigenlijk al onbewust deed, maar omdat de kraamhulp steeds allemaal "fouten" dacht te zien ben ik daarvan afgeweken, met een hoop pijn en kloven als gevolg.
pi_163097373
Zo heb ik het idd ook gedaan. Meteen tegen de kraam gezegd dat ik doe wat goed voelt en dat ze d'r protocollen maar thuis moest laten. Uiteindelijk heb ik niet eens een lk nodig gehad omdat ze na twee dagen alweer aankwam. En mijn invalkraam van de eerste dag wilde er idd ook met d'r neus bovenop, maar de cosleeper stond in de weg dus moest ik maar aan de andere kant van het bed gaan liggen. Ja, of niet he :')

Ik had ook geluisterd naar mijn eerste kraam die zei dat ik vooral niet liggend moest voeden, want dat was onhandig en hij maar 10 min per borst mocht drinken. Deze keer gewoon liggend gevoed, want fijn en als ze losliet pas de andere borst aangeboden.

Zo zuur hoe je vertrouwd op de kennis van iemand en dan achteraf spijt hebben:{
  vrijdag 17 juni 2016 @ 21:35:12 #35
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_163098224
Waarom de bijvoeding verminderen? Waarom niet elke 1,5 a 2 uur aanleggen en dan gewoon bijvoeding geven? dan hoef je niet bang zijn voor vermagering?

En kraamhulpen tjah, ze hebben vaak totaal geen verstand van borstvoeding.. het is helaas echt zo dat je daar dan dus te laat pas achter komt -O-
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_163099048
:* lunamatic

En mooie blog, LuDann.

Vandaag aten we met het werk en er was netjes rekening gehouden met mijn dieet, wat veel vragen en verwondering opleverde bij collega's. "Geef je nou nóg bv?"
En dan kom ik thuis en vraag ik aan J of hij bij me wil drinken en lacht hij zo lief en enthousiast O+
  vrijdag 17 juni 2016 @ 22:11:53 #37
327807 Mariposas
יה&#14
pi_163099428
Wat jammer dat het niet is gegaan zoals je wilt, lunamatic. Maar hij heeft wel mooi de eerste weken borstvoeding gehad, en dat is heel belangrijk!

Mijn (tweede) kraamverzorgster heeft mij juist heel goed geholpen, zo kan het ook. :)

Ik heb het idee dat mijn toch altijd al mindere borst ermee is gekapt. Ik heb er al 36 uur niet mee gevoed en het voelt nog steeds leeg en slap aan.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_163101242
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 17:40 schreef Cassandra87 het volgende:
Hier wordt de borst sinds een paar dagen overdag geweigerd. Voor het slapen of snachts wil hij wel, al was hij laatst niet verzadigd aan de borst. Bleef gillen, nadat ik alles heb geprobeerd en toen maar een flesje maakte heeft hij die tevreden opgedronken om daarna te slapen. Dus ik ben over op een combi. Wat ik voed, voed ik, maar sinds kort ook een thermosfles mee en kunstvoeding voor de zekerheid.

Heel herkenbaar Cass. Hier begon het borstweigeren ook overdag, en toen dacht ik: fine, dan alleen maar 's ochtends en 's avonds.

Helaas liep bij mij de productie zo snel terug dat ik niet meer genoeg heb. Vandaag met dikke tranen een foto gemaakt van wat misschien de laatste keer borstvoeding was. Ook al is het goed zo, en wilde ik niet nog heel lang doorvoeden, ik vond het emotioneel toch best moeilijk. Scheelt dat hij zelf blijer lijkt met een fles dan met een tiet... Dat duurt minder lang. Want hij heeft eigenlijk ook helemaal geen tijd om te drinken joh, mijn drukke baasje!
pi_163104798
Sara :*

Ik lees hier toch wel dat veel kindjes vanaf een bepaalde leeftijd andere 'prioriteiten' hebben dan knus bij mama aan de borst drinken. Misschien hoort het wel zo te verlopen. Mijn productie holt ook achteruit trouwens of is juist ineens gestabiliseerd. Ik heb in ieder geval nog nauwelijks stuwing i.t.t. bijv. een week geleden. Eens zien of ik volgende week ook het kolven kan overslaan.

Oja en over de kraamzorg. Hier was wel een kundige kraamverzorgster voor wat betreft kennis over borstvoeding. Ik zat bij een kleinschalig kraambureau waarvan de eigenaresse een lactatiekundige is en (mede daardoor) de kraamverzorgsters de nodige kennis van bv hebben. Bij mij verliep de start vloeiend, maar indien nodig stond de lk 'paraat' voor advies of een bezoek. Ik heb bij haar (de lk dus) vooraf ook een voorlichting gevolgd over bv waar ik tevreden over was.
pi_163185403
Iemand hier die ervaring heeft met moedermelk sieraden? Stond nou ook weer in de ouders van nu, en heb een site er eens bij gepakt. Helaas niet mijn smaak en ik draag alleen een trouwring meer niet. Nou zag ik dat er ook ringen mogelijk waren maar die konden weer niet goed tegen water en dergelijke en ik ben wel van het gemakkelijke. Er is maar heel weinig melk nodig en ik dacht, dat kan ik nog wel uit mijn borsten krijgen, maar ik kan niks leuks vinden. Daarnaast heb ik wel weer het gevoel dat ik er spijt van ga krijgen als ik er niets mee ga doen. Nu kan het nog... (er zijn trouwens best wel wat sites die zoiets kunnen maken, verschillende stylen ook, zo gaaf!)

[ Bericht 8% gewijzigd door Hilmo op 21-06-2016 13:35:19 ]
  dinsdag 21 juni 2016 @ 13:51:39 #41
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163186281
Geen ervaring mee maar ik wil wel een ring laten maken zodra de baby er is en mijn vingers weer hun normale dikte hebben O+ Wel goed om even te informeren hoe dat zit met water, dat lijkt me anders maar lastig.

En ik kom even jompelen voor mezelf. 2 jaar borstvoeding vandaag O+ Ik had echt nooit gedacht dat ik zo lang zou gaan voeden en ik het geen idee hoe het straks precies verder gaat als de baby er is, maar voor nu vinden we het allebei nog ontzettend fijn. Vanochtend wilde meneer geen romper aan en lag hij uiteindelijk alleen in een luier tegen me aan te drinken, huid op huid, net als 2 jaar geleden O+

En laatst nog wat mooie foto's laten maken door een vriend (PdeHoog).

Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163186392
Wauw Chanty, 2 jaar, wat fijn en mooi!
pi_163187172
Wat een gave foto! Hij houdt z'n zusje vast O+ Gefeliciteerd met L en de WHO-norm Chanty.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 14:40:02 #44
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163187332
En zijn zusje schopt soms lekker tegen m aan maar dat heeft hij dan weer niet door :D
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163187875
Wat een superlieve foto Chanty O+
  dinsdag 21 juni 2016 @ 17:17:32 #46
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163191018
Ahhhh Chanty wat prachtig O+
pi_163286818
Wat een mooie foto Chanty!

Hier krijgt het afbouwen-verhaal nog een staartje. Op advies van mijn moeder ben ik begonnen met het aantal voedingen per dag terug te brengen naar 6 (zo goed als dat gaat, als M echt meer wil laat ik hem natuurlijk niet uren huilen). Bij die 6 voedingen leg ik hem eerst aan en voed ik de rest bij met de fles. En wat schetste mijn verbazing: ik heb ineens stuwing! De eerste vijf weken nooit gehad, maar pas nu weet ik hoe het voelt om volle borsten te hebben.

Ik weet niet wat het is, maar blijkbaar zorgt de extra rust van minder voeden, en de rust van het accepteren dat bv niet meer "moet" ervoor dat mijn productie omhoog gaat voor de keren dat ik wel voed. Ik gok dat de verhouding bv/kv nu 50/50 is, terwijl dat eerder meer 33/67 was.

Ik hoop dat mijn productie nog even zo blijft en ik dit nog tot het einde van mijn verlof zo vol kan houden.
pi_163290317
wat goed Luna! Dat zou fijn zijn zeg, als je op deze manier toch nog kan blijven voeden naar ieders tevredenheid O+
  dinsdag 28 juni 2016 @ 15:56:41 #49
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163369620
Luna wat goed dat het ineens toch beter gaat O+ Lekker van genieten en denk maar zo: alles is meegenomen :)

Ik kan inmiddels 6 dagen na de bevalling concluderen dat de borstvoeding goed op gang is en dat mijn peuter nog heeeeeel graag bij mij wil blijven drinken O+ Vind het zo bijzonder, twee kindjes aan de borst. Al schrik ik nu elke keer als Lucas bij me drinkt want jemig wat is hij al groot :D En hij gaat zo mooi zelf liggen, zegt dat hij de andere wil en dat de melk OP is. Ik kan hem ook goed uitleggen dat hij moet wachten en dat de baby eerst moet drinken, of dat hij moet stoppen met drinken omdat de baby ook nog wil. Hij heeft tot nu toe maar een keer een woedeaanval gehad om dat hij niet meer mocht drinken.

Ook bijzonder om te zien dat je echt weer die knalgele melk gaat aanmaken. En het duurde evengoed een paar dagen voordat de productie op gang kwam. Ook stuwing gehad maar niet zo erg als bij Lucas; toen waren mijn tepels compleet vlak. Nu kon ik Lucas lekker wat stuwing/ harde plekken laten wegdrinken, ook erg relaxed :) De kleine dame drinkt goed, soms te... dan komt het er weer uit, ook via de neus :') maar tot nu toe lijkt ze daar geen last van te hebben dus hopelijk geen refluxherhaling van de vorige keer. Ze is in ieder geval tot nu toe super tevreden na een voeding O+

En Lucas hoor je echt ook grote slokken melk wegklokken en als hij klaar is laat hij een vette boer :D _O- Ik geniet me suf O+ Voor Lucas is het twee keer per dagen drinken bij mij ook echt een momentje samen waar hij nu volgens mij veel behoefte aan heeft.

En van de kraamzorg krijg ik ook alleen maar complimenten. Die vindt het fantastisch dat ik Lucas zo lang al voed en ook nu nog doorga. Had ze in 31 jaar nog niet meegemaakt dat iemand een kindje van Lucas leeftijd nog voedt.

Nou ja... weet eigenlijk niet wat ik nou precies wil zeggen behalve dat ik zo blij en dankbaar ben dat alles gaat zoals het nu gaat en dat ik hoop dat dit zo blijft O+

Kiek nou O+

Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163370299
Wat een positieve berichten!! *O* .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')